Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Klimaatdiscussie: opwarming aarde door mens of natuur

38.980 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
rationeel
1
Dit is dus goed nieuws en reden voor minder doldriest optreden waartoe... klimaatalarmisten als Jetten en Klaver... oproepen. Het toont tevens aan dat het klimaatbeleid berust op het... drijfzand van ideologie..., niet op... wetenschap... Jetten en Klaver... zijn zijn bluffende ...beunhazen... die van dit onderzoeksterrein de... kennis... hebben van een... kleuter in eikeltjespyjama.... Zie hier en hier.

Tot slot 2 punten. Ten eerste wordt over ...bedrijven... steeds gesproken als... vervuilers.... Dit is onzin en slechts bedoeld als de... retorische truc... van ...demonisering... van zowel... CO2... als het ...bedrijfsleven.... Een uiting van het... marxistische... anti-kapitalistische... vijandbeeld... dat bij ...GroenLinks... en... D66... nog springlevend blijkt.

Ten tweede de fabel van de ...97%-consensus... Het ...zwakst denkbare... argument, en bovendien onjuist, om het gelijk te halen alsof dit het onweerlegbare bewijs is van de menselijke ...broeikashypothese... Als je er... zelf niets... van begrijpt, zoals bij... Jetten en Klaver... het geval is, is dit de ultieme drogreden om elke discussie dood te slaan. Jammer dat sceptici vaak... nalaten... hun opponenten om de oren te slaan met de... onzinnigheid van deze 97%... Hier valt nog veel te ...winnen...

Ten derde nog enkele punten die buiten de media worden gehouden, omdat ze ...onwelgevallig... zijn. Zo worden berichten als dat van... Simon Rozendaal... hierboven niet door de ...MSM... vermeld. Dit verzwijgen was ook het lot van het rapport over de manier waarop het... KNMI... het aantal ...warme... dagen en het ...aantal hittegolven... van de eerste helft van de twintigste eeuw heeft... weggepoetst.... En wat hiervan te denken?

Deltares, dat ’een onafhankelijk instituut voor toegepast onderzoek op het gebied van water en ondergrond’ is, publiceerde een rapport over de... zeespiegelstijging... voor onze kust. Dit meldde het instituut: ’Uit de nieuwe methode kan worden geconcludeerd dat de zeespiegel over de periode... 1890 tot en met 2017..., met ...18,6... cm per eeuw is gestegen tot... 6 cm... boven NAP. Terugkijkend naar het verleden is er... geen... sprake van een... versnelde ...zeespiegelstijging langs de Nederlandse kust. Ook blijkt dat een deel van de gemeten zeespiegelstijging wordt veroorzaakt door ...bodemdaling... (die is 4,5 cm per eeuw).’

Bron: hier

Derhalve blijft van kracht:

...Ceterum censeo Legem Climae delendam esse...

...(Overigens ben ik van mening dat de... Klimaatwet... vernietigd moet worden)...

www.climategate.nl/2019/03/rookgordij...
rationeel
1
Bijzonder goed artikel.

Dat het zo ver is gekomen met deze klimaatgekte, lijkt toch voor een groot deel het gevolg van de samenstelling van de kamer, en de regering waar exacte kennis, onvoldoende vertegenwoordigd is.
Dat rare fratsen als bijvoorbeeld 97%-consensus niet meteen worden afgestaft spreekt in deze boekdelen.
Men kan zelf de waarde van wat naar voren wordt gebracht niet op feitelijkheid beoordelen.
Dus inderdaad emotiebeleid, gebaseerd op emoties en dwingelandij van actiegroepen, niet op wetenschappelijke bewijsvoering op basis van feiten.
haas
1
quote:
Dus gewoon bomen planten in Afrika !!

werkt van alle kanten: ook minder immigranten uut Afrika
Subsidie op duurzaaam stoppen: Bomen in Afrika !
voda
1
Honderden wetenschappers gaan op expeditie onder het poolijs

KLIMAATONDERZOEK
Het is een onderneming van formaat. Een ijsbreker met honderden wetenschappers, ook uit Nederland, laat zich een jaar lang ‘invriezen’ in de Noordpool voor onderzoek.

Hans van Zon < 17-03-19, 15:02 Laatste update: 17:02

Wie meer wil weten over de snelle klimaatverandering moet naar de Noordpool. Geen ander gebied op aarde warmt zo snel op. Omdat de tijd dringt, slaan wetenschappers uit 17 landen de handen ineen voor een opmerkelijk staaltje onderzoek. Zij varen in september met de Duitse ijsbreker Polarstern (12.000 ton) vanuit Tromsø in Noorwegen naar de Oost-Siberische wateren om zich daar na een tocht van drie weken te laten invriezen. De ijsbreker zal daarna een jaar lang op zeestromingen onder het poolijs richting de Atlantische Oceaan drijven. Tussen Groenland en Spitsbergen, na een tocht van 2500 kilometer, zal het schip zich naar verwachting weer losmaken.

Voorbeeld
Met de bijzondere poolmissie volgen de onderzoekers het voorbeeld van de Noor Fridtjof Nansen. Deze ontdekkingsreiziger liet zich in 1893 met een speciaal aangepast houten schip, de Fram, invriezen in het poolijs in de hoop dat hij met de stromingen mee het hart van de Noordpool zou bereiken. De gedurfde expeditie mislukte. Nansen verliet de Fram toen hij in de gaten kreeg dat hij niet in de richting ging die hij wilde.

De Noor bereikte na een skitocht van honderden kilometers een Britse basis. Zijn schip zou heel de reis intact blijven waardoor de helse tocht alsnog een belangrijke bijdrage zou leveren aan het onderzoek naar de stromingen onder het poolijs en de weersomstandigheden.

Drijvend laboratorium
De Polarstern is als het ware de Fram van 2019 en zal al die tijd dat het gevangen zit in het poolijs dienen als een enorm drijvend laboratorium onder de projectnaam MOSAiC. Er is 120 miljoen euro mee gemoeid en dankzij een bijdrage van 870.00 euro van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) nemen er ook wetenschappers uit Nederland aan deel. Zij komen met onder meer Duitse, Britse, Amerikaanse en Russische collega’s op de ijsbreker in delen van de Noordpool die anders onbereikbaar zouden blijven. De teams zullen na drie maanden worden afgelost. In totaal zullen zeshonderd onderzoekers een tijd aan boord zijn geweest. Met ijsbrekers en vliegtuigen uit vooral Rusland zullen zij tussentijds worden bevoorraad.

Stad op het ijs
De Noordpool is het alarmsys­teem van de klimaatver­an­de­ring

Elk jaar zien onderzoekers de enorme vlakte van Arctisch pakijs kleiner worden. Nergens stijgen de temperaturen zo snel als op de Noordpool. ,,Zij is het epicentrum van de opwarming van de aarde. De Noordpool is het alarmsysteem van de klimaatverandering’’, zegt de Duitse klimatoloog Markus Rex, de leider van de expeditie en verbonden aan het Alfred Wegener Institut in Potsdam.

Rex: ,,De invloed van de veranderingen op de Noordpool op het klimaat zijn enorm.’’ Het poolijs neemt sneller in omvang af dan met behulp van computerprogramma’s was voorspeld. ,,Er voltrekken zich veel ontelbare kleine processen die te klein zijn voor onderzoek met satellieten’’, zegt Rex.

Als de Polarstern eenmaal vastzit in het pakijs beginnen de wetenschappers aan een race tegen de klok. Eind oktober begint de poolnacht en wordt het maandenlang pikdonker. De bemanning heeft daarom slechts weken de tijd om naast de ijsbreker een onderzoekskamp te bouwen. Een ‘kleine stad op het ijs’ boordevol apparatuur die in verbinding zal staan met een kilometers groot netwerk van meetstations.

Tegen november zal de temperatuur zijn gedaald tot min 50 graden Celsius. De wetenschappers zullen zich soms moeten verplaatsen met sneeuwscooters, onder begeleiding van bewakers die ijsberen op afstand moeten houden.

Het onderzoek richt zich ook op de gevolgen van het verlies aan zee-ijs, op betere weer- en klimaatvoorspellingen, op de atmosfeer en het ecosysteem. Daarin hebben Nederlandse wetenschappers een belangrijke rol. Jacqueline Stefels van de Rijksuniversiteit Groningen richt zich op de rol van zee-ijs in het vastleggen van CO2 en de productie van het klimaatkoelende gas dimethysulfide.

Nederlandse wetenschappers
Laurens Ganzeveld van Wageningen University & Research stort zich op de gevolgen van de veranderingen in de uitwisseling en concentraties van broeikasgassen in het Arctisch gebied. Bij het onderzoek naar het ecosysteem is een rol weggelegd voor zeebioloog Jan Andries van Franeker, ook van Wageningen University & Research.

Als de poolwinter volgend jaar aan zijn einde komt en de Polarstern open water in de Framstraat tussen Groenland en Spitsbergen zal bereiken, stopt de expeditie. Daar bereikte de boot van Fridtjof Nansen zonder zijn kapitein de Atlantische Oceaan.

www.ad.nl/binnenland/honderden-wetens...
ffff
1
om zich daar na een tocht van drie weken te laten invriezen. ……

Dat zouden ze met meer mensen moeten doen !
rationeel
0
quote:

ffff schreef op 17 maart 2019 19:07:

om zich daar na een tocht van drie weken te laten invriezen. ……

Dat zouden ze met meer mensen moeten doen !
Sommigen denken dat wanneer na 1000 jaar of zo de dooi invalt, en het daadwerkelijk weer eens warmer gaat worden, ze helemaal gezond weer onder het ijs vandaan komen, en weer verder kunnen gaan met het onderzoek naar het klimaat;)

DeZwarteRidder
0
quote:

ffff schreef op 17 maart 2019 19:07:

om zich daar na een tocht van drie weken te laten invriezen. ……
Dat zouden ze met meer mensen moeten doen !
Ja, ze zouden Rationeel moeten meenemen als expert op het gebied van geboortebeperking.....
rationeel
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 17 maart 2019 19:57:

[...]
Ja, ze zouden Rationeel moeten meenemen als expert op het gebied van geboortebeperking.....
Nogal cryptisch, Kun je wat uitleg geven?

Weet je inmiddels wel waar de kinderen vandaan komen? Of denk je soms dat het iets te maken heeft met sneeuwballen gooien?
izdp
1
Nou ratio, je falen op dit terrein heeft ons toch doen nopen om vreemdelingen met open armen te ontvangen.
Laatste jaar best behoorlijk veel in ziekenhuizen geweest voor en met anderen en allemachtig; maar wat blij met al dat vreemdelingengespuis wat zorg verleende.

Maar goed op jouw reet en al die anderen xenofoben mag een stikker worden geplakt:

Niet reanimeren en zorgweigering van mensen van allochtone afkomst.
Dat zou de bevolkingsgroei goed doen!
izdp
0
objectief
1
Nee, het gewone volk (zie de acties en demonstraties) wil de energietransitie.
Vooral de jongeren lopen voorop en zij bepalen de toekomst.
DeZwarteRidder
1
quote:

objectief schreef op 18 maart 2019 07:54:

Nee, het gewone volk (zie de acties en demonstraties) wil de energietransitie.
Vooral de jongeren lopen voorop en zij bepalen de toekomst.
Dat zie je verkeerd: Het 'gewone volk' blijft gewoon thuis en jongeren hebben niks te vertellen omdat zij niks hoeven te betalen.
Hoppschwiiz
1
quote:

objectief schreef op 18 maart 2019 07:54:

Nee, het gewone volk (zie de acties en demonstraties) wil de energietransitie.
Vooral de jongeren lopen voorop en zij bepalen de toekomst.
17 miljoen inwoners in Nederland en 40.000 mensen op de Dam, waaronder een deel beroeps demonstranten die overal tegen zijn. Indrukwekkend...... Het gewone volk vindt het allemaal best. Totdat duidelijk wordt dat het de burger ook nog eens een hoop extra geld gaat kosten.
leek2018
1
quote:

Hoppschwiiz schreef op 18 maart 2019 10:46:

[...]
17 miljoen inwoners in Nederland en 40.000 mensen op de Dam, waaronder een deel beroeps demonstranten die overal tegen zijn. Indrukwekkend...... Het gewone volk vindt het allemaal best. Totdat duidelijk wordt dat het de burger ook nog eens een hoop extra geld gaat kosten.
Beter is 1 miljoen inwoners in Amsterdam en omstreken en slechts 40.000 op de Dam, waarvan ook nog een groot deel van buiten Amsterdam kwam.
rationeel
0
Als je kinderen de last van je gelijk laat uitdragen, ipv ze op te voeden en te laten genieten van hun jeugd, dan ben je wel ver gezonken in mijn ogen.
Al die actiegroepen, meestal profiteurs van subsidie, zou die subsidie eens onthouden moeten worden, en de geldgevers met naam en toenaam genoemd.

Hoe staat het met Soros bijvoorbeeld, was hij ook weer een van de goede gevers. Hij ziet altijd wel kans vuurtjes op te stoken waar hij zelf beter van wordt.
voda
0
'Tienduizenden nieuwe banen door klimaatakkoord'

Het klimaatakkoord kan zorgen voor wel 72.000 nieuwe banen in Nederland in 2030. Dat stelt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) na onderzoek. Werkgeversorganisaties hadden eerder juist gewaarschuwd dat de klimaatplannen zoals de CO2-heffing voor het bedrijfsleven voor banenverlies kunnen zorgen.

Economieredactie 18-03-19, 09:56 Laatste update: 10:13
18
Volgens het onderzoek van ECN, onderdeel van TNO, komen er voor elke verloren baan in de fossiele sector (kolen en olie) zeven klimaatbanen terug. In totaal komen er 42.000 tot 78.000 voltijdsbanen bij aan nieuwe werkgelegenheid door het klimaatakkoord. Daar staat een verlies van 6000 tot 11.000 voltijdsbanen in de fossiele sector tegenover.

De meeste klimaatbanen zitten in projectontwikkeling, bijvoorbeeld van duurzame energie en energie-infrastructuur, in de bouw en installatie, zoals voor een aardgasvrije gebouwde omgeving, aanvullende diensten rond de energietransitie en ook mobiliteit.

‘Extra inzet nodig’
,,Het klimaatakkoord is een grote kans voor de Nederlandse economie en de werkgelegenheid. Tegelijkertijd hebben veel bedrijven in onze sector nu al grote moeite om voldoende mensen te vinden: energiebedrijven, netbeheerders, projectontwikkelaars, isolatiebedrijven en installateurs van zonnepanelen en warmtepompen. Extra inzet is nodig voor (technische) opleidingen, werving en bij- en omscholing. Zo kunnen we de transitie uitvoeren en de werkgelegenheidskansen grijpen. Het is ook belangrijk om werknemers in de fossiele sector een goede toekomst te bieden'', aldus NVDE-directeur Olof van der Gaag.

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland vrezen dat de CO2-heffing kan leiden tot het verlies van bedrijvigheid en arbeidsplaatsen, omdat bijvoorbeeld bedrijven Nederland verlaten. De precieze plannen voor een CO2-heffing wachten de werkgevers af. Ze wezen er eerder op dat het doel van terugdringing van CO2-uitstoot ,,zonder onnodig verlies van banen in Nederland’' niet uit het oog mag worden verloren.

Lees ook: Klaar met alle meningen over klimaatverandering? Dit zijn de feiten (Premium).

www.ad.nl/economie/tienduizenden-nieu...
rationeel
1
P Rotsvast:

We kunnen het er lang en breed over hebben, maar :

1. De theorie van die zgn. 'man made climate change' is wetenschappelijk weerlegd :
die theorie is nooit bewezen, maar op alle belangrijke onderdelen weerlegd.

2. Bijv: CO2 is 0,04 % van de atmosfeer; en noodzakelijk voor fotosynthese en ademhaling.
En het klimaat verandert sowieso al miljarden jaren.

3. Wind-turbines is in-efficiente techniek; zonne-panelen staat in de kinderschoenen;
warmte-pompen is onbetaalbaar; grootschalige opslag elektrische energie is onmogelijk,
of, in omgezette vorm, zeer in-efficient.

4. De echte kosten zijn o.a.:
- "energie-akkoord" : > 100 miljard in 20 jaar
- "klimaat-akkoord" : > 1000 miljard in 10 jaar
plus : vele, vele miljarden aan kapitaal-vernietiging : gas-net, elektriciteits-centrales, auto's, enz.
------------------Alles te betalen door elke burger : de belasting-betaler.-------------------------

Enkele voorbeelden :
- een warmte-pomp kost 20.000 - 30.000
- een "tesla" kost 100.000, waarna 50.000 subsidie ! in 5 jaar
- een volledige "groene" verbouwing van een woning kost : 50.000 - 100.000.

In Duitsland is de "energie wende" stop gezet : onhaalbaar, onwerkbaar, onbetaalbaar.
Daar schakelt men over op aardgas.
Aardgas is een redelijk schone brandstof; de wereld-voorraden zijn gigantisch.

Wie wat voor het milieu wil doen :
- thorium kernenergie
- erosie tegengaan, her-bebossen, vruchtbaar maken
- oceanen schoonmaken

- VOORAL : over-bevolking tegengaan.
38.980 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159 ... 1945 1946 1947 1948 1949 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront