BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM november 2018 Strong Buy

4.021 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 198 199 200 201 202 » | Laatste
BW2017
0
quote:

OnoMatopee schreef op 9 november 2018 21:53:

Er zal toch geen mens zijn die jaren lang in BAM blijft zitten om te wachten op herstel???

Ieder ander willekeurig fonds kon je 10x meer rendement maken en dat geldt ook voor komende jaren.

Bouw ligt er zeeer zwak bij.
Zeker geen aanbeveling.



Dit heeft toch wel enigszins een bashersnivo
“Bouw ligt er zeer zwak bij”

- Word de komende jaren alleen maar meer gebouwd.
- Bouwmaterialen zijn schaars om te leveren vanwege de bouwproductie.
- Economie trekt aan

Waar heb je het over?
OnoMatopee
0
quote:

BW2017 schreef op 9 november 2018 22:13:

[...]

“Bouw ligt er zeer zwak bij”

- Word de komende jaren alleen maar meer gebouwd.
- Bouwmaterialen zijn schaars om te leveren vanwege de bouwproductie.
- Economie trekt aan

Waar heb je het over?
ik niet, dat stelt doekoedoekoe
BW2017
0
quote:

OnoMatopee schreef op 9 november 2018 22:19:

[...]ik niet, dat stelt doekoedoekoe
Excuses zie het inderdaad.
bartbas
1
quote:

Redster schreef op 9 november 2018 18:14:

nee die miljoenenafschrijving heb ik nog eens goed over nagedacht. daar klopt geen snars van !! ik geloof nooit dat die grond die al van bam was dat ze daar die windmolens gaan bouwen. als dat wel zo zou zijn dan zouden eneco of wie ze ook neerzet BAM toch tegemoed moeten komen financieel ?? Nee die miljoenen verliezen hebben ze elders opgelopen let maar op !
Nog een keer uitleggen.
Projectontwikkelaars, grondspeculanten en enkele jaren geleden ook woningcorporaties kopen landbouwgrond in de verwachting dat daar binnen langere en kortere tijd woningen gebouwd gaan worden. Zij zijn dan eigenaar en kunnen of zelf woningbouwplannen uitvoeren of de grond voor veel geld, dus met vette winst leveren aan de gemeente of de organisatie die mag bouwen. Op moment van aankoop heeft de grond een agrarische bestemming. Maar om die van de eigenaar te kunnen kopen moet je vaak fors meer betalen dan de geldende prijs voor agrarische grond die een paar euro per m2 is. Maar veel minder dan de prijs voor bouwgrond.
Als de transactie rond is het wachten op de gemeente. Wil die wel of niet woningen op jouw stukje grond neerzetten . dat wachten duurt vaak jaren en ondertussen wordt de grond voor een geringe opbrengst verpacht aan agrariërs. DE aankoop is een pure gok, die groter of kleiner is afhankelijk van de ligging en de behoefte aan woningen ter plaatse. Totdat de gemeente een positief besluit neemt, heb je feitelijk te veel betaald . men betaald de waarde als landbouwgrind vermeerdert met een stuk verwachtingswaarde vanwege mogelijke huizenbouw. Wanneer de gemeente besluit niet te bouwen of de grond een andere bestemmingte geven, heb je verkeerd gegokt. je blijft eigenaar maar de grond is plotsklaps niet meer waard dan de prijs voor landbouwgrond. Dus moet je afwaarderen.
De gemeente is niet schadeplichtig. Die heeft namelijk nooit gezegd dat er woningen komen en het bestemmingsplan als bewijs daarvan niet gewijzigd.

je hebt dus verkeerd gegokt en verloren.

In de praktijk valt de schade bij grote projectontwikkelaars mee. Omdat tegen een verkeerd afgelopen gok vaak op andere plekken geslaagde gokken staan. In situaties zoals we die een paar jaar geleden hadden, kan de schade fors oplopen. Toen stopten wegesn gebrek aan huizenkopers veel gemeenten met uitbreiding of besloten projectontwikkelaars niet te bouwen omdat woningen onverkoopbaar waren.
Die situatie is veranderd en na veel afschrijvingen op bouwgrond zie je nu dat er weer bijgeschreven kan worden. Ook gemeenten die zelf grond aankochten kwamen door afwaarderingen diep in de problemen. Apeldoorn was het meest bekende voorbeeld. Maar ook kleine gemeenten als Geldermalsen en Neerijnen moesten miljoenen op hun grondpositie afboeken.

Hoe het financieel precies gaat wanneer er windmolens op je grond gebouwd gaan worden weet ok niet. Ik denk dat daar landelijke normen voor zijn. maar de schadeloosstelling zal niet hoog zijn. De grond wordt even in bezit genomen om de molens te bouwen en daarna krijg je een bescheiden jaarlijkse vergoeding. Ook kan het zijn dat de grond onteigend wordt, maar dan geld de agrarische grondwaarde met een kleine compensatie voor pachtderving als grondslag.

Bartbas
HenkdeV
1
quote:

Doemebest schreef op 9 november 2018 21:29:

Zie t probleem niet echt, laat Beurs lekker positief zijn so what? Hij wil geen kwaad over BAM horen, slaat soms beetje door in positiviteit, weet inmiddels iedereen, en toch zijn er hele volksstammen die continu tegen Beurs ageren. Voor sommigen zelfs t enige wat ze doen, indien t je niet aanstaat negeer je t toch?
Dat genok is veel kwalijker, je verteld ieder die gelovig is toch ook niet continu dat god niet bestaat?Laat gaan.. al die belerende en pedante reacties eindeloos herhalen, is op zn minst vergelijkbaar met wat men Beurs verwijt.
Positief zijn is iets heel anders dan keer op keer de zaken verkeerd weergeven, en dat is wat Beurs2019 doet. Zie het openingsbericht op het novemberdraadje. Het laatste stukje is ronduit lachwekkend. En op den duur gaat dat mateloos irriteren. Zelf erger ik mij nog meer aan de halve waarheden die steeds worden ingebracht. Bijvoorbeeld dat je je mening niet durft te geven, terwijl je niets anders doet. Waar is dat voor nodig. Keer op keer worden er postings van hem verwijderd, maar dat ligt niet aan de inhoud van die postings, maar aan de moderator. Buitengewoon typerend. Door zo te reageren zoals jij doet, hou je deze ellende alleen maar in stand. Eigenlijk is er niet zo heel veel positiefs aan zijn inbreng op het forum. Vreemd dat jij daar zo weinig kijk op hebt. Welterusten vanaf de Utrechtse heuvelrug.
bartbas
0
quote:

BW2017 schreef op 9 november 2018 22:13:

[...]

“Bouw ligt er zeer zwak bij”

- Word de komende jaren alleen maar meer gebouwd.
- Bouwmaterialen zijn schaars om te leveren vanwege de bouwproductie.
- Economie trekt aan

Waar heb je het over?
Om toch nog even vervelend te doen. Iedere econoom is er van overtuigd dat de hoogtijdagen van de economie niet lang meer duren. Het riedeltje waarop deze verwachting, je kunt ook zeggen economische wettelijkheid gebaseerd is, ga ik niet meer herhalen. Het tijdstip waarop zo'n neergang begint is onbekend. Maar denk eerder in aantallen maanden dan in jaren. Zo'n neergang gaat langzaam, maar de koersen kunnen in snel tempo naar beneden duiken. Bam heeft daarbij het voordeel dat het spotgoedkoop is. maar reken je niet rijk. het is altijd de kleine aandeelhouder die bij dit soort koersbewegingen de boot in gaat.

bartbas
[verwijderd]
0
quote:

M_Kaka schreef op 8 november 2018 07:58:

Miljoenenafschrijving BAM op grondposities
Vandaag 07:47,
Bron: ANP - AFN
BUNNIK (AFN) - Bouwbedrijf BAM schrijft 23 miljoen euro af op buitenstedelijke vastgoedpostities. Volgens het bedrijf gaat het om een afwaardering op gronden die grenzen aan een groot windmolenpark. De waarde van deze gronden is teruggebracht tot de waarde van landbouwgrond, zo meldde het bedrijf in een handelsupdate over de eerste negen maanden van het jaar.BAM sloot de voorbije maanden af met een hogere omzet, een hoger gecorrigeerd resultaat voor belastingen en een vollere orderportefeuille. Topman Rob van Wingerden benadrukte donderdag met name de sterke prestaties bij met name de divisie Bouw en Vastgoed. Daarbij profiteert het bedrijf volgens hem van zijn ,,leidende positie" op de Nederlandse woningmarkt. Bij Infra was sprake van een break-even resultaat.De verwachting voor heel 2018 hield BAM in stand. De bouwer rekent nog altijd op een gecorrigeerd resultaat voor belastingen van rond de 2 procent.
Nogmaals het originele bericht. Het gaat dus om gronden, dat grenzen aan een windmolenpark. Misschien kan BAM de gronden in de toekomst wel op een andere manier gebruiken. Dat moet de toekomst uitwijzen.

MVG
[verwijderd]
0
Als je goede strategie kiest met BAM kun je een heel leuk rendement maken.
100 aandelen € 300,= schrijven P juni 2020 3.00 0,67 schrijven C juni 3,50 0.32 netto investering incl kosten 220 euro met 40 euro dividend over 2 jaar.....

Waar hebben we het over?

Sluit BAM in juni 2020 boven 2,10 maak ik nog een leuk rendement
Sluit BAM in juni 2020 tussen 3,00 of 4,00 is het feest
SLUIT BAM IN juni 2020 boven 4,00 is het ook feest

Kansen genoeg met een goede strategie
[verwijderd]
0
quote:

Doekoedoekoe schreef op 9 november 2018 20:11:

[...]Hoi u fascineert mij.
Sinds gisteren als forumlid aangemeld; het fascineert mij wie u bent
[verwijderd]
0
Ervaren belegger sinds 1996.
Ik wil graag mijn medemens helpen juiste keuzes te maken.
Er zijn teveel mensen die worden misleid door adviseurs e.d.
Voorbeeld hiervan is Fugro. Iedereen zegt kopen. Let op mijn woorden...je gaat geen geld verdienen met Fugro
[verwijderd]
0
Ik kreeg flauwe reacties op het fugro forum...
Vandaag daar mijn laatste bericht geplaatst...dan moeten mensen het maar zelf weten
[verwijderd]
0
2018 om 23:42
0

De tijd gaat het leren.
Ik denk dat veel beleggers te emotioneel hun posities kiezen.
Iedere analist heeft Fugro op koop staan maar ik geloof er niks van.
Waarom? Evenvoudige afweging risico versus KW.
Ik heb mijn keuze nu gemaakt voor RDS.
Vele betere investering. RDS.

Dit heeft RDS bekend gemaakt:
Er zal de komende 3 maanden voor maximaal 2,5 miljard dollar aan aandelen ingekocht gaan worden. In 2019 en 2020 zal er totaal nog eens voor 20 miljard dollar aan aandelen ingekocht gaan worden. Het kwartaaldividend blijft gelijk aan het vorige kwartaal: 47 dollarcent per aandeel.

Zet dit af tegen risico Fugro. Lijkt mij eenvoudig.
Maar iedereen mag zelf weten welke keuzes hij of zij maakt.
Ik wil alleen een bijdrage leveren voor het volledige beeld.

[verwijderd]
0
HenkdeV heeft nu ruim 6x de moeite genomen om de opening van deze novemberdraad als luchtfietserij weg te zetten. Zelf ben ik daarom nog eens kritisch door de inhoud heen gegaan en op alle aspecten is het verhaal -geschreven voorafgaand aan de cijfers- kloppend. Ja positief maar kloppend. Dat achteraf de cijfers met een onverwachte afschrijving in eerste instantie minder goed ontvangen werden, is een feit maar laat onverlet dat de conclusie [b}STRONG BUY[/b] onaangetast blijft. Dus Henk je mag deze opening als luchtfietserij wegzetten maar wat meer onderbouwing zou wel zo intelligent zijn.

quote:

Beurs2019 schreef op 30 oktober 2018 14:44:

Met nog ruim een week te gaan tot de Q3-cijfers open ik met plezier en optimisme deze novemberdraad op het BAM-forum. Waarom?

Technische Analyse:
De TA geeft een forse oversold-situatie aan voor BAM met een RSI die al weken rond de 10 schommelt; uiterst laag!

Shortposities:
Deze zijn in de afgelopen maanden fors afgenomen. Dat betekent dat de shorters nu niet meer geloven in koersdalingen van het aandeel BAM.

Fundamenten:
Kwartaalcijfers Q1 en Q2 (normaal de zwakste kwartalen in de bouw) zijn de beste gebleken sinds 2011. De (forse) afschrijvingen voor de zeesluis waren vervelend maar zijn genomen. Ondanks deze afschrijvingen zijn de verwachte winstdoelen voor heel 2018 gehandhaafd! Verder van belang zijnde fundamenten is dat de conjunctuur uitstekend gedijt, dat BAM een prima orderinstroom kent alsmede een fors aantrekkende woningbouw beleeft. Er zal zeker tot 2020 geen conjunctuurdip, geen noemenswaardige beurscorrectie of renteverhogingen in Europa volgen.

Cijfers:
Als de Q3-cijfers zo goed zijn als verwacht (BAM zal de beurs verrassen!) zullen de koopaanbevelingen en koersdoelverhogingen het beurslandschap in worden geslingerd en zal er aan de huidige lage koers geen houden meer aan zijn. De kopers zullen over elkaar heen buitelen en de resterende shorters weten dan ook dat er geen houden meer aan is en kiezen eieren voor hun geld met hopelijk een shortsqueeze als gevolg.

Conclusie: STRONG BUY !

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
manuss
1
Wat een zooitje op dit forum.Elkaar persoonlijk aanvallen of beledigen is niet stoer. En heel slecht voor je ego. Amen
[verwijderd]
1
quote:

manuss schreef op 10 november 2018 09:27:

Wat een zooitje op dit forum.Elkaar persoonlijk aanvallen of beledigen is niet stoer. En heel slecht voor je ego. Amen
Ik vind de mening van een ander diskwalificeren omdat hij met taalfouten schrijft beneden alle peil. En mijn ego interesseert mij geen mallemoer.
Analyse
0
quote:

Doekoedoekoe schreef op 9 november 2018 21:27:

[...]

Taalfouten ????
Noem er eens een paar meneertje wijsneus.

Goed dat jij zo snel dat bericht van 8.29 naar voren kan halen. Overigens geen bash aan, pure waarheid. Maar je roept veel maar onderbouwd niks!!!

Onderbouwd = t om over je vorige post maar te zwijgen.
[verwijderd]
0
quote:

bartbas schreef op 9 november 2018 17:39:

[...]

Kan zijn, maar eerst zien. Het is weer een klus die tot de verbeelding speelt. Maar ook hier geldt: Grote Klus, groot risico. de ervaring leert dat beleggers niet warm of koud worden van een grote opdracht voor Bam.
Het beste is te juichen als de klus met een flinke winst zonder problemen opgeleverd is.

bartbas
waarmee gezegd wil zijn dat het wantrouwen diepgeworteld is.
Op die manier kunnen we nooit positief vooruit kijken en is het telkens maar hopen "op een goede afloop".
4.021 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 ... 198 199 200 201 202 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 3,788
Verschil -0,042 (-1,10%)
Hoog 3,814
Laag 3,758
Volume 577.058
Volume gemiddeld 1.427.326
Volume gisteren 705.352

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront