ABN AMRO « Terug naar discussie overzicht

ABN AMRO 2019

2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
[verwijderd]
0
posities zijn weg. heb ze hartelijk bedankt voor de jaren. en tot ziens. optiehandelaren roken bloed......dat heb ik maar gedaan. schrappen en wegwezen. 2 combinaties order doorgegeven....42 minuten heeft dat geduurd voordat ik ze eindelijk aan de lijn had.
[verwijderd]
0
abn heeft ruim van te voren aangegeven dat huisregel veranderd werden. Ik denk niet dat morgen teveel klanten schrikken bij abn-amro. denk dat de meeste posities december....januari uit hebben laten lopen en geen nieuwe. Maar stel dat jij gelijk heb......vraag ik me af.....kan dit impact hebben voor de handel?
[verwijderd]
0
eerlijk is eerlijk.....abnamro heeft best gedaan om blue monday tot zijn recht te komen.
A3aan
0
Waarom de margeverplichting 100% omhoog?? Zou ABN-AMRO uit gaan van en flinke daling van de beurs en zo willen voorkomen, dat klanten door een hoog aantal geschreven puts in de problemen komen en dat de ABN-AMRO dan mogelijk gaat opdraaien voor tekorten, die klant niet kan aanvullen? Bij de grote financiële crisis zijn veel beleggers juist door dit soort posities helemaal failliet gegaan omdat de beurs in enkele dagen 30% achteruit ging. Het was toen op de beurs grote paniek en men kon alle orders niet eens meer snel verwerken.
voda
0
ABN AMRO hoopt dat overheid belang dit jaar verder afbouwt - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
22,67 -0,15 -0,66 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO hoopt dat de Nederlandse Staat zijn belang in de bank dit jaar verder afbouwt. Dit zei CEO van de bank, Kees van Dijkhuizen, zondag in een interview bij WNL Op Zondag.

De meerderheidsaandeelhouder in de bank is nog steeds de Nederlandse Staat, met een belang van 56,3 procent.

"Een staatsbank in afbouw", volgens topman Van Dijkhuizen. "We hebben drie jaar geleden gezegd; we gaan de bank naar de beurs brengen en dan beloof je natuurlijk ook aan investeerders dat daar een geleidelijke verkoop bij plaatsvindt."

In september 2017 bracht de Staat voor het laatst een pluk aandelen naar de markt. In 2018 dus niet. En dat ligt natuurlijk aan de prijs op de beurs [...] er is wat gedoe rond de bank geweest [...] dat zijn allemaal geen ideale momenten dan", aldus Van Dijkhuizen.

De CEO heeft er vertrouwen in dat dat dit jaar anders is. "We rekenen erop dat er wel weer verder verkocht zal worden. Ik hoop dat de beurs dit ook weer toelaat en dat de minister daar dan toe besluit."

Op de vraag wanneer de bank weer zelfstandig moet zijn, antwoordde de CEO, dat daar "geen tijdschema voor is afgesproken". Hij wees erop dat er grote bedragen gemoeid zijn met een verkoop. Gemiddeld werd de afgelopen jaren zo'n 7 procent van het belang verkocht, goed voor 1,5 miljard euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
abnamro heeft sinds 19 januari biuj gedekte positie nieuwe regels.
voorbeeld voorheen;
aex open buy februari 520 en open sell 540 is 20 punten dus 2000 euro.
nu;
open buy februari 520 en open sell 540 is 20 punten en dus ( gokwerk) 4000
daalt de aex vandaag verder met x aantal punten heb je morgen hogere margin.
rapnif
0
quote:

A3aantje schreef op 21 januari 2019 13:23:

Waarom de margeverplichting 100% omhoog?? Zou ABN-AMRO uit gaan van en flinke daling van de beurs en zo willen voorkomen, dat klanten door een hoog aantal geschreven puts in de problemen komen en dat de ABN-AMRO dan mogelijk gaat opdraaien voor tekorten, die klant niet kan aanvullen? Bij de grote financiële crisis zijn veel beleggers juist door dit soort posities helemaal failliet gegaan omdat de beurs in enkele dagen 30% achteruit ging. Het was toen op de beurs grote paniek en men kon alle orders niet eens meer snel verwerken.
Die verdubbeling van marge op geschreven puts is een grof schandaal! Ik heb eind 2017 en begin 2018, diverse meerjarige puts geschreven (sommige tot dec.2022). En nu krijg ik doodleuk een belletje of ik even marge bij wil storten danwel verlies nemen. Als ik ten tijde van het schrijven van de puts had geweten dat de marge regels gedurende de looptijd van de opties gewijzigd zou worden dan was het zeer onwaarschijnlijk dat ik mijn huidige posities was aangegaan. Verandering van de marge regels tot daaraan toe, maar de manier waarop is werkelijk geen manier van zaken doen. Ik herhaal een schande!!
A3aan
0
@rafnif. Zelf zit ik ook flink in geschreven puts op lange termijn. 100% verhoging is wel erg veel en dat zo plotseling. Ja en als je dan scheef zit word je nu door de bank gedwongen flink verlies te nemen. Nu weet ik niet of de margeverplichting bij ABN-AMRO veel lager was dan bijvoorbeeld bij Binck. Bij Binck verandert het ook wel, maar dan laten we zeggen van 15% naar 20%. Omgekeerd komt ook voor. Nu kan ik mij herinneren dat ANB-AMRO mij in 1973 (jaar vergeet ik nooit, omdat enkele maanden later mijn eerste koophuis werd opgeleverd en diep in de problemen kwam) ook eens zo'n verrassing heeft bezorgd. Toen kon je alleen nog kopen/verkopen via een telefonische opdracht met een medewerker van de bank. Ik was een beginneling, gestart met 10.000 gulden en in de kortst mogelijk tijd was de portefeuille gegroeid naar 30.000 gulden. Op een gegeven moment maakte die medewerker van de bank mij erop attent dat ik aandelen kon kopen met als dekking de waarde van de aandelen in de portefeuille. Dat betekende dat je wel met 30.000 gulden waarde kon gaan tot 100.000 gulden. Ik heb dat toen daadwerkelijk gedaan. Op een gegeven moment ben ik met vakantie gaan, mobieltjes waren er nog niet en dus was ik telefonisch niet beschikbaar. Laat net in die vakantiemaand de beurs in elkaar duikelen De bank had mij niet kunnen bereiken en ze hadden alles verkocht. Ik had nog 300 gulden over. Weg mijn 10.000 gulden startkapitaal wat nota bene het spaargeld was van mijn vrouw. Zij werkte toen nog en alles wat zij verdiende ging op een spaarrekening. Ik heb toen beloofd aan mijn vrouw nooit meer in aandelen te gaan en wij hebben maanden lang krom gelegen omdat, zoals ik boven aangaf, ik voor mijn aangekochte huis ook 15.000 gulden eigen geld op tafel moest liggen. Het is gelukt, maar vraag niet hoe. Het eerste jaar gewoon op de betonnen vloer geleefd. Wij hadden nergens geld voor en iedere maand als salaris was uit betaald konden we weer wat betalen. Overigens ik hoefde toen bij de ABN-AMRO Bank niet aan te kloppen voor een lening. Zij waren keihard en die medewerker die mij min of meer die constructie had aangeluld, het kon immers niet fout gaan en de portefeuille ging zo goed, kreeg ik niet meer te spreken. Natuurlijk, het is altijd eigen schuld, maar wist ik veel in die tijd.
Het is een hele dure les geweest, zoiets nooit meer te doen.
rapnif
0
@ A3aantje. Jouw vervelende ervaring is niet helemaal vergelijkbaar. De unwinding in jouw geval was het gevolg van (forse) koersdaling en van dat risico was je op de hoogte/ had je moeten weten. Maar tot eergisteren had ik ruim voldoende dekkingswaarde en was de kans op een margin call nihil. Nu, zonder noemenswaardige koersdaling, heeft ABN Amro unilateraal de doelpalen verzet en is er kans op (gedeeltelijke) unwinding van de posities.

Dit is bijna vergelijkbaar met een bank die een hypotheeklening verstrekt waarbij zeg 20% eigen geld meegenomen moet worden. Na het afsluiten van de lening (en het cashen van afsluitprovisie) meldt de bank dat 20% toch niet genoeg is en dat debiteur nog eens 20% eigen geld moet ophoesten. Zo niet, dan wordt het huis (in mijn geval mijn opties met verlies) verkocht...
voda
0
Beursblik: Credit Suisse verlaagt koersdoel ABN AMRO

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
ABN AMRO Group Cert.
22,61 0,20 0,89 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft het koersdoel op ABN AMRO verlaagd van 31,00 naar 29,00 euro terwijl het Outperform advies werd gehandhaafd. Dit bleek woensdag uit een analistenrapport van de Zwitserse bank.

Volgens de analisten blijft het aandeel aantrekkelijk gewaardeerd. Wel verlaagde Credit Suisse de winstramingen met 1 tot 2 procent vanwege een verwachte lagere omzet en hogere voorzieningen op slechte leningen. Ondanks die verlaging zit de Zwitserse bank nog steeds zo'n 5 tot 9 procent boven de analistenconsensus.

Credit Suisse benoemt verder de kapitaalpositie van ABN AMRO, die sterk, met ongeveer 600 basispunten boven het vereiste kapitaal. De CET1 kapitaalratio ligt met 18,6 procent eind derde kwartaal van 2018 bovendien boven de doelstelling van de bank van 17,5 tot 18,5 procent.

"ABN AMRO voldoet al aan al zijn kapitaalvereisten en heeft benadrukt dat al het overtollig kapitaal zal terugvloeien naar aandeelhouders", aldus de analisten, die gokken op een payout ratio van 80 procent in 2019 en 2020, wat ruim boven de analistenconsensus ligt van respectievelijk 72 en 76 procent. Volgens de berekeningen van Credit Suisse levert dit aandeelhouders een dividendrendement op van 9 procent.

Waar het qua kapitaalpositie goed zit, kan ABN AMRO wel meer doen op het gebied van kostenbesparingen, vindt Credit Suisse. De kosten zouden na 2020 met zo'n 0,2 miljard euro per jaar omlaag kunnen, schatten de analisten in.

In een vooruitblik naar de vierde kwartaalresultaten op 13 februari, stelt Credit Suisse dat ABN AMRO kan verrassen op het vlak van kosten en payout ratio. De guidance voor 2019 en 2020 zal echter de meeste aandacht van beleggers krijgen, denkt Credit Suisse, dat als neerwaartse risico's ook een aantal factoren noemt.

Nadelig voor ABN AMRO zouden zijn dalende vastgoed en olieprijzen en een slechte uitvoering van de kostenbesparingsprogramma's.

Het aandeel ABN AMRO steeg woensdag 0,4 procent op 22,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0
ABN AMRO wordt weer een koopje...........vooral met de 4e kwartaal cijfers die solide zullen zijn!
voda
0
Beursblik: UBS verlaagt koersdoelen KBC en ABN AMRO

(ABM FN-Dow Jones) UBS heeft de koersdoelen voor KBC Groep en ABN AMRO verlaagd in verband met de zwakke financiële markten in het vierde kwartaal van 2018. Dat maakte de Zwitserse zakenbank donderdag bekend.

Het koersdoel voor KBC werd verlaagd van 67,00 naar 63,50 euro, met behoud van een Neutraal beleggingsadvies. Analist Johan Ekblom voorziet lagere inkomsten uit de marktgerelateerde activiteiten. Ook in 2019 zal de marktcorrectie nog doorwerken, verwacht UBS, nu het beheerd vermogen is geslonken en klanten voorzichtiger zijn met beleggen. De analist wijst erop dat KBC zeker 20 procent van de omzet in de eerste drie kwartalen van vorig jaar uit de marktgerelateerde activiteiten haalde, waarmee de bank gevoeliger is voor een zwakke markt dan de sectorgenoten in de Benelux, ABN AMRO en ING.

Het aandeel KBC kent een forse premie van 50 procent op de materiële boekwaarde, in contrast met de korting van 30 procent voor de Europese bankensector als geheel. Dit is gerechtvaardigd door de sterke groeivooruitzichten, maar UBS ziet weinig opwaartse ruimte voor de koers van de bank.

ABN AMRO

Het koersdoel voor ABN AMRO ging slechts een fractie omlaag, van 23,80 naar 23,50 euro, bij handhaving van het Neutraal advies. Ook hier zijn de verzwakte markten de voornaamste reden voor een verlaging van de winstverwachtingen met ruim 2 procent. Zowel de private bank als de zakenbank van ABN AMRO zullen de volatiele markten voelen in het resultaten, volgens UBS. Ook voorziet de analist meer voorzieningen voor oninbare leningen, mede door de lagere energieprijzen.

UBS merkt op dat ABN AMRO wordt verhandeld met een kleine premie op de boekwaarde van ongeveer 5 procent, terwijl de grootste Nederlandse sectorgenoot ING een korting van 22 procent op de boekwaarde biedt. De analist blijft daarom een voorkeur houden voor het aandeel ING, dat ook betere groeiperspectieven heeft.

Het aandeel ABN AMRO noteerde donderdag nagenoeg ongewijzigd op 22,45 euro in Amsterdam. KBC steeg in Brussel 0,2 procent tot 60,64 euro. ING, dat op beide beurzen genoteerd staat, won 0,7 procent tot 10,51 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
rapnif
0
Koopadvies gehandhaafd.
(ABM FN-Dow Jones) KBC Securities heeft dinsdag het koersdoel van ABN AMRO verhoogd van 28,50 euro naar 29,00, bij een ongewijzigd koopadvies.
Analist Jason Kalamboussis van KBC verwacht voor het vierde kwartaal een netto onderliggend resultaat van 470 miljoen euro en een nettowinst van 466 miljoen euro voor ABN AMRO. De consensusverwachting voor het netto onderliggend resultaat is 463 miljoen euro.
De totale inkomsten van ABN AMRO komen volgens de marktvorser naar schatting uit op 2.212 miljoen euro en de netto rentebaten op 1.623 miljoen euro. De fees en commissies zullen enige druk ondervinden van een meer turbulent vierde kwartaal in de markt, zo meent Kalamboussis.
"De bank heeft de verwachtingen zeer laag gesteld en bijgevolg heeft de markt zich impliciet ingesteld op meer positieve verrassingen", meent de analist,
Volgens Kalamboussis moeten de progressie met de kernactiviteiten, de kostenbeheersing en het gebrek aan bijzondere waardeverminderingen de beleggingscasus ondersteunen.
Het aandeel ABN AMRO noteerde dinsdag 0,3 procent lager op 22,06 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
Copyright ABM Financial News. All rights reserved
(END) Dow Jones Newswires
A3aan
0
quote:

wilfredo schreef op 29 januari 2019 10:53:

Waarom gaat de koers van ABN omlaag, bij een stijgende aex??
Ik kan het ook niet verklaren. Er is notabene op koersverhoging van 28,00 naar 29,00 door KBC. De wegen van de banken zijn ondoorgrondelijk. Wel vanochtend wat gekocht. Nu een paar centen te hoog betaald.
Erny
0
quote:

wilfredo schreef op 29 januari 2019 10:53:

Waarom gaat de koers van ABN omlaag, bij een stijgende aex??
ING doet ook niet mee. Zal wel weer sectorgebonden angst zijn. De bekende riedel : Brexit, FED (woensdag as), handelsoorloog, geopolitieke spanningen, dreigende recessie in China en binnenkort in heel Europa, teruglopende wereldeconomie, in afwachting van de cijfers, in afwachting van macro economische kengetallen, Huawei,technomalaise etc etc .
A3aan
0
quote:

Erny schreef op 29 januari 2019 11:41:

[...]
ING doet ook niet mee. Zal wel weer sectorgebonden angst zijn. De bekende riedel : Brexit, FED (woensdag as), handelsoorloog, geopolitieke spanningen, dreigende recessie in China en binnenkort in heel Europa, teruglopende wereldeconomie, in afwachting van de cijfers, in afwachting van macro economische kengetallen, Huawei,technomalaise etc etc .
Het ziet er niet goed voor U uit. Ik neem aan dat U zo verstandig bent dat U geen aandeel meer bezit. Dan zou ik als ik U was mij verder maar niet hier meer druk om ons maken. Dat is beter voor Uw rikketik.
Erny
1
quote:

A3aantje schreef op 29 januari 2019 13:18:

[...]
Het ziet er niet goed voor U uit. Ik neem aan dat U zo verstandig bent dat U geen aandeel meer bezit. Dan zou ik als ik U was mij verder maar niet hier meer druk om ons maken. Dat is beter voor Uw rikketik.
Hoezo? Ik probeer slechts mee te denken, in reactie op een vraag van een ander forumlid, over de mogelijke oorzaak van het feit dat de koersen van zowel ING als ABN in het rood staan bij een AEX van bijna + 1 %.
Maar u heeft geen enkel idee zo te lezen en gaat dan maar wat zitten zeiken.
A3aan
0
quote:

Erny schreef op 29 januari 2019 15:19:

[...]
Hoezo? Ik probeer slechts mee te denken, in reactie op een vraag van een ander forumlid, over de mogelijke oorzaak van het feit dat de koersen van zowel ING als ABN in het rood staan bij een AEX van bijna + 1 %.
Maar u heeft geen enkel idee zo te lezen en gaat dan maar wat zitten zeiken.
Wel U als dame of heer blijven gedragen en niet ruw in de mond worden. Dat zal U sieren. De rest nemen wij U niet kwalijk. Uw dagelijkse genoegens moet U hier blijven uiten als dat oplucht. Maar is zo zonde van Uw tijd want niemand zit op Uw adviezen hier te wachten. Dat moet U toch ook tot nadenken zetten.
Erny
0
quote:

A3aantje schreef op 29 januari 2019 15:26:

[...]
Wel U als dame of heer blijven gedragen en niet ruw in de mond worden. Dat zal U sieren. De rest nemen wij U niet kwalijk. Uw dagelijkse genoegens moet U hier blijven uiten als dat oplucht. Maar is zo zonde van Uw tijd want niemand zit op Uw adviezen hier te wachten. Dat moet U toch ook tot nadenken zetten.
Excuses voor mijn grove taalgebruik. Terecht dat U daar een opmerking over maakt. Voor het overige,ik geef helemaal geen adviezen,want ik zou niet durven. Ik meld soms wat zaken die mij opvallen,stel soms een vraag en uit mijn vermoedens. Maar dat is toch echt wel wat anders dan het dagelijks uiten van "genoegens". Natuurlijk zit niemand op mijn adviezen te wachten. Het echte denkwerk, dat laat ik liever aan experts over. En als mijn reacties U niet bevallen, sla deze dan gewoon over. Zonde van Uw tijd.
2.947 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 ... 144 145 146 147 148 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 15,615
Verschil +0,060 (+0,39%)
Hoog 15,670
Laag 15,340
Volume 3.476.271
Volume gemiddeld 3.450.078
Volume gisteren 2.509.702

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront