PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL oktober 2018 | Return of Martijn van M.

4.387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 » | Laatste
Tordan
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 31 oktober 2018 21:31:

[...]

De overname van Sandd maakt voor de ACM al niets uit gezien hun stelligheid vandaag:
"Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de ACM de markt opnieuw geanalyseerd. De conclusie die op basis van deze nieuwe, ook kwantitatieve, analyse kan worden getrokken is dat digitale communicatie geen onderdeel is van de markt voor 24-uurs zakelijke partijenpost.Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie."

Verder is het niet de taak van de ACM om concurrentie bevorderen. Zij heeft als primaire twee taken om 1) de rechten vd consument te beschermen en 2.) om een afweging te maken over het maatschappelijke belang wat mogelijk in het geding is (zie website ACM).

Daarbij wel opgemerkt dat de ACM het bevorderen van concurrentie nagenoeg als een standaard middel ziet om met name punt 1 te bewaken.
Maar op zich is het bevorderen van concurrentie niet een doel/taak. Meer een middel.

Kortom, indien een marktleider zich netjes gedraagt op prijsgebied en voldoende innovatie (zoals services 24uur, 48uur, 72uur, 2 uur, ophaalpunten, etc etc) bied dan zal de ACM zo'n partij zelfs kunnen bestempelen met het etiket "Aanmerkelijke Markt Macht" maar niet direct allerlei bepalingen opleggen.

Het kan best die kant opgaan wat betreft het nieuwe onderzoek.

De laatste zin in het ACM persbericht lijkt echter wederom een andere richting op te gaan.

"Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie. Zo’n marktpositie kan leiden tot mededingingsproblemen. Gelet hierop is de ACM gestart met de voorbereiding van een nieuw marktanalysebesluit. De uitkomst daarvan staat nog niet vast, omdat aanvullende analyses moeten worden gemaakt en de bijbehorende procedure moet worden doorlopen. Dit kan leiden tot een verplichting voor PostNL om op basis van kostengeoriënteerde tarieven andere postvervoerders toegang te bieden tot het eigen bezorgnetwerk."

Het is gissen, maar mogelijk dat we daarom slechts 7,5 mln euro terugzien......PostNL is duidelijk de marktleider en het meest innovatief mbt services, en wil zich voor nu tonen als een "goed burger".

Het gevecht tussen PostNl en de ACM zet zich voort! Vraag me wel af hoe de ACM nu al zo stellig kan zijn dat de digitale markt niet gerekend moet worden tot de postmarkt. Obv een nieuwe kwantitatieve analyse.....binnen 2 maanden na 3 september....zo snel hebben ze nog nooit gewerkt.

Heb het CBb besluit nog eens doorgenomen en die hebben echt op talloze punten de mantel geveegd met de ACM hun stellingnames. Ze zijn ook op diverse punten geconfronteerd door PostNL met hun eigen uitspraken over de digitale markt. PostNL heeft aangetoond dat de tarieven binnen NL de goedkoopste zijn binnen Europa. PostNL heeft een uitgebreid onderzoek laten doen door een Kopenhagen Economy instituut en die concluderen vernietigend over de ACM hun stellingname dat digitaal niet meegerekend mag worden. PostNL heeft zelfs een ACM besluit gebruikt uit de Telecom wereld welke haaks stond/staat op hun ingenomen positie voor de Postsector.

De rechter schreef nog net niet dat de ACM er een rommeltje van had gemaakt.

Ben ik ook ingedoken en deel je conclusies. Snap ook niet dat ze het digitale gedeelte niet gewoon accepteren. Heb diverse vermogensbeheerders hierover aangeschreven vanavond. Hoe verhoudt de uitspraak van de CBd zich tot de persverklaring van de ACm van vandaag. Dat is wat ik wil weten.
Cerburus
0
"nu weten we in ieder geval dat er geen tegenvallers aangekondigd worden"

oh? ik spreek je maandag om 9.00 :) don't get me wrong ik heb er wel vertrouwen in de komende periode..
maar niet specifiek Q3.. ik verwacht nog wel prachtig negatief nieuws. Wellicht iets met international verkoop, weer een vage afboeking, of een bijstelling voor dit jaar. Ik heb me al jaren vergist in de Q resultaten. Zal nu wel weer niet anders zijn. Hoorde trouwens van iemand die bij Bol werkte dat er een miljoenen voordeel was i.v.m terugbetaling PostNL teveel in rekening gebrachte bezorgkosten in relatie tot het contract wat er ligt. Dus das alweer minimaal 2 van de 7,5 en nog wel bij parcels ook :P en zo zullen er nog meer volgen

prinszicht
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 31 oktober 2018 20:58:

[...]

Hoe of wat ....we kunnen alleen gissen en misschien weten we pas over een jaar (hopelijk eerder) alle puzzelstukjes en dus hoe complex de puzzel was.

De 7,5 mln voor 2018 is minimaal maar al 7,5 mln meer dan ik had verwacht. De 10 tot 25 mln voor 2020 is bulls-eye. Had er niet meer van verwacht, had zelf 20 mln per 2020 opgeschreven vorige week in mijn verwachtingen voor maandag.

De verhoging vd UCOI voor 2018 & 2020 geeft mij in ieder geval een rustiger weekend dan dat ik had verwacht. Anders was het maandag tot 9 uur met de fingers crossed en nu weten we in ieder geval dat er geen tegenvallers aangekondigd worden.

Het echte werk zit hem nu in de overname van Sandd en het succesvol afstoten van D&I.

En die onderwerpen hebben we maandag dan nog te gaan.....geen nieuws zou conform mijn eigen verwachting zijn, wel nieuws dan zal het positief nieuws zijn.

Het kan dus alleen meevallen maandag.

P.s. en dat dreigen met een claim naar de ACM bevalt me trouwens ook meer dan uitstekend!

Dus Prins, tel je zegeningen (hoe moeilijk ook bij deze klote lage koers).

Ik ben aan het tellen. En na vandaag kom ik een klein beetje verder.

Ik blijf bij mijn stelling. Je reageert ook niet op de inhoud en gaat dit weekend al in de relax modus. Ik niet. Je legt de verantwoording ook te veel bij de ACM. Die waren er ook tijdens Bpost. De schade van de ACM manifesteert zich sinds 2016. Pas eind 2016 kwam er een bod. Medio begin 2017 zaten we nog op ucoi die 25 hoger lag. Pas dit jaar, na 2 volle jaren mishandeling, komt de chef met een aanpassing. En dit jaar is zo goed als voorbij. En wat heb jij nou concreet in handen na 3 jaar ACM of HV waardoor je op een bijna atl relaxed de cijfers tegemoet treedt. Niets!

HV staat aan de zijlijn als de ACM nog een onderzoek doet. Ik zou persoonlijk ondertussen een claim indienen en het maatschappelijk debat op scherp zetten. Nog even de ontslagen postbodes van PostNL in beeld, die van Zemblabla, met een referentie aan de qoute listing van de eigenaar van Sandd. Naar buiten brengen dat je deze club voor hooguit 50 miljoen wilt kopen in relatie tot verkoop internationaal. Welke je mede moet verkopen door oneigenlijk beleid ACM.

Dit gaat echter niet gebeuren en het sentiment slaat morgen weer om.
prinszicht
0
quote:

Cerburus schreef op 31 oktober 2018 22:23:

"nu weten we in ieder geval dat er geen tegenvallers aangekondigd worden"

oh? ik spreek je maandag om 9.00 :) don't get me wrong ik heb er wel vertrouwen in de komende periode..
maar niet specifiek Q3.. ik verwacht nog wel prachtig negatief nieuws. Wellicht iets met international verkoop, weer een vage afboeking, of een bijstelling voor dit jaar. Ik heb me al jaren vergist in de Q resultaten. Zal nu wel weer niet anders zijn. Hoorde trouwens van iemand die bij Bol werkte dat er een miljoenen voordeel was i.v.m terugbetaling PostNL teveel in rekening gebrachte bezorgkosten in relatie tot het contract wat er ligt. Dus das alweer minimaal 2 van de 7,5 en nog wel bij parcels ook :P en zo zullen er nog meer volgen

De Vgb houden HV aan het lijntje en zorgen voor de nodige dwaalsporen. Ahold wordt groot over de rug van de bezorger. En wij ons maar druk maken over de ACM. Een uiterst beïnvloedbare lobby club. En vergis je niet. De volgende uitzending van Zemblabla staat al klaar. De gedupeerden van PostNL. Een beeld van de kwetsbaren van de samenleving die door toedoen van PostNL zonder baantje zitten! Wij betalen...
Hansbeleg
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 31 oktober 2018 18:59:

Ook maar effe wat weg getypt.

Van:
Verzonden: woensdag 31 oktober 2018 18:57
Aan: Joos.Francke@acm.nl; Annemarie.Sipkes@acm.nl
Onderwerp: Nieuw onderzoek naar AMM 24-uurs zakelijke post

Beste,

Groot is mijn verwondering bij het lezen van dit opmerkelijke gebeuren.

Hoe kan digitale communicatie nu geen onderdeel uitmaken vd postmarkt? De miljarden advertentie tikken via Facebook, de volautomatische aanbiedingen welke bijvoorbeeld energie leveranciers of telecom providers sturen. Het online bestellen en betalen van goederen. Allemaal digitaal en niet meer via een fysieke handtekening op een document wat opgestuurd moet worden.
De enorme digitale vervangingsslag van fysieke post welke gemaakt is als gevolg van de invoering van DigiD, de complete digitale berichtgeving vanuit banken en verzekeraars met hun klanten over aanpassingen in tarieven en voorwaarden (geen reclame!!! maar echte two-way-street communicatie). 100% digitale communicatie welke voorheen via fysieke post ging en nu digitaal is.

De enorme toename van chatboxen welke bedrijven hebben ingevoerd om met hun klanten te communiceren. Documenten voor beleggingsinstellingen (zoals De Giro, Rabobank, Binck Bank etc etc) welke voorheen fysiek opgestuurd werden en afgetekend moesten worden voor retour, maar welke nu digitaal opgestuurd worden, thuis geprint en ondertekend vervolgens met een app gescand worden en digitaal toegevoegd worden aan het digitale dossier.
De gehele Fortis claim kan tegenwoordig bijvoorbeeld 100% digitaal door een klant ingediend worden. Dat was destijds bij de World-online claim nog volledig papieren post die heen en weer gestuurd moest worden. Het is maar weer een voorbeeld.

De >5 miljard poststukken zijn in de loop vd jaren gereduceerd tot amper 2 miljard. En die afname is 1 op 1 als gevolg vd de intrede vh digitale tijdperk! NB vaak door uzelf als hoofdreden aangegeven voor de afname bij de postbedrijven.

Kijk eens om u heen in de wereld naar andere landen waar men juist als toezichthouder de nationale postbezorger faciliteert in plaats van afremt. Dit nieuwe onderzoek is erg vreemd en dubieus. De rechter was duidelijk in haar uitspraken. Digitaal is onderdeel vd postmarkt. De uitspraak was onherroepelijk.

Gaarne een reactie waarom de ACM belastinggeld gebruikt om een al gedaan onderzoek nogmaals uit te voeren, en waarom de ACM daarbij meent om de uitspraken vd rechter als niet relevant te beschouwen?

Met vriendelijke groeten,

www.acm.nl/nl/publicaties/acm-bereidt...

Goed gedaan, ik heb in mijn mail IR nog in de bcc gezet, dan weten ze dat ze er niet alleen voorstaan ;-)
Als ze eindelijk de strijd aan gaan hebben ze mijn steun.
Hansbeleg
0
Is Mona Keijzer ergens via mail bereikbaar? Het wordt tijd om haar aan te zetten tot flankerend beleid. Het beleid van de ACM lijkt niet meer gelijk op te lopen met de wens vd de 2e kamer om een betrouwbaar, compleet en ongesubsidieerd postnetwerk in NL te behouden voor de toekomst.
Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 31 oktober 2018 23:05:

Is Mona Keijzer ergens via mail bereikbaar? Het wordt tijd om haar aan te zetten tot flankerend beleid. Het beleid van de ACM lijkt niet meer gelijk op te lopen met de wens vd de 2e kamer om een betrouwbaar, compleet en ongesubsidieerd postnetwerk in NL te behouden voor de toekomst.
Ga je haar vragen waarom ze in het kamerdebat (voor zover ik mij kan herinneren) werkelijk volledig voorbij ging aan de digitale postmarkt en de woorden "digitale postmarkt" al dan niet bewust ook niet heeft gebruikt ? :-)

Om je vraag te beantwoorden ... heb een tijdje zitten zoeken op het net en heb geen antwoord voor je. Op sommige sites wordt je gevraagd een brief te sturen (hoe lachwekkend). Kamerleden hebben een publiek toegankelijk mailadres. Leden van de regering kennelijk niet. Je dient te kiezen voor het invullen van een contactformulier, een algemeen mailadres van het ministerie of kamercommissie of een brief.

Ik zou een testmailtje sturen naar m.keijzer@tweedekamer.nl en kijken of er een bounce volgt. Mona heeft in de Tweede Kamer gezeten en ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat dit "oude" mailadres niet wordt doorgeleid naar haar huidige mailadres. Er zit of zat geen enkele "m.keijzer" eerder in de Tweede Kamer dan onze Mona. Anders een mail aan de fractievoorzitter van het CDA -> s.buma@tweedekamer.nl met vriendelijk verzoek deze per direct door te zetten naar de staatssecretaris incluis een bevestiging van je verzoek uiteraard.

Go Go Go !
0
Nog even een inhoudsindicatie van de zaak dienend voor voor CBb ...

(bron; uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocum... )

"Marktanalysebesluit 24-uurs zakelijke post, waarbij ACM aan PostNL toegangs- en tariefverplichtingen heeft opgelegd vanwege haar dominante positie. ACM rekende daarbij alleen fysieke (en niet digitale) post tot de markt en dat is voor de vraag of PostNL dominant is van wezenlijk betekenis. De concurrentiepositie van PostNL ziet er namelijk heel anders uit als de markt ook uit digitale post bestaat.

ACM baseert haar marktafbakening op de karakteristieken van de fysieke post, die nogal afwijken van digitale post. Digitale post is namelijk aanzienlijk goedkoper en sneller. PostNL stelde daar een economische test (de zogenoemde SSNIP-test) tegenover, die juist een aanwijzing vormt dat digitale post tot dezelfde markt behoort. Het resultaat van die test maakt dat ACM tekort schiet in haar bewijs dat digitale post buiten de markt voor 24-uurs zakelijke post valt. Daarom houdt het marktanalysebesluit geen stand. Het CBb vernietigt dat besluit en schrapt daarmee de in dat besluit aan PostNL opgelegde verplichtingen."

Voor iedereen welterusten gewenst.

Brokie Even
0
gpjf
0
Nou dan mazzel je, ik zit er toch nog even vanaf(2,92) maar geen reden tot ongerustheid. Het dividend is behoorlijk, koerspotentieel ook, geld niet nodig en wat is het alternatief als je risico ook wil beperken? Kortom wat in het vat zit, verzuurt niet. Mocht er maandag een klapper uitkomen, ik bedoel een geweldig positief bericht ( hetgeen ik niet verwacht) dan zie ik de koersstijging even aan maar wonderen verwacht ik niet.
Toekomstbeeld
1
quote:

Cerburus schreef op 31 oktober 2018 22:23:

"nu weten we in ieder geval dat er geen tegenvallers aangekondigd worden"

oh? ik spreek je maandag om 9.00 :) don't get me wrong ik heb er wel vertrouwen in de komende periode..
maar niet specifiek Q3.. ik verwacht nog wel prachtig negatief nieuws. Wellicht iets met international verkoop, weer een vage afboeking, of een bijstelling voor dit jaar. Ik heb me al jaren vergist in de Q resultaten. Zal nu wel weer niet anders zijn. Hoorde trouwens van iemand die bij Bol werkte dat er een miljoenen voordeel was i.v.m terugbetaling PostNL teveel in rekening gebrachte bezorgkosten in relatie tot het contract wat er ligt. Dus das alweer minimaal 2 van de 7,5 en nog wel bij parcels ook :P en zo zullen er nog meer volgen

Wiet weet was die verrekening bij BOL wel onderdeel vd 20 mln Q2 incidentele afboekingen :-)
Toekomstbeeld
0
quote:

Hansbeleg schreef op 31 oktober 2018 22:46:

[...]
Goed gedaan, ik heb in mijn mail IR nog in de bcc gezet, dan weten ze dat ze er niet alleen voorstaan ;-)
Als ze eindelijk de strijd aan gaan hebben ze mijn steun.

Idem.

Heb de mail direct doorgestuurd naar de kamerleden, en die mail weer doorgestuurd naar Herna met wat extra tekst & complimenten dat ze nu publiekelijk de claim dreigingskaart trekken!

Toekomstbeeld
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 31 oktober 2018 23:52:

[...]

Ik zou een testmailtje sturen naar m.keijzer@tweedekamer.nl en kijken of er een bounce volgt. Mona heeft in de Tweede Kamer gezeten en ik kan mij eigenlijk niet voorstellen dat dit "oude" mailadres niet wordt doorgeleid naar haar huidige mailadres. Er zit of zat geen enkele "m.keijzer" eerder in de Tweede Kamer dan onze Mona. Anders een mail aan de fractievoorzitter van het CDA -> s.buma@tweedekamer.nl met vriendelijk verzoek deze per direct door te zetten naar de staatssecretaris incluis een bevestiging van je verzoek uiteraard.

Die werken niet. Mona is alleen bereikbaar via haar secretariaatMC

secretariaatMC@minez.nl
[verwijderd]
0
John de Mol voert BN'ers aan in Quote 500
Updated 36 min geleden
49 min geleden in ENTERTAINMENT

John de Mol is ook dit jaar weer de hoogst genoteerde bekende Nederlander in de jaarlijkse Quote 500, de lijst van Nederlandse rijken. De mediamagnaat is een plekje gestegen en bezet dit keer de vierde plaats met een geschat vermogen van 2,7 miljard euro, zo heeft het zakenblad bekendgemaakt.

Hij is er niet arme op geworden na avontuur Post en TT....
Moneyball
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 31 oktober 2018 21:31:

[...]

De overname van Sandd maakt voor de ACM al niets uit gezien hun stelligheid vandaag:
"Naar aanleiding van deze uitspraak heeft de ACM de markt opnieuw geanalyseerd. De conclusie die op basis van deze nieuwe, ook kwantitatieve, analyse kan worden getrokken is dat digitale communicatie geen onderdeel is van de markt voor 24-uurs zakelijke partijenpost.Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie."

Verder is het niet de taak van de ACM om concurrentie bevorderen. Zij heeft als primaire twee taken om 1) de rechten vd consument te beschermen en 2.) om een afweging te maken over het maatschappelijke belang wat mogelijk in het geding is (zie website ACM).

Daarbij wel opgemerkt dat de ACM het bevorderen van concurrentie nagenoeg als een standaard middel ziet om met name punt 1 te bewaken.
Maar op zich is het bevorderen van concurrentie niet een doel/taak. Meer een middel.

Kortom, indien een marktleider zich netjes gedraagt op prijsgebied en voldoende innovatie (zoals services 24uur, 48uur, 72uur, 2 uur, ophaalpunten, etc etc) bied dan zal de ACM zo'n partij zelfs kunnen bestempelen met het etiket "Aanmerkelijke Markt Macht" maar niet direct allerlei bepalingen opleggen.

Het kan best die kant opgaan wat betreft het nieuwe onderzoek.

De laatste zin in het ACM persbericht lijkt echter wederom een andere richting op te gaan.

"Op deze markt beschikt PostNL over veruit de grootste positie. Zo’n marktpositie kan leiden tot mededingingsproblemen. Gelet hierop is de ACM gestart met de voorbereiding van een nieuw marktanalysebesluit. De uitkomst daarvan staat nog niet vast, omdat aanvullende analyses moeten worden gemaakt en de bijbehorende procedure moet worden doorlopen. Dit kan leiden tot een verplichting voor PostNL om op basis van kostengeoriënteerde tarieven andere postvervoerders toegang te bieden tot het eigen bezorgnetwerk."

Het is gissen, maar mogelijk dat we daarom slechts 7,5 mln euro terugzien......PostNL is duidelijk de marktleider en het meest innovatief mbt services, en wil zich voor nu tonen als een "goed burger".

Het gevecht tussen PostNl en de ACM zet zich voort! Vraag me wel af hoe de ACM nu al zo stellig kan zijn dat de digitale markt niet gerekend moet worden tot de postmarkt. Obv een nieuwe kwantitatieve analyse.....binnen 2 maanden na 3 september....zo snel hebben ze nog nooit gewerkt.

Heb het CBb besluit nog eens doorgenomen en die hebben echt op talloze punten de mantel geveegd met de ACM hun stellingnames. Ze zijn ook op diverse punten geconfronteerd door PostNL met hun eigen uitspraken over de digitale markt. PostNL heeft aangetoond dat de tarieven binnen NL de goedkoopste zijn binnen Europa. PostNL heeft een uitgebreid onderzoek laten doen door een Kopenhagen Economy instituut en die concluderen vernietigend over de ACM hun stellingname dat digitaal niet meegerekend mag worden. PostNL heeft zelfs een ACM besluit gebruikt uit de Telecom wereld welke haaks stond/staat op hun ingenomen positie voor de Postsector.

De rechter schreef nog net niet dat de ACM er een rommeltje van had gemaakt.

Ab

En dank voor je reactie.

Van de site van ACM: “Wij creëren kansen door oneerlijke concurrentie te bestrijden en het makkelijker te maken voor nieuwe aanbieders om op de markt te komen. Meer aanbieders betekent meer concurrentie. Concurrentie leidt tot innovatie: nieuwe producten, diensten en bedrijven. Dan hebben consumenten meer te kiezen.

De thesis dat concurrentie leidt tot innovatie vind ik twijfelachtig in de context van de fysieke postsector. Wie gaat in een sterk dalende markt met veel concurrentie investeren in R&D?
Go Go Go !
0
Baarsjes
0
[verwijderd]
0
quote:

Baarsjes schreef op 1 november 2018 09:06:

Ook namens mij een fijne dag gewenst met een koerssprongetje naar ?????
€2,57?
4.387 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 213 214 215 216 217 218 219 220 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 16:30
Koers 1,233
Verschil -0,085 (-6,45%)
Hoog 1,298
Laag 1,230
Volume 2.348.673
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 4.020.721

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront