Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Cocaïne in Theems maakt palingen hyperactief
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in BUITENLAND

Londen - Palingen in de Theems, de rivier die door Londen stroomt, zijn hyperactief door de grote hoeveelheden cocaïne in het water van de stad.

Volgens onderzoekers van King’s College London is het cocaïnegebruik van de stedelingen flink toegenomen. De drugs komen ook in het afvalwater – en zo bij de flora en fauna – terecht.

Weekend

„Hoeveelheden cocaïne en Benzoylecgonine – een metaboliet van cocaïne – zijn gedurende de hele week hoog, met slechts een kleine toename rond het weekend. Deze lijn is niet vergelijkbaar met het drugsgebruik in andere steden,” aldus de onderzoekers in hun rapport. Londen wordt volgens de onderzoekers gezien als grootverbruiker van de drugs.

Het onderzoeksrapport werd uitgebracht met een tweede rapport, dat werd gepubliceerd door de Universiteit van Napels. Daarin werd al aangetoond dat palingen ’hyperactief’ gedrag vertoonden als er cocaïne in het water werd gegooid.
DeZwarteRidder
0
Staatsbosbeheer ’ontzettend verrast’ over belangstelling
Hertenvlees uit Flevoland razendsnel verkocht
Updated 13 min geleden
15 min geleden in BINNENLAND

LELYSTAD/AMSTERDAM - Het eerste vlees van afgeschoten edelherten uit de Oostvaardersplassen was dinsdag binnen twee uur uitverkocht. De pakketten wildbraad waren voor het eerst te koop voor particulieren. Staatsbosbeheer en de poelier zijn „ontzettend verrast” over de grote belangstelling.

Voedselbanken Nederland krijgt ongeveer 2000 kilo vlees van edelherten uit de Oostvaardersplassen cadeau van Staatsbosbeheer. Particulieren kunnen hertenvlees uit de Oostvaardersplassen kopen via www.koopeenhert.nl. Naar verwachting is er maandag weer nieuwe aanvoer.

Het kopen van vlees van geschoten wild uit de Nederlandse natuur is tegenwoordig populair. Ook andere wildbeheerders zoals Nationaal Park De Hoge Veluwe en Free Nature zijn meestal snel door de voorraad heen.

Afkeuring

Staatsbosbeheer is in december begonnen met het afschieten van ruim 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. De dieren moeten weg omdat het aantal grote grazers in het Europese vogelreservaat veel te groot is geworden. Tegen het afschotplan is fel gedemonstreerd. Op Facebook zorgt de verkoop van het vlees voor veel afkeurende reacties. Bij Staatsbosbeheer zijn dinsdag geen protesten binnengekomen, aldus een woordvoerder.
voda
0
ANWB: sneeuw veroorzaakt nieuw filerecord

Het winterse weer van dinsdag heeft voor een nieuwe filerecord gezorgd, dat stelt de ANWB. De automobilistenbond registreerde in de avondspits, iets voor 18:00 uur, maar liefst 2287 kilometer file.
Dat is een record sinds de bond in 2015 met een gps ging meten. Vooral in het oosten van het land liep het verkeer door sneeuw veel vertraging op. In het westen, waar geen sneeuw viel, zag de ANWB juist minder files dan normaal op een dinsdag, laat een woordvoerder weten.

De ANWB spreekt van een file zodra auto's minder hard rijden dan 50 kilometer per uur. Daardoor kan de ANWB ook van file spreken op plaatsen waar het helemaal niet druk was. Rijkswaterstaat meet op minder punten en middels lussen in de weg. Tegenover NOS schat de overheidsdienst het aantal kilometer file op 'maximaal 500'.

fd.nl/economie-politiek/1286634/anwb-...
DeZwarteRidder
0
Activistische aandeelhouder wil dat eBay Marktplaats afsplitst
22-01-19 18:04 Update: 3 uur geleden

De activistische aandeelhouder Elliott Management heeft het bestuur van eBay een brief geschreven waarin de Amerikaanse internethandelaar wordt opgeroepen om zijn activiteiten tegen het licht te houden en zich te richten op zijn primaire marktplaats. Andere activiteiten, waaronder het Nederlandse Marktplaats en ticketverkoper StubHub, zouden afgesplitst moeten worden.

Elliot, dat een belang van meer dan 4 procent in eBay heeft, komt daarvoor met een vijfstappenplan. Door de focus op de eigen marktplaats kunnen onder meer operationele verbeteringen plaatsvinden en kosten worden bespaard. Ook zou eBay substantieel kapitaal aan de aandeelhouders kunnen uitkeren.

Het afgesplitste Classified Groups, het onderdeel van eBay waar Marktplaats en het Duitse mobile.de nu onder vallen, zou zelfstandig tussen de 8 en 12 miljard dollar (7 en 10,5 miljard euro) waard zijn, berekende Elliott. Onder de vleugels van eBay is de tak ongeveer 4,5 miljard dollar waard. StubHub is in de berekeningen van de aandeelhouder ook miljarden meer waard.

Het aandeleninkoopprogramma van eBay moet daarnaast worden versneld, naar 5 miljard dollar dit jaar. Volgens Elliott zouden de veranderingen de waarde van het aandeel kunnen opvoeren naar 55 tot 61 dollar. Het aandeel eBay is momenteel ruim 33 dollar waard en ging in de Amerikaanse beurshandel fors omhoog. eBay heeft nog niet gereageerd.

Elliott is in Nederland vooral bekend vanwege AkzoNobel. De aandeelhouder steunde de overnamepoging van het Amerikaanse PPG Industries, maar het toenmalige verf- en chemiebedrijf wist zijn belager buiten de deur te houden. Als gevolg van de strijd werd Akzo gesplitst.

Door: ANP Beeld: Getty Images
DeZwarteRidder
0
Deurwaarders: Gebrek aan informatie over ernstige schulden kost miljoenen
23-01-19 08:18 Update: een uur geleden

Deurwaarders krijgen van ongeveer de helft van de gemeenten geen informatie over huishoudens met problematische schulden. Dit zou de samenleving tientallen miljoenen kosten, zegt de voorzitter van de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG) woensdag in Het Financieele Dagblad (FD).

Gemeenten houden bij of huishoudens met problematische schulden van actieve schuldhulpverlening gebruikmaken. Ook registreren de gemeenten of deze huishoudens nog bij andere overheidsinstanties schulden hebben openstaan. Die informatie is waardevol voor gerechtsdeurwaarders, stelt KBvG-voorzitter Wilbert van de Donk.

"Het heeft niet veel zin om als vijfde of zesde deurwaarder beslag bij iemand te leggen. Een deurwaarder moet het complete beeld hebben als hij bij een schuldenaar aan de deur komt", zegt Van de Donk. Anders lopen de kosten voor degene met schulden op, en wordt de schuld dus ook snel hoger.

Juist om die opeenstapeling van kosten en schulden tegen te gaan, mogen gemeenten hun informatie over huishoudens met schulden delen met gerechtsdeurwaarders. Ongeveer de helft van de gemeenten weigert dit. "Het meest gehoorde argument is bescherming van privacy", aldus Van de Donk.
'Mensen belanden eerder in schuldhulpverlening'

"Als we schulden blijven stapelen, dan belanden mensen eerder in de schuldhulpverlening. Dit is lang niet altijd nodig en kost de samenleving tientallen miljoenen", waarschuwt de voorzitter.

De KBvG pleit ervoor dat gemeenten onvoorwaardelijk toegang geven tot de zogenoemde Verwijsindex Schuldhulpverlening (VISH). Op dit moment zitten in Nederland zo'n 100.000 huishoudens in de schuldhulpverlening. Er komen jaarlijks ongeveer 6.000 bij.

Mensen die dit traject volgen, moeten drie jaar lang onder strenge voorwaarden leven en zoveel mogelijk aflossen, waarna een deel van de schulden wordt kwijtgescholden.

Door: NU.nl Beeld: ANP
ffff
0
Hierboven dus helder beschreven hoe je tegen een probleem als oplopende schulden aankijkt:

Ofwel inzage door derden in jouw precaire schuldsituatie…. ofwel bescherming van privacy.

Over zo'n onderwerp kun je dus vele, vele uren discussiëren en aan eind van de discussie ben je nog net zo ver als voordat de discussie opgestart werd…..

100.000 huishoudens in de schuldhulpverlening…. En dat in een land dat bol staat van uitkeringen en tegemoetkomingen, van voedselbanken voor mensen, van voedselbanken voor dieren, van sinterklaascadeaubanken, van gratis dit en gratis dat....

Zouden ze ook flink roken?

Peter
izdp
0
Zou best kunnen.
Ik neem tenminste aan dat verslavingsgevoelige mensen oververtegenwoordigt zullen ziijn.

Nou nog de cijfers om het te staven.

DeZwarteRidder
0
Aegon doet bijna twintig jaar over schadeafhandeling

Door Redactie DFT
1 uur geleden in GELD

Amsterdam - Verzekeraar Aegon heeft een biodynamische boer, die zware psychische klachten kreeg na een verkeersongeluk in 1999, twintig jaar laten wachten op een schadevergoeding. Vanwege die stroperige afhandeling moet het concern €10.000 betalen, heeft het gerechtshof in Arnhem bepaald.

De man was in 1999, samen met zijn vrouw, betrokken bij een kopstaartbotsing met iemand die bij Aegon was verzekerd. De boerin raakte daar volledig arbeidsongeschikt van, en schikte in 2005 met Aegon voor een bedrag van ruim €135.000.

Kwetsbaar

Drie jaar na het ongeval bleek dat ook de boer niet ongeschonden was gebleven. Niet alleen moest hij talloze keren naar de fysiotherapeut, ook had zijn toch al kwetsbare persoonlijkheid een klap gekregen. De man werd depressief, begon zelfmoordneigingen te uiten, en werd zelfs vier maanden opgenomen in een psychiatrische instelling.

Ondertussen liep de uitbreiding van de boerderij tot zorgboerderij met horeca finaal verkeerd – het boerenechtpaar moest zelfs uitstel van betaling aanvragen, het voorportaal van een faillissement. Wetende dat de man zich psychisch op een dieptepunt bevond, trok een door Aegon ingehuurde schade-expert in 2007 tóch nog een keer het verband tussen het verkeersongeluk en zijn mentale klachten in twijfel.

In de put

Van die twijfel maakt het Arnhemse hof in zijn uitspraak gehakt. Het verergeren van de psychische klachten is wel degelijk het gevolg van het verkeersongeluk. De plotselinge koerswijziging kan Aegon worden aangerekend, vindt het hof, want in 2005 ging de schade-expert er wel vanuit dat het auto-ongeluk de oorzaak van de depressie is. Door die koerswijziging en door slechts een paar keer heel kleine schadevergoedingen uit te keren, is de boer dieper in de put geraakt, aldus het hof. Daarom heeft hij recht op €10.000 extra smartengeld.

Ook Aegon vindt dat de zaak „uitzonderlijk lang en te lang heeft geduurd”, laat een woordvoerder weten. Volgens de verzekeraar komt dat onder meer door de „complicaties en verschillende schadecomponenten”, maar ook omdat de man pas in 2002 een schadeclaim bij Aegon neerlegde. „Vanaf 2011 is er geprocedeerd, dan heeft de rechtbank de regie”, voegt de zegsvrouw daar nog aan toe.

In totaal heeft de boer, die het bedrijf dat hij van zijn ouders had overgenomen heeft moeten sluiten, recht op enkele tonnen aan schadevergoeding.
voda
0
Winterband in trek bij glibberende e-bike-fietsers

Het is deze week glibberen op de fietspaden. Steeds meer fietsers gebruiken dan ook winterbanden om zonder valpartijen op het werk te komen of om de kinderen heelhuids op het kinderdagverblijf af te leveren

Ton Voermans 23-01-19, 19:47

Automobilisten die zweren bij winterbanden zijn er inmiddels genoeg, maar fietsers? ,,De populariteit valt of staat natuurlijk met de sneeuw. Acht jaar geleden had je winters dat de sneeuw weken bleef liggen en toen werden ze veel verkocht’’, zegt Kees Bakker van de Fietsersbond. ,,Nu zie je vooral de mensen met speed-pedelecs en mensen die met mountainbike-achtige fietsen naar het werk gaan die ze monteren. Dat zijn ook de fietsen met de snelspanners waarbij de wielen snel te demonteren zijn zodat bandenwissel makkelijk gaat.’’

De ANWB testte de remweg met en zonder winterbanden. © ANWB
Het blijft voorlopig winter, meldt Weerplaza, begin volgende week worden weer stevige sneeuwbuien verwacht. En dat leidt fervente fietsers naar de fietswinkel. Bij fietswinkel Van Oosterhout in Teteringen is het druk met winterbanden monteren. ,,In de dagen vóór de eerste sneeuw hadden we al zo’n 100 mensen die winterbanden wilden. En het gaat maar door’’, zegt Melvin van Oosterhout. ,,Veel van onze klanten pendelen met hun e-bike, of ze brengen de kinderen met de bakfiets naar school en willen meer grip. De winterband breekt nu echt door. Alle grote bandenmerken hebben inmiddels winterbanden in het assortiment.’’

Alleen een winterband om je voorwiel geeft ook al veel meer grip

Kees Bakker, Fietserbond
De winterbanden bieden meer grip en de remweg halveert ongeveer, meldt de ANWB. Een set winterbanden kost zo’n 70 euro. Montage een paar tientjes. Kees Bakker van de Fietsersbond heeft de gangbare winterbanden getest. Meer grip en als je bij het remmen toch gaat glijden dan schiet je fiets niet oncontroleerbaar weg, is zijn conclusie. ,,Ze werken echt. Zelf heb ik gisteren een winterband om mijn voorwiel gelegd. Dat werkt ook al een stuk beter, want grip met je voorwiel is het belangrijkste.’’

Toch adviseert de Fietsersbond niet alle fietsers om massaal aan de winterband te gaan. ,,Voor die paar dagen in het jaar dat het sneeuwt? Voor normaal stadsgebruik zijn ze niet nodig. De fietspaden worden wel gestrooid. Maar voor wie lange stukken rijdt, of op een route waar niet wordt geveegd en gestrooid is het aan te raden.’’

Zachter rubber
Het principe van de winterband voor de fiets is niet veel anders dan bij de auto. De band is gemaakt van zachter rubber en de lamellen in het profiel bewegen mee om zo meer grip te houden. Dat type werkt alleen bij sneeuw. Die band is eventueel heel de winter te gebruiken. ,,Dan kun je net als bij een auto ieder seizoen wisselen’’, zegt Bakker.

Wie ook op ijzige ondergrond niet onderuit wil, moet banden met spikes aanschaffen. Er bestaan modellen met spikes rondom en met alleen spikes aan de zijkant zit zodat alleen in de bocht extra grip is. Als het glad is laat je wat lucht uit de band en de spikes draaien zich naar het wegdek waardoor je ook rechtdoor meer grip krijgt. Nadeel van de spikesband: bij normaal sneeuw -en ijsvrij weer trap je je rot en maken ze kabaal. Bovendien slijten de spikes dan snel.

1. Zet het zadel lager. Dan kun je altijd je voeten op de grond zetten wanneer je dreigt te vallen

2. Laat wat lucht uit je banden lopen. Zachte banden zijn breder en bieden zo meer grip.

3. Lees tijdens de rit het wegdek . Als klinkers of asfalt glinsteren, is de kans groot dat er een laagje ijs ligt.

4. Hou voldoende afstand van de rand. Langs de randen van weg ligt vaak ijs of vastgevroren sneeuw.

Een fietsband met spikes. © Schwalbe

www.ad.nl/binnenland/winterband-in-tr...
voda
0
Moet je de échte stad verrampeneren voor het imago van Den Haag?

COLUMNIk wist niet wat ik zag, in de sneeuw van gisteren. Hele Theresiastraat wit, op twee verticale tv-schermen na. Ze schreeuwden reclames de straat in, vanaf twee trottoirs. En dit is pas het begin. De Mupi’s zijn geland.

Sjaak Bral 23-01-19, 06:16

De techniek schrijdt voort en neemt langzaam het straatbeeld over. Daar waar vroeger nog een eenvoudige poster je aandacht probeerde te trekken, hangen nu slimme tv-schermen in de openbare ruimte. Scheelt een hoop tijd, geld en personeel: van een afstand kun je per dag, nee, per uur, de aanbieding veranderen. Dit is de toekomst in de straatreclame: schermen waarin een camera verborgen zit die ziet of je man, vrouw, oud of jong bent en daar razendsnel de reclameboodschap op aanpast.

De eigenaar haast zich om te melden dat hier geen inbreuk wordt gemaakt op de privacy, het gaat immers om ‘algemene’ kenmerken. Totdat de politie de beelden opvraagt als er iets in de buurt is voorgevallen. Meer dan twintig organisaties in de stad, bewoners én ondernemers, maken bezwaar tegen de felle en foeilelijke reclamezuilen. Ze zijn teleurgesteld verdrietig, gefrustreerd én kwaad over de verrommeling van de binnenstad. Het is moeilijk om niet geïrriteerd te raken door deze indringende vorm van reclame. 25 van die Mupi’s worden geplaatst, op strategische punten. Hoe zijn ze daar gekomen? Is er geen welstandscommissie die hierover gaat? Zijn politici doof voor protesten en laten zij hun oren hangen naar het bedrijf dat erachter zit? Dat laatste zou zomaar kunnen, het is een moloch op het gebied van buitenreclame: JCDecaux is wereldwijd marktleider en is er alles aan gelegen om onze openbare ruimte over te nemen om reclame te maken.

Wethouder Richard de Mos heeft de gemeenteraad nog niet eens geïnformeerd en toch worden de Mupi’s al geplaatst. Hoe kan dat? De officiële reden om de reclamezuilen toe te staan is dat de gemeente de nieuwe digitale borden ziet als een aanwinst. Omdat ze helpen bij het imago van Den Haag als ‘smart city’. Moet je daarbij de échte stad dan verrampeneren? Een digitale stad bestaat uit nullen en enen. Net als de commissie die deze beslissing heeft genomen.

www.ad.nl/dossier-columns-sjaak-bral/...
voda
0
Kort | Amerikaanse zakenman koopt duurste huis ooit in VS

Foto: Twitter.

Ken Griffin heeft volgens The Wall Street Journal omgerekend €207 mln op tafel gelegd voor een penthouse in een New Yorkse wolkenkrabber. De torenflat van 290 meter is nog in aanbouw en staat op een van de duurste plekken van de stad, aan de zuidkant van Central Park op het eiland Manhattan. Het is het duurste huis ooit gekocht in de VS. De verkoopprijs ligt ruim €100 mln boven het vorige record uit 2014, toen zakenman Barry Rosenstein een landhuis kocht in The Hamptons op Long Island. Griffin verdiende zijn fortuin als investeerder en beheerder van een hedgefonds. Zakenblad Forbes schat het vermogen van de 50-jarige Griffin op $8,7 mrd.

fd.nl/laatste-nieuws
Bijlage:
Cézan
0
ZOO als je dus levend geroosterd wil worden, go downunder...
...................
Op vakantie in heetste stad van Australië: ‘Het is hier een heteluchtoven’

Geen ijskoude nachten, sneeuwbalgevechten of bevroren autoruiten voor Tilburger Bas Bastiaans (26) en zijn vriendin. De twee puffen en zweten zich helemaal suf in de Australische stad Adelaide, dat donderdag werd uitgeroepen tot ‘de heetste stad’ van het land. Het kwik steeg er tot bijna 47 graden. ,,Het is hier net een heteluchtoven.”

ad.nl
DeZwarteRidder
0
Zoektocht naar schat in Rusland nieuw leven ingeblazen
Mysterie rond roofgoud van Napoleon

Door Pieter Waterdrinker
14 min geleden in BUITENLAND

Moskou - De geschiedenis rondom een vermeende schat van 200 kilo goud die Napoleon in 1812 zou hebben geroofd uit het Kremlin en tijdens zijn dramatisch verlopen terugtocht, op de hielen gezeten door het leger van de tsaar, dumpte in een meer, is weer actueel geworden.

„Ik weet waar de schat is”, meldde onlangs de historicus Vjatjeslav Rizjkov. „Iedereen heeft altijd verkeerd gezocht.” Volgens de Rus bevindt de schat zich niet in het Semlevomeer nabij Smolensk, waar door de eeuwen heen schatgravers hebben gezocht, maar in het 60 kilometer verderop gelegen Bolsjaja Rutavetsjmeer, vlak bij zijn geboorteplaats Roednaja.

Rusland blijft een land van wonderbaarlijke verhalen, legendes en speculaties. Kort nadat de tsarenfamilie in de zomer van 1918 door de bolsjewieken in de Oeral was vermoord, doken er in het Westen meteen figuren op die beweerden een kind te zijn van Nicolaas II en zijn vrouw Alexandra. De bekendste was Anna Anderson, die in 1920 na een mislukte zelfmoordpoging in Berlijn uit het water werd gevist en verklaarde de jongste Romanov-dochter Alexandra te zijn. Haar leugen hield ze meer dan een halve eeuw vol. Toen ze in 1984 overleed, bleek ze na dna-onderzoek de dochter te zijn van een Poolse boer.

Speculaties

Al driekwart eeuw zijn er speculaties over de legendarische Barnstenen Kamer die door de Duitsers in 1945 werd geroofd uit het Catharinapaleis nabij Sint-Peterburg. Volgens sommigen zou hij nu verborgen liggen ergens in de grond van Oost-Pruisen, het huidige Russische Kaliningrad. Anderen beweren dat de schat zich bevond aan boord van de beruchte nazigoudtrein in een ondergronds tunnelstelsel nabij de Poolse stad Walbrzych. Een paar jaar geleden werd de zoektocht ernaar hervat, maar de mythische trein is nog altijd niet gevonden.

"Iedereen zocht altijd verkeerd"

Niet minder mythisch en legendarisch is de jacht op het Russische goud dat Napoleon roofde. Niet alleen uit het Kremlin overigens, maar volgens historicus Alexander Seregin ook nog eens uit kerken en kloosters op honderden andere locaties. „Het goud schraapten ze zelfs van de iconen, daarna smolten ze alles om met een letter ’N’ erin geponst. Walgelijk.” Behalve met robijnen en andere edelstenen ingelegde sieraden bestond de schat ook uit kandelaars, kunstvoorwerpen en een orthodox kruis uit een klokkentoren in het Kremlin, waarmee de Franse keizer Parijs wilde versieren.

Afleidingsmanoeuvre

Philippe Ségur, die behoorde tot Napoleons staf, schreef in zijn memoires over de bijna tweehonderd karren vol goud die bij zijn terugtocht in 1812 deel uitmaakten van La Grande Armée. Volgens Rizjkov, die recentelijk zelf de openbaarheid zocht, besloot Napoleon destijds tot een afleidingsmanoeuvre. „Terwijl hij koers zette naar het Semlevomeer, dirigeerde hij de karren met goud naar het Bolsjaja Rutavetsjmeer en liet daar alles dumpen.”

Harde bewijzen voert de historicus niet aan, maar de kans bestaat dat de zoektocht naar Napoleons schat weer wordt opgepakt, een queeste die al in 1830, vlak nadat de Britse schrijver Walter Scott een boek over Napoleon had gepubliceerd, begon. Ook gedurende jaren van de Sovjet-Unie werd het Semlevomeer onderzocht. Maar ze zaten verkeerd, zegt Rizjkov, die het aan de stok heeft met andere geleerden die beweren dat het goud eerder moet worden gezocht in Wit-Rusland, vlak bij de Berezina, de rivier die de genadeslag betekende voor Napoleons Russische avontuur.
DeZwarteRidder
0
Vijf grachtenpanden weg voor €142 miljoen

Door Pieter van Erven Dorens
Updated Vandaag, 12:10
Vandaag, 08:00 in FINANCIEEL

Amsterdam - Weer hebben buitenlandse vastgoedbeleggers dik verdiend aan kantoorruimte in Amsterdam. Het Amerikaanse Marathon Asset Management ontving €142 miljoen voor het complex 5 Keizers aan de Keizersgracht.

Koper van de vijf aaneengesloten kantoorpanden is het Duitse Union Investment. Marathon kocht het complex nog geen drie jaar geleden van het Zwitserse Credit Suisse. De aankoopsom werd indertijd niet bekend gemaakt, maar bedroeg volgens het vakblad Vastgoedmarkt €67 miljoen. Bronnen in de vastgoedwereld bevestigen dat inderdaad omstreeks dit bedrag is betaald. Credit Suisse had het grachtencomplex indertijd voor €46 miljoen in de boeken staan.

Deze megadeal komt nadat vorige maand investeerders een zelfs nog grotere klapper maakten met het kantoorgebouw Rivierstaete aan de Amstel. Dit werd voor €228 miljoen overgenomen door een dochterbedrijf van Deutsche Bank. De verkopende partij, Ikea-dochter Vastint, had het vijf jaar eerder voor slechts €18,5 miljoen gekocht en voor hooguit enige tientallen miljoenen opgeknapt.

Ook 5 Keizers heeft een opknapbeurt gehad, tussen 2014 en 2016. Vanaf 2008 stond het leeg na het vertrek van de Nederlandse Crediet Maatschappij en diens opvolger Atradius. De vijf grachtenpanden dateren van de vorige eeuw en hebben geen status van monument. De historische grachtenhuizen die er eerder stonden zijn in de loop van de vorige eeuw afgebroken en vervangen door nieuwe panden. Het complex meet 15.000 vierkante meter. Hoofdhuurder is de New Business School van Universiteit Nyenrode. Ook zit er een vestiging van de exclusieve supermarktketen Marqt.

„De afgelopen dertien jaar zagen we slechts driemaal eerder kantoortransacties van een dergelijk volume aan de Amsterdamse grachten”, zegt Reinier Wegman van vastgoedadviseur Savills, die de aankoop begeleidde. Union bezit in Amsterdam nu tien panden met een totale waarde van ongeveer €900 miljoen.
hirshi
0
Politiek Den Haag wil opheldering van premier Rutte over nieuwsberichten uit Argentinië, waaruit zou blijken dat koningin Máxima een economisch delict begaat in haar vaderland. Volgens de Argentijnse onderzoekswebsite El Cohete a la luna (‘De raket naar de maan’) meldt Máxima niet de juiste waarde van bezittingen in Patagonië, in het zuiden van het land, aan de overheid.

www.ad.nl/buitenland/politiek-wil-oph...

Fakenieuws? Of is onze koningin een fraudeur?
DeZwarteRidder
0
Versleutelde chats als bewijs
OM: schat aan informatie uit gekraakte servers
Updated 17 min geleden
18 min geleden in BINNENLAND

DEN HAAG - Politie en justitie hebben op in beslag genomen servers informatie gevonden die van belang is voor tientallen strafrechtelijke onderzoeken. Het gaat om nieuwe of aanvullende informatie afkomstig van servers waarop informatie van zogenoemde PGP-telefoons (Pretty Good Privacy) stond, meldt het Openbaar Ministerie woensdag.

De servers in Canada en Costa Rica waarop dat berichtenverkeer draaide, werden eerder in twee verschillende onderzoeken in beslag genomen. Met de zogenoemde cryptotelefoons, meestal Blackberry’s en soms Android-telefoons, kan niet worden gebeld, maar er kunnen wel versleutelde berichten mee worden verstuurd. Ze waren volgens het OM zeer gewild in vooral criminele kringen, omdat werd gezegd dat de verstuurde gegevens dusdanig werden versleuteld dat de communicatie niet kon worden gevolgd. Politie en justitie namen met enige regelmaat dergelijke telefoons in beslag, en wisten ze inderdaad niet te kraken.

Een paar jaar geleden werden op de servers al gegevens gevonden die bruikbaar waren voor een aantal onderzoeken, maar verder speurwerk heeft inmiddels nog meer informatie opgeleverd. In totaal zijn er meer dan een miljoen nieuwe berichten gevonden, onder meer in back-upsystemen van de servers, aldus het OM. Zo blijkt in een moordonderzoek de opdrachtgever te melden: „Als jullie hem op klaarlichte dag doen, worden jullie allemaal goed beloond.”

Chats als bewijs

Justitie heeft informatie uit PGP-chatgesprekken al verschillende keren kunnen gebruiken als bewijs in strafzaken. Zo werden in december vorig jaar drie mannen veroordeeld voor hun rol in een internationaal netwerk dat cocaïne smokkelde.
Beowulf1972
0
quote:

hirshi schreef op 30 januari 2019 08:35:

Politiek Den Haag wil opheldering van premier Rutte over nieuwsberichten uit Argentinië, waaruit zou blijken dat koningin Máxima een economisch delict begaat in haar vaderland. Volgens de Argentijnse onderzoekswebsite El Cohete a la luna (‘De raket naar de maan’) meldt Máxima niet de juiste waarde van bezittingen in Patagonië, in het zuiden van het land, aan de overheid.

www.ad.nl/buitenland/politiek-wil-oph...

Fakenieuws? Of is onze koningin een fraudeur?
Ik vind het nog veel grappiger dat die vakantiehut van Maxima staat in Bariloches. De plek waar volgens National Geographic Hitler na de oorlog een tijd heeft gewoond.
DurianCS
0
quote:

Beowulf1972 schreef op 30 januari 2019 10:37:

[...]
Ik vind het nog veel grappiger dat die vakantiehut van Maxima staat in Bariloches. De plek waar volgens National Geographic Hitler na de oorlog een tijd heeft gewoond.
Het lijkt me stug dat Hitler na de oorlog nog ergens gewoond heeft.
DeZwarteRidder
1
quote:

DurianCS schreef op 30 januari 2019 10:57:

[...]
Het lijkt me stug dat Hitler na de oorlog nog ergens gewoond heeft.
Na de eerste wereldoorlog heeft hij zeker ergens gewoond.....
3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront