Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
voda
0
Beursblik: Berenberg haalt MDxHealth van kooplijst

(ABM FN) Berenberg heeft donderdag het advies voor MDxHealth verlaagd van Kopen naar Houden en het koersdoel van 5,75 naar 1,85 euro.

"De aanhoudende teleurstellende groei van ConfirmMDx is een grote zorg geworden", zei analist Michael Ruzic-Gauthier tegen ABM Financial News.

De analist wees op de problemen met het Amerikaanse verkoopapparaat van MDxHealth. En momenteel is MDxHealth toch vooral afhankelijk van ConfirmMDx, ondanks de grote potentie die de pijplijn met SelectMDx en AssureMDx bieden.

Ruzic-Gauthier verwacht dan ook een update van de kant van MDxHealth over de huidige stand van zaken. Duidelijk moet worden hoe MDxHealth de zaken in Amerika weer op orde krijgt. Momenteel is de omzetgroei namelijk onvoldoende om in 2021 winstgevend te zijn. Berenberg rekent nu op een breakeven-punt in 2022 of 2023. En die vertraging zal betekent dat de onderneming nog eens 40 miljoen tot 50 miljoen euro nodig zal hebben, waarvan al een deel in 2019. De analist heeft er overigens vertrouwen in dat MDxHealth dit geld bij elkaar krijgt door nieuwe aandelen uit te geven.

Het aandeel MDxHealth daalde donderdag 15,3 procent naar 1,41 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
HBM BioCapital kleiner in Curetis

Gepubliceerd op 15 nov 2018 om 08:22 | Views: 781

Curetis 16:18
1,67 -0,06 (-3,19%)

AMSTERDAM (AFN) - HBM BioCapital II Management heeft zijn belang in Curetis verkleind. Dat bleek donderdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

HBM BioCapital heeft momenteel een kapitaalbelang en stemrecht van 4,63 procent in Curetis. Dat was eerder nog 8,67 procent, zo valt op te maken uit de registers van de toezichthouder.
voda
1
Grotere belangen LSP en CD-Venture in Curetis

(ABM FN-Dow Jones) LSP Curetis Pooling en CD-Venture hebben grotere belangen in Curetis gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 en 15 november.

LSP meldde een kapitaalbelang van 20,67 procent met een dito stemrecht. Op 11 november 2015 meldde LSP nog een kapitaalbelang van 18,68 procent met eenzelfde stemrecht.

CD-Venture meldde een kapitaalbelang van 4,16 procent met een eenzelfde stemrecht. Op Op 8 december 2015 meldde CD-Venture nog een kapitaalbelang van 2,97 procent met een dito stemrecht.

Curetis haalde vorige week met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen 8,9 miljoen euro op.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
[verwijderd]
0

Shire presents new late-stage data on HAE med lanadelumab

Nov. 16, 2018 7:03 AM ET|About: Shire PLC (SHPG)|By: Douglas W. House, SA News Editor

•Shire plc (NASDAQ:SHPG) announces additional data from the Phase 3 HELP study evaluating subcutaneously administered TAKHZYRO (lanadelumab) for preventing hereditary angioedema (HAE) attacks. The results will be presented at the ACAII Annual Scientific Meeting in Seattle, WA.

•The data showed that patients receiving 300 mg of lanadelumab every two weeks experienced significantly fewer HAE attacks, were less likely to have moderate or severe HAE attacks and were less likely to need rescue medication.

•A long-term extension study is ongoing.

•Lanadelumab is a monoclonal antibody the inhibits an enzyme called plasma kallikrein which plays a key role in HAE.

•The FDA approved TAKHZYRO in August. The European Commission should OK it this quarter.

seekingalpha.com/news/3410415-shire-p...
lucas D
0
Esperite: jaarverslag 2017 vóór 24 november
AMSTERDAM (AFN) - Esperite heeft de uiterste publicatiedatum van zijn al meerdere keren uitgestelde jaarverslag over 2017 opnieuw verschoven. Op 9 november werd nog beloofd dat het verslag vóór 17 november zou verschijnen. Die deadline verstreek echter geruisloos. Het stamcelbedrijf zegt nu dat het verslag vóór 24 november wereldkundig wordt gemaakt.
Eind augustus gaf de onderneming aan aanzienlijke voortgang te boeken met het afronden van het jaarboek. De ,,technische problemen'' die voor de vertraging zorgden zijn opgelost. Het rapport wordt nu aan een laatste controle onderworpen, zegt Esperite.
Esperite heeft vaker problemen met deadlines voor zijn rapportages. Vorig jaar werden ook de publicatie van de jaarcijfers over 2016 en cijfers over de eerste maanden van 2017 uitgesteld. Dat was volgens Esperite het gevolg van problemen bij dochterbedrijf Genoma in Zwitserland. Het aandeel kreeg toen flinke klappen, onder meer vanwege zorgen over of Esperite nog voldoende geld in kas had.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
Bekijk koersdetails van Esperite
voda
0
Amerikaans verkoopteam zorgenkindje MDxHealth

(ABM FN) MDXHealth heeft moeite om zijn groei-ambities te realiseren, door het hoge verloop in zijn Amerikaanse verkoopteam, een kwestie die ook analisten zorgen baart.

In een gesprek met ABM Financial News erkende CEO Jan Groen dat er "veel verloop is geweest".

MDxHealth heeft veel last van concurrentie op de arbeidsmarkt en als iemand vertrekt dat heeft dit "aanmerkelijke impact", zei de CEO, omdat het vinden en inwerken van een vervanger zeker enkele maanden kost.

Om het verkoopteam stabieler te maken, heeft MDxHealth het team "anders gestructureerd" en probeert het zijn verkopers vooral daar in te zetten waar de meeste omzet kan worden gerealiseerd. Bijvoorbeeld in Florida, dat een relatief gunstige demografie heeft met veel ouderen. Het kost tijd alvorens de buitenwereld hier het resultaat van ziet, volgens Groen, maar intern zouden zich al positieve signalen aftekenen.

CFO Jean-Marc Roelandt bevestigde dat "de verhoopte omzetgroei er niet is gekomen" door de problemen met het verkoopteam.

Analistenhuis Berenberg denkt dat het hierdoor langer zal duren voordat MDxHealth break-even draait. In plaats van 2021 zal dit 2022 of 2023 worden, volgens analist Michael Ruzic-Gauthier. En dat betekent dat er meer geld nodig is.

Eind september had MDxHealth nog bijna 33 miljoen dollar in kas.

"Als we niets doen dan moeten we bijtanken in 2019", bevestigde financieel directeur Roelandt. Maar niets doen is volgens de CFO geen optie.

Enerzijds wil hij de cash burn terugbrengen. Roelandt erkent dat er weinig kan worden bezuinigd op het verkoopteam. Wel kan het team volgens hem gerichter werken in regio's met hoge verzekeringsdekking en met een groter omzetpotentieel.

Anderzijds kan de omzet worden aangezwengeld door meer verzekeraars aan te sluiten die ConfirmMDx vergoeden. "Er zullen er gestaag meer komen", zei Groen.

Ook kan de omzet stijgen door hogere vergoedingen. Momenteel weigert MDxHealth geen enkele patiënt, aldus Roelandt, hoewel het bij een van de aangesloten verzekeraars niet meer dan 55 procent kan declareren. Door dit percentage op te voeren kan MDxHealth toch flink meer omzet genereren met gelijkblijvende volumes, legde de CFO uit. Hij denkt dat een percentage van 80 tot 85 procent haalbaar is.

Momenteel weigert MDxHealth geen enkele patiënt, aldus Roelandt, waardoor het slechts ongeveer 55 procent van de uitgevoerde testen kan declareren bij een van de aangesloten verzekeraars. Door dit percentage op te voeren kan MDxHealth met gelijkblijvende volumes toch flink meer omzet genereren, legde de CFO uit, die denkt dat een percentage van 80 tot 85 procent haalbaar is.

De volumes voor SelectMDX zijn nog laag, zei de CFO, evenals de terugbetalingen. Aan de verdere ontwikkeling van InformMDx wordt gewerkt, terwijl bij blaaskankertest AssureMDx juist "de voet van het gaspedaal" is gehaald. Volgens Roelandt is terugbetaling door verzekeraars hier een lastige kwestie, terwijl de kosten hoog zijn.

Mocht MDxHealth toch kapitaal moeten bijtanken, dan heeft het bedrijf "geen onmiddellijk opneembare faciliteiten", zei Roelandt. Hij ziet meerdere mogelijkheden, hoewel een aandelenuitgifte de meeste logische optie lijkt.

Dit jaar daalde het aandeel MDxHealth al ruim 50 procent.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Heights Capital verkleint belang in Kiadis Pharma

(ABM FN-Dow Jones) Heights Capital Management heeft een kleiner belang in Kiadis Pharma gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 15 november 2018.

Heights Capital meldde een kapitaalbelang van 2,98 procent met eenzelfde stemrecht.

Op 23 oktober dit jaar meldde Heights Capital nog een eerste kapitaalbelang van 3,69 procent met een dito stemrecht.

Wet op het financieel toezicht

De melding valt onder de Wet melding zeggenschap, die sinds 1 januari 2007 onder de overkoepelende Wet op het financieel toezicht valt. Volgens deze wet moeten aandeelhouders met een belang groter dan 3 procent elke wijziging in hun belang melden bij het overschrijden van de volgende drempelwaarden: 3, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40, 50, 60, 75 en 95 procent. Dit geldt zowel bij het opbouwen als het afbouwen van een belang.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
1
EU akkoord met overname Shire door Takeda

Gepubliceerd op 20 nov 2018 om 15:31 | Views: 435

BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een onderdeel afstoot.

Brussel keek voornamelijk naar de gevolgen van de samenvoeging voor de markt voor medicijnen tegen ontstekingen van de darmen. Zowel Takeda als Shire ontwikkelt medicijnen tegen deze aandoeningen. De commissie was bang dat een veelbelovend nieuw medicijn van Shire, Entyvio, na de overname niet verder zou worden ontwikkeld. Dat zorgt voor verlies aan innovatie.

Takeda heeft beloofd het onderdeel dat Entyvio ontwikkelt, van de hand te doen. Daarmee zijn alle bezwaren van de Europese Commissie tegen de overname van tafel.
voda
0
EU akkoord met overname Shire door Takeda

Gepubliceerd op 21 nov 2018 om 13:39 | Views: 761

BRUSSEL (AFN) - De Japanse farmaceut Takeda heeft een nieuwe horde genomen voor de miljardenovername van zijn Iers-Amerikaanse branchegenoot Shire. De Europese Commissie heeft na onderzoek toestemming gegeven voor de deal, op voorwaarde dat het fusiebedrijf een bepaald product in ontwikkeling afstoot.

Brussel keek voornamelijk naar de gevolgen van de samenvoeging voor de markt voor medicijnen tegen ontstekingen van de darmen. Zowel Takeda als Shire ontwikkelt medicijnen tegen deze aandoeningen. De commissie was bang dat een veelbelovend nieuw medicijn in ontwikkeling van Shire na de overname niet verder zou worden ontwikkeld. Takeda heeft immers al een vergelijkbaar middel, genaamd Entyvio.

Inmiddels is toegezegd dat het bewuste middel in ontwikkeling van Shire zal worden verkocht aan een partij die er wel verder mee wil. ,,Dit zal innovatie in deze markt behouden en, belangrijker, de keuze van behandelingen voor patiënten vergroten'', aldus eurocommissaris Margrethe Vestager (mededinging).
voda
0
Groter verlies Curetis ondanks hogere omzet

(ABM FN-Dow Jones) Curetis heeft in de eerste negen maanden van dit jaar de omzet flink zien stijgen, maar het nettoverlies zien oplopen. Dit maakte de specialist in moleculaire diagnoses vrijdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg op jaarbasis met 43 procent tot bijna 1,2 miljoen euro. Vooral in Europa, Midden-Oosten en Afrika stegen de directe verkopen en wel met 207 procent.

De kosten namen echter ook toe, van 14,8 miljoen tot 18,8 miljoen euro. De stijging is volgens Curetis in lijn met de groei van het bedrijf en valt mede toe te schrijven aan hogere distributiekosten en hogere kosten voor onderzoek en ontwikkeling.

Onder de streep restte een nettoverlies van 17,7 miljoen euro. Een jaar eerder was dit nog 14,6 miljoen euro.

Eind september had Curetis 5,5 miljoen euro in de kas, tegen 16,3 miljoen euro een jaar eerder. De zogeheten cash burn kwam uit op 11,1 miljoen euro.

In april haalde Curetis nog 4,1 miljoen euro op via een private plaatsing van aandelen en werd er voor 10 miljoen dollar een faciliteit gesloten in New York. In oktober stelde het bedrijf een financieringsfaciliteit van maximaal 20 miljoen euro veilig.

Begin deze maand werd er nog eens 8,9 miljoen euro opgehaald met de uitgifte van 4,45 miljoen nieuwe aandelen. Dat was flink minder dan de 7,4 miljoen aandelen die Curetis had willen uitgeven.

In een separaat persbericht liet Curetis weten dat de Amerikaanse toezichthouder FDA positief is over het gebruik van het Unyvero-systeem van het bedrijf, waarmee infecties in de luchtwegen worden opgespoord en in dit geval bij de onderste luchtwegen. Curetis verwacht nu een versnelde aanvraag te kunnen doen voor het Unyvero-systeem bij indicaties van de onderste luchtwegen. In 2019 verwacht Curetis goedkeuring te krijgen van de FDA. Operationeel directeur Johannes Bacher meent dat de risico's door de feedback van de FDA flink zijn afgenomen.

Het introduceren van Unyvero LRT in Amerika, waar eerder al toestemming voor kwam, loopt volgens Curetis goed en de pijplijn is sterk. Zodra er goedkeuring is voor het gebruik bij diagnoses van onderste luchtwegen, zal de positie van Unyvero alleen maar sterker worden, meent Curetis.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Positieve reacties FDA voor Curetis

Gepubliceerd op 23 nov 2018 om 07:57 | Views: 1.814

Curetis 11:23
1,90 +0,24 (+14,11%)

AMSTERDAM (AFN) - De in Amsterdam genoteerde biotechnoloog Curetis heeft positieve reacties gekregen van de Amerikaanse toezichthouder FDA voor het systeem Unyvero bij het diagnosticeren van infecties in de onderste luchtwegen. Volgens Curetis kan nu versneld een aanvraag worden gedaan voor goedkeuring door de waakhond.

De onderneming stelt dat de reacties van de FDA ervoor zorgen dat de risico's rond een goedkeuringsaanvraag voor deze toepassing van Unyvero aanzienlijk zijn verminderd. Er worden nu voorbereidingen getroffen om een vroege aanvraag in te dienen. In 2019 wordt een goedkeuringsbesluit van de FDA verwacht.

Eerder dit jaar kreeg Curetis al groen licht om het Unyvero-systeem te gebruiken voor diagnose van infecties aan de luchtwegen. Volgens het bedrijf verloopt de commerciële introductie voorspoedig, met de plaatsing van tientallen systemen en ondertekening van evaluatiecontracten.

Investeringen

Curetis opende ook de boeken over de eerste negen maanden van het jaar. De onderneming behaalde een omzet van bijna 1,2 miljoen euro. Dat is 43 procent meer dan een jaar eerder. De uitgaven bedroegen bijna 19 miljoen euro en het nettoverlies dikte aan tot ruim 17,7 miljoen euro.

De kaspositie van Curetis slonk, onder meer door investeringen, verder. Die kwam aan het einde van september uit op ruim 5,5 miljoen euro. Dat was eind vorig jaar nog ruim 16 miljoen euro.
Louis7
0
Galapagos geeft nieuwe aandelen uit
Gepubliceerd op 24 nov 2018

MECHELEN (AFN) - Galapagos heeft door de uitoefening van warrants 30.800 nieuwe aandelen uitgegeven, met een totale kapitaalverhoging van 381.865 euro tot gevolg. Topman Onno van Stolpe heeft 15.000 warrants uitgeoefend, drie andere leden van het directiecomité in totaal 15.000.

Het maatschappelijk kapitaal van het biotechbedrijf bedraagt na de uitgifte bijna 294,6 miljoen euro. Het aantal stemrecht verlenende effecten bedraagt ruim 54,4 miljoen.

www.iex.nl/Nieuws/ANP-241118-015/Gala...
DeZwarteRidder
0
Matjes en implantaten nauwelijks getest
Patiënten ziek door schadelijk medisch implantaat

Door René Steenhorst
Updated 44 min geleden
1 uur geleden in BINNENLAND

AMSTERDAM - De eisen die gesteld worden aan een medisch implantaat voordat het op de markt gebracht mag worden, zijn wereldwijd bijzonder laag.

Dat blijkt uit speurwerk door een groep van circa 250 onderzoekjournalisten uit 36 landen die de ervaring met medische implantaten tegen het licht hielden. Wat zij zojuist presenteerden is niet nieuw voor slachtoffers van implantaten zoals pacemakers, kunstheupen en dragers van zogeheten ’matjes’ om urologische en gynaecologische inwendige verzakkingen tegen te gaan.

Veel patiënten, ook in Nederland, hebben ernstige lichamelijke en/of mentale gevolgen overgehouden aan schadelijke implantaten.

Immers, nadat het implantaat op de markt gebracht is, wordt niet of nauwelijks bijgehouden wat de werking, de bijwerkingen en de neveneffecten van het implantaat zijn. Wereldwijd is volgens de onderzoeksgroep ICIJ (International Consortium of Investigative Journalists) sprake van onderrapportage; overheden doen weinig om dit te verbeteren.

Artsen zijn niet verplicht incidenten met implantaten te melden en ze blijken dat ook nauwelijks te doen. Duizenden Amerikaanse implantaten die in ons deel van de wereld op de markt komen, worden niet toegelaten tot de Amerikaanse markt.

’Regelrechte schande’

De Nederlandse internist en (klinisch) immunoloog prof. dr. J.W. Cohen Tervaert noemt in een reactie aan De Telegraaf het een „regelrechte schande” dat medische implantaten nog altijd niet aan dezelfde strenge eisen voldoen als geneesmiddelen. „Voor implantaten zouden dezelfde richtlijnen moeten gelden. Het is te gek voor woorden dat dit nog steeds niet het geval is, met alle schadelijke gevolgen van dien voor dragers ervan.”

Ruim een week geleden maakte de Universiteit van Alberta (Canada), waaraan Cohen Tervaert tegenwoordig verbonden is, de resultaten van een omvangrijke Israëlische studie bekend. Daaruit bleek dat bijna één op de vier ontvangers van een medisch implantaat een groot risico loopt op het krijgen van een zogeheten auto-immuunziekte. Daarbij keert het afweersysteem zich tegen lichaamseigen cellen -en stoffen, die het als indringers beschouwt. „Het risico van vrouwen met borstimplantaten om een misleiding van het afweersysteem door te maken is zelfs 45 procent hoger dan bij vrouwen zónder borstimplantaten”, zei Jan Willem Cohen, tegenwoordig hoofd van de afdeling reumatologie va de Universiteit van Alberta.

Bekijk ook:
Cindy verlost van maagband: ’Kon alleen vloeibaar eten kwijt...’

Bekijk ook:
Honderden klachten over bijwerkingen implantaten

In Nederland is het voor zowel patiënten als artsen onmogelijk om inzicht te krijgen in de ervaringen met en de bijwerkingen van implantaten omdat registers niet openbaar toegankelijk zijn, zo blijkt uit het ICIJ-onderzoek. Er komt een nieuw Europees register (Eudamed), maar ook dat zal vooralsnog niet openbaar blijken te zijn.
voda
0
Beursblik: MDxHealth kan onderhandeling in

(ABM FN) Met een vergunning voor de laatste staat in Amerika onder de arm kan MDxHealth nu onderhandelingen starten over vergoedingen voor patiënten uit de regio die SelectMDx gebruiken. Dit stelden analisten van KBC Securities maandag.

Het beoordelingsorgaan Clinical Laboratory Evaluation Program (CLEP) van de New York State Department of Health (NYSDOH) verleende het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf de goedkeuring voor de test, waarmee het concern voldoet aan alle licentiewaarden voor SelectMDx.

Daarmee is de prostaatkanker-urinetest nu in alle 50 Amerikaanse staten beschikbaar.

Wat het algemene stadium van SelectMDx betreft, wordt volgens KBC Securities nog steeds gewacht op de opname in relevante Amerikaanse klinische richtlijnen NCCN. In Europa is de test al opgenomen in de richtlijnen voor urologie.

Opname in deze standaard klinische praktijkrichtlijnen zal naar verwachting een belangrijke aanjager zijn voor een toename van de verkoopvolumes van de test, denken de analisten. Dit gebeurde namelijk ook toen ConfirmMDx in de richtlijnen van NCCN werd opgenomen.

KBC Securities heeft een koopadvies op MDxHealth met een koersdoel van 3,50 euro.

Het aandeel MDxHealth won maandag 7,1 procent op 1,65 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
New York geeft groen licht voor megazorgdeal

Gepubliceerd op 26 nov 2018 om 14:57 | Views: 761

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - De Amerikaanse staat New York heeft onder voorwaarden groen licht gegeven voor de overname van zorgverzekeraar Aetna door apothekersconcern CVS Health. Door de fusie ter waarde van tientallen miljarden dollars ontstaat een Amerikaanse zorggigant die apotheken, klinieken en verzekeringsdiensten bezit.

Eerder rezen er zorgen bij de New Yorkse autoriteiten over de deal. De vrees was dat het gecombineerde bedrijf te veel macht zou krijgen, waardoor onder meer medicijnprijzen en verzekeringspremies flink omhoog zouden gaan.

New York heeft nu garanties afgedwongen van CVS. Zo mag dat bedrijf de premies van verzekerden in de staat niet opschroeven om de overname te bekostigen. Daarnaast heeft de apothekersgigant 40 miljoen dollar toegezegd voor een voorlichtingscampagne over zorgverzekeringen.

Met de overname is een bedrag van 69 miljard dollar gemoeid. CVS en Aetna hebben nu toestemming van alle Amerikaanse staten die hun samenvoeging moesten goedkeuren.
lucas D
0
Geen accountantsstempel voor cijfers Esperite
ZUTPHEN (AFN) - Stamcelbank Esperite heeft geen goedkeuring van een accountant gekregen voor zijn jaarcijfers over 2017. Accountantsbureau Accon AVM geeft geen mening over de financiële verslagen en stelt dat er zorgen zijn om de externe financiering door investeerder European Select Growth Opportunities Fund (ESGOF) en het voldoen aan budget- en kasstroomvoorspellingen door Esperite.
Vanwege die zorgen en gebrek aan bewijs geven de accountants geen mening over de cijfers in het jaarverslag. Ze geven aan dat Esperite in het verleden meermalen niet aan zijn eigen budgetvoorspellingen heeft voldaan. Ook investeerder ESGOF voldoet niet altijd aan de investeringseisen van het bedrijf.
Esperite publiceerde afgelopen weekeinde de jaarcijfers over 2017 na de resultaten al meerdere keren te hebben uitgesteld. Een jaar eerder kwam het jaarrapport ook met vertraging evenals de cijfers over de eerste maanden van 2017.

(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
voda
0
PERSBERICHT: Transparantieverklaring

Mechelen, België; 26 November 2018, 22:01 CET; gereglementeerde
informatie - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) heeft een
kennisgeving van belangrijke deelneming ontvangen van Van Herk
Investments B.V.

Overeenkomstig de Belgische transparantiewetgeving([1] #_ftn1) heeft
Galapagos op 22 november 2018 een kennisgeving van belangrijke
deelneming ontvangen van Van Herk Investments B.V., waarin staat dat zij
5.400.228 stemrechten in Galapagos bezit in de vorm van aandelen
(4.510.689) en American Depository Receipts (889.539). Dit
vertegenwoordigt 9,91% van de 54.465.421 momenteel uitstaande Galapagos
aandelen. De deelneming van Van Herk Investments B.V. daalde op 20
november 2018 aldus onder de 10% kennisgevingsdrempel van Galapagos'
stemrechten. Van Herk Investments B.V. wordt gecontroleerd door Adrianus
van Herk. De volledige transparantieverklaring kan op de website van
Galapagos worden geraadpleegd.

Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de
klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van
geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit
Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis,
ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target
discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die
veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten,
idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. Ons doel is uit te
groeien tot een toonaangevend internationaal biofarmaceutisch bedrijf,
gericht op de ontwikkeling en commercialisering van innovatieve
medicijnen die het leven van mensen verbeteren. De Galapagos groep, met
inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 700
medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in
de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten
en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.

Contact
Investeerders:
Elizabeth Goodwin
VP IR & Corporate Communications
+1 781 460 1784
Sofie Van Gijsel
Director IR
+32 485 19 14 15
ir@glpg.com
Media:
Evelyn Fox
Director Communications
+31 6 53 591 999
communications@glpg.com

([1] #_ftnref1) Wet van 2 mei 2007 betreffende de openbaarmaking van
belangrijke deelnemingen van emittenten waarvan aandelen zijn toegelaten
tot de verhandeling op een gereglementeerde markt.

PDF versie: hugin.info/133350/R/2226982/874154.pdf

This announcement is distributed by West Corporation on behalf of West
Corporation clients.

The issuer of this announcement warrants that they are solely
responsible for the content, accuracy and originality of the information
contained therein.

Source: Galapagos NV via Globenewswire

www.glpg.com

(END) Dow Jones Newswires
voda
0
Van Herk verkleint belang in Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Investeerder Aat van Herk heeft zijn belang in Galapagos verkleind tot minder dan tien procent. Dit maakte Galapagos maandag bekend.

Uit een melding, die dateert van 22 november, blijkt dat Van Herk Investments sinds 20 november 9,98 procent van de uitstaande aandelen bezat.

Op 12 juni 2018 bleek het belang voor het eerst tot meer dan de meldingsgrens van 10 procent te zijn gestegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.422 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 202 203 204 205 206 207 208 209 210 211 212 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.927.541
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront