Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Turkije

1.907 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Sir Cryptalot
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 oktober 2018 07:20:

[...]
commentaar: ik denk dat het bewijs in deze zaak tzt gaat verdwijnen in ruil voor vele miljarden die zullen worden betaald aan Turkije en/of Erdogan.
Ook Trump zal niks doen tegen SA.

Correct. Mogelijk dat binnenlandse protesten wel gesteund worden maar niemand zit momenteel te wachten op een verstoring van de status quo.
DeZwarteRidder
0
Kroonprins Mohamed bin Salman is dus de nieuwe dictator van Saoedie-Arabië en duldt geen enkele tegenspraak of oppositie.

Hij heeft echter een hoop zeer machtige vijanden gemaakt die meer dan genoeg geld hebben om hem om te laten leggen. Bovendien heeft hij heel veel jaloerse familieleden.

SA gaat een zeer onrustige tijd tegemoet.
[verwijderd]
0
Hier kan het Westen laten zien hoe belangrijk onze normen en waarden zijn. Ben bang dat eventuele strafmaatregelen zullen bezwijken voor economische belangen. Dat zou dan de zoveelste deuk zijn in het vertrouwen van mensen in onze politici!
DeZwarteRidder
0
quote:

Ritageld schreef op 12 oktober 2018 09:15:

Hier kan het Westen laten zien hoe belangrijk onze normen en waarden zijn. Ben bang dat eventuele strafmaatregelen zullen bezwijken voor economische belangen. Dat zou dan de zoveelste deuk zijn in het vertrouwen van mensen in onze politici!
Canada is al helemaal afgestrafd door SA.

De kroonprins is flink aan het oefenen voor dictator.
Ik denk niet dat Willem en Maxima nog een keer langsgaan.
DeZwarteRidder
0
Steeds meer duidelijk dankzij ’overtuigende’ audiotapes
’Bin Salman kwade genius achter verdwijning Khashoggi’

Door Ralph Dekkers
Updated 28 min geleden
36 min geleden in BUITENLAND

RIYAD - Het net sluit zich rond Saoedi-Arabië. De Turkse regering heeft de Verenigde Staten laten weten dat het over audio en videobeelden beschikt die bewijzen dat Jamal Khashoggi vorige week in het Saoedische consulaat in Istanbul is vermoord. Daarna heeft een speciaal team zijn lichaam in stukken gesneden.

Met name de audio is overtuigend, zo schrijft de Washington Post op basis van informatie van Turkse en Amerikaanse functionarissen. Te horen is hoe hij wordt ondervraagd, gemarteld en vervolgens vermoord. Alles zou zijn gedaan in opdracht van Mohammed bin Salman, de jonge en roekeloze kroonprins van Saoedi-Arabië, die volhoudt dat de 59-jarige Khashoggi vorige week ongedeerd het consulaat verliet.

Er is en flinke dosis brutaliteit nodig om in een NAVO-land een ingezetene van de Verenigde Staten te vermoorden. Toch zijn veel zaken nog altijd in nevelen gehuld. Zoals: waarom een ‘hitteam’ van vijftien man sturen voor een gecompliceerde actie in het consulaat als één persoon de journalist op straat kan doodschieten?

Waarschuwing van Salman?

Of het was een poging tot ontvoering, zoals Riyad in het verleden wel vaker heeft gedaan en waarvoor de VS aanwijzingen heeft dat het dat ook van plan was met Khashoggi, die helemaal is misgelopen. Of kroonprins Mohammed bin Salman wil een duidelijk statement maken dat hij onaantastbaar is, waarmee hij een waarschuwing afgeeft voor alle Saoedische dissidenten waar ook ter wereld.

Opvallend is hoe zowel president Trump als zijn Turkse collega Erdogan zich relatief op de vlakte houden. Zij willen het rijke en machtige land niet tegen zich in het harnas jagen. Althans, niet voordat onomstotelijk vast is komen te staan dat de Riyad verantwoordelijk is voor de verdwijning van Khashoggi.

Mysterie beelden

Dat moment komt steeds dichterbij, aangezien de bewijzen zich opstapelen. Want wat doet een team van speciaal forces, inlichtingenofficieren en een forensisch expert in Istanboel? De Saoedische staatstelevisie claimt dat zij toeristen waren, maar waarom verlaten zij binnen 24 uur het land zonder een van de trekpleisters te hebben bezocht?

En waarom zijn er geen beelden dat Khashoggi, zoals de Saoedi’s beweren, het consulaat verlaat. Nog mysterieuzer is waarom het zwaarbeveiligde consulaat zegt helemaal geen beelden van binnen in het gebouw te hebben.

“Is het mogelijk dat een ambassade of consulaat geen camerasysteem heeft?” aldus Erdogan. “Ze kunnen tegenwoordig zelfs een vogel of een mug vastleggen met deze systemen. We mogen geen conclusies trekken op basis van aannames, maar we zijn bezorgd.”

Gezamelijk onderzoek

Nadat Turkse functionarissen deze week hadden geklaagd dat de Saoedi’s een onderzoek in het consulaat proberen te traineren, mogelijk om alle bewijzen op te ruimen, kwam gisterenavond het verrassende nieuws dat Turkije en Saoedi-Arabië gezamenlijk het onderzoek naar de verdwijning van een Khashoggi zullen uitvoeren.

Een kleine overwinning voor Riyad, dat een gezamenlijk onderzoek had voorgesteld. De Verenigde Staten spraken ook hun blijdschap uit over de samenwerking. Hoewel de druk op Riyad ook vanuit Amerika toeneemt, doet president Trump er vooralsnog alles aan om de relatie niet al te veel te beschadigen. Saoedi-Arabië is een belangrijke handelspartner en de president heeft het land nodig in de strijd tegen Iran.

Prinses Diana

Khashoggi is een kritische journalist die een jaar geleden Saoedi-Arabië verliet omdat het hem daar te heet onder de voeten werd. Hij woont sindsdien in de Amerikaanse staat Virginia, waar hij onder meer columns schrijft voor de Washington Post. Hij ging naar het consulaat in Istanboel om scheidingspapieren te regelen zodat hij met zijn Turkse verloofde zou kunnen trouwen.

Khashoggi stond altijd dicht bij het koningshuis en heeft wereldwijde goede contacten. De 59-jarige komt uit een vooraanstaande familie en is de neef van Dodi al-Fayed, de minnaar van prinses Diana die samen met haar in 1997 omkwam bij een auto-ongeluk in een tunnel in Parijs.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 oktober 2018 08:49:

Kroonprins Mohamed bin Salman is dus de nieuwe dictator van Saoedie-Arabië en duldt geen enkele tegenspraak of oppositie.

Hij heeft echter een hoop zeer machtige vijanden gemaakt die meer dan genoeg geld hebben om hem om te laten leggen. Bovendien heeft hij heel veel jaloerse familieleden.

SA gaat een zeer onrustige tijd tegemoet.
Neem aan dat die kroonprins tot jou favorieten behoort!! Waarom ga je daar niet wonen eigenlijk of selecteren ze op uiterlijk, dan maak je weinig kans natuurlijk.
DeZwarteRidder
0
quote:

De opa van Juul schreef op 12 oktober 2018 11:35:

[...]Neem aan dat die kroonprins tot jou favorieten behoort!! Waarom ga je daar niet wonen eigenlijk of selecteren ze op uiterlijk, dan maak je weinig kans natuurlijk.
Opa, je bent nog dommer dan ik al dacht en bovendien kan je niet lezen.
DeZwarteRidder
0
‘Gruwelmoord maakt Saoedi-Arabië paria-staat’

Buitenland

De druk op de kroonprins van Saoedi-Arabië neemt toe nu journalist Jamal Kashoggi vermoord zou zijn in het consulaat in Istanbul. Correspondent Ralph Dekkers legt uit wat de gevolgen kunnen zijn.

www.telegraaf.nl/video/2671575/gruwel...
DeZwarteRidder
0
’MBS’ duldt niet de minste kritiek als zonnekoning
De zwarte kant van Bin Salman

Door Ralph Dekkers
2 uur geleden in BUITENLAND

RIYAD - „Trek je niets aan van de internationale kritiek”, hield Mohammed bin Salman deze zomer zijn militaire commandanten voor, verwijzend naar de ophef over de bloedbaden die Saoedi-Arabië aanricht in Jemen. „We willen een onuitwisbare indruk achterlaten op generaties van Jemenieten. We willen dat hun kinderen, vrouwen en zelfs de mannen sidderen van angst als de naam Saoedi-Arabië valt.”

Het is uiteindelijk niet het tragische lot van miljoenen Jemenieten, maar de dood van één man waardoor de 33-jarige kroonprins definitief van zijn voetstuk is gevallen. De gruwelmoord op Jamal Khashoggi doet in een klap honderden miljoenen dollars aan pr-campagnes in het Westen teniet. De revolutionair die het middeleeuwse koninkrijk wel even zou hervormen, blijkt een nog grotere despoot dan zijn voorgangers.

De rode loper werd dit jaar in de VS nog breed voor hem uitgerold. Drie weken lang tourde hij als een held door Amerika, waar hij de ene na de andere lofuiting in ontvangst nam. Hij had een ontmoeting met Oprah Winfrey, dineerde met Morgan Freeman en Michael Douglas en voerde discussies met Richard Branson, Bill Gates en Jeff Bezos.

Nu zegt de ene na de andere CEO af voor een grote conferentie later deze maand in Saoedi-Arabië. Niemand wil meer geassocieerd worden met de man die, naar alle waarschijnlijkheid, de opdracht gaf tot liquidatie van Khashoggi.

Machtsgreep

Mohammed bin Salman, beter bekend als ’MBS’, is sinds juni vorig jaar de machtigste man van Saoedi-Arabië. Tijdens een nachtelijke confrontatie schoof hij toen zijn neef als troonopvolger opzij. Daarvoor had hij zijn moeder al afgeschermd van zijn vader, uit angst dat zij een stokje voor zijn machtsgreep zou steken. Hij zou haar zelfs een tijdje onder huisarrest hebben geplaatst. Zijn vader vertelde hij dat zij een medische behandeling in de VS moest ondergaan.

Inmiddels is niet zijn fragiele vader - de koning - maar MBS de onbetwiste leider van het conservatieve land.

Kritiek

MBS ís de staat. En die duldt zelfs de mildste kritiek niet. In een jaar tijd heeft hij duizenden Saoedi’s laten arresteren. De meeste van hen kwamen weer vrij nadat zij een verklaring hadden ondertekend dat zij geen kritiek op het koningshuis zullen uiten. Anderen hangt de doodstraf boven het hoofd.

Maar - en dat moet je hem nageven - vrouwen mogen nu autorijden in Saoedi-Arabië. En, jawel, voor het eerst in 35 jaar opende een bioscoop zijn deuren in Riyad. De eerste film die er werd vertoond was Black Panther, over de heldendaden van een verlichte koning. Waarschijnlijk zag MBS er iets van zichzelf in, maar sinds Khashoggi weet de wereld wel beter.
DeZwarteRidder
0
Verloofde zou opnames hebben gekregen
’Verloofde kon live meeluisteren met marteldood Khashoggi’
Updated 31 min geleden
39 min geleden in BUITENLAND

ANKARA - De Saudische journalist Jamal Khashoggi heeft zijn eigen verhoor en martelingen in het Saudische consulaat in Istanbul heimelijk opgenomen en doorgestuurd naar zijn verloofde.

Het Turkse onderzoeksteam naar de verdwijning van Khashoggi heeft de beschikking over die geluidsopnames, stellen verscheidene Turkse media zaterdag. De opnames werden gemaakt met zijn smartwatch.

Khashoggi stuurde de geluidsfragmenten door naar de Turkse verloofde van Khashoggi, Hatice Cengiz, die buiten op hem stond te wachten. Het stel zou gaan trouwen. Khashoggi was in het consulaat om de papieren te regelen.

De krant Sabbah stelt dat er opnames zijn van het verhoor en de marteling van Khashoggi en van de moord op de journalist. De krant Milliyet berichtte dat er geruzie en geschreeuw te horen is.

Bin Salman

Khashoggi lijkt door een speciaal uit Saudi-Arabië gekomen doodseskader zijn vermoord, een commando van 15 mensen, die zijn lichaam later in stukken zouden hebben gesneden.

Khashoggi, een fel criticus van de Saudische heerser kroonprins Mohammed bin Salman, ging 2 oktober het consulaat binnen om papieren voor zijn aanstaande huwelijk met Cengiz te regelen. Hij is nooit meer teruggezien.
DeZwarteRidder
0
Saudische aandelen kelderen

Door ANP Producties
1 uur geleden in FINANCIEEL

Riyad - De Saudische aandelenmarkt is zondag gekelderd door de onrust die in binnen- en buitenland is ontstaan over het verdwijnen van een Saudische journalist in Turkije. De in de VS wonende en werkende Jamal Khashoggi, een fel criticus van de Saudische machthebber kroonprins Mohammed bin Salam, verdween begin deze maand spoorloos, nadat hij het Saudische consulaat in Istanbul was binnengegaan.

De index was na twee uur handel op zondag 7 procent gedaald, de grootste daling sinds eind 2014 toen de olieprijzen inzakten. Een van de grootste verliezers was de petrochemiegigant Saudi Basic Industries waarvan de aandelen 7,9 procent in waarde daalden.

De Amerikaanse president Trump zei zaterdag dat Saudi-Arabië zwaar gestraft gaat worden als zou blijken dat Khashoggi in het consulaat is vermoord. Dat is de conclusie van de Turkse autoriteiten die de zaak onderzoeken.

Komende week is er een internationaal economisch forum in Saudi-Arabië. Verschillende genodigden hebben al afgezegd, onder wie miljardair Richard Branson.
rene l
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 13 oktober 2018 11:55:

Khashoggi lijkt door een speciaal uit Saudi-Arabië gekomen doodseskader zijn vermoord, een commando van 15 mensen, die zijn lichaam later in stukken zouden hebben gesneden.

Het is en blijft een apart verhaal.
Ik kan niets anders concluderen dan dat deze 15 commando's dus slechts een stelletje ongelofelijke amateurs zijn.

Persoonlijk zou ik een locatie uitzoeken waar geen camera's hangen en die wat minder in het zicht ligt.

Ik ben benieuwd of het verhaal klopt zoals het ons voorgespiegeld wordt.
DeZwarteRidder
0

Saoedische aandelen onder druk na uitspraken Trump

Trump kondigt aan dat dat de VS 'zeer, zeer krachtige maatregelen' zal nemen tegen Saoedi-Arabië, als blijkt dat het land Washington Post columnist Jamal Khashoggi heeft laten vermoorden.
DeZwarteRidder
0
quote:

rene l schreef op 14 oktober 2018 14:56:

[...]

Het is en blijft een apart verhaal.
Ik kan niets anders concluderen dan dat deze 15 commando's dus slechts een stelletje ongelofelijke amateurs zijn.

Persoonlijk zou ik een locatie uitzoeken waar geen camera's hangen en die wat minder in het zicht ligt.

Ik ben benieuwd of het verhaal klopt zoals het ons voorgespiegeld wordt.
Het waren geen 'commando's', maar een groep van allerlei 'deskundigen', w.o. een paar militairen voor het vuile werk.

Als ze slim waren geweest dan hadden ze deze man eerst ontvoerd naar SA en daar hadden ze hem alsnog kunnen vermoorden, zonder dat er een haan naar zou kraaien.

Persoonlijk denk ik dat het een uit de hand gelopen ontvoering was, want zo dom kunnen de Saoedies toch niet zijn....??
DeZwarteRidder
0
quote:

hosternokke schreef op 14 oktober 2018 16:48:

Oliedom.
Aramco-IPO in gevaar?
Dat moet haast wel; alles wat met SA te maken heeft komt op losse schroeven te staan.

In Iran zouden de champagnekurken knallen als ze champagne mochten drinken.
rene l
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 14 oktober 2018 15:26:

[...]

Persoonlijk denk ik dat het een uit de hand gelopen ontvoering was, want zo dom kunnen de Saoedies toch niet zijn....??

De journalist zelf lijkt mij ook niet zo dom.
Ik blijf het een apart verhaal vinden.
Vijftien personen die helemaal uit SA over komen vliegen om hem om te leggen.
Er is geen enkele geheime dienst die zoiets zou doen, in principe heb je hooguit 1 chauffeur nodig plus 2 goed getrainde figuren die weten wat ze moeten doen.

En zie daarnaast de aanstaande van de journalist, ze zit gewoon buiten pal voor de ambassade, ze hoort volgens zeggen alles wat er binnen gebeurd, en ze blijft schijnbaar onbewogen zitten.
Wanneer het ernst was zou je volgens mijn compleet in paniek uitbarsten.

Daarnaast wordt ze uitgebreid gefilmd, duidelijk niet door een beveiligingscamera, maar gewoon door iemand die blijkbaar bewust met hun mee gekomen is.
Of zie ik dit verkeerd.

Het begint steeds meer op een opzetje met voorbedachte rade te lijken, wat is de reden.
Daarnaast de vraag, zou de journalist niet gewoon nog in leven zijn.
DeZwarteRidder
0
De krantDealsService

Topbankier Dimon boycot Saoedische conferentie
Updated 1 uur geleden
Vandaag, 06:39 in FINANCIEEL

Amsterdam (DFT) - Topbankier Jamie Dimon van JPMorgan komt niet naar de grote investeringsconferentie in Saoedi-Arabië. Dat melden Amerikaanse media. Dimon is de volgende in een groeiende rij van afhakers die eerst duidelijkheid eisen over het lot van de verdwenen journalist Jamal Kashoggi in de Saoedische ambassade in Turkije.

Jamie Dimon is een van de meest gezaghebbende bankiers op Wall Street. Bij de val van de zakenbanken tijdens de kredietcrisis nam hij een leidende rol in het herstel met meerdere grote overnames.

Bekijk ook:
EU eist geloofwaardig onderzoek Khashoggi

Dat Dimon niet verschijnt op het internationaal economisch forum in Riyad waar de kroonprins Mohammed Bin Salam gastheer is, geldt als duidelijk signaal vanuit de zakenbanken. Eerder haakten investeerder Richard Branson (Virgin), Uber en Google af voor het Davos of the Desert.

Zakenbank JPMorgan is een van de grote begeleiders van zakendeals in de wereld.

Ook voormalig Eurocommissaris Neelie Kroes, actief als commissaris bij de Saoedische investeringsmaatschappij NEOM schortte haar werkzaamheden op, expliciet verwijzend naar de aanzwellende eis om duidelijkheid te geven over het lot van de verdwenen journalist Kashoggi.

Minister Hoekstra (Financiën) overweegt zijn komst namens Nederland nog.
Val aandelenmarkt

De BBC meldde zondag dat de Amerikaanse en Britse ministers Steve Mnuchin (Financiën) en Liam Fox (Handel) overwegen dat ook te doen.

De Westerse media CNN, Financial Times, New York Times, CNBC en Bloomberg meldden zich eveneens af.

De Saudische aandelenmarkt is zondag met 7% gekelderd door de onrust die in binnen- en buitenland is ontstaan over het verdwijnen van een Saoedische journalist in Turkije. De in de VS wonende Khashoggi, een fel criticus van de Saoedische machthebber kroonprins Mohammed bin Salam, verdween begin deze maand, nadat hij het Saudische consulaat in Istanbul was binnengegaan.

Bekijk ook:
Adviseur Erdogan: Khashoggi is vermoord

Een van de grootste verliezers op de beurs was de petrochemiegigant Saudi Basic Industries waarvan de aandelen 7,9% in waarde daalden.

Tegenmaatregelen

De Amerikaanse president Trump zei zaterdag dat Saoedi-Arabië zwaar gestraft gaat worden als zou blijken dat Khashoggi in het consulaat is vermoord. Dat is de conclusie van de Turkse autoriteiten.

Een hoge Saoedische functionaris heeft volgens de nieuwszender al-Arabiyah in een anonieme reactie met economische tegenmaatregelen gedreigd: ,,De Saoedische economie is invloedrijk en elke actie tegen het koninkrijk zal een grotere reactie tot gevolg hebben.”

De zegsman beklemtoonde dat Saoedi-Arabië niet achter de verdwijning van Khashoggi zit. Dat verhaal is ,,onderdeel is van een georganiseerde campagne van valse aantijgingen''. Riyad heeft echter niet aangegeven wat er met de journalist gebeurd kan zijn.
DeZwarteRidder
0
CNN zegt verklaring van land te kennen
’Saoedi-Arabië: Khashoggi dood tijdens verhoor’
Updated 24 min geleden
53 min geleden in BUITENLAND

ISTANBUL - De journalist Jamal Khashoggi is overleden toen hij werd ondervraagd op het Saoedische consulaat in Istanbul. Die verklaring gaat Saoedi-Arabië geven voor de dood van Khashoggi, meldt CNN op basis van anonieme bronnen.

De ondervraging zou verkeerd zijn gelopen. Volgens de door CNN gehoorde verklaringen zouden de ondervragers zonder toestemming van het gezag in Saoedi-Arabië hebben gehandeld.

Turkse en Saudische onderzoekers zijn maandag het consulaat binnengegaan. Dat is de laatste plaats waar journalist Khashoggi levend is gezien. Hij ging het gebouw begin oktober binnen en kwam niet meer naar buiten. Er zou ook poolshoogte worden genomen in de nabijgelegen ambtswoning van de consul.

VS

Saoedi-Arabië staat onder grote internationale druk om helderheid te verschaffen over de verdwijning van de kritische journalist. Onder meer in de VS is er veel kritiek. President Trump belde onder meer met koning Salman, die hem een ’volledige ontkenning’ van schuld gaf. „Het klonk alsof hij geen enkele twijfel had”, aldus Trump.

Eerder schreef de Washington Post dat Amerikaanse inlichtingendiensten wisten van een geheim Saoedisch plan om Khashoggi te ontvoeren. Gesprekken daarover zouden zijn opgevangen.
DeZwarteRidder
0

'Saoedi's: Khashoggi's dood was een foutje'

Dood Saoedische journalist was het gevolg van 'een uit de hand gelopen verhoor'
1.907 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 ... 92 93 94 95 96 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  24 apr
 Germany40^ 18.086,70 -0,01%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.990,80 +0,02%
 US30^ 38.353,31 0,00%
 Nasd100^ 17.524,13 0,00%
 US500^ 5.072,39 0,00%
 Japan225^ 37.998,76 0,00%
 Gold spot 2.315,83 -0,01%
 EUR/USD 1,0701 -0,01%
 WTI 82,90 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +24,31%
ASMI +10,99%
BESI +4,08%
NX FILTRATION +3,85%
TomTom +3,80%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,00%
ING -5,96%
Flow Traders -2,94%
WDP -2,89%
RELX -2,04%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront