Ordina Beheer « Terug naar discussie overzicht

Ordina - November 2018

198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
[verwijderd]
0
Amai, weer lage volumes. In tegenstelling tot de 'normale' handelsdagen, daalt de koers nu bij de opening. Meestal is er vanaf de opening een positief koersverloop gevolgd met een lagere koers. Einde van de maand kan nog positief van invloed zijn.
pietje-2005
0
Ja, Jeroen, nu denk ik in handen van spaarzame daghandel en hangend met algemeen sentiment.
Voor wat betreft Ordina zelf, mogelijk dat beleggers i.v.m. dat algemene sentiment bepaalde sectoren gaan mijden?
Ga een eitje bakken; helpt wel eens ;-)
Succes
[verwijderd]
0
Er is groeiende (noodzakelijke)behoefte voor digitale beveiligingen. Het zou de perschef van Ordina sieren dit duidelijker onder de aandacht te brengen bij de goegemeente. Het zal Ordina niet enkel voor investeerders aantrekkelijker maken, ook IT-personeel zal geinteresseerd worden en 'aan boord willen komen' bij een bedrijf dat de actuele ontwikkelingen volgt.
www.telegraaf.nl/financieel/2845817/f...
[verwijderd]
0
Het gaat om de strekking 'Beveiligen van digitale gegevens...' een (groeiende)pijler van Ordina welke nu tamelijk onderbelicht is.
[verwijderd]
0
Ik heb wat research gedaan over Ordina de afgelopen periode. Interessante penny stock met beperkt risico, met een interessant opwaarts potentieel.

+++Persbericht+++(sept.2018)

Teslin verhoogd deelname van 5 naar 10%.
www.beurs.nl/nieuws/binnenland/701421...

Stel dat…

...je een ‘tent’ over wil nemen, en de norm is ca 6*ebitda, en het ebitda loopt op gerekend van 2017 naar '18, dan is het logisch dat uitstellen op termijn de prijs zal doen stijgen.

...je een take over moet financieren, ligt het voor de hand dit te doen bij een lage rente, immers naar de toekomst is de kans reëel op hogere discontovoeten.

...er een stockholder in het verleden een overname heeft geblokkeerd, je hem nu een deal zou aanbieden om zijn stock belang te converteren naar een evenredige waarde van het (nieuwe)aandelenkapitaal, dan is dit beletsel ook weg. Samenwerking is altijd beter, ook voor stockholders: synergie effecten, opererend in meer segmenten - aanmerkelijk meer (omzet & winst) potentie voor een nieuwe combinatie. Daarnaast lost het in ieder geval gedeeltelijk de schaarste van personeel op.

...een investeringsclub, zoals Teslin, (zie teslin.nl/) welke zeer uitgebreide expertise heeft en gespecialiseerd is in small- en midcaps, recent hun belang vergroot heeft van 5 naar 10%, dat op z’n minst positief opvallend!




pietje-2005
0
Nu net in het nieuws op IEX:
Vraag naar uitzendkrachten stabiel
AMSTERDAM (AFN) - De vraag naar uitzendkrachten is in de afgelopen weken gestabiliseerd. Uitzendkrachten draaiden in periode 11, week 41-44, evenveel uren als een jaar eerder. De omzet van uitzendbedrijven nam wel met 4 procent toe, aldus cijfers van brancheorganisatie ABU.

In de industrie steeg het aantal uitzenduren met 1 procent in vergelijking met een jaar eerder en dikte de omzet met 6 procent aan op jaarbasis. In de technische sector daalde de vraag naar uitzendkrachten met 3 procent en stegen de opbrengsten met 1 procent. In de administratieve sector daalde het aantal uitzenduren met 2 procent en steeg de omzet met 3 procent op jaarbasis.

Omdat deze periode evenveel werkbare dagen telde als in dezelfde periode vorig jaar, heeft ABU dit keer geen correctie toegepast.
Nou, dat is beter dan dalen, toch?
[verwijderd]
0
Investeerder Teslin groeit sterk
Door REDACTIE DFT
10 jan. 2018 in FINANCIEEL
AMSTERDAM - Het nieuwe aandelenfonds van Teslin Capital Management heeft in 2017 een rendement van 41,3% inclusief uitgekeerd dividend behaald.
Dat meldt het onafhankelijke fonds met veel particuliere investeerders.
Teslin Participaties werd in juli 2017 opgericht en telt de portefeuilles van de aandelenfondsen Darlin en Todlin, met daarin de kleine beursgenoteerde Nederlandse bedrijven. Die zullen dit jaar meerdere overnames en fusies op touw zetten, zo verwacht het fonds.
Overnames
Daarmee is over heel 2017 een rendement gerealiseerd van 41,3%, inclusief uitgekeerd dividend. Teslin Participaties verwacht in 2018 meer fusie- en overnameactiviteit bij de bedrijven in zijn portefeuille met ondernemingen als TKH, Kendrion, Nedap en Neways.
De small- en midkapbelegger wijzigde halverwege 2017 de koers naar minder maar wel grotere belangen.
Vooral het belang in chipmachinebouwer Besi betaalde zich uit. Dat kende over het jaar een koersstijging van 126%. Die stijging is te danken aan de gegroeide vraag naar chips.
Fondsbeheerder Jan-Jaap Bonger stelt positiever te worden over Ordina, de automatiseerder die het lang slecht deed. De positionering die Ordina in de markt heeft gekozen bevalt het fonds. Beter Bed bleef als participatie achter. Teslin blijft daar in.
Meer fondsen winnen
Teslin telt meerdere fondsen. Gerlin, dat in Duitse smallcaps investeert, sloot met een rendement van 35,6%. Midlin, dat Duitse, Belgische en Nederlandse bedrijven in portefeuille heeft, boekte 25,8% rendement en ging door de €100 miljoen vermogen.
Teslin Capital Management werd ooit opgezet door investeerder Frederik van Beuningen. Met Aleid Kruize en Hein van Beuningen vormt hij de directie.
[verwijderd]
1
Haha Duitse ondernemers somberder over de voorliggende maanden!
Geen "OUD NIEUWS" maar vers van de pers!
pietje-2005
0
Maar, Jeroen, dit is van januari !?
Ordina zelf zal met cijfers en geholpen door sentiment "de markt" moeten overtuigen dat deze koers te laag is.
Succes
pietje-2005
0
Of, . . "de markt" gaat eindejaar "ondergewaardeerde" aandelen oppikken?
Alles kan, elke dag, tenslotte ;-)
Of, . . zijn dromen bedrog ? ;-)
Succes
[verwijderd]
0
Is Ordina dan ondergewaardeerd? Ik zie het niet aan de koers dat beleggers over elkaar heen vallen om te kopen!
pietje-2005
0
Neen, maar dat is met vrijwel de gehele markt, nu.
De AEX staat niet voor niets wat laag, toch?
Er is gewoon veel twijfel in de markt, en bepaalde sectoren doen het minder (zoals altijd) en IT zit in de "mindere hoek" nu.
Het nieuws vanmorgen omtrent een stabiele uitzendmarkt is positief, in ieder geval.
Succes
[verwijderd]
0
Wat iedereen al in positie heeft en (overmatig) long zit, is niet zo spannend. Wie brengt de koers dan weer verder omhoog? De uit de gratie geraakte stocks met een goede balans en dito vooruitzichten kunnen een mooie bargain zijn voor de toekomst. En, van Euro 1,50 naar Euro 3,- gaat rapper dan Euro 30,- naar Euro 60,- gaat. Maar we staan met een paar, te roepen in de woestijn,....
198 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront