ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Tartessos
0
Het is ongelooflijk.
ING betaald boeten voor het witwassen in het verleden. Een aantal maanden geleden werd CEO Hamers uitgenodigd voor een die gesprek in Den Haag.
1000 maal excuses van Hamers .... het had niet mogen gebeuren .... etc.

Boete en klaar. Inmiddels gaat het weer beter met ING.Koers stijgt weer wat.
Timing is altijd zo goed gekozen van deze heren.

Wat mensen niet wisten, wat ING niet verteld heeft, en wat ook een aantal kopstukken blijkbaar niet heeft verteld is dat het bedrijf InterAccess eind
90-er jaren voor de ING software heeft ontwikkeld om in een vroeg stadium witwas praktijken op te sporen.

En laat de witwas praktijken nou ná de introductie van de InterAccess software hebben plaatsgevonden. Nou dat is toevallig. De witwas heeft bewust plaatsgevonden en Hamers wist ervan.

Inmiddels is InterAccess overgenomen door SLTN.
Deze firma kan vast meer vertellen over de software. De software draait nog steeds. Het verhaal van Hamers is mooi voor de bühne ... voor het domme publiek die zijn mons houd en elke maand het salaris op de ING laat storten.
voda
0
'Opgelichte beleggers klagen ING aan'

Gepubliceerd op 20 feb 2019 om 21:27 | Views: 494

AMSTERDAM (AFN) - Opgelichte Amerikaanse beleggers hebben ING Bank aangeklaagd. Dat schrijft NRC. De beleggers, die dachten dat ze in de handel in vreemde valuta's stapten, werden opgelicht door twee Nederlanders die hun geld via rekeningen bij ING wegsluisden.

ING onderzocht de twee niet voldoende en keek niet in een belangrijke database waarin stond dat de twee al eerder criminele activiteiten hadden ontplooid. Verder liet de bank enorme bedragen passeren zonder dat er alarm werd geslagen.

De Amerikaanse beleggers zijn hun zaak begonnen met de stukken uit de megaschikking die ING in 2017 in Nederland trof in de hand. De bank gaf toen toe serieus tekort te zijn geschoten bij het voorkomen van financiële criminaliteit.
voda
0
ING overweegt de verkoop van belang in Kotak Mahindra - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,964 -0,132 -1,19 % Euronext Amsterdam

(ABM FN) ING zou overwegen om een deel van het belang in Kotak Mahindra Bank te verkopen. Dit schreef BloombergQuint donderdag op basis van bronnen.

Het zou gaan om een belang van 1,21 procent volgens Bloomberg, dat via een zogeheten block deal van de hand zou worden gedaan. Het totale belang van ING in Kotak Mahindra bedraagt 3,06 procent.

Verder meldde het persbureau nog dat ING voor de aandelen tussen de 1.225 tot 1.250 Indiase roepie per stuk wil ontvangen.

Het is niet voor het eerst dat dit gerucht de kop op steekt. Medio november vorig jaar gebeurde dit ook. Een woordvoerder van ING zei toen na vragen van ABM Financial News geen commentaar te geven op marktgeruchten of speculatie.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'ING-tak verkoopt belang in bank India'

Gepubliceerd op 22 feb 2019 om 14:24 | Views: 1.365

ING 16:01
11,14 +0,19 (+1,72%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING-onderdeel Mauritius Investments heeft een bedrag van circa 883 miljoen euro opgehaald met de verkoop van zijn volledige belang in de Indiase bank Kotak Mahindra. Dat meldden ingewijden rond de kwestie aan Bloomberg.

De ING-dochter zou de bijna 59 miljoen aandelen in de bank volledig van de hand hebben gedaan. ING, dat in 2016 ook al een pluk aandelen verkocht, verkreeg zijn belang in Kotak door de fusie van ING Vysya Bank met Kotak Mahindra Bank. Sinds ING een belang verkreeg in Kotak is een aandeel 120 procent meer waard geworden.

Berichten over een op handen zijnde verkoop staken al vaker de kop op. ING weigerde commentaar te geven tegenover Bloomberg.
dagobert1
0
met een waarde vermeerdering van 120% dat is toch gauw al 400 miljoen verwacht ik een grotere koerssprong dan de huidige 10 cent.
Wellicht gaat dit nog komen.
NELU1952
0
Als de winst is 120% naar 887 miljoen, dan was aankoop prijs +/- miljoen
403 miljoen en de winst 484 miljoen euro. Dat betekent dat de winst over 2e kw zal 1.5-1.7 miljard komen.
FORT1944
0
Dan mogen ze zeker dit bedrag spenderen aan een inkoopprogramma of uitdelen aan de aandeelhouders , we delen altijd in de brokken dus mag het ook eens andersom .
voda
0
Meer loon voor personeel ING

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 13:25 | Views: 2.588

ING 16:20
11,70 +0,15 (+1,28%)

AMSTERDAM (ANP) - Medewerkers van ING krijgen er de komende twee jaar meer loon bij. Daarnaast gaan uitzendkrachten erop vooruit en zijn nieuwe afspraken gemaakt over zorgverlof. Dat zijn vakbonden FNV, CNV en De Unie overeengekomen met de grootste bank van Nederland.

De nieuwe cao geldt voor 'gewoon' personeel, zoals medewerkers van lokale kantoren en contactcentra. Deze circa 14.000 werknemers krijgen in twee stappen een structurele loonsverhoging van 6 procent en een eenmalige uitkering van 0,75 procent van het jaarloon. Uitzendkrachten die minstens een jaar in dienst zijn bij de bank, krijgen eenmalig 500 euro en een hoger opleidingsbudget.

Medewerkers die voor familie of naasten moeten zorgen, kunnen daar vijf dagen verlof voor opnemen met volledige doorbetaling. Daarnaast maakt ING geld vrij voor werknemers die mantelzorg willen verlenen.

Vakbond FNV is blij met onderhandelingsresultaat, dat nu wordt voorgelegd aan vakbondsleden. ,,We zijn blij dat de bankmedewerkers na jaren van minimale loonontwikkeling weer gaan merken dat het goed gaat in Nederland'', zegt bondsbestuurder Gerard van Hees.
voda
0
ING aan top favorietenlijst Berenberg

Gepubliceerd op 28 feb 2019 om 09:32 | Views: 4.210

ING 16:26
11,68 +0,13 (+1,11%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - ING staat bovenaan het lijstje van meest favoriete Europese banken bij Berenberg. De analisten prijzen de focus op de versimpeling van de bedrijfsstructuur en kostenverlagingen, zo melden ze in een rapport.

ING heeft volgens de kenners de juiste strategie gekozen, gezien de marktomstandigheden waarin de omzet van banken structureel onder druk staat. Société Générale is de minst favoriete bank in het lijstje van Berenberg, omdat de kapitaalniveaus daar ,,kritisch'' zijn.

Berenberg hanteert een koopadvies voor ING met een koersdoel van 15 euro. Het aandeel ING stond donderdag omstreeks 09.20 uur 0,8 procent lager op 11,46 euro.
voda
0
Tegen de zomer flitsbetalingen bij meeste banken

Tegen de zomer moet iedereen in Nederland die gebruik maakt van internetbankieren of mobiel bankieren binnen vijf seconden zijn geld van rekening naar rekening kunnen sturen. De snelle overboekingen worden de komende maanden mondjesmaat ingevoerd.

Dat laat Betaalvereniging Nederland weten. De flitsbetalingen worden 24 uur per dag verstuurd, ook in het weekend en op feestdagen. Maar niet alle banken doen mee. Alleen ABN Amro, ASN Bank, ING, Knab, Rabobank, Regiobank en SNS nemen deel aan het project. Hiermee is volgens de Betaalvereniging 95% van alle banktransacties afgedekt. Het doel is het ontwikkelen van een gezamenlijke standaard.

€1,25 per overboeking
Maandag werd bekend dat ook België begonnen is met dergelijke 'instant payments'. Hoewel er in België ook sprake is van samenwerking, ziet niet iedere bank de directe overboeking als een normale dienst.

Van de in totaal zestien deelnemende banken in België spant Belfius de kroon en rekent liefst €1,25 voor een snelle overboeking. De meeste banken houden het bij een vergoeding van €0,50. BNP Paribas biedt de dienst alleen aan voor bedrijfsklanten. KBC geeft alleen zijn beste klanten de mogelijkheid om snel over te boeken. ING België is, voor zover bekend, de enige die de direct-geld-oplossing gratis aanbiedt.

In Nederland hebben de deelnemende banken afgesproken dat de snelle enkelvoudige overboekingsdienst voor consumenten gratis is. Het proces van omzetting is al begonnen. Het gaat nu nog om kleine aantallen. Over een paar weken gaan klanten iets merken van de de nieuwe vorm van overboeken, verwacht de Betaalvereniging. Rond juli moet de omzettingsoperatie afgerond zijn.

Dat de banken flitsbetalingen aanbieden is een uitvloeisel van het ‘SEPA Instant Credit Transfer Scheme Rulebook’ van de European Payments Council. Deelname aan 'instant payments' is vrijwillig.

Rutger Betlem

fd.nl/beurs/1291705/tegen-de-zomer-di...
voda
0
Update: Russisch geld weggesluisd via Nederlandse banken - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
20,74 -0,36 -1,71 % Euronext Amsterdam
ING Groep
11,184 -0,446 -3,83 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Rekeningen van Nederlandse banken, waaronder ING, Rabobank en een voormalig onderdeel van ABN AMRO zijn gebruikt om witgewassen geld uit Rusland weg te sluizen. Dit schreef De Groene Amsterdammer dinsdag op basis van onderzoeksgegevens van journalistencollectief OCCRP en het Nederlandse platform Investico.

De gelekte stukken laten volgens deze journalisten zien hoe twee Litouwse banken door de Russische investeringsbank Troika Dialog werden gebruikt als toegangspoort tot de rest van Europa.

De zogeheten Troika Laundromat waste tussen 2006 en 2013 ongeveer 3,5 miljard euro wit, aldus de journalisten. Vanuit Litouwen kwam bijna een miljard euro terecht op Nederlandse bankrekeningen of bij Nederlandse bedrijven, omdat er goederen mee werden gekocht.

De grootste bedragen werden volgens de onderzoekers verwerkt door twee kleine banken met een Nederlandse bankvergunning: de Amsterdam Trade Bank, een onderdeel van het Russische Alfa Bank, en de Nederlandse vestiging van de Turkse GarantiBank.

Maar ook de Nederlandse grootbanken ING, ABN AMRO en Rabobank worden genoemd.

Via rekeningen van Rabobank werd ruim veertig miljoen euro betaald voor twee luxe jachten voor een Russische senator. Via een rekening van een voormalig onderdeel van ABN AMRO, dat sinds 2007 deel uitmaakt van Royal Bank of Scotland werden betalingen ter waarde van 190 miljoen euro gedaan, onder andere aan de peetoom van het eerste kind van de Russische president Vladimir Poetin.

Een woordvoerder van ABN AMRO zei desgevraagd tegen ABM Financial News dat er geen enkel juridisch of ander verband is tussen deze rekening en het huidige ABN AMRO, omdat er een "harde knip" zit tussen de activiteiten van het oude ABN AMRO en de nieuwe bank, die werd gevormd uit de onderdelen van het oude ABN AMRO die in 2008 waren gekocht door Fortis. De bank kan het bestaan van deze rekening bevestigen maar kan niet zien welke transacties er overheen liepen. De bank doet geen zaken met Amsterdam Trade Bank en de Nederlandse dochter van GarantiBank. Dit zijn volgens woordvoerder Jeroen van Maarschalkerweerd twee "heel kleine banken", die niet bekend zijn bij ABN AMRO.

Een woordvoerder van Rabobank zei dat de bank geen commentaar geeft op individuele klanten. Hij wees erop dat de bank inmiddels 1.000 mensen in dienst heeft die zich bezighouden met de naleving van de wetgeving tegen witwassen en financiering van terrorisme en nog eens 250 mensen aan het werven is.

ING geeft geen commentaar op individuele klanten, zei woordvoerder Raymond Vermeulen. De bank betaalde vorig jaar een schikking van 775 miljoen euro voor een boete omdat ING zijn klanten onvoldoende had gecontroleerd op dubieuze transacties. Deze schikking betrof het niet melden van dubieuze activiteiten van klanten van de bank zelf, terwijl het in de Troika zaak veelal lijkt te gaan om dubieuze gelden van afnemers van klanten van de bank, die zelf geen rekening bij ING hadden.

De woordvoerder van Rabobank, Hendrik Jan Eijpe, wil naar aanleiding van de berichtgeving nog wel zeggen dat het beeld onjuist is dat banken onverschillig omspringen met de naleving van de witwasregels. "Niemand zegt: laat maar waaien."

Tegelijkertijd kunnen banken volgens hem ook niet zeggen dat hun controle waterdicht is. Er zijn veel transacties die heel eenvoudig zijn, en er zijn er ook die heel complex zijn of waar klanten het complex maken. De bank heeft filters om die afwijkende transacties op te merken en als de klant vervolgens niet kan uitleggen wat er is gebeurd, zal de bank overgaan tot melding. "Als we niet kunnen uitsluiten dat er dubieuze zaken mee gemoeid zijn, dan kom je er niet in", aldus Eijpe.

Het is onduidelijk of de Nederlandse banken de betreffende transacties wel of niet hebben gemeld als ongebruikelijk.

Het aandeel ING noteerde dinsdag 2,4 procent lager op 11,35, na een dieptepunt op 11,21 euro. ABN AMRO daalde 1,7 procent tot 20,73 euro, herstellend van een dieptepunt op 20,04 euro eerder in de ochtend.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
BlackRock vergroot belang in ING Groep

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
11,166 -0,464 -3,99 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een groter belang in ING Groep gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 28 februari 2019.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 5,05 procent met een stemrecht van 5,77 procent.

Op 11 februari dit jaar eerder meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 4,91 procent met een stemrecht van 5,56 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. A
voda
0
ING meldde Litouwse witwaspraktijken in 2009 - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,89 -0,354 -3,15 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ING meldde in 2009 bij de Belgische toezichthouder dat zogeheten correspondentrekeningen bij de bank in België mogelijk werden misbruikt om geld afkomstig van de Litouwse bank Ukio Bank wit te wassen. Dat schrijft dagblad Trouw woensdag.

Uit onderzoek van de Belgische anti-witwasautoriteit bleek vervolgens dat er naar schatting 1,7 miljard euro werd witgewassen via deze rekeningen op naam van Ukio Bank, voor internationale betalingen. Het onderzoek van de Belgische en Litouwse autoriteiten strandde, omdat er onvoldoende bewijs was dat het geld een criminele oorsprong had.

In het onderzoek werden 220 offshore-bedrijven genoemd die bankierden bij Ukio en geld betaalden via ING in België, waaronder het Cypriotische bedrijf Popat.

Popat sluisde van zijn rekening bij Ukio in Litouwen 250 miljoen euro van een Panamees bedrijf door naar zijn ING-rekening in Moskou, die actief was van 2006 tot zeker 2013.

Popat bedrijf maakte deel uit van de de zogeheten Troika Laundromat, een Russisch witwasnetwerk via Litouwse banken. Gelekte documenten van de Litouwse banken Snoras en Ukio Bankas, kwamen in handen van onderzoekscollectief OCCRP en werden gedeeld met Trouw, Investico en de Groene Amsterdammer.

ING betaalde vorig jaar een boete van 775 miljoen euro omdat de bank zijn klanten onvoldoende had gecontroleerd op dubieuze transacties. Deze schikking betrof het niet melden van dubieuze activiteiten van klanten van de bank zelf.

De Groene Amsterdammer schreef dinsdag al dat er via het netwerk voor honderden miljoenen euro's aan witgewassen Russisch geld naar Nederland kwam, door aankopen bij Nederlandse bedrijven die het geld stalden op hun rekeningen bij diverse Nederlandse banken, waaronder Rabobank, ING en Royal Bank of Scotland en de kleine Amsterdam Trade Bank.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
'FIOD en OM zitten bovenop witwaszaak'

Gepubliceerd op 6 mrt 2019 om 16:43 | Views: 221

ING 16:37
10,85 -0,40 (-3,52%)

DEN HAAG (AFN) - De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) en het Openbaar Ministerie in Nederland houden al het nieuws over het zogenoemde Troika Laundromat-witwasschandaal bij banken scherp in de gaten. Volgens een woordvoerster zitten de autoriteiten er bovenop en krijgen ze zelf ook ,,signalen''.

Napluiswerk door journalisten van onder meer Trouw en De Groene Amsterdammer wijst uit dat Nederlandse banken een schakel vormden in een grote Russische witwaszaak. ING zou via een vestiging in Rusland honderden miljoenen euro's hebben laten passeren van bedrijven die deel uitmaken van een grote witwasmachine. In het geval van ABN AMRO zou het geld bij een onderdeel zijn gestald dat al sinds 2008 onderdeel is van het Britse RBS.

De zegsvrouw van het OM spreekt van een ,,internationale puzzel die internationaal gelegd moet worden''. Ze wijst erop dat autoriteiten van meerdere landen in dit soort soort zaken doorgaans zaken moeten afstemmen. Het is aan banken om ongebruikelijke transacties te melden en klantgegevens te bewaren. Als ze deze verplichtingen niet nakomen, lopen ze volgens de woordvoerster het risico om onderwerp te worden van strafrechtelijk onderzoek.
voda
0
‘OM Italië opent onderzoek naar ING’

Het Openbaar Ministerie van Italië opent een onderzoek naar ING wegens witwassen. Dat schrijft zakenkrant Il Sole 24 Ore op basis van informatie van ingewijden. Volgens bronnen van de krant wordt de bank binnen enkele uren op een formele lijst van onderzochte banken gezet.

Economieredactie 18-03-19, 13:36

Een woordvoerder van ING in Nederland kon niet direct inhoudelijk reageren, omdat een mogelijk onderzoek van het OM in Italië nog niet bekend was. Wel stelde hij dat ,,als dit zo is, wij aan onderzoeken meewerken’’. ING Italië gaf geen commentaar en het Italiaanse OM was niet direct bereikbaar voor een reactie.

Dit weekend werd bekend dat ING in Italië op de vingers is getikt vanwege tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank meldde dat zelf in een persbericht.

Klanten
Het was de Italiaanse centrale bank die tussen oktober 2018 en januari 2019 een inspectie hield. ING Italië is in gesprek met de lokale toezichthouder over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen, mogen geen nieuwe klanten meer worden aangenomen.

ING heeft in Italië, waar het sinds 2001 actief is met zijn consumentenbank, ongeveer 900 medewerkers. De omzet van het onderdeel kwam afgelopen jaar uit op 231 miljoen euro, onderdeel van een totaalomzet van ING van iets meer dan 18 miljard euro.

In Nederland kwam ING in september vorig jaar tot een schikking met justitie. Het financiële concern betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het te weinig had gedaan om te voorkomen dat klanten geld konden witwassen. De kwestie heeft betrekking op de jaren 2010 tot en met 2016. ING zei het ten zeerste te betreuren dat deze fouten klanten in staat stelden om accounts van ING Nederland te misbruiken. Ook beloofde het scherper te letten op witwaspraktijken.

www.ad.nl/economie/om-italie-opent-on...
voda
0
'Zwendelaar had vrij spel via ING-rekening'

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 09:00 | Views: 7.631

Reacties (13)
ING 15:33
11,08 +0,11 (+0,98%)

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Oplichters konden via onlinerekeningen voor particulieren van ING Direct ongestoord geld ontvangen voor hun zwendel, schrijft Il Sole 24 Ore. Bij de bank zouden geen interne alarmbellen zijn afgegaan bij de transacties. Dat zou voor het Openbaar Ministerie van Milaan aanleiding zijn binnenkort een formeel onderzoek te openen naar ING, zoals de zakenkrant maandag op basis van ingewijden al meldde.

Het zou gaan om transacties waarbij slachtoffers een voorschot moeten betalen voor de aankoop van producten of het huren van woningen, die ze uiteindelijk nooit krijgen. Die betalingen kwamen terecht op onlinerekeningen van ING, waar het voor oplichters mogelijk zou zijn geweest klant te worden zonder hun echte identiteit te onthullen.

ING laat weten niet op de hoogte te zijn gesteld over een onderzoek van justitie in Italië. Een woordvoerder zei daarom niet inhoudelijk te kunnen reageren. Als het OM in het land uiteindelijk tot onderzoek overgaan, zal de bank volgens hem meewerken met de autoriteiten.

Italië

Dit weekend werd bekend dat de centrale bank van Italië ING op de vingers heeft getikt voor tekortkomingen bij het tegengaan van witwaspraktijken. De bank en de toezichthouder zijn in gesprek over maatregelen om de procedures op dat terrein te verbeteren. Zolang die gesprekken lopen worden geen nieuwe klanten aangenomen.

ING heeft in Italië, waar het sinds 2001 actief is met zijn consumentenbank, circa 900 medewerkers. De omzet van het onderdeel kwam afgelopen jaar uit op 231 miljoen euro, bij een totaalomzet van ING van iets meer dan 18 miljard euro.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-190319-102/Zwen...
voda
0
Beursblik: ING kan profiteren van fusie Deutsche en Commerzbank

(ABM FN-Dow Jones) Een fusie van Deutsche Bank en Commerzbank, met alle interne onrust die daarbij komt kijken, kan positief uitpakken voor ING Bank in Duitsland, maar het voordeel zal vermoedelijk beperkt zijn. Dat stelden analisten dinsdag tegen ABM Financial News.

Analist Cor Kluis van ABN AMRO wees erop dat de Duitse markt zeer gefragmenteerd is, zodat wat onrust bij twee concurrenten waarschijnlijk slechts een beperkt voordeel zal opleveren voor ING.

Analist Jason Kalamboussis van KBC Securities merkte daarbij op dat het Duitse bankbedrijf van ING minder groot is dan het misschien lijkt. De bank boekt namelijk zijn (internationale) projectfinancieringen in Duitsland. Duitse bedrijfskredieten zijn dus niet de aanjagers voor de groei en het rendement die ING in Duitsland rapporteert.

Duitse economen hebben dinsdag kritisch gereageerd op de berichten dat de twee Duitse grootbanken in gesprek zijn over een fusie, na maandenlange berichten dat de Duitse overheid aanstuurt op de vorming van een nationale bankenkampioen. De resultaten van de enige twee grote zakenbanken in Duitsland staan al jaren onder druk en zijn op de beurs nog maar een derde waard van het vermogen dat in de boeken staat.

Hoogleraar economie Isabel Schnabel van de universiteit van Bonn noemde de fusie "in alle opzichten een slecht idee." De fusiebank zou te groot zijn om ooit failliet te kunnen gaan, zodat de Duitse belastingbetaler moet inspringen als het fout zou gaan.

Analist Kalamboussis van KBC bevestigt dat ING zou kunnen profiteren van de onrust, door uit te breiden met bankiers die de fusiebank zouden willen verlaten. De Nederlandse bank zou daarbij waarschijnlijk heel selectief te werk gaan, verwacht de analist. Kredieten aan Duitse bedrijven zijn namelijk alleen maar interessant voor zover ze inkomsten uit 'cross selling' van andere producten opleveren voor ING. "Maar er zou zeker een kans zijn voor 'cherry picking'".

Topman Ralph Hamers van ING zei bij de jaarcijfers het nut van de grote bankenfusies in Europa niet te zien, gezien de beperkte voordelen die dit zou opleveren, zo lang de Europese bankenunie niet voltooid is. Op de beleggersdag van volgende week zal ING naar verwachting meer duidelijkheid geven over de ontwikkelingen op de Duitse markt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
1
Hoekstra: affaire ING in Italië verontrustend

Gepubliceerd op 19 mrt 2019 om 18:09 | Views: 1.781

ING 17:36
10,97 0,00 (-0,04%)

DEN HAAG (AFN) - Minister Wopke Hoekstra (Financiën) vindt het ,,verontrustend'' dat ING ook in Italië verzeild is geraakt in een witwasaffaire. Dat heeft de bewindsman gezegd in zijn wekelijkse gesprek met RTL Z.

ING meldde afgelopen weekeinde dat het door de Italiaanse centrale bank op de vingers is getikt in verband met tekortkomingen in de procedures die moeten voorkomen dat de bank misbruikt wordt voor witwaspraktijken. Ook justitie in Italië zou de zaak inmiddels in onderzoek hebben.

Het nieuws ,,laat zien dat het volslagen terecht is dat we met zijn allen harder gaan inzetten op het aanpakken van witwassen'', aldus Hoekstra. De minister denkt dat het probleem breder is dan ING alleen. Hij merkt naar eigen zeggen dat collega's in andere EU-landen evenmin de handen in het vuur durven steken voor hun eigen banken.

ING trof in september vorig jaar een schikking met justitie in Nederland. De bank betaalde in totaal 775 miljoen euro omdat het beleid tegen witwassen jarenlang tekort was geschoten.
[verwijderd]
0
Rabo verwacht recessie in VS , Fedex weer zwak met laatste kwartaal

23:01 19-3-2019
Rabobank roept overheid op meer te spenderen
19-03-2019 13:38 - Economen vrezen Japan-scenario nu recessie dreigt in VS.
(ABM FN-Dow Jones) Rabobank heeft zijn economische groeiramingen voor Nederland omlaag bijgesteld, omdat de bank een terugval van de export verwacht dit jaar, en waarschuwt dat de groei nog lager kan uitvallen als de overheid de beloofde investeringen niet waarmaakt.

De bank verwacht ook dat er dit jaar en volgend jaar geen renteverhogingen van de Europese Centrale Bank meer komen en dat de depositorente nog twee jaar negatief blijft. Dit kan een probleem worden als de Amerikaanse economie volgend jaar in een recessie terechtkomt. Het 'Japan'-scenario is dan niet ondenkbaar: een 'liquidity trap' waarin de rente nog jarenlang negatief blijft.

De tendens in de kernlanden van de eurozone om meer te sparen dan te investeren, zowel publiek als privaat, is een probleem, volgens Rabobank. Hierdoor merkt Europa het direct als er minder vraag is vanuit China. "Deze afhankelijkheid maakt de eurozone kwetsbaar - Duitsland in het bijzonder."

Daarom is het broodnodig dat de (publieke) investeringen in Europa stijgen, volgens de bank. "Als hier geen slagen worden gemaakt, dreigt sowieso het Japan-scenario voor de economie van de eurozone."

Overheid moet uitgeven

Omdat de investeringen in woningen stagneren, zal de Nederlandse overheid in toenemende mate het stokje moeten overnemen met zijn investeringen om de economische groei te stimuleren, stelden de economen, focussend op de nationale situatie.

Dit betekent wel dat de groei kan tegenvallen als de overheid er niet in slaagt de geplande investeringen te doen, waarschuwen de Rabobank-economen. Vooral in onderwijs, infrastructuur en defensie zijn meer overheidsbestedingen in het vooruitzicht gesteld.

De bank voorziet voor de hele Nederlandse economie 1,6 procent groei in zowel 2019 als 2020, na de 2,5 procent groei van 2018. De private consumptie houdt nagenoeg gelijke tred met deze algehele groeicijfers.

De overheidsbestedingen groeien dit jaar en volgend jaar twee keer zo hard als in 2018, met dik 2 procent, terwijl de investeringen door bedrijven juist veel minder sterk groeien: vorig jaar was die groei nog 5 procent en dit jaar en volgend jaar nog maar 2 procent, verwacht Rabobank.

De export vertraagt van krap 3 procent groei in 2018 jaar naar dik 1 procent groei in 2019, maar zou in 2020 weer sterk aantrekken, met een groei van bijna 4 procent.

Een raad van Duitse topeconomen verlaagde dinsdag ook zijn verwachting voor de Duitse economische groei, tot 0,8 procent dit jaar, meldde het Financieele Dagblad. De economen verwachten dat de binnenlandse consumptie, investeringen in de bouw en de overheidsbestedingen in Duitsland de lagere export zal opvangen.
voda
0
Rechtbank behandelt klacht Lakeman om niet vervolgen ING-topman

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ING Groep
10,714 -0,252 -2,30 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Het gerechtshof in Den Haag vraagt financieel onderzoeker Pieter Lakeman om een toelichting op zijn verzoek om ING-topman Ralph Hamers alsnog te vervolgen in de witwaszaak waarvoor de bank vorig jaar een schikking trof. Dat blijkt uit een brief van de rechtbank aan Lakeman, ingezien door ABM Financial News.

Lakeman maakte gebruik van de beklagprocedure die is vastgelegd in artikel 12 van het Wetboek van Strafvordering.

De rechtbank wil de argumenten van Lakeman horen in een besloten zitting op 22 mei. Hij is overigens niet verplicht om dat te doen. Mogelijk krijgt ook Hamers een oproeping.

ING trof vorig jaar een schikking van 775 miljoen euro met het Openbaar Ministerie, voor het onvoldoende controleren van klanten op witwasactiviteiten. Die schikking vrijwaart volgens Lakeman Ralph Hamers als bestuursvoorzitter van ING niet van strafvervolging.

Volgens Lakeman heeft Hamers bewust nagelaten ervoor te zorgen dat de interne controle bij de bank goed functioneert. Als klant van ING beschouwt Lakeman zichzelf als belanghebbende in de zaak.

Dit weekend kreeg ING nog een tik op de vingers van de Italiaanse centrale bank. ING Italië schiet volgens de toezichthouder tekort met zijn procedures om witwassen te voorkomen en mag daarom voorlopig geen nieuwe klanten accepteren.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
5.538 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 221 222 223 224 225 226 227 228 229 230 231 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 15,230
Verschil +0,062 (+0,41%)
Hoog 15,258
Laag 14,916
Volume 10.630.399
Volume gemiddeld 11.232.433
Volume gisteren 7.818.029

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront