Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Draadje OT, bijzaken & geleuter in de marge!

3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
voda
0
Tekort aan geneesmiddelen loopt verder op

Het aantal acute tekorten aan geneesmiddelen is vorig jaar verder toegenomen. Volgens de branchevereniging van de apothekers in Nederland, de KNMP, was er 769 keer een tekort aan producten als de anticonceptiepil, refusal voor alcoholverslaafden en antibiotica. Dat betekent een groei met 5% tegenover het voorgaande jaar.

'Het is dweilen met de kraan open', zegt Gerben Klein Nulent, voorzitter van de KNMP. ‘Patiënt en apotheker hebben hier dagelijks enorme last van.'

Prijsbeleid
Volgens de belangenvereniging van de apothekers neemt het probleem al sinds 2010 jaarlijks in omvang toe. Een belangrijke oorzaak is het prijsbeleid van de overheid en de zorgverzekeraars. Die houden de vergoedingen in Nederland voor de leveranciers zo laag dat fabrikanten liever hun producten verkopen aan andere landen. Tot deze conclusie kwam ook adviesbureau Berenschot een jaar geleden.

Lees ook
Tekort aan medicijnen door lage prijzen

Dit jaar zouden er opnieuw tekorten kunnen optreden, nu ook door de brexit, waarschuwt de KNMP.

De vereniging juicht het voorstel van zorgminister Bruno Bruins toe om de voorraden in Nederland te verhogen. ‘Zeker voor de veel gebruikte middelen en bepaalde middelen waar uit oogpunt van goede patiëntenzorg geen tekort van mag zijn', stelt Klein Nulent. 'Met name de fabrikanten zullen hun voorraden moeten verhogen. Apothekers hebben daar beperkte mogelijkheden voor.’

Overleg met Bruins
Bruins heeft woensdag in Den Haag overleg met de gehele bedrijfsketen over het geneesmiddelentekort. Uitgenodigd zijn onder meer apothekers, fabrikanten, groothandels en zorgverzekeraars. Volgens de NOS wil de bewindsman dat groothandels en apothekers voorraden aanhouden van minimaal vier maanden.

fd.nl/economie-politiek/1285735/tekor...
voda
0
Apotheker maakt alternatief op dure medicijnen in eigen lab

VIDEO
De Haagse apotheker Paul Lebbink gaat, als het meezit, op korte termijn een zelfgemaakt medicijn tegen de zeldzame taaislijmziekte verstrekken in Apotheek Transvaal.

Zoe Toet 16-01-19, 16:18

Het is een eigen alternatief op het prijzige medicijn Orkambi. Lebbink bouwde er een speciaal laboratorium voor, dat gisteren werd onthuld met minister van Volksgezondheid Bruno Bruins.

Het huidige medicijn voor taaislijmziekte, Orkambi, kost 200.000 euro per patiënt per jaar. Toen Orkambi niet meer werd vergoed, klopten patiënten bij Lebbink aan met de vraag of hij hun kon helpen.?

De farmaceut had al eerder mensen geholpen met eigen medicijnen: zo ontwikkelde hij al cannabisolie en begon het allemaal met een vrouw die een simpele zetpil nodig had voor haar kind. En nu is Lebbink dus ook begonnen met medicatie voor de patiënten met taaislijmziekte.

Helpen
Inmiddels vergoeden verzekeraars Orkambi wel, maar Lebbink wil nog steeds doorgaan met de productie van zijn eigen medicijn, mochten de verzekeraars zijn medicijn ook gaan vergoeden.

Lebbink is niet bang voor repressailles van de farmaceut van Orkambi: ,,Het is nog niet in productie, dus ik kan nog even zonder angst en beven leven.”

Ook zijn partner Arwin Ramcharan is positief: ,,De farmaceutische industrie is totaal niet transparant en is vergeten waar het om draait: mensen beter maken.?Daar willen we ze ook aan herinneren.”

Met video, zie link:

www.ad.nl/den-haag/apotheker-maakt-al...
voda
0
Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel MDxHealth

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
MDxHealth
1,282 -0,094 -6,83 % Euronext Brussel

(ABM FN) Berenberg heeft donderdag het koersdoel voor MDxHealth verlaagd van 1,85 naar 1,45 euro met een onveranderd Houden advies.

De recente cijfers van MDxHealth lieten volgens analist Michael Ruzic-Gauthier "opnieuw een teleurstellende groeitrend voor ConfirmMDx zien". En juist deze test is de belangrijkste omzetaanjager van het diagnosticabedrijf. In heel 2018 daalden de volumes van ConfirmMDX met 5 procent, wat een "zorgwekkende" krimp van 28 procent in het vierde kwartaal impliceert.

Ruzic-Gauthier wees vooral op personele problemen van MDxHealth in Amerika en de opkomst van concurrerende testen. Inmiddels kondigde het diagnosticasbedrijf aan om de kosten met 10 miljoen dollar per jaar te verlagen. "We hebben moeite om te zien hoe het verlagen van de kostenbasis met 25 procent de groei zal ondersteunen", aldus de analist, die zijn omzetprognoses met 20 tot 30 procent verlaagde voor de periode 2019 tot en met 2024.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag op 1,38 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Druk op winst Eli Lilly door kankermedicijn

Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 13:54 | Views: 930

INDIANAPOLIS (AFN/BLOOMBERG) - Een tegenvallend resultaat in een test van een kankermedicijn drukt op de winst van Eli Lilly. Die waarschuwing gaf de Amerikaanse farmaceut. Eli Lilly neemt daardoor een voorziening van tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar.

In een zogeheten Fase 3-test van het kankermiddel Lartruvo bleek dat het medicijn de overlevingskans van patiënten niet vergroot. Eli Lilly kijkt nu wat voor vervolgstappen er zijn voor het geneesmiddel.

De tegenvallende resultaten betekenen dat de winst in 2019 tot 17 dollarcent per aandeel omlaag gaat. De onderkant van de bandbreedte voor de financiële doelen in 2020 komt niet in gevaar.
voda
0
Aandeel Eli Lilly onder druk na tegenvaller studie kankermedicijn

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Eli Lilly & Co.
$ 115,35 -3,81 -3,20 % NYSE

(ABM FN-Dow Jones) Eli Lilly heeft tegenvallende resultaten gepresenteerd met een onderzoeksstudie naar een behandeling tegen sarcomen, ook wel weke delen kanker genoemd. Dit meldde de Amerikaanse farmaceut en concurrent van Galapagos vrijdag.

Een studie met Lartruvo behaalde niet zijn primaire eindpunten. Het middel werd getest in combinatie met een standaard behandeling, doxorubicin. Daaruit bleek dat de algemene overlevingskans niet verbeterde wanneer beide middelen worden toegediend in verhouding tot alleen het gebruik van doxorubicin.

Teleurstellend, aldus Eli Lilly, dat de onderzoeksresultaten nauwkeurig zal bestuderen om te bepalen wat de vervolgstappen zijn. Lartruvo als behandeling werd wel goed verdragen en er waren geen veiligheidsrisico's.

De tegenvallende resultaten leiden wel tot een eenmalige afschrijving in het eerste kwartaal van 2019, aldus Eli Lilly. Die komt vermoedelijk uit tussen de 70 miljoen en 90 miljoen dollar, of 0,10 dollar per aandeel.

Dit heeft ook gevolgen voor de jaarresultaten in 2019, want Eli Lilly verwacht een impact van ongeveer 0,17 dollar per aandeel. Meer informatie hierover geeft het bedrijf tijdens het bekendmaken van de vierde kwartaalcijfers, op 13 februari aanstaande.

De financiële doelen die Eli Lilly heeft gesteld voor 2020, komen niet in gevaar, aldus het bedrijf.

Het aandeel Eli Lilly daalde vrijdag in de elektronische voorbeurshandel in New York met ruim 2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
2
De lamme laten lopen, de blinde laten zien

Na tientallen jaren ploeteren breekt een nieuwe medische technologie alsnog door. RNA-medicijnen bieden uitkomst tegen zeldzame aandoeningen en misschien ook wel tegen grote ziektes als kanker en hartfalen.

Dirkje kan een beetje lopen. Dat is tamelijk spectaculair nieuws. Want het drie-jarige meisje met haar rossige krullen leidt aan de zeldzame spierziekte SMA, waardoor ze anderhalf jaar geleden als peuter niet eens meer rechtop kon zitten. Haar toekomstperspectief was somber.

Dat Dirkje nu kan zitten en zelfs kan lopen, is te danken aan een nieuw medicijn dat Spinraza heet. Veel aandacht ging vorig jaar uit naar de hoge vraagprijs voor dit middel - enkele honderdduizenden euro's per jaar.

‘Toezichthouders moeten soms wennen aan de beoordeling van een nieuwe technologie’
In die tijd groeide Dirkje min of meer uit tot een bekende Nederlander. Dirkje sierde de voorpagina's van meerdere kranten en haar ouders traden op in talkshows. Niet zonder resultaat. Onder druk van het persoonlijke relaas sloten het Amerikaanse farmabedrijf Biogen en de Nederlandse overheid een compromis over de prijs van Spinraza.

Op weg naar goedkeuring
Die geschiedenis kan zich komende jaren gemakkelijk gaan herhalen. Want Spinraza maakt deel uit van een hele nieuwe klasse medicijnen, zogenoemde RNA-middelen. Die nu as we speak aan het doorbreken is. Naast Spinraza zijn recentelijk nog vier andere RNA-medicijnen door toezichthouders in de Verenigde Staten en Europa goedgekeurd.

Tientallen andere middelen zitten in een onderzoeksfase op weg naar goedkeuring. Ook dit zullen dure middelen zijn. Maar ze brengen de geneeskunde wel een flinke stap verder. Met een beetje geluk kan de lamme straks weer lopen. En sommige blinden kunnen weer zien.

In de ontwikkeling van de nieuwe technologie speelt Nederland een prominente rol.

Wat is RNA?

RNA is een soort koppelmechanisme tussen de genetische codes van de mens en de talloze eiwitten die van cruciaal belang zijn voor het functioneren van het menselijk lichaam. De afkorting staat voor Ribonucleic Acid, ofwel ribonucleïnezuur.
RNA-medicijnen kunnen een genetisch defect dat zijn oorsprong heeft in het DNA van patiënten, corrigeren. Daardoor gaat de patiënt een ontbrekend eiwit alsnog aanmaken of wordt juist overproductie van een eiwit afgeremd. Het lichaam repareert als het ware zichzelf.
De RNA-medicijnen zijn enigszins verwant aan gentherapieën, die immers ook genetische defecten repareren. Gentherapieën richten zich net als RNA-medicijnen vaak op zeldzame aandoeningen, omdat de oorzaak-gevolg-relatie in die gevallen duidelijker herleidbaar is.
Zo is Novartis met zijn dochterbedrijf Avexis ver gevorderd met de introductie van een gentherapie tegen de zeldzame spierziekte SMA. Dat betekent dat er binnenkort waarschijnlijk een alternatief komt voor het RNA-medicijn Spinraza van Biogen.
Een belangrijk verschil tussen de twee werkwijzen is dat een gentherapie resulteert in een blijvende verandering van de genetische code van de patiënt. Het voordeel daarvan is dat een eenmalige behandeling in principe kan volstaan. Het nadeel van een gentherapie is, zoals RNA-bedrijven vaak onderstrepen, dat een behandeling niet meer is terug te draaien.
Het tijdelijke effect van RNA-medicijnen kan dus zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Instabiel
Gemakkelijk was het niet. Aan de huidige doorbraak is een lange zoektocht vooraf gegaan. De gedachte achter de medicijnen dateert al van de jaren tachtig en resulteerde aanvankelijk slechts in één goedgekeurd medicijn, tegen een oogaandoening waar veel aidspatiënten mee te maken kregen. Vervolgens stokte de aanvoer van nieuwe middelen, met name doordat RNA-medicijnen instabiel bleken.

Ze braken in het lichaam snel af en waren daardoor nauwelijks effectief.
Dat was een grote tegenvaller. Het Amerikaanse biotechbedrijf Gilead zag zich bijvoorbeeld genoodzaakt het over een heel andere boeg te gooien. Het bedrijf was opgericht om RNA-medicijnen te ontwikkelen, maar gaf die ambitie op. Achteraf gezien heel verstandig. Gilead groeide afgelopen decennia dankzij heel andersoortige medicijnen uit tot een van de grootste farmabedrijven ter wereld.
voda
1
Deel 2:

Intussen zaten andere onderzoekers en bedrijven niet stil. Veel energie ging zitten in onderzoek om de werkzame stoffen te stabiliseren. De oplossing is gevonden in chemische verandering van de RNA-middelen, zodanig dat ze niet meer zo snel vergaan, zo vertelt Gerard Platenburg. 'Met de huidige technologie zit de stof soms na een jaar nog altijd in het lichaam. Dat betekent dat we mogelijk naar één keer per jaar doseren kunnen gaan.'

Platenburg is chief innovation officer en mede-oprichter van Proqr, een Nederlands biotechbedrijf dat zicht richt op de ontwikkeling van nieuwe RNA-medicijnen. Het belangrijkste doel was aanvankelijk een nieuw medicijn tegen taaislijmziekte; inmiddels werkt Proqr vooral aan RNA-medicijnen tegen zeldzame oog- en huidziektes.

Ziekte van Duchenne
Platenburg is een veteraan. De Leidse wetenschapper was ook nauw betrokken bij Prosensa, een ander Nederlands biotechbedrijf, dat een RNA-medicijn ontwikkelde tegen de ziekte van Duchenne, een zeldzame spierziekte.

Dat Nederland een prominente rol speelt bij de ontwikkeling van RNA-medicijnen, is voor een belangrijk deel te danken aan Jacques van Boom.

Dat Nederland een prominente rol speelt bij de ontwikkeling van RNA-medicijnen, is voor een belangrijk deel te danken aan Jacques van Boom (1937-2004), een chemicus die als hoogleraar in Leiden furore maakte. Ook hoogleraar Gert-Jan Ommen timmerde aan de weg in het huidige Leids Universitair Medisch Centrum.

Prosensa bouwde voort op die kennis. Na tientallen jaren onderzoek wist het bedrijf in 2016 bijna als tweede onderneming ter wereld een RNA-medicijn goedgekeurd te krijgen. Maar het lange traject strandde in het zicht van de haven. Uiteindelijk bleken toezichthouders toch onvoldoende overtuigd van de effectiviteit van het middel. Aldus ging Prosensa ten onder, kort nadat het bedrijf voor een hoge prijs ($680 mln) was overgenomen door het Amerikaanse farmaconcern BioMarin.

Het was een grote teleurstelling voor veel patiënten, die meenden dat het Prosensa-medicijn wel degelijk effectief was. Toch is alle inspanning niet voor niets geweest, stelt Platenburg. Mede dankzij het voorbereidende werk van Prosensa kwam er recentelijk wel een goedgekeurd RNA-medicijn tegen de ziekte van Duchenne op de markt. Voor dat middel maakt het Amerikaanse biotechbedrijf Sarepta gebruik van patenten van Prosensa.

Eerst is er de euforie
Terugblikkend stelt Hans Schikan, de voormalig ceo van Prosensa, dat de moeizame doorbraak van RNA-medicijnen past in een patroon. 'Het is een terugkerend fenomeen bij bijna iedere wetenschappelijk doorbraak in de medische biologie', zegt Schikan. 'Eerst is er de euforie en daarna blijkt de praktijk weerbarstig. Toezichthouders moeten soms ook wennen aan de beoordeling van een nieuwe technologie.'

BioMarin heeft de hoop op een eigen RNA-middel ook niet helemaal opgegeven. Op kleinere schaal werkt het Amerikaanse bedrijf in Leiden met een Prosensa-restant nog altijd aan de ontwikkeling van eigen medicijnen.

Intussen hebben andere bedrijven de koppositie overgenomen. Een daarvan is Ionis, een Amerikaans biotechbedrijf dat aanvankelijk Isis heette, maar zijn naam veranderde toen de gelijknamige terreurbeweging in het Midden-Oosten dood en verderf zaaide. Ionis kreeg vorig jaar in Europa groen licht voor de verkoop van een RNA-medicijn met de merknaam Tegsedi, een middel tegen een zeldzame zenuwaandoening.

$450.000 per jaar
Een andere koploper is het biotechbedrijf Alnylam, dat vorig jaar een Europese vestiging in Amsterdam opende. De Amerikaanse onderneming heeft in Europa en de Verenigde Staten goedkeuring gekregen voor het RNA-middel Onpattro, bestemd voor patiënten met polyneuropathie, een zeer zeldzame zenuwaandoening. De officiële Amerikaanse prijs van het middel is $450.000 per jaar. In Nederland is een geheim prijsarrangement afgesproken ten behoeve van een handjevol patiënten.

voda
1
Deel 3:

Alnylam en Ionis zijn ver gevorderd met de ontwikkeling van diverse andere medicijnen. Maar de doorbraak van de RNA-technologie wordt misschien nog het best geïllustreerd door de beursgang eind vorig jaar van het jonge biotechbedrijf Moderna. Deze Amerikaanse onderneming haalde met zijn beursdebuut $600 mln aan nieuw kapitaal op, een record voor een biotechbedrijf.

Dankzij de succesvolle beursgang had Moderna eind vorig jaar een beurswaarde van $8 mrd, zonder overigens ooit één medicijn te hebben verkocht. Die hoge waardering is te danken aan de grote hoeveelheid kandidaatsmedicijnen op RNA-basis, die het bedrijf in zijn pijplijn heeft. Moderna richt zich niet alleen op zeldzame aandoeningen, maar ook op 'grote ziektes' als kanker, infectieziektes en hartfalen. Daarmee eist de technologie een plaats op in het centrum van de medische wetenschap.

Onbetwiste koploper in Nederland is het eerder genoemde Proqr van Gerard Platenburg en ceo Daniel de Boer. De onderneming kende een aantal moeilijke jaren, toen bleek dat grote concurrenten veel sneller succes boekten met de ontwikkeling van medicijnen tegen taaislijmziekte, zonder dat die concurrenten daarbij gebruik maakten van RNA-technologie.

Oog- en huidziektes
Proqr gooide zijn prioriteiten om en ging vol inzetten op RNA-medicijnen tegen oog- en huidziektes. Het bleek een succesvolle strategie. In september vorig jaar presenteerde de Leidse onderneming de resultaten van een experimentele behandeling van tien patiënten met LCA-10, een zeldzame ziekte die leidt tot blindheid.

Een eerste dosering leidde al tot duidelijk verbetering van het zicht van zes patiënten, met name de jongere patiënten. Onder hen was een vrijwel blinde man die na zes weken tot zijn eigen verrassing plotseling weer de borden op een vliegveld kon lezen.

Na de bekendmaking schoot de koers van Proqr op de Amerikaanse Nasdaq-beurs omhoog. Het bedrijf heeft momenteel een beurswaarde van ruim $550 mln. Als een tweede onderzoek naar het medicijn tegen LCA-10 succesvol verloopt, hoopt Proqr in 2021 toestemming te krijgen voor verkoop van het medicijn.

Lokaal toedienen
Een belangrijk inzicht, zo vertellen Platenburg en De Boer, is dat RNA-medicijnen het beste tot hun recht komen als ze rechtstreeks worden toegediend op die plaatsen waar ze hun werk moeten doen. Want bij toediening via de bloedbaan blijkt een groot deel van de medicijnen te worden afgevangen door de nieren en de lever. De werkzame stof bereikt dan maar mondjesmaat de cellen waarvoor ze bestemd zijn.

'Lokaal toedienen verhoogt de kans op succes enorm', zegt ceo De Boer. Vandaar dat Proqr heeft gekozen voor oog- en huidziektes en eerder voor taaislijmziekte, een longaandoening. Het zijn allemaal ziektes die rechtstreeks toediening van het medicijn mogelijk maken, via injecties bij oogaandoeningen, via zalf met huidziektes en via inhalatie bij taaislijmziekte.

In Utrecht werkt het veel kleinere biotechbedrijf Interna aan een andere toepassing van RNA-technologie, gericht op de bestrijding van kanker. Ceo Roel Schaapveld vertelt dat de onderneming ook veel tijd kwijt is geweest aan de ontwikkeling van een 'afleveringsmechanisme', dat moet garanderen dat het medicijn ook in de juiste cellen terecht komt. Het Utrechtse bedrijf heeft inmiddels formuleringen ontwikkeld waardoor het medicijn niet alleen in de lever maar ook in andere organen kan belanden.

Interna is het verst gevorderd met een potentieel medicijn tegen leverkanker en tegen een moeilijk behandelbare vorm van borstkanker. Een potentieel voordeel is dat het RNA-medicijn een dubbel werkingsmechanisme heeft. Het pakt de kankercel rechtstreeks aan en stimuleert tegelijkertijd het immuunsysteem van de patiënt om in actie te komen.

In de loop van dit jaar hoopt het Utrechtse bedrijf alle voorbereidingen te hebben getroffen voor een eerste onderzoek onder patiënten. Gezien de toegenomen belangstelling voor de RNA-technologie, kon het dit jaar wel eens een stuk gemakkelijker worden om financiering te vinden voor het kostbare patiëntenonderzoek.

fd.nl/futures/1284042/de-lamme-laten-...
harvester
0
Over het stadje Toledo:

Het heeft slechts 83,000 inwoners.
Een groot deel van haar geschiedenis hangt samen met het Alcazar, een fort gebouwd door de Romeinen. Het was ook een tijd een Arabische vesting. Na 1085 weer een militair bolwerk geweest voor diverse Spaanse vorsten. Het Alcazar is diverse keren verwoest en weer opgebouwd.

koning Karel V(= keizer Karel I) maakte Toledo tot hoofdstad van zijn grote rijk. Dat bleef zo tot Philips II koos voor Madrid.

Het Alcazar van Toledo is nog het meest bekend van de Spaanse burgeroorlog, waarin 1,000 manschappen maanden stand hielden tegen 8,000 republikeinse tegenstanders totdat generaal Franco te hulp kwam. Daar heb ik ooit een boek over gelezen.

Aan Toledo hangt dus ook enige correlatie met een streven naar standvastigheid en statuur, ook al is het (naar huidige maatstaven) klein.

voda
0
Johnson & Johnson voldoet aan verwachtingen

(ABM FN) Johnson & Johnson heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en rekent op een verdere winstgroei in 2019. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

"Johnson & Johnson leverde opnieuw een sterk jaar af met een sterke operationele omzetgroei van 6,3 procent", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting.

In het vierde kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20,4 miljard dollar, 0,2 miljard dollar meer dan een jaar eerder. Zowel internationaal als op de eigen thuismarkt stegen de verkopen.

In heel 2018 liep de omzet met 6,7 procent op, van 76,5 miljard naar 81,6 miljard dollar. In Amerika was er een omzetstijging van 5,1 procent en internationaal van 8,5 procent.

Johnson & Johnson stelde halverwege oktober de outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Voor de omzet in 2018 ging het bedrijf uit van een bandbreedte van 81,0 miljard dollar tot 81,4 miljard dollar.

De winst kwam afgelopen jaar uit op 15,3 miljard dollar, ofwel 5,61 dollar per aandeel, wat aangepast voor bijzondere posten neerkwam op 8,18 dollar, een stijging van 12,1 procent. Daarmee kwam de winst uit aan de bovenkant van de verwachtingen.

De aangepaste winst per aandeel zou naar verwachting namelijk uitkomen in de bandbreedte van 8,13 dollar tot 8,18 dollar, schreef Johnson & Johnson in oktober.

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson op een omzet van 80,4 miljard tot 81,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,50 tot zelfs 8,65 dollar.

Momenteel koopt de onderneming voor 5 miljard dollar eigen aandelen in.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson dinsdag 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
DSM gaat met ProMed Pharma in zee

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 14:27 | Views: 1.202

DSM 16:34
80,16 -0,26 (-0,32%)

HEERLEN (AFN) - Speciaalchemiebedrijf DSM gaat een samenwerking aan met ProMed Pharma. De twee bedrijven gaan de werkzame stoffen van geneesmiddelen met behulp van polymeren op de juiste plaats in het lichaam bezorgen.

DSM en ProMed Pharma gaan zowel op technisch vlak met elkaar in zee als voor de zakelijke kant. Zo gaan ze elkaars middelen aan bestaande klanten adviseren.

Financiële details werden niet bekendgemaakt.
voda
0
Johnson & Johnson voorziet minder groei

Het Amerikaanse gezondheidsconcern Johnson & Johnson verwacht dit jaar een omzetgroei van maximaal 1%. Dat is duidelijk lager dan analisten hadden voorzien. De groei wordt onder meer geremd door toenemende concurrentie voor de ontstekingsremmer Remicade, waarvan het patent verloopt.

De prognose van Johnson & Johnson zet mogelijk de toon voor de hele farmaceutische industrie. Het Amerikaanse concern meldde als eerste in de gezondheidssector zijn jaarcijfers.

REUTERS

Verlies van patent
Behalve bij de verkoop van Remicade moet Johnson & Johnson ook bij de verkoop van zijn kankermedicijn Zytiga rekening houden met meer concurrentie. Ook van Zytiga verloopt het patent. Het verlies van patent kan gepaard gaan met grote prijsdalingen. Het Amerikaanse concern AbbVie verlaagde eind vorig jaar de prijs van zijn ontstekingsremmer Humira zelfs met tachtig procent, in reactie op de introductie van goedkopere kopieën.

Het farmabedrijf Janssen van Johnson & Johnson was afgelopen jaren de groeimotor van het concern, dat ook medische apparaten en drogisterijproducten verkoopt. Janssen heeft een sterke aanwezigheid in Nederland, en met name in Leiden, onder meer door de overname in 2011 van het biotechbedrijf Crucell.

2018 was wel goed jaar
Kort na opening van de Amerikaanse beurs noteerde Johnson & Johnson 0R116$128,44-1,20% , een verlies van 1,7% op $ 128,39. In december kreeg de beurskoers van het concern een grote klap. Oorzaak waren berichten dat Johnson & Johnson al decennia weet dat zijn talkpoeder kankerverwekkend asbest bevat, wat het bedrijf kwetsbaar maakt in talloze rechtszaken rond dit onderwerp.

Het Amerikaanse concern had dinsdag ook goed nieuws. De jaaromzet kwam hoger uit dan verwacht, dankzij een goed vierde kwartaal met een omzet van $20,4 mrd. De nettowinst kwam in het vierde kwartaal uit op $3,04 mrd. Het farmabedrijf Janssen deed het vooral goed in het buitenland, dat wil zeggen buiten de Verenigde Staten.

Medicijn uit Utrecht
Een van de succesverhalen is het medicijn Darzalex, tegen de ziekte van Kahler, een vorm van bloedkanker. Het middel is voor een belangrijk deel ontwikkeld in Utrecht bij het Deens-Nederlandse biotechbedrijf Genmab. De verkoopomzet van Darzalex kwam vorig jaar uit op $2,0 mrd vergeleken met $1,2 mrd in 2017. Door de toename kan Genmab hogere royalty-inkomsten tegemoet zien.

fd.nl/beurs/1286629/johnson-johnson-v...
voda
0
Pharming presenteert op congres in Hawaï

Gepubliceerd op 23 jan 2019 om 07:24 | Views: 5.882

Pharming 12:48
0,82 +0,02 (+2,18%)

LEIDEN (AFN) - Biotechnoloog Pharming zal deze week twee zogeheten 'posters' presenteren tijdens een congres op Hawaï. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

De Western Society of Allergy, Astma and Immunology (WSAAI) Conferentie vindt plaats in Maui. Het betreft presentaties over het gebruik van het Pharming-product Ruconest.
voda
0
Omzet Abbott Labs valt tegen

(ABM FN-Dow Jones) Abbott Labs heeft in het vierde kwartaal van 2018 een lager dan verwachte omzet geboekt. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van het Amerikaanse farmaceutische bedrijf.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal op jaarbasis met 2,3 procent naar 7.77 miljard dollar. De consensus opgesteld door FactSet kwam uit op 7,8 miljard dollar. Autonoom groeide de omzet met 6,4 procent.

Dit resulteerde in een nettowinst van 1,4 miljard dollar, een stijging met 10,8 procent.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,81 dollar per aandeel. Dit kwam overeen met de verwachting van analisten, zoals gepolst door FactSet.

Het kwartaaldividend werd verhoogd van 0,28 dollar naar 0,32 dollar.

Outlook

Abbott Labs voorziet voor 2019 een autonome omzetgroei van 6,5 tot 7,5 procent. De aangepaste winst per aandeel komt uit tussen 3,15 dollar en 3,25 dollar. De consensus is hier 3,20 dollar.

Het aandeel Abbott noteerde woensdag in de elektronische handel voorbeurs 2,1 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS LANCEERT KAPITAALVERHOGING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel

DEZE AANKONDIGING IS NIET VOOR VERSPREIDING, RECHTSTREEKS OF
ONRECHTSTREEKS, IN DE VERENIGDE STATEN VAN AMERIKA, AUSTRALIË,
CANADA, JAPAN, ZUID-AFRIKA OF ENIGE ANDERE JURISDICTIE WAAR DAT VERBODEN
ZOU ZIJN DOOR TOEPASSELIJKE WETGEVING

PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 14:00 CET

BIOCARTIS LANCEERT KAPITAALVERHOGING

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag de lancering aan
van een kapitaalverhoging met het oog op het ophalen van ongeveer EUR 45
miljoen door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure (het "Aanbod").

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

De versnelde orderbookprocedure zal onmiddellijk van start gaan. De
Vennootschap zal de resultaten van het Aanbod zo snel mogelijk
aankondigen via een persbericht na de afsluiting van de
orderbookprocedure.

Tijdens de orderbookprocedure zal de verhandeling in Biocartis aandelen
op Euronext Brussels worden opgeschort. Naar verwachting zal de
verhandeling van de aandelen hervatten na de publicatie van de
resultaten van het Aanbod.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail rdegrave@biocartis.com

tel +32 15 631 729

mobiel +32 471 53 60 64

Over Biocartis

Biocartis (Euronext Brussels: BCART) is een innovatief bedrijf in de
moleculaire diagnostiek (MDx), dat diagnostische oplossingen van de
nieuwste generatie aanbiedt om de klinische praktijk te verbeteren ten
voordele van de patiënt, clinici, kostendragers en de sector. Het
Idylla(TM) MDx systeem van Biocartis is een volledig geautomatiseerd,
staal-tot-resultaat real-time PCR-systeem (Polymerase Chain Reaction
ofwel Polymerasekettingreactie) dat accurate, zeer betrouwbare
moleculaire informatie verstrekt op basis van nagenoeg elk biologisch
staal, in nagenoeg elke omgeving. Biocartis ontwikkelt en
commercialiseert een snel uitbreidend testmenu dat belangrijke onvoldane
klinische behoeften in oncologie beantwoordt. Dit domein is het snelst
groeiende segment van de wereldwijde MDx-markt. Vandaag biedt Biocartis
tests aan in het domein van melanoom, darm- en longkanker. Meer
informatie op www.biocartis.com. Persfoto's vindt u hier
investors.biocartis.com/en/press-imag... . Volg ons op
Twitter twitter.com/biocartis_ : @Biocartis_.
voda
0
Pharming presenteert twee posters op medisch congres Hawaii

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Pharming Group
0,8215 0,02 2,50 % Euronext Amsterdam

(ABM FN-Dow Jones) Pharming presenteert tijdens een medisch congres op het Amwrikaanse Hawaï twee praktijkvoorbeelden die het belang van Ruconest als behandeling tegen erfelijk angio-oedeem benadrukken.

De twee zogenoemde posters worden gepresenteerd tijdens de Western Society of Allergy, Astma & Immunology (WSAAI) conferentie op het eiland dat loopt tot en met 24 januari.

Pharming zal allereerst ingaan op de "invloed van profylaxe (preventie) van erfelijk angio-oedeem met recombinant humane C1-esteraseremmer Ruconest op noodzaak van gebruik van de spoedeisende hulp."

Een patiënt die ondanks een profylaxe-therapie met een uit bloedplasma-bereide C1-remmer nog steeds angio-oedeem-aanvallen ondervond en veel naar de spoedeisende hulp moest, werd overgezet op Ruconest waarna het aantal aanvallen waarvoor een directe behandeling nodig was, "aanzienlijk afnam" tot één aanval in vijftien maanden, aldus Pharming. Ook het aantal bezoeken aan de spoedeisende hulp nam af.

Daarnaast gaat Pharming in op het effect van Ruconest als "routinematige korte termijn profylaxe van erfelijk angio-oedeem bij onvoldoende controle onder profylaxe met uit bloedplasma bereide C1-remmer tijdens de menstruatie". IN dit geval zag de betreffende patiënt de symptomen "substantieel" afnemen, aldus het Leidse biotechbedrijf. Door de werking van Ruconest was geen acute therapie meer nodig.

"Deze praktijkvoorbeelden bewijzen dat Ruconest een belangrijke rol blijft spelen in de behandeling van erfelijk angio-oedeem, ondanks de beschikbaarheid van andere therapeutische opties", volgens chief operating officer Bruno Giannetti van Pharming.

Het aandeel Pharming sloot dinsdag 2,3 procent lager op 0,80 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS VERHOOGT HET BEDRAG VAN DE KAPITAALVERHOGING WEGENS STERKE VRAAG

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel


PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 17:15 CET

BIOCARTIS VERHOOGT HET BEDRAG VAN DE KAPITAALVERHOGING WEGENS STERKE
VRAAG

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt aan dat, gelet op de
sterke vraag van investeerders, zij besloten heeft het bedrag van haar
eerder aangekondigde kapitaalverhoging (het "Aanbod") te verhogen van
EUR 45 miljoen tot ongeveer EUR 55 miljoen. Het Aanbod wordt
georganiseerd door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure.

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

De versnelde orderbookprocedure ging eerder vandaag van start. De
Vennootschap zal de resultaten van het Aanbod zo snel mogelijk
aankondigen via een persbericht na de afsluiting van de
orderbookprocedure.

Tijdens de orderbookprocedure is de verhandeling in Biocartis aandelen
op Euronext Brussels opgeschort. Naar verwachting zal de verhandeling
van de aandelen hervatten na de publicatie van de resultaten van het
Aanbod.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

--- EINDE ---

Meer informatie:

Renate Degrave

Manager Corporate Communications & Investor Relations

e-mail rdegrave@biocartis.com

tel +32 15 631 729

mobiel +32 471 53 60 64
voda
0
PERSBERICHT: Biocartis Group NV: BIOCARTIS HAALT EUR 55,50 MILJOEN OP VIA SUCCESVOLLE KAPITAALVERHOGING

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
Biocartis NV
12,10 0,10 0,83 % Euronext Brussel
PERSBERICHT: GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE - VOORWETENSCHAP

23 januari 2019, 21:30 CET

BIOCARTIS HAALT EUR 55,50 MILJOEN OP VIA SUCCESVOLLE KAPITAALVERHOGING

Mechelen, België, 23 januari 2019 - Biocartis Group NV (de
"Vennootschap" of "Biocartis"), een innovatief bedrijf in de moleculaire
diagnostiek (Euronext Brussels: BCART), kondigt vandaag aan dat zij op
succesvolle wijze een bedrag van EUR 55,50 miljoen aan bruto opbrengst
heeft opgehaald door middel van een private plaatsing met versnelde
orderbookprocedure van 5.000.000 nieuwe aandelen (zijnde circa 9,73% van
de uitstaande aandelen van de Vennootschap) aan een uitgifteprijs van
EUR 11,10 per aandeel (het "Aanbod").

Ewoud Welten, Chief Financial Officer van Biocartis, gaf volgende
toelichting: "De over-ingeschreven private plaatsing van vandaag
versterkt verder de beurswaarde van Biocartis. We zijn verheugd te zien
dat zelfs in deze uitdagende marktcondities zowel bestaande als nieuwe
internationale institutionele investeerders Biocartis blijven steunen in
de verdere uitvoering van zijn business plan. Dit is een grote motivatie
voor onze teams en partners alsook een sterke erkenning van de
vooruitgang die Biocartis het afgelopen jaar gemaakt heeft."

Biocartis heeft momenteel het voornemen om de netto-opbrengsten aan te
wenden voor de financiering van de uitbreiding van het testmenu en de
toepassingen voor het Idylla(TM) platform, de verkoop- en
marketingactiviteiten, verdere investeringen in de cartridge
productiecapaciteit, en voor werkkapitaal- en andere algemene
bedrijfsdoeleinden.

Joh. Berenberg, Gossler & Co. KG ("Berenberg"), KBC Securities SA/NV
("KBC Securities") en Kempen & Co N.V. ("Kempen") treden op als Joint
Bookrunners in het Aanbod.

In verband met het Aanbod is de Vennootschap met de Joint Bookrunners
akkoord gegaan met een marktconforme standstill periode van 90 dagen
voor toekomstige aandelenuitgiftes, waarbij de Joint Bookrunners afstand
kunnen doen van deze standstill onder voorbehoud van marktconforme
uitzonderingen.

Betaling en levering van de nieuwe aandelen zal naar verwachting
plaatsvinden op 28 januari 2019, en er zal een aanvraag worden gedaan om
de nieuwe aandelen toe te laten tot de verhandeling op de
gereglementeerde markt van Euronext Brussels op hetzelfde ogenblik. De
nieuwe uit te geven aandelen zullen dezelfde rechten en voordelen hebben
als, en zullen in alle opzichten dezelfde (pari passu) rang hebben met,
de bestaande en uitstaande aandelen van Biocartis op het ogenblik van
hun uitgifte.

Als gevolg van de uitgifte van nieuwe aandelen zal het maatschappelijk
kapitaal van de Vennootschap worden verhoogd van EUR 513.610,88 naar EUR
563.610,88 en zullen de uitgegeven en uitstaande aandelen van de
Vennootschap toenemen van 51.361.088 naar 56.361.088 gewone aandelen.

--- EINDE---
flosz
0
voda
0
Omzetgroei voor farmaceut Bristol-Myers Squibb

Gepubliceerd op 24 jan 2019 om 13:34 | Views: 143

NEW YORK (AFN/RTR) - De Amerikaanse farmaceut Bristol-Myers Squibb (BMS) heeft de omzet in het vierde kwartaal zien groeien, onder meer door sterkere verkopen van zijn belangrijkste medicijnen. Dat kwam donderdag naar voren uit een verklaring van de onderneming.

BMS zag de omzet met 10 procent op jaarbasis aandikken tot 6 miljard dollar. Dat kwam onder meer door sterke verkopen van kankermedicijn Opdivo en bloedverdunner Eliquis. Onder de streep resteerde een winst van 1,2 miljard dollar, tegen een verlies van 2,3 miljard dollar een jaar eerder.

Wel ondervond het bedrijf een nieuwe tegenslag met een belangrijk longkankermedicijn. BMS heeft de goedkeuringsaanvraag in de Verenigde Staten om een combinatietherapie voor nieuw gediagnosticeerde longkankerpatiënten op de markt te brengen ingetrokken, omdat meer onderzoeksdata nodig is.

Onlangs werd bekend dat Bristol-Myers Squibb de Amerikaanse biotechnoloog Celgene overneemt voor 74 miljard dollar. De deal behoort tot de grootste overnames in de biotech- en farmaciesector ooit.
3.327 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 ... 163 164 165 166 167 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront