Agfa-Gevaert « Terug naar discussie overzicht

Agfa 2018

444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 15 januari 2019 09:40:

Je vat het echt niet, denk ik. De helft van de aandeelhouders is tevreden.... Koop toch iets anders? Alsof eendert welke CEO rekening zou moeten houden met een handvol malcontente forumleden...
Het is nu nog lang afwachten wat de 4de kwartaalresultaten gaan geven. Brace your seatbelts, zou ik zeggen...

Het enige dat logisch is, is dat als je niet tevreden bent met het Agfa management/beurskoers, dat je dan een ander aandeel koopt.
De CEO van agfa houdt al lang geen rekening meer met ontevreden aandeelhouders van agfa en dat is dan ook de reden dat hij zal aan de deur gezet worden, samen met andere poenpakkers die in de huidige RVB zetelen. Dan gaat er een andere wind waaien die voordelig is voor de agfa-aandeelhouders omdat agfa-gevaert dan naar waarde zal geschat en gevaloriseerd worden.
Jo Cornu bracht er al niets van terecht, veel geblaat en weinig wol, en Christian Reinaudo zijn wol is opgebruikt; veel geblaat zonder wol !
lexisnexis
0
quote:

Leefloon schreef op 10 januari 2019 10:29:

Registers volg ik niet of nauwelijks. Onder andere omdat AOC kan verzwelgen in een eigen gelijk, of met het schip ten onder kan gaan en tegelijkertijd een signaal geeft dat het schip koopwaardig zou zijn.

Bij Nyrstar sluit ik niet uit dat de CEO, buiten Nyrstar om, gedekt wordt door een aandeelhouder, die behoefte had aan een stoer, politiek signaal van vertrouwen.

Bij Agfa is het signaal inderdaad misschien niet 'compleet fout', maar ook 'niet goed'. Dit bijkopen zal met een Tessenderlo-achtige frequentie moeten gaan gebeuren om langzaam een beetje indruk te maken, of het pakket moet over een verwachte 50% op een AVA uitkomen. Storm in een glas water. 'Brood plaatselijke bakker met goud bekroond'. 'Agfa wint prijs op vakbeurs'. 'AOC kreeg plukje aandelen, die ander mss. op de beurs werden gedumpt, aangeboden via de dealingroom van de huisbank'. Een betekenisloos en vaag signaal.

Ik hoop voor AOC dat ze een opsplitsing iets kunnen versnellen door daar intern steeds de nadruk op te leggen, maar denk dat AOC geschiktere kandidaten voor waardecreatie had kunnen vinden. Kandidaten zonder pensioenprobleem, waarvan personeelsorganisaties kunnen vinden dat de afgesplitste 'bad bank' niet met die schuld belast mag worden.

Er wordt daar wel gefoefeld met volmachten voor cruciale (o.m. behoud extravagant loon leden RVB) stemmingen met volmachten van aandeelhouders die ondertussen reeds oud en seniel zijn en lijden aan alzheimer zodat ze niet meer weten hoe ze in het verleden door de agfa bestuursleden en CEO's zijn bedot en ook vergeten zijn dat ze een volmacht gaven voor stemrecht op hun pak aandelen agfa en zelfs niet meer weten dat ze agfa aandelen bezitten om twijfelachtige zaken goed te keuren in de RVB .
lexisnexis
0
ik heb blijkbaar een regeltje overgeslagen waardoor de quote van leefloon en mijn reactie erop samen staan; hier is dan mijn van de vorige post uitgesplitste reactie . Mijn excuses hiervoor aan Leefloon :

Er wordt daar wel gefoefeld met volmachten voor cruciale (o.m. behoud extravagant loon leden RVB) stemmingen met volmachten van aandeelhouders die ondertussen reeds oud en seniel zijn en lijden aan alzheimer zodat ze niet meer weten hoe ze in het verleden door de agfa bestuursleden en CEO's in de kou gezet zijn en ook vergeten zijn dat ze een volmacht gaven voor stemrecht op hun pak aandelen agfa en zelfs niet meer weten dat ze agfa aandelen bezitten, om twijfelachtige zaken goed te keuren in de RVB .
JdeFL
0
quote:

lexisnexis schreef op 15 januari 2019 12:44:

[...]
....
Jo Cornu bracht er al niets van terecht, veel geblaat en weinig wol, en Christian Reinaudo zijn wol is opgebruikt; veel geblaat zonder wol !
En ook nog:
'aandeelhouders die ondertussen reeds oud en seniel zijn en lijden aan alzheimer zodat ze niet meer weten...'

Wat heeft dat nog met beleggen te maken?
JdeFL
0
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 16 januari 2019 20:02:

[...]
En ook nog:
'aandeelhouders die ondertussen reeds oud en seniel zijn en lijden aan alzheimer zodat ze niet meer weten...'

Wat heeft dat nog met beleggen te maken?

Dat heeft heel veel met beleggingen te maken : nl met het stemmen over voorstellen in de RVB met "bedenkelijke" volmachten; zo is de vorige stemming over voorstellen met 60 miljoen stemgerechtigde aandelen "voor" erdoor geraakt zoals dat in het verleden al meermaals is gebeurd. Met AOC zal de rvb van agfa bij de volgende stemming het niet zo gemakkelijk hebben als AOC de overige "malcontente" aandeelhouders met 120 miljoen stemgerechtigde aandelen (de 25 miljoen van AOC; kan nu al veel meer zijn, inbegrepen) zal vertegenwoordigen.
lexisnexis
0
uittreksel uit het interview met Julien De Wilde :

'De laatste tien jaren bij Agfa waren allemaal cruciaal'
16/01/19 om 21:00 - Bijgewerkt om 09:47
Uit Trends van 17/01/19

Voor Julien De Wilde (75), de voormalige CEO van Bekaert en Alcatel-Bell, nadert het professionele einde met rasse schreden. Over enkele maanden stopt hij als voorzitter van Agfa-Gevaert, net nu de beeldvormingsgroep wordt opgesplitst.

'De laatste tien jaren bij Agfa waren allemaal cruciaal'
JULIEN DE WILDE "Een bedrijf kan geen voorzitter hebben die tegelijk CEO wil spelen." © ID

Nadat hij in 2006 was afgezwaaid als CEO van de staaldraadgroep Bekaert, heeft Julien De Wilde de handen meer dan vol gehad als voorzitter van twee Vlaamse industriële probleemgevallen: Nyrstar en Agfa-Gevaert. De eerste heeft sinds de oprichting in 2007 enkel turbulente tijden gekend, vooral sinds de zinkverwerker de bijna desastreuze beslissing nam een rist dure zinkmijnen te kopen. Bij Agfa liep het gelukkig niet zo'n vaart, al kreeg het bedrijf uit Mortsel ook heel wat tegenwind van de conjunctuur, de grondstoffen en de vakbonden.

Bij Nyrstar eindigde de taak van De Wilde als voorzitter in de lente van 2016. Bij Agfa houdt het midden mei op, na de algemene vergadering van de groep, die focust op een lang aangekondigde opsplitsing. Agfa gaat van drie divisies - Graphics, Healthcare en Specialty Products - naar twee aparte bedrijven onder één holding. Het 'oude' Agfa omvat dan onder meer drukplaten voor drukkerijen, inkten en medische beeldvorming, terwijl het 'nieuwe' Agfa Healthcare is gebouwd rond IT-systemen voor ziekenhuizen. Nog voor De Wilde bij Agfa de deur achter zich dichttrekt, zal ook het lot van Agfa Healthcare bekend zijn: een verkoop, een partnerschap of een beursgang.

U vertrekt op een cruciaal moment.

JULIEN DE WILDE. "Ja, maar de laatste tien jaren waren allemaal cruciaal. Ofwel zaten we opgezadeld met een schuld van een miljard, ofwel mislukte een of ander plan. Op zulke momenten kun je niet weggaan. Nu is er interesse in Agfa-Gevaert, meer bepaald van de Duitse activist Active Ownership Capital, die voor meer dan 10 procent in het kapitaal is gestapt. Drie jaar geleden stond niemand aan de deur."

Hoe staat het met de operationele opsplitsing van Agfa?

DE WILDE. "Die is rond."

Dus kan het nu allemaal snel gaan?

DE WILDE. "Absoluut. De plannen liggen op tafel. We moeten de waarde voor alle partijen maximaliseren, dus niet alleen voor de aandeelhouders, die ik enorm dankbaar ben omdat ze ons zijn blijven steunen zonder een dividend te ontvangen."

Wat is uw voorkeursscenario voor Healthcare?

DE WILDE. "Ik heb er een, maar dat kan wijzigen naargelang de timing van de operatie. Een beursgang is een van de scenario's, hoewel dat misschien niet mijn voorkeur wegdraagt. Maar stel dat we bij wijze van spreken voor een beursgang kunnen gaan tegen een waardering van 25 keer de bedrijfskasstroom in plaats van 14 of 15 keer, kan dat nog het beste scenario worden."

Wat is nu uw rol?

DE WILDE. "Als voorzitter moet ik ervoor zorgen dat iedere belanghebbende aan bod komt. Uiteraard zijn er af en toe discussies met Christian (Reinaudo, de CEO van Agfa, nvdr). Maar we zitten op één lijn. Een bedrijf kan geen voorzitter hebben die tegelijk CEO wil spelen. Dat is een ramp. Je moet je plaats kennen als voorzitter."

Hebt u ooit gevreesd dat Agfa het niet zou halen?

DE WILDE. "De eerste zes maanden van mijn voorzitterschap. Toen was het op het nippertje, met al die schulden. Maar dan is Jo Cornu CEO geworden, iemand voor wie ik enorm veel respect heb. We hadden al bij Alcatel samengewerkt en kennen elkaar zeer goed. Ik hoef maar naar hem te kijken om te weten wat hij denkt. Jo heeft fantastisch werk geleverd, maar hij wist ook dat we als raad van bestuur vierkant achter hem stonden en hem nooit in de rug zouden schieten. Hij zorgde voor de ommekeer. Toen kwam Christian. Die leverde eerst schitterend werk bij de afdeling Healthcare, en nam dan de rol van CEO over. En kijk, we zijn niet failliet, zoals Kodak. Maar het had anders kunnen lopen, als eind 2007, begin 2008 niet was ingegrepen.

DELEN
Als je in de problemen zit, mag je onderzoek & ontwikkeling nooit terugdraaien. Ik heb het meegemaakt in andere bedrijven, en telkens kregen ze er spijt van

"Daarna zijn er nog dieptepunten geweest, maar niet van dezelfde orde. We hadden ook beslist dat de uitgaven voor onderzoek & ontwikkeling 5 procent van de omzet zouden blijven, ook al was er bijna geen geld meer. Als je in de problemen zit, mag je je O&O nooit naar beneden halen. Ik heb het meegemaakt in andere bedrijven, en telkens kregen ze er spijt van. We hebben ook in IT heel belangrijke beslissingen genomen, al hadden we sommige dingen beter kunnen doen. Enkele acquisities zijn niet zo goed afgelopen. Heel pijnlijk, maar dat hoort bij zaken doen. Als je geen risico's neemt, moet je niet in het zakenleven stappen."

Bij de opdeling gaan de oudere, chronisch dalende activiteiten naar Agfa. Agfa Healthcare heet de groeimotor te zijn. Agfa is al omschreven als een soort bad bank. Maakt dat de mensen nerveus?

DE WILDE. "Dat denk ik niet. Dat is ook geen bad bank. Wij hebben strategisch goede keuzes gemaakt voor Agfa. Maar dat zal er pas over enkele jaren uitkomen, als het allemaal een beetje naar wens verloopt."

Maar er gaat vrijwel geen actiedag voorbij of de mensen van Agfa zijn er bij. De werknemers zijn redelijk strijdvaardig.

DE WILDE. "Ja, en soms ergert me dat een beetje. Maar als zij daarna blijven meewerken in het belang van de maatschappij, is dat voor mij prima."

En ze werken mee?

DE WILDE. "Tot nu toe wel. Het is ook niet goed vakbonden te hebben die niets zeggen. Iedereen speelt zijn rol, ook zij, en hier wordt vrij goed gecommuniceerd met die bonden."

Het is geen stilte voor de storm?

DE WILDE. "Dat is niet wat ik hoor. Waarom zou het? Het is niet de eerste keer dat de structuur wordt gewijzigd. Jullie zeggen trouwens al tien jaar dat healthcare en printen niks met elkaar te maken hebben. Kom dan nu niet vertellen dat we dat bijeen moeten houden. Er is trouwens heel veel te doen in printing. We weten allemaal dat kranten achteruitgaan en dat film verder zal dalen, maar er zijn andere toepassingen, zoals printen op hout of textiel. Waarom zouden we daar niet goed in kunnen zijn? Je moet optimistisch zijn. We hebben hier fantastische patenten én de mensen die dat kunnen realiseren. Dat is vaak met vallen en opstaan, maar zo gaat dat nu eenmaal."

J

Klaus Röhrig van Active Ownership Capital werd gecoöpteerd als bestuurder. Wat voor iemand is hij?

DE WILDE. "Een heel aangename man die het goed voor heeft met het bedrijf. Maar we moeten er geen doekjes om winden: hij heeft vooral geïnvesteerd in healthcare-activiteiten. Maar hij is helemaal niet als die Amerikaanse hefboomfondsen die ik hier heb gekend in de eerste helft van de jaren 2000 en die zich als rondschietende cowboys gedroegen. Röhrig is geen cowboy."

Diegy
0
quote:

lexisnexis schreef op 4 januari 2019 09:54:

AOC houdt zich gedeisd. De oprichters van AOC willen zo veel mogelijk agfa aandelen bijkopen aan een zo laag mogelijke koers. Ondertussen wordt er achter de schermen druk onderhandeld waar wij geen weet van hebben. Een vijandig bod op agfa is niet uitgesloten, vermits de som der delen een meervoud van de huidige beurswaarde waard is. Om maar iets te noemen : de patenten van agfa, opgebouwd gedurende het 150-jarig bestaan van agfa-gevaert . En bij agfa betekent het niet een "gedwongen verkoop " van onderdelen zoals destijds bij Kodak het geval was:

www.nytimes.com/2012/12/20/business/k...

www.nytimes.com/2012/12/20/business/k...
staat het met de operationele opsplitsing van Agfa?

DE WILDE. "Die is rond."

Dus kan het nu allemaal snel gaan?

DE WILDE. "Absoluut. De plannen liggen op tafel. We moeten de waarde voor alle partijen maximaliseren, dus niet alleen voor de aandeelhouders, die ik enorm dankbaar ben omdat ze ons zijn blijven steunen zonder een dividend te ontvangen."

Wat is uw voorkeursscenario voor Healthcare?

DE WILDE. "Ik heb er een, maar dat kan wijzigen naargelang de timing van de operatie. Een beursgang is een van de scenario's, hoewel dat misschien niet mijn voorkeur wegdraagt. Maar stel dat we bij wijze van spreken voor een beursgang kunnen gaan tegen een waardering van 25 keer de bedrijfskasstroom in plaats van 14 of 15 keer, kan dat nog het beste scenario worden."
Diegy
1
Agfa-Gevaert is gister getipt door iex om te kopen. Zie colums bij Agfa-Gevaert. Hij heeft het zelfs over een waarde van 5,70 per aandeel voor Agfa-Gevaert.

Optietip: Agfa-Gevaert
Dan nog even kort een kattebelletje over mijn optietip. Agfa-Gevaert heeft vanaf dit jaar haar IT-Healthcare divisie apart gezet. De bedoeling is om die tak te verkopen. Agfa-Gevaert ploetert al jaren met een fors pensioentekort en zodra dit verkocht wordt, legt dit een aardig fundament onder het bedrijf.

Die tak zou ongeveer €1 miljard op moeten brengen en met de overige activiteiten erbij zou het bedrijf dan zo'n €2 miljard waard moeten zijn. Agfa kent echter nog een behoorlijk pensioengat van €1,1 miljard wat de totale waarde terugbrengt tot ca. €950 miljoen.

Gedeeld door het aantal uitstaande aandelen rolt er dan een waarde van €5,70 per aandeel uit op basis van een overname van de Healthcare-IT tak. Op de achtergrond zien we nogal wat aandeelhoudersactivisme: de Duitse investeringsmaatschappij Active Ownership Capital nam afgelopen jaar een belang van 7,5% in Agfa
Diegy
0
Koers is in 2 maanden tijd van 4,10 naar 3,30 gegaan. Terwijl er 3 maanden geleden nog interesse was van een partij om heel agfa over te nemen. De Healthcare tak staat te koop bij afga en het schijnt dat er meerdere partijen in geïnteresseerd zijn om daarom overwegen om een knock-out bod te doen om heel agfa. Koers is er nu zeker naar. 80 cent van de koers in slechts 2 maanden tijd. Op het Belgische forum word gezegd dat de koers bewust van 4,10 naar 3,30 is gestampt omdat er een bod word gedaan op agfa. Zeer interessant om nu in te stappen naar de enorme koersval door het slechte beurs sentiment van de laatste tijd.
DeZwarteRidder
0
quote:

Diegy schreef op 18 januari 2019 13:23:

Koers is in 2 maanden tijd van 4,10 naar 3,30 gegaan. Terwijl er 3 maanden geleden nog interesse was van een partij om heel agfa over te nemen. De Healthcare tak staat te koop bij afga en het schijnt dat er meerdere partijen in geïnteresseerd zijn om daarom overwegen om een knock-out bod te doen om heel agfa. Koers is er nu zeker naar. 80 cent van de koers in slechts 2 maanden tijd. Op het Belgische forum word gezegd dat de koers bewust van 4,10 naar 3,30 is gestampt omdat er een bod word gedaan op agfa. Zeer interessant om nu in te stappen naar de enorme koersval door het slechte beurs sentiment van de laatste tijd.
www.iex.nl/Forum/Topic/1357965/Agfa-G...
Diegy
0
quote:

lexisnexis schreef op 23 december 2018 13:54:

[...]

De cijfers van agfa zijn vertekend; agfa Healthcare is aanwezig in 1 op de 2 hospitalen wereldwijd doch kan dat niet valoriseren in winstcijfers omdat de personeelskosten veel te hoog zijn.
De patenten van agfa zijn ook heel wat waard en daar is nergens sprake van; enkel van de patenten van Kodak doch het patentportfolio van agfa is veel groter en niet uitgeleend zoals dat bij Kodak het geval was. De kas van agfa wordt jaarlijks leeggemaakt om de personeelskost te bekostigen. :
Een overname van agfa zal er komen als een donderslag aan een heldere hemel. BOEM !

www.wired.com/2012/12/kodak-patents/
Inderdaad. Reken maar dat er meerdere partijen zitten te azen op Agfa-Gevaert. Is wachten tot er een knock-out bod komt.
Diegy
0
quote:

Diegy schreef op 18 januari 2019 11:55:

Agfa-Gevaert is gister getipt door iex om te kopen. Zie colums bij Agfa-Gevaert. Hij heeft het zelfs over een waarde van 5,70 per aandeel voor Agfa-Gevaert.

Optietip: Agfa-Gevaert
Dan nog even kort een kattebelletje over mijn optietip. Agfa-Gevaert heeft vanaf dit jaar haar IT-Healthcare divisie apart gezet. De bedoeling is om die tak te verkopen. Agfa-Gevaert ploetert al jaren met een fors pensioentekort en zodra dit verkocht wordt, legt dit een aardig fundament onder het bedrijf.

Die tak zou ongeveer €1 miljard op moeten brengen en met de overige activiteiten erbij zou het bedrijf dan zo'n €2 miljard waard moeten zijn. Agfa kent echter nog een behoorlijk pensioengat van €1,1 miljard wat de totale waarde terugbrengt tot ca. €950 miljoen.

Gedeeld door het aantal uitstaande aandelen rolt er dan een waarde van €5,70 per aandeel uit op basis van een overname van de Healthcare-IT tak. Op de achtergrond zien we nogal wat aandeelhoudersactivisme: de Duitse investeringsmaatschappij Active Ownership Capital nam afgelopen jaar een belang van 7,5% in Agfa
Je hoort steeds meer analisten positief over Agfa-Gevaert en de eventuele overname en dat de koers momen enorm is ondergewaardeerd.
Diegy
0
quote:

Diegy schreef op 18 januari 2019 13:23:

Koers is in 2 maanden tijd van 4,10 naar 3,30 gegaan. Terwijl er 3 maanden geleden nog interesse was van een partij om heel agfa over te nemen. De Healthcare tak staat te koop bij afga en het schijnt dat er meerdere partijen in geïnteresseerd zijn om daarom overwegen om een knock-out bod te doen om heel agfa. Koers is er nu zeker naar. 80 cent van de koers in slechts 2 maanden tijd. Op het Belgische forum word gezegd dat de koers bewust van 4,10 naar 3,30 is gestampt omdat er een bod word gedaan op agfa. Zeer interessant om nu in te stappen naar de enorme koersval door het slechte beurs sentiment van de laatste tijd.
Reken maar dat er partijen zitten te azen op Agfa-Gevaert. Er kan zomaar een knock-out bod komen. En dan ben je te laat met instappen. Koers heeft lange tijd rond de 4 euro gestaan toen ze bekend maakte dat ze gaan opsplitsen of open staan voor een bod. Koers is nu weer terug bij af. Mooi moment voor een partij om nu een bod te doen
Diegy
0
quote:

lexisnexis schreef op 22 december 2018 18:33:

[...]

enkel een vijandige overname door AOC met behulp van een buyout group ( private equity consortium) kan hier soelaas brengen voor de kleine aandeelhouders. Oude en eigenzinnige welweters zitten al veel te lang in het zadel bij agfa , hebben gouden kansen gemist( verkoop agfa Healthcare tien jaar geleden voor € 2,5 miljard) en de zaken getraineerd en op de lange baan geschoven tot de beurzen nu ingestort zijn waardoor de kans verkleint op een goede deal en ze weer al eens zouden triomferen als er geen vijandige overname komt. De som der delen van agfa, waaronder patenten, Healthcare , afdeling grootformaat printers etc...zijn, na aftrok van de pensioenlast, nog het drievoudige waard van de huidige beurswaarde Lees artikel hierna in De Standaard gratis.
www.standaard.be/cnt/dmf20181211_0402...
Inderdaad agfa is veel meer waard dan de huidige koers. Dat heeft iex ook onlangs aangegeven en agfa getipt om te kopen. Reken maar dat partijen dit ook zien en eerdaags met een knock-out bod gaat komen en dan ben je te laat met instappen
JdeFL
0
Nou, AOC als koper. 'k Zou denken als activist dat ze zowat elk aankoopje in de verf zouden zetten. Kwestie van wat druk uit te oefenen.
Of zou dat nu niet meer toegelaten zijn, omdat ze eigenlijk insider zijn. Maar die moeten het juist melden. Sinds 27/12 is het bij FSMA windstil.
www.fsma.be/nl/transaction-search?fie...

Dat was aan 3.27, nog 8 centjes te gaan....
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 30 januari 2019 13:19:

Nou, AOC als koper. 'k Zou denken als activist dat ze zowat elk aankoopje in de verf zouden zetten. Kwestie van wat druk uit te oefenen.
Of zou dat nu niet meer toegelaten zijn, omdat ze eigenlijk insider zijn. Maar die moeten het juist melden. Sinds 27/12 is het bij FSMA windstil.
www.fsma.be/nl/transaction-search?fie...

Dat was aan 3.27, nog 8 centjes te gaan....
AOC houdt zich juist koest omdat ze nog ettelijke miljoenen aandelen agfa goedkoop willen inkopen vooraleer ze moeten melden dat de 15% overschreden. Dat is in eerste instantie : AOC heeft waarschijnlijk 20% op het oog.
En als insider moeten ze elke aankoop melden; Klaus Röhrig is wat voorbarig geweest met een zitje in de RVB van agfa op te eisen. Tot dusver heeft hij daar nog niets me gedaan dat voordelig zou zijn voor de kleine aandeelhouders van agfa.. Het is reeds ettelijke weken windstil in het agfa kamp.
Aan het geringe volume de laatste weken te zien is AOC voorlopig gestopt met aankoop van agfa aandelen : wachten ze tot het aandeel nog eens crasht om nog r enkele miljoenen aandelen agfa op de kop te tikken of kopen ze met behulp van stromannen ?
JdeFL
0
quote:

lexisnexis schreef op 30 januari 2019 15:43:

[...]

AOC houdt zich juist koest omdat ze nog ettelijke miljoenen aandelen agfa goedkoop willen inkopen vooraleer ze moeten melden dat de 15% overschreden. ...
Je hebt het weer niet begrepen. Ze moeten nu elke aankoop melden, zelfs eentje van simpele 5 stuks. Meesterzet vanwege Agfa, geen stiekem AOC-gedoe meer.
lexisnexis
0
quote:

JdeFL schreef op 30 januari 2019 17:37:

[...]

Je hebt het weer niet begrepen. Ze moeten nu elke aankoop melden, zelfs eentje van simpele 5 stuks. Meesterzet vanwege Agfa, geen stiekem AOC-gedoe meer.
Het is niet omdat ze elke aankoop moeten melden dat AOC geen agfa aandelen meer zal kopen. Ze kunnen ook met "stromannen" werken en dan de aankopen samenvoegen en melden, zoals ze op
27 december 2018 gedaan hebben. AOC heeft dan een aankoop van 500.000 aandelen agfa gemeld aan de FSMA doch er is in de periode voordien geen enkele aankoop van 500.000 geweest in één transactie.
Het is wel zo, en daar moet ik je gelijk in geven, dat Klaus Röhrig te vroeg tot de RVB is toegetreden, vermits hij sinds 13/11/2018 insider is en alle transacties in agfa moet melden als lid van de RVB van agfa. Klaus laat ook niets meer van zich horen sinds hij lid is van de RVB van agfa. Dat is op zijn minst verdacht .Enkel de krant De Tijd vond het nodig ruchtbaarheid te geven aan de melding van een aankoop door AOC van 500.000 agfa aandelen op 27/12/2018. Daar is agfa ten onrechte op gestegen vermits enkel het overschrijden van 15% in agfa door AOC van enige betekenis is.20% zou nog spectaculairder zijn.

www.fsma.be/nl/transaction-search?fie...
444 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 17:35
Koers 1,164
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 1,196
Laag 1,162
Volume 86.159
Volume gemiddeld 333.204
Volume gisteren 86.159

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront