AMS « Terug naar discussie overzicht

Forum AMS AG geopend

33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Gunther
0
Zie het plaatje in het midden. AMS zit in vier van de zes dimensies. Software staan ze niet bij maar daar hebben ze ook een overname gedaan. Vanwege de pure focus zijn ze actief in elk segment en kunnen een totaalpakket leveren. Helaas zit een Apple hier niet op te wachten want die willen meerdere suppliers om de prijs laag te houden.
Link: compoundsemiconductor.net/article/104...
ronald64
1
Bedankt Gunther. Het is inderdaad een aandeel voor de lange termijn. Ga het goed in de gaten houden. Het tij zit nu even tegen, maar de cycle gaat straks ook weer een keer omhoog.
Gunther
0
Premstaetten/Austria, (20 November, 2018) -- ams (SIX: AMS), a leading worldwide supplier of high- performance sensor solutions, and Qualcomm Technologies, Inc., a subsidiary of Qualcomm Incorporated, jointly announced the intent to focus engineering efforts towards a 3D depth sensing camera solution for mobile phone applications like 3D imaging and scanning and, in particular, biometric face authentication.

With ams’ advanced VCSEL light sources and optical IR pattern technology incorporating mass- production proven wafer level optics and Qualcomm® Snapdragon™ Mobile Platforms, the companies have a goal to create a reference design for a cost-attractive, active 3D stereo camera solution for Android-based mobile phones. Use cases for the platform solution could include front-facing applications that require advanced 3D imaging such as face recognition required for secure online payments as well as other applications like dynamic-depth facial scanning.

“Qualcomm Technologies is committed to providing active depth camera solutions to our customers,” said Keith Kressin, senior vice president, product management, Qualcomm Technologies, Inc. “We’re excited to work with ams on the development and commercialization of this reference design with the goal of bringing these depth sensing solutions to consumers in the future.”

Alexander Everke, CEO of ams, commented on the announcement, “ams provides the full range of IR illumination devices specifically designed to address the three 3D technologies Active Stereo Vision, Structured Light and Time-of-Flight (ToF). Utilizing this leading capability together with Qualcomm Technologies’ mobile application processors for active stereo camera solutions is an exciting opportunity. We want to enable fast time-to-commercialization and broad-based availability of high quality 3D sensing solutions for Android-based smartphones and mobile devices, and this is a step towards this goal.”
Gunther
0
Ik hoop dat we de bodem hebben gezien. Vandaag 9% herstel, maar de huidige koers is nog altijd veel te laag. Ik koop gestaffeld bij, ben overtuigd van de technologie en de prominente rol die AMS hierin speelt.
Gunther
0
Vandaag meer dan 5% omhoog op het nieuws dat de IPhone XR Apples best verkochte
IPhone is. Zijn er op dit forum inmiddels meer trotse aandeelhouders?
Gunther
0
www.phonearena.com/news/Galxy-S10-iPh...

High-end devices powered by Qualcomm Snapdragon 855 chipset from manufacturers such as Samsung, Xiaomi, LG, HTC, Motorola, Google, Sony, OnePlus, Oppo, and Vivo will be available from early next year.
ronald64
0
Ben nog geen trotse aandeelhouder, Gunther. Wil eerst ietsvan een bodem zien. Dan maar wat duurder aankopen, maar ik verwacht dat de daling nog niet ten einde is. Sentiment zit ook tegen.
Gunther
0
Eens Ronald, veel shorts en de arrestatie van de topvrouw van Huawei in Canada zal de koers ook geen goed doen vandaag. Ik koop gespreid in, timing is niet te doen. 2018 was een slecht jaar qua nettowinst, maar de omzetgroei zet door en de kosten gaan voor de baat uit. 2019 moet minimaal 2 euro winst per aandeel worden, maar ik denk dat het enthousiasme nog een paar maandjes op zich laat wachten door het sentiment.
roloff
0
Hallo Gunther, Ronald en Never_give_up,

Onlangs viel mijn oog op AMS AG (Austria Micro Systeme). Jullie weten er nogal wat van.

Nog geen bodemsignalen (altijd lastig). Wat zijn globaal jullie verwachtingen voor 2019, 2020, 2021? Ik zie dat Gunther een k/w van circa 10 voor 2019 verwacht.

Ik beleg al ruim 30 jaar in aandelen en zit long ASML.

Groet, Roloff

ps. leuk dat het bedrijf ook vrij actief informatie op Twitter geeft: twitter.com/amsanalog

ook op SeekingAlpha zie ik wat artikelen:

seekingalpha.com/article/4195509-ams-...

seekingalpha.com/article/4218300-ams-...

seekingalpha.com/article/4226177-ams-...

ronald64
0
Hallo Roloff, zie nu net je post. Ik ben geen echte AMS volger hoor. Gunther is meer op de hoogte wat deze club allemaal uitspookt. Het bedrijf fascineert mij wel en dan met name de ongekende koersdaling van € 120 naar pak hem beet
€ 20,00 in korte tijd. Ik ben het met je eens dat we de bodem nog niet hebben gezien en we kunnennog een stukje lager m.i. Vervelend voor Gunther, want hij heeft de aandelen al. Ik wil ook iets van een bodem zien en dan pak ik er wat op en leg ze op de spreekwoordelijke plank. Ze doen ook veel in de automobielsector en daar krijgen ze ook nog een tik van mee.
Ik heb deze kerstdagen wel een leuke site bekeken, waarbij meerdere “turn around” kandidaten worden geanalyseerd.
In Amerika kun je je hart ophalen wat dat betreft. Hier een link met meer info beurskrant.com/2018/05/31/is-cirrus-l...
Kijk ook maar eens naar Universal Display en Corning. Even het zoekvenster invullen en dan komen ze in beeld.
Allemaal leuke en interessante bedrijven en zelf hou ik mijn investeringen beperkt tot $ 1500 tot $ 2000. Liever tien kleintjes dan één hele grote vis. Maar let op, nu nog niet instappen. Laat eerst de markt maar even uitrazen. Veel succes en ik hoor het wel. En een goede jaarwisseling en een gezond 2019, want dat is belangrijker dan een hoop geld.
Gunther
0
Ja ik zit er wat duur in. Dit is wel een speculatief aandeel. Zie vandaag ook weer met +9% en gisteren min 7%. Veel short sellers met een positie. Voor mijn gevoel wordt er nu wel een bodem gevormd, maar dat weten we pas achteraf. Op basis van de price earnings ratio is het aandeel wel goedkoop voor 2019.

Bedankt voor het delen van de link Ronald. Altijd leuk om wat turn around kandidaten te analyseren. Ben zelf ook wat plukjes Apple aan het oppikken. Die gaan nog voor ~122 miljard aandelen terugkopen. Op de huidige koers zijn er dat aardig wat. En met de lage belasting in Amerika blijft het geld binnen stromen. Die leg ik op de plank. In Nederland vind ik Kendrion op deze koers ook interessant.
Gunther
0
Roloff, ASML vind ik het mooiste bedrijf van de AEX. Was wel erg aan de prijs, maar daar is ook aardig wat af gekomen. Heb daar puts op geschreven. Premies zijn nu mooi hoog. Ik vind het bij AMS lastig inschatten. Barclays is erg positief. Verwacht voor aankomend jaar ~Eur 2,10 per aandeel en voor 2020 ~4,80 euro. 2021 komt daar automotive bij. Grootste vraag is hoeveel prijspressure er komt en of ze de concurrentie voorblijven. Sony mengt zich ook meer op het gebied van 3D, maar AMS heeft wel een sterke positie voor zowel IPhone als Android.
roloff
0
@Ronald en @Gunther,

Nog maar even op dit (oude) lijntje. Dank voor jullie reacties en alvast een goed nieuwjaar! gr. R
33 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:30
Koers 0,940
Verschil -0,015 (-1,61%)
Hoog 0,965
Laag 0,923
Volume 5.440.618
Volume gemiddeld 7.703.727
Volume gisteren 6.219.172

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront