ING Groep « Terug naar discussie overzicht

ING - PB's en andere relevante informatie

5.537 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
*voetnoot
0
quote:

duprogres schreef op 7 december 2018 18:09:

'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete
De belastingbetaler moet een bedrijf uit de brand helpen en dan heeft de staat iets te danken aan ING. In een normale wereld was ing gewoon failliet gegaan vanwege slecht management. Dat de koers van ING op 10 eiro staat zegt iets over het sentiment en het vertrouwen van beleggers in ING en de nieuwe CEO. Tot nu toe is hij zijn geld niet waard Er zijn er wel genoeg betere te vinden die het voor een fractie van zijn salaris doen.

ING komt voorlopige de komende jaren niet meer in mijn portefeuille. Ben er helemaal klaar mee.
voda
0
Een schande, en zéér slecht teken naar de aandeelhouders toe!

'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete'

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 17:20 | Views: 2.048

ING 17:35
10,12 +0,03 (+0,34%)

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft topman Ralph Hamers begin dit jaar een salarisverhoging van 50 procent gegeven ondanks dat toen al een halfjaar duidelijk was dat een megaboete voor de bank in de lucht hing. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een reconstructie.

Onder meer toenmalig president-commissaris Jeroen van der Veer werd in de zomer van 2017 door het OM en de FIOD gewezen op de dreigende megaboete. De bank negeerde de signalen en gaf Hamers in maart een loonsverhoging. Na ophef in de samenleving en de politiek werd het plan voor de salarisverhoging vijf dagen later weer ingetrokken. In september kreeg ING een boete van 775 miljoen euro.

ING, OM en Fiod wilden tegen het FD geen commentaar geven.
PJ
0
Als je ergens geen belang meer in hebt is het makkelijk om een negatieve reactie neer te zetten
duprogres
0
quote:

voda schreef op 7 december 2018 18:21:

Een schande, en zéér slecht teken naar de aandeelhouders toe!

'Opslag ING-topman ondanks dreigende boete'

Gepubliceerd op 7 dec 2018 om 17:20 | Views: 2.048

ING 17:35
10,12 +0,03 (+0,34%)

AMSTERDAM (ANP) - ING heeft topman Ralph Hamers begin dit jaar een salarisverhoging van 50 procent gegeven ondanks dat toen al een halfjaar duidelijk was dat een megaboete voor de bank in de lucht hing. Dat schrijft Het Financieele Dagblad (FD) op basis van een reconstructie.

Onder meer toenmalig president-commissaris Jeroen van der Veer werd in de zomer van 2017 door het OM en de FIOD gewezen op de dreigende megaboete. De bank negeerde de signalen en gaf Hamers in maart een loonsverhoging. Na ophef in de samenleving en de politiek werd het plan voor de salarisverhoging vijf dagen later weer ingetrokken. In september kreeg ING een boete van 775 miljoen euro.

ING, OM en Fiod wilden tegen het FD geen commentaar geven.
Allee kan niet op ,waarom geen verdubbeling.
Wie geeft de banken in 2008 moeten redden ????
Zeker de CEO s niet en in geval ING hebben ze nog extra boter op het hoofd gehaald met hun witwaspraktijken.
En gaat men de heren nog bonussen van een 50 procent extra te geven.
Dat ze de schaamte voorbij zijn wisten we al zeker in deze wereld ,maat dit is toch meer dan toppunt van wansmaak.
Met dank aan de politici van dit land en zeker niet vergeten DNB.
Als aandeelhouder wordt je nogmaals gerold.

voda
0
Beursblik: ING en Bayer kanshebbers in tegenzittende markt

(ABM FN-Dow Jones) Beleggen is pure noodzaak. Dit was de boodschap van Geert Schaaij tijdens zijn Beursgenoten-symposium voor circa 1.800 mensen in de Amsterdamse RAI afgelopen vrijdag.

Waarin wordt belegd, dat doet vrijwel niet ter zake volgens Schaaij. "Het maakt feitelijk niet uit, als het maar inflatiegevoelig is", aldus de Beursgenoot.

Een goede aandelentip, de reden dat al die Beursgenoten afreisden naar Amsterdam, "is heel moeilijk in deze beurs", mede omdat het laaghangende fruit al is geplukt, hield Schaaij zijn publiek voor.

Schaaij waarschuwde voor een naderende recessie, "en dan moet je meer naar de defensieve waarden". Voorbeelden zijn voeding, medicijnen "en dat soort aandelen".

Bayer is in dit licht een kanshebber, meent Schaaij. Bayer is actief in life science, en is inmiddels op de beurs in waarde gehalveerd. Bayer kocht recent Monsanto, en daarmee ook het bestrijdingsmiddel Roundup, dat kanker zou veroorzaken. Daar komen de claims nu voor binnen, maar Schaaij meent dat deze “kansloos” zijn. "Daar zijn alle wetenschappers het over eens". Een koersherstel naar de 90 euro is volgens de Beursgenoot dan ook realistisch. Vrijdag sloot het aandeel 1,7 procent hoger op 63,43 euro.

Een Nederlandse naam die Schaaij noemde is ING Groep. "Ondanks de kritiek die het aandeel heeft gekregen, biedt het een kans", aldus Schaaij, wijzend op de koers die ruim een derde lager staat dan de top eerder dit jaar op zo'n 16,50 euro en het dividendrendement van circa 6 procent. "Ik geloof in ING", en een oplopende rente zal de marges van de bank goed doen, betoogde Schaaij, waardoor ook het dividend in de toekomst gedekt is. ING sloot vrijdag 0,3 procent hoger op 10,12 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Moody's positief over Nederlandse bankensector

Gepubliceerd op 11 dec 2018 om 16:07 | Views: 910

ING 16:29
9,98 +0,15 (+1,49%)

LONDEN (AFN) - Kredietbeoordelaar Moody's blijft positief gestemd over de Nederlandse bankensector. De vooruitzichten voor de bankensector in ons land blijven stabiel.

Moody's wijst in een rapport op de robuuste groei van de Nederlandse binnenlandse economie die de bankensector ondersteunt. Daarbij krijgt de economie steun van de nog steeds sterke huizenmarkt, alhoewel die wel wat afzwakt, de belastingverlagingen en de dalende werkloosheid. Dit zal bijdragen aan hogere consumentenbestedingen en investeringen, aldus Moody's.

Het bureau denkt dat de Nederlandse economie volgend jaar met 2,5 procent zal groeien, na een vooruitgang met 3 procent in 2018. Voor 2020 rekent Moody's op een groei van 2,1 procent.
voda
0
Topman Hamers begrijpt 'negatieve beeld' ING

Gepubliceerd op 12 dec 2018 om 14:09 | Views: 3.756

ING 16:38
10,10 +0,20 (+2,02%)

DEN HAAG (AFN) - ING-topman Ralph Hamers begrijpt het negatieve beeld van ING dat de afgelopen maanden is ontstaan. Zijn bank ligt onder vuur door onder meer een geruchtmakende witwasaffaire en een rel rond een inmiddels afgeblazen salarisverhoging voor hemzelf.

,,Ik denk dat wij als ING de hand in eigen boezem moeten steken'', zei Hamers tijdens een gesprek met de Tweede Kamer.

Witwaszaak

Vooral de witwaszaak, waarover ING afgelopen nazomer een schikking van in totaal 775 miljoen euro trof, zit Hamers niet lekker. ,,Ik kan wat daar fout is gegaan niet terugdraaien, ik kan wel zeggen dat ik het heel erg vind'', zei hij. ,,Het had nooit mogen gebeuren, maar het is wel gebeurd. Dat raakt iedere medewerker van ING, en mij ook.''

ING werd op de vingers getikt omdat de bank jarenlang veel te weinig deed om witwassen door klanten te voorkomen. Verbetering van de controleprocessen heeft volgens Hamers ,,de hoogste prioriteit''.
voda
0
ING-topman Hamers wacht kruisverhoor in Kamer

Gepubliceerd op 12 dec 2018 om 07:07 | Views: 2.364

ING 16:54
10,15 +0,25 (+2,52%)

DEN HAAG (AFN) - Topman Ralph Hamers van ING schuift woensdag aan bij een rondetafelgesprek in de Tweede Kamer over de stand van zaken in de financiële sector. Hij kan rekenen op een stevig kruisverhoor, want veel Kamerleden zijn erg kritisch over onder meer het witwasschandaal bij de bank.

De Kamer heeft topbankiers, toezichthouders en wetenschappers uitgenodigd om te vertellen hoe de financiële sector er zo'n tien jaar na de kredietcrisis voorstaat. Zowel de financiële stabiliteit, als gedrag en cultuur bij banken komen daarbij aan bod. Over dat laatste onderwerp willen de Kamerleden onder anderen Hamers aan de tand voelen.

ING trof eerder dit jaar een schikking van in totaal 775 miljoen euro. De bank ondernam jarenlang veel te weinig om te voorkomen dat klanten crimineel geld konden witwassen. Tot ongenoegen van veel Kamerleden werden betrokken bankmedewerkers niet strafrechtelijk vervolgd. Onder politieke druk werd wel financieel directeur Koos Timmermans geslachtofferd, hij kondigde zijn vertrek aan. Hamers bleef aan als hoogste baas.
voda
0
Minister scherpt beloningsregels banken verder aan

(ABM FN-Dow Jones) De regels voor het beloningsbeleid van banken worden verder aangescherpt, onder andere door een wettelijke verplichting om rekenschap af te leggen over de verhouding tussen het loon en de maatschappelijke functie van de bank. Dat schreef de minister van Financiën Wopke Hoekstra dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer.

Ook worden bankiers verplicht om het deel van hun vaste salaris dat wordt uitbetaald in aandelen langere tijd vast te houden. Hoekstra onderzoekt de mogelijkheid om een deel van het vaste salaris terug te kunnen vorderen, als de bank staatssteun nodig mocht hebben. Hierover wordt een advies gevraagd van de Raad van State.

Ook worden de bonusregels verder aangescherpt. Uitzonderingen op de beperking van bonussen mogen niet meer gelden voor managers met interne controlefuncties of relaties met klanten.

Kapitaaleisen

Op het vlak van de kapitaaleisen zet het kabinet erop in dat de verzwaring van de eisen volgens Basel 4 zo volledig mogelijk worden ingevoerd. Hierdoor worden onder andere de risicowegingen voor Nederlandse hypotheken zwaarder, waardoor Nederlandse banken hiervoor meer eigen vermogen moeten aanhouden.

Voor verzekeraars gaat het kabinet op Europees niveau pleiten voor een betere verdeling van de kapitaaleisen over de verschillende risico's die verzekeraars lopen. Dit zou nodig zijn door het langetermijnkarakter van het verzekeringsbedrijf.

Minder schulden

De minister laat zich positief uit over het initiatief van de Nederlandse Vereniging van Banken "Word ook aflossingsblij", dat de aflossing van aflossingsvrije hypotheken aanmoedigt. Dit omdat de Nederlandse hypotheekschuld gemiddeld nog steeds hoog is.

Hoekstra gaat samen met de AFM op zoek naar een alternatief voor de kredietwaarschuwing en onderzoekt juridische mogelijkheden om het aanbieden van flitskredieten terug te dringen, naast een reclameverbod voor dit soort producten. Het gaat om kleine leningen met zeer hoge kosten, gericht op financieel kwetsbare consumenten.

Integriteit

Ook het toezicht op de controle op criminele financiële activiteiten zoals witwassen wordt verzwaard. Banken mogen commerciële belangen niet boven de naleving van deze regels stellen. "Ik verwacht bovendien dat zij dit doen vanuit een eigen overtuiging dat dit belangrijk is en niet omdat zij hiertoe wettelijk verplicht zijn", aldus Hoekstra. Hiermee verwijst de minister naar de recente schikking die ING trof met het Openbaar Ministerie voor een te lakse controle van klanten op criminele activiteiten.

Duurzame sector

Het kabinet moedigt toezichthouders DNB en AFM aan om duurzaamheid op te nemen in hun toezicht. Van financiële instellingen wordt een actieve bijdrage verwacht aan de reductie van CO2 en andere klimaatdoelen. "De dienstbaarheid van de financiële sector aan de samenleving, zowel aan burgers als aan bedrijven, is het centrale thema in deze agenda voor de financiële sector", vat de minister het rapport samen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Akkoord over nieuwe EU-eisen slechte leningen

Gepubliceerd op 18 dec 2018 om 10:47 | Views: 1.520

ING 16:13
9,96 +0,05 (+0,52%)

BRUSSEL (AFN) - Banken moeten de risico’s van oninbare en onrendabele leningen beter gaan indekken. De EU-lidstaten en het Europees Parlement zijn het eens geworden over minimumeisen voor nieuwe leningen die moeten voorkomen dat de voorraad dubieuze leningen (npl’s) in de EU toeneemt.

,,Het akkoord zal ervoor zorgen dat banken solider worden en onze bedrijven kunnen financieren'', stelt EU-commissaris Valdis Dombrovskis (euro). Co-rapporteur namens het parlement Esther de Lange (CDA) is tevreden: ,,Banken worden zo medeverantwoordelijk voor het tegengaan van nieuwe rommelkredieten. De eurocrisis heeft ons laten zien dat we niet lichtzinnig met deze risico's om mogen gaan."

Een lening wordt als oninbaar beschouwd als de kredietnemer, een bedrijf of persoon, negentig dagen niet heeft betaald. Vanaf dat moment moet de bank volgens de nieuwe eisen een buffer opbouwen in de veronderstelling dat de aflossing nooit zal plaatsvinden.

Betere bescherming

Voor dubieuze leningen waar geen onderpand tegenover staat, moeten banken het totale verlies in drie jaar volledig hebben afgedekt. Voor slechte leningen in vastgoed moet na drie jaar een voorziening van 25 procent zijn opgebouwd, en het totaalbedrag na negen jaar. Voor leningen in roerend goed geldt een opbouwperiode van zeven jaar.

De berg npl’s steeg in de EU na de financiële crisis in 2007 tot een recordhoogte van een biljoen euro, maar neemt inmiddels geleidelijk af. Volgens de Europese Commissie hebben de Europese banken gemiddeld 3,4 procent aan slechte leningen. Vooral Griekse, Cypriotische en Italiaanse banken zitten daar echter ver boven met een derde tot de helft van uitstaande leningen die waarschijnlijk nooit worden terugbetaald.

,,Met het akkoord zorgen we voor een veel betere bescherming bij een volgende crisis, maar we zijn er nog niet. De lijken moeten uit de kast, zeker in landen als Italië'', aldus De Lange.
voda
0
NN-dochter versterkt samenwerking met Poolse ING Bank Slaski

(ABM FN-Dow Jones) NN Investment Partners, onderdeel van NN Group, en ING Bank Slaski hebben een langetermijnsamenwerkingsovereenkomst getekend. Dit meldde de Nederlandse verzekeraar dinsdag nabeurs.

Onderdeel van de overeenkomst is een deelneming door ING Bank Slaski van 45 procent in NN Investment Partners Polen voor 41 miljoen euro.

ING Bank Slaski zal beleggingsfondsen van NN Investment Partners gaan verkopen op de Poolse markt.

De transactie zal naar verwachting geen materiële impact hebben op het bedrijfsresultaat en de Solvency II-ratio van NN.

De transactie is nog onderhevig aan de goedkeuring van de betrokken autoriteiten en zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.

Het aandeel NN Group sloot dinsdag op een rood Damrak 0,4 procent lager op 34,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Europese spaargarantie stap dichterbij

Als het aan ECB-president Mario Draghi ligt, dekken de banken in de Eurozone eerder vandaag dan morgen nog onderling de tegoeden van hun spaarders. Zodat als er dan een bank omvalt, of dat nu in Nederland of Cyprus is, de spaarders van die bank tot €100.000 gedekt zijn uit één centrale Europese pot.

Dit Europese depositogarantiestelsel zou de bekroning zijn van de bankenunie wordt vaak gezegd. Maar feitelijk zou het éindelijk een bankenunie maken van het bankenstelsel in de Eurozone. Want die vier jaar geleden opgezette unie bestaat nu de facto slechts uit een uniform toezichtsysteem op de grootste banken, onder leiding van de ECB. Met die hartstochtelijke wens van Draghi wil het alsmaar niet vlotten.

De reden is simpel. Het is de klassieke kloof tussen Noord- en Zuid-Europa. Landen als Italië en Griekenland kunnen zich uitstekend vinden in één Europese gegarandeerde spaarpot. Maar Nederland en Duitsland gelden als fervent tegenstander, die bang zijn dat het er in de praktijk op neerkomt dat zij opdraaien voor de verliezen van banken in zwakke Zuid-Europese landen.
Noord-Europa heeft de cijfers aan zijn kant staan. Gemiddeld is 3,4% van de leningen op de bankbalansen in de Eurozone rot. Geld dat hoogstwaarschijnlijk nooit meer wordt terugbetaald. Maar de distributie van die 3,4% is nogal scheef. Van de leningen op de balans van Italiaanse banken wordt volgens de ECB waarschijnlijk 10% nooit meer geïnd, vele malen meer dan Nederlandse banken. Griekenland maakt het met een percentage van 44,9% helemaal bont.

Het is echter goed nieuws dat dit belangrijke obstakel naar de bankenunie wordt onderkend in Brussel. En dat er deze week maatregelen zijn aangekondigd die kunnen helpen om de omvang van het probleem te beperken. Voor het eerst krijgen banken namelijk een minimum reservering voorgeschreven dat zij opzij moeten leggen bij nieuwe slechte leningen. Daardoor hebben ze in maximaal negen jaar het hele bedrag opzijgezet en zijn de leningen gedekt.

Het is een kleine, maar noodzakelijke stap om voldoende comfort te creëren bij de tegenstanders van het Europese depositogarantiestelsel. Of Draghi dat zelf nog meemaakt als president is de vraag, want 31 oktober 2019 is dichtbij. Maar als de banken in de ‘probleemlanden’ de komende paar jaar laten zien dat zij hun slechte leningen voortvarend en volgens een concreet gemaakt stappenplan aanpakken - met harde 'milestone' afspraken - door af te schrijven, te reserveren en vervolgens te herkapitaliseren, dan staat niets een Europese risicodeling op de middellange termijn nog in de weg.

fd.nl/opinie/1283081/europese-spaarga...
voda
0
'ING profiteert van herstructurering Noble'

Gepubliceerd op 20 dec 2018 om 07:52 | Views: 3.965

ING 16:14
9,41 -0,45 (-4,59%)

HONGKONG (AFN) - ING lijkt munt te slaan uit de geslaagde schuldenherstructurering van grondstoffenhandelaar Noble Group uit Hongkong. Volgens persbureau Bloomberg zal ING een winst boeken op zijn lening aan Noble, met het ingaan van de 3,5 miljard dollar aan schuldenherstructurering van het bedrijf.

ING was een van de grootste geldschieters van Noble, dat in grote financiële problemen kwam door afschrijvingen en controverses over de boekhouding en de afgelopen jaren miljarden verloor. Noble heeft nu een reddingsoperatie afgerond waarbij schulden van het bedrijf worden omgezet in aandelen.

ING krijgt nu volledig in contanten uitbetaald voor zijn belang van 47,5 miljoen dollar in een kredietfaciliteit van Noble. Daarbovenop kreeg de bank al extra commissies van in totaal 15 miljoen dollar. Kenners stellen dat ING hier profiteert van zijn bereidheid om Noble te blijven steunen en van harde onderhandelingstactieken.
voda
0
Video: Tips van JNVBs Westerterp voor 2019

(ABM FN-Dow Jones) Vermogensbeheerder Stan Westerterp van JNVB Vermogensbeheer tipt voor het nieuwe jaar: Royal Dutch Shell, de financials en de halfgeleidersector zijn favorieten.

www.youtube.com/watch?v=SPx0JpDJVH0

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Knot: bestrijden witwassen drukt op winst bank

(ABM FN-Dow Jones) Banken die serieus werk maken van het tegengaan van witwassen, zullen genoegen moeten nemen met minder winst. Dit blijkt uit een interview dat NRC had met Klaas Knot, voorzitter van De Nederlandsche Bank.

"Je moet als bank je winst behalen onder naleving van de geldende wet- en regelgeving onder alle omstandigheden. Daar horen kosten bij en dus ook een lagere winstgevendheid. De speelruimte binnen de wet- en regelgeving is de afgelopen jaren bewust kleiner gemaakt. De maatschappij accepteert de risico's die er ooit bij banken waren niet meer. Ik betwijfel of dit al voldoende is meegewogen in de rendementen die banken hun beleggers nu nog voorspiegelen", zei Knot tegen NRC.

Over ING, dat 775 miljoen euro boete kreeg omdat het te weinig deed om witwassen te voorkomen, zei Knot dat de commercie prevaleerde boven compliance en risicobeheer. "Het is duidelijk dat deze instelling deze zaken niet op orde had."

"We willen als maatschappij nadrukkelijk een bankwezen met lagere risico's. De keerzijde is lagere rendementen voor aandeelhouders van de banken", aldus de topman van DNB.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING mag hypotheken aanbieden in Polen

Gepubliceerd op 2 jan 2019 om 14:55 | Views: 1.000

ING 16:19
9,30 -0,11 (-1,17%)

AMSTERDAM (AFN) - ING mag in Polen hypotheken gaan aanbieden. Daarvoor heeft dochterbedrijf ING Bank Hipoteczny volgens de financiële waakhond Komisji Nadzoru Finansowego (KNF) aan alle wettelijke eisen voldaan.

ING deed al in januari vorig jaar een aanvraag voor een eigen Poolse hypotheekbank.
voda
1
Beursblik: UBS verlaagt koersdoel ING

(ABM FN) UBS heeft woensdag het koersdoel voor ING verlaagd van 15,40 naar 14,80 euro met een ongewijzigde koopaanbeveling.

ING biedt volgens de analisten van UBS een combinatie van groei, rendement en diversificatie bij een winstgevendheid die vergelijkbaar is met het sectorgemiddelde. "In onze optiek is dit erg aantrekkelijk", aldus UBS.

De tegenvallende prestatie van het aandeel ING in 2018 is volgens UBS onterecht. Reden om het koopadvies te handhaven in aanloop naar de jaarcijfers op 6 februari.

"We denken dat ING goed zal presteren in 2019", aldus UBS. De rentes stijgen, de verhouding tussen kosten en inkomsten zal verbeteren en de balans groeit.

Het aandeel ING won woensdag 0,1 procent op een koers van 9,95 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
1
Beursblik: ABN AMRO verlaagt koersdoel ING

(ABM FN) ABN AMRO heeft woensdag het koersdoel voor ING verlaagd van 15,00 naar 14,00 euro, maar handhaafde wel de koopaanbeveling op het aandeel.

De analisten van ABN AMRO verwachten dat ING in het afgelopen vierde kwartaal een onderliggende nettowinst behaalde van 1,13 miljard euro. Daarbij denken zij dat de kosten van de bank aan het einde van het jaar wat opliepen. ABN AMRO denkt verder dat de kredietverliezen ongeveer vergelijkbaar zullen zijn met die in het derde kwartaal.

De zogeheten CET1 ratio steeg volgens ABN AMRO naar 14,3 procent, een toename van 0,3 procentpunt.

“De omstandigheden voor de [tak] Financial Markets bleven uitdagend”, merkten ABN AMRO nog op.

Belangrijker dan de komende kwartaalcijfers vinden de analisten de beleggersdag van ING op 25 maart.

Het aandeel ING won woensdag 0,3 procent op 9,97 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: Credit Suisse positiever over ING

(ABM FN-Dow Jones) Credit Suisse heeft zijn koersdoel voor ING verlaagd van 12,00 naar 11,50 euro, maar verhoogde het advies van Underperform naar Neutraal, nadat de koers vorig jaar 12 procent achterbleef bij de sector.

Volgens analist Marcell Houben biedt ING structurele groei, maar hij ziet nog steeds risico's dat de consensus onder analisten te positief is over de stijging van de rente-inkomsten, de verwachte kostenbesparingen en de voorzieningen voor oninbare leningen.

Credit Suisse denkt echter dat dit risico grotendeels is verwerkt in de koers van het aandeel, dat 6 procent lager gewaardeerd wordt dan de gemiddelde Europese bank, afgezet tegen de boekwaarde. Het aandeel wordt verhandeld met een korting van 24 procent op de materiële boekwaarde voor 2019.

Het koersdoel wordt verlaagd op basis van een verlaging van de winstverwachting voor 2018 en 2019 met 1 tot 2 procent.

Aanjagers voor koersbewegingen zijn de kwartaalcijfers op 9 februari en de beleggersdag van 25 maart. Prijsdalingen van vastgoed en grondstoffen en zwakke kostenbesparingen kunnen tegenvallers zijn, bovengemiddelde leningengroei, sterke kostenbesparingen en kapitaalgroei kunnen positief verrassen.

Credit Suisse blijft een voorkeur houden voor het aandeel ABN AMRO, als het gaat om de banken uit de Benelux.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
ING kampt met storing, bankrekeningen ‘leeg’

Door een storing bij ING kunnen klanten niet pinnen, geen geld opnemen of geld overmaken. Ook is op de app van ING is momenteel geen saldo te zien. ,,We werken hard aan een oplossing", laat de bank weten.

Economieredactie 15-01-19, 20:35
Via Twitter regent het meldingen van mensen die een ‘lege’ bankrekening aantreffen. In plaats van een bedrag staat er een streepje (-). ,,Ik kreeg het Spaans benauwd net toen ik mijn ING-app opende", laat iemand weten. Ook via de website allestoringen.nl zijn inmiddels al meer dan 7500 meldingen binnen gekomen.

ING erkent de problemen en biedt excuses aan voor het ongemak. Het is onduidelijk hoe lang de storing gaat duren.

www.ad.nl/economie/ing-kampt-met-stor...
5.537 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 219 220 221 222 223 224 225 226 227 228 229 ... 273 274 275 276 277 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 14,704
Verschil -0,344 (-2,29%)
Hoog 14,904
Laag 14,690
Volume 8.588.551
Volume gemiddeld 11.237.313
Volume gisteren 8.723.492

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront