Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Europa, Euro, Brexit, etc.

2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Chiddix
0
Wat zegt de broer van Boris Johnson over May? Haar beleid is een grote fout en staaltje van staatkundig geblunder zoals we dat niet meer meegemaakt hebben sinds de Suez crisis.
Deal is onacceptabel en onhoudbaar en broer die staatssecretaris was stapte uit regering May evenals Boris J en Davis vanwege oplopende spanningen en meningsverschillen binnen het kabinet over de te volgen Brexit-strategie.
DeZwarteRidder
0
quote:

Chiddix schreef op 14 januari 2019 13:23:

Wat zegt de broer van Boris Johnson over May? Haar beleid is een grote fout en staaltje van staatkundig geblunder zoals we dat niet meer meegemaakt hebben sinds de Suez crisis.
Deal is onacceptabel en onhoudbaar en broer die staatssecretaris was stapte uit regering May evenals Boris J en Davis vanwege oplopende spanningen en meningsverschillen binnen het kabinet over de te volgen Brexit-strategie.
Boris heeft zelf deze moeilijkheden veroorzaakt omdat hij zo graag de baas wil worden in Engeland; ook qua haar lijkt hij veel op Trump.
voda
0
Mays brexit-deal in afkeurend parlement

Gepubliceerd op 14 jan 2019 om 14:06 | Views: 4.828

LONDEN (AFN) - De Britse premier Theresa May legt haar brexit-deal met de EU voor aan het 650 leden tellende parlement, dat het naar het zich laat aanzien in meerderheid een heel slecht plan vindt. Als een meerderheid toch instemt, mogelijk uit angst voor nog meer brexitproblemen, dan kan het Verenigd Koninkrijk 29 maart uit de EU stappen. Er verandert dan praktisch niets tot eind 2020, terwijl de EU en Londen hun scheiding afronden.

Dit scenario is onwaarschijnlijk, omdat al een heleboel parlementsleden zich tegen het plan hebben gekeerd. Als het Lagerhuis dinsdagavond de voorstellen wegstemt, heeft May drie parlementaire werkdagen om te bekijken wat ze nu gaat doen (tot 21 januari) en met een plan B te komen. Tal van media suggereren dat ze moet aftreden als haar nederlaag in het Lagerhuis erg groot is. Dit leidt dan in eerste instantie tot de keuze van een nieuwe premier uit de Conservatieve partij.

May kan ook met instemming van twee derde van het Lagerhuis nieuwe verkiezingen houden. Ze kan ook besluiten de brexit-deal later nog een keer in stemming te brengen of met een andere versie komen. Probleem is dat wat de EU betreft, veranderen niet meer kan. Volgens EU-topambtenaren kan Londen wel rekenen op uitstel van de brexit tot in juli.

Ramp

Het lidmaatschap van de Britten van de EU loopt nu aan het eind van de dag op 29 maart af. Als er dan niets is geregeld, is er een 'no-dealbrexit'. Dat lijkt op een ramp uit te lopen voor de Britse economie en ook erg schadelijk voor de EU. May heeft daarom gezegd dat er helemaal geen brexit komt als dit een 'no-dealbrexit' dreigt te worden.

Een meerderheid van de parlementariërs wil de 'no deal' voorkomen, maar de vraag is hoe. Oppositieleider Jeremy Corbyn van de partij Labour, wil zodra Mays plan is weggestemd, de regering met een motie van wantrouwen wegstemmen en nieuwe verkiezingen houden. Maar het ziet ernaar uit dat hij daarvoor ook de tien Noord-Ierse parlementariërs van de DUP nodig heeft, die May tot dusver in het zadel houden. De 317 Conservatieve parlementsleden lijken achter May te staan, ook de circa honderd die gruwen van haar brexitplan.

Wantrouwen

Als een motie van wantrouwen wordt aangenomen, moet binnen twee weken blijken of de regering alsnog het vertrouwen terugwint of er een andere regering gevormd kan worden, mogelijk met een nieuwe premier en andere partijen. Anders volgen op zijn vroegst 25 dagen later, in de laatste week van februari, verkiezingen.

De tegenstanders van de brexit ijveren ondertussen voor een oplossing die ook het probleem veroorzaakte: een referendum. May wil geen tweede referendum, maar haar uitspraak ,,mijn brexitdeal of geen brexit'' zou volgens sommige parlementariërs een goede keuzevraag opleveren: Wilt u de brexit met het bereikte akkoord of wilt u lid van de EU blijven? Voor een referendum is echter wetgeving en andere voorbereiding nodig, die mogelijk wel zes weken in beslag nemen.
haas
0
Ik ga er vanuit dat VK nee zegt tegen het brexitplan van May (besproken/akkoord met EU).En er voorlopig geen brexit komt:
VK zal dus verder blijven doormodderen in het zoeken naar wat ze willen:)
izdp
0
Corbyn moet erg op zijn tellen passen.
De dagen worden voor hem al afgeteld als leaver in grote tegenstelling tot de grote meerderheid van remainers in zijn partij.
izdp
0
En deze vind ik dan weer tekenend.

www.nu.nl/brexit/5683553/may-waarschu...

Tja, als je het hok openzet kan je dat verwachten als je zelf een samenraapsel bent van landen.

Geef Noord-Ierland terug aan de Ieren en grensprobleem daar opgelost.
Chiddix
0
Het Britse Hogerhuis heeft een motie aangenomen, 321 voor en 152 tegen, dat het huidige akkoord met de EU de economische welvaart,de interne veiligheid en de internationale invloed van het VK bedreigt. De motie werd ingediend op verzoek van de oppositie. Dat die aangenomen werd maakt veel duidelijk , dat ook een belangrijk deel Conservatieven(Hogerhuis) vinden, dat May er een potje van maakt.
Chiddix
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 januari 2019 13:28:

[...]
Boris heeft zelf deze moeilijkheden veroorzaakt omdat hij zo graag de baas wil worden in Engeland; ook qua haar lijkt hij veel op Trump.
De deal van May bevalt Boris niet en zijn broer. Die de Brexit op gang hebben gebracht denken er ook zo over bv Nigel Farage. Maar ze staan niet alleen.
Of Boris gedroomd heeft , dat hij tussentijds de nieuwe premier van het VK zou worden, is niet uitgekomen. Weet niet of het wel zo verstandig is een nationalist/populist premier te maken terwijl de partij doorgaans conservatief is. Dan krijg je dezelfde toestanden als Trump met de Republikeinen?
Chiddix
0
Gevolgen Brexit zonder deal voor het VK: bron Bank of England.

BBP krimp 8%.
Inflatie 6,5%.
Rentestijging tot 5,5%.
Pond en dollar worden gelijk in waarde.
Huizenprijzendaling 30%.

Er kan nog een hele waslijst toegevoegd worden wat de gevolgen zijn voor het VK bij no deal bv medicijnen import/export etc
Boris Johnson zegt, dat repen mars verkrijgbaar blijven bij no deal. Of hij ook nadenkt over no Brexit is niet bekend.
Chiddix
0
Als de deal vanavond niet door het Lagerhuis komt, krijgt May drie dagen de tijd om een nieuwe deal te lanceren in het Lagerhuis. A.s maandag zou er dan weer gestemd worden. In tussentijd gaat May naar Brussel, om nog iets te wijzigen.
Corbyn(Labour leider) fietst daar nog doorheen met een motie van wantrouwen tegen het kabinet May die hij a.s woensdag waarschijnlijk wil indienen als de deal wordt weggestemd.
Kan die man niet even wachten tot volgende week maandag? Komt wat chaotisch over als May niet de afgesproken tijd krijgt?
DeZwarteRidder
0
Stijging export eurozone

Door ANP Producties
1 uur geleden in FINANCIEEL

Luxemburg - De goederenexport van de landen van de eurozone naar de rest van de wereld is in november met 1,9 procent gestegen tot een bedrag van 203 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. Dat meldde het Europees statistiekbureau Eurostat op basis van een voorlopige schatting.

De import van de negentien eurolanden klom op jaarbasis met 4,7 procent tot een waarde van 184 miljard euro. Dat leverde een handelsoverschot van 19 miljard euro op.
Chiddix
0
Wanneer vanavond bij de stemming May een grote nederlaag leidt, ook veel conservatieven tegen de deal stemmen, vindt men in de UK , dat May moet opstappen.
Bij een kleine nederlaag wil men haar nog drie dagen geven , om iets te wijzigen in de deal in samenspraak met de EU.
voda
0
20:24
*Amendement Baron geeft VK expliciet het recht de Noord-Ierse backstop te beëindigen zonder toestemming van de EU
20:24
*Amendement Baron afgekeurd met 600 stemmen, slechts 24 stemmen voor
20:02
*Amendementen van Corbyn, Blackford en Leigh zijn komen te vervallen
voda
0
LIVE | May stevent af op historische nederlaag

VIDEO

Loodst de Britse premier Theresa May haar brexitakkoord vanavond door het Lagerhuis of stevent ze af op een historische nederlaag? Engeland maakt zich op voor een cruciale stemming over de deal die May vorig jaar met de EU sloot. Het ziet er slecht uit voor May: het akkoord sneuvelt vrijwel zeker. Volg alle ontwikkelingen in ons liveblog.

Leon van Wijk 15-01-19, 17:30 Laatste update: 20:29

www.ad.nl/dossier-brexitdeal/live-may...
voda
0
Nederlaag voor May

(ABM FN-Dow Jones) De Brexit-deal die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie overeenkwam, heeft onvoldoende steun gekregen in het Britse Lagerhuis, zoals ook algemeen werd verwacht.

Uiteindelijk kreeg het akkoord van May slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen.

Dat Labour tegen zou stemmen werd in aanloop naar de stemming nog eens benadrukt door partijleider Jeremy Corbyn. Hij sprak dinsdagavond van een "slechte deal voor het land".

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*Corbyn legt motie van wantrouwen op tafel
20:45
*Corbyn: catastrofale nederlaag [voor May]
voda
0
Update: nederlaag voor May

(ABM FN-Dow Jones) De Brexit-deal die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie overeenkwam, heeft onvoldoende steun gekregen in het Britse Lagerhuis, zoals ook algemeen werd verwacht.

Uiteindelijk kreeg het akkoord van May slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen.

Dat Labour tegen zou stemmen, was verwacht, en werd in aanloop naar de stemming nog eens benadrukt door partijleider Jeremy Corbyn. Hij sprak dinsdagavond van een "slechte deal voor het land".

Na het tellen van de stemmen sprak Corbyn van een "catastrofale nederlaag" en legde een motie van wantrouwen op tafel.

Alvorens de zogeheten 'meaningful vote' kon plaatsvinden, stonden er nog vier amendementen op de agenda. Drie daarvan, die van Corbyn, Blackford en Leigh, werden ingetrokken.

Het amendement van John Baron werd wel in stemming gebracht. Dit amendement zou het VK expliciet het recht geven de Noord-Ierse backstop te beëindigen zonder toestemming van de EU. Er waren echter slechts 24 stemmen voor en maar liefst 600 tegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
*Juncker: de tijd is bijna op
21:13
*Juncker: ik spoor het VK aan om zou snel mogelijk haar intenties te verduidelijken
21:13
*Juncker: ik neem met spijt kennis van het stemresultaat in [Britse] Lagerhuis
voda
0
Update2: nederlaag voor May

(ABM FN-Dow Jones) De Brexit-deal die de Britse premier Theresa May met de Europese Unie overeenkwam, heeft onvoldoende steun gekregen in het Britse Lagerhuis, zoals ook algemeen werd verwacht.

Uiteindelijk kreeg het akkoord van May slechts 202 stemmen voor en maar liefst 432 stemmen tegen.

Dat Labour tegen zou stemmen, was verwacht, en werd in aanloop naar de stemming nog eens benadrukt door partijleider Jeremy Corbyn. Hij sprak dinsdagavond van een "slechte deal voor het land".

Na het tellen van de stemmen sprak Corbyn van een "catastrofale nederlaag" voor May en legde een motie van wantrouwen op tafel. Hierover gaat woensdagavond gestemd worden.

Als een verrassing kwam de actie van Corbyn niet, zei valuta-analist Bart Hordijk van Monex Europe tegen ABM Financial News. "Dat had hij al eerder aangekondigd."

Marktanalist Stefan Koopman van Rabobank denkt dat May die motie van wantrouwen zal overleven, maar haar positie zal daardoor wel verder verzwakken.

Alvorens de zogeheten 'meaningful vote' kon plaatsvinden, stonden er nog vier amendementen op de agenda. Drie daarvan, die van Corbyn, Blackford en Leigh, werden ingetrokken.

Het amendement van John Baron werd wel in stemming gebracht. Dit amendement zou het VK expliciet het recht geven de Noord-Ierse backstop te beëindigen zonder toestemming van de EU. Er waren echter slechts 24 stemmen voor en maar liefst 600 tegen.

Wat nu?

Met een stevige nederlaag op zak heeft May in principe nog drie dagen om met een alternatief voorstel te komen.

Donald Tusk, voorzitter van de Europese Raad, schreef op Twitter: "als een deal onmogelijk is, en niemand wil 'no deal', wie zal dan uiteindelijk de moed hebben om te zeggen wat de enige positieve oplossing is."

Voorzitter Jean-Claude Juncker van de Europese Commissie zei op Twitter met spijt kennis te hebben genomen van de uitslag in het Lagerhuis.

"Ik spoor het VK aan om zou snel mogelijk haar intenties te verduidelijken", aldus Juncker. "De tijd is bijna op", waarschuwde hij.

Koopman verwacht dat Brussel met "zalvende woorden komt, maar geen garanties zal geven".

De bewegingen op de valutamarkten vielen volgens Hordijk van Monex Europe eigenlijk erg mee. Dat was ook de constatering van Koopman.

De analist van Rabobank verwacht dat de echte beweging op de valutamarkten pas volgt nadat May maandag, of wellicht eerder, haar plannen ontvouwt. Dan pas weet de markt waar het aan toe is.

Het Britse pond/dollar noteerde dinsdagavond op 1,2865 en de euro/pond op 0,8867.

Update: om meer informatie, analistenreacties en koersbewegingen toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
2.111 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 ... 102 103 104 105 106 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.725,40 -0,63%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.914,36 -0,45%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.399,53 +0,85%
 EUR/USD 1,0654 +0,09%
 WTI 82,71 +0,77%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront