Adyen « Terug naar discussie overzicht

Adyen 2019

764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Wilbar
0
Reguliere handel: 17:29:56 652,90 (+ 2,90 +0,45%) cumulatief volume: 53.033
En na slotveiling: 17:35:22 650,90 (+0,90 +0,14%) cumulatief volume: 66.646
[verwijderd]
0
nog een paar weken tot de 2018 cijfers, ben benieuwd wat dit zal opleveren, wel enigszins verbaasd dat eindkoers nauwelijks van opening afwijkt
voda
0
Ingenico snijdt in kosten na uitdagend jaar

Gepubliceerd op 12 feb 2019 om 18:15 | Views: 318

ADYEN NV 17:35
650,90 +0,90 (+0,14%)

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Betalingsdienstverlener Ingenico gaat dit jaar de nodige strategische veranderingen doorvoeren en kosten besparen. Dat meldde de branchegenoot van het Nederlandse Adyen bij de publicatie van de jaarcijfers. De boodschap volgt op een naar eigen zeggen uitdagend jaar voor de Fransen.

De strategische veranderingen behelzen onder meer een efficiëntieslag, herpositionering van merken en het opschudden van het verkoopapparaat. Dit jaar moet voor 35 miljoen euro aan kosten worden bespaard. Daarbij wordt 15 miljoen euro uitgetrokken voor investeringen. Tijdens een investeerdersdag in april doet het bedrijf meer details uit de doeken.

Ingenico kwam onlangs nog met een waarschuwing naar buiten dat de gestelde doelen voor 2018 niet zouden worden gehaald. Het bedrijf wees daarbij onder meer op tegenvallende prestaties bij de tak voor bancaire betalingsdiensten.

Omzet

Het bedrijfsresultaat kwam uiteindelijk uit op 488 miljoen euro. Dat betekende een daling met 7 procent ten opzichte van een jaar eerder, maar iets meer dan waar na de waarschuwing op werd gerekend. De omzet van het bedrijf steeg met 2 procent tot 2,6 miljard euro. Onder de streep resteerde een winst van 188 miljoen euro tegen 253 miljoen euro een jaar eerder.

Ingenico zei verder zijn aandeelhouders 1,10 euro dividend per aandeel te willen betalen. Voor dit jaar rekent het bedrijf, geholpen door de aanpassingen, op 4 tot 6 procent omzetgroei en een bedrijfsresultaat van minstens 550 miljoen euro.
G20 Xdrive
0
quote:

W-0803 schreef op 12 februari 2019 15:54:

Tijd om dit aandeel te shorten moneymaker!
Denk dat eerst de oude top er aan gaat € 738 ....daarna denkelijk short. Even afwachten !
Wilbar
0
'Opname Adyen in MSCI-index geen adequate steun'
Gepubliceerd op 13 feb 2019 om 09:35

AMSTERDAM (AFN) - De opname van Adyen in de MSCI World Index kan gezien het huidige en zeer speculatieve koersniveau van de betalingsdienstverlener niet gezien worden als een adequate steun. Dat constateren analisten van KBC Securities.
De marktvorsers wijzen er verder op dat Adyen in november, toen het onverwacht niet was opgenomen in de MSCI-index, hard onderuit ging. Aangezien het aantal vrij verhandelbare aandelen sindsdien is toegenomen, komt de MSCI-beslissing volgens de kenners niet als een verrassing.
KBC blijft rondom Adyen meer ,,neerwaartse risico's'' zien, zo stellen ze in een notitie zonder dit verder te specificeren. De analisten hanteren een reduce-advies op het aandeel en een koersdoel van 555 euro. Woensdag omstreeks 09.20 uur noteerde het aandeel 0,2 procent hoger op 652,40 euro.
Wiema
0
quote:

leon 55 schreef op 12 februari 2019 23:31:

[...]
Denk dat eerst de oude top er aan gaat € 738 ....daarna denkelijk short. Even afwachten !
Wacht maar lekker hoor, maar de nieuwe, lagere top is al neergezet even terug.
Wilbar
0
'K ben een paar weken weg naar de Aziatische zon met bijbehorende temperaturen. Dus even geen slotveiling info.
[verwijderd]
0

Een noviteit bij het aandeel Adyen. De eerste keer dat een short partij boven de publicatiegrens van de AFM gaat.

Maplelane Capital zit met 0,53% short.

Ik begrijp de short positie gezien de idiote waardering van circa 150 keer de verwachte nettowinst over 2018. aan de andere kant is het ook wel gewaagd met de geringe free float in dit aandeel.

[verwijderd]
0
quote:

AnalytischDenker schreef op 13 februari 2019 17:58:

Een noviteit bij het aandeel Adyen. De eerste keer dat een short partij boven de publicatiegrens van de AFM gaat.

Maplelane Capital zit met 0,53% short.

Ik begrijp de short positie gezien de idiote waardering van circa 150 keer de verwachte nettowinst over 2018. aan de andere kant is het ook wel gewaagd met de geringe free float in dit aandeel.

Kennelijk op tijd vertrokken....
[verwijderd]
0
dit is wel gaaf: Adyen launches new payment method powered by Open Banking
Wednesday 20 February 2019 | 10:06 AM CET

Netherlands-based payments platform Adyen has launched a new payment service powered by Open Banking.

The new service is an alternative to card payments and takes advantage of the European Union’s Payment Service Directive (PSD2) requirement for banks to create APIs for approved third parties to initiate payments on behalf of consumers. Adyen is one of the early adopters to launch a PSD2 API payment method that provides direct APIs into leading UK banks – delivering access to more than 90% of consumer accounts in the UK.

Adyen’s new solution has been launched initially in the UK, but with scope to be rolled out into other European markets as well. With it, Open Banking payments are authenticated directly between consumers and their banks; thus, merchants can avoid chargebacks generated due to fraud or an inability to capture funds.

The solution works in a similar way to most online banking methods. A customer selects the payment type during the checkout process, at which point they are redirected to their bank’s online banking environment to securely confirm the payment. Their bank utilises the customer’s preferred method of authentication – such as Face ID, Touch ID fingerprint recognition, or an online banking password – which enables the funds to be pushed directly from the consumer. This facilitates direct authorisation between the shopper and the merchant, and Adyen handles the payment flow between the bank and the merchant.

Dutch airline KLM is the first brand to roll out the new offering – the service is now live for its UK customers. For more information about Adyen, please check out a detailed profile of this company in our dedicated, industry-specific online company database.

Keywords: Adyen, Netherlands, the UK, payment method, Open Banking, payments platform, PSD2, APIs

www.thepaypers.com/online-payments/ad...
Piet Particulier
0
DeZwarteRidder
0
’Apple komt met eigen creditcard’

Door Redactie DFT
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Apple en Goldman Sachs komen later dit jaar met een eigen creditcard, die samenwerkt met Apples iPhone. De komende weken mogen werknemers van beide bedrijven de kaart vast gaan testen, meldt de Wall Street Journal op gezag van ingewijden.

Apple heeft op dit moment een eigen Pay-dienst, waar het een beetje aan verdient per transactie. Een eigen creditcard zou veel meer inkomsten opleveren. Voor Goldman zou de ’Apple-card’ de eerste creditcard zijn. De bank is in heel Amerika bezig om een systeem op te zetten, inclusief klantenservice, om die operatie gladjes te laten verlopen.

De techreus is ook op zoek naar nieuwe omzet, nu de verdiensten uit de verkoop van smartphones teruglopen. Daarom steekt het ook flink wat geld in eigen tv-producties, in samenwerking met partijen uit Hollywood. Binnen het bedrijf wordt naar verluidt nagedacht over manieren om gebruikers te helpen met hun financiën, op dezelfde manier als waarop de Apple Watch mensen nu helpt gezond te blijven. Zo zouden gebruikers van de kaart een seintje kunnen krijgen als ze opvallend veel geld uitgeven aan de boodschappen.
[verwijderd]
0
quote:

Piet Particulier schreef op 21 februari 2019 15:09:

Ik denk dat je beter in Wirecard kunt zitten dan Adyen (qua waardering & groei!)
ik neem aan dat je FT artikel over wirecard hebt gelezen?
[verwijderd]
0
Morgen de H2-2018 cijfers van Adyen, spannend!

Hoop dat ze hun financiele doelstellingen overtreffen, anders kan de koers flink inzakken.

Hier nog een mooie analyse op seeking alpha: seekingalpha.com/instablog/48916603-m...

Vraag me ook af wat instant payments gaat doen voor het business model van Adyen?
[verwijderd]
0

Morgen benieuwd naar twee zaken:

Punt 1:

Hoe zullen beleggers reageren op de ongetwijfeld grote nettowinst groei (verdubbeling?). Denken beleggers:

A) Wow, de nettowinst is verdubbeld. Wat een groei briljant! Met als gevolg een koersstijging.
of
B) Misschien is een koers van circa 150 keer de nettowinst over 2018 toch wat overdreven

Punt 2:

Zijn er al aandelen aan eBay uitgegeven met een uitgifteprijs van € 240 per aandeel? En levert dat boekhoudkundig nog verrassingen op (aangezien eBay aandelen verwerft ver onder de marktprijs, met als gevolg een cadeautje van € 300 miljoen om eBay als klant binnen te halen).

[verwijderd]
0
1) Ik ga uit van optie A; de ratio is vaak ver te zoeken op de beurs en momenteel wordt op bijna alles dat niet te zwaar tegen valt al euforisch gereageerd

2) Ik vermoed dat dat slechts tot positieve cashflow (€240 per uitgegeven aandeel) en een wat groter aantal aandelen leidt. Kortom, non-issue ;)

Mijn turbootjes knallen er overigens bijna uit. Als de koers morgen 10 of 20% omhoog schiet (ATH's zijn er immers om verbroken te worden) kan ik mooi een stukje pijn overslaan en zal ik wellicht een nieuwe poging wagen; het beurssentiment lijkt te verzwakken en in de vorige correctie ging er toch bijna 50% van de koers af (oke, speelde ook iets met MSCI-opname, maar goed). Beleggers in Adyen realiseren zich op zulk soort momenten kennelijk toch dat ze in een fonds met hoog "hete lucht"-gehalte beleggen. Zolang de euforie aanhoudt, kan de luchtballon echter eindeloos verder worden opgepompt.
[verwijderd]
0
Beursblik: Adyen presteert vermoedelijk boven verwachting

(ABM FN-Dow Jones) Adyen heeft de omzet in 2018 vermoedelijk sterker zien stijgen dan de eigen verwachting. Dit schreef KBC Securities dinsdag in een vooruitblik op de resultaten van het fintechbedrijf, die woensdag voorbeurs verschijnen.

Analist Thomas Couvreur rekent op een omzetstijging van 52 procent tot 331 miljoen euro. Daarmee schat KBC Securities de omzetgroei hoger in dan de outlook van Adyen, van 40 procent in 2018.

De groei is te danken aan een stijgend aantal transacties, dat de analist raamt op 163,5 miljard euro. In de eerste jaarhelft lagen de volumes op een totaal van 70 miljard dollar.

De EBITDA-marge zou naar schatting licht verbeteren, aldus Couvreur.

Kijkend naar dit jaar en volgend jaar, rekent de marktconsensus op een groei van 43 procent, waar Adyen zelf conservatiever is met een bandbreedte van 25 tot begin 30 procent. KBC Securities gaat uit van een omzetgroei in de komende jaren van 41 procent.

Qua koersreactie verwacht de analist dat die hoe dan ook negatief zal zijn. "Ook als Adyen met de publicatie van zijn jaarresultaten de verwachtingen weet te overtreffen, wordt geen positieve koersreactie verwacht omdat de huidige koers nog steeds ver boven het koersdoel van KBC Securities van 555 euro ligt", meent Couvreur.

-------

En zoals u weet heeft KBC altijd en overal gelijk;)
Sterk staaltje "WC Eend" wat mij betreft.

Meer dan dat de koers waarschijnlijk flink volatiel zal zijn en dat Goldman Sachs zich er vermoedelijk hoe dan ook positief over zal uitlaten (zijn immers nog flink wat stukken weg te zetten) zou ik niet durven voorspellen.
havik of duif
0
JP Morgan drie dagen geleden koersdoel € 700 advies kopen, zeg het maar KBC verkopen, de wijsheid moet bij jezelf zijn door eigen onderzoek aan informatie her den der. Adyen gaat waarschijnlijk over naar de AEX notering en dat zal het aandeel ook veel goed doen.
[verwijderd]
0
Morgen bezit van de zaak einde van het vermaak
Ik verwacht een daling met heel veel procenten richting de 400
Hoe reageerde de koers vorige met de cijfers?

764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 35 36 37 38 39 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:31
Koers 1.425,800
Verschil -9,000 (-0,63%)
Hoog 1.441,600
Laag 1.404,000
Volume 14.334
Volume gemiddeld 77.756
Volume gisteren 47.447

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront