Nyrstar « Terug naar discussie overzicht

Nyrstar 2018

3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
twopence
0
quote:

marcel13 schreef op 4 februari 2019 14:43:

Op 4 februari 2019 hebben de analisten van Degroof Petercam hun beleggingsadvies voor Nyrstar (NYR; ISIN: BE0974294267) herhaald.
Het advies van Degroof Petercam voor Nyrstar blijft "verkopen".
Het koersdoel wordt door Degroof Petercam verlaagd naar 0,10 EUR.

Gaan zei het dan opkopen?
twopence
0
Kans dat er weer een dip komt voor sluiting aangezien de werkers onder ons thuis komen en bij het inschakelen van hun pc zich rot schrikken en gaan verkopen.
figges
0
quote:

twopence schreef op 4 februari 2019 15:21:

Kans dat er weer een dip komt voor sluiting aangezien de werkers onder ons thuis komen en bij het inschakelen van hun pc zich rot schrikken en gaan verkopen.
of misschien bijkopen omdat ze zo laag staan. wie zal het zeggen....
JdeFL
0
Drillbit
1
Heb jaren geleden deze shit gekocht en sindsdien gaat het steeds naar beneden...
Heb zelfs een spreekwoord uitgevonden voor deze shit...
Wie diarree heeft moet vaak naar het toilet...
Altijd slecht nieuws...
Vermoeiend...
twopence
0
Had ze jaren geleden ook maar tussentijds toch uitgestapt en ingestapt. Nu aan €0,842 jongstleden wederom ingestapt.
Achteraf had beter even kunnen wachten.
JdeFL
0
Hebben hun put optie blijkbaar toch verkocht:
www.tijd.be/ondernemen/zware-industri...
"Nyrstar verkocht ook zijn indekking tegen de koersval van de zinkprijs voor dit jaar, om zo 82 miljoen dollar cash in het laatje te krijgen. Dat doe je alleen als het water je aan de lippen staat."

[verwijderd]
0
Alias321
0
Goede zet van Nyrstar om hun indekking voor 82 milj te verkopen,de zinkprijzen zullen in 2019 deze van 2018 overstijgen.
WALTHER J
1
Eerste maal op dit Forum. Ben ingestapt in Nyrstar in 2008. Hetzelfde jaar terug uitgestapt met forse winst. Nyrstar kwam terug onder mijn aandacht in 2017! Waarom toen Nyrstar? Ik geloofde in de turnaround van het bedrijf na het veel te dure avontuur van Junk. Ik ben nog steeds in de overtuiging dat alles tegenzit bij Nyrstar bij de ( geloofwaardige ) omschakeling naar de toekomst. Het financiële plaatje op korte termijn is hier het grootste obstakel en verhoogd de druk op het bedrijf. Wat er juist gaat gebeuren, kan niemand voorspellen. Het is afwachten. De obligatie met vervaldatum 09-2019 zou, denk ik, beter verlengd worden in de tijd om zo Nyrstar wat ademruimte te geven. De vooruitzichten qua zinkprijs en TC zijn stijgende ( lees ook jaarverslag 2018 Trafigura ) . Ik denk dat het vijfjarige businessplan duidelijk moet maken aan alle financiële stakeholders dat een turnaround in het verschiet ligt met de stijgende macro's voor grondstoffen. De voorsprong die Nyrstar heeft in de nabije toekomst tegenover de concurrenten ( door de zwaar gedane investeringen ) mag niet onderschat worden: ( milieuaspecten en verwerking van afval van de zinksmelters ) Ik denk niet dat Trafigura geïntereseerd is in een totale overname noch een faillissement waarbij iedereen verliest.
In ieder geval zit ik er zwaar in en heb hierdoor dus ook slapeloze nachten. Alles verkopen heeft nu geen zin meer. De uitkomst van de onderhandelingen i.v.m. de balansstructuur is een groot vraagteken waar de meeste ( alle) betrokken partijen het antwoord nog niet van hebben. De onderhandelingen zijn gaande maar volgens het persbericht van Nyrstar en met Trafigura als ( Martin Konig ) uitvoerend voorzitter verlopen deze positief. Erop of eronder zijn de enige 2 uitkomsten. Afwachten en toch een beetje positief blijven.
JdeFL
0
‘Institutionele beleggers met een long-positie (kopers, red.) hebben het aandeel al een tijd geleden vaarwel gezegd’, vertelt een analist.

Uit: ‘Nyrstar is te marginaal voor grote beleggers' 04 februari 201917:47
...
‘Volgens de niet altijd geüpdatete aandeelhoudersposities bij de informatieleverancier Bloomberg blijven er vandaag enkel nog wat restposities van vroegere institutionele investeerders over. Die posities zijn zo fors in waarde gekrompen dat ze het mogelijk de moeite niet meer vinden nu nog te verkopen.’


Helaas, nog meer aandelen zijn waarschijnlijk bij kleine beleggers terecht gekomen.
Of het een georkestreerde paniek is? Myra Falls ineens terug dicht voor maanden (?), ineens nu een winstwaarschuwing ivm PP (Nyrstar moet toch al heel geweten hebben dat als ze intern zo dure afvalstoffen in PP dumpen dat...), … loodvervuiling in PP (tsja dat zal wel echt zijn), dure elektriciteit in België/Europa (dat moeten ze vorig jaar toch ook gehad hebben in het 4de kwartaal, toen niets over gehoord), ….
Nooit een bedrijf geweten waar blijkbaar zoveel continu tegenzit.
twopence
0
Om eerlijk te zijn, veel verstand heb ik niet van bedrijven hoe die functioneren en over hun financiële reilen en zeilen.
Ik ga gewoon ervan uit dat de koers zo laag staat dat ik het risico wil nemen dat ik mijn investering kwijt kan raken waard vind. Om dat te kunnen dragen heb ik maar een gering aandeel in Nyrstar.
Komt het uit het dal dan verwacht ik dat de koers net zo hard omhoog gaat als dat het omlaag is gegaan.
Wij zullen zien of het schip strand of vlot getrokken wordt.
[verwijderd]
0
JdeFL
0
Tijd.be 16:37 Vers dieptepunt Nyrstar
Het aandeel van de zinkverwerker en -mijner Nyrstar begon slecht aan de dag, maar ziet het dagverlies ondertussen verdubbelen tot 7 à 8 procent. Daarnet is een nieuw diepterecord van 0,37 euro per aandeel bereikt.
En ook 'Moodys knipt in de rating'...

Maar dat dieptepunt, dat klopt niet. Heb een intraday laagtepunt van 36 cent (4/2). Echt veel belang heeft het niet meer, maar een krant mag toch nauwkeuriger zijn...
JdeFL
0
@ cap 59, dat klopt. Maar de aard en duurtijd zijn anders uitgedraaid dan toen voorzien werd. Eigenlijk had de oude smelter in de 2de jaarhelft van '18 dicht gemoeten, dan zouden daaraan geen dure herstellingen meer nodig geweest zijn, dan was er ook geen loodvervuiling gemeten (de nieuwe dient net om daaraan te verhelpen), etc.... Ach het is een hele reeks van 'falend' management. Was al in aanbouw, en toen ging men nog wat extra's toevoegen, asbest in de ketel, ingenieurs van Glencore moeten lenen, vertragingen hier en daar,..... en nu brengt ie duidelijk minder op dan oorspronkelijk begroot, alhoewel de meeste metaalprijzen hoger liggen dan in '16 (laatste update in het talkbook tijdje geleden, voor zover mij bekend).
ericdenoorman
0
Ik begrijp niet dat er nog beleggers zijn die niet inzien dat het Over&Out is met NYR. Aandeel noteert minder dan 4€Cent (split van 10/1). Dat is 0,2% van de 20€ die beleggers betaald hebben in 2008 bij de beursintroductie. Beurskapitalisatie is minder dan 40 Milj€. De shorters hebben hun positie nog opgedreven; die gaan er dus van uit dat het aandeel nog verder zal zakken. Natuurlijk kunnen speculanten op NYR vlug geld verdienen als je maar op het juiste moment koopt en verkoopt maar dit is meer een CASINO.
Alias321
0
ericdenoormar,Over§ Out met Nyr dat denk ik niet.
Trafigura is de spilfiguur(kapitaalkrachtig) bij Nyrstar en zal het slechte nieuws(waarschijnlijk opzettelijk) gebruiken om de obligaties nog goedkoper aan te kopen(of toch zo ver mogelijk),indien zo operatie geslaagd ,dan zijn ze verlost van die obigatie markt,en leven nog lang tesamen in vrede.
[verwijderd]
2
Eens te meer: goeie nacht.
Het artikel in 'De Tijd' gelezen over "Op zoek naar de grootste gek"?
Zeker doen.
Prachtig artikel en in feite goeie journalistiek. Alhoewel een beetje laat. Lijkt een beetje op 'een mes in een lijk steken'. Iedereen kan dit en bovendien dan nog ongestraft.
Maar in feite schieten ze 'naast de schijf' (om eens een militaire term te gebruiken).
Het aandeel gaat, volgens hen, niet naar nul omdat "De grotere gek biedt een centje of zo meer dan de vorige gek".
Maar daarmee blijft een bedrijf/aandeel zwalpen rond een bepaald (steun)-niveau en gaat het geen centimeter vooruit. Scenario Cressent/Option, waarbij het aandeel inderdaad, door de uitgifte van een massa nieuwe aandelen, compleet verwaterd is en in de toekomst niet veel méér zal waard zijn dan het papier waarop het uitgeprint wordt. En dan nog.
Behalve bij een mirakel (paus inschakelen?).
Een bedrijf/aandeel wordt NIET gered of gaat NIET vooruit door "grotere gekken", maar simpelweg door droge cijfers.
Nyrstar heeft die droge cijfers (nog) niet, integendeel. Maar het heeft wel iets anders.
Telkens weer, in ALLE analyses en berichten, zie ik dat de rol van Trafigura volledig "vergeten" wordt bij de 'voorspelde' toekomst van Nyrstar.
Nyrstar zal over 2018 weer eens verlies lijden, zoals de vorige 6 boekjaren.
Inderdaad.
Maar Trafigura zit er ook al een paar jaar in en heeft dus OOK telkens verlies geleden.
Ze moesten er in feite OOK al lang uitgestapt zijn.
Maar dat hebben ze tot nu toe nog niet gedaan. Integendeel.
Dus waarom zouden ze er NU uitstappen om dan hun eigen (+/-25%) aandelen tot nul te zien verwateren door het uitgeven van massa's nieuwe aandelen?
Niet logisch en ik denk dan ook niet dat dit zal gebeuren.
Ze denken IETS verder dan de analisten en de 'grotere gekken'.

Let's hope dat de (nabije) toekomst klaarheid brengt,
And let's pray (vraag voor ALLE godsdiensten) dat ik gelijk krijg.

Groetjes,
Den Blinker
3.660 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 ... 179 180 181 182 183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,073
Verschil +0,002 (+2,80%)
Hoog 0,074
Laag 0,070
Volume 25.151
Volume gemiddeld 56.643
Volume gisteren 28.921

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront