Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming september 2018

15.870 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 ... 790 791 792 793 794 » | Laatste
Biffy
1
Gelukkig wordt er ook nog in iets positievere bewoording en met wat meer realiteit van de dag en naar de toekomst van Pharming gekeken en geschreven. Het is maar net hoe je nieuws wilt brengen.

www.biospace.com/article/fd1a-fda-req...
[verwijderd]
0
640 miljoen aandelen X 77 cent (waar niemand morgen op hoopt)
betekend toch nog een bedrijfswaarde van 493 miljoen Euro

Nu kan iedereen verder in discussie gaan of Pharming 493 miljoen Euro waard is.

Lijkt me verstandig om de resultaten van Basel eerst op zwart-wit te hebben.

Hoe heeft het allemaal tot zover kunnen komen...….. TRIEST :-((
Matthijs1975
1
quote:

BW2017 schreef op 19 september 2018 21:59:

[...]

Nee morgen gaat het gewoon omhoog einde van de dag staan wij zeer zeker hoger.

Dit was al ingeprijst vandaag, en lees de laatste berichten in de Telegraaf .
Dat zijn de kenners in de wereld daar moet je je info uithalen.
Ik heb even terug zitten lezen maar de eerste keer dat er over het nieuwe koersdoel van Kempen iets te lezen is is na beurstijd. Dat nieuwe advies zit dus nog niet in de koers.....
[verwijderd]
1
quote:

ludwig mack schreef op 19 september 2018 21:36:

voor de oude garde; marcel wijma, die naam heb ik vaker ivm pharming gehoord: welke rol had hij toen, rond de eerste procedure en afwijzing fda?
beur, weet jij het, ben je er nog? of iemand?

Ach ja Ludwig oude tijden :) Marcel noemde Pharming in augustus 2006 in een artikel van zijn hand een "Farce" waarop ik als volgt reageerde:

Da’s dus klaar als een klontje duidelijk, Marcel.
Maandag loop jij linea recta naar de koffiekamer van IEX (neeee, niet die virtuele), waar die kopjesredacteur het grootste gedeelte van de dag uithangt en geeft hem een welgemikt knietje dat via allerlei opgekropte energiebanen rechtstreeks uit de diepste gronden van je hart komt!
Wanneer het echter zo is dat jij best wel achter die, slechts een ranzige tabloid waardige, aanhef van je artikel kunt staan, krijg ook jij er van mij hierbij virtueel eentje.
Want, al of niet de bedoeling van de kopjesredacteur, de toon was meteen lekker gezet.

Een aantal jaren geleden herinner ik me van jouw hand een uitstekend geschreven rapport over Pharming. De strekking was positief.
Jouw optimisme kwam einde 2004 nog meer naar voren in de aankondiging dat (ik parafraseer) :” Pharming vòòr einde januari meerdere partnerschappen zou afsluiten, waaronder een Italiaans”. Alle Pharmingers blij!
Die partnerschappen kwamen er niet en jij stond als Pharming protagonist eigenlijk lelijk te kijk. Vanaf die dag meen ik een steeds verdere terughoudendheid ten opzichte van Pharming bij jou te hebben bespeurd. Zeker ook nadat je bij SNS bent gaan werken.

Het artikel van deze middag is voor mij niet het beste uit jouw collectie. Ik dacht bij lezing op het Pharmingforum in eerste instantie dat het hier gezien de taalfoutjes en de wat gemakzuchtige verteltrant om een bijdrage van een medeforumlid ging. Het maakt op mij de indruk eventjes in elkaar geflanst te zijn.
Waardoor je naar de mening van nogal wat forumgangers, (over)alert op de vermeende relatie Wijma/SNS /Jerini, helaas bent blijven steken in tendentieus ogende berichtgeving.
Jouw intentie kwam sterker naar voren in het antwoord dat je een Pharmingbelegger gaf op zijn mailtje: “Ik heb inderdaad mijn mening over dit fonds drastisch bijgesteld nadat bij mij een paar alarmbellen zijn gaan rinkelen”.Maar : “Drastisch bijgesteld”. “ Alarmbellen”. Dat is andere koek dan “kanttekeningen “ waarover je spreekt in je column.
Dat is niet minder dan een regelrechte waarschuwing aan het adres van de aandeelhouders.

Representeert de aanhef van jouw artikel dus toch jouw intenties en de strekking? Is Pharming niet meer dan een farce? Of kun je toch wat preciseringen aanbrengen en aangeven of alle punten die je noemt in je column bij jou de alarmbellen even hard deden rinkelen. Is er naar jouw mening een gerede kans dat Pharming de korte termijn –bijv 2 jaar- niet meer zal overleven? Of op middellange of lange termijn? Of dat het altijd of voorlopig een onderneming blijft met structureel te weinig inkomsten? En dus een navenante slechte koersontwikkeling, laat staan een dividenduitkering
Mijn kritiek is eigenlijk dat je door middel van dit stukje inderdaad veel alarmbellen hebt laten rinkelen, weliswaar hebt aangegeven waar de pijnpunten liggen maar daarin in veel te oppervlakkig blijft. Wanneer je zulk zwaar materiaal aan woorden laat aanrukken moet je dit, gezien de te verwachten reacties, ook degelijk onderbouwen. En eigenlijk leent een column zich hier niet voor.

De recente berichtgeving vanuit Pharming ervaar ik niet äls “met een kluitje in het riet sturen”.
Ik ben juist erg blij dat Pharming na een paar jaar berucht slechte communicatie ons beter op de hoogte houdt van de ontwikkelingen bij het bedrijf. Ook dus van een acceptatie van de Rhucin-dossiers door de EMEA en van de bekendmaking van de naam. Voor mij geen triviale informatie.

Ik kan me niet voorstellen dat er, zoals jij stelt, een weldenkend mens is die gelooft dat Rhucin nog dit jaar op de markt komt. Alleen al procedureel-technisch gezien onmogelijk
Het jaar dat je denkt dat er nog nodig zal zijn, is denk ik geen verkeerde inschatting (90 dagen opinievorming, december opinie van de COMP, 2 à 3 maanden later goedkeuring Europese Commisie, met tot slot een aantal maanden om het product op de markt te brengen). Rekeninghoudend met additionele vragen, ondanks de protocol assistance van de EMEA , kom je dan inderdaad uit op ongeveer 1 jaar.
Maar wat is nu in dit stadium eigenlijk nog de betekenis van 1 jaar? Maak je je zorgen over de terugverdientijd van het product? Ik ben op dit moment gelukkig met het feit dat Pharming daadwerkelijk gefiled heeft voor Market Approval. Het tijdspad wordt nu pas echt zichtbaar!

Jerini ligt inderdaad op de loer maar zal pas in het vierde kwartaal gaan filen. Ok, bij een vlekkeloze procedure maken zij alsnog de kans op een gelijke finish of zelfs om er eerder te zijn maar voorlopig liggen zij nog een aantal maanden achter.
Neem je alleen Europa in ogenschouw of betrek je ook de Noord-Amerikaanse aspiraties van Pharming bij je overwegingen? Het is je uiteraard bekend dat Pharming ook snel op de markt wil /zal zijn in de USA en Canada. En dat de FDA procedure – ook al door het ‘meenemen van Europese proefpersonen’- relatief snel zal kunnen verlopen.
En uiteraard weet je dat Lev bijvoorbeeld werkt aan ‘niet meer dan’ een verbeterd, bestaand en bloodbased product met de bekende nadelen die er aan kleven zoals beschikbaarheid van voldoende donoren en de kans op het doorgeven van prionen/virussen.
En dat er bij de trials sprake was van bijwerkingen bij de producten van Dyax en ook in lichte mate bij die van Jerini. En dat Rhucin vlekkeloos werkt.

Het blijft erg jammer dat Pharming nog steeds geen echt mooie partnerschappen heeft kunnen afsluiten De deal met het Paul Fund riekt naar een noodgreep en is niet op alle punten even helder.
Twee miljoen terugbetalen in 2007 is nog overzichtelijk maar 10 miljoen ophoesten in 2008 is voor Pharming inderdaad geen kattepis.
Maar een momentane kaspositie van ca 50 miljoen, de eerste inkomsten uit Rhucin in 2007, inkomsten uit compassionate use gebruik, geprognosticeerde inkomsten uit licenties, zorgen voor een buffertje. En een extra emissietje is sinds de laatse aandeelhoudersvergadering ook geen probleem meer (zei hij wat zuurtjes)

Last but not least: wie weet wat recombinant lactoferrine, dat je merkwaardig genoeg vergeet te vermelden, tegen die tijd al zal opleveren? Of ben je daar ook wat somber over?

Aan de hand van een farma-economische analyse kan bepaald worden welke prijsstelling gerechtvaardigd is voor een nieuw preparaat. Deze prijs hangt af van een veelvoud van factoren waarbij ik hier concurrentie, effectiviteit, bijwerkingen en toedieningsvorm wil noemen.
De vooralsnog uitstekende en veilige werking van Rhucin heb ik net aangestipt. Bij voorschrijvers en patiënten raakt dit snel bekend.
T.o.v. Dyax en Jerini met hun subcutane zelftoediening is Pharming qua gebruikersvriendelijkheid in het nadeel. Wanner Rhucin poliklinisch toegediend moet worden werkt dit uiteraard ook kostenverhogend.

Over de prijsstelling van de rec1Inh heb ik de laatste jaren schattingen voorbij zien vliegen van 2000 euro (RABO Securities) via 3000 euro (bij dat bedrag zou Kempen een koersdoel van 11 euro hanteren) tot 3000-5000 euro (zouden afkomstig zijn van Pharming zelf).
Gunba
0
Angst is de vijand van prestaties op termijn...aldus Buffet.

Pharming is gewoon een prima bedrijf. Geduld!
[verwijderd]
1
vervolg posting augustus 2006:

Over de prijsstelling van de rec1Inh heb ik de laatste jaren schattingen voorbij zien vliegen van 2000 euro (RABO Securities) via 3000 euro (bij dat bedrag zou Kempen een koersdoel van 11 euro hanteren) tot 3000-5000 euro (zouden afkomstig zijn van Pharming zelf).
Jij stelt in je artikel dat een prijs van 1500 euro reëler is. Dit zou ook het bedrag zijn waar Jerini mee werkt. Aangezien een farma-economische analyse gebaseerd is op aannamen maak je hier dus in feite een aanname van aanname. Met andere woorden: hoe hard is dit cijfer? Impliceert het dat de prijs van de concurrentie de enige factor is waar je rekening mee houdt en je de producten van Jerini en Pharming als (nagenoeg) gelijkwaardig ziet?

Dat Pharming niets zegt over de risico’s dat het middel niet wordt vergoed ligt voor de hand. Er zal ook door de verzekeraars best gesteggeld gaan worden over die vergoeding maar ook die verzekeraars weten wat het momentaan kost om een HAE-patiënt jaarlijks aan het infuus met een bloodbased product te leggen.

Met je opmerkingen betreffende het management ben ik het in het algemeen roerend eens, al zijn je voorstellen tot verbetering wel erg rigoureus.
Mijns insziens wreekt zich vooral hier het feit dat Pharming wordt geleid door iemand die zich doorgaans niet op de basis maar in Londen ophoudt. Niet erg bevorderlijk voor een bedrijf in volle ontwikkeling, dat bezig is zijn identiteit te vinden. De perikelen met het personeel rond de overname van DNAge zijn misschien hier ook wel op terug te voeren.
En goede puinruimer als Pinto bewezen heeft te zijn, hoeft uiteraard nog niet de juiste man te zijn voor de fase waarin Pharming momenteel verkeert. Vooral opmerkelijk blijft dat een van zijn toegedichte kwaliteiten, het kunnen aangaan van allianties en smeden van partnerschappen maar niet tot uiting wil komen.
Bij het eerste echt serieuze partnerschap wordt Pharming ook voor mij wat minder een hoogrisicofonds : het vormt het bewijs dat je serieus genomen wordt in het farmaceutisch wereldje.
Groet Beur
[verwijderd]
0
quote:

Pommeke schreef op 19 september 2018 20:52:

[...]

Angsthaas is uitgestapt
De stoere, koopt bij
in enkel minuten schiet de koers naar 1,75
Wie wint er dan ???

ik denk dat je het sommetje niet snapte. aandelen waren 1000 euro per stuk. als de koers naar 1,75 schiet dan is de stoere wel heel erg zielig.

eerst goed lezen, he?
csibravo
0
Iemand bij de tour geweest? Wat zei de CEO over de ontwikkelingen van de afgelopen 4 dagen?
ff_relativeren
2
quote:

Wittman schreef op 19 september 2018 22:07:

Ik ga nog steeds niet uitstappen. De rationaliteit is volledig zoek. Het voelt bijna als diefstal, de abnormale wijze waarop een stabiele koers wordt neergehaald. Wellicht heb ik nog veel te leren op de beurs, maar dit voelt allemaal erg vreemd aan.
@ Wittman,

over welke stabiele beurskoers heb jij het ? Om het met een plaatje te laten zien,
heb ik de 5-jaars koersgrafiek gepakt en er enkele lijnen in getrokken.
De digitale lijnen lopen langs de historische koersen.
De 2 horizontale lijnen laten de 2 Kempen-advieskoersen zien (€ 0,60 en € 0,40).

Deze grafiek laat je 3 dingen zien :

1. Er was een stabiele neergang tussen voorjaar 2014 en zomer 2016 ;
2. Er was een stabiele opgang tussen voorjaar 2017 en zomer 2017 ;
3. Het nieuwe koersdoel van € 0,40 is veel logischer dan het eerdere van € 0,60.

De bijlage :

Bijlage:
BW2017
0
quote:

ff_relativeren schreef op 19 september 2018 22:31:

[...]
@ Wittman,

over welke stabiele beurskoers heb jij het ? Om het met een plaatje te laten zien,
heb ik de 5-jaars koersgrafiek gepakt en er enkele lijnen in getrokken.
De digitale lijnen lopen langs de historische koersen.
De 2 horizontale lijnen laten de 2 Kempen-advieskoersen zien (€ 0,60 en € 0,40).

Deze grafiek laat je 3 dingen zien :

1. Er was een stabiele neergang tussen voorjaar 2014 en zomer 2016 ;
2. Er was een stabiele opgang tussen voorjaar 2017 en zomer 2017 ;
3. Het nieuwe koersdoel van € 0,40 is veel logischer dan het eerdere van € 0,60.

De bijlage :

Logisch in de zin dat Pharming toen nog amper winst maakte ? En nu wel?
[verwijderd]
0
quote:

Matthijs1975 schreef op 19 september 2018 22:26:

[...]

Ik heb even terug zitten lezen maar de eerste keer dat er over het nieuwe koersdoel van Kempen iets te lezen is is na beurstijd. Dat nieuwe advies zit dus nog niet in de koers.....
Artikel door FD rond 18.00u gepubliceerd.
[verwijderd]
0
quote:

ff_relativeren schreef op 19 september 2018 22:31:

[...]
@ Wittman,

over welke stabiele beurskoers heb jij het ? Om het met een plaatje te laten zien,
heb ik de 5-jaars koersgrafiek gepakt en er enkele lijnen in getrokken.
De digitale lijnen lopen langs de historische koersen.
De 2 horizontale lijnen laten de 2 Kempen-advieskoersen zien (€ 0,60 en € 0,40).

Deze grafiek laat je 3 dingen zien :

1. Er was een stabiele neergang tussen voorjaar 2014 en zomer 2016 ;
2. Er was een stabiele opgang tussen voorjaar 2017 en zomer 2017 ;
3. Het nieuwe koersdoel van € 0,40 is veel logischer dan het eerdere van € 0,60.

De bijlage :

AB ,
en is exact mijn 19 cent op 640 miljoen aandelen.
BW2017
0
quote:

Matthijs1975 schreef op 19 september 2018 22:26:

[...]

Ik heb even terug zitten lezen maar de eerste keer dat er over het nieuwe koersdoel van Kempen iets te lezen is is na beurstijd. Dat nieuwe advies zit dus nog niet in de koers.....
Dat is onzin van je.

Het oude advies kon je ook nergens vandaan halen en toen kwam het naar buiten via klanten , hun laten dat rapport namelijk alleen aan hun klanten zien. En toen reageerde het ook op de dag zelf !
BW2017
0
quote:

Beur schreef op 19 september 2018 22:36:

[...]Artikel door FD rond 18.00u gepubliceerd.
Kempen is toch geen FD.

Zijn beide onafhankelijk ik ga er toch echt vanuit dat Fd een artikel schrijft en daar de info van die dag inbetrekt.
Of bellen ze om 10 voor 6 op naar Kempen geef even een nieuw koersdoel.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

BW2017 schreef op 19 september 2018 22:40:

[...]

Kempen is toch geen FD.

Zijn beide onafhankelijk ik ga er toch echt vanuit dat Fd een artikel schrijft en daar de info van die dag inbetrekt.
Of bellen ze om 10 voor 6 op naar Kempen geef even een nieuw koersdoel.
Nog maar eens een keertje geplaatst dan maar met daarbij de opmerking dat het FD dit koersdoel niet uit haar duim zal zuigen.Kempen zal dit in de loop van de dag gecommuniceerd hebben.

Pharming daalt met meer dan 20% op Amsterdamse beurs

De Amsterdamse index van hoofdfondsen sloot woensdag nagenoeg onveranderd, maar dat betekende niet dat het een saaie dag was op de Amsterdamse beurs. Aan het einde van de dag stonden er behoorlijk wat grote koersuitslagen op de borden.

Grote blikvanger was biotechbedrijf Pharming. Maar liefst 20,5% ging er van de koers af nadat het bedrijf bekend had moeten maken dat de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) een brief had gestuurd. Die bevatte slecht nieuws. De FDA vraagt om 'een aanvullend klinisch onderzoek' van Ruconest, Pharmings belangrijkste geneesmiddel dat de koers van het fonds sinds vorig jaar flink heeft opgestuwd. Pharming-topman Sijmen de Vries spreekt in een persbericht van een tegenslag, 'zij het een beperkte'.

Vanaf afgelopen vrijdag was de koers al flink gedaald, nadat een analist van Kempen een verkoopadvies had gegeven met een koersdoel van €0,60. Woensdag verlaagde diezelfde analist zijn koersdoel naar €0,40. Het aandeel sloot op €0,77.
Derwing
1
Ik ben vooral bang dat er een nieuwe emissie nodig zal zijn, er is immers zeker een jaar uitstel waarbij allerlei aanvullende tests nodig zijn. Dat gaat natuurlijk geld kosten. Maar ik ben niet goed op de hoogte van de hoeveelheid cash bij Pharming in relatie tot de kosten voor deze extra onderzoeken. Totdat hier duidelijkheid over is ga ik mijn handen er niet aan branden.

Wittman
0
quote:

ff_relativeren schreef op 19 september 2018 22:31:

[...]
@ Wittman,

over welke stabiele beurskoers heb jij het ? Om het met een plaatje te laten zien,
heb ik de 5-jaars koersgrafiek gepakt en er enkele lijnen in getrokken.
De digitale lijnen lopen langs de historische koersen.
De 2 horizontale lijnen laten de 2 Kempen-advieskoersen zien (€ 0,60 en € 0,40).

Deze grafiek laat je 3 dingen zien :

1. Er was een stabiele neergang tussen voorjaar 2014 en zomer 2016 ;
2. Er was een stabiele opgang tussen voorjaar 2017 en zomer 2017 ;
3. Het nieuwe koersdoel van € 0,40 is veel logischer dan het eerdere van € 0,60.

De bijlage :

Ik hoor u, maar wat met de recente omzetstijging en winstgevendheid? En een jaartje boven 1 euro noem ik stabiel, maar ik kan begrijpen dat dit voor de ZLT'er niet noodzakelijk zo is.
15.870 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 535 536 537 538 539 540 541 542 543 544 545 ... 790 791 792 793 794 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 12:39
Koers 0,915
Verschil +0,015 (+1,61%)
Hoog 0,923
Laag 0,905
Volume 1.936.883
Volume gemiddeld 6.940.923
Volume gisteren 6.570.354

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront