PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
bamlong
0
ik verwacht ook een UP
en als FNV 3 % krijgt (ipv 5) en toegeeft een volgende 50 cent up
[verwijderd]
0
quote:

Accuboor schreef op 13 december 2018 22:59:

[...]
Brieven ja, paketten nee.

Dus paketten afsplitsen en onderbrengen in een aparte listing. De ACM mag daarna dagelijks de boeken komen controleren bij de brieventak..
gaat gewoon niet gebeuren....
Go Go Go !
0
quote:

Accuboor schreef op 13 december 2018 22:59:

[...]
Brieven ja, paketten nee.

Dus paketten afsplitsen en onderbrengen in een aparte listing. De ACM mag daarna dagelijks de boeken komen controleren bij de brieventak..
Helder ! Indien er al interesse bestaat vanuit hoek PE dan zal het uiteraard gaan om m.n. parcels. Beroerde is, men krijgt mail er automatisch bij. Vandaar dat in de brief van Mona destijds ook al vermeld werd dat er aanpassing op wetgeving dient plaats te vinden in het geval van (buitenlandse) overname om de UPD te borgen. Het is maar een aanname van mij, maar ik denk dan ... Hé, kennelijk is er dus sprake van een hiaat in wet- en regelgeving wanneer een partij zich nu zou aandienen. Je hoeft anders immers toch ook geen aanpassing te bewerkstelligen ?

Ik torpedeer mijn eigen aanname ook gelijk door te zeggen dat, in het geval er nu een partij aanbelt bij de voordeur aan de Prinses Beatrixlaan 23 in Den Haag, de dienstdoende receptionist(e) automatisch al het telefoonnummer van Hessel Lindenbergh belt (met mandaat van HV :-))

Daarnaast sluit ik niet uit dat zelfs de overheid wel kan bedenken dat PostNL een smakelijk hapje is vanwege parcels. Om die reden bescherming van mail (i.c. UPD).

HV lijkt mij niet het typetje dat uit eigener beweging een splitsing parcels en mail tot stand gaat brengen. Als ze daar op gaat studeren zitten we met haar tempo al lang in de volgende eeuw. Echter, als ze wel op dit lumineuze idee zou komen heeft ze mijn zegen !

[verwijderd]
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 13 december 2018 23:25:

[...]

Helder ! Indien er al interesse bestaat vanuit hoek PE dan zal het uiteraard gaan om m.n. parcels. Beroerde is, men krijgt mail er automatisch bij. Vandaar dat in de brief van Mona destijds ook al vermeld werd dat er aanpassing op wetgeving dient plaats te vinden in het geval van (buitenlandse) overname om de UPD te borgen. Het is maar een aanname van mij, maar ik denk dan ... Hé, kennelijk is er dus sprake van een hiaat wanneer een partij zich nu zou aandienen. Je hoeft anders immers toch ook geen aanpassing te bewerkstelligen ? Ik torpedeer mijn eigen aanname ook gelijk door te zeggen dat, in het geval er nu een partij aanbelt bij de voordeur aan de Prinses Beatrixlaan 23 in Den Haag, de dienstdoende receptionist(e) automatisch al het telefoonnummer van Hessel Lindenbergh belt (met mandaat van HV :-))

Ik sluit niet uit dat zelfs de overheid wel kan bedenken dat PostNL een smakelijk hapje is vanwege parcels. Om die reden bescherming van mail (i.c. UPD).

HV lijkt mij niet het typetje dat uit eigener beweging een splitsing parcels en mail tot stand gaat brengen. Als ze daar op gaat studeren zitten we met haar tempo al lang in de volgende eeuw. Echter, als ze wel op dit lumineuze idee zou komen heeft ze mijn zegen !

Wat heeft het Humanistisch Verbond er mee te maken?
Go Go Go !
0
quote:

Patrick D schreef op 13 december 2018 23:27:

[...]

Wat heeft het Humanistisch Verbond er mee te maken?
Wat denk je zelf ?

prinszicht
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 13 december 2018 22:33:

[...]

Tijdens het kort geding werd de koers naar beneden werd geregeld door de "regiekamer" tot plm 2.08. En toen het (voor PostNL) positieve nieuws kort na 17u bekend werd mocht de koers ff naar 2,11 om daarna weer scherp te dalen tot 2.08 slot.
Met dat soort geregel zie ik ff niet in wat dan morgen de trigger moet zijn om flink up te eindigen. Daarbij is het morgen vrijdag en waarom zouden de regelneven de koers laten stijgen. Vanuit hun situatie is het toch veel logischer om de koers op plm het huidige niveau te houden. In een weekend kan er veel gebeuren, ook vaak negatief (fake)nieuws. Waarbij op maandag de geshorte bedrijven sowieso bijna standaard rood beginnen en eindigen.
Met daaraan toegevoegd een steeds dunner wordende handel richting eindejaar. Dat alles bij elkaar zal ongetwijfeld de koers zonder enige moeite en als bijna vanzelf naar regionen onder de 2 brengen.

Helaas! Ik zie het ondertussen ook niet anders meer. Vanaf akkoord consolidatie op een koers van 3,50, vol op de short er op. Ik heb vandaag nog een klacht ingediend bij de AFM. Moeten jullie ook doen. We praten over 15 minuten staken en een paar honderd miljoen schade. Morgen hebben we nu nog geen onderwerp maar bij een rode koers gaan we vanzelf weer zoeken.

Mijn klacht richt zich op enerzijds management (passief en misleidend) en de grootbanken (ING met idioot hoge adviezen bijna dagelijks). Doe de HV shuffle. Nee, niets meer roepen wat ook maar in de buurr komt van meer aandeelhouderswaarde. Laten gissen naar mogelijke oorzaken. Die verdwijnen als men de doelstellingen heeft bereikt. Crimineel!
prinszicht
2
Dank u voor de reactie. Mijn klachten aan de AFM inzake PostNL hebben nog niet tot een mogelijke oplossing geleid. De afdeling IR van PostNL laat al weken niets van zich horen. Dat is toch het minste wat je mag verwachten als resultaat.

Ik maak melding van de code van Manen als referentiepunt voor het formuleren van mijn klachten. Vanuit deze hoedanigheid bedenk ik mij dat een CEO naar buiten treedt om de belangen van de stakeholders te waarborgen. In het verlengde hiervan is een redelijke beurskoers in het belang van niet alleen de aandeelhouders. Maar ook de medewerkers, de overheid en alle andere gelieerde partijen. Zeker als de onderneming een aantal toezeggingen heeft gedaan in het recente verleden. Bijvoorbeeld de voormalig CFO die tijdens de presentatie van de cijfers in 2018 een intrinsieke waarde van 6 Euro per aandeel als nominaal beschouwd. We doen nu 2 Euro.

Mijn klachten richten zich tegen het management en dan in het bijzonder de CEO. Zij was pertinent tegen een overname van Bpost en wees het bod van 5,75 af. Zij beloofde meer aandeelhouderswaarde op eigen kracht. Dit was 2 jaar geleden.

Dan zie ik nu een ontwikkeling zich voordoen waarbij ik als individueel belegger vermoed dat er een rol voor de AFM is weggelegd. Als toezichthouder op de financiële markt. Dit in eerste instantie in relatie tot de eerder geuite klachten over verantwoord ondernemerschap jegens het management.

In 2de instantie gaat het mij om de rol van grootbanken en short selling partijen. Hierover heb ik in januari een klacht geformuleerd bij uw instantie betreffende ING. De laatste paar weken vermoed ik echter dat men bewust de particuliere belegger misleid met tegenstrijdige adviezen. Dat wil ik dan nogmaals bij u onder de aandacht brengen.

Het idee dat bijvoorbeeld een ING herhaaldelijk met een koopaanbeveling komt op 5 Euro, zo ook vorige week tot 2 maal toe, bij een beurskoers die op dagelijkse basis flink afneemt. Op de dag van het advies en de dagen er na. Meermalen in een dalende trend van een tijdelijke koerspiek op de uitspraak van de rechter inzake AMM Mail NL tot aan de tijdelijke bodem van 2,04 Euro.

Hierbij heb ik sterk het vermoeden, maar niet de middelen om het te controleren, dat dergelijke grootbanken met misleidende informatie de particuliere belegger op het verkeerde been zet. Dit om bijvoorbeeld particuliere beleggers te verleiden om hefboom producten te kopen als een ING Sprinter. Dit omdat het voorgestelde koerspotentieel meer dan 100 procent is.

Zo zijn er nog een aantal banken als bijvoorbeeld BNP Paribas die net als ING vergelijkbare belangen hebben maar niet in het verlengde van de financiële belangen en doelen van hun klanten adviseren. Hierbij is het niet onmogelijk om voor te stellen dat er onderlinge afspraken worden gemaakt met partijen die short zitten op het aandeel. Het zogenaamde stop losses jagen. Die aspect wil ik nogmaals onder de aandacht brengen van de AFM met het verzoek tot nader onderzoek.

Het is niet te begrijpen voor een particulier belegger dat een management en diverse financiële instellingen een rooskleurig beeld schetsen van de toekomst van een onderneming en dan vervolgens aan de zijlijn gaan staan als een bedrijf op de beurs "gesloopt" wordt. Dit voedt in het bijzonder de gedachte van manipulatie en misleiding.

Met een vriendelijke groet,
Lionel50045254
0
Ik begrijp het niet, je belegt toch op eigen inzicht in een aandeel of niet Prinszicht?
Je kan instappen en uitstappen en verder gaan. Maar het management de schuld geven heeft geen zin. Koop dan een aandeel en ga stampij maken op de aandeelhoudersvergadering. PostNL zit gewoon in een krimpende markt, met veel regelgeving en lage verdiencapaciteit. Dit is gewoon de business zoals het is. Je kan niet verdienen op postnl, pak de grafiek maar eens over 10 jaar, je zal het vanzelf zien.

Mijn advies aan jou: stop gewoon met zeuren, pak je verlies en ga verder met beleggen.
Hans_K
0
@prinszicht Uiteraard spelen er krachten die groter zijn dan die van de individuele particuliere belegger. Maar laat je daardoor niet van het pad afbrengen. Wanneer je een belachelijk magere forecast ingeeft voor PNL in het zogenaamde Discounted Cashflow model, kom je er als snel achter dat de geactualiseerde waarde van de verwachte toekomstige kasstromen per aandeel minsten EUR 5.50 bedraagt. Dus houdt vol :-)
[verwijderd]
1
quote:

LBL LM schreef op 14 december 2018 08:18:

Ik begrijp het niet, je belegt toch op eigen inzicht in een aandeel of niet Prinszicht?
Je kan instappen en uitstappen en verder gaan. Maar het management de schuld geven heeft geen zin. Koop dan een aandeel en ga stampij maken op de aandeelhoudersvergadering. PostNL zit gewoon in een krimpende markt, met veel regelgeving en lage verdiencapaciteit. Dit is gewoon de business zoals het is. Je kan niet verdienen op postnl, pak de grafiek maar eens over 10 jaar, je zal het vanzelf zien.

Mijn advies aan jou: stop gewoon met zeuren, pak je verlies en ga verder met beleggen.
Je mag misstanden toch gewoon aankaarten? Wat is daar mis mee?
Als iemand op straat in elkaar wordt geslagen, zeg je toch ook niet 'ik hoef hier niet te lopen, dus ik maak me er niet druk om en pak wel een andere straat'.
Alleen al het voorbeeld hiervoor van splitsing brieven/pakketjes. Iedere klapmongool kan verzinnen dat je die dramatische brievendivisie gewoon moet isoleren en moet laten afsterven. Maar zo niet HV. Die moddert gewoon door met haar 1,7 miljoen en daarnaast geen enkele verantwoording aflegt.
Dus ja, daar mag je over klagen. En de opmerking dat je dan maar ergens anders in moet beleggen vind ik eigenlijk onder de maat. Je klinkt zo eigenlijk een beetje als pr_manager van HV die zich heimelijk op dit forum begeeft om 'die vervelende aandeelhouders die per heden nog niet eens 4 euro p/a hebben zien verdampen sinds het bod van BPost' te laten opkrassen.
manuss
0
Norges Bank en BlackRock vergroten belang in PostNL
vrijdag 14 december 2018 08:26
Kleine verhogingen.

(ABM FN-Dow Jones) Norges Bank en BlackRock hebben elk een iets groter belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 en 13 december.

Norges Bank meldde een kapitaalbelang van 3,02 procent met een dito stemrecht. Op 16 november dit jaar meldde Norges Bank nog een kapitaalbelang van 2,65 procent met eenzelfde stemrecht.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 2,91 procent met een stemrecht van 3,01 procent. Op 1 augustus dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 2,88 procent met een stemrecht van 2,97 procent.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
[verwijderd]
0
Limburgia Je mag misstanden toch gewoon aankaarten? Wat is daar mis mee?

Daar is niets mis mee Limburgia, Gr
[verwijderd]
0
AH to go en thuisbezorgd werken samen in Amsterdam

Door ANP Producties
2 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - AH to go en Thuisbezorgd.nl beginnen Amsterdam een samenwerking met de bezorging van AH to go-assortiment. De producten worden per e-bike gratis bezorgd vanuit twee AH to go-winkels in de hoofdstad. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.
[verwijderd]
0
Norges Bank en BlackRock hebben elk een iets groter belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 en 13 december.

Vandaar even naar de 2,16.......
[verwijderd]
0
quote:

Hans_K schreef op 14 december 2018 08:34:

@prinszicht Uiteraard spelen er krachten die groter zijn dan die van de individuele particuliere belegger. Maar laat je daardoor niet van het pad afbrengen. Wanneer je een belachelijk magere forecast ingeeft voor PNL in het zogenaamde Discounted Cashflow model, kom je er als snel achter dat de geactualiseerde waarde van de verwachte toekomstige kasstromen per aandeel minsten EUR 5.50 bedraagt. Dus houdt vol :-)
Het zou HV sieren als ze zelf eens met zo'n opmerking zou komen. En dat zij dus echt niet weet waarom de koers op nauwelijks 2 euro staat. Maar dat doet zij niet. Ze vindt het allemaal prima, ongetwijfeld omdar zij exact weet welke partijen de koers aan het slopen zijn en met welk doel. Wat dat betreft zou ik best wel eens een inval van de AFM bij postnl willen zien. Gewoon om eens te kijken welke afspraken daar op het hoogste niveau zijn gemaakt met de grote jongens (en overigens ook met het ministerie).
En dan gelijk even een paar jaar terug in de tijd om te achterhalen waarom uitgerekend HV moest worden benoemd. Ik denk dat we immers wel kunnen constateren dat dat in ieder geval niets te maken heeft met 'meer dan gemiddelde kwaliteiten'..
BW2017
0
quote:

Eurowin schreef op 14 december 2018 08:52:

AH to go en thuisbezorgd werken samen in Amsterdam

Door ANP Producties
2 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - AH to go en Thuisbezorgd.nl beginnen Amsterdam een samenwerking met de bezorging van AH to go-assortiment. De producten worden per e-bike gratis bezorgd vanuit twee AH to go-winkels in de hoofdstad. Dat werd vrijdag bekendgemaakt.

Stemmingmakerij weer van jou kant in negatieve zin willen belichten.

Wat heeft Postnl hiermee te maken?

Ah bezorgt al geruime tijd met de vrachtwagens zelf, zoals ook jumbo dat doet.
Ze gaan nu alleen een samenwerking erbij aan met thuisbezorgd.

Thuisbezorgd staat bekend voor het bestellen van het eten en thuis te laten bezorgen.
Je had toch niet verwacht dat Postnl die markt zou inslaan met thuisbezorgd? Om pizza, shoarma en frikandellen rond te brengen.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 14 december 2018 08:51:

Limburgia Je mag misstanden toch gewoon aankaarten? Wat is daar mis mee?

Daar is niets mis mee Limburgia, Gr
Oké. Succesvolle dag gewenst in ieder geval!
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 14 december 2018 08:53:

Norges Bank en BlackRock hebben elk een iets groter belang in PostNL gemeld. Dit bleek uit meldingen in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 12 en 13 december.

Vandaar even naar de 2,16.......
Ik denk eerder 2,016. Mondiale groei belangrijker voor postnl en die afgewende staking heeft geen impact op de winst.

EDIT zie nu dat je doelt op de koerstijging van eergisteren, dacht dat er vandaag stond :-)
Drs P.
0
De recessie is in aantocht, de Chinese zeepbel staat op knappen, hoe lang kan het communistische regime de schijn nog ophouden?

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 364 365 366 367 368 369 370 371 372 373 374 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 12:47
Koers 1,241
Verschil -0,077 (-5,84%)
Hoog 1,298
Laag 1,238
Volume 1.489.028
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront