Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Staking ontregelt postbezorging PostNL

Lees over dit aandeel ook

  1. 17 apr Slotcall: AEX is het kneusje van Europa, met dank aan ASML 7
  2. 26 feb Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Toekomstbeeld 19 september 2018 13:43
    19 september 2018


    Beste leden van de Bond van Post Personeel,

    Eerder hebben wij jullie op de hoogte gebracht over het standpunt dat wij als BVPP achter het advies staan van de Ondernemingsraad Productie (OR) met betrekking tot de combibundel. Zoals jullie weten heeft de OR (bestaande uit leden van de BVPP, FNV en CNV) in mei jl. bij PostNL aangegeven dat de combibundel alleen kan worden ingevoerd als het bedrijf voldoet aan de voorwaarden die door de OR zijn gesteld.

    Geen overcompleet Eén van de voorwaarde die de OR heeft gesteld aan PostNL is, dat er geen overcompleet ontstaat onder de voorbereiders van wie het werk afneemt. Gelet op het vele werk dat voorhanden is bij PostNL moet het mogelijk zijn om medewerkers van wie het werk afneemt desnoods te (her)plaatsen op andere banen binnen PostNL. De OR maar ook de BVPP maakt zich hier hard voor. Als BVPP zullen we het dan ook niet pikken dat er overcompleet ontstaat en er gedwongen ontslagen vallen door de invoering van de combibundel.

    Invoering combibundel Natuurlijk snappen wij dat niet iedereen staat te juichen bij de invoering van de combibundel. Maar zoals jullie weten neemt het volume van de post nog steeds af in de briefpostmarkt met ca. 10% per jaar én de concurrentie neemt toe in deze krimpende markt. PostNL heeft zelfs in het tweede kwartaal verlies gedraaid. De politiek is zich aan het buigen over verdergaande samenwerking tussen PostNL en Sandd (consolidatie), maar voorlopig is er nog niets concreets gebeurd.

    Hoe spijtig het dan ook is, er zullen maatregelen genomen moeten worden om het bedrijf en de werkgelegenheid op termijn in stand te houden. En een van de maatregelen is de invoering van de combibundel. Niet leuk, maar echt wel noodzakelijk. Wordt de combibundel in jouw gebied ingevoerd, dan zal de OR eerst samen met het management vaststellen of er wordt voldaan aan de door OR gestelde voorwaarden. Wordt er niet voldaan aan de voorwaarden dan wordt de combibundel niet ingevoerd.
  2. forum rang 4 Toekomstbeeld 19 september 2018 13:43
    Meldpunt combibundel Uiteraard moet er een werkbare situatie blijven bestaan voor de medewerkers die geraakt worden door de invoering van de combibundel. Per 1 oktober 2018 hebben wij voor al onze leden een meldpunt combibundel ingericht op onze website (www.bvpp.nl). Hier kun jij als lid terecht als de invoering van de combibundel tot problemen leidt. Bijvoorbeeld omdat de aanlevertijden later worden, het postvest toch verplicht zou zijn (wat niet zo is, er zijn ook nog drie andere manieren voor bezorgen met de combibundel), de werkdruk toeneemt, lichamelijke klachten door het postvest, meer dan gemiddeld 3-5 herstelmoment in je bundel, het langer bezig zijn en die tijd niet betaald krijgen enzovoort. Meld je problemen bij ons en wij pakken ze op richting PostNL en koppelen het resultaat terug aan jou.




    Staking Wij houden niet van populistische taal die de oproep tot staken moet aanwakkeren. Graag houden we ons bij de feiten in de communicatie richting onze leden. Wij zijn het niet eens met FNV om het bedrijf (verder) in de problemen te brengen door nu een staking uit te roepen. Staken vinden wij een uiterst middel en zullen we als BVPP dan ook alleen inzetten als het echt noodzakelijk is om iets af te dwingen bij de werkgever. De zaak over de combibundel is een OR-aangelegenheid en moet binnen de OR afgehandeld worden. Naast leden van de BVPP zitten er ook leden van FNV en CNV in de OR, die allemaal betrokken zijn bij de eerder gestelde voorwaarden waaronder de combibundel kan worden ingevoerd. Overigens getuigt het van weinig respect dat FNV in haar communicatie roept dat leden van andere bonden ook moeten gaan staken en dat ze dan maar lid moeten worden van de FNV.

    Oproep Ja, er speelt veel bij PostNL. We snappen dat medewerkers reorganisatie moe worden in deze postmarkt die met toezicht van de overheid als een citroen uitgeknepen wordt. Wij zijn voor gezonde arbeidsvoorwaarden en werkgelegenheid, ook op de langere termijn. Het is belangrijk dat jij als medewerker met plezier je werk kunt doen. We begrijpen ook dat je weleens denkt: wat is de OR aan het doen en wat is de vakbond aan het doen? Wie is waar mee bezig? Er spelen heel veel issues op dit moment: invullen van vacatures, de daarmee samenhangende werkdruk, geen vrij kunnen krijgen, moeten overwerken et cetera. Wij gaan graag namens onze leden in gesprek met PostNL en of dit nou via de OR of de vakbond moet, dat mag voor jou niet uitmaken, dat zoeken wij voor je uit. Wij pakken het op en koppelen het resultaat aan jou terug. Laat weten wat jou bezighoudt, door een mail te sturen aan de BVPP via secretariaat@bvpp.nl. Zijn er problemen op jouw locatie of jouw depot, laat het ons ook weten dan komen we langs voor een gesprek met jou en je collega’s.

    Met vriendelijke groet,




    Cor Verbogt Bond van Post Personee
  3. forum rang 4 Toekomstbeeld 19 september 2018 14:09
    De FNV is een kat in het nauw. Zelf draaien ze zwaar verlies op hun begroting, ledenaantallen dalen en grote dure nieuwe kantoren gebouwd.

    Zie wat ze proberen te doen. Opportunistisch populistisch gedrag om leden te werven.

    Staking
    Wij houden niet van populistische taal die de oproep tot staken moet aanwakkeren. Graag houden we ons bij de feiten in de communicatie richting onze leden. Wij zijn het niet eens met FNV om het bedrijf (verder) in de problemen te brengen door nu een staking uit te roepen. Staken vinden wij een uiterst middel en zullen we als BVPP dan ook alleen inzetten als het echt noodzakelijk is om iets af te dwingen bij de werkgever. De zaak over de combibundel is een OR-aangelegenheid en moet binnen de OR afgehandeld worden. Naast leden van de BVPP zitten er ook leden van FNV en CNV in de OR, die allemaal betrokken zijn bij de eerder gestelde voorwaarden waaronder de combibundel kan worden ingevoerd. Overigens getuigt het van weinig respect dat FNV in haar communicatie roept dat leden van andere bonden ook moeten gaan staken en dat ze dan maar lid moeten worden van de FNV.
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

PostNL Koninklijke

1,225 17:35
-0,016 -1,29%
Premium

Het is water naar de zee dragen: prognose PostNL valt vies tegen

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links