Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Vluchtelingen ramp voor Europa,eerste muur word nu gebouwd.

voda
0
quote:

BEN RisQuant schreef op 4 februari 2019 16:57:

wtf #?!?
Hij zag het licht met infrarood panelen! :-)
josti5
0
'Oud-PVV'er Van Klaveren nu moslim'

Die bekeerlingen zijn juist vaak de fanatieksten.
Ben benieuwd...
DeZwarteRidder
0
EU koppelt databanken tegen identiteitsfraude
46 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - Europese databanken worden aan elkaar gekoppeld zodat grenswachters, douaneautoriteiten en politiediensten in de EU-landen identiteitsfraude beter kunnen bestrijden en criminelen makkelijker kunnen opsporen. Onderhandelaars van de lidstaten en het Europees Parlement hebben overeenstemming bereikt over dit voorstel van de Europese Commissie.

Het idee is dat politie- en grensdiensten met één blik op het scherm alle beschikbare informatie krijgen om te voorkomen dat terroristen en zware criminelen ongezien de EU binnenglippen of onder de radar blijven. Via een zoekportaal moeten op termijn iemands strafblad, visa, gezichtsscan of vingerafdrukken met een klik zijn op te roepen.

„Dit is een onmisbaar instrument voor diensten als onze marechaussee of de Immigratie- en Naturalisatiedienst om hun werk goed te kunnen doen”, zegt CDA-Europarlementariër en rapporteur Jeroen Lenaers. „Straks kan de politie iemand uit het buitenland die geen identiteitskaart bij zich heeft toch identificeren, doordat de agent op straat op basis van een vingerafdruk of een gezichtsfoto het identiteitenregister kan raadplegen.” Het gaat niet om het verzamelen van meer gegevens, maar een slimmer gebruik van informatie die er al is, aldus Lenaers.

Vingerafdrukken illegalen

Onder meer data uit het Schengen-informatiesysteem (SIS), het EURODAC-systeem, waarin vingerafdrukken van asielzoekers en illegalen zijn opgeslagen, en het Visum-informatiesysteem (VIS) worden aan elkaar verbonden. In de toekomt kunnen ook andere IT-registers worden aangehaakt.

De strengste privacyregels zijn van toepassing, zo heeft de Europese Commissie verzekerd.
josti5
0
'EU koppelt databanken tegen identiteitsfraude'

Da's dus nog stééds niet gebeurd, anno 2019???!!!
rationeel
0
www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/U...

The “overriding consensus” among ranking ministers in the United Arab Emirates is that relations with Israel are “around the corner,” US Rabbi Marc Schneier said on Monday.

Speaking with The Jerusalem Post from Abu Dhabi where he was one of dozens of religious leaders whom Pope Francis addressed at an interfaith gathering on the second day of the pope’s three-day historic visit to the Gulf state, Schneier said he sat with a number of UAE ministers who said they were “looking forward” to ties with Israel, and that it was “not a question of if, but a question of when.”

Schneier is the rabbi of the Hampton Synagogue in New York and spends a good deal of time in Persian Gulf countries as head of the Foundation for Ethnic Understanding, an organization that promotes Jewish-Islamic ties. He said that the UAE used the papal visit to “officially recognize” the small Jewish community of the Emirates.

“There was a celebration of the publication of a book celebrating tolerance and religious diversity in the UAE that included a guide to the different faith communities in the Emirates,” he said. “For the first time, it recognized the Jewish community.”

Schneier said that there was “no question” that the formal recognition of the Jewish community is a “result of the warming of relations between the UAE and Israel.”

The rabbi said there has been a gradual recognition by Gulf leaders that Israel is at the very core of Judaism, not just a 70-year-old political reality, and that “if they want authentic dialogue with the Jewish people, they must recognize that Israel is a religious issue for Jews, not a political one.”

Dubai houses a synagogue in an unmarked home in a quiet residential area that serves a small community of Jewish expats in the UAE. The facility has a synagogue with a Torah scroll, a kosher kitchen, and rooms for guests.

Schneier addressed the small Orthodox congregation on Friday night. During the Saturday services the congregation does not recite a prayer for the welfare of the State of Israel – as many congregations both in Israel and the Diaspora do – but rather a prayer for the welfare of the UAE government and its military forces. Many congregations abroad regularly offer a prayer for the well-being of the state and army of the country where they are located.
DeZwarteRidder
0
EU gaat Montenegro helpen met grensbeheer
24 min geleden in BUITENLAND

BRUSSEL - De EU gaat samenwerken met Montenegro om illegale migratie en grensoverschrijdende misdaad te bestrijden. Daarvoor kan de Europese grens- en kustwacht Frontex worden ingezet, met name in geval de migratiestromen plotseling toenemen. Met toestemming van de regering kan Frontex zo nodig ook in actie komen op het grondgebied van Montenegro.

Het principe-akkoord moet nog worden goedgekeurd door het Europees Parlement. Het is de vijfde soortgelijke overeenkomst met een niet-EU-land in de Balkan. In oktober tekende Albanië als eerste. Servië, Macedonië en Bosnië en Herzegovina hebben ook al nauwere samenwerking toegezegd.

Volgens de Europese Commissie is samenwerking met de Westelijke Balkan essentieel voor een betere bescherming van de buitengrenzen van de EU en het in toom houden van onregelmatige migratiestromen.

Montenegro ligt aan de Adriatische Zee tegenover Italië en deelt een klein stukje landgrens met EU-land Kroatië. Verder grenst Montenegro aan niet-EU-landen. Het is sinds eind 2010 is kandidaat-lid van de Europese Unie.
mjmj
0
quote:

asti schreef op 4 februari 2019 16:56:

nos.nl/artikel/2270522-oud-pvv-er-van...

Oud-PVV'er Van Klaveren is moslim geworden
Tja lijkt wel een trend te worden, hij is de 2e. Heeft kennelijk iets met die partij te maken.

www.nu.nl/politiek/5723100/voormalig-...

Ben benieuwd of de PVV voorman de trend ooit zal gaan bevestigen.
rationeel
0
quote:

mjmj schreef op 5 februari 2019 16:11:

[...]

Tja lijkt wel een trend te worden, hij is de 2e. Heeft kennelijk iets met die partij te maken.

www.nu.nl/politiek/5723100/voormalig-...

Ben benieuwd of de PVV voorman de trend ooit zal gaan bevestigen.
Daar zou ik maar niet op wedden;)
rationeel
0
Een Syrische man heeft een werkstraf gekregen van 120 uur voor het aanranden van twee meisjes op het openbaar vervoer. Opmerkelijk: in de rechtbank toonde de man geen enkel schuldbesef. “Ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan”, zei hij tegen de rechter. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

De feiten dateren van januari 2017 en vonden plaats in de buurt van Sint-Niklaas, de woonplaats van de 28-jarige Syrische man. Hij ging telkens op dezelfde manier te werk. Op de bus ging de man naast zijn slachtoffer zitten, om haar vervolgens te betasten.

“Niks verkeerd gedaan”
Hij sloeg op korte tijd minstens twee keer toe. Twee jongedames dienden in januari klacht in bij de politie voor aanranding. Voor de rechtbank van eerste aanleg werd de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 maanden, maar de Syriër ging daartegen in beroep. Gisteren werd zijn zaak behandeld in het Gentse hof van beroep.

ADVERTENTIE


Zijn advocate vroeg een lichtere straf, met voorwaarden. “We willen de feiten niet minimaliseren”, klonk het. “Mijn cliënt heeft een mentale achterstand en heeft de situatie verkeerd ingeschat.” Vervolgens kwam de Syriër zelf aan het woord. “Sorry”, zei de twintiger. “Maar ik heb eigenlijk niks verkeerd gedaan.”

Het hof van beroep bleek mee te gaan in het verhaal van de advocate en de Syriër, getuige de mildere straf die werd opgelegd. De Syriër komt er vanaf met een werkstraf van 120 uur.

sceptr.net/2019/02/syrier-randt-2-mei...
rationeel
0
Moslims uit Syrië hebben zich bekeerd tot het christendom, nadat ze getuige waren geweest van terreurdaden van extremistische groepen zoals ISIS.
Kobani

Het christendom heeft de interesse gewekt van Syriërs, nadat ze gedwongen waren door ISIS om de sharia na te leven. Steeds meer mensen die daarmee te maken hebben gehad staan open voor het christendom, en worden lid van een christelijke kerk in Kobani.

Zoals de 23-jarige monteur Farhad Jasim, die besloot de kerk te bezoeken nadat hij begon te twijfelen aan de islam. Hij werd in 2016 voor een half jaar gevangengenomen door ISIS. Toen de ISIS-militanten erachter kwamen dat hij geen basiskennis had van de islam, werd hij gemarteld en gedwongen om de Koran te lezen. ‘Mijn ogen werden geopend, doordat ik zag hoeveel geweld ze gebruiken. Ik begon te twijfelen aan mijn geloof’, zegt Jasim tegen NBC News. Bij zijn eerste kerkbezoek ontdekte hij dat het christendom de religie is waarnaar hij op zoek was, waardoor hij eind vorig jaar de islam verruilde voor het christendom. Het gevolg was dat zijn familie hem heeft afgewezen. Jasim: ‘Als ISIS de islam vertegenwoordigt, dan wil ik geen moslim meer zijn. Hun God is niet mijn God.’ Ook Firas, een 47-jarige boer, is christen geworden na gevangenschap door ISIS. Hij zat twee jaar vast, en was regelmatig getuige van geweld van ISIS. ‘Ik zag hoe mannen en jonge tieners op straat werden geslagen, omdat ze waren betrapt op roken. Ik zag hoe lichamen van jonge mannen uit hoge gebouwen werden gegooid, omdat ze homoseksueel waren.’

litteken
ISIS is al meer dan vier jaar geleden verdreven uit de stad. Volgens de 38-jarige Omar, bestuurslid van de kerk in Kobani, zijn burgers bezig met herstel. ‘Niemand wordt er gedwongen zich te bekeren. Ons wapen is het gebed’, zegt hij tegen NBC News. De bekering tot het christendom is nog wel taboe, en gevaarlijk. Christenen die vroeger moslim waren, hebben regelmatig te maken met sociale druk en discriminatie.

In Kobani wonen naar schatting driehonderd christenen. Volgens een rapport van Aid to the Church in Need is 4,6 procent van de Syriërs christen. Sinds het begin van de burgeroorlog (2011) hebben ongeveer 700.000 christenen Syrië verlaten. In 2014 schreven meer dan honderd moslimwetenschappers een open brief aan ISIS-leider Abu Bakr al-Baghdadi dat hij met marteling en moord de islam onjuist heeft geïnterpreteerd.

www.nd.nl/nieuws/geloof/moslims-worde...
DeZwarteRidder
0
IS-strijders en familieleden verlaten laatste bolwerk in Syrië
07 februari 2019 12:44 Laatste update: 5 minuten geleden
0

Strijders van Islamitische Staat (IS) en hun familieleden verlaten het laatste IS-bolwerk in het oosten van Syrië nu milities gesteund door de Verenigde Staten optrekken.

De BBC schrijft dat meerdere IS-leden zwaargewond in auto's worden getild en ervandoor gaan. Ooggetuigen meldden aan de Britse omroep dat eten en water schaars is in het dorp.

De strijders en hun families zijn richting het dorp Baghuz vertrokken en geven zich daar over aan de strijders van de Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF).

De afgelopen twee weken hebben duizenden IS-strijders zich overgegeven aan de SDF. IS heeft nog de controle over één dorp.

IS zit ingesloten tussen de SDF-strijders, het Syrische leger en de Iraakse grens, waar het Iraakse leger ze opwacht.
Onderhandelingen tussen SDF en IS

Volgens The New York Times onderhandelen leiders van de SDF met IS over een deal. IS moet de gevangengenomen SDF-strijders vrijlaten en in ruil daarvoor mogen ze vertrekken naar de provincie Idlib. Dat is de enige provincie in Syrië die niet onder controle staat van de regering van Bashar Al Assad.

De Amerikaanse president Donald Trump liet woensdagavond weten dat al het door IS bezette gebied volgende week volledig bevrijd kan zijn.

Wil jij elke ochtend direct weten wat je 's nachts gemist hebt en wat er die dag gaat gebeuren? Abonneer je dan nu op onze Dit wordt het nieuws-nieuwsbrief!
Door: NU.nl
rationeel
0
IRAN BUILDS NEW SECRET MISSILE SITE IN SYRIA FOR HEZBOLLAH
Israel exposed on Thursday Iranian, Syrian and Hezbollah efforts to build a missile factory in the Syrian town of Safita.

Iran, Syria and Hezbollah are establishing a missile factory on the outskirts of the Syrian town Safita, Israel exposed on Thursday according to Channel 12.

Israel’s strategy, according to the report, is to make the efforts public to thwart the construction and success of the factory, which is supposed to be where Iran will turn Hezbollah’s missiles into precision-guided munitions, capable of striking targets in Israel with unprecedented accuracy.

The Israeli report claimed that a front organization named “Anas Group” was created to purchase materials from Italy, China and other Asian nations, and that the factory is currently run by Jamal Said, said to be a known figure in the field of missile production in the Middle East.

Speaking in the United Nations in September, Prime Minister Benjamin Netanyahu pressured the international community to pay attention to Israel’s findings and inspect Iran’s movements in Syria. Netanyahu at the time revealed several sites in Beirut, where he said Hezbollah attempted to convert ground-to-ground missiles to precision missiles.

One of the sites, according to the prime minister, was inside a soccer stadium belonging to the Lebanese terrorist group, a second site in Hariri International Airport and a third 500 meters from the airport’s runway in the heart of the Ma’aganah residential neighborhood.
“Israel knows what you’re doing, and Israel knows where you’re doing it,” he said. “What Iran hides, Israel will find.”

In December, he said the sites had been closed as a result of Israel’s exposure of them at the UN.

Hezbollah’s effort to build accurate and precise missiles, facilitated by Iranian expertise, funding and guidance, has been targeted by Israel on numerous occasions in Syria – most recently late last year – when Israeli jets struck a military warehouse that held vehicles set to smuggle precision rocket converting systems from Syria to Lebanon.

www.jpost.com/Middle-East/Iranian-Syr...

rationeel
0
Geopolitiek in het midden-oosten:

Geopolitiek zijn er 2 assen de ...shiitische Iraanse... as en de... sunitische Saoedische... as.

Shiitische Teheran wil Irak , Syrie van Assad, Libanon met Hezbollah en Yemen onder haar invloedsfeer consolideren en uitbreiden.
Dat betekent dat de Iraanse revolutionaire garde veel militaire invloed heeft in Irak en dat er politiek Iraakse ministers zijn behorende tot de shiitische Iraanse bloedgroep, die weer zaken doen met de VS.
Veel bermbomaanslagen in het verleden in Irak tegen de VS zijn uitgevoerd door shiitsche milities.

Yemen wordt momenteel gebombardeerd door Saudie Arabie.

Saudie Arabie en de VS wil Assad weghebben, Iran en Rusland weer niet.
Syrie wordt daarnaast van oudsher gesteund door Rusland

De saoedische sunitische as bestaat uit onder andere Saudie Arabie, Quatar (Al-Jazeerah), Emiraten.
Sunitische landen Saudie Arabie en Quatar worden gesteund door de VS.
De vs heeft militarie basissen in Irak, Quatar en levert wapens aan Saudie Arabie.
Echter de sunnitische moslim broederschap is weer een politieke bedreiging voor Saudie en Emiraten.
En Quatar steunde sunitische rebellen in Syrie waaronde al Qaeda , deze staat op de VS sanctielijst
Hezbolla (shiitisch), al Qaeda en Jabhat al-Nusra staat op de VS sanctielijst, waarvan Jabhat al-Nusra en Ahrar al-Sham behoren tot de sunnitsche Saoedische tribe.

Jabhat al-Nusra rijdt momenteel in Toyota's uit Nederland.

Hierdoorheen fladdert kuis... Hennis... met haar boerka om het te hebben over mensenrechten en genderneutrale wc's.
Halbe Zijlstra verzucht eens diep, want hij had die geopolitieke internationale rol ook willen hebben

HetOorAakel | 07-02-19 | 13:11 | 1

GEEN STIJL
rationeel
0
‘I have a premonition that will not leave me; as it goes with Israel
so will it go with all of us. Should Israel perish the holocaust will
be upon us.’
eric hoffer, amerikaans filosoof6
DeZwarteRidder
0
Orbán wil Hongaarse vrouwen verleiden meer kinderen te baren

De Hongaarse premier Viktor Orbán wil met belastingvoordeeltjes en voordelige kredieten zijn landgenoten ertoe bewegen meer kinderen te nemen.
Buitenlandredactie 10-02-19, 18:44

Vrouwen beneden de veertig die voor het eerst trouwen kunnen een bedrag van omgerekend ruim 30.000 euro onder gunstige voorwaarden lenen. Vrouwen met vier kinderen of meer hoeven geen inkomstenbelasting meer te betalen.

Orbán kondigde deze maatregelen zondag aan tijdens zijn jaarlijkse toespraak tot de natie. Immigratie is volgens hem niet het antwoord op dalende geboortecijfers in Europa, maar meer eigen kinderen. ,,We hebben Hongaarse kinderen nodig”, zei de premier.

Orbán zet er ook op in de economische groei van Hongarije de komende jaren 2 procent hoger te laten zijn dan het gemiddelde in de Europese Unie.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
NB: ik ben benieuwd of dit aanbod ook voor Roma-vrouwen geldig is.......
rationeel
0
Joop Soesan ?

@JoopSoesan

Nederland erkent niet alleen Palestijnse staat. Nederland financieerde met € 176.000 rapport van B'Tselem en bepaald wat er in moest komen te staan om Israels Hooggerechtshof aan te vallen
rationeel
1
quote:

asti schreef op 12 februari 2019 21:12:

OM: journaliste Boersma wist van terroristisch verleden vriend

nos.nl/artikel/2271676-om-journaliste...
Raar dat ze zolang onschuldige journaliste kon spelen.
DeZwarteRidder
0
quote:

rationeel schreef op 12 februari 2019 23:41:

[...]Raar dat ze zolang onschuldige journaliste kon spelen.
Verliefde mensen zijn blind.
36.060 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1695 1696 1697 1698 1699 1700 1701 1702 1703 1704 1705 ... 1799 1800 1801 1802 1803 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.404,51 +1,06%
 EUR/USD 1,0618 -0,24%
 WTI 82,08 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront