Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
voda
0
'Boete VS dreigt voor Facebook'

Gepubliceerd op 18 jan 2019 om 21:03 | Views: 156

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse autoriteiten zijn van plan Facebook een boete op te leggen voor het schenden van privacyregels. Het zou gaan om een recordboete, aldus de krant The Washington Post op basis van ingewijden rond de zaak.

Naar verluidt is de Federal Trade Commission (FTC) van plan een boete op te leggen aan Facebook, die veel hoger is dan de straf van 22,5 miljoen dollar voor Google in 2012. Dat is tot dusver het hoogste boetebedrag van de toezichthouder voor het schenden van privacyregels. Volgens de bronnen zijn er de afgelopen tijd gesprekken geweest binnen de FTC over de boete voor Facebook.

Vorig jaar kwam Facebook in opspraak door het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. In maart 2018 kwam naar buiten dat Cambridge Analytica ongeoorloofde toegang had tot persoonlijke gegevens van tientallen miljoenen gebruikers van Facebook. Die persoonlijke gegevens zouden zijn gebruikt voor de verkiezingscampagne van president Donald Trump.
voda
0
Geen handel op Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street houdt maandag de deuren gesloten vanwege de viering van Martin Luther King Day.

Over een breed front gingen de koersen vrijdag omhoog.

Donderdagavond kwam het gerucht in de markt dat de Verenigde Staten overwoog de importtarieven voor Chinese producten op te heffen. The Wall Street Journal baseerde zich hierbij op bronnen, die expliciet aangaven dat nog geen definitieve beslissing was genomen.

De Amerikaanse president Donald Trump zei aan journalisten dit weekend in het Witte Huis dat "dingen erg goed gaan met China en met de handel".

Daar voegde hij aan toe dat hij "valse rapporten" had gezien die stelden dat de VS de heffingen op Chinese goederen zullen intrekken.

Een poging van Trump om de gedeeltelijke shutdown op te heffen, mislukte.

Zaterdagavond bood Trump de Democraten extra garanties over de bescherming van illegale immigranten.

In ruil eiste de president opnieuw de 5,7 miljard dollar die hij nodig heeft om een stalen muur te bouwen op de grens met Mexico. Ook wilde hij 805 miljoen dollar om drugssmokkel tegen te gaan en 800 miljoen dollar om hulp te kunnen verstrekken aan gestrande kinderen aan de Amerikaanse grens.

"Dit is een compromis die beide partijen zouden moeten omarmen", zei Trump vanuit het Witte Huis.

De Democraten hebben het voorstel van de president echter afgewezen. Dit gebeurde feitelijk al voor Trump zijn voorstel toelichtte. Deels was deze al uitgelekt en werd door Nancy Pelosi van de Democraten “een compilatie van enkele eerder afgewezen voorstellen” genoemd.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won vrijdag 1,3 procent op 2.670,71 punten, terwijl de Dow Jones index 1,4 procent steeg tot 24.706,35 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1 procent bij op 7.157,23 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla Model 3 mag weg op in Europa

Gepubliceerd op 21 jan 2019 om 11:35 | Views: 3.211

PALO ALTO (AFN/BLOOMBERG) - Tesla mag zijn Model 3 in Europa gaan leveren. Het instapmodel van de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's heeft een typegoedkeuring van de Nederlandse Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) gekregen, laat Tesla weten. Daardoor mag de auto in heel de Europese Unie de weg op.

Tesla had eerder al aangekondigd begin dit jaar de auto in Europa te gaan leveren. Dat wordt nu in februari, aldus het bedrijf. In eerste instantie komen alleen de duurdere versies hier beschikbaar. Daarna pas goedkopere varianten. Die strategie heeft Tesla ook in thuisland de Verenigde Staten gehanteerd.

De Model 3 is voor Tesla belangrijk om een groter marktaandeel te veroveren en winstgevend te worden. Als de schaalgrootte van de productie verder stijgt, kan Tesla de kostprijs voor het model ook omlaag krijgen. Daarmee komt een door topman Elon Musk beloofde Model 3 voor 35.000 dollar binnen handbereik. Daartoe schrapte Tesla onlangs ook een fors aantal banen.

Tesla heeft overigens ook de prijzen voor het gebruik van zijn zogeheten Supercharger-snellaadstations verhoogd. Dat deed het bedrijf eind vorig jaar al in de VS, maar nu ook in veel andere landen. In Nederland gaat een kilowattuur 0,28 euro kosten. Dat was eerder 0,20 euro. De prijsverhogingen zijn het gevolg van de verschillen in elektriciteitsprijzen in verschillende landen, liet Tesla aan de Amerikaanse website Electrek weten.
voda
0
Google krijgt privacy-boete van 50 miljoen

(ABM FN-Dow Jones) Een Franse toezichthouder heeft een boete van 50 miljoen euro opgelegd aan Google omdat de zoekmachine niet genoeg heeft gedaan om toestemming te krijgen van zijn gebruikers voor het verzamelen van gegevens voor gerichte advertenties.

Het is de hoogste boete tot nu toe die voortvloeit uit de Europese wetgeving voor de bescherming van persoonsgegevens, die vorig jaar van kracht werd. Deze wet, GDPR genaamd, vereist dat bedrijven zich houden aan de strenge regels voor bescherming van persoonsgegevens en privacy die consumenten in Europa beschermen.

Een belangrijk onderdeel van de nieuwe regelgeving is dat bedrijven hun gebruikers uitleggen hoe hun gegevens worden verzameld en gebruikt, en daarvoor toestemming vragen van de gebruiker.

"Mensen verwachten hoge standaarden van transparantie en controle van ons", stelde een woordvoerder van Google, dat onderdeel is van het beursgenoteerde Alphabet. "We zijn vastbesloten om te voldoen aan die verwachtingen en aan de vereisten van toestemming van de GDPR. We bestuderen het besluit om onze volgende stappen te bepalen."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla recalls more than 14,000 cars in China over airbags

Hindu reported that electric-vehicle maker Tesla will recall 14,123 cars in China over airbags that contained a part made by now-defunct Japanese manufacturer Takata, the Chinese market regulator announced on Friday. The US giant has already announced the recall of some Model S vehicles as part of a global industry-wide rooting out of parts made by Takata, which went bust in 2017 after its airbags were blamed for a number of deaths.

The affected vehicles in China are Model S cars made between February 2014 and December 2016, the State Administration of Market Regulation said.

It said the cars' passenger-side airbags were equipped with an ammonium nitrate propellant made by Takata, which was at risk of breakage that could result in the ejection of debris.

Tesla declined comment on Friday, but an announcement on its website said the "recall of the front passenger airbags in 2012 Model S vehicles began in January 2017, was extended to 2013 Model S vehicles in January 2018, and is now being extended to 2014-2016 Model S vehicles in January 2019".

Source : Hindu
voda
0
Futures wijzen op lagere opening Wall Street

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag waarschijnlijk een lagere opening tegemoet, als gevolg van nieuwe zorgen over de staat van Chinese economie. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,8 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen waren maandag vanwege de viering van Martin Luther King Day gesloten.

Maandag werd bekend dat de Chinese economie vorig jaar met 6,6 procent is gegroeid. Dat is het laagste niveau sinds 1990. In reactie twitterde de Amerikaanse Donald Trump maandagavond laat dat het nu tijd wordt voor China om een "echte overeenkomst" met de VS te sluiten. Volgens Trump moet China nu ophouden met "spelletjes te spelen".

Verder zou de Chinese president Xi Jinping topambtenaren binnen zijn Communistische Partij hebben gewaarschuwd voor de impact van de vertragende economie in zijn land, zo werd dinsdag bekend. In een toespraak waarschuwde de Chinese leider voor zwarte zwanen, een metafoor voor een onvoorziene gebeurtenis die voor onrust in de markt kan zorgen, en grijze neushoorns, die symbool staan voor een zeer aannemelijke dreiging die wordt genegeerd.

Vandaag ging de 31ste dag in van de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid. Er is nog weinig zicht op het opheffen van de shutdown. Trump ligt nog steeds in de clinch met de Democraten over het vrijmaken van geld voor de muur bij de grens met Mexico.

Op de macro-economisch agenda staan alleen de bestaande huizenverkopen over december. Hiervoor wordt een daling met 1,3 procent voorzien naar 5,25 miljoen huizen op een geannualiseerde basis. In november vorig jaar waren dat er 5,32 miljoen en in die maand betekende dat een stijging op maandbasis van 1,9 procent.

Verder is vandaag het jaarlijkse World Economic Forum in Davos van start gegaan, dat nog tot en met aanstaande vrijdag duurt. Een aantal wereldleiders, onder wie Trump, ontbreekt op de bijeenkomst in Zwitserland.

De euro/dollar noteerde op 1,1363 dollar. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1354 dollar.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 1,7 procent in het rood op 53,12 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,66 dollar moest worden neergeteld, een daling van 1,8 procent.

Bedrijfsnieuws

Vandaag komen Halliburton, United Technologies, IBM, AMD en Johnson & Johnson met cijfers over het vierde kwartaal.

Mastercard kreeg van de Europese Commissie een boete ter waarde van 570 miljoen euro.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won vrijdag 1,3 procent op 2.670,71 punten, terwijl de Dow Jones index 1,4 procent steeg tot 24.706,35 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1 procent bij op 7.157,23 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bijna 600 miljoen euro boete voor Mastercard

(ABM FN-Dow Jones) De Europese Commissie heeft Mastercard voor 570 miljoen euro beboet. Dit maakte de Commissie dinsdag bekend.

De boete werd uitgedeeld, omdat Mastercard volgens Brussel winkeliers tegenwerkte bij hun zoektocht naar betere voorwaarden bij banken in andere lidstaten. "Dat raakte zowel consumenten als retailers in de EU", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager.

Partijen in landen waar hoge vergoedingen gelden, konden door Mastercard niet uitwijken naar andere landen waar deze tarieven lager liggen. Dit was reden voor de Commissie om in april 2013 een onderzoek te starten naar de gedragingen van de creditcardmaatschappij.

Omdat Mastercard meewerkte aan het onderzoek, heeft het een korting van 10 procent gekregen op de boete.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Johnson & Johnson voldoet aan verwachtingen

(ABM FN) Johnson & Johnson heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en rekent op een verdere winstgroei in 2019. Dit bleek dinsdagmiddag uit de resultaten van de Amerikaanse levensmiddelen- en farmaceutische reus.

"Johnson & Johnson leverde opnieuw een sterk jaar af met een sterke operationele omzetgroei van 6,3 procent", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting.

In het vierde kwartaal behaalde Johnson & Johnson een omzet van 20,4 miljard dollar, 0,2 miljard dollar meer dan een jaar eerder. Zowel internationaal als op de eigen thuismarkt stegen de verkopen.

In heel 2018 liep de omzet met 6,7 procent op, van 76,5 miljard naar 81,6 miljard dollar. In Amerika was er een omzetstijging van 5,1 procent en internationaal van 8,5 procent.

Johnson & Johnson stelde halverwege oktober de outlook voor het gehele boekjaar opwaarts bij. Voor de omzet in 2018 ging het bedrijf uit van een bandbreedte van 81,0 miljard dollar tot 81,4 miljard dollar.

De winst kwam afgelopen jaar uit op 15,3 miljard dollar, ofwel 5,61 dollar per aandeel, wat aangepast voor bijzondere posten neerkwam op 8,18 dollar, een stijging van 12,1 procent. Daarmee kwam de winst uit aan de bovenkant van de verwachtingen.

De aangepaste winst per aandeel zou naar verwachting namelijk uitkomen in de bandbreedte van 8,13 dollar tot 8,18 dollar, schreef Johnson & Johnson in oktober.

Voor 2019 mikt Johnson & Johnson op een omzet van 80,4 miljard tot 81,2 miljard dollar. De aangepaste winst per aandeel stijgt vermoedelijk naar 8,50 tot zelfs 8,65 dollar.

Momenteel koopt de onderneming voor 5 miljard dollar eigen aandelen in.

In de elektronische handel voorbeurs noteerde de koers van het aandeel Johnson & Johnson dinsdag 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Halliburton boekt weer winst in vierde kwartaal

(ABM FN-Dow Jones) Halliburton heeft in het vierde kwartaal 2018 opnieuw zwarte cijfers geschreven. Dit bleek dinsdag uit de resultaten van de jubilerende Amerikaanse dienstverlener voor de oliesector.

De operationele winst steeg van 383 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2017 naar 608 miljoen dollar over de laatste drie maanden van 2018. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouders van Halliburton, die jaar honderd jaar oud, kwam uit op 664 miljoen dollar. Een jaar eerder was nog sprake van een nettoverlies van 824 miljoen dollar.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,41 dollar Analisten, geraadpleegd door FactSet, hadden gerekend op 0,37 dollar winst.

De omzet daalde wel fractioneel, van 5.940 miljoen dollar naar 5.936 miljoen dollar. Over het gehele boekjaar steeg de omzet echter met 16 procent naar net geen 24 miljard dollar.

Volgens topman Jeff Miller is er sprake van een solide herstel in de internationale operaties.

Het aandeel Halliburton noteerde dinsdag in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent lager.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Aandeel eBay in de lift

(ABM FN-Dow Jones) Het aandeel eBay zit dinsdag in de lift, nadat de activistische aandeelhouder Elliott Management zich meldde bij het bedrijf.
?
De aandeelhouder stuurde een brief met een vijfstappenplan om de waarde van het aandeel op te krikken naar 55 tot 63 dollar per eind 2020.
?
Vrijdag sloot het aandeel eBay op circa 31 dollar.
?
Volgens Elliott is er geen reden tot zorgen, want eBay heeft alles in huis om het tij te keren. Ook zou het internetbedrijf moeten blijven doorgaan met het teruggeven van kapitaal aan aandeelhouders.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Tesla mag Model 3 in Europa leveren

(ABM FN) Tesla Model 3 voldoet aan de voorwaarden om op de Europese wegen te mogen rijden. Dat heeft de Nederlandse toezichthouder RDW aangekondigd.

Tesla had deze goedkeuring ook verwacht, en had de online bestellingen voor de auto al eerder deze maand in enkele Europese landen geopend. Een woordvoerder van Tesla zei dat de afleveringen van Model 3 voor lange-afstanden in februari zullen aanvangen.

Europa is een belangrijke regio voor de toekomstige plannen van Tesla.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street stevent af op lagere opening

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag waarschijnlijk af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,6 procent in het rood.

De Amerikaanse beurzen waren maandag vanwege de viering van Martin Luther King Day gesloten.

“De Amerikaanse aandelenmarkten gaan lager openen, in navolging van de beurzen in Europa en Azië”, stelde analist Edward Moya van Oanda.

"De koersdalingen worden voornamelijk gedreven door China, nadat president Xi Jinping waarschuwde voor een vertraging van de Chinese economische groei. Ook komt er mogelijk een escalatie van de spanning tussen de VS en China, als de CFO van Huawei aan de VS wordt uitgeleverd", voegde Moya toe.

President Jinping zou topambtenaren binnen zijn Communistische Partij hebben gewaarschuwd voor de impact van de vertragende economie in zijn land, zo werd dinsdag bekend. In een toespraak waarschuwde de Chinese leider voor zwarte zwanen, een metafoor voor een onvoorziene gebeurtenis die voor onrust in de markt kan zorgen, en grijze neushoorns, die symbool staan voor een zeer aannemelijke dreiging die wordt genegeerd.

De VS heeft Canada om de uitlevering van de CFO van Huawei, Sabrina Meng, gevraagd. Dit meldde de Toronto’s Globe and Mail Newspaper. Meng werd op 1 december in Canada aangehouden. Het Chinese bedrijf zou mogelijk bedrijfsgeheimen hebben gestolen van marktpartijen in de Verenigde Staten.

Maandag werd bekend dat de Chinese economie in 2018 met 6,6 procent is gegroeid. Dat is het laagste niveau sinds 1990. In reactie twitterde de Amerikaanse Donald Trump maandagavond laat dat het nu tijd wordt voor China om een "echte overeenkomst" met de VS te sluiten. Volgens Trump moet China nu ophouden met "spelletjes te spelen".

Vandaag ging de 31ste dag in van de gedeeltelijke shutdown van de Amerikaanse overheid. Er is nog weinig zicht op het opheffen van de shutdown. Trump ligt nog steeds in de clinch met de Democraten over het vrijmaken van geld voor de muur bij de grens met Mexico.

Op de macro-economisch agenda staan alleen de bestaande huizenverkopen over december. Hiervoor wordt een daling met 1,3 procent voorzien naar 5,25 miljoen huizen op een geannualiseerde basis. In november vorig jaar waren dat er 5,32 miljoen en in die maand betekende dat een stijging op maandbasis van 1,9 procent.

Verder is vandaag het jaarlijkse World Economic Forum in Davos van start gegaan, dat nog tot en met aanstaande vrijdag duurt. Een aantal wereldleiders, onder wie Trump, ontbreekt op de bijeenkomst in Zwitserland.

De euro/dollar noteerde op 1,1349 dollar. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1354 dollar.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 2 procent in het rood op 52,96 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,66 dollar moest worden neergeteld, een daling van 1,8 procent.

Bedrijfsnieuws

Nabeurs komen IBM en AMD met cijfers over het afgelopen kwartaal.

Halliburton schreef in het vierde kwartaal 2018 opnieuw zwarte cijfers. De operationele winst steeg van 383 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2017 naar 608 miljoen dollar over de laatste drie maanden van 2018. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouders van Halliburton, dit jaar honderd jaar oud, kwam uit op 664 miljoen dollar. Een jaar eerder was nog sprake van een nettoverlies van 824 miljoen dollar voor de dienstverlener aan de oliesector. Het aandeel verloor in de elektronische handel voorbeurs 0,8 procent.

Johnson & Johnson steeg 1,2 procent. Het heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en rekent op een verdere winstgroei in 2019. "Johnson & Johnson leverde opnieuw een sterk jaar af met een sterke operationele omzetgroei van 6,3 procent", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting. In het vierde kwartaal behaalde de levensmiddelen- en farmaceutische reus een omzet van 20,4 miljard dollar, 0,2 miljard dollar meer dan een jaar eerder. Zowel internationaal als op de eigen thuismarkt stegen de verkopen.

Travelers Companies noteerde vlak. De verzekeraar presenteerde beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal.

Mastercard kreeg van de Europese Commissie een boete ter waarde van 570 miljoen euro. De boete werd uitgedeeld, omdat Mastercard volgens Brussel winkeliers tegenwerkte bij hun zoektocht naar betere voorwaarden bij banken in andere lidstaten. "Dat raakte zowel consumenten als retailers in de EU", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager. Het aandeel verloor 1,1 procent.

Het aandeel eBay zit dinsdag in de lift, nadat de activistische aandeelhouder Elliott Management zich meldde bij het bedrijf. De aandeelhouder stuurde een brief met een vijfstappen plan om de waarde van het aandeel op te krikken naar 55 tot 63 dollar.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index won vrijdag 1,3 procent op 2.670,71 punten, terwijl de Dow Jones index 1,4 procent steeg tot 24.706,35 punten. Techbeurs Nasdaq schreef 1 procent bij op 7.157,23 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bestaande woningverkopen Amerika gedaald

(ABM FN-Dow Jones) De bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten zijn in december gedaald. Dit maakte The National Association of Realtors dinsdag bekend.

De verkoop van bestaande woningen daalde ten opzichte van november met 6,4 procent naar een geannualiseerd aantal van 4,99 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,25 miljoen woningen.

De mediane verkoopprijs steeg met 2,9 procent op jaarbasis naar 253.600 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Halliburton keert terug naar winst

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 13:38 | Views: 1.042

Halliburton Company 16:34
30,54 -1,71 (-5,30%)

HOUSTON (AFN/BLOOMBERG) - Oliedienstverlener Halliburton heeft in het vierde kwartaal een positief resultaat in de boeken gezet. Dat kwam dinsdag naar voren uit een handelsbericht. Een jaar eerder werd er nog vanwege een belastinglast een verlies behaald.

Het resultaat kwam uit op 664 miljoen dollar, tegen een verlies van 824 miljoen dollar een jaar eerder. Het resultaat is beter dan analisten in doorsnee hadden voorzien, desondanks ging het aandeel in de Amerikaanse voorbeurshandel omlaag.

De omzet van Halliburton bedroeg ruim 5,9 miljard dollar, Dat is nagenoeg gelijk aan een jaar eerder maar meer dan kenners hadden voorzien. Bij de tak Completion & Production was sprake van een omzetgroei tot ruim 3,8 miljard dollar, terwijl bij Drilling & Evaluation de opbrengsten enigszins afnamen. In de Verenigde Staten nam de omzet af door minder activiteit.
voda
0
VS zien af van gesprek met China - media

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer gaat deze week niet in gesprek met twee Chinese vice-ministers om te spreken over het huidige handelsconflict. Dit meldde de Amerikaanse zakenzender CNBC dinsdagavond op basis van een bron.

Lighthizer zou deze week met twee ministers uit China spreken over de handhaving van copyrightregels. Met name op dit gebied zijn de twee economische grootmachten ver van elkaar verwijderd. Deze poging om het handelsconflict op te lossen voor de deadline van 1 maart werd evenwel de kop in gedrukt, aldus een bron tegenover CNBC. Het Witte Huis zou de bespreking namelijk hebben afgezegd.

Tegenover CNBC stelde een woordvoerder van het Witte Huis enkel dat de voorbereidingen voor een gesprek op hoog niveau met vice-premier Liu He eind deze maand nog wel in volle gang zijn.

Nadat het bericht naar buiten kwam, daalden de Amerikaanse beurzen nog wat verder. De S&P 500 noteerde dinsdagavond 1,5 procent lager, terwijl techbeurs Nasdaq zelfs 1,8 procent verloor.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Wall Street zakt verder weg

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zakten dinsdag gedurende de handelsdag verder weg. Circa anderhalf uur voor het sluiten van Wall Street koerste de toonaangevende S&P 500 1,7 procent lager op 2.625,25 punten. Techbeurs Nasdaq verloor zelfs 2,1 procent op 7.010,57 punten.

"De koersdalingen worden voornamelijk gedreven door China, nadat president Xi Jinping waarschuwde voor een vertraging van de Chinese economische groei. Ook komt er mogelijk een escalatie van de spanning tussen de VS en China, als de CFO van Huawei aan de VS wordt uitgeleverd", aldus analist Edward Moya van Oanda Moya.

President Jinping zou topambtenaren binnen zijn Communistische Partij hebben gewaarschuwd voor de impact van de vertragende economie in zijn land, zo werd dinsdag bekend. In een toespraak waarschuwde de Chinese leider voor zwarte zwanen, een metafoor voor een onvoorziene gebeurtenis die voor onrust in de markt kan zorgen, en grijze neushoorns, die symbool staan voor een zeer aannemelijke dreiging die wordt genegeerd.

Maandag werd bekend dat de Chinese economie in 2018 met 6,6 procent is gegroeid. Dat is het laagste niveau sinds 1990. In reactie twitterde de Amerikaanse Donald Trump maandagavond laat dat het nu tijd wordt voor China om een "echte overeenkomst" met de VS te sluiten. Volgens Trump moet China nu ophouden met "spelletjes te spelen".

Later op de handelsdag werden de beurzen even in beweging gebracht door mediaberichten dat de Verenigde Staten niet ingaan op gesprekken met China ter voorbereiding op een bijeenkomst op hoog niveau later deze maand. De Amerikaanse handelsgezant Robert Lighthizer zou deze week met twee ministers uit China spreken over de handhaving van copyrightregels. Met name op dit gebied zijn de twee economische grootmachten ver van elkaar verwijderd. Het Witte Huis zou de bespreking hebben afgezegd.

Tegenover de Amerikaanse zakenzender CNBC stelde een woordvoerder van het Witte Huis enkel dat de voorbereidingen voor een gesprek op hoog niveau met vice-premier Liu He eind deze maand nog wel in volle gang zijn.

Op de macro-economisch vlak werd bekend dat de bestaande woningverkopen in de Verenigde Staten in december zijn gedaald. De verkoop van bestaande woningen daalde ten opzichte van november met 6,4 procent naar een geannualiseerd aantal van 4,99 miljoen stuks. Er werd door economen gerekend op 5,25 miljoen woningen. De mediane verkoopprijs steeg met 2,9 procent op jaarbasis naar 253.600 dollar.

Verder is vandaag het jaarlijkse World Economic Forum in Davos van start gegaan, dat nog tot en met aanstaande vrijdag duurt. Een aantal wereldleiders, onder wie Trump, ontbreekt op de bijeenkomst in Zwitserland. "De teneur in het Zwitserse Davos is redelijk negatief", zo stelde beleggingsadviseur Rein Schutte van Boer & Olij. "Er is veel bezorgdheid over de groei van de wereldeconomie."

De euro/dollar noteerde op 1,1366 dollar. Bij het begin van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar op 1,1354 dollar.

Olie noteerde dinsdag lager. Een maart-future West Texas Intermediate noteerde 2,2 procent in het rood op 52,59 dollar, terwijl voor een maart-future Brent 61,28 dollar moest worden neergeteld, een daling van 2,3 procent.

Bedrijfsnieuws

Nabeurs komen IBM en AMD met cijfers over het afgelopen kwartaal.

Halliburton schreef in het vierde kwartaal 2018 opnieuw zwarte cijfers. De operationele winst steeg van 383 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2017 naar 608 miljoen dollar over de laatste drie maanden van 2018. De nettowinst zoals deze toekomt aan de aandeelhouders van Halliburton, dit jaar honderd jaar oud, kwam uit op 664 miljoen dollar. Een jaar eerder was nog sprake van een nettoverlies van 824 miljoen dollar voor de dienstverlener aan de oliesector. Het aandeel verloor 3,1 procent.

Johnson & Johnson daalde 2,2 procent. Het heeft in 2018 aan de eigen verwachtingen voldaan en rekent op een verdere winstgroei in 2019. "Johnson & Johnson leverde opnieuw een sterk jaar af met een sterke operationele omzetgroei van 6,3 procent", aldus CEO Alex Gorsky in een toelichting. In het vierde kwartaal behaalde de levensmiddelen- en farmaceutische reus een omzet van 20,4 miljard dollar, 0,2 miljard dollar meer dan een jaar eerder. Zowel internationaal als op de eigen thuismarkt stegen de verkopen.

Travelers Companies gaf 1,6 procent prijs. De verzekeraar presenteerde beter dan verwachte resultaten over het vierde kwartaal.

Mastercard kreeg van de Europese Commissie een boete ter waarde van 570 miljoen euro. De boete werd uitgedeeld, omdat Mastercard volgens Brussel winkeliers tegenwerkte bij hun zoektocht naar betere voorwaarden bij banken in andere lidstaten. "Dat raakte zowel consumenten als retailers in de EU", aldus eurocommissaris Margrethe Vestager. Het aandeel verloor 1,7 procent.

Het aandeel eBay zit dinsdag in de lift, nadat de activistische aandeelhouder Elliott Management zich meldde bij het bedrijf. De aandeelhouder stuurde een brief met een vijfstappen plan om de waarde van het aandeel op te krikken naar 55 tot 63 dollar. Het aandeel steeg met 6,5 procent.

Wells Fargo kondigde aan het kwartaaldividend met vijf procent te verhogen van 0,43 naar 0,45 dollar per aandeel. Het aandeel steeg fractioneel.

Tesla Model 3 voldoet aan de voorwaarden om op de Europese wegen te mogen rijden. Dat heeft de Nederlandse toezichthouder RDW aangekondigd. Europa is een belangrijke regio voor de toekomstige plannen van Tesla. Het aandeel Tesla daalde evenwel met 1,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Activist Elliott wil dat eBay Marktplaats afsplitst

De activistische aandeelhouder Elliott heeft eBay op de korrel. Het hedgefonds wil onder andere dat het online veilingplatform zijn dochterbedrijven, waaronder het Nederlandse Marktplaats, afsplitst.

Elliott heeft een belang van 4% genomen in eBay, blijkt uit een brief die het fonds dinsdag heeft gepubliceerd. De activist denkt dat de koers binnen twaalf maanden kan stijgen naar $55, bijna het dubbele van de $31 die een aandeel eBay vrijdag kostte. Beleggers reageren enthousiast: het aandeel staat bij het sluiten van de Europese beurzen bijna 7% hoger.

FD
Elliott haalt een aantal klassieke activistentrucs uit de hoge hoed. eBay zou meer kapitaal aan zijn aandeelhouders moeten uitkeren, scherper op de kosten moeten letten en het bestuur zou zichzelf eens nauwkeurig moeten evalueren.

Zijn eigen concurrent
Een van de andere aanbevelingen is een afsplitsing van de eBay-dochterbedrijven. Die bestaan uit twee delen: andere veilingwebsites, zoals Marktplaats en de Duitse autowebsite Mobile, en de ticketwebsite Stubhub. Deze bedrijven beconcurreren het moederbedrijf en elkaar om kapitaal en aandacht, schrijft Elliott. Bovendien zijn eBay en zijn dochterbedrijven soms rechtstreekse concurrenten.

Als eBay zich op zijn kernbedrijf zou richten, zou dat het platform een boost kunnen geven. Volgens Elliott is dit jarenlang verwaarloosd, waardoor nichespelers als Etsy en Wayfair marktaandeel hebben kunnen afsnoepen.

Op eigen benen meer waard
Door de dochterbedrijven af te splitsen verdwijnen deze problemen, schrijft Elliott. Bovendien zou dat de waardering flink opschroeven. De activist meent dat eBay Classifieds Group, waar bedrijven als Marktplaats onder vallen, op eigen benen tussen de $8 mrd en $12 mrd waard is. Nu waardeert Elliott dit onderdeel op zo'n $4,5 mrd.

Ook Stubhub kan afgesplitst veel meer opbrengen, stelt Elliott. De website, een marktplaats voor het kopen en verkopen van kaartjes voor sportwedstrijden en concerten, is in de ogen van de activist nu zo'n $2,2 mrd waard, tegenover $3,5 mrd tot $4,5 mrd als zelfstandig bedrijf.

Smakelijke overnamehapjes
Bovendien zijn de bedrijven afgesplitst aantrekkelijke overnamedoelwitten. Dat geldt volgens Elliott, dat in Nederland bekend is als luis in de pels van AkzoNobel, ook voor de online marktplaats van eBay zelf. Die zou de aandacht kunnen trekken van strategische en financiële partijen die in één klap een afzetkanaal in landen als de VS, Duitsland en Zuid-Korea willen veroveren.
eBay heeft nog niet gereageerd op de voorstellen van zijn nieuwe aandeelhouder, die als weinig zachtzinnig te boek staat. eBay-topman Devin Wenig weet ongetwijfeld wie hij tegenover zich heeft. Zou hij de advertentie voor zijn opvolger al geschreven hebben?

fd.nl/beurs/1286622/activist-elliott-...
voda
0
Wall Street sluit flink in het rood

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 22:09 | Views: 4.319

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met forse verliezen gesloten. Het sentiment stond onder druk door zorgen over de wereldeconomie, handelsspanningen en de voortdurende shutdown van de Amerikaanse overheid. Verder waren er resultaten van verschillende bedrijven.

De Dow-Jonesindex verloor 1,2 procent op 24.404,48 punten. De brede S&P 500 zakte 1,4 procent tot 2632,90 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1,9 procent tot 7020,35 punten.

Maandag bleef Wall Street dicht vanwege Martin Luther King Day. Amerikaanse beleggers verwerkten dus nu pas het nieuws dat de Chinese economie vorig jaar met 6,6 procent groeide. Dat is het traagste tempo sinds 1990 en werd voor een groot deel veroorzaakt door de handelsvete met de Verenigde Staten.

Voorbereidende gesprekken

In de media werd gemeld dat de Amerikaanse regering weigert voorbereidende gesprekken aan te gaan met China, voorafgaand aan het bezoek van de Chinese vicepremier Liu He aan Washington later deze maand. Naar verluidt vinden de VS dat er te weinig vooruitgang wordt geboekt in de handelsgesprekken.

Medisch bedrijf Johnson & Johnson (J&J) en oliedienstverlener Halliburton publiceerden resultaten. J&J rekent op een zwakkere groei dit jaar en verloor 1,4 procent. Halliburton keerde terug naar een positief resultaat in de laatste periode van het jaar, maar ging 3 procent omlaag. De producent van gereedschap Stanley Black & Decker werd 15,5 procent lager gezet na tegenvallende verwachtingen.

Mastercard

Mastercard leverde 1,3 procent in. De creditcardfirma kreeg van Brussel een boete van ruim 570 miljoen euro vanwege schending van mededingingsregels.

Internethandelaar eBay sprong ruim 6 procent omhoog, na een brief van de activistische aandeelhouder Elliott Management aan het bestuur met voorstellen om meer waarde te creëren bij het bedrijf. Arconic, dat onderdelen levert aan de auto- en luchtvaartindustrie, kelderde 16 procent, na het afblazen van een verkoop van de onderneming.

Woningverkoop

Daarnaast werd bekend dat de verkoop van bestaande woningen in de VS is gedaald naar het laagste niveau in ruim drie jaar. Door de stijgende huizenprijzen en het krappe aanbod hebben vooral starters het moeilijk om een huis te vinden.

De euro was 1,1356 dollar waard, tegen 1,1358 dollar in Europa. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,3 procent tot 52,57 dollar en Brent zakte 2 procent tot 61,51 dollar per vat.
voda
0
IBM profiteert van clouddiensten

Gepubliceerd op 22 jan 2019 om 22:33 | Views: 1.250

ARMONK (AFN) - Het Amerikaanse technologieconcern IBM heeft de omzet in 2018 licht zien stijgen, met 1 procent tot 79,6 miljard dollar. Het bedrijf deed goede zaken met zijn activiteiten rond cloudsoftware. Dat blijkt uit cijfers die IBM dinsdag na het slot van de beurshandel in New York bekendmaakte.

Bij de clouddiensten stegen de inkomsten op jaarbasis met 12 procent tot 19,2 miljard dollar. Bij de verkoop van hardware daalde de verkoop. De nettowinst over heel 2018 kwam uit op meer dan 8,7 miljard dollar, van ruim 5,7 miljard dollar in 2017. De cijfers en winstprognoses voor dit jaar waren beter dan verwacht en in de handel nabeurs op Wall Street ging het aandeel IBM flink omhoog.

Eind oktober kondigde IBM aan softwarebedrijf Red Hat voor meer dan 33 miljard dollar over te nemen. Het is daarmee de grootste overname in de historie van het Amerikaanse bedrijf. Met de aankoop wil IBM zijn positie in de cloudmarkt verstevigen.
voda
0
Ebay gaat voorstellen activist bekijken

Gepubliceerd op 23 jan 2019 om 06:17 | Views: 0

eBay 22 jan
32,92 +1,92 (+6,19%)

SAN JOSE (AFN) - Internethandelaar eBay gaat de voorstellen van de activistische aandeelhouder Elliott Management zorgvuldig bestuderen. Dat liet de onderneming weten in reactie op een brief van de aandeelhouder aan het bestuur, waarin de aandeelhouder oproept tot een grondige evaluatie van de activiteiten en een focus op de primaire marktplaats.

Dat liet eBay woensdag weten. Elliott heeft een belang genomen van meer dan 4 procent in eBay en wil dat het bedrijf een vijfstappenplan gaat volgen. Door de focus op de eigen marktplaats kunnen er operationele verbeteringen plaatsvinden. Andere activiteiten, waaronder het Nederlandse Marktplaats en ticketverkoper StubHub, zouden moeten worden afgesplitst.

Ook zou eBay substantieel kapitaal aan de aandeelhouders kunnen uitkeren. Ebay kijkt naar eigen zeggen uit naar contact met Elliott, zoals het contact heeft ,,met alle aandeelhouders''. Elliott is in Nederland vooral bekend vanwege AkzoNobel. De aandeelhouder steunde de overnamepoging van het Amerikaanse PPG Industries, maar het toenmalige verf- en chemiebedrijf wist zijn belager buiten de deur te houden. Maar mede als gevolg van de strijd werd Akzo gesplitst.
25.209 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 662 663 664 665 666 667 668 669 670 671 672 ... 1257 1258 1259 1260 1261 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront