Accell Group « Terug naar discussie overzicht

Accell in 2019

358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
maci
0
De cijfers in dit persbericht zijn niet geaudit.Dit bericht is een vertaling van het Engelstalige persbericht. In het geval van inconsistenties is de Engelstalige versie leidend.

PERSBERICHTJaarcijfers 2018STRATEGIE ‘LEADGLOBAL.WIN LOCAL’ LEVERT EERSTE RESULTATEN OP; GROEI VERSNELT INH2 2018EN STERKE BASIS GECREEËRD VOOR VERDERE GROEIRESULTATEN2018 KERNBEDRIJF: OMZET +6,1%, EBIT€54 MLN, WERKKAPITAAL-310 BPS

HEERENVEEN,8 MAART2019 –Accell Group N.V., de leidende Europese fietsenonderneming met bekendemerken als Haibike, Koga, Batavus enRaleigh, kondigt vandaag aan dat de ‘Lead Global.Win Local’strategie de eerste resultaten heeftopgeleverdin haarkernmarkten(dit is exclusiefNoord-Amerika). De netto-omzetgroei van het kernbedrijfversneldenaar 10,4%in H2 2018, waarmee de groei van het kernbedrijfover heel 2018uitkwam op 6,1%. Het bedrijfsresultaat (EBIT) vanhet kernbedrijfkwam uit op €54,0 mlnen op €58,9 mlnexclusief eenmalige posten.

In Noord-Amerika, wat is aangemerkt als niet-kernactiviteit, werd een EBIT gerealiseerdvan€-21,0mln, waarmee de EBIT van detotale groepuitkwam op €33 mln. Het in december 2018 aangekondigde strategisch onderzoek met betrekking tot Noord-Amerikais in uitvoering. Conclusies over de toekomst van deze activiteiten worden uiterlijk in het derde kwartaal van 2019 verwacht.

De totale nettowinst van Accell Group steeg van €10,5 mlnnaar €20,3 mlnin 2018.AccellGroupverwacht een verdere groei van het kernbedrijf in 2019. Deze groei wordt gedreven door sterke interesse van consumenten inmet name e-bikes en cargo bikesén door krachtigeinnovaties zoalsde Sparta M8B, die recent in Nederland de verkiezing van‘E-bike van het jaar 2019’heeft gewonnen.

Het hele PB lees je hier: goo.gl/3BF2WW

WINST PER AANDEEL EN DIVIDEND
De winst per aandeel op basis van het gewogen gemiddelde aantal uitstaande aandelen (per ultimo jaar
26.474.308) steeg met 93% tot € 0,77. De winst per aandeel exclusief eenmalige kosten, zoals hierboven
gecommuniceerd en gecorrigeerd voor het positieve herwaarderingsresultaat in verband met Velosophy, kwam
uit op € 0,60. Door de uitgifte van 314.480 aandelen voor de uitkering van stockdividend over het boekjaar 2017 is de correctiefactor voor de winst per aandeel uit voorgaande jaren 0,98816.

Voor het boekjaar 2018 zullen de aandeelhouders van Accell Group worden verzocht in te stemmen met de
uitkering van een dividend van € 0,50 per aandeel (2017: € 0,50 per aandeel), uit te keren in contanten of
aandelen. Het dividendvoorstel is 65% van de winst per aandeel en 83% van de winst per aandeel exclusief
eenmalige posten. Het dividendbeleid van Accell Group is erop gericht om ten minste 40% van de nettowinst uit
te keren.

MANAGEMENTAGENDA ENOUTLOOK

Het management van Accell Group blijft een sterke marktgroei zien in de fietsindustrie. Consumenten kiezen voor fietsen als duurzame oplossing voor mobiliteit. Vooral de belangstelling voor elektrische fietsen en cargo fietsen zal bovengemiddeld groeien. Consumenten zullen blijven zoeken naar meer handige en digitale oplossingen bij het vinden, onderzoeken, kopen en onderhouden van hun fietsen. De strategie 'Lead Global.Win Local' blijft essentieel om Accell Group in het middelpunt van deze trends te plaatsen. Succesvolle innovaties en een verbeterde beschikbaarheid van onze producten zullen de groei blijven stimuleren. Dit komt tot stand door meer verbonden en meer digitale platformen. De nu gecentraliseerde activiteiten op het gebied van fietsonderdelen en -accessoires zullen de verdere uitrol van het merk XLC naar nieuwe kanalen stimuleren. We verwachten dat ons ‘Fit to compete’ programma kostenbesparingen zal blijven genereren,naast strikte kostenbeheersing op al onze discretionaire uitgaven.

Op basis van onze managementagenda en behoudens onvoorziene omstandigheden verwacht Accell Group voor het jaar 2019 een verdere omzetgroei en toename van de EBIT van ons kernbedrijf.

De cijfers in dit persbericht zijn niet geaudit. Dit bericht is een vertaling van het Engelstalige persbericht. In het geval van inconsistenties is de Engelstalige versie leidend.
ToniPantaloni
0
Jammer dat vandaag beurssentiment tegen zit, anders hadden we denk ik mooi sprongetje kunnen maken...
Ferdinand 62
0
Volgens mij een keurig resultaat en een koersdoel wat een stuk hoger staat.

8-3-2019 09:35:33

Beursblik: Accell boekt goede vooruitgang met werkkapitaal
(ABM FN-Dow Jones) Accell heeft het werkkapitaal in 2018 aanzienlijk verbeterd. Dit concludeerde NIBC vrijdag in een eerste analyse van de resultaten van de fietsenfabrikant over de tweede helft van 2018 en het gehele boekjaar.

NIBC wees op een afname van het werkkapitaal als percentage van de omzet naar 26,3 procent, een afname met 310 basispunten. Accell streeft in zijn strategie, die loopt tot en met 2022, naar een werkkapitaal van minder dan 25 procent van de omzet.

NIBC merkte op dat de resultaten over 2018 overeenkwamen met de vooruitzichten van Accell zelf, die dateren van december vorig jaar, waarbij de aangepaste EBIT van 58,9 miljoen euro iets hoger was dan de voorziene bandbreedte van 56 tot 58 miljoen euro.

Het advies op het aandeel Accell ligt bij NIBC op Kopen met een koersdoel van 26,00 euro.

Op een rood Damrak noteerde het aandeel Accell 0,6 procent lager op 19,50 euro.
maci
0
Ook ING meldt zich:

(ABM FN-Dow Jones) Accell boekt sneller vooruitgang in zijn herstructurering en strategische herpositionering dan ING had verwacht. Dit bleek vrijdag uit de eerste analyse van de resultaten van Accell over 2018 en de tweede jaarhelft van vorig jaar.

Nu de fietsenfabrikant voor op schema zit, biedt dit opwaartse ruimte voor de margetaxaties van de bank.

Analist Tijs Hollestelle stelde vrijdag verder dat het dividend van 0,50 euro per aandeel een opluchting voor de markt zal zijn. Dat geldt ook voor de outlook van Accell voor 2019.

Hollestelle wees vrijdag ook op de uitgebreide uitleg van Accell bij de nettoschuld van het bedrijf. Daaruit bleek een schuldratio van 2,2, waar het convenant maximaal 2,5 toestaat.

ING heeft het advies op het aandeel Accell op Houden staan met een koersdoel van 19,00 euro.

Het aandeel Accell noteerde vrijdag op een rood Damrak 1,2 procent lager op 19,46 euro.

Door: ABM Financial News.
Ferdinand 62
0
ING ook positief dus. En Er is ruimte voor opwaartse marge taxaties, wat de koers ten goede zal komen.
[verwijderd]
0
500 aandelen op 19.60 ingekocht. Cijfers waren uitstekend. Ik verwacht op korte termijn advies verhogingen en op de middellange termijn de overname die nu niet meer te stoppen is door de directie.
[verwijderd]
0
Wel weer typisch om te zien hoe lang het duurt voordat cijfers op de "juiste" manier worden geïnterpreteerd; exclusief miskoop en bleeder "VS" zagen de cijfers er immers een stuk beter uit dan (ik had) verwacht.

Wanneer mag Pon eigenlijk terug komen voor de rest; was er een "standstill agreement" overeengekomen of heeft Pon de handen vrij?
Stephan010
0
[verwijderd]
0
De koers maakt een sprintje. Accell vandaag een vreemde eend in de bijt. Is er nieuws? Kopers op de kust?
objectief
0
Lastige zaak, de winst is wel verdubbeld in 2018 maar het aandeel blijft nog wel heel duur. Als je koopt en er komt geen bod, dan ga je zeker de mist in.
pielsje
0
quote:

objectief schreef op 12 maart 2019 13:06:

Lastige zaak, de winst is wel verdubbeld in 2018 maar het aandeel blijft nog wel heel duur. Als je koopt en er komt geen bod, dan ga je zeker de mist in.
Je bekijkt het nu, maar wat zijn de verwachtingen voor de aankomende jaren?

Een kw voor 2019 van 18,5 en voor 2020 van 14,1..

Laat maar komen dat bod

objectief
1
quote:

pielsje schreef op 12 maart 2019 13:18:

[...]

Je bekijkt het nu, maar wat zijn de verwachtingen voor de aankomende jaren?
Een kw voor 2019 van 18,5 en voor 2020 van 14,1..
Laat maar komen dat bod

Nee, ik verwacht niet dat ze de bovengenoemde kw's behalen, tenslotte is de concurrentie moordend. Het resultaat in 2018 was enkel te danken aan het feit dat ze minder moesten afboeken in de V.S. (die investering was een totale miskleum)
[verwijderd]
1
De heren van Pon zijn geen prutsers, die weten wel wat ze doen. Die laten hun belang echt niet verpieteren. Ik durf aan hun zijde wel in Accell te stappen.
veelprocentrendement
0
Gaat nu echt hard. Benieuwd waar dit opeens vandaan komt. Lijkt me haast niet dat de markt een aantal dagen nodig heeft gehad om cijfers te verwerken. Vermoed dan toch dat er iets speelt met Pon.

theorie: In november vorig jaar heeft Pon een belang van 20% genomen om een vinger aan de pols te houden. Er zaten echter nog te veel risico's in het bedrijf om op dat moment een bod uit te brengen. Nu de onderliggende jaarcijfers goed zijn is er besloten om het belang verder uit te breiden en uiteindelijk alsnog een bod uit te brengen.

www.telegraaf.nl/financieel/3265594/s...
[verwijderd]
3
Qua waardering is het maar net naar welk getal je kijkt. Zelf kijk ik (zoals door Accell gewenst) naar de ontwikkeling van de omzet en het bedrijfsresultaat uit voortgaande activiteiten (ex Amerika). Het definitief afsluiten van het mislukte Amerikaanse avontuur laat ik buiten beschouwing (additioneel operationeel verlies kan worden opgevangen door andere activiteiten).

Dan zie je dat de omzet over 2018 met 6.1% is gestegen (H2 zelfs 10.4%). Het "genormaliseerd" bedrijfsresultaat (EBIT core) daalde van €62,4 mln naar €58,9 mln.

Voor 2019 wordt (onvoorziene omstandigheden voorbehouden) een voortgaande groei van omzet- en bedrijfsresultaat voorspeld.

Het geneuzel rondom nettoschuldpositie vind ik overigens sterk overtrokken; de vlottende activa dekken alle verplichtingen ruimschoots, met andere woorden de schulden dienen vooral ter financiering van het werkkapitaal en niet als financiering voor opgeklopte lucht (goodwill) zoals bij veel andere bedrijven. Ik zou de balanspositie dus eerder als "comfortabel" willen omschrijven.

Als je de nettoschuldpositie negeert, handelt het aandeel op net iets meer dan 9x de geschoonde EBIT van de voort te zetten kernactiviteiten, met een positieve outlook over 2019.

Bij overname door een branchegenoot (Pon = Gazelle) zullen er aanzienlijke synergie-voordelen te behalen zijn.

Zoals Pon het belang van 20,05% volledig via de beurs en onderhandse transacties heeft opgebouwd, sluit ik niet uit dat zij nu, na het zien van de meevallende jaarcijfers en redelijk optimistische outlook, hun belang "stiekem" aan het uitbreiden zijn. De volgende meldingsdrempel ligt immers pas op 25%. Tijdens de opbouw van het 20%-belang hebben we kunnen zien dat voor Pon ieder dubbeltje telt (die hele tender is er nooit van gekomen). Alvorens opnieuw met een bod te komen zullen zij naar mijn inschatting dus eerst zoveel mogelijk aandelen "goedkoop" rechtstreeks via de beurs willen inkopen, voordat zij "tegen de lamp" lopen (overschrijden meldingsdrempel). Dit is uiteraard mijn eigen (speculatieve) interpretatie van de huidige koersbeweging.

Vanaf €26,70 p/a ben ik "open for business";)
[verwijderd]
0
Ik zal nog wat plukken oppakken. Het is een prachtig businessmodel en ik zie Pon echt niet nog een jaar wachten. Een andere verklaring voor de huidige stijging dan een grote opkoper kan ik niet bedenken.
Goldcity
0
quote:

J. de Vries schreef op 12 maart 2019 14:41:

Ik zal nog wat plukken oppakken. Het is een prachtig businessmodel en ik zie Pon echt niet nog een jaar wachten. Een andere verklaring voor de huidige stijging dan een grote opkoper kan ik niet bedenken.
Koersdoelverhoging van een analist zou ook kunnen.
358 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 14 15 16 17 18 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 aug 2022 17:35
Koers 57,550
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront