Fugro « Terug naar discussie overzicht

FUGRO - Juli t/m December 2018

3.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
IQ
0
Stephan010
0
Vanmiddag ingestapt maar weer te vroeg. Dan maar weer wachten op OPEC gezeik.
Brent prijs is gestegen maar SBMO en Fugro niet. Wordt tijd dat politiek met regels komt vwb tijdsduur gijzelen van aandelen door hedgefunds.
ff_relativeren
0
2 short wijzigingen. 2x omlaag.

AHL Partners gaat van 1,80% naar 1,79%.
Systematica Investments gaat van 1,38% naar 1,22%.
bartvde
0
quote:

SAHR-0310 schreef op 4 december 2018 19:03:

Zoals vanmorgen geschreven; een makkelijk dagje voor de controleurs.
zag er lang niet zo uit, maar het draaide einde van de handelsdag
Ammies zakken flink door nu.
SAHR-0310
0
Shortsqueezer
0
Disclaimer vooraf: mijn posts zijn vooral gebaseerd op 'boerenverstand' en niet op 'de boekjes' (die reppen niet over ethiek van instrumenten); daarom laat ik graag mijn geest door u/ jullie aanscherpen!

@Sustainable (beter laat dan nooit)

Ik haal andere markten aan om te duiden dat niet alle markten zomaar perfect zijn.

Een (goede) Markt = marktMECHANISME + (goede)regulering. U lijkt beide door elkaar te halen en gelooft mogelijk daarom in de volmaaktheid van De Beurs.
Het marktmechanisme werkt altijd perfect: twee (weliswaar subjectieve) wegingen, vraag en aanbod, die zodra ze tot elkaar komen in een transactie resulteren.

Zo tot stand gekomen, mag je aannemen dat dit de ACTUELE prijs is waarin ALLE variabelen tot HEDEN zijn meegewogen.Maar als de regulering niet klopt, dwz NIET bijdraagt aan OPTIMALE transparantie en prijsvorming, dan is de Markt op z'n best sub-optimaal (en op z'n slechtst: corrupt).

De instrumenten die je op de beurs tot je beschikking hebt zijn feitelijk (onderdeel van) de regulering. Alle instrumenten op De Beurs leiden tot directe prijsvorming (of premie ihgv opties). En altijd op een transparante manier, BEHALVE BIJ HET SHORTEN.

Op het moment dat jou als koper 10 stukken worden aangeboden, en je zou er direct bij weten (en niet pas 2 dagen later) dat ze ook weer een keer terug gekocht gaan worden, dan zou je waarschijnlijk bereid zijn (iets) meer te bieden. Bij een 'gewone' verkoop van aandelen heb je die zekerheid nl. helemaal niet.

'Da's toch mooi voor jou, heb je ze lekker goedkoop', hoor ik je al bijna denken;) Maar dat is de crux, het gaat erom dat degenen die na mij nog bieden (en dus voor mijn rendement moet zorgen(:-)) het idee kunnen krijgen dat het aandeel niet zo gewild is en/of simpelweg niet voldoende volume kunnen bieden om tot een hogere prijs te komen. Omdat de prijsvorming (het enige wat je ziet als koper) exact zo verloopt als bij een reguliere verkoop van aandelen (in bezit), oogt het negatiever dan het werkelijk is.

En ga mij ajb niet vertellen dat je ál je trades louter doet op door-gecalculeerde bedrijfs- en macrogegevens doet, en in je oordeel voor geen cent meespeelt wat ánderen bereid zijn te betalen (of wat het sentiment is).

Het komt er feitelijk dus op neer dat de shorter VOORKENNIS heeft: hij weet dat de aandelen die hij van de hand doet, weer teruggekocht gaan worden (in de praktijk natuurlijk voor meer dan 0 euro). En misschien maakt hij daar op diezelfde dag alweer gebruik van; dan hebben kopers die info helemaal nooit gezien!

Zoals bij Fugro; Olieprijs daalt(gematigd), dan nix doen en lekker laten dalen, en evt. een deel van je short positie goedkoop coveren. Olieprijs stijgt, dan ff op de rem en af en toe een kunstmatige weerstand zetten door een groot volume aan te bieden* (daarom lukt het ze ook veel minder goed bij grote, meer liquide fondsen). Dan gaat de stijging dus langzamer/ minder ver dan wanneer alleen (aspirant)bezitters van aandelen zouden handelen.De koper heeft die info pas twee dagen later of, ihgv intraday, helemaal niet!

Zoals we eerder al overeen kwamen speelt dit met name bij traden en dus in mindere mate bij LT beleggen. Toch heeft op beide vormen van handel een ONEIGENLIJKE invloed, die ook nog eens ENORM kan zijn. Als u 't 'vlindereffect' kent, dan weet u dat dit ook van toepassing is op de beurs: iedere cent is belangrijk! En kan een exponentieel hogere uitkomst op een later moment betekenen. Zeker bij FUGRO; stel je voor dat de stoploss van een shorter gehit wordt, dat kan een kettingreactie veroorzaken (de squeeze waarop wij allemaal zitten te wachten:)), en die begon met die ene cent.

Daarom is het belangrijk dat een koers niet alleen 'af en toe' of 'op langere termijn' een juiste inschatting is van de reële economische waarde (hoe subjectief de weging van bieders en laters ook zijn), maar bij iedere koerstik!
Het shorten wijkt af van alle andere instrumenten. 'Put your money where your mouth is', geldt daarvoor niet. Eerst invloed op de koers uitoefenen (terwijl je én de eigenaar niet bent én het aandeel bij aankoop al een keer aan de prijsvorming heeft bijgedragen!), en (veel) later misschien nog eens wat geld inleggen.

Ik begrijp ook niet goed waarom sommigen van mening zijn dat shorten voor liquiditeit zou zorgen. Ze ontrekt die juist! Je moet er in je beredenering imho niet vanuit gaan dat een extra tool 'dus' meer inleg betekent. Je moet het vergelijken met de situatie als de tool er NIET was. U denkt toch niet dat beleggers/ shorters dan maar van de beurs weg zouden blijven? Nee, dan zouden ze eerst aandelen moeten kopen (extra transactie t.o.v. lenen, dus extra liquiditeit!) om te kunnen verkopen, of put's kopen of calls schrijven.

Daarnaast, u ging eraan voorbij in uw reactie, is er het principiële standpunt: alleen eigenaarschap geeft zeggenschap! Wil je wat te zeggen hebben en rendement halen, koop het aandeel. Je geloof verloren of geld nodig? Verkoop je aandeel. Geloof je dat t in de toekomst minder wordt? koop n put of schrijf n call, niks mis mee.

Als ik t zo opsom: waarom zou De Beurs (in ALGEMEEN BELANG) het (omslachtige, kromme en overgecompliceerde) instrument shortgaan nodig achten? Ze heeft toch al alle instrumenten om op transparante wijze tot prijsvorming te komen?
Misschien één semi-valide argument: opties lopen niet oneindig en n shortpositie in theorie wel. Maar dit argument druist nog steeds in tegen het principe 'eigenaarschap geeft zeggenschap'. Bovendien is de oorspronkelijke bedoeling van de beurs (al sinds de VOC) om divident te beuren obv investeringen, niet om bedrijven kapot te maken door desinvesteringen.
Verder kan ik alleen maar kwaaie redenen bedenken, en die heb ik denk ik voldoende uiteengezet.

Ik wil u geen huiswerk geven (heb ik zelf eigenlijk ook geen tijd voor, maar ja, EERLIJKE handel gaat me aan het hart;) Maar ik hoop dat ik van u of iemand anders die analogie waarom ik vroeg in mijn vorige bericht nog mag ontvangen. Heel toevallig zag ik zondag n fragmentje van 'Business Class' (zie ik nooit, ik kijk nog liever een uur (geen sluip-)reclames of teletubbies).

Iemand van Antaurus probeerde daar zijn product te slijten ('Bijna' gegarandeerd 7,5% rendement p/j) aan Het 80+ publiek van Harry Mens. Hij deed net alsof ze het wiel hadden uitgevonden, want ze 'kijken niet alleen naar ondergewaardeerde fondsen en spelen daarop in', maar (unique selling point zei hij) 'ook naar overgewaardeerde fondsen, en spelen daar op in met short posities'. Hij nam ongeveer 5 minuten voor zijn analogie: 'vroeger ging u naar de videotheek voor een video en betaalde wat en na een paar dagen dan blabla... dat doen wij met aandelen..' In één woord: hilarisch!

Ik hoop op een betere analogie die niet alleen de uitlener en de later dient, maar ook het ALGEMEEN belang dient. Until then, I rest my case...

Now go, squeeze 'm all! :) (gaat morgen nog niet lukken denk ik, maar houd vol!)

Disclaimer achteraf: retailinvesteerder met long positie, en verwachtingen ;)
SAHR-0310
0
Goedemorgen allemaal, zie het positief in; rood is de kleur van de liefde. Ik verwacht veel liefde vandaag.
SAHR-0310
0
Kleintje:

Fugro GeoServices has been awarded a £3.6m contract for ground investigation work along a 13-mile stretch of the A9 dualling project.

The contract covers two consecutive sections of the A9 project, running from Glen Garry to Dalwhinnie and from Dalwhinnie to Crubenmore.

Its work is due to get under way next month and take three months.

Cabinet secretary for transport, infrastructure and connectivity Michael Matheson said: “The A9 dualling programme between Perth and Inverness is one of the largest and most challenging infrastructure projects in Scotland’s history. With ground investigation works already under way on a number of sections of the route, these latest works starting next month will help inform the design work for the neighbouring schemes stretching from Glen Garry to Crubenmore.”

SAHR-0310
0
quote:

bartvde schreef op 5 december 2018 09:02:

makkelijk dagje voor de controleurs SAHR
Vergeet jezelf niet bartvde ;-)

Maar we poppen straks nog wel even in het groen, dankzij die controleurs.
bartvde
0
quote:

Theo32 schreef op 4 december 2018 14:31:

Ja, prima - gisteren winst genomen en weer terugkopen zodra gewaardeerde broeder PM met een gevat uitspraak hier komt - blijkt telkens weer: bewezen koopmoment (moet je wel op tijd weer verkopen, dat weer wel).
kijk, dat doe je goed Theo!
Dit aandeel is inderdaad veel meer geschikt voor ritjes dan voor de plank vooralsnog.
[verwijderd]
0
quote:

bartvde schreef op 5 december 2018 11:00:

[...]
kijk, dat do2e je goed Theo!
Dit aandeel is inderdaad veel meer geschikt voor ritjes dan voor de plank vooralsnog.
Welke ritjes?

10 - 12?
Of
10- 14 ?
bartvde
0
quote:

MopperTopper schreef op 5 december 2018 11:10:

[...]

Welke ritjes?

10 - 12?
Of
10- 14 ?

dat vind ik geen ritjes. Ik heb het meer over van 10 naar 11 bijv.
@Theo wat was je laatste rit?
Piet Particulier
0
Mezelf ingekocht op 10,395. Ook Aegon vandaag gekocht, en weer even klaar met kopen. Zat potentie in ieder geval !
bartvde
0
[verwijderd]
0
quote:

bartvde schreef op 5 december 2018 13:22:

ja Piet je weet wat ze zeggen, als Piet Particulier koopt is het tijd om te vertrekken van de beurs ;-)

twitter.com/sjonreijers/status/107019...
Kern van waarheid zit er zeker in.
Immers alleen banken mogen rijk worden...niet Piet particulier. Anders hoeft die niks meer te lenen tegen torenhoge rentes bij de bank. Da's niet de bedoeling.

Fugro geef ik een uitzondering....want de Olieprijs hoeft maar iets op te krabbelen en de Shorters hoeven maar klamme handjes te krijgen en koers 17 is heel normaal.

torro
0

Financiële details niet vermeld.
(ABM FN-Dow Jones) Fugro heeft van het VS ontwikkelingsprogramma UNDP de opdracht ontvangen om de kustlijn en topografie van het eiland Tuvalu in de Stille Oceaan in kaart te brengen. Dit meldde de Nederlandse bodemonderzoeker woensdag.
De financiële details van de opdracht werden niet vermeld. Het onderzoek wordt in 2019 gedaan.
De onderzoeksgegevens zullen worden gebruikt ter ondersteuning van een kustproject om de kwetsbaarheid van het eiland in kaart te brengen als gevolg van klimaatverandering.
De data zullen tevens worden gebruikt om deze kwetsbaarheden weg te nemen en worden ook gebruikt bij de ontwikkeling van infrastructuur, het beheer van natuurlijke hulpbronnen en het monitoren van het milieu.
Het aandeel Fugro noteerde woensdag op een rood Damrak 2,7 procent lager op 10,38 euro.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Shortsqueezer
0
Dank voor het plaatsen torro! En dank ook @ SAHR-0310

Het minste wat we tegenover die shorters kunnen stellen is elkaar op de hoogte houden;) (ik ben overigens extra 'wapens' in de strijd aan het ontwikkelen, maar geduld is een schone zaak )

@MopperTopper

Zoals Bartvde (29 nov 2018 om 18:36 ) al voorspelde, weer zo'n opdracht zonder nadere financiële details gaat shorters vooralsnog niet wegjagen. Evenals (gematigde) olieprijs stijging (als je 'ff' tijd hebt lees mijn vorige bericht).
Je ziet nu ook weer dat er nauwelijks een koersreactie is op (licht) positief nieuws, olieprijs dalingen daarentegen worden (meer dan) 1:1 gevolgd.

Toch maken vele kleintjes een grote en is het bericht positief te noemen. Het koopt in ieder geval tijd, en die is naar (de sector)verwachting aan onze kant!
Misschien is het zelfs wel slim van het Fugro management te noemen dat ze geen details geven(indien het geen GIGA order is), aangezien shorters en concurrenten ook best een beetje in t duister mogen tasten :)

3.632 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 ... 178 179 180 181 182 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 09:49
Koers 23,420
Verschil +0,500 (+2,18%)
Hoog 23,880
Laag 23,160
Volume 116.696
Volume gemiddeld 372.109
Volume gisteren 328.118

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront