Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
voda
0
Top Fortis gaat vrijuit - media

(ABM FN-Dow Jones) Maurice Lippens, Jean-Paul Votron en vijf andere ex-topbestuurders van de ontmantelde financiële groep Fortis worden niet langer vervolgd. Dat zou het parket van Brussel donderdag hebben bevestigd aan zakenkrant De Tijd.

Vijf jaar geleden besloot het parket van Brussel nog dat Lippens en enkele collega's voor de strafrechter moesten belanden, met aantijgingen van valsheid in geschrifte, oplichting en inbreuken op de wet over het toezicht op de financiële sector. Nu, meer dan tien jaar na de val van Fortis, besluit het parket dat er toch niet voldoende bezwaren zijn om hen te vervolgen, aldus de krant.

Het parket heeft volgens de zakenkrant lange tijd gewacht op onderhandelingen die liepen in Nederland, waar Ageas als rechtsopvolger van Fortis met gedupeerde beleggers een schikking zou treffen. Nu die schikking er is, trekt het parket de stekker uit de zaak. "In september hebben we bevestiging gekregen dat een schikking is getroffen én aanvaard door het Hof van Amsterdam", aldus parketwoordvoerster Ine Van Wymersch tegenover De Tijd.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Boete voor plaatsen aandelen bij bekenden

Gepubliceerd op 20 dec 2018 om 17:23 | Views: 1.170

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse zakenbank Merrill Lynch is zijn boekje te buiten gegaan bij het begeleiden van bedrijven die naar de beurs gingen. De bank plaatste voorafgaand aan de beursgangen aandelen bij bekenden, onder wie directe familieleden van medewerkers. Dat is verboden, dus moet Merrill Lynch een boete van 6 miljoen dollar betalen.

Volgens toezichthouder FINRA vonden de ongeoorloofde transacties plaats bij een aantal spraakmakende beursintroducties, zoals die van Facebook en Twitter. Gezien de waarde die deze ondernemingen werd toegedicht, waren de aandelen in de aanloop naar hun beursgang erg gewild. Door de effecten aan bekenden te verkopen, trok Merrill Lynch hen voor ten nadele van klanten.

Merrill Lynch plaatste de aandelen ook bij medewerkers van andere brokers, wat eveneens verboden is. Ten minste 120 medewerkers van de bank maakten zich schuldig aan de praktijken. Dat gebeurde bij 325 beursgangen die tussen 2010 en maar 2018 plaats hadden.

Merrill Lynch heeft inmiddels ingestemd met de boete van FINRA. De bank wil evenwel geen schuld bekennen, maar ontkent de aantijgingen ook niet.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-201218-256/Boet...
voda
0
JPMorgan in Hong Kong beboet voor witwassen - media

(ABM FN-Dow Jones) JPMorgan heeft van de autoriteiten in Hong Kong een boete opgelegd gekregen van omgerekend 1,6 miljoen Amerikaanse dollar vanwege het schenden van de regelgeving tegen witwassen en het financieren van terrorisme. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van een verklaring van de Hong Kong Monetary Authority.

De regels zouden door de Amerikaanse bank tussen april 2012 en februari 2014 zijn overtreden.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Miljoenenboete voor voormalig topman Deutsche Boerse

(ABM FN-Dow Jones) Carsten Kengeter, de voormalig CEO van beursplatform Deutsche Börse, heeft een schikking getroffen met de Duitse justitie voor het betalen van een boete van 4,75 miljoen euro vanwege het handelen met voorkennis. Dit maakte de Duitse officier van justitie in Frankfurt woensdag bekend.

Van het boetebedrag gaat een kwart miljoen euro naar goede doelen.

Het handelen van Kengeter werd sinds 2016 onderzocht vanwege verdenking van voorkennis. De oud-topman kocht in december 2015 aandelen Deutsche Börse als onderdeel van een beloningsprogramma binnen het bedrijf. Op dat moment lagen er al concrete plannen voor een fusie met de London Stock Exchange (LSE). Die fusie zou later niet doorgaan. Kengeter stapte in december 2017 op als CEO van Deutsche Börse.

Zowel Kengeter als Deutsche Börse ontkennen dat ze de fout in zijn gegaan. Vorige maand maakte het beursplatform wel bekend dat het een boete van 10,5 miljoen euro zal betalen om de zaak af te sluiten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Co. All rights reserved.
voda
1
Drie ex-bankiers Credit Suisse opgepakt om Afrikaans schandaal

Op verzoek van openbaar aanklagers in New York zijn in Londen drie voormalige Credit Suisse-bankiers gearresteerd. De drie worden beschuldigd van betrokkenheid bij een fraude met zeker $2 mrd aan zogeheten 'tonijnobligaties' uit Mozambique. De Verenigde Staten hebben om hun uitlevering gevraagd. Credit Suisse zegt door zijn ex-werknemers te zijn bedrogen.

Een man repareert het logo van het Zwitserse Credit Suisse op een vestiging van de bank in Zurich.Foto: Reuters

In verband met dezelfde zaak werd afgelopen weekend al voormalig minister van financiën Manuel Chang opgepakt in Zuid-Afrika. Hij heeft laten weten uitlevering aan te vechten.

Visserijprojecten
De ex-bankiers Andrew Pearse, Surjan Singh en Detelina Subeva zouden in 2013 diverse (tonijn)visserijprojecten hebben opgetuigd en daarvoor miljarden hebben opgehaald bij internationale banken en investeerders. Gedeeltelijk is het geld gebruikt om nieuwe hypermoderne vissersschepen van te kopen en de kustbewaking mee te verbeteren. Maar zeker $200 mln zou zijn verduisterd.

Een flink deel van het geld is in de zakken van Mozambikaanse overheidsfunctionarissen beland. Volgens de Amerikaanse aanklager hebben de drie bankiers corruptie mogelijk gemaakt en zich daarmee schuldig gemaakt aan een misdrijf. Verder wordt ze samenzwering tot witwassen en valsheid in geschrifte verweten.

Credit Suisse zelf is niet aangeklaagd. Volgens een woordvoerder van de Zwitserse bank hebben de drie de interne controles weten te omzeilen en handelden ze puur vanuit persoonlijke motieven.

Behalve Credit Suisse waren ook de Russische bank VTM en het Franse BNP Paribas betrokken bij het verkopen van de leningen. Beleggers stonden te springen om het geld te verschaffen, omdat Mozambique een rijzende economische ster was in Afrika en er grote gas- en olievoorraden waren ontdekt voor de kust. Toen de olieprijs in 2014 fors begon te dalen werden alle plannen om die voorraden aan te boren op de lange baan geschoven.

Internationale hulp
De leningen werden verborgen gehouden voor het parlement van Mozambique en ook voor internationale donoren als het Internationaal Monetair Fonds, zodat die hulp bleven geven aan het land, een van de armste ter wereld. Het fonds stopte vervolgens tijdelijk met het hulpprogramma voor Mozambique.

Ook de Nederlandse financiële steun werd stopgezet door toenmalig minister Lilianne Ploumen van Ontwikkelingssamenwerking. Het resultaat was dat de Mozambikaanse munt in een vrije val raakte. De schuld liep op tot meer dan 110% van het bbp.

Pikant genoeg zit er ook een Nederlandse kant aan het verhaal. Zeker $850 mln - van de ruim $2 mrd opgehaalde gelden - werd namelijk via het in Amsterdam gevestigde Mozambikaanse overheidsbedrijf Ematum binnengehaald. Ematum is een brievenbusfirma en wordt beheerd door het Nederlandse trustkantoor TMF.

fd.nl/ondernemen/1284253/drie-ex-bank...
haas
0
Hoe de miljoenendeal van groenteteler Hartman uit Klazienaveen uitmondde in een drama
7 december 2017 Jaap Hellinga Economie

Hein Deprez (links) en Willem Hartman in de groentekas in Sexbierum, toen er nog geen sprake was van een conflict. Foto: Archief Catrinus van der Veen
Hein Deprez (links) en Willem Hartman in de groentekas in Sexbierum, toen er nog geen sprake was van een conflict. Foto: Archief Catrinus van der Veen
Direct dit artikel delen:
De verkoop van groenteteler Hartman in Klazienaveen, Sexbierum en Oosterbierum - een van de grootste groenteleveranciers van het land - is uitgelopen op een keiharde strijd met de Vlaamse kopers.

Nu details over dat conflict naar buiten komen, krijgt de zelfgekozen dood van oprichter Willem Hartman (1946-2017) een nog wranger perspectief. De groentekweker overleed op 20 oktober, ruim drie maanden nadat hij de verkoop van A.C. Hartman (180 medewerkers, jaaromzet 30 miljoen euro) met zijn handtekening bezegelde.

www.dvhn.nl/economie/Hoe-de-miljoenen...
voda
0
Hechtere EU-samenwerking witwastoezicht

Gepubliceerd op 14 jan 2019 om 14:32 | Views: 418

BRUSSEL (AFN) - De nationale toezichthouders op de handhaving van de anti-witwaswetten door banken in de EU en de Europese Centrale Bank (ECB) gaan hechter samenwerken. Ze hebben in Brussel gedetailleerde afspraken gemaakt over het uitwisselen van informatie en de stappen die worden gezet als verdachte transacties in beeld komen.

De overeenkomst komt voort uit een actieplan dat de EU-ministers van Financiën in december opstelden naar aanleiding van recente witwasonthullingen bij ING en bij banken in Denemarken, Letland, Estland en Malta. De afspraken gaan over welk type informatie, en onder welke voorwaarden, moet worden uitgewisseld. Ook zijn regels vastgelegd voor de bescherming van financiële gegevens van bedrijven en burgers.

EU-commissaris Valdis Dombrovskis noemt de overeengekomen gecoördineerde samenwerking een ,,nieuwe mijlpaal’’ in de strijd tegen witwaspraktijken.

De ministers schoten in december een voorstel van de Europese Commissie af om de Europese Bankautoriteit (EBA) te laten toezien op de handhaving van de anti-witwaswetten.
haas
0
Voor straf: 4 jaren gratis in Staatshotel:)
Bankiers zijn beter af bij oplichting
===============================================

Tegen het echtpaar dat wordt verdacht
van oplichting van horecagelegenheden
en particulieren in heel Nederland,zijn
forse straffen geëist.Het OM eist tegen
de man van het stel vier jaar en tegen
de vrouw drie jaar.
De 'hotelpiraten' sliepen in hotels en
bed & breakfasts zonder te betalen. Ook
leenden ze geregeld fietsen die ze niet
terugbrachten.Vaak lieten ze wat
spullen achter om de indruk te wekken
dat ze nog niet waren vertrokken.
voda
0
Cristiano Ronaldo geeft fraude toe en accepteert schikking

Voetballer Cristiano Ronaldo heeft in de rechtbank toegegeven dat hij belasting heeft ontweken. De voetballer van Juventus stemde dinsdag in met een boete van bijna €19 mln, meldden verschillende media.

Daarnaast werd hij veroordeeld tot 23 maanden gevangenisstraf. De cel hoeft hij echter niet in omdat straffen van minder dan twee jaar in Spanje voorwaardelijk worden opgelegd wanneer het geen geweldsmisdrijf betreft.

Cristiano Ronaldo en zijn vriendin komen aan bij de rechtbank in Madrid.Foto: Reuters

Formaliteit
De zaak was volgens Voetbal International vooral een formaliteit: eerder bereikte Ronaldo al overeenstemming met de Spaanse overheid. De 33-jarige Ronaldo, die pas sinds afgelopen zomer voor het Italiaanse Juventus speelt, moest voor de zitting wel speciaal terug naar Madrid. Hij kwam dinsdag — maandag moest hij spelen — samen met zijn vriendin bij de rechtbank aan. De zitting zou slechts enkele minuten geduurd hebben.

De Portugees Ronaldo heeft als speler van de Spaanse club Real Madrid tussen 2011 en 2014 ongeveer €14,7 mln belasting ontdoken door inkomsten uit portretrechten te verzwijgen. Hij had voor het beheer van zijn beeldrechten een bedrijf op de Britse Maagdeneilanden. Zijn inkomsten hieruit — volgens de aanklagers ongeveer €28,4 mln — gaf hij niet op bij de belastingdienst.

Naar de buitenwereld heeft Ronaldo steeds gezegd dat hij onschuldig was. Volgens zijn advocaat was er slechts een misverstand over welke zaken de Portugees wel en niet aan de Spaanse belastingdienst op moest geven.

'Doelbewust'
Volgens de aanklagers gaf hij inkomsten doelbewust niet op. Het overbrengen van de rechten aan een bedrijf op de Maagdeneilanden zou slechts bedoeld zijn om een rookgordijn op te werpen voor de belastingautoriteiten, aldus een eerdere verklaring van het Spaanse bureau voor economische vergrijpen.

Lees ook
Cristiano Ronaldo verdacht van belastingfraude

Ook andere voetballers
Ronaldo, tot 2013 de duurste voetballer ter wereld, is niet de eerste voetballer die belasting ontweek. In 2016 kreeg FC Barcelona-speler Lionel Messi, samen met zijn vader, al een boete van €1,5 mln. Ook Xabi Alonso, Ronaldo's voormalige teamgenoot bij Real Madrid, hangt een fraudezaak boven het hoofd. Hij moest dinsdag eveneens voor de rechter komen, maar weigerde tot een schikking te komen, schrijft BBC.

Tot 2010 werden 'buitenlandse talenten' in Spanje vrijgesteld van verschillende belastingen. Deze regel werd in 2003 geïntroduceerd om talenten in allerlei sectoren binnen te halen. Grote voetballers, zoals David Beckham, Zinedine Zidane en Luis Figo, maakten van deze regeling gebruik.

In de kredietcrisis besloot Spanje de regel echter te schrappen voor inkomens hoger dan €600.000. Na die tijd is de overheid streng gaan controleren of voetballers de regels via een omweg probeerden te omzeilen.

fd.nl/economie-politiek/1286540/kort-...
voda
0
'Fed bekijkt rol Deutsche Bank in witwaszaak'

Gepubliceerd op 23 jan 2019 om 06:39 | Views: 1.133

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse Federal Reserve onderzoekt hoe Deutsche Bank voor miljarden dollars aan verdachte transacties van Danske Bank afhandelde. Dat zeggen ingewijden tegen persbureau Bloomberg. Daarmee krijgt de witwasaffaire rondom de in opspraak geraakte Deense bank een nieuwe dimensie.

Het Fed-onderzoek bevindt zich naar verluidt nog in een beginfase. Danske Bank wordt beticht van witwaspraktijken via een onderdeel in Estland, dat tussen 2007 en 2015 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen verwerkte, via banken als Deutsche Bank, Bank of America en JPMorgan Chase, die wereldwijd actief zijn. Het zou onder meer om crimineel geld uit Rusland gaan.

Deutsche Bank liet weten dat het wereldwijd verschillende informatieverzoeken heeft gehad van toezichthouders die ,,interesse hebben in de Danske-zaak''. Er zijn nog geen formele onderzoeken aan de gang, aldus een verklaring waarin niet concreet ingegaan werd over een rol voor de Federal Reserve.

Topman Christian Sewing zei onlangs dat Deutsche Bank een intern onderzoek naar zijn rol met Danske is begonnen, hoewel hij geen bewijs voor misstanden zag. Hij drong er daarbij op aan niet op de feiten vooruit te lopen en uit te gaan van de onschuld van de bank en de medewerkers totdat het tegendeel is bewezen.
haas
0
Rabobank eist ‘doorgesluisde’ 2 miljoen terug van vrouw gevallen vastgoedbaron Ger Visser
Rabobank heeft vrijdag bij de civiele rechter in Zutphen ruim 2,05 miljoen euro geëist van de familie van de failliete Eurocommerce-eigenaar Ger Visser. Het geld zou volgens Rabobank aan familie zijn overgemaakt om het uit de handen van schuldeisers te houden. Inmiddels hebben Visser en zijn vrouw een scheiding aangevraagd.

Sjoerd Hartholt 01-02-19, 17:52 Laatste update: 18:37
3
Vlak na het faillissement in 2012 werd er door Eurocommerce 2,05 miljoen euro via een spoedboeking overgemaakt naar Vrobel, het persoonlijke vermogensvennootschap van de vrouw van Ger Visser, Patricia Vroklage. Inmiddels hebben Visser en zijn vrouw een scheiding aangevraagd.
haas
0
Na de schikking met Rabo, Gevalletje ING wordt er nu aan kleinbier VIvat in het openbaar !! door DNB wat verteld:Zo openbaar was de waarschwuing aan ING niet ?
===================================================
DNB maant Vivat om lakse screening terrorisme'
Door ANP PRODUCTIES

35 min geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Vivat heeft een tik op de vingers gekregen van toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB), omdat de verzekeraar zijn interne controlesystemen om terrorismefinanciering te voorkomen al jaren niet op orde heeft. Dat blijkt uit een brief van De Nederlandsche Bank (DNB), die Het Financieele Dagblad heeft ingezien.
voda
0
Megaboete UBS in Frankrijk - media

FONDS KOERS VERSCHIL VERSCHIL % BEURS
UBS Group AG
CHF 12,495 -0,35 -2,72 % Swiss Exchange (Virtex)

(ABM FN) UBS heeft een boete opgelegd gekregen in Frankrijk van 3,7 miljard euro. Dit meldde persbureau AFP woensdag.

Volgens de rechtbank in Parijs heeft UBS meegewerkt aan het witwassen van vermogen. Dat levert de Zwitserse bank volgens AFP de grootste boete ooit op, opgelegd door een Franse rechter.

Inmiddels noteert het aandeel UBS 2,5 procent lager.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse SEC onderzoekt Danske Bank

Gepubliceerd op 21 feb 2019 om 11:23 | Views: 631

KOPENHAGEN (AFN) - De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) is een onderzoek begonnen naar Danske Bank. De grootste bank van Denemarken verwerkte van 2007 tot en met 2014 miljarden euro's aan dubieuze geldstromen via een dochteronderneming in Estland. Onder meer crimineel geld uit Rusland zou zijn witgewassen.

Eerder al was de Amerikaanse justitie een onderzoek begonnen naar het financiële concern. Danske Bank laat weten zijn volledige medewerking te verlenen aan beide onderzoeken. Ook in onder meer thuisland Denemarken en Frankrijk lopen er onderzoeken tegen de bank.
haas
0
Duits-Russisch witwasschandaal
vrijdag 22 februari 2019, 19:10 uur

Miljarden euro's aan Russisch zwart geld worden jaarlijks witgewassen in de Europese Unie. Dat was bekend. Maar veel van deze miljarden belanden via een ingenieuze truc ook in Duitsland. Na lang politieonderzoek nam de Duitse justitie deze week grote sommen geld aan banktegoeden en onroerend goed in beslag - want Duitse ondernemers en banken blijken flink aan het witwassen te verdienen. Over dit corruptie netwerk te gast financieel journalist Roel Janssen.

FacebookTwitterE-mail LinkedIn
haas
0
Notarissen staken jarenlang Kadastergeld in eigen zak

Notariaat Twee vrienden ontdekten dat hun notaris te hoge Kadasterkosten doorberekende en het verschil in eigen zak stak. En hun notaris bleek niet de enige. De tuchtrechter zette onlangs een streep door de praktijk. „Dit is fout.”

www.nrc.nl/nieuws/2019/02/15/notariss...
voda
0
Handelsplatform liegt over vergunning AFM

Gepubliceerd op 27 feb 2019 om 11:35 | Views: 2.806

AMSTERDAM (AFN) - Handelsplatform FPlus Trading heeft op zijn website ten onrechte vermeld te handelen met een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Volgens de toezichthouder is sprake van misleiding en het bedrijf moet een dwangsom betalen.

FPlus Trading is volgens de eigen website een handelsplatform waarop men kan handelen in onder meer valuta en crypto's, aandelen en indexen. Hiervoor zegt het bedrijf een vergunning van de AFM te hebben.

FPlus Trading misbruikt echter de handelsnaam en het vergunningnummer van een vergunninghouder bij de AFM en misleidt op deze wijze consumenten. De AFM heeft geen vergunning verstrekt aan FPlus Trading.

De dwangsom bedraagt 5000 euro voor iedere kalenderdag dat FPlus Trading hier niet aan de oproep van de toezichthouder voldoet, met een maximum van 50.000 euro.
haas
0
banken ? steeds meer berichten over witwassen m.b.v. banken !
hoe zal dat verder gaan ?

Het grote geld !
DeZwarteRidder
0
Drie personen aangehouden bij grote politieactie in Haagse wijk Ypenburg
05 maart 2019 07:06 Laatste update: 27 minuten geleden

De politie is dinsdagochtend bezig met een grootschalige actie in de Haagse wijk Ypenburg. De agenten worden hierbij ondersteund door het Openbaar Ministerie (OM) Den Haag. Er zijn doorzoekingen gedaan in ruim dertig woningen waarbij drie personen zijn aangehouden.

De aangehouden mannen van 57, 43 en 36 jaar komen uit Zoetermeer, Nootdorp en Rijswijk. Ze worden verdacht van witwassen en zouden hebben opgetreden als verhuurbemiddelaars.

De politie laat weten dat de actie nog in volle gang is en dat er daarom nog niet meer informatie gedeeld zal worden.

Twintig andere panden in Ypenburg worden nog doorzocht. Ook zijn er acties gaande in Rijswijk, Zoetermeer, Nootdorp en Rotterdam.

Onderzoek in de Haagse wijk Ypenburg. (Foto: ANP)
Invallen gedaan in spookwoningen

De invallen zijn gedaan in zogeheten spookwoningen. Deze panden worden gebruikt door criminelen, terwijl de bewoners niet staan ingeschreven in het bevolkingsregister of valse papieren gebruiken.

Deze mensen proberen op deze manier uit beeld te blijven van de overheid. Vaak worden de panden gebruikt voor criminele doeleinden en als safehouses. Er worden bijvoorbeeld grote partijen geld, vuurwapens of drugs opgeslagen.

Ook de FIOD, de Belastingdienst en de gemeente Den Haag zijn betrokken bij de actie.
haas
0
FTM:

Groen beleggingsfonds van Charles Ratelband in zwaar weer
Lees direct het verhaal

Tjakka!
Groen en duurzaam beleggen is al jaren een profijtelijke trend en daar komen vanzelfsprekend ook ‘handige’ jongens op af. Charles Ratelband, zoon van Emile, is er zo een. Zijn Windsharefund publiceert geen jaarverslagen, terwijl beleggers er grote risico's lopen.


Risico voor de belegger, winst in het voordeel van Ratelband
Investeerders zouden risicoarm een mooie rente krijgen – 5 procent op jaarbasis, belooft de website – bij een investering in windenergie.

Een puntje van zorg: uit zijn cv blijkt niet dat Ratelband enige kennis van de markt voor windmolens heeft. Ook zijn twee teamleden ontbreekt het aan dergelijke kennis.

De beleggers lopen veel meer risico, terwijl gemaakte winsten vooral in het voordeel van Ratelband uitpakken. Er zijn nog steeds geen jaarverslagen gepubliceerd en er is sprake van een kostenoverschrijding van 1.261.596 euro.
2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.379,37 +0,78%
 EUR/USD 1,0644 -0,25%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront