Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

CrowdFunding

89 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
J.Me
0
En toch is het knap van een bank: slechts zeven projecten uitzoeken voor je nieuwe crowdfundingplatform waarvan er ook nog eens twee zo snel ter ziele gaan.

Het wordt in de toekomst wel interessant om te zien hoe crowdfundingplatforms omgaan met kredietnemers die niet meer aan hun verplichtingen kunnen voldoen.
haas
0
haas
0
dat is pas crowdfunding:)
=========================
Hillary Clinton Raises Record $45 Million in First Quarter of Campaign
J.Me
0
Er is een nieuw platform:
aygodutch.com/

In de maand juli is er een actie, waarbij het platform iedere investering vanaf 250 euro met 5% verhoogt. Dat maakt de openstaande projecten, mits er geen defaults optreden, wel bijzonder lucratief.
[verwijderd]
0
Terwijl er tal van goede ideeën zijn, is het vaak lastig om een lening te krijgen via een bank. Los van het feit dat crowdfunding een goed alternatief is voor beleggen, helpen we aan de ontwikkeling van een nieuwe economie. Een goed voorbeeld is Lendahand www.lendahand.com/nl/crowdfunding/.

Als we kijken naar het succes van Kickstarter, zien we creatieve oplossingen op geld op te halen in ruil voor materieel of kortingen (i.p.v. rente).
haas
0
haas
0
Huren van je buren: hoe de deeleconomie gekaapt wordt door graaiers

Steeds meer deelplatforms met groene idealen gaan voor het grote geld. Daarmee wordt de deeleconomie minder sociaal, waarschuwt Sprout-expert Robert Visscher.
Onlangs knalden de champagnekurken bij spullendeelplatform Peerby. Binnen een paar dagen haalden ze met een crowdfundcampagne maar liefst twee miljoen euro binnen voor Peerby Go.

Eerder was het alleen mogelijk om in Utrecht en Amsterdam spullen te huren van buren, maar door de succesvolle crowdfundactie rolt de huur-variant zijn rode loper nu ook uit naar andere Nederlandse steden, en het buitenland. Voor Peerby reden om de vlag uit te hangen.

Maar voor de gebruikers van het eerste uur lijkt het veel minder positief. Zij hangen de vlag misschien wel halfstok. Want die groene idealen komen steeds meer in de schaduw te staan van het grote graaien.
haas
0
Als je belegt in bijvoorbeeld StartUps, dan wil je uiteraard wel dat je geld in StartUps terecht komt en niet in alleen maar handen van tussenpersonen of fondsbeheerders die er niets anders mee doen dan de huur betalen en/of er mooie auto's van kopen.
Helaas zijn er oplichtingen uit het verleden bekend die alleen dat laatste deden. De mooie jongens van Easylife bijvoorbeeld die er prachtige auto's van kochten en leaseden, overal in Europa met rally's meededen en geen geld meer hadden om te beleggen zijn een duidelijke waarschuwing.
Hoe voorkom je dat soort zaken?
[verwijderd]
0
Wat henk38 zegt heb ik ook een paar keer gelezen. Crowdfunding wordt steeds meer en zorgt inderdaad voor banen en economische groei. Ik wil zelf ook investeren in crowdfunding. Misschien via www.lendahand.com/nl/crowdfunding/. Ik heb een paar keer een slechte investering gedaan en wat geld verloren. Hopelijk gaat het met crowdfunding wat beter, maar ik ben nu wel een beetje huiverig omdat het dus een paar keer mis is gegaan. Maar na wat ik gelezen heb misschien toch maar proberen..
haas
0
Hoe staat het het fenomeen "crowdfunding" ?
============================================

Oproep: Gedupeerde crowdfunders gezocht
Vandaag, 14:20
Voelt u zich misleid, blijven de beloofde rendementen uit, of bent u zelfs uw inleg kwijt?

Heeft u als belegger teleurstellende ervaringen met crowdfunding, dan horen wij graag uw verhaal! Laat het de redactie weten: redactie@dft.nl
haas
0
Strengere regels rondom crowdfunding

De regels rondom crowdfunding worden aangescherpt, zo maakte de Autoriteit Financiële Markten (AFM) dinsdag bekend. Investeerders zouden hun risico's volgens de toezichthouder niet goed kunnen inschatten. Ze moeten in korte tijd een beslissing nemen over heel veel geld, wat de AFM als een te groot risico ziet. Afijn, wil je als ondernemer toch voor crowdfunding gaan, dan moet je nu 48 uur voor je launch alle info beschikbaar hebben voor je investeerders. Ook moeten crowdfundingplatformen van de AFM een "flinke inspanning" leveren om ervoor te zorgen dat de crowd niet al haar geld fundt.
haas
0

Boyan Slat

In 2012 begon hij aan een studie Lucht- en Ruimtevaarttechniek aan de TU Delft, maar Boyan Slat bleef tegelijkertijd zijn ontwerp verbeteren, en richtte The Ocean Cleanup op. Een TEDx presentatie die hij over het project hield ging eind maart 2013 viraal op internet. Het jaar daarop bracht een crowdfunding campagne $2,2 miljoen op voor een pilot test, met 38.000 donateurs uit 160 landen.[4]
haas
0
quote:

haas schreef op 9 april 2015 08:50:

44.000 euro opgehaald voor trucker Selie

HILVERSUM -
In een paar dagen tijd is er 38.500 euro opgehaald voor vrachtwagenchauffeur Jan Selie. Dat werd woensdagavond bekendgemaakt in het tv-programma Pauw. Via een crowdfundingactie werd er geld ingezameld voor Selie.

www.telegraaf.nl/binnenland/23902848/...
ALMERE - De inzamelingsactie voor de slachtoffers en nabestaanden van het ongeluk in Oss heeft tot nu toe ruim een kwart miljoen euro euro opgebracht.
Het streven van initiatiefnemer Nick Nietveld uit Almere was 60.000 euro op te halen, maar dat bedrag werd al in één dag gehaald.
Woensdagochtend stond de teller op 250.839 euro.
haas
0
ik krijg de indruk dat crowdfunding zich wel tussen de diverse finacieringavormen/kredietvormen heeft weten te vestigen

Heb ook de indruk dat de informal-investment lijn wat vaker wordt gebruikt
(of althans ik krijg die indruk op basis van wat ik zo lees)
haas
0
quote:

haas schreef op 30 oktober 2018 08:10:

ik krijg de indruk dat crowdfunding zich wel tussen de diverse finacieringavormen/kredietvormen heeft weten te vestigen

Heb ook de indruk dat de informal-investment lijn wat vaker wordt gebruikt
(of althans ik krijg die indruk op basis van wat ik zo lees)
Veelbelovende startups langer tijd in handen van kleine beleggerselite

Beurs verloor helft van bedrijven
Door EDWIN VAN DER SCHOOT

Updated Vandaag, 11:29
Vandaag, 10:01 in FINANCIEEL

Wereldwijd daalt het aantal bedrijven aan de beurs. Veelbelovende startups blijven langer buiten bereik van beleggers in selecte, private handen, nu financiering buiten de beurs om steeds grotere vormen aanneemt. Een dilemma voor particulieren en pensioenfondsen.
haas
0
Crowdfunding: bedrijven kunnen gemakkelijker met de hoed rondgaan
Ilse De Witte
Ilse De Witte
Redacteur bij Trends
12/12/18 om 14:40 - Bijgewerkt om 15:50

Belgische bedrijven kunnen voortaan grotere bedragen ophalen bij beleggers zonder dat ze een duur prospectus moeten opstellen. Sommige specialisten verwachten dat ze daardoor dubbel zoveel geld kunnen ophalen via crowdfunding.

België loopt wat achter op de buurlanden voor crowdfunding als bron van financiering van bedrijven, maar daar komt mogelijk verandering in. Er waren tot enkele maanden geleden twee remmende factoren: de limiet op het bedrag dat een onderneming mocht ophalen via crowdfunding en, in mindere mate, de limiet op het bedrag dat één investeerder in één project mocht steken. In de buurlanden lagen die limieten hoger en nam crowdfunding als alternatieve financieringsvorm de voorbije jaren een hogere vlucht.
...

89 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
873,16  +6,65  +0,77%  13:47
 Germany40^ 18.044,90 +1,03%
 BEL 20 3.885,87 +0,59%
 Europe50^ 4.984,29 +0,96%
 US30^ 38.314,01 +0,17%
 Nasd100^ 17.255,98 +0,27%
 US500^ 5.021,97 +0,10%
 Japan225^ 37.593,71 -0,34%
 Gold spot 2.302,03 -1,08%
 EUR/USD 1,0668 +0,15%
 WTI 81,35 -0,85%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +36,67%
PROSUS +3,54%
JUST EAT TAKE... +3,39%
ALLFUNDS GROUP +3,15%
NX FILTRATION +2,48%

Dalers

RANDSTAD NV -6,43%
Akzo Nobel -4,60%
NSI -4,00%
FASTNED -3,76%
Fugro -2,22%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront