Royal Dutch Shell « Terug naar discussie overzicht

Shell nieuwtjes.

5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
voda
0
Shell gaat waterstoftankstations bouwen

Gepubliceerd op 21 aug 2018 om 10:01 | Views: 3.760

Royal Dutch Shell A 15:44
28,01 +0,23 (+0,81%)

DEN HAAG (AFN) - Shell bouwt mee aan een netwerk van waterstofstations in Nederland. Het olie- en gasconcern begint met het aanleggen van vier Shell-stations waar dit mogelijk is: twee in de regio Amsterdam, een in Den Haag en een in het Drentse Pesse. Het is de bedoeling dat er uiterlijk begin 2020 waterstof op deze stations verkrijgbaar is.

,,We werken al aan een netwerk van snellaadpunten in Nederland, en nu zijn we ook betrokken bij de aanleg van een netwerk van waterstofstations'', benadrukt topvrouw Marjan van Loon van Shell Nederland. Zij rijdt zelf ook in een waterstofauto.

Volgens het bedrijf zitten er veel voordelen aan rijden op waterstof. Daarmee heeft een auto een groot bereik en het enige restproduct is waterdamp uit de uitlaat. Deze manier van rijden draagt dus bij aan een betere luchtkwaliteit. Ook is het mogelijk de waterstof te produceren met behulp van duurzame energiebronnen zoals wind- of zonne-energie.

Waterstofproject

De waterstofstations van Shell maken onderdeel uit van het internationale waterstofproject H2Benelux. Dit betreft meerdere stations in België, Nederland en Luxemburg. De overheden van die landen leveren door middel van subsidies eveneens een bijdrage.

Ook in Duitsland timmert Shell aan de weg. Hier werken bedrijven samen met de overheid aan een netwerk van vierhonderd waterstofstations tegen eind 2023, waarvan er 230 van Shell zullen zijn. Volgens Shell bestaan er in het Verenigd Koninkrijk, Canada en Californië eveneens samenwerkingen op dit vlak.
voda
0
Royal Dutch Shell's recovers most oil from Nigerian spills, pipeline still shut

Reuters reported that Royal Dutch Shell's Nigerian subsidiary has recovered more than 95 per cent of the oil from two spills that took place this year, although the pipeline that carries crude to the coast for export remains closed.

The Trans Ramos pipeline, which carries some Forcados crude oil to the export terminal of the same name, closed in late April following two leaks, one in Abhoro in Bayelsa State and one in Odimodi, in Delta State.

A spokesman for Shell said that there had been no change in the operating status of the pipeline.

Shell Petroleum Development Company of Nigeria Ltd said in a statement that "As soon as clean-up and site assessment are completed, we are committed to starting the immediate remediation of the impacted areas in Aghoro and Odimodi."

Source : Reuters
voda
0
Shell bezorgt brandstof alleen bij bedrijven

Gepubliceerd op 24 aug 2018 om 12:53 | Views: 1.014

Royal Dutch Shell A 14:25
28,42 +0,29 (+1,01%)

DEN HAAG (AFN) - Shells experimentele bezorgdienst voor brandstoffen levert niet meer aan consumenten. TapUp, zoals de start-up vanuit het oliebedrijf heet, merkte dat er meer vraag kwam vanuit de zakelijke markt en besloot zich daarop te richten. De interesse van consumenten was toch al beperkt. Een woordvoerster van Shell sluit niet uit dat TapUp op termijn ook weer auto's van particulieren op locatie gaat volgooien.

Met name autoverhuurbedrijven, deelautobedrijven, overheden en logistieke bedrijven zijn klant bij TapUp. Dat komt met een elektrisch wagentje met ongeveer duizend liter brandstof aan boord bij de klant langs. Met die hoeveelheid brandstof kunnen ongeveer 25 wagens worden afgetankt.

Behalve benzine en diesel biedt TapUp sinds kort ook GTL aan. Dat is een schoner dieselalternatief dat uit aardgas wordt gemaakt. Shell gaat eerst kijken of GTL een succes wordt, maar wil met de dienst in de toekomst mogelijk ook andere alternatieve brandstoffen aanbieden.

TapUp blijft zich voorlopig op de regio Rotterdam richten. Wel wil de dienst flink uitbreiden. Van vijf bezorgvoertuigen op dit moment wil het komend jaar doorgroeien naar vijftig.
voda
0
Shell verdrievoudigt aantal tankstations in China

ShellRDSA€28,42+1,01% gaat het aantal tankstations in China de komende jaren verdrievoudigen. De olie- en gasmultinational heeft er op dit moment 1300 benzinestations en dat moeten er in 2025 3500 worden. Een woordvoerder van Shell bevestigt berichtgeving hierover in de Chinese krant China Daily.

Een Shell-winkel met Helix-oliën in Changzhou.Foto: Hollandse Hoogte
De uitbreidingsplannen zijn volgens de krant een direct gevolg van een beleidswijziging in China. De Chinese regering schrapte onlangs de regel dat een Chinese partij altijd een meerderheidsbelang moet hebben in een keten die meer dan 30 tankstations in China bezit.

Een woordvoerder van Shell laat weten dat de plannen voor uitbreiding er al waren, maar dat Shell wel blij is met de soepeler regelgeving. 'Shell verwelkomt het volledige schrappen van de 30-vestigingen limiet voor internationale bedrijven. Dat zal meer ruimte en mogelijkheden geven voor internationale retailers in China, inclusief Shell', aldus John Abbott, wereldwijd directeur van de Shell Downstream, het onderdeel waar de benzinestations onder vallen.

Pilot voor elektrisch laden
Shell is met 1300 tankstations de grootste buitenlandse uitbater van stations in China en werkt daarbij samen met lokale Chinese partijen. ‘We willen onze omvang verdrievoudigen in 2025’, aldus Abbott in de China Daily.
China is een van de belangrijkste markten voor groei van Shell Downstream. Naast traditionele benzine en diesel wil Shell dit jaar ook een pilot starten voor het laden van elektrische auto’s. Waar die gaat plaatsvinden en hoe die er uit gaat zien, wil Shell nog niet zeggen.

Het bedrijf heeft al een vloeibaar gas (lng-)station geopend in het binnenland. Vorig jaar groeide de consumptie van benzine in China met ruim 10% en die van diesel met 2%, schrijft China Daily.

Ook BP breidt uit
De soepeler regels voor buitenlandse bedrijven gingen op 28 juli in en zijn onderdeel van een breder pakket maatregelen om de regels voor buitenlandse investeerders te versoepelen. Ook in de dienstverlening, infrastructuur, internationale scheepvaart en groothandel zijn de regels verlicht.

Niet alleen Shell heeft grote uitbreidingsplannen in China. Het Britse BP kondigde aan zijn netwerk van tankstations de komende vijf jaar te willen verdubbelen met 1000 nieuwe stations. In totaal zijn er in China ongeveer 100.000 tankstations. De helft daarvan is volledig in handen van PetroChina en Sinopec, aldus de China Daily.

Bert van Dijk

fd.nl/ondernemen/1267029/shell-verdri...
voda
0
Total verkoopt belang in terminal aan Shell

Gepubliceerd op 27 aug 2018 om 11:57 | Views: 959

Royal Dutch Shell A 15:06
28,38 +0,02 (+0,05%)

Total 15:07
55,57 +0,70 (+1,28%)

PARIJS (AFN) - Het Franse olie- en gasconcern Total verkoopt zijn belang van 26 procent in de Indiase lng-terminal Hazira aan Shell, dat al de rest van de aandelen in handen heeft. Dat heeft Total bekendgemaakt zonder financiële details te verstrekken.

Ook sluiten de Fransen een deal met Shell om de komende vijf jaar telkens een half miljoen ton lng (vloeibaar gemaakt aardgas) aan Shell te verkopen. De levering daarvan start naar verwachting in 2019.
de storm
0
Goed nieuws, maar shell dallt. Het koersdoel van tostrams 34 euro en later 54 euro is nog een lange weg....als 30 euro breekt ga ik opties kopen..tot die tijd kat uit de boom kijken
voda
0
Dochter Shell breidt opslag propeenoxide uit

(ABM FN-Dow Jones) Shell Eastern, onderdeel van Royal Dutch Shell, heeft een overeenkomst gesloten met de joint venture Oiltanking Singapore Chemical Storage voor een uitbreiding van de langetermijnopslag van propeenoxide. Dit hebben Shell Eastern en Oiltanking Singapore Chemical Storage dinsdag bekendgemaakt.

Met de overeenkomst krijgt Shell Eastern er twee opslagtanks bij.

Oiltanking Singapore Chemical Storage is een joint venture van Oiltanking en Macquarie Infrastructure and Real Assets, MIRA.

Propeenoxide wordt onder andere gebruikt in smeermiddelen, oppervlakteactieve stoffen en als oplosmiddel en sterilisatiemiddel.

Shell en Oiltanking Singapore Chemical hebben samen al opslagtanks voor propeenoxide in gebruik. “Met de nieuwe overeenkomst wordt het strategische partnerschap versterkt”, aldus beide ondernemingen in een persbericht.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Shell schortte activiteiten in Iran op

Gepubliceerd op 14 sep 2018 om 17:26 | Views: 0

Royal Dutch Shell A 17:11
27,79 +0,17 (+0,62%)

DEN HAAG (AFN) - Olie- en gasconcern Shell heeft sinds begin augustus zijn activiteiten in Iran opgeschort. Dat werd destijds niet pro-actief gecommuniceerd door het bedrijf, zo liet Shell desgevraagd weten. Er is sindsdien niets veranderd aan de situatie.

Het bericht over Shell en Iran werd gevonden via de webcrawler Dataminr op de website interfaxenergy.com, onderdeel van het Russische persbureau Interfax. ,,Shell heeft potentiële gebieden van samenwerking in de energiesector met de Iraanse overheid onderzocht sinds begin 2016, na de implementatie van de Iraanse nucleaire deal. Echter, gezien de recente geopolitieke ontwikkelingen, heeft Shell besloten de activiteiten in Iran tot nader order op te schorten'', aldus de verklaring destijds. Deze verklaring is nog steeds van kracht, laat Shell weten.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft economische sancties aangekondigd tegen Iran.
voda
0
Shell stelt grens aan uitstoot methaan

Gepubliceerd op 17 sep 2018 om 11:19 | Views: 1.235

Royal Dutch Shell A 16:05
27,94 +0,22 (+0,78%)

DEN HAAG (AFN) - Shell zet een maximum op zijn uitstoot van methaan. Naar eigen zeggen neemt de olie- en gasreus zo opnieuw een belangrijke stap wat betreft het terugdringen van de emissie van broeikasgassen.

In 2025 mag nog minder dan 0,2 procent van de totale olie- en gasproductie weglekken als methaan. Daarbij erkent Shell wel dat het nu nog erg lastig is om de methaanuitstoot te meten. Het concern schat dat het momenteel om een percentage tussen de 0,01 en 0,8 gaat.

Met behulp van speciale infraroodcamera's wil de onderneming beter zicht krijgen op haar methaanuitstoot. Ook zal Shell werk maken van het het repareren van lekken en het vervangen van bepaalde systeemonderdelen.

De overgang naar duurzame energie is een steeds belangrijker thema voor Shell, dat van milieuorganisaties ook nog altijd veel verwijten krijgt over zijn bijdrage aan milieu- en klimaatproblemen. In november vorig jaar kondigde Shell al aan dat het zijn voetafdruk op het gebied van CO2 in 2050 met de helft wil hebben teruggebracht.
voda
0
Shell boort naar olie in Egypte

Gepubliceerd op 17 sep 2018 om 08:14 | Views: 1.687

New York WTI spot 14 sep
68,99 +0,40 (+0,58%)

Royal Dutch Shell A 16:12
27,99 +0,26 (+0,94%)

DEN HAAG (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een concessie gekregen om in het Egyptische deel van de Middellandse Zee naar olie te boren. Samen met het Maleisische Petronas investeert het olie- en gasconcern ruim 1 miljard dollar en gaat het 8 bronnen boren, meldt de Egyptische krant Borsa op gezag van het Egyptische ministerie van Olie.

Het ministerie gaf ook een concessie voor boringen in de woestijn. Kuwait Energy, het Britse Rockhopper en een Canadees bedrijf betalen 10 miljoen dollar. Zij gaan vier bronnen boren.
[verwijderd]
0
www.iex.nl/Nieuws/ANP-200918-174/Vero...

MILAAN (AFN/BLOOMBERG) - Een rechtbank in Milaan heeft twee mannen schuldig bevonden voor hun rol als tussenpersonen bij mogelijke omkoping door de oliemaatschappijen Shell en Eni in Nigeria. Ze moeten beide 4 jaar de cel in. Daarnaast wordt voor tientallen miljoenen euro's aan tegoeden ingevorderd.

De zaak draait om betalingen in 2011 door Shell en Eni rondom de toewijzing van het olieveld OPL-245. De in totaal 1,3 miljard euro zou door de Nigeriaanse regering zijn doorgesluisd naar een bedrijf dat eigendom was van een omstreden oud-olieminister. Het olieveld bevat naar schatting zo'n 9 miljard vaten olie, maar de productie is nooit op gang gekomen. Shell en Eni ontkennen dat er iets verwijtbaars is gebeurd.

De twee mannen stemden in met een versnelde procedure, waarbij ze geen getuigen konden oproepen. Ze kunnen nog wel in beroep gaan tegen de uitspraak. De zaak tegen andere betrokkenen loopt nog.
voda
0
'Leveringscontract voor Shell in Panama'

Gepubliceerd op 20 sep 2018 om 18:44 | Views: 419

Royal Dutch Shell A 17:35
28,35 +0,02 (+0,07%)

PANAMA-STAD (AFN/BLOOMBERG) - Shell heeft een langjarig contract gewonnen voor de levering van vloeibaar gemaakt aardgas (lng) voor een in aanbouw zijnde energiecentrale in Panama. Dat meldde persbureau Reuters op basis van adviseurs die betrokken waren bij de deal.

De energiecentrale wordt gebouwd door een dochteronderdeel van het Chinese Sinolam ter waarde van 900 miljoen dollar. De looptijd van het contract is vijftien jaar. De faciliteit zou jaarlijks 400.000 ton lng nodig hebben. De eerste leveringen zouden in 2020 moeten beginnen.
voda
0
CEO Shell vindt hoge olieprijs niet onredelijk

(ABM FN-Dow Jones) Een olieprijs van 80 dollar per vat is "niet onredelijk" en is een steun voor meer investeringen in de olie- en gasinfrastructuur. Dat zei CEO Ben van Beurden van Royal Dutch Shell tegen zakenzender CNBC.

De olieprijs zit al dagen in de lift, met name omdat begin november Amerikaanse sancties tegen Iran van kracht worden. Hierdoor wordt de Iraanse productie met 1 miljoen vaten per dag beperkt.

Brent-olie kwam maandag boven de 80 dollar per vat en dat is het hoogste niveau in vier jaar. Een vat Amerikaanse West Texas Intermediate noteert momenteel boven de 70 dollar per vat.

CEO Van Beurden denkt niet dat er een tekort aan olie komt. Maar hij meent wel dat de olietoevoer kleiner zal worden, als gevolg van een afname van de voorraden na jaren van overproductie naar normale niveaus.

De topman vindt een olieprijs van 80 dollar niet "onredelijk". Volgens Van Beurden kan dit op de lange termijn voor de markt zelfs voordelig zijn.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
voda
0
'Shell wil meer tankstations in Rusland'

Gepubliceerd op 25 sep 2018 om 13:53 | Views: 591

MOSKOU (AFN) - Shell wil flink groeien op de tankstationmarkt in Rusland. Het olie- en gasconcern is van plan om zijn pompentotaal in het land in de komende vijf à zes jaar te verdubbelen tot zeshonderd stuks. Dat heeft Shell Rusland-bestuurder Cederic Cremers gezegd in een interview met het Russische persbureau Interfax.

Volgens hem stond de marge op de brandstoffenmarkt in Rusland recent nog onder druk. Maar hij vindt het land wel erg interessant omdat hij denkt dat de marges op de lange termijn flink zullen verbeteren. Shell opent in november naar verwachting zijn driehonderdste Russische tankstation.

Rusland is niet het enige land waar Shell flink aan de weg timmert op de tankstationsmarkt. In augustus sprak een andere Shell-bestuurder al over plannen om het aantal pompen in China tegen 2025 bijna verdrievoudigd te hebben tot 3500 stuks.
voda
0
Turkije bekijkt rol Shell in mogelijk kartel

Gepubliceerd op 26 sep 2018 om 09:30 | Views: 2.133

Royal Dutch Shell A 14:47
29,53 -0,15 (-0,51%)

ANKARA (AFN) - De Turkse mededingingswaakhond Rekabet Kurumu heeft een voorlopig onderzoek opgestart naar vier bedrijven, waaronder een dochtermaatschappij van Shell. Het gaat om de vier grootste brandstofverkopers in het land.

Naast Shell & Turcas Petrol wordt gekeken naar BP Petrolleri, Opet Petrolculuk en Vitol-onderdeel Petrol Ofisi. De toezichthouder heeft geen details gegeven over het onderzoek.
voda
0
USD 80 oil supports energy infrastructure investment in US - Royal Shell CEO

CNBC reported that Royal Dutch Shell CEO Ben van Beurden says USD 80 oil is not unreasonable and will help fuel spending on oil and gas infrastructure after a period of underinvestment. Mr Beurden told CNBC that “The Trump administration's steel quotas present a challenge to building new oil and gas infrastructure in the United States, but rising crude prices help fuel investment. I think we need to have slightly elevated prices, to bring new supply on, which is going to be the main challenge. We should be able to balance the market at that sort of oil price level, but of course bringing on new production is not a short-term event. It takes years to bring on new production."

Van Beurden said the Trump administration's decision to impose tariffs on steel and aluminum imports are generally not a good thing. According to the CEO, quotas limiting imports of steel from Brazil, South Korea and Argentina are beginning to impede some of Shell's construction projects in the United States. However, he said the trade barriers have not forced Shell to cancel any future investments yet.

Shell is a major player in the Gulf of Mexico, where oil and gas companies spend billions on deepwater drilling infrastructure.

International benchmark Brent crude hit a nearly four-year high above USD 81 a barrel on Monday as the market braces for US sanctions on Iran that threaten to wipe about 1 million barrels a day off the market. Brent's multiyear high came after OPEC, Russia and other oil producers declined to boost output to tackle rising prices. Energy companies sharply pulled back capital spending in recent years during a prolonged oil price downturn. The lack of investment has raised concerns about supply shortfalls that will lead to another cycle of boom and bust for oil prices.

Source : CNBC
voda
0
Shell wil belang in Russisch olieproject nemen - media

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell is in gesprek over een deelneming in een olie- en gasproject van Gazprom Neft. Dit meldden drie bronnen aan persbureau Reuters.

Het betreft het Tazovskiy project in het noorden van Rusland.

Het zou niet om een heel groot veld gaan. De piekproductie is volgens Reuters begroot op 2 miljoen ton per jaar, ofwel 3 procent van de jaarproductie van Gazprom Neft.

Maar indien de deal doorgaat, dan zou het wel betekenen dat Shell weer nieuwe investeringen in Rusland doet sinds de Westerse sancties in 2014.

Volgens één van de bronnen zou Shell een belang van ongeveer 50 procent willen en wordt de deal vermoedelijk nog dit jaar beklonken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved
voda
0
Shell krijgt rechten Braziliaans olieveld

(ABM FN-Dow Jones) Royal Dutch Shell heeft samen met het Amerikaanse Chevron tijdens een veiling de rechten gewonnen van het Saturno olieveld. Dit meldde The Wall Street Journal vrijdag.

Shell en Chevron dragen 70,2 procent van de winst af aan de Braziliaanse regering en betalen 3,1 miljard Braziliaanse reaal, ofwel 1,7 miljard dollar, voor het veld. Beide bedrijven hebben een belang van 50 procent in consortium waar het veld in wordt ondergebracht.

De Braziliaanse overheid veilde in totaal vier blokken. Naast Shell en Chevron hoorden onder andere ook Petróleo Brasileiro, BP en Exxon Mobil Corp tot de gelukkigen.

Het was de vijfde veiling van de regering van velden voor de zuidoost kust van Brazilië in de buurt van Sao Paolo en Rio de Janeiro, waar volgens studies naar schatting circa 100 miljoen vaten ruwe olie onder zoutlagen onder de zeebodem liggen.

Het aandeel Royal Dutch Shell noteerde vrijdag op een rood Damrak 0,3 procent lager op 29,30 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved.
Aexvolger65
0
De(Olie)sancties tegen Iran gaan pas per 1 November a.s. in.
De gevolgen zijn nu al merkbaar door een stijgende olieprijs.
Het Shell aandeel zal daardoor sterk stijgen de komende maanden.
Dus nu Shell aandelen inkopen is een goede investering.
5.740 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 199 200 201 202 203 204 205 206 207 208 209 ... 283 284 285 286 287 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:37
Koers 33,465
Verschil -0,005 (-0,01%)
Hoog 33,550
Laag 32,920
Volume 9.995.595
Volume gemiddeld 7.575.124
Volume gisteren 6.212.668

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront