Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2018

3.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
WERELDHAVE – Dit vastgoedbedrijf is zowel in België (via dochtermaatschappij Wereldhave Belgium) als in Nederland actief. De specialist in commercieel vastgoed komt naar de primaire markt met een perpetual waarmee het de bedoeling is om tussen 300 en 400 miljoen euro op te halen. De opbrengst van de plaatsing zal gebruikt worden om een convertible terug te kopen die loopt tot 2019. Wereldhave heeft een rating « Baa1 » (negatief perspectief) in de categorie « Investment Grade » bij Moody’s
[verwijderd]
0
Verzet tegen schrappen dividendbelasting zwelt aan

De druk op het kabinet om het afschaffen van de dividendbelasting niet door te zetten neemt toe. De maatregel was al omstreden. Vorige week kregen de tegenstanders nieuwe munitie in handen toen bleek dat de Staat niet €1,4 mrd, maar bijna €2 mrd aan inkomsten misloopt als het stopt de belasting te innen.

Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland heeft kritiek op de kabinetsplannen.

Werkgevers in de landbouw en het midden- en kleinbedrijf waarschuwen het kabinet in het AD dat zij niet willen opdraaien voor de extra €600 mln. 'Dat zullen we niet accepteren', aldus directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland in de krant. 'Draai die hele afschaffing maar terug!', stelt Marc Calon, voorman van Land en Tuinbouworganisatie (LTO) Nederland.

De boerenvoorman noemt het voornemen 'een draak van een maatregel'. Het kabinet is volgens hem te veel gefocust op de multinationals. 'Het is goed voor het imago van Nederland. Maar wat levert een hoofdkantoor op aan werkgelegenheid? Een paar honderd man.'

De dividendbelasting leidde al eerder tot spanningen binnen werkgeversorganisatie VNO-NCW. Het had tijdens de formatieperiode middels een wensenlijstje nadrukkelijk om de maatregel gevraagd, maar verzuimde de inhoud van het voorstel van tevoren met het bestuur van MKB-Nederland te bespreken.

De Telegraaf legde het oor te luisteren bij vertegenwoordigers van de coalitie in het land. Daar lijkt het verzet eveneens toe te nemen. Lokale bestuurders zijn bang dat het plan niet aan hun achterban is uit te leggen 'Ik merk dat hierover veel zorgen zijn', zegt de Overijsselse gedeputeerde Eddy van Hijum (CDA). Hij vindt dat het afschaffen van de dividendbelasting in combinatie met het verhogen van het lage btw-tarief de balans naar de verkeerde kant doet doorslaan. Hij roept het kabinet op de onbalans 'recht te trekken'.

fd.nl/economie-politiek/1266742/verze...
ronald64
0
Koersverloop is een kopie van gisteren. Shortpartijen trappen weer eens flink op de rem.
[verwijderd]
0
Bonden: stop met afschaffen dividendbelasting

Vakbonden FNV, CNV en VCP roepen het kabinet nogmaals op om af te zien van het plan om de dividendbelasting te schrappen. De bevolking was volgens de bonden vanaf het begin al in grote meerderheid tegen dit voorstel en die meerderheid zou alleen maar groter zijn geworden.

,Het kabinet kan zich inmiddels nergens meer achter verschuilen. Er komt hierdoor grof minder geld binnen, maar er komen geen echte banen voor terug'', zegt FNV-voorzitter Han Busker. Volgens hem zien veel werkgevers inmiddels ook niets meer in de plannen. De buitenlandse aandeelhouders ,,voor wie dit cadeau bedoeld was'' zouden er ook niet enthousiast over zijn.

Etc.

www.telegraaf.nl/financieel/2476075/b...
[verwijderd]
0
Hier een buitenlandse aandeelhouder (in verschillende NLD aandelen).

Afschaffen die hap! scheelt me een hoop geld. Hoe ze durven te schrijven dat "wij er niet enthousiast over zijn" is mij een raadsel.
[verwijderd]
0
quote:

Blargh schreef op 27 augustus 2018 09:57:

Hier een buitenlandse aandeelhouder (in verschillende NLD aandelen).

Afschaffen die hap! scheelt me een hoop geld. Hoe ze durven te schrijven dat "wij er niet enthousiast over zijn" is mij een raadsel.
Dan ben ik best benieuwd in welk land jij als ingezetene bent geregistreerd.
matad
0
quote:

Blargh schreef op 27 augustus 2018 09:57:

Hier een buitenlandse aandeelhouder (in verschillende NLD aandelen).

Afschaffen die hap! scheelt me een hoop geld. Hoe ze durven te schrijven dat "wij er niet enthousiast over zijn" is mij een raadsel.
Het is me een compleet raadsel zoals u hierover denkt.
Rutte geeft zomaar twee miljard weg aan meestal buitenlandse aandeelhouders en wie moet dat gat dichten?
Juist, wij met zijn allen terwijl wij al het minste dividendbelasting heffen.

Met vriendelijke groet.
[verwijderd]
0
’Bedrijven verdeeld over dividendplan Rutte’

Grote beursgenoteerde bedrijven en buitenlandse beleggers zien nauwelijks voordelen in de afschaffing van de dividendbelasting. Uit een rondgang langs vooraanstaande AEX-bedrijven en grote, vooral Britse beleggers blijkt dat er onder deze begunstigden van de maatregel geen uitgesproken steun te vinden is voor het plan, meldt het FD.

Dat Shell, Unilever en AkzoNobel het voorstel steunen is volgens de krant bekend; zij hebben gelobbyd om de belasting afgeschaft te krijgen. Andere bedrijven en beleggers zien de noodzaak niet. Chipmachinemaker ASML, mediabedrijf Wolters Kluwer en tankopslagbedrijf Vopak zeggen dat de dividendtaks geen rol speelt bij de afweging van hun plannen. Philips zegt er neutraal in te staan.

Voor het Amerikaanse BlackRock, met een belegd vermogen van $?6.317 miljard ’s werelds grootste vermogensbeheerder en tevens grootste aandeelhouder van Shell en Unilever, is dividendbelasting „geen belangrijke overweging” bij het nemen van beleggingsbeslissingen.

www.telegraaf.nl/nieuws/2492359/bedri...
Lk-33
0
quote:

futaridomo schreef op 29 augustus 2018 21:09:

mogen wij weer stijgen na dit berichtje?
Als het afschaffen van de dividendbelasting niet doorgaat, kunnen we voor dit soort fondsen een kleine rally verwachten. Maar alleen als het definitief is. Ik hoop dat de politici niet zo koppig zijn dat ze de kritiek naast zich neer blijven leggen en stijf vasthouden aan het regeerakkoord. Zo wel dan graag een elegante oplossing voor NL Reits. Zoals in de UK.
futaridomo
0
niet verwacht dat bij ECP ook werd gedumpt na URW ... bljkbaar te veel shorter zitten in retail vastgoed fondsen? en hopen na die dalingen maandag weer omhoog gaan?
futaridomo
0
Mooie toevoeging voor wereldhave frankrijk,

Wereldhave France Appoints Isabelle Emery, Commercial Director
www.businessimmo.com/contents/101579/...

Wereldhave trekt nieuwe huurders aan voor de Koperwiek
vastgoedjournaal.nl/news/37203/wereld...
junkyard
1
Toevoegingen aan organisatie Wereldhave Frankrijk betekent ook dat er mensen zijn vertrokken, wat een minder goed signaal is. De organisatie in Frankrijk is een doorlopend punt van aandacht. Deze week werd bij jaarcijfers Eurocommercial duidelijk dat yields stijgen in Frankrijk. Dit is nog niet doorgekomen in de Wereldhave waarderingen. Verdere afboeking in Frankrijk is zeer waarschijnlijk, yield van 4,6% is te laag (minimaal 5,0% is meer in lijn met Wereldhave Frankrijk kwaliteit).

De nieuwe huurders in de Koperwiek waren maanden geleden al bekend, dit heeft Wereldhave zelf eerder gemeld. Jeans Centre en O'Nails waren voor juni 2018 geopend, en de komst van La Place werd begin juli gemeld. De Ici Paris XL op de foto is in april 2018 al geopend. De Koperwiek is in verbouwing, tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers werd duidelijk dat de verbouwing voor slechts 52% is voorverhuurd. Het niveau aan verhuringen is dalende, eind 2017 werd nog gemeld dat 64% was voorverhuurd. Yield bij oplevering en volledige verhuring is 5,4%, deze yield is zeer onzeker aangezien nog veel verhuurd moet worden. Bij laag niveau aan voorverhuringen is de kans groot dat huren zullen dalen, en yield nog lager wordt. Koperwiek is een slecht draaiend en niet-winstgevend project. Mogelijk dat een bioscoop het winkelcentrum een boost kan geven, maar Wereldhave is hier terughoudend in (vermoedelijk omdat yield op bioscoop zeer laag is, goedkope meters):

www.ad.nl/rotterdam/komst-van-bioscoo...
BASF en BAYER kopen
0
Vastgoedfondsen willen dividendbelasting blijven betalen
Door LEON BRANDSEMA EN PIETER VAN ERVEN DORENS
2 uur geleden in FINANCIEEL

AMSTERDAM - Vastgoedbeleggers komen massaal in opstand tegen een nevenmaatregel bij de afschaffing van de dividendbelasting. Die stap leidt voor hen tot een veel grotere belastingdruk en dat gaat ten koste van rendement. Daar lijden particuliere beleggers en pensioenfondsen ook onder.

Het kabinetsplan gaat vastgoedbeleggers 10 tot 20% van het rendement kosten. Het probleem zit in een bijzinnetje uit het regeerakkoord van deze coalitie. Daarin staat dat beleggen in vastgoed via zogenaamde fiscale beleggingsinstellingen (fbi) verboden wordt. Dit is een neveneffect van de afschaffing van de dividendbelasting.

Geraakt

„Daardoor wordt het minder aantrekkelijk voor vastgoedfondsen om in Nederland te beleggen”, waarschuwt ceo Dirk Anbeek van Wereldhave, goed voor €1,5 miljard aan winkels in Nederland. „Particuliere beleggers en deelnemers van pensioenfondsen worden erdoor geraakt in hun portemonnee.”

Met dank aan de fbi-status is de belasting op beleggen in vastgoed nu beperkt. Vastgoedfondsen met deze status moeten verplicht hun fiscale winst helemaal als dividend uitkeren. Daarover betalen ze dividendbelasting. Pensioenfondsen kunnen die betaalde taks terugvragen omdat zij vrijgesteld zijn van belasting. Die wordt alsnog geheven via de inkomstenbelasting als het pensioen wordt uitgekeerd. Particuliere beleggers mogen de dividendbelasting verrekenen met de vermogensbelasting, omdat ze anders dubbel belasting betalen over hun belegging.

Dat verandert nu. Voortaan moeten vastgoedfondsen winstbelasting betalen. Dat tarief is 25% en wordt komende jaren afgebouwd naar 21%. Dat kunnen beleggers en pensioenfondsen niet verrekenen, waardoor zij veel rendement mislopen.

Bernd Stahli, ceo van kantorenbelegger NSI (€1,2 miljard in portefeuille), snapt niet waarom deze stap wordt genomen. „Nederland was in 1969 de eerste in Europa die deze structuur mogelijk maakte en bijna heel Europa heeft die stap inmiddels gemaakt. Het maakt beleggen in vastgoed fiscaal transparant en beschikbaar voor pensioenfondsen en particulieren.”

Pijn

De stap gaat ook pijn doen bij de vastgoedbeleggingen van verzekeraars en pensioenfondsen. Die hebben zo’n €17 miljard geïnvesteerd in fbi’s. Ook daar zakt het rendement flink weg. „Ik denk dat het kabinet zich niet heeft gerealiseerd dat dit ook ten koste gaat van het rendement van de Nederlandse pensioenfondsen”, zegt Frank van Blokland, directeur van de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed.

Waar het kabinet bij de afschaffing van de dividendbelasting telkens opvoert dat het een goede maatregel voor het vestigingsklimaat is, gaat dat volgens de vastgoedbazen voor hen niet op. „Het lagere rendement maakt het voor ons minder aantrekkelijk om in Nederland te investeren”, laat Anbeek weten.

„Er is een simpele oplossing, namelijk dat je de dividendbelasting in stand houdt voor deze beleggingsconstructie”, zegt Jaap Tonckens, cfo van Unibail-Rodamco-Westfield, met €64 miljard aan vastgoed.

Bij Stahli van NSI leeft de hoop dat er nog een oplossing komt: „Wij gaan ervan uit dat de redelijkheid tot het kabinet doordringt. Het is niet heel moeilijk om dit te repareren.”

BASF en BAYER kopen
0
Het beste oplossing voor de aandeelhouders Wereldhave zou zijn als er een koper wordt gezocht om geheel Wereldhave over te nemen voor een reële prijs.
Mijnheer Aat van Herk graag een cash bod voor de hele toko.

€ 45,- is een fair bod lijkt mij waar de meeste aandeelhouders akkoord mee zullen gaan.
Erny
1
@jaar 2018 3 sep 2018 om 10:44
Deze maatregel is er al door. Alleen 1e kamer moet nog stemmen over afschaffing div. belasting, maar dat is politiek gezien al een gelopen race. De beschreven nadelige gevolgen voor pensioenfondsen en verzekeraars
is dus te weinig onder de aandacht gebracht , maar dat is de schuld van lobbyisten.
3.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 14,100
Verschil +0,020 (+0,14%)
Hoog 14,100
Laag 14,000
Volume 92.718
Volume gemiddeld 90.760
Volume gisteren 57.121

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront