Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Knot: ECB moet pas op de plaats maken

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. taurus86 12 februari 2019 16:45
    Hier gaat "Ik (Knot)" voor het algemeen belang. Hier wordt overduidelijk, dat zowel de FED als de ECB hun kaarten verspeeld hebben en nu geen kant meer op kunnen.
    De stimulering via QE is voor het grootste deel weggevloeid naar de Vastgoedmarkt en de Aandelenmarkt. De Aandelenmarkt afromen is heel gevaarlijk, maar de Vastgoedmarkt afromen is een makkelijke optie. Het Eigen Huis, gaat naar Box. 3 en de waardevermeerdering krijgt aan belasting opgelegd. De woningbouwverenigingen gingen ons voor en nu volgt Jan Publiek.
  2. [verwijderd] 12 februari 2019 17:27
    Dit gaat toch al lang niet meer over stimulering van de economie. Het gaat erom dat geld lenen gratis is voor overheden, zo kunnen ze met dat gratis geld het corrupte bedrijfsleven uitkopen, zoals met banken is gebeurd. Maar zodra de landen rente moeten betalen vallen ze direct om (en worden ze leeggeplunderd als aflossing, oftewel alles wordt dan geprivatiseerd).
  3. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 12 februari 2019 19:55
    De conservatieve gedachten van calvinist Knot zijn schadelijk voor pensioenfondsen, spaarders, de woningbouw en indirect voor de economie. Dat hij pensioenfondsen dwingt om in (bijna) negatief rentende obligaties te beleggen is te schofterig voor woorden.
    Zo'n monomane topambtenaar in zijn ivoren toren is schadelijker voor dit land dan Brexit, Putin en Trump bij elkaar.

  4. Weert=No.1 13 februari 2019 00:08
    Zie je, het CPB is nog niet eens in staat om bij benadering "t BBP te voorspellen voor de komende 6 maanden. Hun voornaamste bezigheid is om de cijfers van de afgelopen 2 jaar te herberekenen. Gezien de ec. stand van de afgelopen 2 jaar is een -0,4% creditstand idioot.Dit weet iedereen.Wachten op de toekomstige conjuncturele ontwikkeling is het meest naieve idee dat aan een brein kan ontspruiten.
  5. Dikke Durk 13 februari 2019 21:02
    quote:

    Biobert schreef op 12 februari 2019 23:42:

    [...]
    Dit was een sollicitatie naar de functie van voorzitter van de ECB
    Dat snap ik, maar hij is nu nog president van DNB en heeft derhalve de plicht, ook al is het moeilijk met het oog op zijn eigen ambitie, om zich in te zetten voor een stabiel en toekomst bestendig financieel stelsel voor Nederland. Nu kiest meneer Knot voor zijn eigen ambitie ten koste van mogelijk de toekomst van het financiële stelsel van de Nederlandse staat en dat vind ik niet bepaald sterk.

    De mededeling dat de rente nog niet omhoog hoeft omdat het er nu nog goed uit ziet is quatsch en zelf gevaarlijk. Een goede heer des huizes onderhoudt en repareert het dak wanneer het mooi weer is en niet pas wanneer het stormt, want dan is het te laat.

    Als er over korte tijd of (zoals hij zelf zegt) over lange tijd een recessie komt, wat gaat hij dan doen als het zover is? De rente nog meer verlagen? Of kapt hij er van te voren al mee en denkt "na mij de zondeval".
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links