Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
'Betaalbaarheid Amsterdamse huizen enorm verslechterd'
30-01-19 09:33 Update: 5 uur geleden

De betaalbaarheid van huizen in Amsterdam is enorm verslechterd. In een vergelijking van het Britse consultancybureau Knight Frank tussen 32 steden wereldwijd is de betaalbaarheid van woningen in de hoofdstad zelfs het meest gedaald.

Zo merkt het bureau op dat de huizenprijzen in de afgelopen vijf jaar, gecorrigeerd voor inflatie, met zo'n 63,6 procent zijn gestegen in Amsterdam, terwijl het inkomen maar 4,4 procent toenam. Volgens het bureau maakt dit duidelijk dat de stad tot het minst betaalbare segment behoort.

Andere steden die opvallen zijn Berlijn, Dublin en Vancouver, waar de huizenprijzen ook ongeveer 60 procent stegen sinds 2013. In deze regio's stegen de lonen met 7 tot 13,2 procent in diezelfde tijd.

In sommige steden stegen de lonen harder dan de huizenprijzen. In bijvoorbeeld Parijs stegen de lonen (+1,8 procent) juist harder dan de huizenprijzen (+0,2 procent).

Naast in Amsterdam zijn ook in Auckland, Hongkong, Los Angeles, San Francisco, Sydney, Toronto en Vancouver de huizen relatief duur vergeleken met andere wereldsteden. Lissabon en Rome zijn juist betaalbaar.

Door: NU.nl Beeld: ANP
schakelaar
0
Weet niet of dit de plek is, maar ik ga er gewoon voor... Uit de tijd "Overname KPN", "Imtech fraude" meen ik mij te herinneren dat er een website was waar je de uitgevoerde transacties van de beurs kon zien, volgens mij elke transactie apart. Dit was dan een lijst die langs scrollde. Voor zover ik mij kan herinneren was het een site met een donkere achtergrond.

Weet iemand hier toevallig welke site dat was (is) ? En zou die hier een link kunnen posten ?
schakelaar
0
quote:

schakelaar schreef op 30 januari 2019 16:03:

Weet niet of dit de plek is, maar ik ga er gewoon voor... Uit de tijd "Overname KPN", "Imtech fraude" meen ik mij te herinneren dat er een website was waar je de uitgevoerde transacties van de beurs kon zien, volgens mij elke transactie apart. Dit was dan een lijst die langs scrollde. Voor zover ik mij kan herinneren was het een site met een donkere achtergrond.

Weet iemand hier toevallig welke site dat was (is) ? En zou die hier een link kunnen posten ?
Tja dat heb je nu altijd... net op de knop gedrukt om de reactie te plaatsen, en wat kom ik tegen ... juist

marketviewer.equiduct.com/

dat was 'm
DeZwarteRidder
0
Oud-NSA-medewerkers actief in Emiraten
Spionage uitbesteed

Door onze correspondent
41 min geleden in BUITENLAND

TEL AVIV - De Verenigde Arabische Emiraten hebben oud-medewerkers van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA ingehuurd om tegenstanders en vijanden van de monarchie te bespioneren. Daaronder dissidenten en rivaliserende regimes, maar ook Amerikaanse journalisten.

Het schandaal legt opnieuw de soms kwalijke gevolgen bloot van de groeiende privatisering van oorlogsvoering en inlichtingenwerk.

De Verenigde Arabische Emiraten startten tien jaar geleden een clandestiene operatie - project Raven - om telefoons en computers van tegenstanders te hacken. Later huurden zij ook tussen de tien en twintig Amerikaanse oud-medewerkers van de NSA in, wier expertise zij dankbaar inzetten. Vanuit een huis in Abu Dhabi, bijgenaamd ’De Villa’, hackten zij vele honderden vijanden van het Arabische bewind.

Een deel van de Amerikanen is nu uit de school geklapt tegenover het persbureau Reuters. Zij voelden zich meer en meer ongemakkelijk, zeker nadat bleek dat ook Amerikanen werden bespioneerd. Die operaties werden door lokale staf uitgevoerd, maar met technieken aangedragen door de Amerikaanse medewerkers.

„Ik werk voor een buitenlandse inlichtingsdienst die Amerikanen op de korrel neemt”, aldus Lori Stroud, de enige ex-agent die haar identiteit durfde bekend te maken. „Ik ben officieel zo’n spion van het slechte soort.”

De Verenigde Arabische Emiraten bulken van het geld, maar beschikken slechts over een miljoen burgers, die bovendien vaak hun handen niet wensen vuil te maken. Daarom besteden zij de meest uiteenlopende zaken uit, waaronder dus ook oorlogsvoering en het vergaren van inlichtingen.

Zo sturen de Emiraten, een bondgenoot van de VS, in Jemen een contingent aan buitenlandse soldaten aan. Het land huurde voor de oorlog in dat land enkele jaren geleden ook voormalige special forces uit de VS in om een serie liquidaties uit voeren.

Moslimbeweging

Die omstreden acties waren met name gericht tegen een moslimbeweging die de Emiraten als hun vijand ziet. Een activiste die ook met die partij in verband wordt gebracht, en in 2011 de Nobelprijs voor de Vrede won, werd eveneens door project Raven afgeluisterd.

De schimmige operatie maakte onder meer gebruik van het cyberwapen ’Karma’, dat iPhones op afstand kan hacken zonder dat het slachtoffer op een link hoeft te klikken. Zo hackten zij onder meer de telefoon van de emir van Qatar en een hoge Turkse functionaris. Onduidelijk is waar de Emiraten Karma hebben aangeschaft.

Een bedrijf uit Israël kwam onlangs in het nieuws omdat het software zou hebben geleverd aan Saoedi-Arabië waarmee telefoons kunnen worden gehackt. Dat bedrijf, NSO, heeft veel oud-leden van een beruchte inlichtingeneenheid binnen het leger in dienst. Zo vinden overal ter wereld voormalige commando’s en inlichtingenofficier steeds beter hun weg naar private bedrijven. Een trend die naar verwachting alleen maar zal doorzetten.
DeZwarteRidder
0
Wiskundige legt uit hoe hij fout in loterij ontdekte en 26 miljoen won in 9 jaar

Wiskunde. Dat is wat de Amerikaan Jerry Selbee (80) gebruikte om stinkend rijk te worden met de loterij. Tussen 2003 en 2011 won hij 26 miljoen dollar, nadat hij een fout ontdekte in de logica van het systeem.
HLN 30-01-19, 19:30

Jerry Selbee en zijn vrouw Marge wonen in Evart, een dorpje met 1.900 inwoners in de Amerikaanse staat Michigan. Ze leerden elkaar kennen op de middelbare school, kregen samen zes kinderen en baatten 17 jaar lang een lokale supermarkt uit. Als jonge zestigers gingen ze met pensioen. ,,We wilden van het leven gaan genieten”, vertellen ze. Die wens kwam uit.

Jackpot

In 2003 ontdekte Jerry, een wiskundige van opleiding, een fout in de nieuwe staatsloterij van Michigan. Bij de zogeheten Winfall-loterij bleef de jackpot niet oplopen tot één of meerdere spelers alle zes cijfers juist hadden. Zodra er 5 miljoen dollar in de jackpot zat, kwam er een ‘roll-down’-week. Bij die trekking werd al het geld verdeeld over de winnaars die drie, vier en vijf cijfers juist hadden.

,,Ik begreep meteen dat ik altijd zou winnen, als ik alleen tijdens die roll-down-weken speelde”, zegt Jerry. ,,Als ik voor 1.100 dollar meespeelde, had ik mathematisch gezien kans om één keer vier juiste cijfers te hebben. Daarmee zou ik 1000 dollar winnen. Ik zou voor dezelfde inzet ook 18 of 19 keer drie cijfers juist hebben, goed voor 900 dollar winst. Dus voor elke investering van 1100 dollar, zou ik normaal 1900 dollar terugverdienen.”

De eerste keer speelde hij voor 3600 dollar en won 6300 dollar. De tweede keer zette hij 8000 dollar in. Zijn winst bedroeg 15700 dollar. ,,Toen heb ik mijn vrouw ingelicht”, glimlacht Jerry. Samen bespraken ze hoe ze dit zouden aanpakken.

Investeerders

Het koppel richtte ‘GS Investment Strategies LLC’ op. Ze nodigden vrienden en familie uit en brachten een groep van 25 investeerders samen. Telkens als er een roll-down-week was, speelden ze voor honderdduizenden dollars op de loterij. Nadien telden ze hun winst uit. Maar hun geluk bleef niet duren. In 2005 hield de Winfall-loterij in Michigan op te bestaan.

,,Iemand van onze groep vertelde me dat er in Massachusetts, 1450 kilometer verderop, ook een Winfall-loterij bestond”, zegt Jerry. ,,Ik bekeek het en inderdaad: ook daar zouden we altijd winnen.”

De zes jaar die erop volgen reden Jerry en Marge bij elke ‘roll-down’-week naar Massachusetts. Telkens speelden ze voor honderdduizenden dollars mee. In totaal wonnen ze 26 miljoen dollar, waarvan 8 miljoen dollar winst. Daarop betaalden ze via hun bedrijf netjes belastingen.

Tip

Pas in 2011 kwam er een einde aan het sprookje. Toen kreeg The Boston Globe een tip dat er in Massachusetts tijdens sommige weken voor belachelijk hoge bedragen op de lotto werd gespeeld.

De krant kwam erachter dat Jerry en Marge niet de enigen waren die de fout ontdekt hadden. Een groep studenten bleek hetzelfde te doen. Zij investeerden in totaal 17 à 18 miljoen dollar, en streken ongeveer 3,5 miljoen dollar winst op. Nadat het verhaal uitkwam, hield de staatsloterij van Massachusetts op te bestaan. Er begon een onderzoek naar illegale activiteiten en corruptie. ,,Maar alles gebeurde legaal”, zegt Greg Sullivan, die het onderzoek voerde. ,,Ze kraakten de code van de loterij.”

Hollywood

Jerry en Marge maken nog een keer kans op een financiële klapper. Volgens CBS News hebben ze de rechten op hun verhaal verkocht en is er een Hollywood-film in de maak. Met hun geld renoveerden ze hun huizen en lieten ook vrienden en familie meegenieten. Ook hun zes kinderen, 14 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen delen in de vreugde.
DeZwarteRidder
0
Koerden fopten Nederlandse jihadist met sexy nep IS-vrouw

Een groep Koerdische activisten heeft de beruchte Nederlandse jihadist Mohamed G. uit Maastricht in de val gelokt door zich op Twitter voor te doen als een sexy Britse IS-sympathisante die naar het kalifaat wilde uitreizen. G. werd daarop gearresteerd door de Nederlandse autoriteiten.
Harald Doornbos 30-01-19, 17:35

Dat gebeurde nadat hij de – niet bestaande – vrouw wilde ontmoeten in Rome waarna beiden zouden doorreizen naar IS-gebied in Syrië. Dit meldt de Arabische zender Al Aan TV na een interview met een van de Koerden, die in Nederland woont. Het incident speelde zich af in 2015.

Het door de Koerden verzonnen twitterprofiel was de perfecte match voor Mohamed G., die zelf een Iraaks-Koerdische achtergrond heeft. De vrouw had genoeg van al die ongelovigen om zich heen en droomde van een leven in het IS-kalifaat. Precies wat G. ook wilde.

Sexy foto

Nadat Mohamed G. via twitter was benaderd door het nepaccount, hapte de jihadist uit Maastricht direct. Maandenlang hadden beiden contact met elkaar via Direct Message op Twitter. Eerst aarzelend, daarna uitbundiger. De Maastrichtenaar was actief op Twitter onder de naam Salahaddin al Kurdi.

Vanzelfsprekend droeg de vrouw op publieke foto’s een burqa. Maar privé was dat anders. Via het nep-account stuurden de Koerden aan Mohamed G. een foto van een wulpse vrouw zonder burqa in een weinig verhullend jurkje met tijgerpatroon. De jihadist uit Maastricht reageerde enthousiast op de foto. In een privéboodschap schreef hij: ,,Wauw, dat is zeer zeker mooi. Jouw schoonheid maakt mijn hart gelukkig.” Mohamed G. sloot z’n bericht af met een hartje.

Kort daarop stuurde hij een foto terug van zichzelf. Onder de foto schrijft hij: ,,Sorry voor m’n gezicht, maar ik heb slechts enkele uren geslapen in de laatste 65 uur.” Daarna stelde Mohamed G. voor aan de vrouw om elkaar te ontmoeten in Rome, waarna ze gezamenlijk via Turkije konden doorreizen naar IS-gebied in Syrie. Aangekomen in Syrie zouden ze trouwen, aldus G.

Er werd een datum gekozen. G. meldde dat hij inmiddels een ticket had gekocht. Om twintig over tien ’s avonds zou hij arriveren in Rome. De vrouw zou daar dan ook zijn, zo meldden de Koerden. Mohamed G. had nog steeds geen idee dat hij werd beetgenomen.

Ondertussen lichtten de Koerden de Nederlandse autoriteiten in. Een teleurgestelde Mohamed G. werd gearresteerd voordat hij daadwerkelijk naar Syrië kon uitreizen. G. liep sowieso al enige tijd in de gaten bij inlichtingendienst AIVD.

Na twee jaar gevangenisstraf voor zijn poging tot uitreizen, van 2015 tot 2017, kwam Mohamed G. weer vrij. In 2018 werd hij opnieuw in Nederland gearresteerd op verdenking van lidmaatschap van een terroristische organisatie nadat zijn naam opdook in een onderzoek naar de dubbele moord op een bejaard echtpaar in Zuid-Afrika door een stel jihadisten. De Nederlander zou de Zuid-Afrikaanse verdachten kennen en na de moord hebben geprobeerd met de creditcardgegevens van de vermoorde vrouw bitcoins te kopen.

Mohamed G. zit op dit moment nog vast, de zaak tegen hem loopt nog.

In 2013 moest G. ook al voor de rechter verschijnen, toen ook al voor een jihadistische verdenking. Ook toen probeerde hij naar het strijdgebied te komen, maar werd hij van tevoren aangehouden. De rechtbank oordeelde toen nog dat hij ontoerekeningsvatbaar was. Hij zelf stelde toen dat hij werd bezeten door een ‘djinn', een geest.
hirshi
0
Nieuwe straten in Rotterdam krijgen voortaan een naam vernoemd naar vrouwen of minderheden. Zo verdwijnt de ’blanke man’ langzaam uit het straatnamenbeeld.

Bijna een jaar nadat D66, gesteund door GroenLinks, NIDA, SP en de PvdA, een initiatiefvoorstel daarvoor had ingediend, laat het Rotterdamse college van B en W weten het voorstel te omarmen.

D66-raadslid Nadia Arsieni diende het voorstel in en is blij dat het wordt overgenomen door het stadsbestuur. „Uit een steekproef bleek dat een groot aantal van de straten is vernoemd naar mannen van westerse afkomst. Dat past niet in het Rotterdam van nu.”


www.telegraaf.nl/nieuws/3090770/blank...
[verwijderd]
0
quote:

hirshi schreef op 31 januari 2019 09:11:

[b][i]Nieuwe straten in Rotterdam krijgen voortaan een naam vernoemd naar vrouwen of minderheden. Zo verdwijnt de ’blanke man’ langzaam uit het straatnamenbeeld.
Minderheden, als in het filmpje samen op de bank, zijn het draaiend huis in Tilburg ook helemaal zat. Zo zat als een pinneke. Zo gezeet.

Onlangs moes da huis gerenoveerd worden en da kostte een partij geld.

En dan leent zich een PvdA trien ook nog voor een verkiezingsboodschap.

Voor degenen die Van der Zaaaaande en Van Boeschoten niet kennen. De laatste is dieje blauwe en die zeet dat ie gère aan de macht wout komme,

Bietje grootheidswaan met tal van persoonlijkheidsstoornissen.

En Van de Zaaaaande das gewoon een man van de straat, de grote man in de buurt.

www.youtube.com/watch?v=teVqm1rqBSI&a...
izdp
1
quote:

hirshi schreef op 31 januari 2019 09:11:

Nieuwe straten in Rotterdam krijgen voortaan een naam vernoemd naar vrouwen of minderheden. Zo verdwijnt de ’blanke man’ langzaam uit het straatnamenbeeld.

Bijna een jaar nadat D66, gesteund door GroenLinks, NIDA, SP en de PvdA, een initiatiefvoorstel daarvoor had ingediend, laat het Rotterdamse college van B en W weten het voorstel te omarmen.

D66-raadslid Nadia Arsieni diende het voorstel in en is blij dat het wordt overgenomen door het stadsbestuur. „Uit een steekproef bleek dat een groot aantal van de straten is vernoemd naar mannen van westerse afkomst. Dat past niet in het Rotterdam van nu.”


www.telegraaf.nl/nieuws/3090770/blank...
Zal Capelle daar ook bij behoren?
En ook bestaande straten hernoemen?
Stel je voor zeg dat jonas zijn stekkie dan de Marjan Minnesmastraat gaat heten.
josti5
0
Inconsequente man, die koning van België: het één staat hij graag af, en bij het ander houdt hij voet bij stuk :-)

-----------
De Belgische koning Albert weigert om
dna af te staan.De rechter droeg hem
dat op in de zaak van Delphine Boël,die
al jaren beweert dat Albert haar vader
is.Een dna-test kan dat uitwijzen.

Albert gaat in cassatie tegen de
uitspraak van het Belgische hof.Zolang
er geen uitspraak is,zal Albert geen
dna afstaan,aldus zijn advocaat.

Boël is de dochter van barones Sybille
de Selys Longchamps,die jarenlang een
relatie had met Albert.Voor de wet is
de toenmalige man van de barones vader
van Delphine.Pas na de scheiding werd
duidelijk dat hij niet de biologische
vader van Delphine is.
voda
0
Miljoenenprijs valt op lot dat AH-klant in prullenbak liet gooien

Valkenswaard had deze week een miljonair rijker kunnen zijn. In de Brabantse gemeente viel afgelopen maand de Lotto jackpot. Het lot met de winnende cijfercombinatie lag alleen in het vuilnis van de Albert Heijn.

Naz Taha 01-02-19, 17:14 Laatste update: 18:14
2
Een klant besloot op het laatste moment van de koop af te zien. Daarop verdween het winnende lot in de prullenbak. De jackpot stond op dat moment op 2,9 miljoen euro.

,,Onvoorstelbaar’’, zegt Lotto-woordvoerder Sander van de Vooren. ,,Dit is in de geschiedenis van de Lotto nog nooit gebeurd.’’ Normaal gesproken telt een geannuleerd lot niet mee, legt Van de Vooren uit, maar in dit geval is het de medewerker van de Albert Heijn niet gelukt het lot te annuleren, waardoor het kaartje gewoon meetelde.

Het leven van die ene inwoner van Valkenswaard had nu volledig op zijn kop kunnen staan. Hoe het misging heeft Albert Heijn niet kunnen achterhalen, maar een woordvoerder bevestigt dat het om een mislukte annulering gaat. ,,Het is een toevallige samenloop van omstandigheden. Daar kan niemand wat aan doen’’, zegt Pauline van den Brandhof van Ahold.

Lotto heeft besloten de Jackpot van 2,9 miljoen euro terug te stoppen in de prijzenpot. De jackpotkanjer is daarmee opgelopen tot 5,8 miljoen euro.

Een lot in de prullenbak is dan een uitzondering, het komt wel vaker voor dat mensen niet beseffen dat ze een prijs hebben gewonnen, weet Van de Vooren. Vorig jaar is daardoor in totaal 227.000 euro bij Lotto blijven liggen.

Bekijk in de video hieronder waarom je blij wordt van een loterij als je nooit iets wint:

www.ad.nl/binnenland/miljoenenprijs-v...
DeZwarteRidder
0
Orang-oetan maakt door hek heen baby met buurman

Door redactie
Updated 52 min geleden
1 uur geleden in BUITENLAND

Bazel - Verzorgers waren nogal verrast toen de uitslag van een dna-test in een dierentuin in de Zwitserse stad Bazel bekend werd. Daar bleek de mannetjes orang-oetan die het verblijf deelt met de kersverse mama orang-oetan, niet de vader te zijn van de kleine Padma. De buurman, die naast het stel in een ander hok verblijft, is daarentegen wel de vader. En dat is best knap als je er vanuit gaat dat er tussen de verblijven een groot hek staat.

De verzorgers van de orang-oetans namen na de geboorte een dna-staaltje af, omdat de dieren deel uitmaken van een kweekprogramma. Tot hun grote verbazing bleek het 14-jarige mannetje Budi dat in hetzelfde verblijf zit als haar moeder Maja (11), niet de vader te zijn. Dat meldt de dierentuin op hun website.

Het 18-jarige mannetje Vendel, dat naast het stel verblijft, is wél de vader. Maja en Vendel hebben een manier gevonden om ondanks het hek voor nageslacht te zorgen. Hoe de dieren dat voor elkaar hebben gekregen, is nog niet bekend.

Het is de eerste keer dat zoiets gebeurt in de dierentuin van Bazel.

Verklaring

Vendel is een alfa-mannetje en uitgerust met ’cheek pads’. Dat zijn donkerkleurige wangen met daarop een soort roodkleurige baard. Volgens de verzorgers vinden vrouwtjes orang-oetans dat heel erg aantrekkelijk. Het is dus niet heel gek dat Maja voor de buurman is gevallen.
DeZwarteRidder
0
Duitse handgranaat in zak Franse aardappelen ontdekt in Hongkong
Updated 14 min geleden
3 uur geleden in BUITENLAND

HONGKONG - Medewerkers van een chipsfabriek in Hongkong wisten niet wat ze zagen toen ze deze week in een zak aardappelen een handgranaat ontdekten. De politie werd onmiddellijk gewaarschuwd en maakte het explosief buiten onschadelijk. Niemand raakte gewond.

Volgens de lokale autoriteiten ging het om een Duitse handgranaat uit de Eerste Wereldoorlog. Het explosief is vermoedelijk gelijktijdig met het oogsten van de aardappelen verdwenen in een zak. Dat gebeurde op Franse bodem. De meer dan honderd jaar oude handgranaat werd vervolgens per schip meegevoerd naar Azië.
DeZwarteRidder
0
Russen weer helemaal in de ban van horror op 'dodenberg’

Russische televisie en aanklager heropenen het misschien wel grootste mysterie van Rusland: het Djatlovpas-incident, waarbij negen skiërs onder bizarre omstandigheden overleden. Ofwel een horrorverhaal uit de Oeral vol complottheorieën.
Bob van Huët 03-02-19, 09:05 Laatste update: 13:25

Mensen maken er geen geheim van dat ze denken dat de waarheid wordt achterge­hou­den
Andrej Koöerjanov, Russische openbare aanklager

Destijds, in 1959, deden al de bizarste geruchten de ronde. Waren de ongelukkige slachtoffers aangevallen en verminkt door buitenaardse wezens? Had de verschrikkelijke sneeuwman of een familielid daarvan ze te grazen genomen of waren ze per ongeluk in een nucleaire testgebied verzeild geraakt en betaalden ze dat met hun dood? Hoe dan ook, de Russische televisie heeft aangekondigd binnenkort met een nieuwe serie te komen over het nog altijd mysterieuze Djatlovpas-incident.

Voor veel Russen zijn de complotverhalen rondom het incident over mogelijk buitenaards ingrijpen enigszins vergelijkbaar met wat 'Roswell’ is voor Amerikanen aan het einde van de jaren veertig. Omdat er geen overlevenden waren, geen getuigen en het drama ook nog eens speelde in extreme weersomstandigheden ten tijde van een streng regiem dat grossierde in geheimzinnigheid wordt er al decennia gespeculeerd over wat er echt gebeurde met de negen skiërs. Een tiende lid van de groep ontsnapte aan het lot omdat hij voor de laatste etappe van hun tocht ziek afhaakte.

Eén van de grootste raadsels

Het maakt het Djatlovpasincident tot een van de grootste raadsels van de Sovjet-Unie (toen) en Rusland (nu), aldus het Russische televisiestation TV-3 dat de nieuwe serie aankondigde onder de titel: ‘De pas van Djatlov’. Bijna tegelijkertijd meldde een Russische openbare aanklager, Andrej Koerjanov, dat het onderzoek naar de gebeurtenissen is heropend.

Er worden liefst 75 verschillende theorieën bestudeerd in de hoop de zaak nu eindelijk, na zestig jaar, definitief te sluiten. ,,De meest fantastische theorieën met ontvoeringen door buitenaardse wezens en paranormale verschijningen hebben we uitgesloten. Wel zullen er nieuwe autopsies plaatsvinden”, aldus Koerjanov.

De rechercheur die destijds het onderzoek leidde is overleden. De hoop is dat ongeopende documenten nu ingekeken mogen worden. Over de mysterieuze gebeurtenissen on de Oeral zijn uiteraard diverse boeken verschenen en ook films en documentaires. De Nederlandse schrijver Olivier Willemsen liet zich er onlangs nog door inspireren en publiceerde vorig jaar een roman over het mysterie getiteld: ‘Roza’.

Het Djatlovpasincident, het speelt op een berpas aan de oostkant van ’Dode Berg’ in het noordelijke del van het Oeralgebergte, was in 1959 geruchtmakend. Van een groep van tien skiërs (acht mannen en twee vrouwen en bijna allemaal studenten of afgestudeerden van van het toenmalige Polytechnisch instituut van de Oeral (UPI), nu de Staats-Technische Universiteit van de Oeral) kwam er maar eentje terug. Door lawines en plotselinge, extreme, weeromslag waren er wel vaker ongelukken voorgekomen in het onherbergzame gebied. Maar wat de groep overkwam waarover de 23-jarige student Igor Djatlov de leiding had, was toch bijzonder.

Want een aantal leden van de geteisterde expeditie werd honderden meters van het tentenkamp dood en bevroren gevonden aan de rand van een bos, alleen gekleed in hun ondergoed. Bij een ander die weer wat verder lag ontbrak de tong. Twee maanden later werden de resterende vier laatste lichamen gevonden onder een dikke sneeuwlaag. Deze lijken droegen gek genoeg de kleren van de andere expeditieleden die eerder waren gevonden. Op die kleding zou straling zijn gesignaleerd en de lichamen vertoonden zwaar letsel aan het hoofd en in de borst. Volgens de Sovjet-autoriteiten van toen zouden de slachtoffers na een lawine door onderkoeling zijn gestorven. De zaak werd daarom na drie maanden gesloten.

Vliegende lichten

Niet lang daarna begonnen de eerste complottheorieën de ronde te doen, lang voordat er sociale media waren. Omdat de toegang tot het gebied drie maanden lang werd verboden dachten steeds meer mensen dat er iets niet klopte. Vooral omdat een andere groep studenten die in de buurt was beweerde vliegende lichten te hebben gezien. Er werden net als in Roswell verbanden werden gelegd met UFO’s en doofpotten.

,,Nog altijd vragen familieleden, de media en het publiek onze onderzoekers de waarheid te vinden”, aldus aanklager Andrej Koerjanov. ,,Mensen maken er geen geheim van dat ze denken dat de waarheid wordt achtergehouden. De aanklager onthulde dat een aantal van de zware verwondingen toch heus post-mortem was ontstaan. Mogelijk als gevolg van de extreme kou (min 30 graden) in het gebied.

Oranje

Maar de mythevorming is sterk. Nabestaanden verklaarden destijds dat de haren en de huid van hun dierbaren bizar oranje en grijs gekleurd waren. Dat zou met nucleaire besmetting te maken hebben gehad, volgens complotdenkers. Het drama speelde midden in de Koude Oorlog waarin Russen en Amerikanen allerlei wapens testten. Misschien had de groep van Djatlov wel domme pech in een geheim militair testgebied te zijn beland. Maar de meest logische verklaring zou volgens experts toch zijn dat de expeditie in een lawine terecht en dat geschrokken overlevenden totaal verward hulp gingen zoeken. Een bekend fenomeen daarbij is onderkoeling (‘hypothermie’), wanneer de geshockte slachtoffers zich zelfs uitkleden in ijskoude omstandigheden omdat ze in hun verwarring denken dat ze het te warm hebben. Daarna is het dan snel afgelopen.
DeZwarteRidder
0
Hond krijgt 3D-geprint schedeldak
Updated 3 min geleden
9 min geleden in BINNENLAND

UTRECHT - De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren van de Universiteit Utrecht heeft met succes een hond van een nieuw 3D-geprint schedeldak voorzien. De operatie had eind vorig jaar plaats, maar is nu pas bekendgemaakt. De patiënt is inmiddels thuis en maakt het goed. Het is volgens een woordvoerder voor het eerst dat een dergelijke operatie in Europa is uitgevoerd.

De hond, een Siberische husky, had een tumor in de schedelwand, een osteoom. „De tumor die naar binnen en buiten groeide was zo groot dat de hersenen werden weggedrukt waardoor een nieuw schedeldak nodig was”, legt de universiteit uit.

Op basis van een CT-scan kon een schedeldak voor het dier worden geprint van titanium. „Een belangrijk voordeel van het 3D-printen van een schedeldak is dat het perfect op maat gemaakt kan worden voor het individu, en er kan een rand geprint worden van poreus titanium. Deze rand zorgt ervoor dat het bot kan ingroeien in het implantaat en kan integreren in de schedel”, aldus dierenarts Björn Meij.

De ervaringen die op dit vlak met dieren worden opgedaan, moeten ook mogelijkheden opleveren voor mensen.
josti5
0
Teletekst 104:

Gezond leven: zes jaar langer leven

Een langlopend onderzoek onder 9000
bewoners van de Rotterdamse wijk
Ommoord heeft aangetoond dat wie niet
rookt,geen overgewicht en een gezonde
bloeddruk heeft,gemiddeld zes jaar
langer leeft.Tussen 1989 en 2012 werden
gegevens onder de deelnemers verzameld.

Zo kon worden vastgesteld hoe oud de
deelnemers waren toen ze een ernstige
ziekte kregen,zoals kanker,dementie,een
hart- of longaandoening of diabetes.

Mensen die een hoge bloeddruk hebben,te
zwaar zijn en roken,krijgen zo'n ziekte
gemiddeld negen jaar eerder dan mensen
die gezond leven.De studie was breder
opgezet dan vergelijkbare onderzoeken.
=======================

Shit, 6 jaar maar???
Als ik dát geweten had...

Maar ja: Ommoord, of all places...
haas
0
NIEUW beleggingsproduct: NN-DSM 17%
6 februari 2019
17% rente of de aandelen NN Group of DSM?
Het kan met de NN-DSM 17%

Uitkering bij gelijkblijvende of stijgende koers aandelen NN Group en DSM; Geen rente-uitkering op een peildatum in jaar 1, 2, 3, en 4? Deze ‘gemiste’ rente kan alsnog op een latere datum worden uitgekeerd; Terugvalbescherming op de laatste peildatum einddatum …

www.wilgenhaege.nl/
DeZwarteRidder
0
Rendement van vermogensbeheerders gemiddeld bijna 6% in de min

Vrijwel alle vermogensbeheerders in Nederland hebben in 2018 negatieve rendementen gerealiseerd voor hun klanten. Het was voor vermogensbeheerders een zeer lastig beleggingsjaar. Dat meldt Jos Leeser, partner bij Vermogensbeheer.nl. Nee, defensief beleggen bood ook geen soelaas.
(finanzen.nl) - Voor het eerst sinds 2011 hebben beleggers weer kunnen ervaren hoe een slecht beursjaar voelt, zo schrijft Jos Leeser. "Na een moeizaam begin van 2018 volgde er nog herstel, maar het laatste kwartaal van 2018 was ronduit slecht."
Dit komt ook tot uiting in de jongste cijfers van de Vermogensbeheer Rendement Index (VBR-index), die zijn gepubliceerd. Klanten met een neutraal profiel hebben gemiddeld min 5,5 procent verlies geleden in 2018.
"Opvallend is dat ook de meest defensieve beleggingsportefeuilles een behoorlijk verlies laten zien van gemiddeld min 2,8 procent in 2018. Klanten van vermogensbeheerders met een offensief profiel behaalden over 2018 gemiddeld min 7,9 procent rendement netto ná aftrek van kosten."
Vermogensbeheer.nl verzamelt periodiek de rendementen van vermogensbeheerders in Nederland. Deze organisatie houdt zich bezig met het begeleiden van vermogende particulieren, ondernemers, stichtingen en instellingen die op zoek zijn naar de juiste vermogensbeheerder.

Elk kwartaal wordt het gemiddelde rendement berekend dat vermogensbeheerders hebben gerealiseerd. Dit gemiddelde resultaat vormt de Vermogensbeheer Rendement index (VBR-index). Vermogensbeheer.nl vindt dat deze index prima als vergelijkingsmaatstaf (benchmark) kan dienen.

Defensief geen beschermmuur

Ook defensieve beleggingsportefeuilles hebben harde klappen gekregen, zo blijkt. Leeser: "Over 2018 laten ook de meest defensieve beleggingsportefeuilles bij vrijwel alle vermogensbeheerders een negatief rendement zien. Dat is duidelijk anders dan tijdens het laatste lastige beleggingsjaar 2011, het jaar van de eurocrisis."
Toen bleven de rendementen binnen de meest defensieve beleggingsportefeuilles nog net wel positief, zo geeft Leeser aan. "In verhouding hebben defensieve beleggers in 2018 behoorlijk pijn geleden." De oorzaak hiervan moet volgens Leeser vooral worden gezocht in de lage rentestand waar beleggers mee te maken hebben.
"We zien dat vermogensbeheerders, om toch nog rendement te behalen, in het obligatiedeel van de beleggingsportefeuilles meer risico zijn gaan nemen. Daar werden zij niet voor beloond en dat zien we nu terug in de (negatieve) resultaten."

Grote onderlinge verschillen

Vermogensbeheer.nl constateert vooral extreem grote onderlinge verschillen tussen vermogensbeheerders met een actief beleggingsbeleid. Een deel van deze groep beheerders heeft in het laatste kwartaal van 2018 duidelijk aan risicomanagement gedaan, waardoor het verlies beperkt kon worden met een aanzienlijk beter resultaat dan de markt als geheel.
Sommige actieve beheerders hadden minder 'geluk' en hebben juist slechter dan hun collega's gepresteerd. Vermogensbeheer.nl ziet in de meest offensieve beleggingsportefeuilles gerealiseerde rendementen die liggen tussen de min 1 procent en min 15 procent. "Zelden was het in performance zo extreem", aldus Leeser.

Prognose voor 2019

Er zijn in 2018 verschillende factoren geweest die van invloed waren op de behaalde rendementen van vermogensbeheerders. Leeser wijst naar de handelsoorlog tussen Verenigde Staten en China, de onzekerheden rond de Brexit, de shutdown (het stilleggen van de overheid) in Amerika en de ontstane recessieangst.
"Omdat de meeste van deze factoren ook in 2019 nog zullen gelden, is het aannemelijk dat ook 2019 een volatiel beleggingsjaar zal worden", denkt Leeser.

[verwijderd]
0
ffff
0
Ben,

Het marktgemiddelde is toch een heel arbitraire vaststelling.

Overigens vind ik het om nog bijkomende reden een heel arbitraire vergelijking: Wie stop je wel of niet bij de vermogensbeheerders. Zitten daar wel of niet bankiers bij, hedgefunds etc. etc.

En als je dan een heel arbitraire groep vermogensbeheerders gaat vergelijken met een nog arbitrairdere groep dat je marktgemiddelde noemt....Tja, daar kun je dan van alles bij concluderen.

Peter
3.402 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 -0,35%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.380,37 +0,04%
 EUR/USD 1,0643 -0,26%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront