Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
rationeel
0
Geert Wilders

Geverifieerd account


Deze maand 14 jaar 24/7 beveiliging.
Vanwege islamkritiek.

This month 14 years 24/7 police protection.
For criticizing islam.
DeZwarteRidder
0
Datareus Palantir overweegt beursgang met waardering van 41 miljard'
18 oktober 2018 17:14 Laatste update: 1 dag, 18 uren geleden

Het Amerikaanse techbedrijf Palantir Technologies overweegt een beursgang, waarbij de onderneming gewaardeerd zou worden op 41 miljard dollar.

Het bedrijf, opgericht door investeerder Peter Thiel, bespreekt de plannen met Credit Suisse Group AG en Morgan Stanley. Het concern zou in de tweede helft van 2019 naar de beurs willen, meldt The Wall Street Journal donderdag.

Palantir is een van de meest gesloten bedrijven van Silicon Valley. De beursgang zou de grootste beursgang in jaren zijn.

Palantir bestaat sinds 2004 en is gespecialiseerd in het analyseren van grote hoeveelheden data en heeft onder meer de FBI en de CIA in zijn klantenkring. Het bedrijf hielp onder meer bij het opsporen van Osama Bin Laden, de leider van Al Qaeda.

Sinds 2010 richt het bedrijf zich ook op de financiële markt. In 2015 werd Palantir nog gewaardeerd op 20 miljard dollar. In 2016 nam het concern de Nederlandse start-up Silk over.
Door: NU.nl/Reuters
DeZwarteRidder
0
Groei chip-implantaat als sleutel

Door Amsterdam (DFT)
8 min geleden in FINANCIEEL

Een groeiend aantal mensen laat chips implanteren als sleutel voor een voor- of garagedeur of als tracker-volger voor een verblijf in het buitenland.

Volgens de gezaghebbende dataverzamelaar voor de sector Gartner is de nog altijd kleine nichemarkt van doe-het-zelf-implantaten, veelal met naald net onder de huid, een van de vijf belangrijkste trends voor komend jaar.

Steeds meer apparaten zijn via internet draadloos met elkaar verbonden. De komenden jaren investeren technologiebedrijven miljarden in nieuwe diensten en het verbinden, het internet of things.

Naar miljardenomzet

De Duitse start-up Digiwell claimt in achttien maanden tweeduizend mensen via een injectienaald van een chip te hebben voorzien.

De microchips die mensen laten implanteren dienen behalve als identificatie ook als sleutel om toegang te krijgen tot bijvoorbeeld een woning.

Biohacking is voor 2025 goed voor een omzet van $2,3 miljard, aldus Gartner. Onderzoekers onderzoeken ondersteuning van menselijk gehoor en zicht met behulp van de implantaten.

Critici waarschuwen dat besmette implantaten, anders dan een verouderde of geïnfecteerde smartphone, na enige jaren niet eenvoudig te verwijderen zijn.

Bekijk ook:
Nederlander laat chips implanteren

Bekijk ook:
Implantaat hip, maar levensgevaarlijk
DeZwarteRidder
0
Nieuws/Binnenland
‘Melk drinken is racisme’

Door Marcel Vink
Updated 41 min geleden
46 min geleden in BINNENLAND
32

AMSTERDAM - Volgens PETA, de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld, is het drinken van melk een teken van ‘blanke overheersing’. Mede om die reden zouden mensen moeten stoppen met het drinken van deze koeienzuivel.

De internationale organisatie, die ook een tak in Nederland heeft, brengt die boodschap op Twitter en verwijst daarbij naar een verhaal waarin wordt beweerd dat koemelk ‘de drank bij uitstek is voor de overheersers’ en dat de witte motor al lang is omarmd als een symbool van blanke suprematie. Symbolen van (een glas) melk, stelt PETA, worden ook gebruikt door extreem-rechtse personen.

PETA voegt eraan toe dat de zuivelindustrie extreem geweld op andere levende wezens uitoefent. En benadrukt dat het probeert mensen wakker te schudden voor de gevolgen van de keuze om melk te drinken, en dat ze voor een andere drank zouden moeten kiezen, zoals (plantaardige) sojamelk.

De consumptie van melk is de afgelopen jaren al sterk afgenomen in ons land. In 2013 werd nog 810 miljoen liter melk en 284 miljoen liter andere zuiveldrank verkocht. Vorig jaar daalde dat aantal naar respectievelijk 747 miljoen liter en 264 miljoen liter, blijkt uit onderzoek.
DeZwarteRidder
0
Beschuldigd Supermicro controleert hardware op Chinese spionagechips
22 oktober 2018 15:32 Laatste update: een uur geleden

Het Amerikaanse IT-bedrijf Supermicro gaat zijn producten controleren op de aanwezigheid van malafide chips. Het onderzoek volgt na de publicatie van een omstreden artikel waarin stond dat de productieketen van Supermicro zou zijn geïnfiltreerd door China.

"Ondanks het gebrek aan bewijs voor het bestaan van een malafide chip, voeren we een uitgebreid en tijdrovende beoordeling uit", heeft Supermicro laten weten aan zijn klanten. Eerder ontkende het bedrijf de beschuldiging al.

Bloomberg publiceerde op 4 oktober een artikel waarin het schreef dat China microchips zou hebben geplaatst op moederborden van Supermicro. Deze producten zouden vervolgens bij dertig Amerikaanse bedrijven zijn terechtgekomen, waaronder Apple en Amazon.

Beide bedrijven ontkennen de aantijgingen. Apple-topman Tim Cook riep Bloomberg zelfs op het artikel in te trekken, iets wat het bedrijf nooit eerder publiekelijk heeft gedaan. Ook Amerikaanse en Britse autoriteiten zeiden niets te weten van de vermeende infiltratie.

Bloomberg heeft voor zijn verhaal naar eigen zeggen gebruikgemaakt van zeventien anonieme bronnen, en blijft achter zijn publicatie staan. Het is tot nu toe echter niet met aanvullend bewijs over de brug gekomen.
Door: NU.nl/Reuters
DeZwarteRidder
0
Supervrek lacht het hardst

Schrijfster Renée (33): ’Door bewuste keuzes te maken besparen we heel veel geld’

Door Niels Kalkman
12 min geleden in BINNENLAND

Een paar jaar geleden ging het roer bij Renée Lamboo (33) drastisch om: waarom keihard werken voor een duur huis waar je nauwelijks van kan genieten? Na het razendsnel aflossen van een hypotheekschuld van 40.000 euro woont ze nu in een mooi huis, werkt ze minder én houdt ze meer tijd en geld over voor leuke dingen. Hoe doet ze dat?

De deur van een enorm huis in Swifterbant zwaait open. Voor de deur een oude auto, vol met deuken en afbladderende lak. „Hij rijdt”, lacht Lamboo. „En dat is eigenlijk het enige dat je wil met een auto, toch? Hoe hij eruit ziet, maakt me niets uit.”

Toen Lamboo een paar jaar geleden een huis verkocht, midden in de economische crisis, bleef ze zitten met een hypotheekschuld van 40.000 euro. Met haar nieuwe partner Kasper Kooij zocht ze een huis en een manier om de schuld zo snel mogelijk af te lossen. „We hebben gekeken in Haarlem, waar we best wat hadden kunnen kopen. Maar dan hebben we een mooi en duur huis, en moeten we zoveel werken dat we er niet van kunnen genieten.”

De knop ging om. Het stel ging in Swifterbant wonen (een dorp in Lelystad) en binnen twee jaar was de schuld afgelost. „En toen zijn we maar gewoon doorgegaan”, lacht de schrijfster van het boek Duur huis, nooit thuis over haar ’lifestyle’. „Door bewuste keuzes te maken over wat we wel en niet willen, besparen we aan de ene kant heel veel geld”, legt ze uit.

Door met haar gezin in Swifterbant te gaan wonen bijvoorbeeld, in een huis waaraan al 160.000 is afbetaald, besparen ze honderden euro’s per maand in vergelijking met een woning in Haarlem, bijvoorbeeld. „En allerlei verzekeringen gingen de deur uit. Een kapotte telefoon kun je ook betalen uit spaargeld. Áls die telefoon al kapot gaat, want vaak betaal je jaren verzekering zonder hem te gebruiken.”

Inmiddels zijn er ook twee kinderen: Cooper, van bijna vijf, en Bowie van anderhalf jaar oud. „Die krijgen tweedehands speelgoed”, legt de moeder uit. „Die zien dat verschil echt niet. Bijna alle meubels zijn tweedehands, de auto rijdt door tot hij op is en ik ga nooit naar de Action om rommel te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dat scheelt al zo veel.”

Vrijheid

Omdat op alles, van boodschappen tot alle denkbare vaste lasten, bespaard wordt, hoeft er minder gewerkt te worden. Kasper werkt in de ochtend en Renée gemiddeld zo’n drie dagen per week. „Daar redden we het mee”, legt ze uit. „En dat geeft veel vrijheid. Als het lekker weer is, gaan we met z’n allen zomaar naar het strand. En als we een leuk weekend willen, vertrekken we op het laatste moment met zijn allen naar Disneyland Parijs. Omdat we niet onnodig geld uitgeven aan een woning waar we niet in willen wonen, houden we wat over voor dat soort dingen.”

Binnen een paar jaar werd er al 160.000 euro afbetaald aan het huis in Swifterbant. Als het gezin op dit tempo doorgaat, is het huis over tien jaar afbetaald. „Mits we hier blijven wonen”, lacht Lamboo. „We zijn nog wel van het verhuizen.” Haar man springt bij: „En ook verhuizen kost geld.”
DeZwarteRidder
0
’Russen achter hack olieraffinaderij Saoedi’s’
50 min geleden in BUITENLAND

NEW YORK - Een Russische hackersgroep heeft vorig jaar geprobeerd een olieraffinaderij in Saoedi-Arabië aan te vallen. Dat zegt cyberbeveiliger FireEye. De hackers wilden niet zomaar gegevens stelen of de installatie stilleggen, maar ze wilden waarschijnlijk het complex saboteren om een dodelijke explosie te veroorzaken. De beveiliging die het complex in dat geval meteen stillegt, zou dan zijn uitgeschakeld.

Waarom de daders dat wilden, is niet bekend. Tegen de New York Times zegt FireEye dat de hackers misschien alleen aan het testen waren, en dat ze eigenlijk een ander doelwit hadden. De aanval is verijdeld.

De hack was eerder dit jaar al uitgelekt. Toen werd al gezegd dat de aanvallers waarschijnlijk gesteund werden door een staat, maar welk land dat was, bleef onduidelijk. FireEye zegt nu dat de hackers werken voor het Centraal Wetenschappelijk Onderzoeksinstituut voor Scheikunde en Mechanica, een regeringsinstelling in Moskou. De aanval werd bijvoorbeeld uitgevoerd vanaf een IP-adres van dat instituut tijdens Moskouse kantooruren. In de code komt volgens FireEye de schuilnaam van een Russische persoon voor en bestandsnamen hebben cyrillische (Russische) letters.

Het is niet bekend om welke raffinaderij het gaat. De hackers drongen door in het systeem dat ervoor zorgt dat de elektrische spanning, de druk en de temperatuur stabiel blijven. Het systeem wordt gebruikt in ongeveer 18.000 complexen in de wereld, waaronder kerncentrales en waterzuiveringsinstallaties.
DeZwarteRidder
0
FIOD arresteert ex-topman Easy Life

Door Bart Mos
Updated 1 min geleden
7 min geleden in BINNENLAND

De Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst FIOD heeft de voormalige directeur John W. van beleggingsfonds Easy Life aangehouden wegens fraude. Dit melden bronnen dichtbij het onderzoek aan De Telegraaf.

De FIOD hield de man woensdagmorgen aan in een strafrechtelijk onderzoek naar grootschalige faillissementsfraude. Hierbij werden woningen in Den Haag, Vlaardingen en Duitsland doorzocht. Gelijktijdig nam de FIOD een kijkje in een bedrijfspand op Curaçao. Er is beslag gelegd op onder meer exclusieve auto’s, contant geld en horloges.

John W. (44) was directielid van Easy Life, dat belegde in levensverzekeringen. Zowel het fonds als W. zijn in 2008 failliet verklaard. Curatoren kunnen een aanzienlijk deel van de inleg in het fonds niet terugvinden. „Het vermoeden is dat het directielid van het investeringsfonds zichzelf heeft verrijkt met de ingelegd gelden”, aldus een woordvoerder van de FIOD. Beleggers in Easy Life zijn hierdoor voor vele tientallen miljoenen benadeeld.

Ondanks het faillissement lijkt verdachte over voldoende vermogen te beschikken om er een luxueus leven op na te houden. Hiervoor maakt hij vermoedelijk gebruik van verhullende constructies met buitenlandse vennootschappen. De FIOD is het strafrechtelijk onderzoek gestart na een melding van de curator. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Tijdens de actie legde de FIOD beslag op vijf auto’s waaronder een Mercedes AMG GT C, een Porsche 911 Targa 4 GTS en een Nissan GTR. Daarnaast is beslag gelegd op bijna 66.000 euro contant geld, dure horloges, bitcoinwallets en digitale en fysieke administratie. In Duitsland en op Curaçao is beslag gelegd op administratie.
DeZwarteRidder
0
Kapper beschuldigt eik van hagelschade

Door Redactie DFT
Updated Gisteren, 12:47
Gisteren, 12:23 in GELD

Amsterdam - Een kapper probeerde een claim bij zijn verzekering indienen voor deukjes in zijn auto die zouden zijn veroorzaakt door vallende eikels. Helaas voor hem had de vorige eigenaar van de auto de schade, veroorzaakt door hagelstenen, al gedeclareerd.

Toen de verzekeraar de schade opnam, viel het hem op dat de schade precies overeenkwam met een schade aan de auto van het jaar daarvoor. Op foto’s waren de beschadigingen precies te zien. De toenmalige eigenaar kreeg destijds €2150 uitgekeerd na een hagelbui die voor deukjes in de auto had gezorgd.

Claimen

De eigenaar gebruikte het geld niet voor reparatie, maar verkocht de auto met deukjes door aan zijn kapper. Die probeerde vijf maanden later opnieuw de schade te claimen, maar gaf deze keer een grote eik de schuld van de deukjes. De kapper beweert dat een klant hem erop wees dat er eikels op de auto vielen en dat hij daarna pas de deukjes heeft gezien.

Verzekeraar FBTO weigerde de claim uit te keren, beëindigde de verzekering en meldde de kapper aan bij het register voor verzekeringsfraudeurs.

Ook klachteninstituut Kifid geeft de man ongelijk. Het klachteninstituut acht het ook zeer onwaarschijnlijk dat de man bij de koop van de auto en tijdens de vijf maanden die hij de auto in gebruik had, de schade niet zou hebben opgemerkt.
ffff
0
De fantasie om de verzekeringen op te lichten is grenzeloos….

Voor mij al …...zo'n halve eeuw één van de belangrijkste reden om in mijn lange leven vrijwel geen enkele verzekering te nemen. In een halve eeuw enkel en alleen de verplichte autoverzekering.

Als je jaarlijks je premie betaalt, betaal je dus mee aan al die oplichters. Als je geen enkele verzekering neemt gedurende een halve eeuw, houd je fortuinen op zak.

Niet voor iedereen aan te bevelen, maar wel voor veel mensen om toch eens te overwegen en goed over na te denken.

Peter
DeZwarteRidder
0
‘Lion Capital bron ruzie Hema en franchisers’

Door Harry van Gelder
1 uur geleden in FINANCIEEL

De Britse investeerder Lion Capital was op de achtergrond de oorzaak van de felle ruzie tussen de Hema-top en de franchisers, die 40% van de omzet in Nederland uitmaken.

,,Lion Capital en ook het Belgische Core Equity hebben een heel andere kijk op franchisers dan Marcel Boekhoorn”, zegt voorzitter Paul Loeff van de franchiseclub VAB, de Vereniging Aangesloten Bedrijven Hema.

Lion Capital was eigenaar van de Hema maar verkocht de winkelketen twee weken geleden aan Marcel Boekhoorn, de Nederlandse zakenman die een vermogen vergaarde met het aan- en verkopen van bedrijven. Eerder was Lion dicht bij een verkoop van Hema aan Core Equity, een investeringsgroep dat is gehuisvest in Brussel.

Pijn

Het gevecht tussen de franchisers en de Hema liep eerder zo hoog op, dat Hema-topman Tjeerd Jegen met behulp van topadvocaten de bestuursleden van de VAB hun winkels wilde ontnemen. „Dat deed ons echt pijn”, zegt Loeff.

„Maar ik heb op 30 augustus in Bussum een goed gesprek gehad met Jegen. We hebben elkaar gehoord, alles gedeeld en uitgesproken. Lion zat achter de keiharde opstelling van de Hema”, constateerde Loeff.

Loeff kwam in contact met Boekhoorn door Harry Mens, die de VAB-bestuursleden Evert de Boer en Paul Loeff toevallig tegenkwam op het terras in Noordwijk. ,,’Waarom kopen jullie Hema niet zelf’, zei Mens. Een dag later kwam hij met Boekhoorn aanzetten”, zegt Loeff. Het eerste gesprek was in Bunnik, later volgde overleggen in onder meer Ouwehands Dierenpark, de thuisbasis van Marcel Boekhoorn.

Klik

,,Het klikte meteen tussen ons”, zegt Loeff. ,,De franchisers zijn familiebedrijven net als dat van Boekhoorn. Het werd duidelijk dat Boekhoorn er voor de lange termijn in wilde. Dat beviel ons. Ook liet Boekhoorn meteen weten dat hij niet zou tornen aan de franchiseformule. Dat haalde de angel er uit en gaf ons veel vertrouwen in hem.”

Op basis van de gesprekken met Boekhoorn, besloot Loeff dat er een gesprek moest komen tussen hem en Tjeerd Jegen. Dat gebeurde, zoals gezegd, in Bussum. ,,We besloten pragmatisch een streep te zetten onder het conflict dat we over online hadden. We besloten de miljoenen die nog betaald moesten worden aan Hema voor internet te delen. Ook rehabiliteerde Jegen daar de VAB-bestuursleden en verdwenen de rechtszaken van tafel.”

Actueel

Daarna volgden gesprekken op 6 en 14 september in Den Bosch, vertelt Loeff. Het VAB-bestuur werd bijgestaan door de juristen François Defaix (VAB-bestuurslid en partner bij AKD) en Rinse Visser (Benvalor). Na de vergaderingen sloten beide partijen een akkoord voor drie jaar over de internet verkopen. ,,De wereld verandert per week. Je moet dus steeds kijken of de afspraken nog actueel zijn”, zegt Loeff.

Het systeem is volgens de VAB-voorzitter, anders geworden en er is nu meer transparantie over de kosten. Zo betaalden de franchisers vroeger een fee voor hoofdgroepen als bijvoorbeeld Cosmetica, maar vanaf maart volgend jaar gebeurt dat per artikel. „Dat maakt veel uit. Het maakt ons als ondernemers flexibeler. We kunnen nu veel eerder inspelen op kortingen van concurrenten. Ja, dat betekent dat de prijzen lager kunnen worden.”

Afgegleden

Ook werden de gezamenlijke werkgroepen en overleggen met de Hema-top, die Jegen had geschorst, weer in ere hersteld, vertelt Loeff. De franchisers praten mee over de formule. „De kern van Hema was altijd drieledig: Kwaliteit, prijsstelling en innovatie en design. Dit idee was onder Lion afgegleden. Lion heeft het ondernemerschap uit Hema gepompt. Boekhoorn brengt dat nu terug.”

Volgens Loeff zal Boekhoorn zelf aan de werkgroepen mee doen, om een goed zicht te krijgen van wat op de winkelvloer leeft. „We hebben nu allemaal dezelfde visie. We gaan weer ondernemen. We willen nieuwe iconische producten ontwikkelen, zoals de rookworst en de tompouce en iets doen aan de prijsstelling. Kortom de winkel weer aantrekkelijk maken voor klanten.’’

Boekhoorn zette een dure PIK-notes lening van €100 miljoen aan Lion om in aandelen. Loeff wil niet veel zeggen of ook de VAB aandelen krijgt. „Laten we afwachten tot het helemaal rond is. Maar het is een mogelijkheid.”
DeZwarteRidder
0
’Hele dorp stond te kijken, zíj gingen erachteraan’
Annebel (13) en Francesca (14) heldinnen van Baarn

Door Jannes van Roermund
Updated Gisteren, 16:51
Gisteren, 15:31 in BINNENLAND

BAARN - Winkelpersoneel van de Etos in Baarn is vol ongeloof: terwijl de alarmpoortjes piepen, een dief de winkel uitvlucht en een volle drogisterij als versteend blijft staan, fietsen twee tienermeisjes erachteraan. „Fantastisch, twee engeltjes.”
„Eigenlijk dachten we: leuk, we gaan een dief pakken”, vertellen Annebel (links) en Francesca achteraf.

Afgelopen weekend fietsen Annebel Smit (13) en Francesca de Gier (14) richting de Etos. Ze hebben zojuist schoolspullen gekocht bij de Hema als ze tumult zien. „We hoorden iemand roepen: houd de dief tegen!”, vertelt Annebel. Een vrouw op hakken rent erachteraan, maar redt het niet.

Heel even kijken Annebel en Francesca elkaar in de ogen. „We dachten: het is niet goed als iemand iets steelt. Toen zijn we erachteraan gefietst.”
Achtervolging

Wat volgt is een achtervolging waarbij de hockeyvriendinnen uiterst koelbloedig optreden. De dievegge vlucht in een scootmobiel; het is een oude dame, van rond de zestig of zeventig. „Oma-oud”, verduidelijkt Annebel, die al rijdend contact kan maken. „We vroegen haar: mevrouw, wilt u terugrijden naar de Etos? U heeft iets gestolen”, haalt Annebel terug. „Zo kalm en beleefd? Ja, je gaat niet schreeuwen tegen oude mensen. Dat heeft ook geen nut. We dachten dat we zo meer kans hadden.”

De vrouw is niet gediend van bemoeienis en reageert fel. „Ze riep keihard: bemoei je er niet mee!”, aldus Annebel, die doorschakelt naar Plan B: „Ik zei: maak een foto van haar nummerbord. Dat hebben we gedaan. Daarna zijn we doorgereden”, vertelt ze. „Toen ging ze ineens snel rijden en moesten we harder trappen. Dat was even pittig”, vertelt Francesca.

Op dat moment zien de meisjes politieagenten staan, die toevallig met een aanrijding bezig zijn. Ze verdelen de rollen: Annebel schakelt de agenten in, Francesca blijft achter de vrouw aanrijden.

’Trots’

Uiteindelijk kunnen de agenten, enkele straten verderop, de inmiddels op volle snelheid liggende scootmobiel klemrijden. De vrouw wordt ingerekend en de meiden gingen terug naar de Etos. Winkelmanager Corine Blauwendraat is, nu een week later, nog steeds vol lof. „Het was fantastisch.Twee engeltjes, echt super.”

Blauwendraat vindt dat de meiden een voorbeeld zijn voor andere gasten. „Je ziet zoiets gebeuren, maar zíj ondernemen actie. Het hele dorp stond erbij, ik was de politie gaan bellen. Anderen denken: er gebeurt hier iets, maar het zal mij een zorg zijn. Deze meiden hebben hun burgerplicht gedaan. Ja, ik ben trots op hun moed.”

Eigenlijk raadt de politie het af om achter dieven aan te gaan. „Wij leren ook altijd op trainingen om dat niet te doen”, lacht Blauwendraat. „Die meiden hadden eigenlijk 112 moeten bellen. Maar dit kon gelukkig. De vrouw was niet gevaarlijk. Dat hadden ze goed ingeschat.”

Opvoeding

Ook thuis krijgen de meisjes schouderklopjes. „Annebels moeder zette het meteen op Facebook”, vertelt Francesca. „Ook mijn ouders vinden het heel gaaf dat ik een dief heb gepakt. Ze zijn supertrots. Ik heb altijd geleerd van mijn moeder rechtvaardig te zijn, en netjes om te gaan met andermans spullen. Stelen hoort niet”, verklaart ze de actie.

„We dachten er niet echt bij na”, vult Annebel aan. „Het leek ons niet gevaarlijk. Eigenlijk leuk: we gaan een dief pakken!”

Burgemeester

De dief had overigens ’artikelen van een duur gezichtverzorgingmerk’ gestolen volgens de Etos. Tijdens de achtervolging had ze die al overboord gegooid. Later werden de artikelen teruggevonden.

Vrijdag werden de meisjes nog even in het zonnetje gezet, waarbij ook burgemeester Mark Röell en de wijkagent aanwezig waren. Ze genoten van de cadeautjes, waren blij met de dankbaarheid en vonden het een ’goede gelegenheid’ om de burgemeester te leren kennen. „Niet zomaar iets natuurlijk”, zegt Francesca. „Het leukste van vandaag? Dat je wordt geïnterviewd”, vertelt Annebel, die ook twee regionale kranten te woord stond. „Dan voel je je wel speciaal.”
DeZwarteRidder
0
Biotechbedrijf Themis naar beurs in Amsterdam

Gepubliceerd op 29 okt 2018 om 08:48 | Views: 130

WENEN (AFN) - Themis Bioscience gaat volgende maand naar de beurs in Amsterdam. Dat maakte het Oostenrijkse biotechbedrijf bekend. Op 9 november moet het aandeel zijn debuut op het Damrak maken.

De prijs van een aandeel komt in een bandbreedte van 9,70 euro tot 11,60 euro te liggen. Daarmee wordt de waarde van de hele onderneming op maximaal ruim 102 miljoen euro ingeschaald. Themis wil met de notering minimaal 35 miljoen euro ophalen.
DeZwarteRidder
0

Biotechbedrijf In Ovo haalt 'enkele miljoenen' op

Door investering komt een einde aan het vergassen van miljarden eendagshaantjes stapje dichterbij.

fd.nl
DeZwarteRidder
0
ffff
0
fd.nl/ondernemen/1275805/biotechbedri...

Inmiddels duidelijk, DZR !

Was vanmorgen wat " ontregeld" omdat de beurs niet te volgen was. Overigens wel een grandioze uitvinding van die twee oprichters. Ook hier weer flinke concurrentie dus kun je zo moeilijk voorspellen wie straks de markt gaat veroveren. Apparatuur dat miljarden bevruchte eieren razendsnel kan onderzoeken, dat is natuurlijk best een geweldige ontwikkeling.

Je mag het niet hardop zeggen: Maar vandaag of morgen kunnen bio=ingenieurs uit het BLOED, dus uit het serum van een zwangere ook bepalen of het een jongetje of een meisje wordt…. En met de nodige gevolgen wereldwijd. Enfin, dan hebben de media weer een dankbaar onderwerp om zich daar weer druk over te maken…..

Peter
DeZwarteRidder
0
Biotechbedrijf Themis naar beurs in Amsterdam

Door ANP Producties
Updated 1 uur geleden
2 uur geleden in FINANCIEEL

Wenen - Themis Bioscience gaat volgende maand naar de beurs in Amsterdam. Dat maakte het Oostenrijkse biotechbedrijf bekend. Op 9 november moet het aandeel zijn debuut op het Damrak maken.

De prijs van een aandeel komt in een bandbreedte van 9,70 euro tot 11,60 euro te liggen. Daarmee wordt de waarde van de hele onderneming op maximaal ruim 157 miljoen euro ingeschaald. Themis wil met de notering minimaal 35 miljoen euro ophalen.

Themis ontwikkelt medicijnen tegen virusziekten en bepaalde vormen van kanker met behulp van de techniek immunomodulatie. Daarbij wordt een aangepast mazelenvirus gebruikt om patiënten te voorzien van antilichamen die ziektes kunnen voorkomen of genezen.

Chikungunya-virus

Een medicijn tegen het Chikungunya-virus rondde onlangs een Fase 2-studie met succes af. Themis bereidt een Fase 3-studie voor die het wil bekostigen met de opbrengst van de beursgang. Ook wil het bedrijf een techniek gericht op het ontwikkelen van kankermedicijnen verder doorontwikkelen.

Voor het Chikungunya-virus bestaat nu nog geen medicijn of vaccin. Themis schat dat de markt voor zo'n medicijn in 2035 500 miljoen dollar waard is. Het bedrijf hoopt in 2021 toestemming van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en zijn Amerikaanse evenknie Food and Drug Administration (FDA) te verkrijgen voor het op de markt brengen van dat geneesmiddel.

Bij het inzetten van het aangepaste mazelenvirus voor het bestrijden van kanker, richt de onderneming zich in eerste instantie op maag- en darmkanker. Verder ontwikkelt Themis vaccins tegen onder meer het RSV-virus dat verkoudheid veroorzaakt, het Noro-virus, het cytomegalo-virus, het zika-virus, MERS en Lassakoorts. Ook claimt het bedrijf een techniek te hebben waarmee het ontwikkelen en produceren van vaccins versneld kan worden.
3.407 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.313,68 -0,11%
 EUR/USD 1,0706 +0,07%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront