Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
JdeFL
0
M'n vorig koersdoel (3.5), daar heeft Nyrstar zowat 2 jaar over gedaan om het te bereiken. Het laatste (0.20), dat blijkt veel sneller te gaan.
Het gaat inderdaad wreed hard(t).
twopence
0
Als het op €0,20 staat dan koop ik wel wat erbij. Of vlak voor de aandeelhoudersvergadering.
HH75
1
Er is al een tijdje een "Nyrstar 2019" draad in gebruik of blijft iedereen in een beter jaar hangen :S
DeZwarteRidder
0
[Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
twopence
0
quote:

HH75 schreef op 13 februari 2019 13:26:

Er is al een tijdje een "Nyrstar 2019" draad in gebruik of blijft iedereen in een beter jaar hangen :S

Nostalgie.
JdeFL
0
quote:

ericdenoorman schreef op 13 februari 2019 09:29:

Volgens mij werkt de handel in NYR niet met marketmakers.
Er is m.i. bijna niemand anders die de bied of laatkoers zo kan doen flippen. 2/1000sten, zo'n 2 à 3 keer per seconde. Mocht ik het proberen, zouden daar minuten tussenzitten. Een bankbediende in de marktenzaal? Kan die het?
JdeFL
0
Grootste aandeelhouders Nyrstar oog in oog met grootste obligatiehouders
(Tijd.be) Het sectorblad Metal Bulletin meldt dat de hoofdaandeelhouder Trafigura volgens een anonieme bron al rond de onderhandelingstafel zit met een alliantie van de grootste obligatiehouders van Nyrstar NYR-0,70% .
'De obligaties zijn min of meer in vaste handen ondertussen,' stelde een handelaar tegenover Metal Bulletin. 'Ze zijn opgekocht door fondsen die van plan zijn de discussie te leiden en mogelijk nieuw geld binnen te brengen.'

Het probleem ligt niet enkel bij de obligaties zelf, heel Nyrstar moet geherkapitaliseerd worden. En de banken moeten ook meewillen. Het voorstellen alsof 2 groepjes rond de tafel in een berookte kamer zitten te pokeren met Nyrstar-chips is niet erg reëel... Enkele jaren geleden werd nog over convenanten gesproken ivm bankleningen. Die zijn ondertussen allemaal gebroken. Eendert wie kan er nu de stekker uittrekken.
[verwijderd]
1
Nu eens goeienvond, alhoewel laat...
Uit "De Tijd":
"Machtsblokken boven Nyrstar beginnen aan eindspel" en " Onderhandelingen over de toekomst van het Belgische grondstoffenbedrijf, tussen de grootste aandeelhouders van aandelen én obligaties, zijn begonnen".
Het zijn inderdaad beslissende weken, waarbij Trafigura zowat onze énige verdediger (als kleinere aandeelhouders) zal zijn.
Als het van de hedgefondsen en misschien ook de banken afhangt dan gaat Nyrstar gewoon failliet en worden de afzonderlijke onderdelen (misschien zelfs met winst) verkocht.
Pitty de aandeelhouder die dan alles verliest.
Klinkt misschien een beetje als iemand van Club Brugge die opeens supportert voor Anderlecht bij hun volgende match.
Want als ze die winnen dan is Brugge kampioen.
Maar het wringt toch altijd een klein beetje.

Maar Trafigura is toch onze énige hoop.
- Ze hebben 25% van de aandelen en bij uitgifte van méér aandelen verwateren die
- Ze zijn leverancier én afnemer van Nyrstar. Bij verkoop/opsplitsing van Nyrstar moeten ze eens te meer met meerdere klanten/afnemers onderhandelen
- Bij verkoop/opsplitsing zijn ze al hun invloed op Nyrstar, als geheel of in elk van zijn onderdelen, kwijt.
Ze zullen er dus zeker voor vechten dat:
a. Er geen uitgifte van nieuwe aandelen is
b. Er toch nog een toekomst is voor Nyrstar, eens dit dieptepunt voorbij is. In hun eigenbelang.

Supporters, wees dus op post.
Zelfs al is het voor een Hollandse firma.
(By the way. Als er geen Belgische ploeg meer aanwezig is, dan supporter ik ook voor Ajax in de Champions League.)
Binnen ten laatste een paar weken weten we het.
Misschien een goed idee om op de "Bijzondere Aandeelshouder Vergadering" van 14 maart aanwezig te zijn om de CEO eens diep in de neus te kunnen peuteren...

Groetjes,
Den Blinker
Alias321
0
denk dat het dieptepunt van de beurskoers voorbij is,nu trafigura duidelijk het voortouw neemt in de onderhandelingen.Een verwatering van hun aandelen tot minder dan 2% zullen ze kost wat kost proberen te vermijden,en dan blijven er niet veel opties meer over zeker?
JdeFL
0
Waarom zou hun aandeel verwateren? Ze zitten wel op een deel van de aandelen (maar blijkbaar heeft dat nog weinig/geen enkel belang), maar hebben redelijk wat kredieten openstaan. Ik lees ook nergens dat hedgefunds aandelen zouden opgekocht hebben (vandaar dat 'weinig belang'), maar wel obligaties.
Een beetje een vreemde situatie. De aandelen die je bijeen kan grabbelen met de miljoenen, die worden in dit verhaal compleet genegeerd (zie de koers), en de (gedeeltelijk nieuwe?) schuldeisers gaan onderling bedisselen wat er met Nyrstar gaat gebeuren.

Dus wat is de laatste hoop voor wat de aandelen betreft? Dat in het pokerspel beslist wordt om de oude aandeelhouders nog wat te gunnen. 'k zeg hier maar iets, 30M€, 0.3€ per aandeel bvb. Kost hun eigenlijk maar een kleine 25M (Trafigura heeft er toch een kwart), zou een mooie geste zijn, maar Trafigura & hedgefunds, dat zijn er geen die belang hechten aan een mooie geste.
En dan mag het ook niet gebeuren dat een of andere bank 'njet' zegt.

[verwijderd]
0
Wie heeft die obligaties in handen? Als het hedgefunds zijn dan willen die zeker geen aandelen en nog minder een smelter. Ze willen een slag slaan en iemand moet die betalen. Het is best mogelijk dat concurrenten van NYR, de grootste smelter in China, nota bene een staatsbedrijf zich in het debat gemengd hebben. Een cyberattack?

Gelukkig heeft Trafigura PP als onderpand. Ik betwijfel dat de aandeelhouders van Trafigura jegens NYR inschikkelijk zullen zijn tenzij...ze het op lange termijn bekijken en het ganse goedje opkopen.
Alias321
0
volgens Simply Woollstreet,bedraagt de marktkapitaisatie van Nyrstar 3.6 miljard euro,wat in schril contrast staat tegen over de marktwaarde(36 miljoen euro),dus x100.
De schulden bedragen 44 % van de marktkapitalisatie trek deze van er vanaf en dan bekom je nog steeds een waarde van 20 euro per aandeel.De markt gaat er van uit dat Nystar failliet gaat ,maar als het niet zo is ,staat er en onwaarschijnlijke rit omhoog eraan te komen
ericdenoorman
0
quote:

Alias321 schreef op 16 februari 2019 21:32:

volgens Simply Woollstreet,bedraagt de marktkapitaisatie van Nyrstar 3.6 miljard euro,wat in schril contrast staat tegen over de marktwaarde(36 miljoen euro),dus x100.
De schulden bedragen 44 % van de marktkapitalisatie trek deze van er vanaf en dan bekom je nog steeds een waarde van 20 euro per aandeel.De markt gaat er van uit dat Nystar failliet gaat ,maar als het niet zo is ,staat er en onwaarschijnlijke rit omhoog eraan te komen
Volgens mij is de marktwaarde = marktkapitalisatie = 36 miljoen €. En ik denk dat op dit ogenblik de schulden groter zijn dan de echte waarde van de activa; dus een negatief eigen vermogen. Dat zou een verklaring kunnen zijn waarom NYR zo laag noteert op de beurs.
JdeFL
1
quote:

Alias321 schreef op 16 februari 2019 21:32:

volgens Simply Woollstreet,bedraagt de marktkapitaisatie van Nyrstar 3.6 miljard euro,...
Als ik zoiets lees, google ik snel 'marktkapitalisatie', en dan is het duidelijk dat dit langs geen kanten klopt. Ook niet de berekeningen van de schulden op die basis. Vreemd dat een belegger nog steeds zomaar klakkeloos zaken overneemt, die op het internet staan. 'Controleren', de basis van alles...
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,073
Verschil +0,002 (+2,80%)
Hoog 0,074
Laag 0,070
Volume 25.151
Volume gemiddeld 57.009
Volume gisteren 28.921

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront