Vastned « Terug naar discussie overzicht

Forum Vastned geopend

2.233 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
pielsje
0
junkyard
0
Aat van Herk zal een mooie dag beleven, waarin het vermogen hard is gegroeid. De twee grootste stijgers van vandaag zijn Galapagos (+17,6%) en Vastned (+7,8%).

Het 10% belang in Galapagos is nu ruim 500 miljoen euro waard, bijna gelijk aan de volle market cap van Vastned. Daarmee wil ik niet zeggen dat van Herk nu Vastned wil oppikken. Inkopen via dezelfde entiteit tot boven de 30% levert als nadeel op dat AFM verplicht stelt dat een openbaar bod volgt tegen billijke prijs (= hoogste prijs die door de bieder in het jaar voorafgaand aan de aankondiging van het verplichte bod is betaald = 40+) en daarna ook een overnamepremie moet worden betaald aan converteerbare obligatiehouders (bij bieding voor april 2019).

Als ik van Herk was en Vastned zou willen oppikken, dan zou ik niet de volle mep (40+) willen betalen. Beleggers eerst wat zand in de ogen strooien door een deel van de aandelen te verkopen (25% melding), en hierna in slappe markten profiteren van lagere koersen door via verschillende B.V.'s aandelen in te kopen. Daarbij zou ik ook aandelen Vastned Belgium inkopen, aangezien dit een zeer onhandige structuur is, en dit aandeel ook tegen een mooie discount noteert. Medio 2019, ruim een jaar na inkopen op 40+ (dit geldt niet langer voor het billijke bod) en na aflossing van de converteerbare obligatie, zou ik een laatste plukje inkopen (40-) vanuit Van Herk Investments B.V., waarna een openbaar bod (40-) kan worden gedaan. De aandelen van de verschillende B.V.'s kunnen dan worden aangeboden aan Van Herk Investments B.V., dit toont het succes van het openbare bod, waarna deze door van Herk gecontroleerde entiteiten een mooi boekwinstje kunnen noteren en aandeelhouders die mogelijk dwarsliggen gedwongen kunnen worden uitgenomen (ivm hoge acceptatiegraad openbare bod).

Dit is een fantasierijk verhaal van mij, neem dit dus niet aan. Ik weet bijvoorbeeld niet of het aankopen via verschillende door van Herk gecontroleerde B.V.'s buiten AFM toezicht mogelijk is, of dat deze belangen moeten worden opgeteld bij het belang van Van Herk Investments B.V.. Daarnaast zou het ook mogelijk zijn dat van Herk zich als passieve belegger in Vastned opstelt, of dat van Herk laatst toevallig geld nodig had voor een nieuwe auto waarna het Vastned belang tot beneden de 25% daalde.

Dat van Herk voor juni 2019 een openbaar bod doet, lijkt mij vrijwel zeker uitgesloten, vanwege de converteerbare obligatie en het hogere benodige billijke bod.

Met de volumes van afgelopen dagen, ben ik benieuwd naar de AFM meldingen die volgen. Het mooist zou zijn als Vastned meldt eigen aandelen ingekocht te hebben laag in de 30, levert een mooie boekwinst en verhoging van het resultaat per aandeel. Ook de directie kan aandelen inkopen, de CEO heeft al een flink pakket in bezit (66.581 aandelen). Toch zie ik liever dat directie vanuit Vastned (voor aandeelhouders) actie onderneemt op dit koersniveau, dan voor zelfverrijking te kiezen op dit niveau (waarvoor ze zelf verantwoordelijk zijn). Of anders graag de aandacht verleggen naar het verhuren of verkopen van winkelpanden (> Calle Serrano 36!).

Onee, dat verhuren doet Vastned niet zelf, Cushman & Wakefield (tevens Vastned taxateur van het vastgoed in Madrid) is hier nu voor ingehuurd:

inmobiliaria.cushmanwakefield.es/en/p...

Ik vraag mij wel af wat de Vastned organisatie (42 FTE) uitvoert, nu in deze markt geen geschikte panden te vinden zijn om aan te kopen, en verhuringen (eerste halfjaar 2018 slechts 43 contracten = 1 contract per FTE per halfjaar) grotendeels via verhuurmakelaars worden gerealiseerd.
am1993
0
Goed verhaal Junkyard. Denk er nagenoeg het zelfde over. De namen van degenen die dit spelletje hebben gespeeld zijn blijkbaar bekend (zie eerdere posts), dus ik denk dat ik daar mijn ruim 36K verlies op mijn turbo's maar eens even ga aftikken:). Wonen blijkbaar bij mij in de stad. Het uitblijven van een reactie van het management van Vastned de afgelopen week op dit extreme gedoe vond ik inderdaad ook opvallend. Had ik toch wat anders ingeschat. Puntje er af, zal ik maar zeggen.
am1993
0
Toch zou ik wat voorzichtig zijn met Hoera roepen, want de US beurzen zijn nog helemaal niet gecorrigeerd. Sterker nog, die tikken ATHs. Als daar een correctie komt (meestal september/oktober) dan kan de AEX toch nog aardig naar beneden en gaat de rest mee. Een lange adem tot medio 2019 is voor Vastned wel nodig, lijkt mij, zeker gelet op de conversiekoers + extra boete van de converteerbare obligatielening.
[verwijderd]
0
quote:

junkyard schreef op 12 september 2018 21:33:

Met de volumes van afgelopen dagen, ben ik benieuwd naar de AFM meldingen die volgen.
BlackRock verkleint belang in Vastned
(ABM FN-Dow Jones) BlackRock heeft een kleiner belang in Vastned Retail gemeld. Dit bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 10 september 2018.

BlackRock meldde een kapitaalbelang van 4,98 procent met een stemrecht van 5,30 procent.

Op 25 april dit jaar meldde BlackRock nog een kapitaalbelang van 5,75 procent met een stemrecht van 6,37 procent.
am1993
0
Tja, die 0,8% van Black Rock stelde natuurlijk niet echt veel voor en misschien hadden ze daar niet door dat er een spelletje werd gespeeld. Hoewel? Het was in ieder geval een of misschien wel 2 dagen voor het dieptepunt. Vandaag leuke omzet >50.000 stuks. Alleen die daling op het laatste moment van 33,40 naar 33,15 met zowat 12.500 (!!) stuks vond ik wel opvallend. Moet er iemand nog wat kwijt of zo?
[verwijderd]
0
Het is de vraag of het bij die 0,8 blijft. Een belang van ruim 5% verkoop je niet zomaar in een dagje of wat.
Marco19
0
Lekker onderhands verkopen aan een vriendje van Herk ca 2,99%, blijf je onder de meldingsgrens.

Am1993 nog aandelen of turbo’s ingekocht??
am1993
0
quote:

Marco19 schreef op 13 september 2018 20:40:

Am1993 nog aandelen of turbo’s ingekocht??
Nee, ik kijk het nog even aan. Normaliter moeten de US beurzen rond deze tijd nog een correctie laten zien van een procentje van 5-10% om weer verder op te kunnen stomen, maar ze staan op een ATH. Komt altijd onverwacht en dan gaan we in de EU nog even mee naar beneden. Ik verwacht dat de AEX dan naar de bodem gaat van circa 506. Dan gaat de rest gewoon mee, dus vastned ook. Dan stap ik weer in. Het kan verkeren, dus mocht dat niet zo zijn, dan stap ik weer in als de TA daar aanleiding voor geeft. Mijn eerder gemelde verlies is voortgekomen, omdat ik die signalen (dag-weekstatistieken), tegen beter weten in, heb genegeerd. Eigen schuld dikke bult. Voor mij dan. Dus even langs de zijlijn. Zodra ik weer wat doe, meld ik het.
am1993
0
Dat was ook de reden waarom ik er voor september weer uit wilde, maar tegen eind augustus stond Vastned op een bodem (circa 36,60), dus ik dacht dat ik nog wel even (weekje of zo) kon blijven zitten om het nog even aan te zien. TA curves lieten toen al een daling zien en daar had ik dus gewoon naar moeten luisteren, want daarna "donderde" de koers in elkaar en werden de SLs van mijn toch wel deep in the money turbo's geraakt. In de aanloop daartoe bleef ik zitten, want "knippen en scheren" hoort bij beleggenen bovendien was het nog een papieren verlies, dus was alleen een lange adem nodig. Dacht ik. Niet dus.
Weer wat geleerd. Vandaar dus dat ik er met mijn aandelen de dag na aankoop er weer als een speer uit was en 1,5% pakte in plaats van 7%. Nu zitten we midden in september en ik vertrouw het even niets. Blijf er dus even af en uit. Ligt dus niet aan Vastned, maar aan de beurzen. Voor wat mijn mening waard is, natuurlijk.
Marco19
0
Zou leuk zijn als Galapagos wordt overgenomen. Levert van Herk ca €650 miljoen op. Daar gaat hij minimaal een deel in Vastned pompen??
am1993
0
quote:

am1993 schreef op 13 september 2018 18:00:

Tja, die 0,8% van Black Rock stelde natuurlijk niet echt veel voor en misschien hadden ze daar niet door dat er een spelletje werd gespeeld. Hoewel? Het was in ieder geval een of misschien wel 2 dagen voor het dieptepunt. Vandaag leuke omzet >50.000 stuks. Alleen die daling op het laatste moment van 33,40 naar 33,15 met zowat 12.500 (!!) stuks vond ik wel opvallend. Moet er iemand nog wat kwijt of zo?

En WEER zo'n dag als gisteren. Top van € 33,35 en op het eind weer dalen met circa 10.000 stuks van 32,70 naar 32,55 in de slotveiling. 1,8% er af vandaag. In twee dagen weer terug van 33,85 naar 32,55!! Even kopers lokken en weer dumpen?
Er gebeuren vreemde zaken en het MT van Vastned blijft muisstil.
Dat in tegenstelling tot de CEO van Pharming die onmiddellijk en furieus reageerde op een negatief koersdoel van Kempen vandaag. Daar kan het MT van Vastned een voorbeeld aan nemen.
am1993
0
quote:

Marco19 schreef op 14 september 2018 13:08:

Zou leuk zijn als Galapagos wordt overgenomen. Levert van Herk ca €650 miljoen op. Daar gaat hij minimaal een deel in Vastned pompen??
Gelet op wat er nu gebeurt, begin ik me dat steeds meer af te vragen. Van Herk is een kei in onroerend goed, maar heeft zijn focus heel erg gericht op biotech. Daar zit ook het echt grote geld, zeker bij overnames. Hij is inmiddels erg goed in vroeg en vol instappen en na enkele jaren aanzienlijk cashen. Dat kan je (moet ik heel eerlijk in zijn) met onroerend goed niet "tegenaan werken", hoe kwalitatief dat ook is.
Ik was er altijd vast van overtuigd, dat de mogelijkheid, dat van Herk in 2019 vastned van de beurs zou halen, zowat 90% bedroeg, maar het terugbrengen van zijn deelname tot net onder de25% en de dalingen van de afgelopen weken en ook nu weer, zetten mij aan het denken. Verkoopt van Herk (grotendeels) zijn aandelen Vastned en pompt hij dat in een veelbelovende biotech startup, dan gaat dat bod in 2019 dus niet door. Een investering in een biotech bedrijf is minder stressvol en arbeidsintensief dan een investering in onroerend goed, dat je van de markt haalt. En van Herk heeft de leeftijd (en privé - omstandigheden), om zijn focus te verleggen. Eén keer nadenken over wat er met de koers gebeurt als er een melding komt, dat van Herk zijn aandeel in vastned heeft teruggebracht tot > 20%. Dan ga je dus echt die 28 of lager zien.
Het is een scenario wat pas circa 1 dag in mijn hoofd speelt. Graag jullie idee hierover.
zonnedaal
0
De bron op Twitter (@lagendijk161) die ook al de club van Rotterdamse Quote 500 vastgoed vrienden noemde i.v.m. het shorten van Vastned heeft een nieuwe melding vanmiddag gedaan:

twitter.com/Lagendijk161/status/10405...
junkyard
1
Ik denk zeker niet dat van Herk zich blind staart op Vastned, in biotech valt meer te verdienen. Maar ik denk ook niet dat hij paniekerig afscheid neemt van zijn winkelvastgoed posities op dit koersniveau, waarom heeft hij anders 40+ bijgekocht?

Voor mij stond niet vast dat van Herk Vastned zou overnemen, wel dat dit in ieder geval niet zou gebeuren voor midden 2019. De kans op overname schat ik hoger in naarmate het koersniveau lager is, en er meer vastgoed waarde voor het grijpen ligt.

Komende week zal prinsjesdag voor wat beweging in Vastned zorgen, wanneer blijkt dat de fiscale status van Vastned moet worden aangepast en hogere belastingen betaald moeten worden, mogelijk een dieper dipje. Ook de aantasting fiscale status verhoogt naar mijn idee de kans op een overname door van Herk, aangezien Vastned aandeelhouders dan tegen een lagere prijs hun positie willen verkopen en van Herk hiermee hogere waarde kan creëren door Vastned van de beurs te halen en in het NL vastgoed in een fiscaal vriendelijkere entiteit te plaatsen.

Minderheidsbelang Vastned Belgium blijft een vervelende, daar zit je niet op te wachten als je Vastned overneemt.
Marco19
0
quote:

am1993 schreef op 14 september 2018 18:04:

[...]
Gelet op wat er nu gebeurt, begin ik me dat steeds meer af te vragen. Van Herk is een kei in onroerend goed, maar heeft zijn focus heel erg gericht op biotech. Daar zit ook het echt grote geld, zeker bij overnames. Hij is inmiddels erg goed in vroeg en vol instappen en na enkele jaren aanzienlijk cashen. Dat kan je (moet ik heel eerlijk in zijn) met onroerend goed niet "tegenaan werken", hoe kwalitatief dat ook is.
Ik was er altijd vast van overtuigd, dat de mogelijkheid, dat van Herk in 2019 vastned van de beurs zou halen, zowat 90% bedroeg, maar het terugbrengen van zijn deelname tot net onder de25% en de dalingen van de afgelopen weken en ook nu weer, zetten mij aan het denken. Verkoopt van Herk (grotendeels) zijn aandelen Vastned en pompt hij dat in een veelbelovende biotech startup, dan gaat dat bod in 2019 dus niet door. Een investering in een biotech bedrijf is minder stressvol en arbeidsintensief dan een investering in onroerend goed, dat je van de markt haalt. En van Herk heeft de leeftijd (en privé - omstandigheden), om zijn focus te verleggen. Eén keer nadenken over wat er met de koers gebeurt als er een melding komt, dat van Herk zijn aandeel in vastned heeft teruggebracht tot > 20%. Dan ga je dus echt die 28 of lager zien.
Het is een scenario wat pas circa 1 dag in mijn hoofd speelt. Graag jullie idee hierover.

Am1993, ik heb het idee dat je begint te praten naar je eigen positie. Als van Herk 12k stukjes verkoopt om onder de 25% te komen wil totaal niets zeggen. Van Herk kan die 25% niet zo snel mee kwijt op de beurs enkel aan een overnemende partij. Ik ben het met junkyard eens, hoe langer de koers op een laag niveau hoe interessanter het is. Als ze de toko kunnen overnemen voor €41-42 is het zeker interssant.

Voor je oude dag kun je beter in vastgoed zitten vanwege de kasstroom dan gokken met biotech. Buiten kan hard gaan maar ook in elkaar zakken Als een middel niet op de markt komt. Biotech voor de oude dag vind
Ik de grootste onzin.

Iedereen een prettig weekend.
am1993
0
quote:

zonnedaal schreef op 14 september 2018 18:32:

De bron op Twitter (@lagendijk161) die ook al de club van Rotterdamse Quote 500 vastgoed vrienden noemde i.v.m. het shorten van Vastned heeft een nieuwe melding vanmiddag gedaan:

twitter.com/Lagendijk161/status/10405...
Dank voor dit bericht. Maar dan zouden er ook al afm- meldingen moeten zijn geweest als ze zich al hadden volgetrokken. Die heb ik echter niet gezien. Iemand?
am1993
0
quote:

junkyard schreef op 14 september 2018 18:40:

Ik denk zeker niet dat van Herk zich blind staart op Vastned, in biotech valt meer te verdienen. Maar ik denk ook niet dat hij paniekerig afscheid neemt van zijn winkelvastgoed posities op dit koersniveau, waarom heeft hij anders 40+ bijgekocht?

Voor mij stond niet vast dat van Herk Vastned zou overnemen, wel dat dit in ieder geval niet zou gebeuren voor midden 2019. De kans op overname schat ik hoger in naarmate het koersniveau lager is, en er meer vastgoed waarde voor het grijpen ligt.

Komende week zal prinsjesdag voor wat beweging in Vastned zorgen, wanneer blijkt dat de fiscale status van Vastned moet worden aangepast en hogere belastingen betaald moeten worden, mogelijk een dieper dipje. Ook de aantasting fiscale status verhoogt naar mijn idee de kans op een overname door van Herk, aangezien Vastned aandeelhouders dan tegen een lagere prijs hun positie willen verkopen en van Herk hiermee hogere waarde kan creëren door Vastned van de beurs te halen en in het NL vastgoed in een fiscaal vriendelijkere entiteit te plaatsen.

Minderheidsbelang Vastned Belgium blijft een vervelende, daar zit je niet op te wachten als je Vastned overneemt.
Ik ben het weer helemaal met je eens, Van "in paniek verkopen" is m.i. geen sprake. Daar is van Herk te slim voor. Ik zie alleen de laatste dagen (na die 7-8% stijging) ineens weer verkopen opduiken, waarbij vooral de nabeurs handel opvalt met behoorlijke aantallen, die de koers ook nog eens laag zetten. Ik probeer te doorgronden wat er dan aan de hand is. De zelfde vragen zou ik hebben gesteld als ik nog volbelegd was met turbo's, of mijn aandelen nog had gehad. Want dat het bizarre ontwikkelingen zijn met dit aandeel is voor iedereen wel duidelijk.
am1993
0
quote:

Marco19 schreef op 14 september 2018 18:59:

[...]

Am1993, ik heb het idee dat je begint te praten naar je eigen positie. Als van Herk 12k stukjes verkoopt om onder de 25% te komen wil totaal niets zeggen. Van Herk kan die 25% niet zo snel mee kwijt op de beurs enkel aan een overnemende partij. Ik ben het met junkyard eens, hoe langer de koers op een laag niveau hoe interessanter het is. Als ze de toko kunnen overnemen voor €41-42 is het zeker interssant.

Voor je oude dag kun je beter in vastgoed zitten vanwege de kasstroom dan gokken met biotech. Buiten kan hard gaan maar ook in elkaar zakken Als een middel niet op de markt komt. Biotech voor de oude dag vind
Ik de grootste onzin.

Iedereen een prettig weekend.
Ik praat niet naar mijn eigen positie, want die heb ik niet, voor zover je "langs de kant staan" een positie kan noemen. Als de koers was doorgestegen had ik er al weer ingezeten. Dus dat is het punt niet.
Ik probeer alleen te doorgronden wat er dan aan de hand is of kan zijn. De zelfde vragen zou ik hebben gesteld als ik nog volbelegd was met turbo's, of mijn aandelen nog had gehad. Want dat het bizarre ontwikkelingen zijn met dit aandeel is voor iedereen wel duidelijk. Dat de koers t.o.v. de NAVV te laag is ook. Maar dat geldt momenteel voor nagenoeg alle vastgoed, behalve WDP. Maar waarom de laatste 2 dagen zo fors weer naar beneden en dan ook nog eens in de slothandel? Dat begrijp ik niet. Ik probeer te ontdekken waarom, omdat het m.i. onlogisch is. Maar het gebeurt dus wél. Wat voor spelletje wordt hier dus gespeeld? En aangezien 10 deskundige beleggers /posters meer weten dan één (ik dus) stel ik mijn vragen.
2.233 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... 108 109 110 111 112 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 14:33
Koers 22,250
Verschil +0,050 (+0,23%)
Hoog 22,400
Laag 22,200
Volume 1.720
Volume gemiddeld 9.754
Volume gisteren 11.706

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront