Heineken « Terug naar discussie overzicht

PB

1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
voda
0
Rechter akkoord met overname groothandelsactiviteiten Heineken door Sligro

(ABM FN-Dow Jones) De rechtbank in Rotterdam heeft de overname van de groothandelsactiviteiten van Heineken door Sligro goedgekeurd. Dit maakte Autoriteit Consument & Markt vrijdag bekend.

De ACM keurde deze overname eerder al goed.

Hierna zijn een aantal horecagroothandels een rechtszaak tegen de toezichthouder begonnen, omdat zij het niet eens waren met het besluit. Volgens de Rotterdamse rechtbank heeft de toezichthouder echter terecht de overname goedgekeurd en is dit gebeurd op basis van zorgvuldig onderzoek. Een vergunning voor deze concentratie is niet nodig, oordeelde de rechter.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Heineken koopt zich in bij Beavertown

Gepubliceerd op 21 jun 2018 om 14:35 | Views: 482

Heineken 16:36
85,70 -0,34 (-0,40%)

AMSTERDAM (AFN/RTR) - Heineken neemt een minderheidsbelang in de kleine Londense brouwerij Beavertown. Daardoor krijgt de lokale maker van speciale bieren de 40 miljoen pond (46 miljoen euro) die het nodig heeft voor een nieuwe brouwerij en bezoekerscentrum, Beaverworld genaamd.

Beavertown werd opgericht door Logan Plant, de zoon van Led Zeppelin-zanger Robert Plant, en staat bekend om de bieren met felgekleurde cartoons op de labels. De investering is niet de eerste van Heineken in een craftbiermaker. Eerder stak de op een na grootste bierbrouwerij van de wereld al geld in het Engelse Brixton Brewery en het Amerikaanse Lagunitas.
[verwijderd]
0
weinig te melden bij Heineken. Gaan ze UBL India nog eens overnemen, blijft maar duren. Verder geen grote overname kandidaten dus de groei is er wel uit. Organic growth niet onaardig door non alcohol. In het alcohol segment weinig meer te halen..
voda
0
Beursblik: flinke volumegroei voor Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2018 de biervolumes zien stijgen. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten mikken voor de eerste zes maanden van dit jaar op een stijging van de geconsolideerde biervolumes van 110,9 miljoen hectoliter, tegenover 101,3 miljoen hectoliter in dezelfde periode vorig jaar. Dit zou overeenkomen met een volumegroei van 3,1 procent, waar er vorig jaar nog sprake was van een 2,6 procent groei. Het Amerikaanse continent droeg volgens de analisten het meest bij tot de volumegroei. In Europa bleef het biervolume vrijwel onveranderd.

Analist Wim Hoste van KBC Securities voorziet een nog hoger biervolume van 112,5 miljoen hectoliter. Dit zou een "degelijke" prestatie zijn volgens Hoste, die verwacht dat de volumes in vooral Europa aantrokken in het tweede kwartaal vanwege het goede weer.

Hoste verwacht een geconsolideerde operationele winst (BEIA) van 1.834 miljoen euro, tegenover 1.805 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De consensus ligt hier op 1.879 miljoen euro.

De autonome omzet komt volgens de consensus uit 10.826 miljoen euro. Hoste houdt het bij 10.672 miljoen euro en vorig jaar was dit nog 10.475 miljoen euro.

Hoste heeft een Accumulate advies voor Heineken met een koersdoel van 95,00 euro.

Heineken opent maandag voorbeurs de boeken over de afgelopen zes maanden. Het aandeel stond vrijdagochtend vrijwel onveranderd op 91,70 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
'Heineken voert volumes verder op'

Gepubliceerd op 27 jul 2018 om 12:56 | Views: 210

Heineken 13:01
91,70 +0,04 (+0,04%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken heeft het eerste halfjaar van 2018 naar verwachting weer meer bier verkocht. Dat komt naar voren uit een consensus van analistenschattingen die de brouwer zelf op de website heeft gepubliceerd. Heineken komt maandag met resultaten naar buiten.

Volgens de ramingen zal Heineken het verkoopvolume met ruim 3 procent hebben opgevoerd ten opzichte van de eerste helft van 2017. Azië blijft een belangrijke drijver voor de groei. In die regio wordt een verkoopplus van ruim 9 procent verwacht. In Afrika en het Midden-Oosten zullen volumes volgens de ramingen bijna 5 procent hoger uitvallen.

In Noord- en Zuid-Amerika zal Heineken ook duidelijk meer bier hebben verkocht. In Europa zal naar verwachting sprake zijn van mindere verkopen. In deze regio had Heineken aan het begin van het jaar last van het relatief koude weer. Mede daardoor vielen de biervolumes in het eerste kwartaal 1,7 procent lager uit.

Heineken wist in totaal in het eerste kwartaal meer bier aan de man te brengen. Wel maakte het bedrijf minder winst dan een jaar eerder. De brouwer zei eerder voor heel het hele jaar te rekenen op groei van winst en omzet.
voda
0
Beursblik: druk op aandeel Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Analisten van Jefferies verwachten een lagere koers van het aandeel Heineken, nadat de brouwer maandagochtend bij de presentatie van de halfjaarcijfers stelde dat de rest van het jaar er operationele margedruk zal optreden.

Volgens Jefferies was de winst per aandeel van Heineken in het afgelopen halfjaar 1,89 euro, terwijl de consensus uitging van 1,96 euro. De marktvorsers van Jefferies hadden zelf een prognose van 1,90 euro per aandeel. De autonome omzetgroei was daarentegen wel veel beter dan verwacht. Ook de toename van de geconsolideerde biervolumes overtrof de verwachtingen.

De neerwaartse bijstelling van de operationele winstmarge heeft te maken met de overname in 2017 van de Braziliaanse tak van de Japanse branchegenoot Kirin. In de eerste vijf maanden van het jaar was de impact van de consolidatie groter dan verwacht. Maar omdat de operationele winstmarges in Brazilië relatief laag zijn, heeft dit volgens Heineken een negatieve invloed op de rest van het jaar.

Jefferies denkt de bijstelling van de operationele winstmarge zal leiden tot een lagere winst per aandeel in 2018. De consensus van analisten ligt nu nog op 4,20 euro.

Jefferies heeft een ongewijzigd koopadvies voor het aandeel, bij een koersdoel van 100,00 euro.

Het aandeel Heineken sloot vrijdag 0,8 procent hoger op 92,36 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Update: Grotere bierverkoop Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het eerste halfjaar van 2018 de biervolumes zien stijgen. Wel zorgt de overname van de Braziliaanse tak van Kirin in de rest van het jaar een druk op de operationele winstmarge. Dat maakte de bierbrouwer maandag voorbeurs bekend.

De geconsolideerde biervolumes stegen naar 112,7 miljoen hectoliter, tegenover 101,3 miljoen hectoliter in dezelfde periode vorig jaar. Dit is een autonome toename van 4,5 procent.

De bedrijfsconsensus ging uit van 110,9 miljoen hectoliter. Vooral het Amerikaanse continent en Azië droegen aan de stijging bij. De volumes in Europa bleven vrijwel onveranderd.

De geconsolideerde operationele winst (BEIA) ging in de eerste zes maanden met 2,9 procent omlaag van 1.805 miljoen euro naar 1.754 miljoen euro. De consensus lag hier op 1.879 miljoen euro.

De autonome omzet kwam uit op 10.777 miljoen euro. Vorig jaar was dit nog 10.475 miljoen euro en de consensus was 10.826 miljoen euro.

Heineken zal een interim-dividend uitkeren van 0,59 euro per aandeel. Dit was een jaar eerder nog 0,54 euro.

Jean-François van Boxmeer, CEO van Heineken, verwacht voor de tweede helft van 2018 een continuering van de omzetgroei. Wel verwacht hij een lagere operationele groeimarge. Heineken stelde dat de economische omstandigheden bovendien volatiel zullen blijven en gaat uit van een negatieve impact van wisselkoerseffecten op de jaaromzet en operationele winst ten opzichte van 2017. Wel verwacht de brouwer dat de omzet- en operationele winstgroei op autonome basis sneller zal aantrekken in de tweede helft van dit jaar.

Heineken is wel negatiever geworden over de ontwikkeling van de operationele winstmarge dit jaar. Het bedrijf voorziet dat de marge met 20 basispunten zal dalen.

De bijstelling van de operationele winstmarge heeft te maken met de overname in 2017 van de Braziliaanse tak van de Japanse branchegenoot Kirin. In de eerste vijf maanden van het jaar was de impact van de consolidatie groter dan verwacht. Maar omdat de operationele winstmarges in Brazilië relatief laag zijn, heeft dit volgens Heineken een negatieve invloed op de rest van het jaar.

Ook valuta-effecten hebben volgens Heineken voor de rest van 2018 een grotere negatieve invloed dan eerder voorzien.

Update: om meer informatie toe te voegen

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Beursblik: elegante oplossing Heineken Chinese biermarkt

(ABM FN-Dow Jones) De overeenkomst die Heineken heeft gesloten met China Resources, geeft het bedrijf een voet tussen de deur op de Chinese biermarkt. Dat stelde analist Edward Mundy van Jefferies vrijdag.

Heineken maakte vandaag bekend dat het op de Chinese biermarkt gaat samenwerken met het Chinese bedrijf.

Volgens Mundy is de overeenkomst voor Heineken een elegante oplossing voor de problemen die Heineken eerder ondervond bij de penetratie van de snelgroeiende Chinese biermarkt.

Mundy houdt vast aan zijn Houden advies voor Heineken met een koersdoel van 95,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Bierbrouwers hebben last van slechte oogst

Gepubliceerd op 7 aug 2018 om 10:39 | Views: 1.697

Heineken 16:13
88,24 -0,40 (-0,45%)

AMSTERDAM (AFN/BLOOMBERG) - Bierbrouwers zetten zich schrap voor een gersttekort. De oogst van het graan in Scandinavië, Noord-Duitsland en de Baltische staten valt tot wel 40 procent lager uit door het aanhoudende droge en warme weer, verwacht graanhandelaar Evergrain Germany. Overigens viel de gerstoogst in Frankrijk juist hoger uit.

De prijs van gerst stijgt al stevig en die extra kosten moeten goed worden gemaakt. Enkele Duitse bierbrouwers hebben hun prijzen daarom al verhoogd, stelt handelaar GrainCom. Volgens de Britse concurrent Robin Appel is er een ,,groot aanbodprobleem''. ,,Gerstemout is niet heel duur per biertje, maar als we het over alle biertjes bekijken is het een forse kostenpost.''

Heineken liet bij de presentatie van zijn resultaten over het tweede kwartaal al weten dat grondstofkosten waren gestegen. De op een na grootste brouwer ter wereld zei al wel dat die hogere prijzen geen gevolgen zouden hebben voor de resultaten van dit jaar, maar weigerde op de toekomst in te gaan. Grote bierbrouwers hebben vaak via langer lopende contracten de prijzen voor hun grondstoffen al vastgelegd.
voda
0
'Heineken overweegt sluiting fabrieken Brazilië'

Gepubliceerd op 10 aug 2018 om 11:48 | Views: 1.822

Heineken 14:06
87,38 -0,62 (-0,70%)

RIO DE JANEIRO (AFN/BLOOMBERG) - Heineken overweegt twee fabrieken in de Braziliaanse staat Pernambuco te sluiten. Dat meldde zakenkrant Valor Económico.

Volgens Valor is de lokale overheid ingelicht over de mogelijkheid dat de locaties kunnen sluiten. De brouwer zou geld verliezen met de fabrieken door een besluit van een rechtbank voor een limiet op de prijzen van bier en fris die worden verkocht aan een lokale distributeur.
voda
0
Heineken reorganiseert en schrapt banen

Gepubliceerd op 4 sep 2018 om 14:15 | Views: 1.009

Heineken 16:25
85,58 +0,10 (+0,12%)

Heineken Hld. 16:25
82,35 +0,20 (+0,24%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken gaat zijn organisatie wijzigen in Nederland. De brouwer gaat vanaf 2020 verder in drie aparte werkmaatschappijen. Met de aanpassingen gaan volgens Heineken vijftig tot zeventig banen verloren. Ook worden divisies verplaatst.

Heineken verdeelt de Nederlandse activiteiten onder in een commerciële organisatie voor de bier- en cidermarkt, een tak die zich richt op internationale distributie en een onderdeel voor frisdrank en water. Volgens Heineken was een ingreep in de bedrijfsstructuur noodzakelijk, omdat de doelstellingen van verschillende onderdelen steeds verder uit elkaar lopen.

De drie werkmaatschappijen blijven samenwerken, maar krijgen elk een eigen directie en afdeling voor zakelijke ondersteuning. Op termijn gaan voor de verschillende bedrijven ook aparte cao's gelden.

FNV

Naast de banenreductie komen er volgens het bedrijf ook banen bij, naast de nog openstaande vacatures. Deze zijn volgens de brouwer niet meegenomen in de berekening van de tientallen boventalligen.

FNV Voedingsindustrie noemt de gedwongen ontslagen bij het opsplitsingsplan ,,niet onderbouwd en Heineken-onwaardig''. Voor de bond is dit dan ook ,,onverkoopbaar en niet uit te leggen'', aldus bestuurder Jet Grimbergen. CNV wijst erop dat, los van de geschrapte banen, waarschijnlijk zo’n 800 werknemers te maken krijgen met een verhuizing. In totaal heeft Heineken in Nederland ruim 2300 mensen in dienst.
kassiebora
0
Beursblik: Berenberg zet verkoopadvies op Heineken
dinsdag 11 september 2018 07:58

Koersdoel naar 73,00 euro.

(ABM FN-Dow Jones) Berenberg heeft zijn advies voor Heineken verlaagd van Houden naar Verkopen en het koersdoel werd eveneens neerwaarts bijgesteld van 82,30 naar 73,00 euro, omdat de stijgende kosten voorspellen dat de marges bij de bierbrouwer verder zullen dalen. Dat blijkt uit een rapport van de zakenbank.

Bij de jaarcijfers vorig jaar liet Heineken al zijn doel van 40 basispunten margegroei per jaar vallen en bij de halfjaarcijfers in juli sloeg de verwachte margegroei van 20 basispunten dit jaar om naar een krimp van 20 basispunten. De recente stijging van de grondstoffenkosten zal deze trend nog verergeren, verwacht Berenberg. De bank rekent inmiddels op een verdere margedaling van 60 basispunten in 2019.

Daarbij speelt ook de verschuiving van de focus van winstgevendheid naar omzetgroei een rol. Afgelopen jaren was de winstgroei van Heineken voor 83 procent afkomstig van de opkomende markten, en een sterke kostenstijging in belangrijke landen zoals Mexico kan de winstgroei flink beïnvloeden, vrezen de analisten.

Berenberg denkt dat de consensusverwachting voor de winst van Heineken onredelijk hoog is, gezien de kostendruk, en komt daarom tot het verkoopadvies. Het aandeel wordt nog steeds verhandeld tegen een premie ten opzichte van AB InBev, op grond van de sterkere omzetgroei en margestijgingen. Berenberg ziet deze voorsprong echter verdwijnen en daarmee ook de reden voor de premie.

Het aandeel Heineken sloot maandag op 83,32 euro.

Door: ABM Financial News.
Picton
0
voda
0
Heineken sluit licentiedeal met Molson Coors

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft met Molson Coors een licentie-overeenkomst gesloten voor twee biermerken in Rusland. Dit maakten de twee brouwers woensdag gezamenlijk bekend, zonder financiële details te vermelden.

Het gaat daarbij om het exclusieve recht voor de lange termijn op de productie, de distributie en de verkoop van Miller Genuine Draft en Staropramen in Rusland.

De licentie voor de groothandel wordt op 15 december van dit jaar van kracht, waarna de leveringslicentie voor supermarkten en cafés en dergelijken op 1 januari van het volgend jaar ingaat.

In een toelichting zei Heineken dat de deal "een unieke kans" biedt om de positie in Rusland verder te versterken.

Op dit moment is de licentie nog in handen van AB InBev Efes.

Het aandeel Heineken noteerde woensdag 0,3 procent lager. AB InBev daalde in Brussel ook 0,3 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
Heineken gaat ook Formule E sponsoren

Gepubliceerd op 15 okt 2018 om 10:56 | Views: 744

Heineken 16:23
75,52 -0,48 (-0,63%)

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken gaat naast de Formule 1 ook de elektrische raceklasse Formule E sponsoren. De komende vijf jaar prijkt de naam van het biermerk langs de circuits waar de elektrische wagens hun races afwerken. Financiële details geeft Heineken niet.

Heineken wil zich met de sponsoring van de Formule E richten op millennials en klanten uit Generation Z. Bovendien biedt de raceklasse meer dan de Formule 1 de kans om zich op stadbewoners te richten, omdat er veel op stratencircuits wordt geracet.

Heineken sponsort de Formule1 al sinds 2016.
voda
0
'Gezonde volumegroei Heineken'

Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 14:42 | Views: 518

Heineken 16:18
79,62 -0,18 (-0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal naar verwachting weer meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een analistenconsensus die het drankconcern op zijn site heeft gepubliceerd. De brouwer komt woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal naar buiten.

Marktvorsers gaan er in doorsnee vanuit dat Heineken in de drie maanden tot en met september in totaal 62,6 miljoen hectoliter heeft verkocht. Dat zou neerkomen op een autonome volumegroei van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste groeimarkt was volgens marktvorsers Azië, waar het volume met 7 procent toenam. Analisten rekenen in doorsnee ook op betere cijfers voor Europa, mogelijk als gevolg van het warme weer en het WK voetbal van afgelopen zomer.

KBC Securities is in een eigen prognose voorzichtiger over de Europese bierverkopen van Heineken. De Belgische bank verwacht voor alle markten bijeen een ,,gezonde volumegroei'' van 3,2 procent. Daarmee laat de brouwer volgens KBC een solide groei zien, ondanks de mindere vooruitzichten voor de winstmarges die Heineken vorig kwartaal afgaf.

Gezien het belang van de Aziatische markt zullen beleggers ook benieuwd zijn naar de voortgang van een grote deal met de Chinese biergigant CR Beer. Dat concern gaat onder licentie Heineken-merken verkopen via zijn distributienetwerk in China, waardoor de biertjes op veel meer plekken in deze groeimarkt te koop zijn.
voda
0
Beursblik: warme Europese zomerweer stuwde bierverkoop Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal van 2018 de biervolumes zien stijgen. Dit is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus.

De analisten mikken voor de afgelopen drie maanden op een stijging van de geconsolideerde biervolumes tot 62,6 miljoen hectoliter, tegenover 60,0 miljoen hectoliter in dezelfde periode vorig jaar.

Dit zou overeenkomen met een volumegroei van 4,3 procent, waar er vorig jaar nog sprake was van een 2,5 procent groei. Azië-Pacific droeg volgens de analisten het meest bij tot de volumegroei. In Europa steeg het biervolume met 3,8 procent, waar vorig jaar in dezelfde periode er nog een daling van 2,8 procent was.

Morgan Stanley voorziet een "solide" volumegroei van 4,0 procent, gedreven door Europa. “We verwachten dat Europa sterk zal presteren, onder meer door het warme zomerweer en het WK voetbal”. Morgan Stanley heeft een Gelijkgewogen-advies voor het aandeel, omdat de analisten menen dat het aandeel juist gewaardeerd is.

ABN AMRO verwacht dat in het afgelopen kwartaal de volumegroei 3,5 procent zal bedragen. De biervolumes komen volgens de analisten hiermee uit op 62,1 miljoen hectoliter. De analisten zien het mooie zomerweer in Europa ook als stimulans voor de bierverkoop van Heineken in het afgelopen kwartaal.

Volgens de analisten van Jefferies is de volumegroei uitgekomen op een “robuuste” 5,2 procent. Zij wijzen het warme weer ook aan als belangrijke factor hierbij. De analisten van Jefferies hebben een Hold-advies voor het aandeel.

Jean-François van Boxmeer, CEO van Heineken, zei bij de presentatie van de halfjaarcijfers dat hij voor de tweede helft van 2018 een continuering van de omzetgroei verwachtte. Wel voorziet hij een lagere operationele groeimarge.

Heineken opent woensdag voorbeurs de boeken over de afgelopen drie maanden. Het aandeel noteerde dinsdag op een rood Damrak 1 procent lager op 78,84 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Dicall69
0
quote:

voda schreef op 22 oktober 2018 16:38:

'Gezonde volumegroei Heineken'

Gepubliceerd op 22 okt 2018 om 14:42 | Views: 518

Heineken 16:18
79,62 -0,18 (-0,23%)

AMSTERDAM (AFN) - Bierbrouwer Heineken heeft in het derde kwartaal naar verwachting weer meer bier aan de man gebracht dan een jaar eerder. Dat komt naar voren uit een analistenconsensus die het drankconcern op zijn site heeft gepubliceerd. De brouwer komt woensdag met cijfers over het afgelopen kwartaal naar buiten.

Marktvorsers gaan er in doorsnee vanuit dat Heineken in de drie maanden tot en met september in totaal 62,6 miljoen hectoliter heeft verkocht. Dat zou neerkomen op een autonome volumegroei van 4,3 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De grootste groeimarkt was volgens marktvorsers Azië, waar het volume met 7 procent toenam. Analisten rekenen in doorsnee ook op betere cijfers voor Europa, mogelijk als gevolg van het warme weer en het WK voetbal van afgelopen zomer.

KBC Securities is in een eigen prognose voorzichtiger over de Europese bierverkopen van Heineken. De Belgische bank verwacht voor alle markten bijeen een ,,gezonde volumegroei'' van 3,2 procent. Daarmee laat de brouwer volgens KBC een solide groei zien, ondanks de mindere vooruitzichten voor de winstmarges die Heineken vorig kwartaal afgaf.

Gezien het belang van de Aziatische markt zullen beleggers ook benieuwd zijn naar de voortgang van een grote deal met de Chinese biergigant CR Beer. Dat concern gaat onder licentie Heineken-merken verkopen via zijn distributienetwerk in China, waardoor de biertjes op veel meer plekken in deze groeimarkt te koop zijn.
Heineken is op dit moment en voor de lange termijn in al het tumult èèn van de veiligere havens, daarbij vergeet men wel te benoemen dat de prijs van aluminium dit jaar aanzienlijk is gedaald en men heeft toch heel wat blikjes nodig voor alle importbieren toch een factor die een positief effect moet hebben op de resultaten en zelfs de vooruitzichten !!!

www.infomine.com/investment/metal-pri...
voda
0
Beursblik: Heineken stelt gerust

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers zullen opgelucht reageren op de licht aangetrokken volumegroei in het derde kwartaal bij Heineken en handhaving van de verwachtingen, hoewel de groei in Europa tegenviel ondanks het mooie zomerweer. Dat stelde Jefferies woensdag in een commentaar op het kwartaalrapport.

De volumes groeiden in het derde kwartaal autonoom met 4,6 procent, waar de markt gemiddeld op 4,3 procent rekende en Jefferies op 5,2 procent. De volumegroei was bovendien iets groter dan de 4,5 procent groei in het eerste halfjaar.

Vooral Amerika was beter dan verwacht, met 8,1 procent groei waar analisten rekenden op 4,7 procent.

Azië en Europa vielen juist tegen, met 4,8 procent groei in Azië waar gerekend werd op 7,0 procent, en 2,2 procent groei in Europa waar 3,8 procent was voorzien, ondanks het goede weer daar. In Polen en Spanje daalden de volumes, terwijl ze in Frankrijk en Nederland met dubbele cijfers groeiden.

De ongewijzigde outlook betekent dat Jefferies geen grote wijzigingen van de gemiddelde analistenverwachting voorziet.

Jefferies heeft een Houden-advies en koersdoel van 95,00 euro.

Het aandeel Heineken sloot dinsdag op 78,42 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserve
voda
0
Warme zomer stuwt bierverkoop Heineken

(ABM FN-Dow Jones) Heineken heeft in het derde kwartaal van 2018 de biervolumes iets sterker dan verwacht zien stijgen, geholpen door de warme zomer. Dat maakt de bierbrouwer woensdag voorbeurs bekend.

De nettowinst voor de eerste negen maanden van dit jaar kwam uit op 1,61 miljard euro, tegen 1,49 miljard euro een jaar eerder.

De geconsolideerde biervolumes stegen afgelopen kwartaal naar 62,6 miljoen hectoliter, van 60,0 miljoen hectoliter een jaar eerder. Dit is een autonome toename van 4,6 procent, tegen 2,8 procent een jaar eerder.

Het volumecijfer was exact gelijk aan de gemiddelde analistenverwachting, maar het autonome groeipercentage was hoger dan de 4,3 procent waar op werd gerekend.

In de Amerika's bedroeg de autonome groei 8,1 procent, en in Europa 2,2 procent. Dit zijn de twee grootste markten.

"De volumegroei profiteerde van goed weer in Europa en sterke groei in Brazilië, Mexico, Vietnam en Zuid-Afrika", stelde Jean-François van Boxmeer, CEO van Heineken. Het Heineken-merk deed het bovengemiddeld goed, met een volumegroei van 9 procent. Vooral in Brazilië, Zuid-Afrika, Frankrijk en Rusland werden meer Heineken-biertjes besteld. In Vietnam, Thailand en Taiwan was het merk juist minder in trek.

Heineken handhaafde zijn verwachtingen voor 2018. Bij de halfjaarcijfers voorspelde Heineken een snellere autonome omzet- en winstgroei in de tweede helft van het jaar. Wel werd het bedrijf negatiever over de operationele winstmarge, die naar verwachting met 20 basispunten daalt dit jaar, door volatiele economische omstandigheden en wisselkoerseffecten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
1.095 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 89,640
Verschil +1,640 (+1,86%)
Hoog 89,920
Laag 88,280
Volume 929.737
Volume gemiddeld 575.314
Volume gisteren 595.717

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront