Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Gasloos of niet

1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
haas
1
dan hADDEN ZE DE FABRIKANTEN MOETEN AANPAKKEN !
SORRY andere laPTOP, ANDERE HFDLETTERS:)

kan/moet nu nog : met alle apparaten die fabrikanten maken: MEER eisen stellen

PS: en niet alles bij de burger neerleggen 1
Langleve de gele hesjes
PS: Rutte: gisteren: elk mens heeft 'n geel hesje !
Haas: vandaag,hier:maar menigeen laat die niet zien !
[verwijderd]
0
Vanmorgen in mijn mailbox, berichtje van m'n energieleverancier:
=========================
Beste #####,

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: de energiebelasting wordt in 2019 fors hoger. Gemiddeld meer dan €150 per huishouden. We doen ons best om u scherpe energietarieven te bieden, maar invloed op belastingtarieven hebben we helaas niet. Wat we wel kunnen, is met u meedenken.

We verhogen uw termijnbedrag
Deze belastingverhoging heeft helaas invloed op uw jaarkosten. Om bijbetaling op uw jaarnota te voorkomen zullen we uw termijnbedrag daarom verhogen. Op basis van uw gemiddelde verbruik en de verwachte verhoging van de belastingen, gaat uw termijnbedrag vanaf januari met 8% per maand omhoog.

================

Tijd om m'n gele hesje op te zoeken!
DeZwarteRidder
0
Peiling wijst op veel zorg over opwarming aarde
Bijna helft Nederlanders wil niet betalen voor klimaat
Updated Vandaag, 10:20
Vandaag, 10:16 in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Ruim 40 procent van de Nederlanders wil vrijwel niets bijdragen aan maatregelen om de CO2-uitstoot te verlagen. Een kwart geeft aan daar meer dan 50 euro per maand voor over te hebben. Dat blijkt uit een peiling van Maurice de Hond.

Vooral de kiezers van PVV (83% en FvD (75%) willen zo goed als niets bijdragen. Binnen de coalitie zijn de verschillen ook groot. Bij het CDA wil bijna 50% niet meer betalen, bij de VVD is dat 36% en bij D66 6%. Momenteel is er een klimaattop in Katowice in Polen.

Zorgen

Toch maakt 63% van de Nederlanders zich zorgen over de opwarming van de aarde. Zeven op de tien ondervraagden denken dat de mens daarvoor verantwoordelijk is.

Twee derde wil dat voor het jaar 2050 de CO2-uitstoot met 95%wordt gereduceerd ten opzichte van 1990, zoals in de nieuwe Klimaatwet is afgesproken. In 2030 moet de reductie al 49% zijn. De helft van de ondervraagden wil dat dit een streefcijfer is en een op de drie vindt dat dit percentage juridisch afdwingbaar moet zijn.

Ook nu wereldwijd de CO2-uitstoot nog stijgt, vindt ruim de helft dat Nederland de ingeslagen weg moet voortzetten en niet moet gaan stoppen of matigen.
voda
0
quote:

haas schreef op 7 december 2018 17:57:

nou lees ik wel meer dat soort berichten van zonder gas
Maar waarmee stoken ze die nwbouw huizen dan warm ?
en tegen welke huizenprijs/huurprijs is dat ?
Hier wat meer informatie (1 van de zeer velen)

www.essent.nl/content/particulier/ken...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 9 december 2018 17:47:

[...]
Hier wat meer informatie (1 van de zeer velen)

www.essent.nl/content/particulier/ken...
Het bericht van Essent 'klinkt voor de gemiddelde burger als' en 'komt voor de gemiddelde burger in oudbouw feitelijk neer als':
geldgorilla.nl/snel-rijk-worden/

Waarmee ik feitelijk alles gezegd heb, wat ik over dit topic te zeggen had ;-)
haas
0
quote:

voda schreef op 9 december 2018 17:47:

[...]
Hier wat meer informatie (1 van de zeer velen)

www.essent.nl/content/particulier/ken...
NEE voda: ik wil bij de verkoopadvertentie NIET lezen : zonder gas !
Of voor mij part: zonder keuken etc:):)
Of met zolderverdieping ,maar zonder trap ernaar TOE:)

Maar waarmee men de betreffende woningen WEL denkt te verwarmen
(dat vind ik als mogelijke koper/huurder interessant:)
ÉN: wat mag ik betalen aan de verhuurder naast de kale huurprijs ?
[verwijderd]
0
quote:

haas schreef op 9 december 2018 19:23:

[...]
Maar waarmee men de betreffende woningen WEL denkt te verwarmen
Met dezelfde methode als de griepprik (voor iedereen boven de 50 of ook daaronder als je iets mankeert goed, dus waarom niet) ... alleen dan voor eigen rekening.

De grootste bullshit wordt je met milieuvriendelijke energie verkocht, alsof ieder huis na 1990 is gebouwd en de huizen ervoor allemaal hetzelfde zijn.

Dáárom als reactie dan ook mijn reclame:'Hoe Mensen Snel Rijk Zijn Geworden & Hoe Jij Dat Ook Kunt' .... want iedereen kan toch rijk worden ?
Helaas worden slechts sommigen rijk, schieten velen niks met het advies op- en wordt er een grote groep zelfs armer van .... net als met 'hoe wordt ik simpel gasloos' !!
geldgorilla.nl/snel-rijk-worden/
DeZwarteRidder
0
Het beste van De Telegraaf

Gemiddeld huishouden gaat 300 euro meer betalen
Energie peperduur

Door Alexander Bakker & Edwin van der Schoot
3 uur geleden in FINANCIEEL

De energierekening stijgt komend jaar naar recordhoogte. Twee prijsvergelijkers becijferen dat een modelhuishouden volgend jaar ruim 300 euro meer gaat betalen.

Vergelijkingssite Pricewise komt maandag naar buiten met de jaarlijkse vooruitblik. Op basis van tarieven van Eneco, Nuon en Essent gaat een gemiddeld gezin volgens hen volgend jaar 327 euro meer betalen voor gas en elektriciteit. Concurrent Gaslicht.com voorspelde vorige week op basis van één energieleverancier dat het gaat om een verhoging van 360 euro. De eindnota komt daarmee voor het eerst sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2006 ruim boven de 2000 euro per jaar uit.

De extreme prijsstijging wordt veroorzaakt meerdere factoren. De prijzen van stroom en gas zijn fors gestegen door onder andere hogere CO2-heffingen, een klimaatmaatregel die de elektriciteitsproducenten betalen en doorberekenen. Bij de elektriciteitstarieven wijzen deskundigen verder op de kerncentrales in België, die met de nodige problemen kampen, waardoor een stroomtekort dreigt en inkoop uit het buitenland nodig is. De gasprijs kruipt al langer omhoog, vooral onder invloed van het afbouwen van de gaswinning in Groningen.

De overheid speelt sowieso een grote rol. Bijna de helft van de energierekening bestaat al uit belastingen. Het huidige kabinet kiest ervoor om die belastingdruk nog verder op te voeren. Zo gaat de energiebelasting op gas omhoog en de belastingteruggave omlaag. Ook de Opslag Duurzame Energie (ODE) – een taks om een klimaatsubsidiepot mee te vullen – gaat tot en met 2023 jaarlijks omhoog. Het is velen een doorn in het oog dat over al deze belastingen ook nog een keer btw wordt geheven.

Het einde is niet in zicht. In het klimaatakkoord wordt onderhandeld over een nieuwe verhoging van de belasting op gas en een verlaging op de belasting van elektriciteit. Hoe dit uitpakt voor de portemonnee moet nog blijken.

Opmerkelijk is dat het kabinet de gevolgen zelf nog niet goed in beeld lijkt te hebben. Pas begin volgend jaar komt de Nationale Energie Verkenning uit met een nieuwe voorspelling. Over deze cijfers is veel discussie. Waar de energievergelijkers voor een modelhuishouden rekenen met een verbruik van 3500 Kwh en 1500 kuub gas per jaar, gaat de overheid uit van het ’gemiddelde over alle huishoudens’. Dit gemiddelde daalt de komende jaren omdat er steeds meer zelfvoorzienende huishoudens bij komen, terwijl het daadwerkelijke verbruik bij mensen die bijvoorbeeld geen zonnepanelen aanschaffen niet automatisch daalt.

Overigens heeft de Tweede Kamer al zonder de nieuwe cijfers over de gevolgen voor huishoudens besloten om de ODE volgend jaar verder te verhogen.
voda
0
Eerste aardgasloze nieuwbouwwijk met coöperatief stroomnet krijgt 1.508 zonnepanelen

Wezep krijgt de eerste aardgasloze nieuwbouwwijk van Nederland met een coöperatief stroomnet. De 57 volledig elektrische en energieneutrale woningen krijgen zonnestroom van 1.508 zonnepanelen op een manege.

De zonnepanelen worden verzorgd door KiesZon dat onderdeel is van Greenchoice. Samen met projectontwikkelaar BBG, ZOWN en netbeheerder Liander werkt Greenchoice aan de nieuwbouwwijk met een eigen elektriciteitsnet. Het nieuwbouwplan ‘de Zeuven Heuvels’ maakt gebruik van de experimenteerregeling die het mogelijk maakt om met energie-experimenten af te wijken van de Elektriciteitswet 1998.

De 57 huizen worden gasloos gebouwd en voorzien van een luchtwaterwarmtepomp met vloerverwarming voor het verwarmen van de woning en het leveren van warm tapwater. De bewoners verenigen zich in een lokale energiecoöperatie, die eigenaar wordt van het elektriciteitsnet en een reeds geplaatst collectief zonnedak op een nabijgelegen manege. Met 1.508 panelen levert het zonnedak jaarlijks 409.940 kilowattpiek, voldoende voor een gemiddeld stroomverbruik van 117 huishoudens.

De wijk wordt weliswaar gekoppeld aan het landelijke elektriciteitsnetwerk, maar krijgt een eigen stroomnet en kan daarmee experimenteren met de onderlinge uitwisseling van energie, of gebruikmaken van andere opwekinstallaties. Daarvoor moet worden afgeweken van de elektriciteitswet en wordt de experimenteerregeling gebruikt. De energiecoöperatie krijgt één aansluiting voor grootverbruik, in plaats van 57 losse aansluitingen en wordt gekoppeld aan een transformator die in de wijk is geplaatst. Via deze aansluiting komt de stroom uit het zonnedak de wijk in, maar kan ook stroom bijgeleverd worden op minder zonnige dagen.

De energiecoöperatie van bewoners van de Zeuven Heuvels is zelf verantwoordelijk voor het beheer en het onderhoud van het project. Door slechts de ene aansluiting en dat er zelf groene stroom wordt opgewekt, bespaart de coöperatie kosten.

Door Edwin van Gastel

solarmagazine.nl/nieuws-zonne-energie...
nobahamas
0
Een bijzonder mooi initiatief, zo'n wijk die energie-neutraal als doelstelling heeft.
En toch bij 10 graden vorst levert deze coöperatie onvoldoende energie om de huishoudens te verwarmen, en is er geen energie om te kunnen douchen.
Driekwart van het jaar is er een energieoverschot van 60% in de opbrengst, en dit energie-overschot wordt geleverd ten tijden van bijzonder lage vraag naar energie in het land.
Waarom? omdat vele huishoudens overschakelen naar solar-energie.
Dit soort wijken zijn zijn een bijzonder waardevolle bijdrage aan de energie huishouding, en echt ik waardeer het bijzonder.
Maar toch, de noodzaak tot gascentrales in de huidige grootte wordt totaal niet beperkt.
izdp
0
quote:

nobahamas schreef op 11 december 2018 23:26:

Driekwart van het jaar is er een energieoverschot van 60% in de opbrengst, en dit energie-overschot wordt geleverd ten tijden van bijzonder lage vraag naar energie in het land.
Waarom? omdat vele huishoudens overschakelen naar solar-energie.
Dit soort wijken zijn zijn een bijzonder waardevolle bijdrage aan de energie huishouding, en echt ik waardeer het bijzonder.

Dit klopt niet.
Er is zo weinig solarstroom in NL dat het bij lange na niet kan voorzien in de vraag.
Als de zon schijnt draait de BV Nederland volop en huishoudens nemen maar een klein deel in van de stroombehoefte.
izdp
0
Gasloos voor nieuwbouw is buiten de verplichting ook verstandig en prima te bekostigen tot en met zelfs voordeliger.
Van andere koek is de bestaande bouw van het gas af te halen.
Het aangekondigde opheffen van de salderingsregeling maakt het alleen maar financieel nog moeilijker te behappen.
Zelf zou ik makkelijk nog 15.000 kWh extra kunnen opwekken om te kunnen verstoken in de winter.
Zonder salderingsregeling vrij nutteloos om daarmee mijn gasverbruik te verlagen door over te gaan schakelen.
Wel kan ik "duurzaam" met een kwak subsidie overgaan op de stook van eigen hout.
Hebben we het maar niet over de vervuiling met de schoonste verbrandingsmethode via een houtvergasser.

Bedrijven kunnen overigens op hun daken al kostenneutraal zonnepanelen leggen.
Alleen tja, ondanks hun subsidie en investeringsaftrekmogelijkheden, vinden ze, verreweg de meeste, het rendement te laag.
Schande!
haas
0
tis triest te moeten bedenken dat de Overheid plannen bedenkt met de eisen uit Parijs/Katowice om de strot.

Denhaag is doodsbenauwd dat elke huurder/eigenaar ZZP ér wordt in energieproduktie.(kleine Essentjes:):)
voda
1
Air Products bouwt stikstoffabriek Zuidbroek

Air Products gaat een stikstofinstallatie bouwen in Zuidbroek, een dorp ten oosten van Groningen. Woensdag heeft het bedrijf, een grote leverancier van industriële gassen en dochter van het Amerikaanse Air Products and Chemicals, een overeenkomst getekend met de Gasunie. Financiële details zijn niet bekendgemaakt, maar de fabriek zal honderden miljoenen gaan kosten.

De stikstofinstallaties zijn nodig omdat Nederland van het Gronings gas af moet en er gas moet worden geïmporteerd. Maar omdat niet al het gas hetzelfde is, moet het soms eerst vermengd worden met stikstof.

Gas uit het buitenland, zoals Rusland of Noorwegen, is hoogcalorisch. Dat kan niet zomaar door het Nederlandse systeem en naar gasfornuizen of CV's. Het moet vermengd worden met stikstof en dan krijgt buitenlands gas de kenmerken van Gronings gas: laagcalorisch.

Lange baan
Door deze zogeheten bijmenging zal uit het Groningenveld minder gas gehaald hoeven te worden. Als de installatie straks draait, zou dit 7 miljard kubieke meter aan Gronings aardgas per jaar kunnen schelen, bleek eerder dit jaar uit berekeningen.

Over de bouw van de stikstoffabriek is jaren gesproken. Henk Kamp, voorganger van Eric Wiebes als minister van Economische Zaken, kondigde in 2015 aan dat de fabriek bij het Groningse Zuidbroek er zou komen. Een jaar later werd de bouw toch weer op de lange baan geschoven. Toen Wiebes begin dit jaar besloot dat de gaswinning in Groningen werd teruggebracht naar nul, zei hij dat de stikstoffabriek toch echt moest worden gebouwd.

De voorbereidingen voor de bouw zijn de voorbije maanden al getroffen. Volgens Air Products, kan de stikstoffabriek in 2021 operationeel zijn.

fd.nl/ondernemen/1282984/air-products...
voda
0
Half miljard euro voor verduurzaming woningen

Woningcorporaties krijgen van het kabinet €500 mln voor het verduurzamen en aardgasvrij maken van zo'n 100.000 woningen. Dat is een van de meest concrete afspraken uit het klimaatakkoord dat vrijdag wordt gepresenteerd.

Nieuwbouw in de wijk Crooswijk in Rotterdam.Foto: Hollandse Hoogte

Voorzitter Marnix Norder van corporatiekoepel Aedes bevestigt de afspraak en voegt eraan toe dat de verduurzamingsoperatie volgend jaar al moet beginnen. In de komende vier jaar moeten jaarlijks ongeveer 25.000 huizen worden verduurzaamd.

Koploper
Het half miljard euro vloeit onder meer naar een subsidieregeling voor woningcorporaties, particuliere huizenbezitters en bedrijven die zonneboilers en warmtepompen willen aanschaffen. Een ander deel van het geld gaat naar een wijkgerichte aanpak en naar een fiscale aftrekregeling voor investeringen in duurzame energie.

'Als corporatiesector hebben wij altijd gezegd graag een voortrekkersrol te willen vervullen in de verduurzamingsopgave', zegt Norder. 'Wij lopen al voorop bij het verduurzamen van de woningvoorraad. Maar als het kabinet sneller wil, dan moet daar wel extra geld bij. Daar is nu een oplossing voor gevonden.'
Eerder al zegde het kabinet een korting toe van €100 mln op de zogeheten verhuurdersheffing, de belasting die eigenaren van huurwoningen betalen.

Startmotor
Het kabinet hoopt dat als woningcorporaties op grote schaal huurwoningen van het gasnet loskoppelen, de techniek om huizen energiezuiniger te maken snel goedkoper zal worden. 'Wij zijn de startmotor van de verduurzaming van de Nederlandse woningvoorraad', zegt Norder.

Onderhandelaars van bedrijven, overheden, milieuorganisaties en andere belanghebbenden presenteren vrijdagochtend het langverwachte klimaatakkoord. Vanavond komen de top van het kabinet en de fractievoorzitters van de vier coalitiepartijen bijeen om de laatste knopen door te hakken.

fd.nl/economie-politiek/1283306/half-...
jonas
0

Even rekenen. 500.mln voor 100.000 woningen. Dat is 5000 per woning. Beetje weinig lijkt me zo, maar dat zullen de andere huurders dan wel weer moeten opbrengen.

Wat is het toch mooi om Groen te zijn en "de wereld te redden" als andere mensen dat betalen!

Groet, Jonas
voda
0
Ik wiat dat iemand ging reageren. Een compleet pakket maatregelen gaat minstens 35.000 euro per woning kosten (afhankelijk, hoe oud de woning is.)
Woningen van voor 1960 zijn volgens mij amper duurzaam te maken.
jonas
0

Het is nog gekker Hans, want eventuele terugverdieneffecten voor de coöperaties de energierekening zijn er niet, want die betaalt de huurder. Ja misschien bij verkoop. Ga je trouwens heel optimistisch uit van E 20.000 bij zeg 4 mln woningen dan kom je al op de 80 mld, terwijl de politiek al bij die 2 mld dividend en de NPO verlaging al heel hysterisch werden.

Groet, Jonas

PS Huidige politiek heeft zichzelf aardig de nesten ingedraaid. Nu nog even door bijvoorbeeld FvD de rekenkunsten van GroenLinks mannetje Klaver voortdurend onder de aandacht brengen.
[verwijderd]
0
Cv-ketel blijft relatief buiten schot
21 december 2018 |17541 keer bekeken

Er komt de komende vijf jaar in ieder geval geen verplichte uitfasering van cv-ketels, of door de overheid opgelegde verduurzamingseis. Eerder wilde de branche, milieuorganisaties en netbeheerders gezamenlijk een versnelling van uitfasering van gastoestellen afdwingen. Dit blijkt uit de tekst van het Klimaatakkoord, dat vandaag werd gepresenteerd.

De soep wordt minder heet gegeten: de verwachte dip van verkoop van cv-ketels zal waarschijnlijk enkel voor de nieuwbouw gelden. In 2017 werd er een recordaantal van 430.000 cv-toestellen geplaatst in Nederland.

Korte termijn: weinig verandering
Op korte termijn, tot 2024, verandert er voor het gros van de miljoenen cv-ketelbezitters, die geen concrete verduurzamingsplannen hebben, niet zo veel. Gemeenten worden geacht om voor 2021 hun plannen te ontvouwen over wijken die vóór 2030 van het aardgas zullen kunnen worden afgesloten. Woningen van na 1995 zouden dan met all-electric warmtepompen van warmte en warm water moeten worden voorzien. In dicht bevolkte gebieden met oudere woningen is een warmtenet, klein of groot, een oplossing. Hierbij moet gedacht worden aan restwarmte van grote bedrijven of afvalverwerking.

Oude wijk gewoon op gas
Oudere (vooroorlogse) wijken zullen in ieder geval tot ver na 2030 en misschien voor altijd nog gebruik blijven maken van het gasnetwerk. Dit wordt dan echter niet meer gevuld met aardgas maar met waterstof of groen gas. Voor deze woningen is de hybride oplossing ook nog een mogelijke optie, maar dan moeten heel veel woningen nog een stuk beter worden geïsoleerd. Uneto-VNI adviseert dan ook om hier vooral eerst goed in te investeren.

Nog 25 procent gas in nieuwbouw
Ondanks het verbod op cv-ketels in de nieuwbouw per 1 juli 2018, wordt tot eind 2021 in totaal een kwart van de nieuwbouwwoningen met een gastoestel uitgerust. Dat heeft er vooral mee te maken dat veel bouwvergunningen vóór die datum zijn afgegeven, en bouwers, ontwikkelaars of consumenten geen trek hebben om de meerinvestering op tafel te leggen. De verwachting is wel dat de meerprijs van verduurzaming, nu nog een veelvoud, op termijn door opschaling minder wordt. Ook heeft de industrie de opdracht gekregen om kleinere, stillere maar dus vooral goedkopere warmtepompen te produceren.

Vooral huurwoningen
Grootste klapper in het aardgasloos maken van de bestaande bouw, moet worden gerealiseerd in de huursector. Tussen nu en 2021 moeten 50.000 woningen per jaar worden aangepakt, vóór 2030 moeten dit er al 200.000 per jaar zijn. Gemeenten maken uiterlijk in 2021 de toekomstige energie-infrastructuur bekend van wijken waarvan de energietransitie vóór 2030 is gepland. Een onafhankelijk energieloket, onder verantwoordelijkheid van de gemeente, wordt de spil in de communicatie over verduurzaming van de wijken.

www.installatie.nl/nieuws/cv-ketel-bl...
voda
0
Hagenaars in bijstand ingezet voor gasloze stad

Warmtepompmonteurs, zonnepanelen-installateurs, medewerkers voor de circulaire sloop van gebouwen: om Den Haag van het gas te krijgen, zijn 3000 tot 5000 extra paar handen per jaar nodig. De gemeente wil Hagenaars met een afstand tot de arbeidsmarkt inzetten voor nieuwe beroepen.

Malou Seijdel 22-12-18, 07:01

De opgave waar Den Haag voor staat is enorm: in 2030 wil de stad klimaatneutraal zijn. Om aan die doelstelling te kunnen voldoen, is de komende jaren heel veel extra personeel nodig. De gemeente verwacht dat op het gebied van energietransitie en circulaire (ofwel kringloop-) economie jaarlijks 3000 tot 5000 nieuwe banen ontstaan. Dat aantal staat nog los van de vacatures die bestaande technische bedrijven (in bijvoorbeeld de bouw- en installatiebranche) al open hebben staan.

Warmtepomp
Werkgevers en ondernemers zitten te springen om (technisch) personeel dat weet hoe een warmtepomp, zonnepaneel of andere alternatieve energie-opwekker wordt geïnstalleerd. Aan de andere kant zitten er in Den Haag 27.000 bijstandsgerechtigden zonder werk, waarvan 22.000 al langer dan anderhalf jaar.
Om het arbeidspotentieel op het gebied van duurzaamheid en energietransitie in Den Haag beter te benutten, wil de gemeente een ambachtscentrum realiseren. ,,Het idee is om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder leiding van leermeesters de basistechnieken bij te brengen die nodig zijn voor nieuwe beroepen”, zegt een gemeentewoordvoerder. Daarbij valt te denken aan warmtepomp- of zonnepanelenmonteurs en toegepaste ICT-technici. ,,Na dit traject zouden ze kunnen doorstromen naar een leerwerkplek bij een reguliere werkgever”, aldus de woordvoerder.

Kosten
Op die manier moeten in drie jaar tijd zo’n 900 mensen worden opgeleid. De concrete uitwerking van het plan is volgens de gemeente nog onderwerp van gesprek. De woordvoerder laat weten dat het daarom nog te vroeg is om te praten over de fysieke locatie of de kosten.

De komst van een ambachtscentrum zou onderdeel zijn van het Actieplan +500, waarbij jaarlijks 500 extra Hagenaars uit de bijstand worden gehaald bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar.

www.ad.nl/den-haag/hagenaars-in-bijst...
1.767 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... 85 86 87 88 89 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,79  -10,28  -1,16%  10:15
 Germany40^ 17.787,70 -1,33%
 BEL 20 3.801,13 -1,37%
 Europe50^ 4.921,35 -1,27%
 US30^ 37.686,78 -0,03%
 Nasd100^ 17.712,92 +0,11%
 US500^ 5.060,49 -0,01%
 Japan225^ 38.408,62 -0,75%
 Gold spot 2.368,00 -0,64%
 EUR/USD 1,0619 -0,06%
 WTI 84,74 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +3,75%
Avantium +2,46%
B&S Group SA +2,06%
AZERION +1,28%
AMG Critical ... +1,23%

Dalers

ArcelorMittal -5,53%
SBM Offshore -5,52%
Aperam -5,30%
Accsys -2,75%
ADYEN NV -2,61%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront