Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Oh jee, Wall Street

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mrx77 24 oktober 2018 15:43
    Onze aex had nog een tego3d van 1,2 procent en teldaar nog op de euro die bijna 1 procent daalt. Aex heeft een tegoed van 2 procrent maar we geven alles weg en als afm nog steeds achterover leunt en passief kijkt en wacht totdat iemand zich vrijwillig wanmeldt dan maak ik mij zorgen.als wallstreet op 1 dag met 3 tot 5 procrent daalt wordt hele sec erop afgestuurd met cia erbij maar hier is dit echt treurig en worden onze markten kapotgemaakt.
  2. Economische Vluchteling 24 oktober 2018 17:45
    Erg simpel om op het einde van de cyclus de forward p/e als waarderings maatstaaf te nemen en te roepen dat er overal koopjes zijn. Probeer even een extra denkstap te nemen en kijk naar de recordmarges die onderliggend zijn aan deze winsten. Deze marges zullen zeker gaan krimpen en dan blijkt alles helemaal niet meer zo goedkoop. Denk aan de forward p/e's die in de lente van 2008 te zien waren.
  3. forum rang 4 Dicall69 24 oktober 2018 22:33
    quote:

    Jestbread schreef op 24 oktober 2018 22:19:

    En nog steeds zie ik goede bedrijfscijfers en het voldoen aan iig de eigen verwachtingen. Dat die misselijke analisten veel te hoge verwachtingen hebben, gadverdamme
    Dat is een accelererende factor die men gebruikt om enkele dagen van te voren hun belangen/ positie te verlaten en de zittenblijvers mogen de klappen dan opvangen.
    Zoals er flink werd rondgebeld bij de banken, analisten en anderen om fraude te plegen met de derivaten, verzekeringen en nog meer doen ze dat nu om de beurzen/ indexen te corrigeren, daardoor compenseert men de verliezen weer die ze door witwassen, frauderen en andere zeer lugubere handel die ze hebben gedreven niet dat ze daar mee gaan stoppen ze doen het dan weer in een ander jasje !!!
  4. forum rang 6 rene66 24 oktober 2018 23:17
    De dump van de aandelen heeft één reden, dat zijn gewoon shortende hedgefunds die in samenwerking met andere partijen de boel naar beneden trekken. Dit dumpen kan nog wel even doorgaan, want hier verdienen de hedgefunds en partijen zoals de Goldman Sachs van de wereld flink aan.

    Dat de rente omhoog ging was al maanden bekend, de handelsoorlog tussen de VS en China ook. De resultaten van de meerderheid van de bedrijven in de VS zijn gewoon goed op dit moment, de verwachtingen volgend jaar zijn rond de 10% winst. Dat is minder dan dit jaar maar dat kwam door de belastingmaatregelen. De gemiddelde winst in de VS is rond de 6%, dan is de 10% volgend jaar gewoon goed.

    Om de boel te keren moeten de volgende dingen gedaan worden.

    - Fed moet rente minder snel verhogen
    - Er moet een deal komen tussen de VS en China

    Zoals ik wel eerder heb aangegeven dat als je dit soort dumps wil voorkomen het shorten moet worden verboden en de algoritme handel moet worden gestopt/nog meer gereguleerd.

    Na de cijfers kunnen de bedrijven weer starten met buyback programma's, dat zal de beurs weer een beetje omhoog sturen. Een feit is dat beleggen niks heeft te maken met beleggen omdat je afhankelijk bent van partijen die koersen op een enorme manier manipuleren.
  5. Mrx77 25 oktober 2018 07:57
    Ik hoor alleen europa dat de economische groei in usa top is en dat Amerikaanse bedrijven zeer goed presteren. Daarom blijft europa achter volgens analisten. Ik struikel over ene slechte nieuws na de ander in usa. Amd afternigt zakt 20 procent dan denk ik wake up yankees knze semiconductore die zijn al 40 procrent gedaald! Ondanks de topcijfers van asml moest asml toch weer inleveren omdat andere bedrijven belabberd presteren. Ik wil dus zeggen dat vroeger (in 2001) aex 500 is dow jones 5000 en nu staat aex wederom op 500 en dowjones 25000!! Deze yankees presteren ook zeer belabberd en zit vol met bedrijven die geen of nauwelijks winst maken zoals tesla etc maar puur obv overdreven verwachtingen worden gewaardeerd. Wordt tijd dat er een europese toezichthouder wordt ingesteld voor europese beurshandel want deze wordt m.i. gemanipileerd door de yankeew om Trump een overwinning te leveren bij de verkiezingen dan kan hij zeggen dat hij het zo goed heeft gedaan tov de rest...iedereen ziet deze manipulatie en eentje schrijft het weg als zgn hamdelszorgen en dan weer fed. Er worden momenteel europese bedrijven met enorme discount verhandeld tegen kw van maar 7, zoqls aegon en ing etc..., hoewel de yankees hun financials op kw 10 waarderen en hun finamcials presteren hetzelfde als die van ons en houdt de lehman nog in ons achterhoofd...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links