Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: Pharming en Takeaway

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 september 2018 16:35
    Met alle respect voor uw journalistieke ethos, moeten wij toch opmerken dat het gaat om de kleine details, welke het grote beeld scheppen. Ook nu verschuild u zich en verdeeld u de schuld met anderen, terwijl uzelf geen nuances heeft aangebracht in uw zo omstreden blog. ook nu in uw verweer blog verwijst u bijvoorbeeld naar downgrading van een aantal gerenommeerde analisten. In een zin vergelijkt met de downgrading van deze analisten met die van Kempen. ook hier mist u de nuances aan te brengen welke een juist verslag doen. Ook uw eerdere veel bekritiseerde blog Wij zien deze blog danook meer als een zwak verweer als een slechte journalistieke afrekening op alle kritiek
  2. forum rang 7 ffff 21 september 2018 16:57
    Wie wil mij vandaag of morgen eens raad geven.

    Ik ben een computeranalfabeet en weet niet precies wat mij de laatste dagen overkomt:

    Sinds enkele dagen verschijnt er in dit " schrijfblokje" een reclamefilmpje van de Donau in Oostenrijk.

    Ik dacht in mijn onbekendheid met computergedoe dat ik een virus had....

    Maar na het zien van het filmpje, reclame voor de Donau, kan ik, denk ik, plots wel reageren.

    Is het nu precies de bedoeling dat je eerst die reclamefilmpjes bekijkt en dat je pas daarna kunt reageren, want ik dacht al een paar dagen dat ik een soort van vervuilende virus op deze website had zitten.

    Dank voor jullie uitleg. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat…

    Peter
  3. forum rang 7 ffff 21 september 2018 17:04
    In de KK van IEX heb ik het al herhaaldelijk genoemd:

    ONBEGRIJPELIJK dat Mark Rutte toch niet even, al is het maar zijdelings, verwijst naar de recent maatregel van Emmanuel Macron in Frankrijk: Om het internationale bedrijfsleven, zo " weggepest" door Hollande weer wat meer ademruimte te geven werd PER METEEN de dividendbelasting in Frankrijk verlaagd van 30 naar 12,7 procent. Met een aardige Franse portefeuille scheelt dat toch echt een flinke slok op een borrel.

    Sowieso lees je in de Nederlandse media niets over de maatregel van Macron en in de Belgische media zeer uitvoerig hoe Nederlandse aandelen plots veel aantrekkelijker worden voor Belgische beleggers. Gisteren wees ik daar ook al op in de Dividendbelastingdraad in de KK.
  4. Dikke Durk 21 september 2018 17:21
    quote:

    theo1 schreef op 21 september 2018 15:03:

    [...]

    idd. Het was een reactie op een tweet van ene Wietse en die staat niet in het screenshot. Het zegt dus helemaal niks, want uit dit screenshot kan je niet opmaken WAAROM hij krom lag van het lachen. En dat is het hele punt.
    Zo is het Theo. De reactie van AJK kwam pas nadat zekere domme, bekrompen personen met nare, kleinzielige karaktertrekjes hem begonnen uit te schelden op het Pharming-forum. Wietse wees hem daar op en AJK zei dat hij daar om lachte (zie screenshot).

  5. [verwijderd] 21 september 2018 17:48
    quote:

    Zag R. schreef op 21 september 2018 12:42:

    zegt genoeg!
    Dankzij het screenshotje van Theo1 van 15.03u op dit draaje blijkt - wat ik dus al dacht - dat jouw screenshotje inderdaad niet de ware reacties c.q. opeenvolging van tweets te geven maar een zelfgefabriekt suggestief plaatje te zijn om Kamp in een (nog) kwader daglicht te plaatsen...
    Zeer kwalijk.
  6. [verwijderd] 22 september 2018 02:42
    quote:

    Eric de Rus schreef op 21 september 2018 15:32:

    [...]

    Nieuwe koersdoelen afgegeven? Wat is nieuw in jouw optiek? Rapporten van vele maanden oud?

    Kempen was voor mij nieuw. Ook is er nieuwe koersdoelverlaging gegeven door Stifel.
    Je bent duidelijk niet op de hoogte of wil geen full disclosure geven zoals uw collega Arend Jan Kamp!

    Stifel € 1,45.....maar hanteert koopadvies als buitenkansje met de huidige lage koers (was 1,80 - gewijzigd 20-09-2018)
    First Berlin € 2,00
    van Leeuwenhoeck € 2,40
    Roth € 2,50
    Oppenheimer € 2,50..... (was 3,00 - gewijzigd 20-09-2018)
    HC Wainwright € 2,50..... (was 3,10 - gewijzigd 20-09-2018)
    Kempen van Lanschot € 0,40.....(was 0,60 afgegeven 14-09-2018 en gewijzigd 19-09-2018)

    Dit zijn de actuele koersdoelen per 20 september 2018!
    In de huidige koersdoelen zit de nieuwe pijplijn nog niet verwerkt!!!

    De koersdoelen zouden wel eens spoedig flink naar boven bijgesteld kunnen gaan worden daar de onderzoeksresultaten vanuit Basel (CIN) spoedig bekend gemaakt zullen worden die er overigens veelbelovend uit zien waardoor er begin 2019 een fase II onderzoek CIN opgestart gaat worden! Als een gevolg hiervan zal er mid 2019 ook een fase II onderzoek worden opgestart voor Cardiac Protection (Cardiac Protection geeft potentiële omzet van $360miljard, alleen al in Amerika). Dan hebben ook het fase I/II onderzoek Pre-eclampsia wat nog dit jaar opgestart zal worden. Dan hebben we nog een fase I/II onderzoek naar Pompe dat gestart zal worden mid eerste helft 2019 met een sterk verbeterde versie van de medicatie waarvan tot nu toe al goede resultaten zijn geboekt bij patiënten. Revalidatie koeien C1INH reeds opgestart om aan de te verwachten hoge vraag in de nabije toekomst te kunnen voldoen. Fase II onderzoek naar verbeterde toedieningsvormen Ruconest zijn reeds oogestart in 2018. Enz, enz...
    Zie hieronder een link en een foto als bijlage.

    Newsflow Pijplijn Pharming (update 17-09-2018)
    postimg.cc/Yjq10QkF

  7. [verwijderd] 22 september 2018 03:23
    In de link hieronder tref je de actuele 12 maanden verwachting van Pharming aan (12 month outlook) die er positief uitziet en kan worden gerealiseerd met alleen de omzet van Ruconest Acuut HAE.
    postimg.cc/zbqTngg9

    Dat het koersdoel, afgegeven door Kemp&Co - Van Lanschot geschreven is door de 28 jarige Roemeen Alex Cogut zegt genoeg, afgezet tegen de huidige koersdoelen, allen afgegeven door gerenomeerde analisten die Pharming al langere tijd volgen!

  8. [verwijderd] 22 september 2018 10:57
    Als bijlage een screenshot van een tweet van Nick Bakker, kennis van Arend Jan Kamp? (hahaha) die vrolijk tweet dat hij short is gegaan met Pharming op 14 september net na 12:00 op een koers van €1,28 tot €1,25 en dat die daar goed aan verdiend heeft getuige zijn vervolg tweet waarin hij vermeld dat hij de rit heeft gemaakt tot €1,20 - €1,13.

    Toeval bestaat niet wordt wel eens gezegd maar in dit geval, vult u het zelf maar in.....
  9. [verwijderd] 22 september 2018 11:42
    In deze blog, zie bijlage screenshot IEX blog Arend Jan Kamp van 14 september, vermeld AJK dat hij het hele Kempen rapport had en dat er dus geen sprake is van een zogenaamde A4tje dat toevallig op zijn bureau kwam aanwaaien. AJK heeft er doelbewust voor gekozen om op 14 september om 13:40 > 13:35 zich te beperken tot onvolledige berichtgeving door alleen het koersdoel van €0,60 en het verkoopadvies uit het Kempen rapport naar buiten te brengen. Een rapport notabene dat door Kempen & Co naar hun klant(en), die ervoor betalen, gestuurd is en derhalve wordt zo’n rapport ook niet gedeeld met de media of anderen, aldus PR Kempen&Co.

    Hetgeen AJK naar buiten bracht was misleidend omdat er belangrijke informatie is weggelaten uit het rapport en deze selectieve informatie is ook nog eens op een ongepast tijdstip (mid-beurs) naar buiten gebracht.

    Hierbij zijn door AJK diverse regels van de Wet op het Financiële Toezicht alsmede de Code voor de Journalistiek overtreden, meer hierover volgt zo....


  10. [verwijderd] 22 september 2018 11:54
    Heeft Arend-Jan Kamp in zijn rol van senior journalist/analist werkzaam voor IEX, de basisregels van de journalistiek in zijn boodschap van afgelopen vrijdag (voldoende) in acht genomen?

    Voor een ieder (voor-of tegenstander) zelf te beoordelen (ik zal u in deze post niet met elke regel lastig vallen):

    www.nvj.nl/ethiek/ethiek/code-journal...

    Code voor de journalistiek, door het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren (2008)

    Preambule
    Een betrouwbare en pluriforme journalistiek is van het grootste belang voor de democratische samenleving, die niet goed kan functioneren zonder geïnformeerde burgers en een vrije uitwisseling van ideeën. In die open samenleving komt de journalist het recht op vrije nieuwsgaring toe, én de verantwoordelijkheid het nieuws waarheidsgetrouw, onafhankelijk, fair en met open vizier te brengen.

    Waarheidsgetrouw
    1. Bij het doorgeven van nieuws neemt de journalist de werkelijkheid zoals hij die aantreft en waarneemt als uitgangspunt. De verificatie van feiten en de weergave van uiteenlopende meningen belichaamt het journalistieke streven naar objectiviteit.

    3. De journalist gaat zorgvuldig en integer te werk en geeft daarvan ook blijk in zijn berichtgeving door verantwoording af te leggen over zijn journalistieke methoden.

    9. De journalist die verwijst naar informatie van derden, door een ander medium als bron te noemen of door het aanbrengen van een hyperlink, doet dat openlijk en royaal, maar is daarmee niet per se verantwoordelijk voor de inhoud van de onderliggende informatie.

    Onafhankelijk
    10. De journalist verricht zijn werk in onafhankelijkheid en vermijdt (de schijn van) belangenverstrengeling.

    12. De journalist maakt geen misbruik van zijn positie.

    13. De journalist neemt geen materiële of immateriële vergoedingen aan die bedoeld zijn berichtgeving te beïnvloeden, te bevorderen of tegen te gaan.

    Fair
    14. Bij het verzamelen, selecteren en bewerken van nieuws gaat de journalist fair te werk.

    21. De journalist gebruikt geen privé-documenten tenzij de betrokkenen daarvoor toestemming hebben gegeven, of met de publicatie een groot maatschappelijk belang is gediend.

    22. De journalist van wie blijkt dat hij een onjuist bericht heeft gepubliceerd, zal een schadelijke onnauwkeurigheid, gevraagd of ongevraagd, op zo kort mogelijke termijn op royale wijze corrigeren.

    28. De journalist maakt geen gebruik van onrechtmatig door derden verkregen informatie, tenzij met publicatie daarvan een groot maatschappelijk belang is gediend.

  11. [verwijderd] 22 september 2018 11:55
    In de Wet op het financieel toezicht (‘Wft’) zijn regels gesteld ter voorkoming van marktmisbruik.
    Op basis van deze regels is het handelen met voorwetenschap en zogenaamde koersmanipulatie verboden.

    Artikel 5:58 lid 1 Wft stelt strafbaar:

    d) informatie te verspreiden waarvan een onjuist of misleidend signaal uitgaat of te duchten is met betrekking tot het aanbod van, de vraag naar of de koers van financiële instrumenten, terwijl de verspreider weet of redelijkerwijs moet vermoeden dat die informatie onjuist of misleidend is.

    Koersmanipulatie is een misdrijf. Het Openbare Ministerie kan een overtreder, al dan niet op aangifte van de AFM, strafrechtelijk vervolgen. De AFM houdt toezicht op de beurshandel en kan koersmanipulatie sanctioneren door bijvoorbeeld een boete op te leggen. De basisboete voor koersmanipulatie is EUR 2 miljoen. 
  12. Dikke Durk 22 september 2018 13:16
    @TechSpec

    Als AJK zijn info niet had gedeeld, maar in plaats daarvan short was gegaan en gewacht had totdat een ander het bericht had geplaatst (wat zeker binnen een uur zou zijn gebeurd) had hij een fortuin kunnen verdienen. Maar, in plaats van het onder de pet houden of alleen delen met zijn naaste collega's, doet die man zijn werk en dat doet hij nog goed ook. Hij heeft iedereen de kan geboden om kennis te nemen. Hij zou juist een pluim moet hebben!

    Jij wilt gewoon journalisten en analisten de mond snoeren die een mening of bericht verkondigen dat jou niet zint. Nou moet je dat zelf weten, maar kom niet aan met allerlei verhalen om dat te rechtvaardigen. Jij doet dit alleen maar om je gram te halen.

    Hoe ik dat zo zeker weet? Heel simpel: als AJK een bericht had gepost van een analist die vol lof een koersdoel had afgegeven van 6,- i.p.v. van het huidige kritische bericht met een koersdoel van 0,60 dan had jij helemaal niets gezegd...

    En nog wat anders, waarom zou een 28 jaar oud persoon van Roemeense afkomst nou geen goede analist kunnen zijn? Jij, discrimineert toch niet op leeftijd of etniciteit? Nog even en dan wil je hem ook een proces aan spannen..

  13. [verwijderd] 22 september 2018 13:29
    quote:

    Durk de baas yn it lizzende wurk schreef op 22 september 2018 13:16:

    @TechSpec

    Als AJK zijn info niet had gedeeld, maar in plaats daarvan short was gegaan en gewacht had totdat een ander het bericht had geplaatst (wat zeker binnen een uur zou zijn gebeurd) had hij een fortuin kunnen verdienen. Maar, in plaats van het onder de pet houden of alleen delen met zijn naaste collega's, doet die man zijn werk en dat doet hij nog goed ook. Hij heeft iedereen de kan geboden om kennis te nemen. Hij zou juist een pluim moet hebben!

    Jij wilt gewoon journalisten en analisten de mond snoeren die een mening of bericht verkondigen dat jou niet zint. Nou moet je dat zelf weten, maar kom niet aan met allerlei verhalen om dat te rechtvaardigen. Jij doet dit alleen maar om je gram te halen.

    Hoe ik dat zo zeker weet? Heel simpel: als AJK een bericht had gepost van een analist die vol lof een koersdoel had afgegeven van 6,- i.p.v. van het huidige kritische bericht met een koersdoel van 0,60 dan had jij helemaal niets gezegd...

    En nog wat anders, waarom zou een 28 jaar oud persoon van Roemeense afkomst nou geen goede analist kunnen zijn? Jij, discrimineert toch niet op leeftijd of etniciteit? Nog even en dan wil je hem ook een proces aan spannen..

    Het verspreiden van verkregen nieuws, wel of niet juridisch toelaatbaar, staat hier niet ter discussie.
    Het weglaten van belangrijke informatie wel!
  14. [verwijderd] 22 september 2018 14:36
    Fundamentele analyse, of hoe je het ook noemen mag, het is gewoon een rommeltje! Nooit eens met elkaar, veel discussie vooraf, maar vooral achteraf….
    Maargoed, daar zijn jullie zelf ook al achter!.. En winsten?.., ach je weet zelf...

    De belangrijkste informatie is gewoon te vinden in waar het allemaal gebeurt, de grafiek. Maak de getallen die daarmee gepaard gaan je eigen in plaats van de cijfers die rondom een aandeel, of bedrijf, zweven en het is opgelost! Wat zou dat een verademing zijn, nooit meer van dat oeverloos dom gelul wat nergens toe leidt!, beter voor jullie, en de lezer in het algemeen..
  15. .kees 22 september 2018 15:55
    quote:

    ffff schreef op 21 september 2018 16:57:

    Wie wil mij vandaag of morgen eens raad geven.

    Ik ben een computeranalfabeet en weet niet precies wat mij de laatste dagen overkomt:

    Sinds enkele dagen verschijnt er in dit " schrijfblokje" een reclamefilmpje van de Donau in Oostenrijk.

    Ik dacht in mijn onbekendheid met computergedoe dat ik een virus had....

    Maar na het zien van het filmpje, reclame voor de Donau, kan ik, denk ik, plots wel reageren.

    Is het nu precies de bedoeling dat je eerst die reclamefilmpjes bekijkt en dat je pas daarna kunt reageren, want ik dacht al een paar dagen dat ik een soort van vervuilende virus op deze website had zitten.

    Dank voor jullie uitleg. Ik ben benieuwd hoe het morgen gaat…

    Peter
    Is dat wellicht reclame die je te zien krijgt als je geen premium iex hebt Peter?
  16. [verwijderd] 22 september 2018 17:04
    Reclame, dat moet je niet willen… Daar is een oplossing voor, een adblocker. Die blokkeerd precies wat ze je via IEX media proberen op te dringen, of aan te smeren!
    Brengt rust in je tent, waar die ook staat, het is al druk genoeg met al die cijfertjes en nieuwtjes die opgezogen, moeten.., worden!...
44 Posts
Pagina: «« 1 2 3 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links