PostNL « Terug naar discussie overzicht

Post NL November/December 2018

10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Hansbeleg
0
Het lijkt wel alsof er een wapenstilstand is met de FNV. Zou dat zijn omdat het personeel nu niet wil staken, of omdat de FNV misschien toch wel snapt dat niemand zo'n actie nu op prijs zou stellen. Bij velen klopt het hart nog vol verwachting of de pakjes überhaupt allemaal op tijd zullen aankomen. Het wordt tijd dat de partij voor de dieren eens opkomt voor het waarschijnlijk totaal uitgeputte paard van Sinterklaas. Daar hoor je zelfs Yteke niet eens over. ;-)
Hansbeleg
0
Het blijft lastig met bpost neem ik ze mee over het dividend heen, of laat ik ze gaan en koop ik ze donderdag weer terug? Het is een hele klus om dividend terug te vragen. Op het ingediende verzoek uit april 2017 nog steeds niets gehoord. Ik weet dus ook niet wat het resultaat nu precies gaat worden.

Heeft iemand hier ervaring met hoeveel je echt terugkrijgt in de praktijk en de doorlooptijd?
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 5 december 2018 12:38:

[...]

Daarom heb ik hun met het Twinkle artikel geconfronteerd. Anyway, dit was de initiële mail met mijn vraag

In het PostNL 2017 persbericht werden de 32,9 mln genoemd maar niet over welke periode. In het Telegraaf bericht werd vervolgens 50 mln pakketten geroepen voor de komende 6 weken.

Derhalve mijn onderstaande vraag. Daarop kreeg ik als antwoord dat de periodes niet vergelijkbaar waren (zie voorgaande posting hierover).

En dat verbaasde mij weer aangezien het Twinkle Magazine plots sprak over 2 maanden voor beide perioden (middels woordvoerster Tahira) en dus wel vergelijkbaar.

Dus de heer die in het Telegraaf videootje 6 weken noemde zal fout hebben gezeten en verwarring hebben veroorzaakt met 50 mln over 6 weken.


From: ...........
Sent: Monday, November 19, 2018 7:00 PM
To: ir ir@postnl.nl
Subject: Is een appel met appels vergelijking?

Geachte,

Vandaag een mooie video met een verwachting van 50 miljoen pakketten de komende 6 weken. Is de vergelijking met het persbericht over 2017 te maken of telde men daar een week minder? Anders zouden we uitkomen op een volume groei van maar liefst 51%.

Kunt u aangeven hoe deze twee berichten te vergelijken?

Met dank, ......

www.telegraaf.nl/video/2816492/we-ver...

www.postnl.nl/over-postnl/pers-nieuws...
NIEUW ANTWOORD:

Aha... maar nu is voor mij wel duidelijk dat jouw vraag eigenlijk was gericht op wat in de video werd gecommuniceerd.

(Jij spreekt bij je vraag immers over 50 miljoen "voor de komende 6 weken", met een verwijzing naar de video - die ik overigens nog niet heb gezien)

Ik denk dat het antwoord van PostNL daarom wellicht vrij vaag is gebleven.

Wanneer je expliciet had gevraagd of de 50 miljoen op dezelfde periode betrekking heeft als de 33 miljoen dan zou je mogelijk denk ik wel een meer helder antwoord hebben gekregen lijkt me op het eerste gezicht... ofschoon PostNL wellicht dan ook zou hebben kunnen stellen dat het niet om dezelfde periode gaat, want anders zou die +51% inderdaad natuurlijk wel opvallend hoog zijn - waarschijnlijk dus te hoog.

PS. Ik hoop dat ik hiermee voor jou een deel van de angel uit je eigen discussie met PostNL heb kunnen halen. Maar ik geef toe dat het vreemd blijft dat PostNL zelf die vergelijking tussen de 50 miljoen en 33 miljoen maakt... vandaar dat ik eerder ook sprak over dat PostNL soms met hun eigen getallen loopt te 'goochelen'.
Cerburus
0
Cerburus
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 5 december 2018 13:00:

[...]

Maak het jezelf (en ons) eens een keertje gemakkelijk.....hou gewoon de 50 mln stuks aan voor twee maanden (dus het Twinkle artikel) in vergelijking met de 32,9 mln.

Ik geloof er wel in als we alle verhalen/artikelen nij elkaar nemen. Die van DHL en PostNL geven allemaal hetzelfde beeld. Het is mega druk en drukker dan verwacht. Dat laatste is tal van keren geschreven.

Neem anders eens een wat wetenschappelijker insteek. Er zijn nu 22 parcel centra operationeel. Die kunnen 50000 tot 100000 pakketten per dag verwerken.
En ik weet trouwens niet of bij deze 22 ook het Bol.com sorteer/verwerkingscentrum is geteld.

Ik heb niet de indruk dat men stil staat dus 22 * 100 K = 2,2 miljoen per dag maximaal. Indien ze allemaal volbezet draaien en aannemende dat alle 22 centra 100 K per dag aankunnen.
En ik kan me niet voorstellen dat er een centrum ergens in het land op halve kracht werkt terwijl men de kleine webshops elders niet helpt en de achterstanden laat oplopen.

Ik denk dat er dagen bij zitten dat men rond de 2 miljoen pakketten heeft gezeten.

Daarnaast ook nog 1 volle (december)dag extra dit jaar!

En de 50% klopt ook wel met krantenberichten over bezorgers die rond de BF / CM rondreden met 250 pakketten tov normaal 120 (slappe dagen) tot 180 (drukke dagen) dus midpoint 150./...= +66%.

Komt goed met die 50 miljoen. En we weten het pas zeker als PostNL met een bericht komt dus tot die tijd allemaal speculaas!

Tot die tijd zijn alle berekeningen leuk maar meer ook niet.
en mijn laatste aantallen 'post' :P maar 2 miljoen hebben zij bij lang niet gehaald op een dag.
(lees: bezorgd) denk dat ik het max op de 1,6-1,7 zit..echt de max tot op vandaag. Wellicht volgende jaar :)

Cerburus
0
@hans zit je nou naast PostNL ook in Bpost? man o man zelfkastijding is toch geen hobby van je? :P
succes
Erik9400
0
Bijzonder hoor... Yteke krijgt telegraaf vandaag weer als platform om sh.t te delen

Kan iemand haar bankafschrift even controleren wie dit mogelijk maakt?

Wadloper
0
A3aan
0
quote:

Hansbeleg schreef op 5 december 2018 12:45:

[...]


Terzijde: Ik heb nog niets van de voorlopige uitkering van de fortis claim gehoord, jij wel?
Nee ik ook niet. Heb de papieren al bijna twee maanden geleden, die ik uit Engeland per post ontving ingevuld en opgestuurd naar Schiedam, maar tot nu toe geen enkele reactie. Overigens kreeg ik de aanvraagpapieren wel direct opgestuurd toen ik aangaf dat ik ze via mijn e-mail niet kon down loaden.
Toekomstbeeld
0
quote:

Martijn van M schreef op 5 december 2018 13:20:

[...]

PS. Ik hoop dat ik hiermee voor jou een deel van de angel uit je eigen discussie met PostNL heb kunnen halen. Maar ik geef toe dat het vreemd blijft dat PostNL zelf die vergelijking tussen de 50 miljoen en 33 miljoen maakt... vandaar dat ik eerder ook sprak over dat PostNL soms met hun eigen getallen loopt te 'goochelen'.
Zucht! Nee, je hebt niets toegevoegd met al je postings tov wat ikzelf al wist. Ik heb deze info puur en alleen gedeeld vanwege de vraag die Cerburus stelde.

Zoals gezegd ga lekker verder met je speculaas (snap je hem?).
[verwijderd]
0
#DOORBREKER Bas Smits van communicatieplatform Kryb
Digitaal alternatief voor postmarkt

Door Gabi Ouwerkerk
18 min geleden in ONDERNEMEN

Utrecht - Om de postzegel betaalbaar te houden mag PostNL het bezorgen van brieven mogelijk uitbesteden, desnoods aan pizzakoeriers. Veiligheidsexpert Bas Smits hoopt dat het niet zo ver komt. Met Kryb biedt hij een digitaal alternatief voor de postbezorging.

Kryb-gebruikers krijgen een digitale identiteit die gekoppeld is aan hun fysieke adres. „Bedrijven kunnen gewoon met hun adresbestanden blijven werken, ons systeem ziet welke adressen de post digitaal willen ontvangen, de andere poststukken gaan met de fysieke post mee.”
Datalekken

Smits is ervan overtuigd dat Kryb het veiligste platform ter wereld is. „We gebruiken een eigen versleutelde infrastructuur, waardoor de kans op datalekken vrijwel nihil is. Alle verstuurde bestanden blijven in ons netwerk staan. Ontvangers krijgen een link naar hun digitale poststuk.”

Smits deed zijn kennis over digitale encryptie en beveiliging op tijdens zijn loopbaan bij de politie waar hij platforms ontwikkelde waarop politie en inlichtingendiensten veilig kunnen communiceren. Tijdens de ontwikkeling van Kryb heeft hij ook overleg gevoerd met zijn oud-collega’s.
Handelsbevoegd

Het resultaat is volgens Smits een heel nieuw systeem waarop bijvoorbeeld phishing niet mogelijk is. „We valideren het adres en de identiteit van alle gebruikers aan de hand van het door de banken geïntroduceerde iDIN en via de KvK waarbij we kijken of iemand handelsbevoegd is. Je kunt je niet voordoen als een ander.”

Bedrijven betalen per verzonden stuk een digitale postzegel die goedkoper is dan een reguliere postzegel. Post ontvangen in de Kryb-app is gratis. Bovendien maakt de app automatisch een mapje aan van de afzender waardoor alle post automatisch wordt gesorteerd.
Hansbeleg
0
quote:

Cerburus schreef op 5 december 2018 13:27:

@hans zit je nou naast PostNL ook in Bpost? man o man zelfkastijding is toch geen hobby van je? :P
succes
Ja zoals hier al eens aangegeven een deel PostNl verruild voor bpost.
Bij de 1e daling vanaf 9 nov gestaffeld gekocht.

Toen op 3 dec de dag van bekendmaking van het dividend nog op ong 8% winst en afgelopen maandag omgeslagen naar 15% verlies, briljant gedaan zal ik maar zeggen. Mijn inschatting van het interim dividend blijft gelijk was goed, de daling niet zien aankomen :-(

Na de daling nog wat gemiddeld want ik vind de koers te laag gezien het te verwachten dividend. Maar in die valkuil ben ik ook al bij PostNL gelopen, tenzij alles alsnog een keer uitkomt zoals ik bij aankoop verwachtte.
Bijlage:
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 5 december 2018 13:18:

Het blijft lastig met bpost neem ik ze mee over het dividend heen, of laat ik ze gaan en koop ik ze donderdag weer terug? Het is een hele klus om dividend terug te vragen. Op het ingediende verzoek uit april 2017 nog steeds niets gehoord. Ik weet dus ook niet wat het resultaat nu precies gaat worden.

Heeft iemand hier ervaring met hoeveel je echt terugkrijgt in de praktijk en de doorlooptijd?

Geen ervaring ermee maar zit helaas (sinds gisterenochtend met hetzelfde dilemma). Was eerder met de schrik vrijgekomen maar gisterenochtend toch weer bij de opening ingestapt.

Ik las ergens dat voor Nederlanders 70% word uitgekeerd en dat je 15% direct via de Belastingdiensten terug kunt halen. Met doorlooptijd van 3 jaar maximaal.

De andere 15% via je eigen belastingformulier zoals NL dividend.

Effe googlen.

Hansbeleg
0
quote:

A3aantje schreef op 5 december 2018 13:38:

[...]

Nee ik ook niet. Heb de papieren al bijna twee maanden geleden, die ik uit Engeland per post ontving ingevuld en opgestuurd naar Schiedam, maar tot nu toe geen enkele reactie. Overigens kreeg ik de aanvraagpapieren wel direct opgestuurd toen ik aangaf dat ik ze via mijn e-mail niet kon down loaden.
Ik heb het via het internet opgegeven.
prinszicht
4
Vol verwachting klopt mijn hart.
Gaat vandaag eindelijk de claim van start.
We staan na 6 jaar HV helemaal onderaan.
Niemand had 2 jaar geleden gedacht dat het zo armoedig zou gaan.
De bonus is ingeleverd voor vast geld.
En ze raakt elke maand maar niet uitgeteld.
De particuliere aandeelhouder doet er niet toe.
Uitmelken. Net als een koe.
We vragen in steenkolen Engels nog even geduld.
En tussen de kwartalen door wordt er nimmer geluld.
Iedereen is deze chef meer dan zat.
Nu een bod van 3,50, en ze staat schaakmat.
Laat het laatste maar gewoon gebeuren.
Dat is de enige mogelijkheid waardoor mijn porto groen zal kleuren.
Op eigen kracht! Is het nooit geweest.
Met 2 tot 4 procent marge International ben je gewoon een liegenbeest.
Hups maak eens een beetje vaart.
Anders mee in de zak achter op het paard.

Groeten, Piet en Short!
Porscheknakker
2
Ik heb de video gezien. Yteke, of zeg maar Iet, adviseert de boze ouders om volgend jaar eerder te bestellen en PostNL hun bezorgingssysteem beter in te richten. Dat zijn 2 logische adviezen.
Toekomstbeeld
1
quote:

Erik9400 schreef op 5 december 2018 13:29:

Bijzonder hoor... Yteke krijgt telegraaf vandaag weer als platform om sh.t te delen

Kan iemand haar bankafschrift even controleren wie dit mogelijk maakt?

yteke

www.telegraaf.nl/video/2880883/vresel...
[verwijderd]
0
quote:

Cerburus schreef op 5 december 2018 13:21:

idd TBK 50 mln in 2 maanden zie ik wel vliegen :) in 6 weken? woef...nee lol
Overigens...

Omgerekend komt 50 miljoen in 2 maanden neer op 891 duizend pakketten per dag gerekend op basis van 61 dagen van november en december, dus dat zou gemiddeld ruim 5,7 miljoen per week opleveren (in de Sinterklaas week ligt de piek overigens natuurlijk wel flink hoger dit aantal).

Vervolgens, afgezet tegen de normaal ongeveer 700 duizend pakjes per dag zou dit gemiddeld dan dus een stijging van +27,2% opleveren... echter jouw inschatting m.b.t. de Sinterklaas week ligt op slechts +23,0% t.o.v. de Sinterklaas week vorig jaar.

Mijn eigen inschatting van 9 miljoen komt neer op +38,4%... lijkt in dit perspectief op het eerste gezicht wel erg hoog, maar is wel gebaseerd op de laatste info van PostNL na Black Friday toen werd gecommuniceerd dat de aantallen buiten de verwachting hoog waren... met de kanttekening dat die verwachting dus eigenlijk rond de 27,2% procent moet hebben gezeten!

Enfin, we gaan morgen wel zien of mijn inschatting inderdaad (veel?) te hoog is, of jouw inschatting wellicht (veel?) te laag.

:-)

(Tsja, nu ik deze percentages op een rijtje heb gezet denk ik nu inmiddels wel dat de kans toch wel groot is dat mijn inschatting van 9,0 miljoen te hoog gaat blijken te zijn, maar ik zie toch nog een kansje dat jouw percentage wel verder verwijderd kan zijn van wat er morgen uit komt rollen. Het zal vermoedelijk ergens boven de 8,3 miljoen gaan uitkomen wat dan dus ook boven de +27,2% uitkomt die ik hierboven noem... en dan zou jouw eerste inschatting mogelijk wel iets dichterbij hebben gezeten dan mijn toen inmiddels al 2de inschatting van 9,0 miljoen - nadat ik eerst even heb gedacht aan 9,8 miljoen... LOL... tenzij het alsnog zou uitkomen op meer dan 8,5 miljoen, want dan zou ik er wel iets dichter bij hebben gezeten!)
Hansbeleg
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 5 december 2018 13:45:

[...]

Geen ervaring ermee maar zit helaas (sinds gisterenochtend met hetzelfde dilemma). Was eerder met de schrik vrijgekomen maar gisterenochtend toch weer bij de opening ingestapt.

Ik las ergens dat voor Nederlanders 70% word uitgekeerd en dat je 15% direct via de Belastingdiensten terug kunt halen. Met doorlooptijd van 3 jaar maximaal.

De andere 15% via je eigen belastingformulier zoals NL dividend.

Effe googlen.
@TKB
Ja zo had ik het ook begrepen en heb de 15% van NL al gehad,dat was ik eigenlijk alweer vergeten, die splitsing vh dividend. Maar vroeg me meer af of iemand al ooit eens iets werkelijk uit België had teruggekregen en of dat dan 15% was en hoe lang dat dan werkelijk duurde. Overigens is de doorlooptijd niet 3 jaar maar de periode waarin je het kunt indienen na inhouding.

Hoe dan ook een hoop gedoe voor 15% , maar toch een aanzienlijk absoluut bedrag. Aan de andere kant het is maar 16c koers, het hangt dus erg af van de koersbeweging morgen, als die meer zakt dan het dividend dan kan ik beter nu verkopen en morgen lager terugkopen op de verkoopkoers van X minus (1.06+0.16)= 1.22. Dat zou nu betekenen verkoop op 8.56 en terugkopen op 7.34.
Maar dat gaat alleen maar lukken als er niet een horde kooporders liggen morgen waardoor het dividend weer snel wordt ingelopen.

U kunt ook zelf de Belgische dividendbelasting terugvragen. Er is een deadline, dus doe dit op tijd. De deadline eindigt drie jaren na het einde van het kalenderjaar waarin de bronbelasting is ingehouden Hieronder vindt u informatie over hoe u de Belgische dividendbelasting terugvraagt als particuliere Nederlandse aandeelhouder.


Het duurt zeer lang totdat de Belgische belastingdienst tot terugbetaling overgaat. Op dit moment duurt het meer dan een jaar voordat een teruggaaf wordt gedaan. Als gevraagd wordt aan de Belgische belastingdienst waarom het zo lang duurt, wordt enkel geantwoord dat er nog heel veel aanvragen zijn voordat die van u aan de beurt is.
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 5 december 2018 13:46:

[...]

Ik heb het via het internet opgegeven.
Vd VEB site geplukt. Zie het woord "waarschijnlijk". Maar afwachten dus.

Meest gestelde vragen

Wat is de vervroegde uitbetaling?

Dat is de uitbetaling volgens de schikkingsovereenkomst van 70% van uw compensatie op het moment dat u vóór 31 december 2018 uw claim indient bij de claims administrator. Echter, er is ook nog een eerdere uitbetalingsronde. Daarvoor dient u uw (geldige) claim in te dienen bij de claims administrator vóór 14 september 2018. De uitbetaling van 70% van uw compensatie volgt dan [b]waarschijnlijk nog voor het eind van 2018.[/b]

Daarbij dient uw claim wel aan de schikkingsvoorwaarden te voldoen. Zo wordt u meegenomen in de eerste ronde van de uitbetaling van compensatie. Het resterende bedrag wordt op een later moment uitbetaald.
10.642 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 243 244 245 246 247 248 249 250 251 252 253 ... 529 530 531 532 533 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 17:35
Koers 1,241
Verschil +0,016 (+1,31%)
Hoog 1,248
Laag 1,226
Volume 949.579
Volume gemiddeld 2.234.005
Volume gisteren 810.436

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront