Heijmans « Terug naar discussie overzicht

4e kwartaal

449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
salud
0
Hoe zit dat eigenlijk met Tennet ... loopt de schade nu op in de tijd tot er een uitspraak van de Raad van Arbitrage is en wie betaalt dat nadien? ...
Kan - of mag er door Tennet in de tussentijd in zee worden gegaan met een andere aannemer? Bestaat alsnog de mogelijkheid dat na een uitspraak de samenwerking tussen Heijmans en Tennet wordt voortgezet (theoretisch)?
Is er al zicht op een neergelegde schadeclaim door één van de partijen en ....
niet in de laatste plaats ... wat is er nu eigenlijk volgens Tennet mis gegaan bij het project?
Er moeten toch mensen zijn die dat weten en dat aan de aandeelhouders kunnen vertellen?
Daexter
0
quote:

salud schreef op 11 december 2018 10:32:

@Daexter ... "Dus ja, wanneer het sentiment kantelt komt er binnen korte tijd zo weer 20 tot 30 procent bij. Zo werkt het met hoge risico aandelen".

met jouw 30% erbij zitten we nog maar net boven de €10,= . De verwachting na het eerste halfjaar was toch rond de 13 á 14 euro of hoger?
In dat opzicht heeft het aandeel wederom volledig gefaald .... jammer.
Klopt, dan zitten we inderdaad rond de 10 euro, veel meer lijkt me niet reeel gegeven de huidige onzekerheid mbt -je haalt hen zelf al aan- tennet.

Gefaald....mja zo zou je het kunnen zien, tennet heeft roet in het eten gegooid, zonder tennet zouden we nu rond de 10 euro noteren en bij herstel van de markt boven de 13.

Heijmans heeft een voorziening opgenomen omdat tennet niet meer betaalt, omdat tennet van mening is dat heijmans iets anders doet dan gevraagd. Tennet wil een andere partij.

Dus als er al een risico zou zijn voor vertraging op het traject, dan ligt dat bij Tennet. Bovendien heeft Tennet in haar persbericht aangegeven dat het stopzetten geen gevolgen voor de opleverdatum zou hebben.

Maar volgens mij is dat niet het vraagstuk dat voorligt. Tennet vindt dat heijmans niet geleverd heeft en stelt Heijmans financieel aansprakelijk voor het nieuwe tendertraject en vindt dat geen betaling verschuldigd is voor de geleverde dienst.

Heijmans heeft eerder met het bijltje der Arbitrage gehakt en de vorige keren duurde het een maand of 9 voor er een uitspraak kwam, dus ik verwacht ook niet voor de q1 update hier een status update over.
Nuchtere Kijk Op
0
Wat een verhalen weer allemaal. Is toch niets nieuws MichaV? Waarom nu zo negatief berichten/denken enz. Juist als je slim bent, probeer je van deze bewegingen gebruik te maken. Alleen wat die echt grote jongens voor hebben, die kunnen idd echt vaarzetten met bepaalde bewegingen (die er altijd zullen zijn) Dit heeft niet veel met bv. nu Tennet te maken. Alleen idd grotere spelers weten dat er altijd of mensen met geleend geld bezig zijn, of dat er constructies zijn opgetuigd en er een bepaalde (eind)datum in zicht komt enz. Daarom heb niet de illusie dat je het kan winnen van dit soort partijen. Die kunnen e.e.a. zo groot in beweging zetten ! Met zulke overdreven bewegingen enz. dat heeft niets meer met beleggen te maken. Echter, is het zuur te moeten constateren dat er toch naar ik denk steeds veel kleinere beleggers e.e.a. mislopen, omdat ze graag op die lagere koersen ook willen uitbreiden/bijkopen enz. maar dat het ze dan of aan de middelen ontbreekt? Of dat ze anders TE groot in verhouding met hun andere posities opereren en alsnog te veel risico gaan lopen in 1 bepaald fonds. Het is gewoon een gegeven op de beurs, dat e.e.a. zo werkt. En ja het echt grote geld, heeft helaas vaak meer macht dan vele kleinere beleggers bij elkaar. En soms hebben ze zelfs meer macht dan het bedrijf bijna pfff. Manipuleren van koersen komt overal voor. Ook om daarna een gehele of gedeeltelijke overname/uitbreiding in het belang te willen doen. Voorbeelden te over, maar dat wil NIET zeggen dat het gelijk hier bij Heijmans ook nu speelt. Dat van die overname zie ik niet snel gebeuren. Heijmans is goed bezig en heeft in mijn ogen een mooie toekomst voor zich. En Tennet heeft denk ik meer problemen met de andere partner in Wintrack nu, dus niets is zeker, ook niet dat Heijmans wel/niet aan boord blijft in deze deal.
Nuchtere Kijk Op
0
Toeval? kijk weer eens naar dit rijtje:
Stijgers *
VolkerWessels
+5,96%
Heijmans
+4,61%
BAM
+4,31%

Hier is in verhouding zowel naar boven als naar beneden i.d.d. meer beweging. En dat is NIET bepaald nieuw ;-)

salud
0
Leuk man ... Bam en VW 3% omhoog en Heijhut omlaag.
Mja, wij hebben ook geen sof met een zeesluis die meloenen kost of zo ...
Daexter
0
quote:

salud schreef op 12 december 2018 13:10:

Leuk man ... Bam en VW 3% omhoog en Heijhut omlaag.
Mja, wij hebben ook geen sof met een zeesluis die meloenen kost of zo ...
Ja en vandaag BAM omlaag en Heijmans dik in de plus. Heb jij vandaag bijgekocht Salud? dan bedankt bij deze:)
salud
0
@Daexter: Stukjes liggen ietwat onder het stof ergens achteraf op een plank of onder het bed ... heb ze al een tijd niet meer gezien en hoop dat de muizen ze nog niet gevonden hebben ... kijk er in een volgend leven wel weer eens naar, tenzij ze stijgen naar iets boven de € 15 + ... of zelfs iets minder
salud
0
deel 2.. als mijn energierekening te veel stijgt ... zal hier in Sinterklazenland niet echt het geval zijn hoop ik :)
salud
0
Ben er nu eigenlijk wel van overtuigd dat snelle supercomputers die met een groeiende artificiële intelligentie tegen elkaar vechten de mensheid niet dienen maar slechts de vernieling in helpen. Althans .. ik word er niet vrolijk van ...
deze flitshandel.
Die oude computerspelletjes op de Commandore 64 ... stenen stapelen ... doen wat mij betreft meer recht aan de activiteiten van Heijmans.
Voor de huidige consument waarschijnlijk niet snel genoeg meer ... snelle winst en snel verlies... Huizen worden toch gebouwd om de boze buitenwereld wat langere tijd te overleven?
Prettig weekend.
lokeend
0
bijna geen omzet 80k stuks nog niet eens 1 derde procent van de aandelen meeste (99,7%) aandeelhouders vinden het wel goed zo deze koers verkopen doen ze niet!
[verwijderd]
0
Ergens nog een Europese bouwer die Heijmans voor een habbekrats á 10 euro per aandeel van de beurs wil halen?
Deze koers gaat weer nergens over. 125 miljoen verdampt in enkele maanden op een strop van 10 miljoen.
[verwijderd]
0
Dubbele bodem neergezet in de overdrijvingsfase. Nu hopelijk snel terug richting de 10,-
G20 Xdrive
0
Iemand een idee waarom we zoveel zakken na weer mooie orders binnen te halen.? Beurs zakt 1.5% Heymans meer dan 4.5 % ???
Daexter
0
Dat heijmans heviger reageert is altijd zo, ze heeft dan ook een hoge beta nu wat meer dan normaal maar dat komt door de onzekerheid rond tennet.

www.infrontanalytics.com/fe-EN/30043E...
G20 Xdrive
0
quote:

Daexter schreef op 20 december 2018 12:50:

Dat heijmans heviger reageert is altijd zo, ze heeft dan ook een hoge beta nu wat meer dan normaal maar dat komt door de onzekerheid rond tennet.

www.infrontanalytics.com/fe-EN/30043E...
Ja ok...dat Tennet verhaal kan niet blijven drukken als je steeds nieuwe projecten krijgt, heb er toch maar paar aangekocht bij deze lage koers.
salud
0
Maak er wat gezelligs van met de feestdagen .... geld is ook niet alles.
Iedereen fijne dagen toegewenst door Salud.
matad
1
quote:

salud schreef op 24 december 2018 10:45:

Maak er wat gezelligs van met de feestdagen .... geld is ook niet alles.
Iedereen fijne dagen toegewenst door Salud.
Hetzelfde toegewenst en...…..ik heb uw post doorgezonden aan al mijn crediteuren. Bedankt.

Met vriendelijke groet.
449 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 17,340
Verschil -0,260 (-1,48%)
Hoog 17,400
Laag 17,160
Volume 75.777
Volume gemiddeld 117.877
Volume gisteren 73.738

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront