Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kabinet Rutte III, vertrouwen in de toekomst ???

53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
rationeel
0
quote:

leek2018 schreef op 9 maart 2019 15:57:

[...]
Volgens mij is afschaffing juist een goede zaak. Als rationeel iemand zou jij dat toch moeten inzien. Bij een referendum wordt door de meerderheid niet echt rationeel gestemd.
Democratie is bepaald niet volmaakt. 50% van de mensen heeft een iq lager dan 100. Velen ...de meerderheid? is helemaal niet in de politiek geinteresseerd. Misschien lezen ze een krant of kijken tv, dan worden ze dus waarschijnlijk links geindoctrineerd.

Maar hoe zou een beter syseem moeten?

Bij een referendum leg je de bevolking 1 item voor. Dat wordt van alle kanten belicht. Waarschijnlijk weet dan een grotere groep uit de bevolking of ze dit willen ja of nee.
rene l
1
Vertrouwen in de toekomst.
Zo begon het eigenlijk met het tijdperk Rutte nu bijna zo'n 10 jaar terug.
Ik hoorde het hem nog zeggen, Nederland is net uit een diepe crisis gekomen, we gaan ons land op de kaart zetten als het land van de kenniseconomie, en het werk doen we vanaf nu uit de klaut.

Tja, vanaf het begin had deze man al praatjes en ik wil toch op deze trieste zaterdagmiddag eens wat wapenfeiten de revue laten passeren met zaken die ons rariteiten-kabinet ons allemaal geflikt heeft.

Wie kent er nog de uitspraak van het verlengstuk van Rutte:
Het geld dat we onder dwang van Brussel aan de Grieken gegeven hebben komt allemaal terug inclusief rente.
Inmiddels weten we wel beter, er komt geen cent meer terug en bij de volgende crisis doneren we gewoon weer opnieuw maar dan ook aan de Italianen.

Rutte riep ook dat we allemaal naar de dealer moesten rennen om er een nieuwe auto te kopen, ook heeft hij alle Nederlanders 1000 Euro beloofd.

Hij wilde bruggen gaan bouwen en aan zware stenen gaan tillen.
Vele bruggen in ons land zijn in een vervallen en brakke toestand en het passeren is op eigen risico, hij zal zich wel een breuk vertild hebben en houd gewoon zijn mond stijf dicht zodat de waarheid niet boven water hoeft te komen.

Er zou meer blauw op straat komen en ons land zou de veilige haven van Europa worden.
Niets is minder waar, door alle toestanden door de reorganisatie van de politie zie je het blauw steeds minder en slechts nauwelijks meer op straat.
Fantastisch toch, de criminaliteit heeft vrijspel en de aso-weggebruikers hanteren hun eigen regels en het is geen pretje meer op straat.
Hij zijn niet alleen mijn woorden, velen ervaren het net zo als ik.

De massale toestroom van asielzoekers, het is totaal uit de klauwen gelopen, Nederland is het ultieme vakantieland voor hun en intussen wacht onze eigen jeugd zo'n 10 jaar op een betaalbare huurwoning.
Koopwoningen worden ook onbetaalbaar, redenen te over.

En wat te denken van alle toestanden bij de overheid, een rammelende Belastingdienst die gewoon mensen met vroegpensioen stuurt, de Bulgarenfraude, gedonder met het UWV, een zorgsysteem dat een groot gezwel gaat worden en onbetaalbaar wordt, ze kijken er allemaal na en vinden het blijkbaar goed.

Het onderwijs is in verval, nieuwe domme rekenmethodes, leraren die de taal niet beheersen en wat te denken van de doorgeslagen regeldrift m.b.t. rapportage.
En daarnaast slokken alle asielzoekers heel veel capaciteit op van bestaande leerkrachten die niet besteed wordt aan onze eigen jeugd.
Hoe maak je het volk steeds dommer, juist, haal er nog maar meer binnen.

Verder gaat het uitstekend met Nederland, er zit nagenoeg niemand meer in de ww, logisch toch als de randvoorwaarden naar beneden bijstelt.
De verhoging van de BTW, het maakt niet uit, alle Nederlanders gaan er op vooruit.
Het is net hoe je het ziet, in dit geval hebben ze het over de Gemiddelde Nederlander, dit bedachte begrip is in de werkelijkheid heel iets anders dan Jan Modaal en hij heeft het inderdaad veel beter.
Het stijgend klantenbestand van de Voedselbank zegt voldoende, dit is overigens de enige bank die nog groeit.

En ik hoorde het Rutte nog zeggen, de dividend afschaffing is helemaal door mijzelf bedacht, met de multinationals heb ik dit helemaal niet besproken, of het achteraf een goed plan was, dit terzijde, je hoort echter niet te liegen.

Laten we maar blij zijn met Rutte, hij heeft tenslotte plechtig beloofd dat hij helemaal niet uit is op een baantje in Brussel en er zelfs nooit over nagedacht heeft, nee, hij gaat vol voor de 4e termijn.

Ik denk ook niet dat een andere regering het veel beter gedaan zou hebben, je kon vooraf gewoon op je vingers natellen dat het geld opraakt door alle fratsen die ze ons geflikt hebben en het geld toch ergens gehaald moest worden.

Wat mij wel enorm steekt is dat Rutte een rasechte leugenaar is die de argeloze burgers gewoon met mooie praatjes bedonderd heeft.

De komende verkiezingen zullen op een slagveld uitdraaien, er zal zowiezo geen meerderheid komen, de verdeeldheid zal steeds groter worden en ons ooit zo mooie land zal steeds verder in verval raken.
En dan te bedenken dat de volgende crisis over niet al te lange tijd aan je voordeur staat te rammelen.

En dan straks na de verkiezingen worden de strenge klimaatregels er subtiel doorgedrukt, we moeten, niks geen gas meer, niks meer te vertellen, we worden compleet uitgemolken voor het ultieme doel.
En bedenk dan maar eens, vanuit Rusland ligt er inmiddels een grote gasleiding klaar die ons nog meer dan 100 jaar betaalbaar en schoon gas kan leveren.
Maar dat mag helemaal niet, stel je voor, zakendoen met Putin, dit is helemaal fout.

Maar een geluk bij een ongeluk, over een paar regeringen heen zal dit probleem zich automatisch oplossen.
De beweging DENK zal dan automatisch de meerderheid hebben, ze gaan het land regeren, de vrouwenquota speelt dan niet meer, alle vrouwen in Nederland staan dan weer verplicht met een hoofddoek op achter het aanrecht, dit is hun enige recht.

En op vrijdagmiddag is iederéén vrij, na een broodje shoarma en een kop slappe thee allemaal in rap tempo naar de moskee om daar gebukt op de knieen en met de schoenen uit met het hoofd richting Mekka Allah te aanbidden.

DeZwarteRidder
0
Bijstandsplan Buma oogst bijval en kritiek

Coalitiepartner VVD is ‘voorzichtig positief’ over het plan van CDA-leider Sybrand Buma om de bijstand radicaal te hervormen. D66 is sceptisch en spreekt van een ‘prikkelend plan’.
Laurens Kok 09-03-19, 13:02 Laatste update: 13:10

In plaats van dat mensen met een uitkering thuis komen te zitten, wil Buma dat zij aan de slag gaan in een ‘basisbaan’. Hij denkt daarbij aan ondersteunende functies, bijvoorbeeld in de zorg en het onderwijs, zegt hij vandaag in een interview. Ook het bedrijfsleven zou deze banen moeten aanbieden. Voor circa 20 uur werk in de week, krijgen bijstandsgerechtigden dan 85 procent van het minimumloon betaald, 15 procent meer dan de bijstandsuitkering nu bedraagt.

Logisch

,,Het is goed dat er nagedacht wordt over nieuwe manieren om mensen die al lang in bijstand zitten weer aan het werk te helpen”, zegt Kamerlid Chantal Nijkerken-De Haan in reactie op het CDA-plan. Volgens haar moet de overheid er alles aan doen om mensen aan het werk te helpen zodat zij voor zichzelf en hun gezin kunnen zorgen. Dat er iets tegenover staat wanneer je geld van de overheid krijgt, noemt zij ‘niet meer dan logisch, zo niet vanzelfsprekend’.

D66 is vooral gecharmeerd van het idee om het voor mensen in de bijstand makkelijker te maken om bij te verdienen, ‘als opmaat naar een echte baan met een volwaardig salaris’, zegt Kamerlid Rens Raemakers. Hij wil echter niet dat er hele sectoren ontstaan met banen met een salaris onder het minimumloon. Ook vindt Raemakers niet dat mensen gedwongen kunnen worden ‘zo’n bijna-baan’ aan te nemen. ,,Vertrouwen en samenwerken werkt beter dan argwaan en verplichten. Dit exacte CDA-plan steunen wij niet.”

Ook de VVD zit nog met de nodige vragen, stelt Nijkerken-De Haan. ,,Ik ben benieuwd hoe het CDA de verdere uitwerking van het plan precies ziet en hoe ze dat willen betalen”, zegt zij.

Wilders

PVV-leider Geert Wilders vindt dat het CDA-voorstel de verkeerde oplossing biedt. Hij wijst erop dat de meerderheid van de mensen in de bijstand een niet-westerse migratieachtergrond heeft. Het is volgens hem daarom beter om de grenzen te sluiten en ‘gelukszoekers die ten onrechte van onze verzorgingsstaat profiteren’ het land uit te zetten.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek zaten er in december 2018 433.000 in de bijstand. 223.000 daarvan hebben een niet-westerse migratieachtergrond.
DeZwarteRidder
0
Dit is een fantastisch plan van het CDA en toch beginnen de andere partijen gelijk met tegenwerking van dit plan.

Ik denk dat het CDA de grote overwinnaar wordt van de komende verkiezingen.
leek2018
0
Goed plan of niet. Het aantal bijstandtrekkers daalde toch al onder de mensen van westers komaf. Of is het een plan om nog meer niet-westerlingen te laten immigreren. Westerling er uit, niet Westerse immigrant erin.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 maart 2019 15:09:

[...]
Wilders en Roemer hebben zichzelf uitgeschakeld.
Rutte werd toch de hemel ingeprezen Maart 2017? Held van Europa. Geholpen door Erdogan en de AIVD met het beveiligingslek waardoor Wilders zich terugtrok in een kelder(bunker) en vrijwel nergens meer te zien was in het land.
Roemer was bij DWDD en daarna stortte alles in. Weet eigenlijk niet waarom Roemer k.o was na die uitzending. Zorgde hij zelf voor de afgang of de heren van DWDD? Moet er nog even naar kijken.
Chiddix
0
Dramatisch tv optreden van Roemer in DWDD op 10-09-2012 , luidt een kop. Roemer gaf het initiatief uit handen tijdens DWDD en werd tenslotte weggezet als schroothondje en allemansvriend. Peter R de Vries zat daar ook aan tafel.
Roemer noemde het karaktermoord na de uitzending(door VARA/Telegraaf). Dit speelde mee maar daarvoor was de neergang al in gang gezet door sterk optreden van Samson in debatten.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 9 maart 2019 16:54:

Dramatisch tv optreden van Roemer in DWDD op 10-09-2012 , luidt een kop. Roemer gaf het initiatief uit handen tijdens DWDD en werd tenslotte weggezet als schroothondje en allemansvriend. Peter R de Vries zat daar ook aan tafel.
Roemer noemde het karaktermoord na de uitzending(door VARA/Telegraaf). Dit speelde mee maar daarvoor was de neergang al in gang gezet door sterk optreden van Samson in debatten.
Er was in 2012 een debat tussen Roemer en Rutte. Volgens de media reageerde Roemer niet op gepaste wijze op een leugen die Rutte in zijn gezicht uitsprak. Roemer werd daarom ongeschikt bevonden. Einde oefening.

In 2017 was er het debat tussen Rutte en Wilders waar Wilders erg zwak overkwam. Volgens mij weet jij dat nog. Ik heb altijd gedacht dat Wilders bang is om regeringsverantwoordelijkheid te dragen. Net als bijvoorbeeld een Nigel Farage met betrekking tot Brexit.
[verwijderd]
0
quote:

Chiddix schreef op 9 maart 2019 16:54:

(...) sterk optreden van Samson in debatten.
Vond Samson helemaal niet zo sterk in de debatten. Hij was zichtbaar nerveus en onzeker. In tegenstelling tot Rutte.

Als de media ervoor koos om Samson te framen als geschikt, en Roemer als ongeschikt, met gevolgen van dien voor stemgedrag, is dat denk ik positief geweest voor Nederland, want het was in die periode erg belangrijk dat er een stabiele regering kwam.
[verwijderd]
0
Er was in die periode trouwens een reclamespot die ik - ondanks dat ik relatief weinig TV kijk - toch meerdere malen heb zien langskomen. In een van de fragmenten uit die reclame zei een klein Marokkaans uitziend jochie iets over Wilders. Ik weet niet meer wat. Iets in de richting van dat hij zich zorgen maakt, dat hij bang is voor Wilders of zo, zoiets was het.

Heeft misschien veel meer effect gehad dan welk debat dan ook.

Ik ga niet zeggen dat de media deel uitmaakt van een complot en uitstuurt op bepaalde uitslagen in het landsbelang.
[verwijderd]
0
quote:

Brievenbus schreef op 9 maart 2019 18:18:

www.telegraaf.nl/nieuws/3265053/europ...
Ik zal het doorgeven aan NU.NL zodat ze ook deze man kunnen weren.
[verwijderd]
0
quote:

asti schreef op 9 maart 2019 18:13:

Er was in die periode trouwens een reclamespot die ik - ondanks dat ik relatief weinig TV kijk - toch meerdere malen heb zien langskomen. In een van de fragmenten uit die reclame zei een klein Marokkaans uitziend jochie iets over Wilders. Ik weet niet meer wat. Iets in de richting van dat hij zich zorgen maakt, dat hij bang is voor Wilders of zo, zoiets was het.

Heeft misschien veel meer effect gehad dan welk debat dan ook.

Ik ga niet zeggen dat de media deel uitmaakt van een complot en uitstuurt op bepaalde uitslagen in het landsbelang.
Ze hadden ook een kind van een van de omgekomen terreur slachtoffers in Europa naar Jesse Klaver kunnen sturen en laten zeggen ik maak me zorgen, maar als we dit soort streken gaan uithalen zijn we net zo gek als die Amerikanen.
leek2018
0
quote:

asti schreef op 9 maart 2019 18:13:

Er was in die periode trouwens een reclamespot die ik - ondanks dat ik relatief weinig TV kijk - toch meerdere malen heb zien langskomen. In een van de fragmenten uit die reclame zei een klein Marokkaans uitziend jochie iets over Wilders. Ik weet niet meer wat. Iets in de richting van dat hij zich zorgen maakt, dat hij bang is voor Wilders of zo, zoiets was het.

Heeft misschien veel meer effect gehad dan welk debat dan ook.

Ik ga niet zeggen dat de media deel uitmaakt van een complot en uitstuurt op bepaalde uitslagen in het landsbelang.
De media is net zo kortzichtig en onbetrouwbaar als de politiek. Dat Irakese jongetje dat via de media het kinderpardon weer op de agenda had gezet, schijnt nu daar zelf niet voor in aanmerking te komen. En de media hoor je daar nu niet over.
[verwijderd]
0
quote:

henk38 schreef op 9 maart 2019 18:26:

[...]

Ze hadden ook een kind van een van de omgekomen terreur slachtoffers in Europa naar Jesse Klaver kunnen sturen en laten zeggen ik maak me zorgen, maar als we dit soort streken gaan uithalen zijn we net zo gek als die Amerikanen.
Volgens mij is subtiliteit een van de redenen dat zoiets een indruk kan achterlaten. Nogmaals: Ik weet niet meer precies wat het jongetje zei. Het leek op een spontane reactie van een willekeurig kind dat buiten een vraag werd gesteld.
JP Samosa
0
quote:

asti schreef op 9 maart 2019 18:13:

Er was in die periode trouwens een reclamespot die ik - ondanks dat ik relatief weinig TV kijk - toch meerdere malen heb zien langskomen. In een van de fragmenten uit die reclame zei een klein Marokkaans uitziend jochie iets over Wilders. Ik weet niet meer wat. Iets in de richting van dat hij zich zorgen maakt, dat hij bang is voor Wilders of zo, zoiets was het.

Heeft misschien veel meer effect gehad dan welk debat dan ook.

Ik ga niet zeggen dat de media deel uitmaakt van een complot en uitstuurt op bepaalde uitslagen in het landsbelang.
Je gaat het niet zeggen maar je bedoelt het eigenlijk wel.
leek2018
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
leek2018
0
quote:

leek2018 schreef op 9 maart 2019 19:31:

[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Sorry, maar ben mij niet bewust waarom ik iets ongepast heb gepost. Laat ik het dan anders stellen; Als het jongetje bang voor Wilders is, zal hij ook niet begrijpen dat er ongehuwde moeders in Nederland zijn.
hirshi
0
De lijsttrekker van de partij voor de Eerste Kamerverkiezingen, Henk Otten, zei gisteren dat hij ‘eerst wil kijken hoe de brexit afloopt’. Otten zei zelfs dat ‘het woord nexit’ niet in het verkiezingsprogramma van de partij voor komt.

Dat is wel zo. ,,Forum voor Democratie is van mening dat de EU onhervormbaar is en is daarom voorstander van een nexit”, staat er letterlijk.

Bovendien heeft partijleider Thierry Baudet zich altijd en meermaals voor een vertrek van Nederland uit de EU uitgesproken.


www.welingelichtekringen.nl/politiek/...

Anders gezegd: de lijsttrekker van FvD veegt met het partijprogramma zijn achterste af en de kiezer mag het verder uitzoeken.
53.714 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 533 534 535 536 537 538 539 540 541 542 543 ... 2682 2683 2684 2685 2686 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.678,50 -0,89%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.898,51 -0,77%
 US30^ 37.888,98 -0,33%
 Nasd100^ 17.010,35 -3,07%
 US500^ 4.958,22 -1,80%
 Japan225^ 37.188,48 -2,14%
 Gold spot 2.395,41 +0,67%
 EUR/USD 1,0647 +0,04%
 WTI 82,20 +0,15%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront