Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Europa zet opmars voort

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:50 Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 15
  2. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  3. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79

Reacties

134 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 februari 2019 10:20
    quote:

    Force track schreef op 13 februari 2019 09:33:

    [...]

    Bovenstaand verhaaltje schrijf je bijna dagelijks vanaf ultimo december.

    Het wordt wat eentonig. Hoeveel geld heb je al verloren c.q. ben je misgelopen?

    Gewoon halsstarrig en koppig blijven volhouden.

    (de uitdrukking is "en zo is de cirkel weer rond" )
    Gelukkig, je bent er!

    Bij de afdeling psychiatrie in het AMC maakte de leidster van de dagbesteding zich ernstig zorgen. Je was niet komen opdagen.

    Volgende keer even netjes afbellen Farce :-)

  2. AEX greenkeeper 13 februari 2019 10:23
    quote:

    Zelden schreef op 13 februari 2019 10:19:

    Jullie creëren een naar sfeertje. Dat is al een paar weken gaande. Zullen de adverteerders blij mee zijn.

    Wie wil hier nou nog posten, onbetaald? (Dat laatste zeg ik er maar even bij omdat het net die, de betaalde AB strooiertjes, lijken te zijn.)

    Succes
    Weken??
    Al jaren!!!!

    Ben je nieuw hier???
  3. Henk Snaph 13 februari 2019 10:24
    quote:

    Force track schreef op 13 februari 2019 10:10:

    [...]

    Zo de voormalig "runner" op de beursvloer ook weer aanwezig als zelfverklaard deskundige op dit forum.

    Altijd klagen en kritiek en beter weten natuurlijk.

    Inmiddels ruim 46.000 posts op dit forum en een veelvoud elders.

    Je ligt ruim voor op f1f en de kwaliteit is nou niet bepaald beter.

    Ik moet zeggen je besteedt je dagen zinvol (overdag het forumpie en 's avonds voor de buis).

    Best zielig en om medelijden mee te krijgen en mijn advies aan jou:

    Lees eens een boek, ga eens naar concert of museum, maar doe in ieder geval wat nuttigs.

    Succes ermee!
    Aldus sprak de dominee.
  4. [verwijderd] 13 februari 2019 10:25
    quote:

    Coupejet schreef op 13 februari 2019 09:45:

    AKZO dik in de plus terwijl cijfers daar totaal geen aanleiding to geven. Maar analisten vonden cijfers beter dan verwacht. Raar dat een koers daarop stijgt. Of ben ik de enigste die dat vind?
    klopt, maar AKZO flikt dat kunstje wel vaker...

    Geen idee schijnbaar zit er heel veel fantasie in die aandeel, of ik begrijp het niet.

    Heineken is ook over de top... maar goed, niet dat die cijfers nou slecht waren maar om dik 6% aan te dikken op deze koers... tja...
  5. forum rang 6 ttroo 13 februari 2019 10:31
    Nou, nou, wat gaat Europa hard zeg. AEX. DAX. IBEX. CAC. Ze staan zelfs wat lager dan een week geleden (of iets meer dan een week geleden) terwijl de Amerikanen hun eigen indices van veel energie hebben voorzien. Boeing. Niet te stoppen. Het is daar wachten op de break van de korte termijn super bull trend. Mogelijk volgende week daar een break. Er kan er veel van af. Ze konden de toppen van eerdere dagen niet uit nemen. Ze bleven op de $410 staan. Mochten niet hoger, maar ook niet lager. Platinum - in elkaar getrapt. Palladium - zelfs een raket gaat langzamer. Goud en zilver. Niet vooruit te branden. Maar de parameters worden wel wat zachter. Maar nog niet zacht genoeg. Zilver moet de $16 breken. Het is en blijft wachten daarop. Bij de laatste uitbraak konden ze de $16 niet vasthouden op weekbasis. Maar de stieren houden goed stand in zilver. Klein beetjes lucht laten ontsnappen en dan weer doorduwen. Akzo. Ik vond de cijers niet super. Ze hebben natuurlijk genoeg cash binnen geharkt met de overname. En dat is de reddingsboei. Een WPA van iets meer dan 40 centen. Dat is veel te minimaal! Van de 6.5 miljard euro uitkering is alweer bijna de helft uitgekeerd. In februari nog een miljardje euro als extra dividend uitkering. En dan is de laatste boei 2 miljard euro aandelen inkopen. Die zijn hard nodig met dit soort WPA's. Randstad en Arcadis. U was verliefd op de cijfers die ze gisteren bekend maakten. Dat kan gebeuren. DAXie kunnen ze nog groen vasthouden. Of wordt het weer een ouderwetse rode dag. Zeker als de Amerikaanse indices wat gas terug nemen oftewel winst gaan nemen. Apple. Die ligt ook hoog. Daar kan zeker een dollar of vijf van af. Kortom Amerika doet het geweldig met een geweldige president en Europa blijft met hangen en wurgen niet verder komen dan hangen.
  6. Diminhu 13 februari 2019 10:33
    Meent die Royce dat nu echt: 'Serieuse correctie'? Man man man, 6 weken op rij positief afgesloten, we zijn nu bezig aan de 7e week, waar we as we speak alweer 1,50% hoger staan dan slotstand van vrijdagavond...Welke correctie? Omdat er eens 1 a 2 rode dagjes tussen zaten in een reeks van bijna 15 of 16 groene slotstanden de laatste 19 beursdagen..

    IK had gedacht dat we even echt gingen corrigeren naar 519 minimum. Mijn shorts gehouden, dom want nu sta ik weer maar op 2% winst, terwijl dat vrijdag intraday nog bijna 50% winst was. Ik wou de winst eens laten lopen, meestal laat ik mijn verliezen te lang lopen en cut ik mijn winsttrades te vroeg...Als ik het dan toch eens laat lopen werkt het niet...
  7. forum rang 6 ttroo 13 februari 2019 10:52
    Amsterdam En Rotterdam. Niet de beste combinatie vandaag op de beurs. Min 7%. U drinkt er het liefst een Heineken biertje bij. Duidelijk. Plus 5%. En de echte onder ons, pakken zelfs een verfkwast er bij. Bijna plus 4%. En de rest doet aan hangen. Soms een min eentje. Soms een plus eentje. Procent dan. Zelfs de AMX doet het rustig aan. DAXie doet ook al niet veel. Thyssen Kroeppie en de Wire Card. Meer een Wild Card aan het worden. Die schiet alle kanten op. Tijdens die Singapore office run ging die dag 30% van de waarde van het bedrijf als verschil door tussen hoog en lag. Zelfs de Spaanse banken zijn rustig. Tijd om weer een wat wilder te worden!
  8. Henk Snaph 13 februari 2019 10:52
    quote:

    ren-je-dement schreef op 13 februari 2019 10:43:

    Shortie, roep jij op tijd wanneer dat verkoopsignaal een feit is, hoe heet het ook alweer, klinkt als een zelfsturende kunstmatig intelligente geupdate Duitse bom uit WOII?
    Een Engelse bom past beter, die gingen nogal eens niet af, dus voor verbetering vatbaar.
  9. forum rang 6 Newg77 13 februari 2019 11:06
    quote:

    BenR schreef op 12 februari 2019 20:00:

    Voorlopig de laatste.. (op de achtergrond af en toe meekijken)

    DAX morgen/donderdag: omhoog naar 11162/11182 en dan 11126 .. 11070...
    of omgekeerd..

    ES 2748 - 2755 - toppend en (tegen de avond) draaiend naar 2722-2696

    SUC6

    ff meegesprongen. Tnx :)
  10. forum rang 7 handyman6 13 februari 2019 11:10
    quote:

    ttroo schreef op 13 februari 2019 10:52:

    Amsterdam En Rotterdam. Niet de beste combinatie vandaag op de beurs. Min 7%. U drinkt er het liefst een Heineken biertje bij. Duidelijk. Plus 5%. En de echte onder ons, pakken zelfs een verfkwast er bij. Bijna plus 4%. En de rest doet aan hangen. Soms een min eentje. Soms een plus eentje. Procent dan. Zelfs de AMX doet het rustig aan. DAXie doet ook al niet veel. Thyssen Kroeppie en de Wire Card. Meer een Wild Card aan het worden. Die schiet alle kanten op. Tijdens die Singapore office run ging die dag 30% van de waarde van het bedrijf als verschil door tussen hoog en lag. Zelfs de Spaanse banken zijn rustig. Tijd om weer een wat wilder te worden!
    De Duitse variant van Adyen,maar ik zou er me vingers niet aan branden.Van bijna €200 naar onder de €100 gezakt,nu weer -4% en de geruchten over bedrog en malversaties nemen hier geen einde.Blijft verleidelijk om op deze nivoos intestappen,net als bij Adyen ,soms ,maarja........?
    GrH6
  11. forum rang 7 Kaviaar 13 februari 2019 11:22
    Ik vond dit wel toepasselijk: Europa zet opmars voort (maar waarheen?)

    'Frankrijk goed gepositioneerd om nieuwe ECB-president te leveren'



    13 februari 2019 10:24

    Frankrijk is "goed gepositioneerd" om kans te maken de opvolger voor ECB-president Mario Draghi te mogen leveren, zegt een anonieme Europese beleidsmaker tegen tv-zender CNBC.

    Volgens de bron heeft Frankrijk een goede kans doordat er twee geschikte kandidaten zijn en Duitsland waarschijnlijk de opvolger van Jean-Claude Juncker, de president van de Europese Commissie, wil leveren.

    Zo zijn er twee Franse namen die geacht worden kans te maken: Benoit Coeuré, econoom en ECB-bestuurder, en Francois Villeroy de Galhau, de huidige centralebankgouverneur van de Franse centrale bank.

    Andere namen die circuleren voor de positie zijn de Duitse centralebankpresident Jens Weidmann, de Finnen Olli Rehn en Erkki Liikanen en ook IMF-topvrouw Christine Lagarde. Ook Klaas Knot, de huidige president van De Nederlandsche Bank, wordt genoemd als outsider, hoewel Nederland al de eerste voorzitter van de ECB leverde in 1998

    Mario Draghi stopt eind oktober als ECB-president. Naar verwachting komt er meer duidelijkheid over zijn opvolging na de Europese verkiezingen in mei. De leiders van de eurozone hebben de macht om de ECB-president aan te stellen. Dit gaat buiten de Europese Centrale Bank zelf om.

    www.nu.nl/economie/5740194/frankrijk-...

    Wat een idioterie. Frankrijk die al jaaaaaaren hun begroting niet op orde hebben en die de macht wil grijpen samen met Dld binnen de EU.

    Het zou een flater zijn als het iemand uit Frankrijk wordt die zich al jaaaaaren niet aan de begrotingseis houden van 3%. En die dan vervolgens de geldpers in handen duwen?

    Ik ben voorstander van een nieuwe ECB president, maar dan uit een Neuroland, zodat er geen vriendjespolitiek blijft voor de Zeuro landen, zoals nu het geval is.

    Frankrijk zou geen president voor de ECB kunnen en mogen leveren. Ook Dld, die altijd voorop wil lopen mag wat mij betreft geen volgende Juncker leveren.

    De hele EU wordt gewoon gestuurd en de bevolking moet het maar voor lief nemen.

    Is kijken naar dat enkeltje Mars.... ;- )
134 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links