Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Liveblog: ING, Binck en nog veel meer

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 september 2018 09:12
    Als je naar de geschiedenis kijkt zie je dat het steeds hetzelfde is. Staan we nu anders in het leven dan de generaties voor ons? Geen schulden maken, dat ze ooit oorlog voerden.. Nee. Dus je kan wachten op een aex die onder de 100 staat, oorlog en goud dat naar 100.000 en hoger gaat. Ik denk niet dat het dan 'genieten van koerswinst' wordt..
  2. Kritische meekijker 7 september 2018 09:23
    quote:

    sok2 schreef op 7 september 2018 09:10:

    [Modbreak IEX: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
    Zielig om zo'n ongefundeerde reactie te geven, zelfs als je het niet eens bent met de inhoud of strekking. Fijne dag verder jochie
  3. joker525 7 september 2018 09:32
    Goud is dood als belegging. Een stuk (vaak niet eens fysiek metaal) dat op een plank stof aan het vergaren is. Doe iets met dat dode geld, leef, geef uit investeer in iets dat werkgelegenheid oplevert. Van een gouden bord wordt niet gegeten. Investeer in schone lucht, schoon water, de natuur. Dat is een schaars goed waar het rendement te vinden is.
  4. simidoc 7 september 2018 09:32
    Die in 2000 goud kochten aan 300 dollar waren achterlijke beleggertjes.Goud moest je toen zeker niet hebben, op de Nasdaq met zijn dotcom bubble moest je zijn.Iedereen weet hoe het achteraf met goud en dotcom vergaan is.Ik was een van die achterlijke beleggers die goud gekocht hebben toen,en de dotcom bubble gelaten heeft voor wat hij was.
    En weer lopen al de beleggertjes nu achter Apple,Amazone en co aan,en weer zal het in een tranendal eindigen zoals in 2000.

    Suc6 !!
  5. simidoc 7 september 2018 10:00
    quote:

    fred 56 schreef op 7 september 2018 09:38:

    [...]

    Ben jij ineens doctor geworden ?
    Ach niks achter zoeken gewoon Simi,simi500,en nu simidoc.Die doc stelt niks voor.

    En in 2000 kon je een Appeltje kopen voor twee dollar.Had ik toen moeten doen.Maar geloofde er niet in en dacht dat het op de fles ging.
    Toen is eene Steve Jobs het Appeltje op de valreep moeten komen redden.
    En het is hem nog gelukt ook.

  6. [verwijderd] 7 september 2018 10:09
    Tja, de dollar zou vallen, het moment van "Peak Oil" was nabij en je moest vooral in goud beleggen. Aldus Willem Middelkoop. De adviezen bleken vooral een marketing truc te zijn om zijn daaraan gerelateerde boekjes te verkopen. Zijn beleggingsadviezen waren waardeloos maar zijn werkelijke businessplan (zoveel mogelijk boekjes verkopen) was subliem. He fooled us all.
  7. forum rang 6 Fred 62 7 september 2018 10:17
    quote:

    De jonkheer schreef op 7 september 2018 10:09:

    Tja, de dollar zou vallen, het moment van "Peak Oil" was nabij en je moest vooral in goud beleggen. Aldus Willem Middelkoop. De adviezen bleken vooral een marketing truc te zijn om zijn daaraan gerelateerde boekjes te verkopen. Zijn beleggingsadviezen waren waardeloos maar zijn werkelijke businessplan (zoveel mogelijk boekjes verkopen) was subliem. He fooled us all.
    Was ook fotograaf geloof ik.
    Daar hebben we er nu ook weer een van die Bitcoins aanprijst op IEX

    Als foto's maken niet meer rendeert moet je wat anders he!
  8. [verwijderd] 7 september 2018 10:47
    Arend Jan, ik mag hopen dat je begrijpt dat AI bijvoorbeeld niet gaat werken met de huidige chips en dat ASML dus het goud in handen heeft. Daarbij, geloof je dat je over een jaar nog genoegen neemt met de prestaties van je huidige mobieltje? M.a.w. de chipmarkt ziet er juist heel goed uit, omdat grote veranderingen noodzakelijk zijn om aan de menselijke behoefte te voldoen.
  9. [verwijderd] 7 september 2018 10:58
    Je gelijk willen halen = This time is different.....

    Willem had wel gelijk.....,maar..... had buiten "De Waard" gerekend.(Namelijk; De centrale bank en z'n blanco cheque van opkoop.... en dat daarnaast hebben de meesten onder ons alleen maar schulden en geen cashgeld meer op zak ...)
  10. forum rang 6 Fred 62 7 september 2018 11:13
    quote:

    rekeozsejtlerap ed schreef op 7 september 2018 10:58:

    Je gelijk willen halen = This time is different.....

    Willem had wel gelijk.....,maar..... had buiten "De Waard" gerekend.(Namelijk; De centrale bank en z'n blanco cheque van opkoop.... en dat daarnaast hebben de meesten onder ons alleen maar schulden en geen cashgeld meer op zak ...)
    Ik had bijna de loterij gewonnen, maar ik had het verkeerde lot.
  11. franswillem 7 september 2018 11:58
    Wat betreft de opvolging van Hamers door Dijsselbloem:
    Het kan toch niet waar zijn dat de grootste 3 banken in Nederland RABO, ABNAMRO, en ING) allen geen bankier als CEO hebben?
    Het kan toch niet waar zijn dat politiek correctie mensen met deskundigheden buiten de bankwereld de leiding hebben?
    Het kan toch niet waar zijn dat bankieren geen vak is dat je als CEO moet beheersen.

  12. forum rang 7 ffff 7 september 2018 12:10
    Franswillem,

    Kon ik je maar tien ab's geven! Wat is dat toch voor een uitgangspunt zo vaak te denken dat politici het beter weten dan de mensen die tientallen jaren in een vakgebied werken.

    Politici als bankiers: Ik ga echt huiveren. Politici moeten per definitie met hun achterban rekening houden en nemen voortdurend beslissingen die alleen maar goed zijn voor hun verkiesbaarheid. Electoraal moet je eruitspringen. Maar dat wil beslist niet zeggen dat ze een grote internationale bank kunnen runnen.

    Dijsselbloem geeft eigenlijk zelf al aan in zijn zojuist verschenen boek, dat hij en de Europese centrale bank Griekenland veel te hard hebben aangepakt. Wat is dat voor een rare conclusie achteraf, terwijl wij in Europa juist een heel harde bestuurder nodig hadden die de Grieken duidelijk maakten dat ze niet eindeloos konden bijtanken in Brussel. Nou deed hij iets grandioos, nou werd hij daardoor diep gehaat in Griekenland en erg gewaardeerd in andere landen…. en dan gaat hij zijn eigen gevoerde beleid ondergraven door in België, Nederland en God weet waar nog meer, te komen vertellen: We waren veel te hard voor de Grieken. Die Grieken hebben gelukkig, eindelijk hun dure les geleerd en houden zich nu beter aan de regels.

35 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links