Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Shell rondt deal met Total af

Gepubliceerd op 9 jan 2019 om 06:27 | Views: 2.596

Royal Dutch Shell A 16:31
26,36 +0,03 (+0,11%)

Total 16:32
47,69 +0,49 (+1,04%)

DEN HAAG (AFN) -Shell heeft een verkoopdeal met het Franse olie- en gasconcern Total afgerond. Daarbij koopt het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf het resterende belang van 26 procent in de Indiase lng-terminal Hazira. Dat werd woensdag bekendgemaakt.

Financiële details werden niet verstrekt. Total kondigde de verkoop aan Shell, dat al de rest van de aandelen in handen had, eind augustus aan. Ook hebben de Fransen een overeenkomst met Shell om de komende vijf jaar telkens een half miljoen ton lng (vloeibaar gemaakt aardgas) aan Shell te verkopen.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 7 januari 2019 21:15:

Topman Shell: herstel vertrouwen wordt lastig

Gepubliceerd op 7 jan 2019 om 18:07 | Views: 4.371

Royal Dutch Shell A 17:37
26,37 -0,05 (-0,17%)

DEN HAAG (AFN) - Het maatschappelijk vertrouwen in olie- en gasconcern Shell is de afgelopen jaren afgenomen, zo signaleert topman Ben van Beurden. Hij wijt het wantrouwen onder meer aan ,,te simpele argumenten'' en een gebrek aan dialoog met de maatschappij. Het vertrouwen herstellen wordt echter lastig, zo voorspelt Van Beurden in een interview op de website van het bedrijf.

Het Brits-Nederlandse bedrijf ligt de laatste jaren flink onder vuur. Activisten hekelen niet alleen de bijdrage van fossiele brandstoffen aan klimaatverandering, maar ook de rol van Shells activiteiten bij vervuiling in Nigeria en aardbevingen in Groningen. Daar kwam vorig jaar de controverse over de voorgestelde afschaffing van de dividendbelasting bij, die volgens critici puur voor grote multinationals als Shell was bedoeld.

,,Sommige mensen zetten het bedrijf onder druk met wat wij dan weer te simpele argumenten vinden'', zo verklaart Van Beurden de kritiek. ,,We slagen er niet altijd in een waardevolle dialoog met de samenleving aan te gaan en dat baart me zorgen.''

Naast praten is het volgens Van Beurden ook zaak de daad bij het woord te voegen. Zo moet Shell ,,de eigen zaken op orde hebben'', dus geen nieuwe problemen voor mens of milieu veroorzaken. Daarnaast moet de olie- en gasreus met oplossingen komen voor problemen in de Nigerdelta of in Groningen en energieproducten leveren die de maatschappij verlangt.
"Daarnaast moet de olie- en gasreus ... energieproducten leveren die de maatschappij verlangt."

Ik vrees dat wat de maatschappij verlangt niet in overeenstemming is met wat de markt vraagt. Het is wel de markt waar je je producten moet verkopen.
voda
0
Royal Dutch Shell starts new unit at Geismar chemical plant in Louisiana

Reuters reported that Royal Dutch Shell has started production of the fourth alpha olefins unit at its Geismar, Louisiana, chemical manufacturing site. The new unit started production in December and will increase the annual output of the Geismar plant by 425,000 tonne to 1.3 million tonnes.

Meanwhile, Alpha olefins are used in a wide range of everyday products from soap to detergents and motor oils.

Source : Reuters
voda
0
Royal Dutch Shell completes acquisition of Total's 26% stake in Hazira LNG

IANS reported that Royal Dutch Shell on Wednesday said it has completed the acquisition of French oil major Total SA's 26% stake in the company that operates 5 million tonnes per annum-Hazira LNG terminal in Gujarat. It said "Shell Gas BV, a subsidiary of Royal Dutch Shell plc, announced that it has completed acquisition of 26% equity interest in the Hazira LNG and Port venture in India from Total Gaz Electricité Holdings France (Total). This brings Shell's equity interest in the venture to 100%.”

It, however, did not reveal the deal size.

Shell had in August 2018 announced plans to buy Total's stake in Hazira LNG and Port venture which comprises of two companies - Hazira LNG that operates an LNG regasification terminal in Gujarat and Hazira Port, which manages a direct berthing multi-cargo port at Hazira.

Source : IANS
voda
0
Shell overweegt verkoop Canadese raffinaderij - media

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell overweegt om de Canadese raffinaderij Sarnia in Ontario en belangen in aardgas in Alberta te verkopen en peilt de interesses van potentiële kopers. Dit schreef persbureau Bloomberg vrijdag op basis van uitspraken van de Brits-Nederlandse energiereus.

Shell wil zich focussen op LNG, schaliegas en olie, en is bereid andere activiteiten te desinvesteren.

Mocht er onvoldoende animo zijn of te weinig worden geboden, dan zal Shell de desinvestering afblazen.

Wereldwijd voert Shell een desinvesteringsprogramma uit ter waarde van 30 miljard dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Vergunning Equinor en Shell voor CO2-opslag

Het Noorse energiebedrijf Equinor heeft een vergunning gekregen van de Noorse overheid om CO2 op te slaan onder de Noordzee. Dat heeft het Noorse ministerie van olie en energie vrijdag bekendgemaakt.

Equinor gaat nu samen met partners Shell en Total een ontwikkelplan maken. Daarna moet het Noorse parlement in 2020 of 2021 een definitief besluit over het project nemen. De CO2 moet op twee kilometer diepte worden opgeslagen, vlakbij het grootste olie- en gasveld van Noorwegen: Troll.

Schepen en pijpleidingen
De bedoeling is om ook CO2 van fabrieken op land, zoals energiecentrales en cementfabrieken in die ondergrondse opslag op te slaan. Die CO2 zou dan via schepen naar een verzamelpunt worden gebracht aan de kust, waarvandaan het broeikasgas via pijpleidingen naar de opslag wordt geleid.

Een schematische weergave van het Noorse project om CO2 op te slaan onder de NoordzeeFoto: Equinor

Equinor, Shell en Total gaan nu een ontwerp bedenken, waarbij ook een nauwkeurigere schatting van de kosten naar voren zal komen. Een eerste voorlopige kostenschatting uit 2016 kwam uit op omgerekend ongeveer $ 1 mrd voor de aanleg van de complete infrastructuur, zo bericht persbureau Reuters. Het gaat om 's werelds eerste project waar CO2 afkomstig van verschillende industrieën kunnen worden opgeslagen.

1,5 miljoen ton CO2
Verwacht wordt dat er in een eerste fase 1,5 miljoen ton CO2 per jaar kan worden opgeslagen in de ondergrondse opslag. Dat kan later worden uitgebreid.
Als alle goedkeuringen binnen zijn, zou het project in 2023 of 2024 in bedrijf kunnen worden genomen.

Milieuorganisaties zijn tegen
Equinor verwacht, net als Shell, dat het realiseren van de klimaatdoelstellingen van Parijs niet mogelijk is zonder gebruik te maken van het afvangen en opslaan van CO2.

Ook in Nederland wordt daarom gekeken naar projecten om CO2 onder de Noordzee op te slaan. Milieuorganisaties als Greenpeace zijn echter fel tegen het gebruik van deze technologie. Ze beschouwen het als een lapmiddel dat de uitstoot niet structureel omlaag brengt. Het was een van de redenen voor de organisaties om weg te lopen van onderhandelingen over een nieuw klimaatakkoord in Nederland.

fd.nl/ondernemen/1285543/vergunning-e...
Bijlage:
voda
0
Shell en PGGM willen samen Eneco kopen

(ABM FN-Dow Jones) Olie- en gasconcern Shell en pensioenuitvoerder PGGM willen samen een bod doen op het energiebedrijf Eneco. Dat hebben de twee bedrijven maandag bekendgemaakt.

De aandeelhouders van Eneco, 53 Nederlandse gemeenten, kondigden in december een gecontroleerde veiling van het bedrijf aan.

Het consortium van Shell en PGGM toonde zich in een verklaring onder de indruk van de "unieke positie" van Eneco in de energietransitie in Nederland, met zijn investeringen in hernieuwbare energie en duurzaamheid.

Het consortium ziet Eneco als een platform dat als aparte organisatie verder kan groeien door investeringen in binnen- en buitenland. PGGM en Shell zeggen de "kennis, ambitie, en financiële slagkracht" te kunnen bieden om het aanbod van duurzame energieproducten van Eneco uit te breiden voor miljoenen klanten in Noordwest-Europa.

Financiële details werden niet vermeld. Volgens het Financieele Dagblad wordt in de markt rekening gehouden met een verkoopprijs van rond de 3 miljard dollar.

"Samen kunnen we een groeiend aantal klanten in Noordwest-Europa van betaalbare, duurzame energie voorzien", aldus Frank Roeters van Lennep, die chief investment officer private markets is bij PGGM.

"De activiteiten van Eneco passen goed bij onze New Energies-activiteiten en bij onze ambities om steeds weer nieuwe manieren te vinden om emissies te reduceren en schonere energie te leveren stelde Maarten Wetselaar, directeur Integrated Gas & New Energies bij Shell.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: interesse Shell in Eneco niet verrassend

(ABM FN-Dow Jones) Het is geen grote verrassing dat Royal Dutch Shell samen met pensioenuitvoerder PGGM energiebedrijf Eneco wil kopen. Dat stelt analist Quirijn Mulder van ING dinsdag.

Volgens de analist is Shell er meer en meer gericht op hernieuwbare energie en wil het een groter marktaandeel in de elektriciteitsmarkt, zowel in het genereren als distributie ervan. Eneco heeft de laatste jaren vol ingezet op hernieuwbare energie.

De investeringen in hernieuwbare energie worden door Shell jaarlijks van 1 miljard dollar naar 2 miljard dollar verhoogd. In het volgende decennium worden die mogelijk zelfs verdubbeld en dat onderstreept volgens de analist de ambities van Shell op het gebied van hernieuwbare energie.

Mulder denkt dat het consortium van Shell en PGGM een goede kans heeft om Eneco over te nemen, ondanks de concurrentie van private equity en buitenlandse spelers.

ING heeft een Houden advies op het aandeel Royal Dutch Shell, met een koersdoel van 30,00 euro.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag 0,3 procent hoger op 26,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Diepe zakken zijn sterk punt van Eneco-bieders Shell en PGGM

Shell en PGGM willen Eneco uitbouwen ‘tot een Europese speler, met behoud van de duurzame strategie’. En geografisch gericht op Noordwest-Europa. Dat meldde het oliebedrijf en de pensioenuitvoerder maandag, toen ze hun interesse kenbaar maakten. En nu?

‘We zijn een geweldig bedrijf. Koploper in de energietransitie’• Eneco-topman Ruud Sondag verwacht veel interesse in het bedrijf
Eén ding is duidelijk: Shell en PGGM hebben Eneco niet gekocht. Nog lang niet. Het verkoopproces zal nog maanden duren. Er komt een veiling. Daarbij is prijs niet het enige criterium: het gaat ook om zaken als duurzaamheid en werkgelegenheid.

Koploper
Adriaan Visser, de D66-wethouder in Rotterdam die de verkoop aanjaagt, en Eneco-topman Ruud Sondag, hebben allebei al gehint op grote belangstelling. 'Vijf partijen vind ik niet veel', zei Visser in februari vorig jaar over mogelijke bieders. Sondag, een maand geleden: 'We zijn een geweldig bedrijf. Koploper in de energietransitie.' Dus hij verwachtte veel biedingen.

Windpark van Eneco in het uiterste noorden van Nederland: 19 turbines die exclusief leveren aan Google. Met een kapitaalkrachtige moeder kan Eneco makkelijker nieuwe windparken uitrollen.Foto: Hollandse Hoogte

Shell en PGGM gaven een eerste aanzet, een steen in de vijver in een veiling die nog van start moet gaan. Shell torst een een zwaar fossiel stempel en is daarom omstreden. Want Eneco is groen. Dat was een van de redenen waarom er zo'n oorlog woedde in de bestuurskamer van Eneco. Hoe 'fossiel' mag een mogelijke koper van Eneco zijn? Dát was de vraag, waar overigens naar de buitenwereld geen antwoord op is gekomen.

Beeldvorming
Daarbij draait alles om de beeldvorming. Zo presenteert Eneco zich als 'übergroen', maar als er op volle capaciteit wordt gedraaid, dus wanneer alle bronnen maximaal worden gebruikt, komt 45% van de door Eneco geproduceerde elektriciteit, uit gascentrales, en die zijn niet groen. Dat bleek uit een document dat rond de verkoop aan de aandeelhouders werd verstuurd.

Groen of grijs?
Het blijft een kwestie van beeldvorming. 45% van de door Eneco geproduceerde elektriciteit, komt uit gascentrales. En Shell heeft meer wereldwijd meer 'schone megawatten' uit zon en wind dan Eneco. Maar Shell is, uiteraard, vooral een fossiel bedrijf.

Shell haalt het gros van zijn omzet uit olie en gas. Anderzijds is het wel bezig met een voorzichtige vergroening. En een klein beetje van iets heel groots brengt toch gewicht met zich mee. Concreet: in megawatt opgeteld, dus in absolute omvang, heeft Shell wereldwijd nu al meer groen vermogen dan Eneco. Dus zowel bij Eneco als bij Shell is 'groen' ook een kwestie van perceptie.

Gemeenteraden
En stel dat Shell en PGGM over enkele maanden het beste bod uitbrengen? Dan moeten alle gemeenteraden daar uiteindelijk nog over oordelen. De colleges van burgemeesters en wethouders hebben in overgrote meerderheid de transactie al gesanctioneerd, dus veel oppositie is er niet te verwachten uit de raden - al valt weerstand tegen Shell nooit helemaal te sluiten.

Bij de bekendmaking van hun plannen zeiden Shell en PGGM dat ze Eneco willen uitbouwen tot Europese speler. Kredietbeoordelaar S&P concludeerde in de zomer van 2017 dat Eneco 'een beperkte omvang heeft ten opzichte van de Europese sectorgenoten'. Het neigde naar een 'te groot voor een servet en te klein voor een tafellaken'-situatie: als Eneco echt wilde investeren in ambitieuze windplannen, dan had het een kapitaalkrachtige partner nodig.

Overnames
Aan geld ogenschijnlijk geen gebrek bij Shell en PGGM. Toch valt ook bij hen te bezien hoe Eneco onder hun vleugels groter kan worden: autonome groei van klanten is lastig in een volwassen markt waar het vechten is om elk energiecontract.

Aankopen
De laatste jaren heeft Eneco verschillende overnames gedaan: in België kocht het twee Eni-bedrijven met een grote klantportefeuille voor €300 mln, in Duitsland werd het Hamburgse bedrijf Lichtblick gekocht voor zo'n €400 mln.

De laatste jaren heeft Eneco verschillende overnames gedaan: in België kocht het twee Eni-bedrijven met een grote klantportefeuille voor €300 mln, in Duitsland werd het Hamburgse bedrijf Lichtblick gekocht voor zo'n €400 mln. Dat soort 'add on' acquisities kan het bedrijf blijven doen.

Grotere overnames? Bedrijven als Orsted, het voormalige Dong, en Innogy, zijn volledig toegelegd op schone energie. Maar die hebben een beurswaarde van meer dan €20 mrd. Volgens schattingen zal Eneco zo'n €3 mrd waard zijn: dat het bedrijf als Shell en PGGM joint venture een van deze mastodonten koopt, is onwaarschijnlijk.

Lees ook
'Shell moet een groener bedrijf worden? Nou, hier zijn we'

Hefboom
Toch kan Eneco wel degelijk groeien onder auspiciën van de oliemaatschappij en het pensioenfonds, zegt Thijs Berkelder, analist van ABN Amro die Shell volgt. Shell wil zijn investeringen in niet-fossiele activiteiten verdubbelen tot $4 mrd per jaar.

Berkelder geeft een rekenvoorbeeld. 'Stel een offshore windpark kost $2 mrd. Als die voor 75% met schuld wordt gefinancierd, betekent dat er $500 mln aan eigen vermogen moet worden ingebracht. Shell kan dan $250 mln inbrengen en een partner de andere helft. Op deze manier zie je dat Shell $250 mln investeert en er wel een windpark van $2 mrd wordt gebouwd.'

Het zou zomaar de toekomst kunnen zijn voor Eneco. Voorwaarde is dan wel dat Shell en PGGM de veiling winnen. En dat is nog allerminst een gegeven.

Carel Grol

fd.nl/ondernemen/1285831/diepe-zakken...
voda
0
Nieuwe directeur Upstream bij Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft Wael Sawan tot directeur Upstream benoemd. Dit maakte het Brits-Nederlandse olie- en gasbedrijf donderdag bekend.

De benoeming gaat per 1 juli in. Sawan volgt Andy Brown op en wordt lid van de raad van bestuur. Brown blijft tot 30 september beschikbaar voor assistentie aan Sawan en de raad van bestuur. Daarna verlaat hij na een 35-jarig dienstverband Royal Dutch Shell.

"Ik ben dankbaar voor het sterke leiderschap van Andy bij de Upstream-divisie", zei CEO Ben van Beurden van Royal Dutch Shell. "Hij heeft de laatste jaren de prestaties verbeterd, ten tijde van een lagere olieprijs."

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Groot onderhoud bij Shell Pernis

Gepubliceerd op 17 jan 2019 om 13:42 | Views: 1.052

Royal Dutch Shell A 16:07
26,14 -0,18 (-0,67%)

DEN HAAG (AFN) - Olie - en gasbedrijf Shell gaat groot onderhoud uitvoeren aan zijn raffinaderij in Pernis. Het onderhoud gaat op 25 januari van start en duurt tot en met eind maart.

Tijdens het onderhoud worden de diverse fabrieken op het terrein van binnen en buiten geïnspecteerd. Shell verwacht door het stilleggen en opstarten van fabrieken extra te moeten fakkelen, wat overlast in de omgeving kan opleveren. Het fakkelen gebeurt vooral aan het begin en einde van de onderhoudsperiode.
voda
0
Shell en PGGM leggen lat hoog

Dat Shell interesse zou hebben in de overname van Eneco was geen verrassing, wel dat de olie- en gasmultinational samen met pensioenuitvoerder PGGM optrekt om een bod te doen op het Rotterdamse energiebedrijf. De combinatie is een slimme en verstandige poging om zowel een gezonde toekomst van Eneco te realiseren als aan bezwaren van felle criticasters tegen Shell tegemoet te komen.

Nog voordat de bedrijven zich openlijk meldden als kandidaat-koper van Eneco, was het een publiek geheim dat Shell interesse heeft in Eneco, dat dit jaar via een gecontroleerde veiling door 44 publieke aandeelhouders wordt verkocht. De mogelijke interesse leidde tot grote zorgen bij sommige publieke aandeelhouders en milieuorganisaties, die vrezen dat het 'fossiele' Shell de duurzame strategie van Eneco om zeep zou helpen.

Die angst was in de kern sowieso niet erg rationeel - waarom zou Shell ongeveer €3 mrd willen betalen voor een duurzaam energiebedrijf, om het vervolgens de nek om te draaien? - maar is met PGGM als partner een nog kleiner risico geworden. Zelfs als Shell wél plannen in die richting zou hebben, is er straks altijd PGGM nog dat daar als mede-aandeelhouder een stokje voor zou kunnen en waarschijnlijk ook willen steken.

Waarschijnlijker is echter dat Shell en PGGM inderdaad zoals ze betogen Eneco willen laten groeien. Niet alleen via de wind- en zonne-energieactiviteiten van Eneco, maar ook op het gebied van warmtelevering aan huishoudens.

Het in Rotterdam gevestigde Eneco heeft namelijk veel ervaring op het gebied van de koppeling van restwarmte van industrie aan huishoudens en ziet daar grote uitbreidingsmogelijkheden in de toekomst. Dat is interessant voor Shell, dat in Rotterdam via de grootste raffinaderij van Europa (Pernis) een grote industriële voetafdruk heeft. Nu al levert Pernis op beperkte schaal restwarmte aan huishoudens in Rotterdam, maar met de ervaring en bestaande warmte-infrastructuur van Eneco kan Shell een veel grotere slag slaan om CO2 te reduceren.

PGGM heeft als 80%-aandeelhouder van warmtebedrijf Ennatuurlijk ook veel ervaring met warmtenetten, een van de redenen waarom Shell graag met PGGM optrekt.

Ongetwijfeld zullen meer partijen zich melden voor Eneco, waaronder mogelijk ook private-equitypartijen. Als volledig Nederlandse combinatie die weinig reden lijkt te hebben flink te snijden in het bedrijf, leggen Shell en PGGM de lat hoog voor andere bieders om een beter voorstel voor Eneco neer te leggen.

fd.nl/opinie/1286043/shell-en-pggm-le...
voda
0
Beursblik: kleine koersdoelverlaging Shell door Jefferies

(ABM FN-Dow Jones) Jefferies heeft het koersdoel voor Royal Dutch Shell licht verlaagd van 79,00 naar 78,80 dollar met een onveranderde koopaanbeveling. Dit bleek vrijdag uit een sectorrapport van de zakenbank.

Reden om het koersdoel te verlagen, is volgens analist Jason Gammel de bewegingen op de valutamarkten.

In het rapport meldde de analist dat hij zijn winstramingen voor de oliesector voor het vierde kwartaal van 2018 met gemiddeld 9 procent heeft verlaagd.

"De prijs van ruwe olie en de raffinagemarges daalden beide sterk in het vierde kwartaal. Wat begon als een veelbelovend kwartaal dat de gemiddelde belegger terug kon trekken naar de sector, eindigde in een vertrouwensbreuk", aldus Gammel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Shell to start major maintenance at Pernis oil refinery in Rotterdam

Reuters reported that Royal Dutch Shell will begin major maintenance work on a number of units at its Pernis oil refinery in Rotterdam beginning on 25 January. The maintenance is expected to last two months and at its peak will require 3,000 extra workers at the site. Shell did not specify the units involved in the turnaround.

The refinery is Europe's largest and has the capacity to process 404,000 barrels per day of crude.

Source : Reuters
voda
0
quote:

david bohm schreef op 21 januari 2019 11:06:

Dank voda voor jouw niet aflatende ijver!
Graag gedaan.
voda
0
Huwelijkse voorwaarden

Shell en PGGM willen samen Eneco overnemen, meldde het FD vorige week, gevolgd door een uitgebreid interview met woordvoerders van beide aspirant-kopers. De heren prezen zichzelf aan als 'twee stabiele langetermijninvesteerders met Nederlandse wortels die de duurzame strategie onderschrijven'. Goed idee dus, dit gezamenlijke bod?

Nee.

Joint ventures leiden zelden tot gelukkige huwelijken, is mijn ervaring. En al helemaal niet als het een combinatie van een financiële en een strategische investeerder betreft. PGGM zal vooral op zoek zijn naar rendement, terwijl Shell geen moeite doet te verhullen dat het hem met name om het vergroenen van zijn imago te doen is. Twee geloven op één kussen, enfin, vult u het zelf maar aan.

Het doet me denken aan één van de eerste dossiers die ik in 2005, fris afgestudeerd en niet gehinderd door al te veel kennis van zaken, zelfstandig mocht behandelen. Het betrof een minderheidsbelangetje in een middelgrote nv in het Oosten des lands. De onderneming werd, zo werd me al bij het inlezen duidelijk, niet gerund met het doel er het maximale rendement voor de aandeelhouders uit te persen. Eerst maar eens kennismaken met de directie, dacht ik. Goedgemutst stak ik de IJssel over, om ten kantore van de nv de directeur te treffen, geflankeerd door zijn advocaat.

Ook goedemorgen.
Ik had natuurlijk direct rechtsomkeert moeten maken, maar dat soort ferme daden bedenk je altijd pas achteraf. Na een weinig vruchtbaar onderhoud richtte ik mijn pijlen dan maar op de nakende aandeelhoudersvergadering. Ik zou toch niet de enige aandeelhouder zijn die ook weleens een dividendje wilde ontvangen?

Jawel hoor.
De aandeelhoudersvergadering duurde een half uurtje, inclusief een vlammend betoog door ondergetekende dat verder bij geen van de aanwezigen enige reactie opriep. Bij de koffie werd mij langzaam duidelijk dat het gezelschap van tevoren alvast een vergadering vooraf had gehad waarin de rijen ferm waren gesloten. De boodschap was duidelijk: aan deze kant van de IJssel had men weinig belangstelling voor mijn moderne ideeën over ondernemingsfinanciering, corporate governance en andere nieuwlichterij.

Vorige column Maarten Douma
Dommeriken en leugenaars

Het aandelenpakket hebben we maar van de hand gedaan. Les één in het handboek ‘Investeren doen we samen’: je moet wel ongeveer hetzelfde willen.
Shell en PGGM doen er verstandig aan om alvast over de huwelijkse voorwaarden na te denken. Of zouden ze de scheiding al tevoren hebben geregeld? Zouden de oliemannetjes de pensionado’s uit Zeist er alleen maar bij gevraagd hebben omdat een verkoop aan alléén Shell door de verkopende gemeenten en het personeel niet gepruimd zou worden?

Nee, dat zou toch al te cynisch zijn.
Maarten Douma is Investment Director bij Indofin Group, een wereldwijd opererende investeringsmaatschappij.

fd.nl/beurs/1285819/huwelijkse-voorwa...
voda
0
Beursblik: Morgan Stanley verlaagt advies Royal Dutch Shell

(ABM FN-Dow Jones) Morgan Stanley heeft het advies voor het aandeel Royal Dutch Shell verlaagd. Dit bleek dinsdag uit een analyse van de Amerikaanse zakenbank.

Morgan Stanley gaf de energiereus het advies Onderwogen, omdat Royal Dutch Shell met aandeleninkopen, dividenduitkeringen en schuldreducties niet al te veel ruimte overhoudt voor een verhoging van investeringen.

Het koersdoel voor het aandeel ligt bij Morgan Stanley op 2.180 Britse pence.

Morgan Stanley beoordeelde het investeringsniveau van Royal Dutch Shell in relatie tot de uitkering van dividend al laag, terwijl de reserves van het bedrijf sneller dalen dan elders.

De bank beschouwt het risico dat Royal Dutch Shell of teveel geld uitgeeft aan zaken als dividend en schuldreductie of te weinig investeert groter dan bij zijn concurrenten.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde dinsdag 1,3 procent lager op 26,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Faroe, Shell and Spirit partner for Edinburgh prospect

Faroe Petroleum, the independent oil and gas company focusing principally on exploration, appraisal and production opportunities in Norway and the UK, is pleased to announce its partnership with subsidiaries of Royal Dutch Shell plc and Spirit Energy Limited following the award of PL 969 in the recent APA licensing round with the intention to advance the large, cross-border Edinburgh prospect towards a drill decision during 2019.

Through a series of arrangements entered into during 2018, the licence partners have agreed to equalise equity in UK Block 30/14a (Edinburgh Area) and UK Block 30/14b on the same basis as the award in the adjacent Norwegian Blocks 1/6 and 1/9 (PL 969) as follows:
Company
30/14a (UK)
30/14b (UK)
1/6, 1/9 (NO)
Faroe
45%
45%
45%
Shell
40%
40%
40%
Spirit
15%
15%
15%

The equity equalisation remains subject to certain terms and conditions between the parties and awaits deal completion of the acquisition related to UK Block 30/14a (Edinburgh Area) from Total Oil UK Limited. It has been agreed by the parties that Faroe will operate the Edinburgh Area licences up until a final well decision is taken by the licence partners, after which Shell will become licence operator.

The Edinburgh Area contains the large Edinburgh prospect, which straddles the UK/Norway border in the Central North Sea at the south eastern end of the prolific Josephine Ridge area. The structure is a large, tilted Mesozoic fault block, and is considered to be one of the largest remaining undrilled structures in the Central North Sea covering an area of over 40 square kilometres. The prospective reservoirs include the Upper Jurassic Ula age-equivalent (Freshney and Fulmar) and Triassic Skagerrak formations.

On a preliminary, unaudited basis, Faroe’s management estimates the Edinburgh prospect to have material volumes with potential for standalone development.

Source : Strategic Research Institute
voda
0
'Flink hogere jaarwinst voor Shell'

Gepubliceerd op 28 jan 2019 om 14:23 | Views: 5.293

Royal Dutch Shell A 16:47
25,55 -0,46 (-1,77%)

AMSTERDAM (AFN) - Olie- en gasreus Shell heeft over het afgelopen jaar naar verwachting een fors hogere winst in de boeken gezet. Dat blijkt uit een consensus van analistenschattingen die het bedrijf zelf op de website heeft gepubliceerd. Shell komt donderdag voorbeurs met resultaten.

Volgens de consensus komt de winst van Shell uit op bijna 21 miljard dollar in 2018, op basis van actuele geschatte voorraadkosten (ccs) en exclusief eenmalige posten. Dit resultaat was een jaar eerder nog 15,8 miljard dollar. Shell had de wind mee dankzij de hogere olieprijzen en doorgevoerde kostenbesparingen. Ook in het vierde kwartaal resteerde er naar verwachting een hoger nettoresultaat onder de streep ten opzichte van een jaar daarvoor.

Shell profiteert met name van betere prestaties bij de divisies Upstream en Integrated Gas. Bij Upstream, de exploratie en winning van olie, wordt een ruime verdubbeling van de winst naar 6,7 miljard dollar voorspeld. Bij Integrated Gas,met bijvoorbeeld de LNG-activiteiten, gaan de kenners in doorsnee van een winst van 9,4 miljard dollar uit, tegen bijna 5,3 miljard dollar een jaar geleden. Daartegenover staat Downstream, de raffinage en verkoop van olieproducten en chemie, waar met een circa 2 miljard dollar lagere winst tot 7,1 miljard dollar, rekening wordt gehouden.

Toekomst

Het desinvesteringsprogramma van Shell zou naar verwachting in 2018 afgerond zijn. In het laatste kwartaal van het jaar heeft het bedrijf meerdere belangen in olie- en gasprojecten van de hand gedaan, zoals het Ierse gasproject Corrib. Deze voortgang was onder meer een reden voor kredietbeoordelaar Fitch om de prognose voor Shell van negatief naar stabiel te verhogen. Ook S&P sprak zich positief uit over de olie- en gasmaatschappij en verhoogde de kredietrating in het afgelopen kwartaal.

Beleggers zullen ook benieuwd zijn naar nieuws over het overnamepad van Shell. Het concern kondigde eerder deze maand aan een bod uit te willen brengen op energiebedrijf Eneco samen met pensioenuitvoerder PGGM. Ook zou Shell geïnteresseerd zijn in een overname van de Amerikaanse branchegenoot Endeavor. Verder heeft Shell een belang van 49 procent genomen in Cleantech Solar in december.

Het Brits-Nederlandse concern voerde onlangs zijn duurzaamheidsstrategie op. Zo ligt er een voorstel op tafel om de beloning van het topmanagement aan CO2-uitstootdoelen te koppelen. Daarnaast meldde topman Ben van Beurden dat zijn concern het budget voor groene energie wil verdubbelen.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 204 205 206 207 208 209 210 211 212 213 214 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,550
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.575.124
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront