Pharming « Terug naar discussie overzicht

Sectornieuws - biotech

6.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
[verwijderd]
0

Aandeelhouders voor miljoenen dollars gedupeerd.
(ABM FN-Dow Jones) Bloedtester Theranos, die wordt beschuldigd van de grootste fraude ooit in Sillicon Valley, houdt binnenkort op te bestaan. Dit meldde The Wall Street Journal woensdag.
De zakenkrant baseert zich hierbij op een e-mail van Theranos aan haar aandeelhouders. Het bedrijf gaat volgens deze e-mail het gesprek aan met investeerder Fortress Investment Group. De lening die de belegger verstrekte, wil Theranos afkopen door patenten over te dragen, zodat het met de nog aanwezige kasmiddelen crediteuren kan afbetalen.
Tegen medeoprichter Elizabeth Holmes en haar voormalige zakenpartner Ramesh Balwani loopt momenteel in de VS een strafzaak. De aanklagers beschuldigen hen ervan aandeelhouders voor honderden miljoenen dollars te hebben opgelicht. Ook zouden ze artsen en patiënten hebben bedrogen.
Theranos kreeg bekendheid door een nieuwe, revolutionaire methode van bloedprikken. Via deze methode zouden slechts één of twee bloeddruppels voldoende zijn om een patiënt op tientallen ziekten te testen. Deze ontdekking maakte van Holmes de jongste, vrouwelijke miljardair ooit. Haar vermogen wordt geschat op 9 miljard dollar.
In 2015 onthulde The Wall Street Journal echter dat de bloedprikmethode van Theranos onbetrouwbaar was. Daarop volgde een onderzoek van de Amerikaanse justitie. Die kwam tot de conclusie dat Theranos had geprobeerd de slechte onderzoeksresultaten van de bloedprikmethode te verhullen. In maart van dit jaar werd Theranos door beurswaakhond SEC voor fraude aangeklaagd.
Tot de gedupeerde aandeelhouders van Theranos behoren mediamagnaat Rupert Murdoch en de oprichtersfamilie van supermarktbedrijf Walmart.
Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999
(c) Copyright 2018 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
(END) Dow Jones Newswires
September 05, 2018 03:05 ET (07:05 GMT)
© 2018 Dow Jones & Company, Inc.

AAND NEWS CORP A
US65249B1098
AAND NEWS CORP B
US65249B2088
AAND NEWSCORPORATION CLASS B CDI
AU000000NWS2
AAND WALMART
US9311421039
Berdientje
0
Nederlandse biotech maakt koerssprong

Kiadis Pharma en ProQR hebben gisteren een koerssprong gemaakt.

Kiadis werd een kwart meer waard en ProQR zag de koers met meer dan 50% oplopen. Een analistenrapport van KBC lag ten grondslag aan de koerssprong van Kiadis. Volgens de analisten staat het biotechbedrijf aan de vooravond van een doorbraak van zijn voornaamste medicijn. ProQR veerde op door positieve onderzoeksresultaten. (FD, p.17)

----------

en nu wij nog, zo'n bericht op 21 september?
voda
0
Beursblik: Galapagos volgens Jefferies op koers voor vervolgstudie filgotinib

(ABM FN-Dow Jones) De positieve Fase II resultaten voor reumamiddel Filgotinib van Galapagos onderstrepen nog eens het vertrouwen in het potentieel ervan in een grote markt. Dit stelden analisten van Jefferies donderdag in een reactie op het nieuws dat Galapagos, en zijn partner Gilead Sciences, met hun studie met filgotinib een zogeheten primair werkzaamheidseindpunt hebben bereikt.

Indrukwekkende filgotinib Fase II-werkzaamheid resultaten bij spondylitis ankylopoetica, effenen volgens Jefferies de weg voor een Fase III studie. De analisten verwachten evenwel dat er in eerste instantie druk op de aandelenkoers kan ontstaan vanwege het optreden van diepe veneuze trombose bij een patiënt. Volgens de Amerikaanse zakenbank heeft deze patiënt echter een erfelijk risico op trombose.

Jefferies benadrukte dat de focus ligt op de belangrijkste aankomende filgotinib FINCH-2 Fase III-artritis studieresultaten.

Het middel filgotinib kan een piekomzet van 6,0 miljard dollar halen, aldus de analisten. Daarbij kan het middel bij tal van indicaties ingezet worden.

Galapagos en zijn partner Gilead Sciences kondigden vandaag aan dat de gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde Fase 2 TORTUGA studie met filgotinib, een selectieve JAK1-remmer, zijn primaire werkzaamheidseindpunt heeft bereikt bij volwassenen met de matig tot ernstig actieve ziekte van Bechterew.

Jefferies hanteert een koopadvies met een koersdoel van 120,00 euro voor Galapagos.

Het aandeel sloot woensdag 0,4 procent hoger op 85,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Galapagos en Gilead zetten stappen met filgotinib

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos en zijn partner Gilead Sciences hebben met hun studie met filgotinib een zogeheten primair werkzaamheidseindpunt bereikt. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een bericht van het Belgische-Nederlandse biotechbedrijf.

De biotechbedrijven kondigden aan dat de gerandomiseerde, placebo-gecontroleerde Fase 2 TORTUGA studie met filgotinib, een selectieve JAK1-remmer, zijn primaire werkzaamheidseindpunt heeft bereikt bij volwassenen met de matig tot ernstig actieve ziekte van Bechterew.

In deze studie lieten patiënten behandeld met filgotinib in week 12 significant grotere verbeteringen zien in de AS Disease Activity Score (ASDAS), het primaire eindpunt, dan ten opzichte van patiënten behandeld met placebo.

"We zijn verheugd om te zien dat filgotinib een sterke activiteit vertoonde in een breed scala van parameters die relevant zijn voor de ziekte van Bechterew en goed verdragen werd door de patiënten in TORTUGA, wat eerdere bevindingen met betrekking tot activiteit en verdraagbaarheid van filgotinib bij meerdere inflammatoire aandoeningen versterkt," zei Dr. Walid Abi-Saab, Chief Medical Officer bij Galapagos.

Filgotinib is een medicijn in ontwikkeling en is nog niet goedgekeurd.

Eind vorig jaar meldde Galapagos haar optie hebben uitgeoefend om filgotinib samen met haar samenwerkingspartner Gilead Sciences te marketen. Daarbij zal Galapagos 35 procent van de marketing-inspanningen in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Luxemburg op zich nemen.

De partijen zullen evenredig delen in de netto winst en het verlies in deze landen. "In België, Nederland en Luxemburg zal Galapagos de verkopen boeken. Buiten deze 8 landen ontvangt Galapagos trapsgewijs oplopende royalty's van 20 tot 30 procent op de wereldwijde netto omzet van filgotinib", aldus Galapagos destijds.

Het aandeel Galapagos daalde woensdag 2,5 procent naar 83,48 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Amerikaanse maker van bloedtests naar de beurs

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse maker van bloedtests voor kanker Guardant Health heeft donderdag aanggekondigd een beursgang aan de technologiebeurs Nasdaq voor te bereiden.

In een donderdag ingediende melding vulde het bedrijf 100 miljoen dollar in als het bedrag dat het wil ophalen met de beursgang, maar vermoedelijk is dat alleen met potlood ingevuld totdat de defintieve voorwaarden bekend zijn.

"We zijn leidend in oncologie met precisie en focussen op het wereldwijd helpen overwinnen van kanker met onze eigen bloedtests, grote databestanden en geavanceerde analyse", stelde het bedrijf in zijn prospectus.

Guardant Health is een sectorgenoot van het Belgische MDxHealth, dat onder andere bloedtests ontwikkelt voor de screening van darmkanker en de precisiebehandeling van prostaatkanker.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Nieuwe managers voor Kiadis Pharma

Gepubliceerd op 6 sep 2018 om 07:50 | Views: 1.802

Kiadis Pharma 15:09
12,66 +0,46 (+3,77%)

AMSTERDAM (AFN) - Biotechbedrijf Kiadis Pharma heeft twee nieuwe leden in het managementteam aangesteld. Mark Schaefer wordt daarbij hoofd van de afdeling personeelszaken, terwijl James Joy de functie van bedrijfssecretaris op zich neemt, zo werd donderdag gemeld.

Volgens topman Arthur Lahr past de benoeming van het duo in de bedrijfsstrategie, waarbij wordt gemikt op verdere groei. Een van de doelen voor het bedrijf is het vercommercialiseren van de activiteiten. Kiadis werk naar eigen zeggen onder meer aan verdere uitbreiding in de Europa.

De Canadees Schaefer komt over van farmaceut Aenova, waar hij zich als bestuurder ook met personeelszaken bezighield. Joy, die de Britse nationaliteit heeft, werkte eerder onder meer als bedrijfsadvocaat in New York en Londen bij Latham & Watkins en Norton Rose Fullbright.
voda
0
Succesvolle test voor Galapagos-medicijn

Gepubliceerd op 11 sep 2018 om 22:36 | Views: 3.163

Galapagos 11 sep
88,92 0,00 (0,00%)

MECHELEN (AFN) - Biotechnoloog Galapagos heeft samen met partner Gilead Sciences een studie met het middel filgotinib tegen reuma succesvol afgesloten. In de eerste fase 3-studie werden alle belangrijke doelen gehaald.

In de FINCH 2-studie werden volwassenen met filgotinib behandeld die matig tot ernstig actieve reuma hebben en onvoldoende reageren op bestaande medicijnen of daar niet tegen kunnen. Bij de tests verbeterde de situatie voor patiënten die filgotinib kregen vaker dan bij de controlegroep die een placebo kreeg. Ook werden geen nieuwe bijwerkingen vastgesteld.

De testresultaten tonen volgens de wetenschappelijk directeur van Gilead aan dat filgotinib in samenwerking met andere medicijnen reumapatiënten kan helpen. John McHutchison noemt de resultaten ,,bemoedigend in aanloop naar de fase 3-resultaten van de lopende FINCH 1 en 3 studies''. Daarin wordt de werking van filgotinib bij andere groepen reumapatiënten onderzocht.
voda
0
Mooi bericht van de CEO!!

Dear forum reader,
Minutes ago, Gilead and Galapagos issued the press release regarding our FINCH2 Phase3 study in RA patients. We are extremely pleased with the data, because these meet all of our expectations for filgotinib.
You have supported us over the years, so I wanted to reach out to you personally and share the excitement of this moment with you.
The inflammation market is crowded with the biologics and the other JAK’s, so filgotinib needs to differentiate to position it against the competition. We believe that the combination of the efficacy scores and the observed safety profile of our selective JAK1 inhibitor, builds a strong case for this drug.
This dataset is a hallmark for Galapagos, our first Phase 3 results, and a big step in our evolution to become a fully integrated biopharma company. The future looks bright:
• filgotinib is in late stage trials in a large number of inflammatory diseases;
• the ISABELA GLPG1690 registration trial in IPF are about to start;
• first dosing in the ROCELLA GLPG1972 Phase 2b trial in OA any day now; and
• our discovery engine delivering new opportunities, especially our Toledo project in inflammation.

It is great to see the Galapagos firing on all cylinders, and after 20 years we are nearing the ultimate goal of any biotech company: bringing novel drugs to patients.
Best regards,
Onno

Onno van de Stolpe
Chief Executive Officer

Galapagos
voda
0
Beursblik: belangrijke mijlpaal voor Galapagos

(ABM FN) Galapagos heeft een belangrijke mijlpaal gehaald met filgotinib. Dit stelde analist Jos Versteeg van InsingerGilissen woensdag.

Van de drie studies die Galapagos met filgotinib voor reuma opzette, zijn nu de uitslagen van de kortst lopende studie bekend. "Alle onderzoeksdoelen werden bereikt", aldus Versteeg.

"De studie laat zien dat filgotinib significante verbetering laat zien ten opzichte van een placebo. Ook ten opzichte van AbbVie's upadacitinib lijkt filgotinib erg goed te werken met minder bijwerkingen", constateerde de analist van InsingerGilissen.

Het is volgens Versteeg nu wachten op de resultaten van de andere twee onderzoeken. Die volgen vermoedelijk in de tweede helft van 2019.

"Als deze resultaten ook positief zijn zal het hele pakket in één keer worden ingediend", zo zei Versteeg, die zijn Aanbevolen advies en koersdoel van 110,00 euro handhaafde.

Het aandeel Galapagos steeg woensdag 14,2 procent naar 101,55 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: studieresultaten Galapagos op alle fronten positief

(ABM FN) Galapagos heeft, conform belofte, voor het einde van het derde kwartaal nieuwe studieresultaten met filgotinib bekendgemaakt en die waren op alle fronten positief. Dit stelden analisten van KBC Securities woensdag.

Volgens de analisten zijn er na de studie geen grote zorgen over de veiligheid of tolerantie van het middel. Er werden geen gevallen van diepe veneuze trombose of longembolie gemeld.

KBC heeft goede hoop voor de rest van de studieresultaten.

Het aandeel Galapagos blijft op de kooplijst van KBC met een koersdoel van 113,00 euro. Het aandeel steeg woensdag 15,2 procent naar 102,45 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: InsingerGilissen verhoogt koersdoel Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) InsingerGilissen heeft donderdag het koersdoel van Galapagos verhoogd van 110,00 euro naar 130,00 euro bij handhaving van het Aanbevolen advies.

"De koers van Galapagos is in de afgelopen jaren geëxplodeerd", stelt analist Jos Versteeg van InsingerGilissen. "Het bedrijf heeft succes met filgotinib, dat goed lijkt te werken als geneesmiddel tegen reuma en een aantal andere ontstekingsziekten. Maar Galapagos heeft meer ijzers in het vuur dan filgotinib. Vooral het Target Discovery Platform en de hoge ambities maken de onderneming zo interessant. Vanwege het succes van FINCH 2 verhogen wij het koersdoel naar 130 euro", aldus Versteeg.

Volgens Versteeg ligt het biotechbedrijf goed op koers, al is de onderneming nog verlieslijdend en heeft het ook nog geen medicijn op de markt. "De onderneming wil uitgroeien tot een volledig geïntegreerd biofarmaceutisch bedrijf en is daarmee al een heel eind op weg. De ontwikkeling van filgotinib speelt daarbij een sleutelrol. Galapagos ontwikkelt filgotinib samen met Gilead. Het bedrijf heeft met deze Amerikaanse biotechreus een deal gesloten waarbij het in een groot deel van Europa het medicijn samen gaat verkopen. Nu filgotinib in de laatste fase van ontwikkeling zit, is Galapagos bezig om een verkooporganisatie op te zetten. Daarmee neemt het een grote stap in de ontwikkelingsstrategie", aldus de analist.

Het aandeel Galapagos verloor donderdag 0,9 procent op 103,60 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: extra ruimte voor Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Het extra kapitaal dat Galapagos vannacht heeft opgehaald, verschaft het biotechbedrijf extra ruimte om de testen voor het IPF-programma uit te voeren. Dat stellen analisten van KBC Securities donderdag.

Galapagos haalde afgelopen nacht met succes 300 miljoen dollar op bij Amerikaanse beleggers. Er werden 2.575.107 nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares verkocht. Dit gebeurde tegen een prijs van 116,50 dollar.

Bij de publicatie van de halfjaarcijfers meldde Galapagos dat het 1,1 miljard euro in kas heeft.

Volgens de analisten van KBC is Galapagos door het extra kapitaal goed gepositioneerd bij klinische IPF testen in een latere fase. IPF is een chronische, onomkeerbaar progressieve fibrotische afwijking in de longen, die vooral voorkomt bij volwassenen boven de 40 jaar.

KBC Securities hanteert voor Galapagos een koopadvies met een koersdoel van 113,00 euro.

Het aandeel Galapagos verloor donderdag 1,4 procent op 103,05 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Galapagos haalt 300 miljoen dollar op

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos heeft met succes 300 miljoen dollar opgehaald. Dit maakte het biotechbedrijf vannacht bekend, nadat het woensdagavond de uitgifte aankondigde.

Er werden 2.575.107 nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares verkocht. Dit gebeurde tegen een prijs van 116,50 dollar.

Daarnaast kent Galapagos de begeleidende banken een optie toe om tot 386.266 bijkomende ADSs te kopen in de vorm van een overtoewijzingsoptie. Deze optie kan worden uitgeoefend gedurende een periode van 30 dagen vanaf 12 september 2018.

Elke ADS aangeboden in het kader van de aanbieding, geeft recht op één gewoon aandeel.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
Berdientje
0
www.veb.net/artikel/06562/de-koersdip...
en van de lievelingen van de Amsterdamse beurs van de afgelopen jaren, biotechnologiebedrijf Galapagos, ging op de laatste vrijdag van juni even fors onderuit. Oorzaak was de beslissing van partner AbbVie om niet verder te gaan met een nieuw onderzoek naar een behandeling van taaislijmziekte. Was die koersval terecht of overtrokken, vragen beleggers zich af.
Berdientje
0
www.telegraaf.nl/financieel/2592501/g...

MECHELEN - Galapagos heeft een mijlpaalbetaling ontvangen van partner Servier van 9 miljoen euro. Dat werd maandag bekendgemaakt. Het biotechnologiebedrijf heeft een eerste dosering toegediend in een studie met S201086/GLPG1972 bij patiënten met artrose in de knie.

Nu wij nog ;-)
voda
0
Galapagos kondigt de start aan van de wereldwijde ROCCELLA klinische Fase 2 studie met S201086/GLPG1972 bij artrosepatiënten



Mechelen, België; 24 september 2018, 07.30 CET - Galapagos NV (Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigt de eerste dosering aan in de wereldwijde Fase 2 studie ROCCELLA met S201086/GLPG1972 bij patiënten met artrose in de knie. Galapagos ontvangt hiervoor een mijlpaalbetaling van €9 miljoen van haar samenwerkingspartner Servier.



ROCCELLA is een multiregionale, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde, dosis-variabele studie die de werkzaamheid en veiligheid onderzoekt van drie verschillende eenmaal daagse doseringen van S201086/GLPGI972 bij patiënten met artrose (OA) in de knie. Het plan voor ROCCELLA is om in Europa, Azië, Noord-Amerika en Zuid-Amerika circa 850 patiënten te werven. Galapagos is verantwoordelijk voor ROCCELLA in de Verenigde Staten, waar het 300 patiënten zal rekruteren. Servier zal de studie in alle andere landen uitvoeren.



Het primaire doel van ROCCELLA is om de werkzaamheid aan te tonen van minimaal één dosis S201086/GLPG1972 bij het verminderen van kraakbeenverlies na 52 weken behandeling in vergelijking met placebo. De kraakbeendikte zal worden gemeten met behulp van kwantitatieve magnetische resonantiebeelden (MRI). Secundaire doelstellingen omvatten veiligheid en verdraagbaarheid, verschillende aanvullende metingen van structurele vooruitgang, verbetering in pijn, functie, stijfheid en globale beoordeling door de patiënt.



S201086/GLPG1972 heeft een werkingsmechanisme dat erop is gericht het verloop van de ziekte artrose te veranderen (DMOAD). Het werkingsmechanisme is gericht tegen een kraakbeen afbrekend enzym genaamd ADAMTS-5, wat werd bevestigd in twee diermodellen. Een Fase 1 studie bij gezonde vrijwilligers voldeed aan alle veiligheids- en farmacokinetische doeleinden en toonde ook aan dat S201086/GLPG1972 binnen twee weken met ongeveer 50% het bloedniveau verlaagde van ARGS neoepitoop, een biomarker voor afbraak van kraakbeen. In een recentere Fase 1b studie bij artrosepatiënten in de Verenigde Staten werden vergelijkbare bevindingen waargenomen gedurende een behandelingsperiode van vier weken. S201086/GLPG1972 werd goed getolereerd en verminderde de ARGS neoepitoop bloedniveaus tot 50%.



Artrose is een veel voorkomende en invaliderende pathologie. Tot op heden is er geen behandeling beschikbaar om ziekteprogressie tegen te gaan; patiënten krijgen alleen symptomatische behandelingen. Dientengevolge vertegenwoordigt artrose een belangrijke onvervulde medische behoefte. Galapagos ontwikkelde molecuul S201086/GLPG1972 met het potentieel om een first-in-class DMOAD te worden als onderdeel van een samenwerking met Servier, welke gestart is in 2010. Galapagos heeft de volledige commerciële rechten op S201086/GLPG1972 in de Verenigde Staten. Op basis van de overeenkomst krijgt Galapagos ook mijlpaalbetalingen bij het behalen van bepaalde ontwikkelings-, regelgevende en andere doelen en royalty's bij commercialisering buiten de VS.



S201086/GLPG1972 is een medicijn in ontwikkeling; de veiligheid en werkzaamheid ervan zijn nog niet vastgesteld. Voor meer informatie over deze klinische studie: www.clinicaltrials.gov (NCT03595618).



Over Galapagos

Galapagos (Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens verbeteren. De Galapagos groep, met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 675 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Kroatië. Meer informatie op www.glpg.com.



Contact



Investeerders:

Elizabeth Goodwin

VP IR & Corporate Communications

+1 781 460 1784



Paul van der Horst

Director IR & Business Development

+31 71 750 6707

ir@glpg.com



Media:

Evelyn Fox

Director Communications

+31 6 53 591 999

communications@glpg.com
voda
0
Farmaceut Novartis schrapt ruim 2000 banen

Gepubliceerd op 25 sep 2018 om 14:59 | Views: 571

NOVARTIS N 24 sep
81,80 -0,08 (-0,10%)

BAZEL (AFN/BLOOMBERG) - De Zwitserse farmaceut Novartis schrapt in eigen land ruim 2000 banen of ongeveer een zesde van het totaal. Het gaat om 1450 banen bij de productie van medicijnen en nog eens 700 bij de zakelijke diensten. Tegelijkertijd wil Novartis ook 450 nieuwe banen creëren in Zwitserland.

De reorganisatie is bedoeld om kosten te besparen. Ook wil Novartis zich onder topman Vas Narasimhan, die in februari aantrad, vooral richten op vernieuwende medicijnen.

Novartis schrapt ook nog 400 banen in Engeland waar het een productiefaciliteit sluit. Dat heeft niets met de brexit te maken, zegt het bedrijf.
voda
0
Beursblik: groen licht Kiadis lijkt kwestie van tijd

(ABM FN-Dow Jones) Kiadis Pharma kan mogelijk al vlot positieve respons krijgen van de toezichthouder voor ATIR101, een middel om de risico's van stamceltransplantaties bij leukemiepatiënten te beperken. Dit schreven analisten van Jefferies woensdag, waarbij de koopaanbeveling en het koersdoel van 25,00 euro voor het aandeel werden herhaald.

De volgende bijeenkomst van het Committee for Medicinal Products for Human Use, kortweg CHMP, is op 15 tot en met 18 oktober, en dat zou volgens Jefferies heel goed kunnen resulteren in groen licht voor Kiadis. Uitgaande van een positieve uitslag, volgt een formeel besluit van toezichthouder EMA normaliter binnen 67 dagen. Dat geeft Kiadis volgens Jefferies voldoende tijd om ATIR101 in de tweede helft van 2019 in Europa te lanceren.

De analisten vinden dat beleggers het marktpotentieel van ATIR101 in Europa onderschatten, zelfs na de recente koersrally.

Het aandeel Kiadis Pharma sloot dinsdag op 13,86 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
6.429 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 197 198 199 200 201 202 203 204 205 206 207 ... 318 319 320 321 322 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 14:09
Koers 0,898
Verschil -0,006 (-0,72%)
Hoog 0,910
Laag 0,889
Volume 1.746.925
Volume gemiddeld 6.865.849
Volume gisteren 6.519.524

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront