Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Arbeidsmarkt in NL: zijn/komen er voldoende arbeidskrachten ?

450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
haas
1
'Zin in Gezeik’ en ‘License to skill’: Gemeenten trekken nieuw personeel met hippe slogans.Deventer deed het al, nu volgt Zwolle.

Met flitsende slogans als ‘zin in gezeik’ en 007 ‘license to skill’ nieuw personeel trekken. Burgers lachten erom, maar het loont. ,,De vacatures waren nog nooit zo snel gevuld met goede kandidaten.’’

André Valkeman 26 feb. 2019
Gemeenten, ze willen zo graag jong personeel. Alleen met de ruime banenkeus ontstaat daar een probleem. Het stoffige ambtenarenimago werkt niet mee. Als jongeren keuze hebben, valt een gemeentebaan snel af. De gemeente Deventer en Zwolle leggen zich daar niet langer bij neer. Met een hippe reclamecampagne proberen ze de ambtenarij als trendy te verkopen.
Leefloon
0
quote:

haas schreef op 26 februari 2019 07:23:

Als jongeren keuze hebben, valt een gemeentebaan snel af.
Als ik mij niet vergis, dan geldt ook voor Zwolle, voor netwerkstadpartner Kampen, en voor de grote economische regio Zwolle dat (ook) jongeren daar bij gemeenten volstrekt kansloos zijn, door (bij junior functies soms idiote) ervaringseisen.

Met 100% dekking bij 3 openstaande vacatures, alleen bij de gemeente Zwolle:

1. Je hebt een WO opleiding planologie met de nodige werkervaring en weet hoe de hazen lopen bij de overheid

2. Via een bureautje: 5 tot 15 jaar werkervaring

3. Via een bureautje: 5 tot 15 jaar werkervaring (bij een grotere gemeente)

Hartstikke aantrekkelijk voor jongeren, nog los van niet uit de vacatures blijkende voorkeuren in tweede instantie...

Prutsende leugenaars, wat ze ook al eerder deden door zichzelf aan te melden als beste werkgever, waarna prachtig papieren beleid volstaat om dat te worden.
haas
0
Geen luchtverkeer in België van vrijdag 23 uur tot zaterdag 6 uur
01/03/19 om 22:41 - Bijgewerkt op 02/03/19 om 00:48

Bron: Belga

Er is vrijwel geen luchtverkeer mogelijk van vrijdagavond 23 uur tot zaterdagochtend 6 uur. Dat meldt de VRT-radio en het nieuws wordt bevestigd luchtverkeersleider skeyes.

De oorzaak is een gebrek aan luchtverkeersleiders, zegt skeyes.
haas
1
Het UWV beoordeelt in welke mate mensen in staat zijn tot werk en hoeveel uitkering ze krijgen. De dienst zou daarbij een achterstand hebben van 30.000 dossiers, mede door gebrek aan keuringsartsen.

’Meer dan ooit’
Paling gaf vorig jaar in een interview met deze krant aan dat er 250 keuringsartsen in opleiding zijn. „Dat zijn er meer dan we ooit hebben gehad. Niettemin overstijgt de hoeveelheid werk die we voor hen hebben nog altijd de capaciteit. Het duurt een paar jaar voordat we deze lichting nieuwe artsen uit de opleiding en volledig aan het werk hebben. Om dat op te vangen, werken we met andere oplossingen, zoals de inzet van medische medewerkers om de verzekeringsartsen te ondersteunen.”
haas
0
De 101- en 112-noodcentrales zitten 135 medewerkers of 20 procent onder hun personeelskader. Minister van Binnenlandse Zaken De Crem (CD&V) zegt dat het moeilijk is mensen te vinden voor de job.

Wie dringend hulp nodig heeft van de brandweer, een medisch team of de politie kan in heel Europa het noodnummer 112 draaien. Voor de 112-noodcentrales is in ons land een wettelijk personeelskader van 311 mensen voorzien. Die moeten jaarlijks zo’n 2,7 miljoen oproepen verwerken.

Maar als u in België het nummer 112 belt voor de politie, wordt u doorgeschakeld naar het noodnummer 101, dat u dus beter meteen kan draaien als u de politie nodig hebt. De 101-centrales verwerken zo’n 2,9 miljoen oproepen per jaar. Ze hebben daarvoor 361 medewerkers nodig.

Voor de twee noodcentrales samen zijn dus 672 mensen nodig om alle oproepen snel te kunnen beantwoorden. Maar het personeelskader van de 112- en 101-centrales is maar voor 80 procent ingevuld. Er ontbreken gemiddeld 135 mensen.

Tekorten grootst in Vlaams-Brabant
Er zijn wel verschillen naargelang de provincie, stelt Thomas Biebauw, de woordvoerder van de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. ‘Voor de 112 zijn ‘in absolute aantallen’ de tekorten het grootst in Vlaams-Brabant, Antwerpen, Henegouwen en Luxemburg. Voor de 101 zijn er vooral tekorten in Oost-Vlaanderen, Brussel, Antwerpen en Henegouwen. Al zeggen de aantallen niet alles. In een kleinere centrale kan een kleiner numeriek tekort zich minstens even erg laten voelen.’

De vorige minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) kondigde in september aan dat hij 1,5 miljoen euro had vrijgemaakt om 36 calltakers aan te werven voor de 101- en 112-centrales. Ook met die aanwervingen zouden 99 plaatsen dus nog altijd niet zijn ingevuld.

haas
1
D66 wil dat er meer arbeidsmigranten
uit Oost-Europa naar Nederland worden
gehaald.In een interview met het AD
zegt D66-leider Jetten dat uit cijfers
van het CBS blijkt dat jaarlijks 50.000
mensen uit andere EU-landen nodig zijn
om alle vacatures te vullen.
josti5
0
'In het vierde kwartaal van 2018 waren 330 duizend mensen werkloos'

www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashbo...

We kunnen dus nog 6,5 jaar voort met putten uit eigen bron, jochie Jetten!
whammy
0
quote:

josti5 schreef op 7 maart 2019 14:19:

'In het vierde kwartaal van 2018 waren 330 duizend mensen werkloos'

www.cbs.nl/nl-nl/visualisaties/dashbo...

We kunnen dus nog 6,5 jaar voort met putten uit eigen bron, jochie Jetten!
Die 330 duizend krijg je echt niet meer aan de gang, denk ik. Ook niet kwaadschiks.
objectief
0
Nee, dat zijn burgers die grotendeels niet kunnen en deels niet willen omdat ze geen werkmoraal hebben. (ook veel 50+ die in vroegpensioen zijn). Laat deze maar langs de zijlijn staan tegen een uitkering waarvan je niet echt kunt leven.
whammy
0
quote:

objectief schreef op 7 maart 2019 14:29:

Nee, dat zijn burgers die grotendeels niet kunnen en deels niet willen omdat ze geen werkmoraal hebben. (ook veel 50+ die in vroegpensioen zijn). Laat deze maar langs de zijlijn staan tegen een uitkering waarvan je niet echt kunt leven.
Het gedeelte van niet willen is groter dan van het niet kunnen.
josti5
0
Zij kunnen waarschijnlijk wél goed rekenen en weten dus, dat werken in hun geval niet loont...
objectief
0
quote:

josti5 schreef op 7 maart 2019 15:24:

Zij kunnen waarschijnlijk wél goed rekenen en weten dus, dat werken in hun geval niet loont...
Ja, er zijn veel ervaringsdeskundigen op dit gebied.
taurus86
1
Poolse kinderen groeien op zonder regelmatige warmte van hun ouders. Die nemen deel aan de 'Arbeitseinzats Holländischer Art'. Een de slogan over extra toevoer; laat die nou al héél oud zijn. Die klonk ooit aan de Afrikaanse kusten, omdat de plantages in Noord- en Zuid Amerika bevolkt moesten worden. Ook toen keek de Joods-Christelijke moraal de andere kant uit.
Wat een verdienmodel, maar niet bepaald duurzaam.
rene l
1
quote:

objectief schreef op 7 maart 2019 14:29:

Nee, dat zijn burgers die grotendeels niet kunnen en deels niet willen omdat ze geen werkmoraal hebben. (ook veel 50+ die in vroegpensioen zijn). Laat deze maar langs de zijlijn staan tegen een uitkering waarvan je niet echt kunt leven.
Kijk een hoeveel ambtenaren er zelfs onder de zestig de afgelopen jaren overtallig verklaard zijn.

Ze zijn gewoon met 70% bruto van hun laatst verdiende salaris naar huis gestuurd, en vele hebben zelfs nog een forse oprotpremie bedongen.

Alle secundaire voorwaarden zoals het pensioen worden gewoon aangevuld totdat ze de pensioengerechtigde leeftijd hebben.

Ik zou zeggen, draai dit acuut terug en laat ze met hun handen wapperen, gewoon met behoud van hun salaris, wel zo eerlijk lijkt mij

Ik hoorde ze het nog roepen, we hebben de jonge donkere Afrikaantjes hard nodig bij ons voor het vele werk, ja, ja, ...
Halen wat je halen kunt, helaas hebben we ons alleen maar ellende op de hals gehaald met deze figuren, ze zijn een ramp voor land, ze pikken alles in.
Nagenoeg niemand van hun zal ooit een normale baan krijgen, en wij maar dokken voor deze gasten.

En wat de steuntrekkers betreft, controleer er maar eens flink op of ze wat aan de handen mankeert.
Zo niet, verplicht ze gewoon om elke baan aan te nemen die bij hun in de buurt beschikbaar is.

En anders stop je gewoon de uitkering.

Nederland is knettergek!

objectief
0
Nederland is schatrijk, zodat we in dit land veel belastingambtenaren met premie naar huis stuurden, zodat er geen controle meer mogelijk was en de ondernemers en vermogenden massaal profiteerden.
haas
1
Zin in een baan in de zon? Help de klanten van Western Union in Athene!
Ben je toe aan minimaal 300 dagen zon per jaar? Ben je op zoek naar een nieuwe baan waarbij je veel kan leren en veel leuke mensen ontmoet? Kijk je uit naar een topervaring die goed op je cv staat? Dat komt dan goed uit! Solliciteer direct en begin deze maand nog op de klantenservice van Western Union in Athene.

www.youngcapital.nl/vacatures/626102-...
Leefloon
0
Nog eentje, zodat Bill Gates nog meer geld overhoudt om te schenken aan (zijn) goede doelen: www.youngcapital.nl/vacatures/587683-...

Veel meer dan minimaal 9 maanden in de zon zitten kan ook niet met zo'n salaris van een callcentrum in lagelonenlanden. Ik heb ze nog erger gezien. Ik dacht €600/maand, wat maar liefst 1,5x het modale maandsalaris in een handkarrenrepubliek zou zijn.

Overigens is youngcapital.nl bovengemiddeld goed in het investeren van tijd in het vinden van kandidaten, om die vervolgens met een schijnbaar vast format te beledigen, door een zoektocht naar de beste sollicitant i.p.v. de beste kandidaat. Voor bovenstaande vacatures moet je waarschijnlijk naïef genoeg zijn om te gaan acteren alsof werken in Griekenland 'tof' is, en je over een eensterrenhotel of armetierige personeelswoning heen leest.

Algemene tip: zoek dan een baan bij een Nederlands callcentrum, bespaar je de ellende van Mircosoft en bellende slachtoffers van Microsoft, bespaar jezelf en bekenden reiskosten, ga van je veel hogere Nederlandse salaris voor een habbekrats zelf op vakantie naar Griekenland, laat youngcapital.nl maar weer lekker vele tijd in het tevergeefs vinden van kandidaten steken, en laat de eigenaar van het callcentrum een iets creatiever kostenbesparingsmodel verzinnen. Creatiever dan uitbuiting in lagelonenlanden.

In landen als Portugal, Ierland, Suriname en Slovenië zal dit type werk ongetwijfeld ook voorkomen voor Nederlands sprekenden. Waarom erin trappen goed staat op een cv? Geen idee!
haas
0
,,Er is een enorm tekort aan rechters”
====================================
ARNHEM - ,,Ik ben een boefje, geen grote crimineel. Dit is voor mij te hoog gegrepen, ik heb dit echt niet gedaan.” Of de verdachte (27) uit Purmerend wel of niet schuldig wordt bevonden aan de gewelddadige overval op een bejaarde vrouw in Arnhem in mei 2016 blijft nog even onduidelijk. De rechtbank moest de inhoudelijke behandeling van de zaak dinsdagmiddag uitstellen in verband met ziekte van een rechter.

Monique Bloeme 12-03-19, 14:30 Laatste update: 15:06
0 Reacties
,,Er is een enorm tekort aan rechters”, verzuchtte de gefrustreerde voorzitter. De zaak staat nu gepland voor 28 mei. De rechtbank trekt dan de hele middag uit voor de behandeling van de zaak.
haas
1
In de Rotterdamse haven zijn meer
rechercheurs en douaniers nodig om de
drugscriminaliteit te bestrijden,zegt
burgemeester Aboutaleb.Hij vindt dat
het kabinet hier meer geld voor moet
uittrekken.
450 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.389,69 +0,43%
 EUR/USD 1,0656 +0,12%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront