Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Phase 3 Filgotinib in RA

40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
5
Zomaar een detail:

De RA-studies (3) genaamd FINCH, welke worden geleid door Gilead,
tonen de blauwdruk van Galapagos.

a finch is een vink.

22-4-2016 Genetic Study of Darwin’s Finches Catches Evolution in Action
www.genengnews.com/gen-news-highlight...

An evolutionary phenomenon first described by Charles Darwin has the support of new and unusually strong supporting evidence. The phenomenon, called character displacement (karakter verdringing), may occur when species compete for the same food source. The species may evolve different body shapes, such as different beak sizes in the case of finches, diverging from each other until they relieve competitive stress.

Uit de laatste alinea valt een duidelijke boodschap op te maken, waaraan mogelijk wordt gerefereerd, ofwel het werkingsmechanisme van een hoge JAK1-selectiviteit.
Filgotinib als meest selectieve JAK1 vs. ABT-494 pan JAK (1/3) = sterke verschillen in safety profile tussen beide medicijnen, wat door Galapagos consequent wordt getoond en waarbij Filgotinib sterk prevaleert.

"The species may evolve different body shapes" > geen verbetering in hemoglobine waarden (houd verband met rode bloed cellen), ofwel ABT-494, vergroot kans op anemia (feeling tired, weakness, shortness of breath or a poor ability to exercise).
MtBaker
0
Character is hier beter vertaald als kenmerk denk ik.
Goed opgemerkt qua symbolisch taalgebruik met de vink.
Het kan toeval zijn. Heb eerder zoiets meegemaakt.
Gijs T
0
Ik wil niet alle credits voor mezelf opeisen, maar mijn alias: G. Oudvink, alias Goudvink, zal zeker de inspiratiebron zijn geweest voor Galapagos en Gilead om de fase 3 studie in RA "finch" oftewel "vink" te noemen.
Ik associeer "we hebben goud in handen" met een vleugje Galapagos, en voeg wat Darwin vinken toe, en er komt een fraaie standvogel met een "stierennek" (in Engels: bullfinch) te voorschijn, die voor een bullmarket gaat zorgen.
Foto's? zie nl.wikipedia.org/wiki/Goudvink

Maar nu serieus:
Ik zag de lijst met deelnemende locaties en landen. Wat mij opviel is dat er geen landen in Afrika bij zitten (dat kan ik me nog enigszins voorstellen) maar ook geen enkele locatie in Azië. Lijkt me toch een zeer relevante markt. Weet iemand wat daar de reden van is, cq. wat hier de gevolgen van zijn voor evt. vermarketing??
[verwijderd]
1
quote:

Gijs Oudvink schreef op 14 juli 2016 03:29:

Ik wil niet alle credits voor mezelf opeisen, maar mijn alias: G. Oudvink, alias Goudvink, zal zeker de inspiratiebron zijn geweest voor Galapagos en Gilead om de fase 3 studie in RA "finch" oftewel "vink" te noemen.
Ik associeer "we hebben goud in handen" met een vleugje Galapagos, en voeg wat Darwin vinken toe, en er komt een fraaie standvogel met een "stierennek" (in Engels: bullfinch) te voorschijn, die voor een bullmarket gaat zorgen.
Foto's? zie nl.wikipedia.org/wiki/Goudvink

Maar nu serieus:
Ik zag de lijst met deelnemende locaties en landen. Wat mij opviel is dat er geen landen in Afrika bij zitten (dat kan ik me nog enigszins voorstellen) maar ook geen enkele locatie in Azië. Lijkt me toch een zeer relevante markt. Weet iemand wat daar de reden van is, cq. wat hier de gevolgen van zijn voor evt. vermarketing??
haha, mooi gevat 1e deel:).
Mijn bijdrage is ook zo bedoeld.

De Afrikaanse markt lijkt mij niet volwassen genoeg, afgezien van Zuid-Afrika.
In andere onderzoeken wel Egypte voorbij zien komen, maar stelsel van vergoedingen overheid/ziekenhuis mogelijk lastige kwestie wegens de hoge kosten van dergelijke medicijnen.

Ga er vanuit dat Gilead wel Aziatische centra + Turkije + Zuid-Afrika zal toevoegen aan Fase 3.
Zie bij ABT-494 ook klinieken in Taiwan, Hong Hong, Zuid-Korea, Singapore en Maleisië voorbij komen.
Tevens Japan in de SELECT EARLY studie

Daarnaast hebben ze aparte studie (Fase 2) voor Japanes patientien (SELECT SUNRISE).

Gilead heeft veel ervaring met opening klinieken in andere werelddelen dan Noord en Latijns Amerika, Oceanië, EU.
[verwijderd]
0
Hieronder aanvullingen van Rekyus en Maxen per 7/8 september.
Dit draadje is specifiek op RA Filgotinib gericht en dan Fase 3 ontwikkeling.

Pokerface heeft ook een topic maar dan specifiek over molecuul GLPG0634 = Filgotinib maar dan in alle indicaties.

In deze topic aanvullende content over puur Fase 3 RA.

[verwijderd]
0
Rekyus schreef op 7 sep 2016 om 18:13:

Je beste vrienden zijn soms (tijdelijk) je vijanden. Of gelooft hier iedereen dat Gilead drie-en-een-half jaar nodig heeft om een 52 weeks RA-onderzoek (genaamd FINCH) tot een goed einde te brengen? Ik niet, maar het zet wel druk op de koersontwikkeling van het Galapagos-aandeel.
[verwijderd]
2
maxen schreef op 8 sep 2016 om 09:57:

[...]
Ik denk niet dat alle drie de Finch trials afgerond hoeven te worden voordat Filgotinib op de markt komt.

Dit is het door Gilead ingeschatte tijdspad op clinicaltrials.gov:

Finch 2: met MTX (onvoldoende reactie op biologicals (humira))
423 patienten
Laatste resultaten binnen: juni 2018
Studie klaar: september 2018 (3 maanden later)

Finch 1: Vergelijking met Humira (onvoldoende reactie op alleen MTX)
1650 patienten
Laatste resultaten binnen: april 2019
Studie klaar: februari 2020 (10 maanden later)

Finch 3: Monotherapie (beginnen met filgotinib ipv MTX)
1200 patienten
Laatste resultaten binnen: februari 2020
Studie klaar: oktober 2020 ( 8 maanden later)

Finch 2 is duidelijk korter, want minder patienten. Ook de periode tussen de laatste resultaten en de uitkomsten is met 3 maanden aanmerkelijker korter dan bij finch 1 (10 maanden) en finch 3 (8 maanden). Al met al is Finch 2 ruwweg 1,5 jaar eerder klaar dan Finch 1 en liefst 2 jaar eerder dan Finch 3.

Er zijn dus 3 verschillende doelgroepen/indicaties voor filgotinib-gebruikers, met elk hun eigen trial. Met m.i. dus elk hun eigen goedkeuring.

Filgotinib ligt dus keurig op schema voor toelating in 2019, maar dan slechts voor de indicatie van Finch 2: patienten die niet voldoende reageren op de huidige standaardtherapie mtx+biologicals. De bewijsdrempel voor deze groep is wat lager, vandaar dat minder patienten nodig zijn en sneller gewerkt kan worden.

Bij Finch 1 gaat gepoogd worden te bewijzen dat voor patienten die begonnen zijn met MTX en daar niet voldoende op reageren, ze beter met MTX met filgotinib verder kunnen gaan ipv MTX met Humira. Dat is dus een uitdaging van de bestaande, redelijk goed werkende, standaard therapie. Dit vergt dus veel meer patienten, omdat het verschil tussen twee goede therapieen kleiner is, en dus moeilijker aan te tonen. Dit duurt dus langer, maar als succesvol geeft het toegang tot een veel grotere patientengroep.

Bij Finch 3 wordt getest of zelfs MTX kan worden overgeslagen: 'Beginnende' patienten worden direct op filgotinb gezet, zonder MTX-achtigen of Humira-achtigen. Als dit lukt wordt de totale groep patienten aan wie filgotinib wordt gegeven nogmaals een stuk groter.

Als alles volgens plan gaat, kunnen de eerste commerciele verkopen dus in 2019 plaatsvinden aan patienten bij wie MTX+Humira niet aanslaat. En dan laat in 2020 volgen de patienten bij bij alleen MTX niet voldoende werkt, en direct aan de filgotinib pillen gaan i.p.v. aan de Humira injecties. En in 2021 komen daar dan de nieuw gediagnosticeerde patienten bij die als eerste lijns-behandeling direct aan de filgotinib gaan.

Ik laat me graag verrassen door sneller verlopende trials, maar denk niet dat Finch 1 en 3 veel sneller zullen gaan dan hier door Gilead aangegeven.
[verwijderd]
1
Rekyus schreef op 8 sep 2016 om 15:12:

@maxen

De analyse van de tijdspaden die zijn gemoeid met de drie FINCH trials, is correct. Maar dat filgotinib op de markt zal komen op basis van FINCH 2 alleen met zijn beperkt indicatie en kleine onderzoekspopulatie acht ik zeer onwaarschijnlijk. Ik heb zelfs twijfels of de registratieautoriteiten hun fiat zullen geven voor toelating tot de markt, wetend dat er nog onderzoeken met grote patiëntenpopulaties lopen. Want fase 3 is vooral een onderzoek naar het veiligheidsprofiel, waarbij omvang van de populatie en tijdsduur centraal staan.

Ik vertaal uw uitspraak: “Er zijn dus 3 verschillende doelgroepen/indicaties voor filgotinib-gebruikers, met elk hun eigen trial. Met m.i. dus elk hun eigen goedkeuring.” als volgt. Eerst wordt in 2019 een toelatingsvergunning bij de FDA resp. EMA aangevraagd en verkregen en wel voor een beperkte indicatie (namelijk toepassing bij non-responders op MTX en adalimumab), waarna vervolgens in twee stappen om indicatie-uitbreiding wordt gevraagd.

Ik zou niet graag verantwoordelijk zijn voor deze getrapte marktintroductie.
Marketing-wise is het zeer riskant. Je moet een geneesmiddel - als het even kan – vanaf de eerste dag zo sterk mogelijk in de markt zetten, zeker wanneer je de ambitie hebt om - zoals in dit geval - filgotinib als een eerstelijns middel te positioneren. In het eerste jaar van introductie worden ook de grootste investeringen in de marketing gedaan. Hou rekening met een promotion costs/sales (PS) ratio van ver boven de 100%. Die uitgaven wil je liever niet nog eens (of tot tweemaal toe) doen in jaar 2 (en 3), om de zo cruciale indicatie-uitbreiding den volke kond te doen.

Ik heb de indruk dat Gilead zichzelf de nodige ruimte verschaft, wat slecht uitpakt voor de koers van het Galapagos-aandeel. Daar hebben we hier op het forum vooralsnog mee te maken. Misschien komt dat Gilead ook wel goed uit.

Maar veel belangrijker nog is het beoogde effect, namelijk dat de concurrentie in slaap wordt gesust. Daarom is straks de verrassing des te groter, als FINCH 1 en 3 toch sneller worden afgerond, de toelatingsaanvraag een zo breed mogelijk indicatiegebied bestrijkt en Gilead een ‘priority review voucher’ inzet waarmee de aanvraagprocedure met een half jaar wordt bekort. Want ook dat laatste is ‘an educated guess’ van mij (maar niet alléén van mij!).

Ik zie derhalve 2019 nog altijd als het jaar van de marktintroductie van filgotinib, zij het ‘nipt’.
[verwijderd]
1
maxen schreef op 8 sep 2016 om 16:25:

Vooropgesteld: Ik ben geen Clinical Trial kenner, dus ik kan het heel goed mis hebben.

De laatste Finch trial is volgens Gilead afgerond in oktober 2020, en duurt dan vanaf nu 4 jaar en 2 maand. Dat leek en lijkt mij persoonlijk ook erg lang. Als jouw scenario klopt, en alle Finch trials afgerond moeten zijn voor marktintroductie eind 2019, moeten ze zo in augustus 2019 klaar zijn, want voor de goedkeuring gaat er ook nog wat tijd doorheen. Dat is dus een versnelling van 4 jaar en 2 maand naar 3 jaar.
Op zich lijkt mij 3 jaar ook ruim genoeg, maar ik herinner mij posts hier over de st-Maartenskliniek in Nijmegen die ook mee gaat doen, waaruit bleek dat het nog een tijd gaat duren, voordat sites buiten de USA mee gaan doen.

Het lijkt mij overigens sterk dat als jij al doorziet dat die late afrondingsdata tot in 2020 een smokescreen zijn voor de verraste concurrentie, die concurrentie dat zelf ook doorziet en niet verrast wordt. Beetje raar.

Aan de ene kant twijfel ik niet aan jouw tekst over de kosten van introductie, en de daarbij behorende on-logica van 3 aparte goedkeuringen.
Aan de andere kant twijfel ik niet aan de logica om d.m.v. multiple phase III trials eerst zo snel mogelijk nieuwe medicijnen op de markt te krijgen, en daarna de indicaties via de noodzakelijke langere trials gestaag uit te breiden.

Waar we het in ieder geval over eens zijn dat filgotinib in 2019 wordt goedgekeurd.
Volgens mij volgens het opgegegeven Gilead schema, voor slechts een deel-populatie, die in 2020 en 2021 wordt uitgebreid tot alle indicaties. Volgens jou via een veel-sneller-dan-opgegeven phase III schema meteen voor alle RA indicaties.

Ik hoop dat jij gelijk krijgt....
[verwijderd]
1
pe26 schreef op 1 sep 2016 om 18:31:

Uit de studie opzetten van GS-9876 (fase 2a) en FINCH 3 (fase 3) die nu bekend zijn, duid m.i. alles erop dat Gilead nu gericht toewerkt naar toekomstig combi-succes
Lees huidige studie-opzetten:

-Filgotinib + placebo + MTX (FINCH 3)
-GS-9876 + placebo Filogtinib + MTX (Fase 2a, background MTX = 1x per week)
-GS-4059 + placebo Filogtinib + MTX (medio 2017? Fase 2a)

Hier valt het toekomstige verschil te maken binnen RA (ACR50/70).

Het is tamelijk eenvoudig aan het oppervlak:

1) Filgotinib (JAK1-inhibitor) + GS-9876 (SYK inhibitor)
2) Filgotinib (JAK1-inhibitor) + GS-4059 (BTK inhibitor)

De grote vraag die mij bezig houd is deze:

GS-9876 wordt onderzocht in 4 groepen van 20 personen = totaal 80.
Zo is nu de studie-opzet. Mogelijk loopt dit verder op (statistische significatien van dit aantal patiënten..)

Bij goede scores GS-9876 en/of GS-4059 in fase 2a (deze loopt +/-9 maanden achter op GS-9876) is de volgende stap combi met Filgotinib in fase 2**.

**Volgens mij moet dat een fase 2b/3 van Gilead (Filgotinib+SYK) of (Filgotinib+BTK) worden om het verschil met Abbvie te maken.

AbbVie heeft verklaard in Q3 2017 te komen met Fase 1 scores (ABBT-494 = JAK1 met ABVV-599 = BTK).
Daarna grote fase 2, want zij zullen zich eerst in combi moeten bewijzen in fase 2 en kunnen neem ik aan niet direct door naar Fase 2b/3 in +3.000 patiënten.

Dit is de grote opgave en troef van Gilead > combi lanceren voor AbbVie.
Filgotinib in RA gaat ABT-494 niet naar de kop steken, dat moet de combi gaan doen.

Binnen Crohn en UC ligt het andersom en daarom zijn verwachtingen management hierin ook zo hoog (minder concurrentie en achterstand ABT-494).

In RA stappen verder denken, daarmee zijn ze al een 9 maanden bezig.
[verwijderd]
2
pe26 schreef op 7 sep 2016 om 17:48:

In alle 3 de RA FINCH studies is het Filgotinib + Placebo Filgotinib en 1 van de volgende toevoegingen > HUMIRA+MTX/DMARD's/MTX danwel MONO.

Interessante binnen de 3 RA-studies is dat Gilead gekozen heeft voor Placebo Filgotinb als extra toe te dienen dosis (zowel 100 mg als 200mg).

Dat zie je bij ABT-494 alleen in de SELECT-COMPARE en dan als placebo arm (zie onder).

Placebo ABT-494
Placebo HUMIRA
ABT-494

De studies van Gilead hebben dus andere opzet met placebo Filogtinib tablet als extra dosis.

Bedoeling Gilead om reeds scores op te maken ingeval 2 verschillende tabletten tegelijk worden toegediend, ter vergelijk voor toekomstige oral-oral studies (Filgotinib + GS-9876 of Filgotinib + GS-4059)...
[verwijderd]
4
Fase 1 studie GS-4059 2 maanden eerder klaar dan de planning.

Betreft Gilead's BTK-molecuul.

AbbVie heeft zijn Ibrutinib (BTK) molecuul en gaat dit combineren met zijn (JAK1) molecuul,
ABBT-494.

Eerder is het SYK-molecuul van Gilead GS-9876 fase 2a gestart in RA met een vergelijk t.o.v. Filgotinib. Niet in combi, maar afzonderlijke benadering van werkzaamheid GS-9876!

Bij goede safety en andere secundaire scores als ACR zal Gilead met zijn GS-4059 molecuul ook een fase 2a starten.

clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT026260...

Goldman Sachs: quote "Gilead and Galapagos also expect to announce Phase 2 trials to assess filgotinib in combination with other Gilead molecules during 2017".

Belangrijk voor Galapagos en ook Gilead zijn combi-onderzoeken die starten, wat nu nog niet het geval is.

Dus Filgotinib + GS-9876 en/of Filgotinib + GS-4059 (GS-5745 volgt mogelijk ook nog).

Zou heel mooi zijn als dit aanvangt in 2017. Dan kan je voorsprong behouden op AbbVie, aangezien die fase 1 nog moeten starten.
aston.martin
4
quote:

pe26 schreef op 19 oktober 2016 12:45:

Fase 1 studie GS-4059 2 maanden eerder klaar dan de planning.

Betreft Gilead's BTK-molecuul.

AbbVie heeft zijn Ibrutinib (BTK) molecuul en gaat dit combineren met zijn (JAK1) molecuul,
ABBT-494.

Eerder is het SYK-molecuul van Gilead GS-9876 fase 2a gestart in RA met een vergelijk t.o.v. Filgotinib. Niet in combi, maar afzonderlijke benadering van werkzaamheid GS-9876!

Bij goede safety en andere secundaire scores als ACR zal Gilead met zijn GS-4059 molecuul ook een fase 2a starten.

clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT026260...

Goldman Sachs: quote "Gilead and Galapagos also expect to announce Phase 2 trials to assess filgotinib in combination with other Gilead molecules during 2017".

Belangrijk voor Galapagos en ook Gilead zijn combi-onderzoeken die starten, wat nu nog niet het geval is.

Dus Filgotinib + GS-9876 en/of Filgotinib + GS-4059 (GS-5745 volgt mogelijk ook nog).

Zou heel mooi zijn als dit aanvangt in 2017. Dan kan je voorsprong behouden op AbbVie, aangezien die fase 1 nog moeten starten.
Blijkt dat ook Celgene een BTK-inhibitor in ontwikkeling heeft. Of beter gezegd, had, want de proof of concept studie in RA heeft de doelstellingen NIET behaald. In het voorjaar heeft Celgene teleurstellende resultaten gemeld voor CC-292. Zie link onderaan.

De vraag is dus of BTK-inhibitie wel helpt bij reuma patiënten? Afgaande op deze POC studie van Celgene denk ik dat die kans heel klein is (geworden).

Het valt uiteraard niet uit te sluiten dat een combinatietherapie zoals een BTK-inhibitor + JAK-inhibitor toch een synergistisch effect heeft.

acrabstracts.org/abstract/a-phase-2a-...

aston.martin
2
quote:

pe26 schreef op 19 oktober 2016 12:45:

Fase 1 studie GS-4059 2 maanden eerder klaar dan de planning.

Betreft Gilead's BTK-molecuul.

AbbVie heeft zijn Ibrutinib (BTK) molecuul en gaat dit combineren met zijn (JAK1) molecuul,
ABBT-494.

Eerder is het SYK-molecuul van Gilead GS-9876 fase 2a gestart in RA met een vergelijk t.o.v. Filgotinib. Niet in combi, maar afzonderlijke benadering van werkzaamheid GS-9876!

Bij goede safety en andere secundaire scores als ACR zal Gilead met zijn GS-4059 molecuul ook een fase 2a starten.

clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT026260...

Goldman Sachs: quote "Gilead and Galapagos also expect to announce Phase 2 trials to assess filgotinib in combination with other Gilead molecules during 2017".

Belangrijk voor Galapagos en ook Gilead zijn combi-onderzoeken die starten, wat nu nog niet het geval is.

Dus Filgotinib + GS-9876 en/of Filgotinib + GS-4059 (GS-5745 volgt mogelijk ook nog).

Zou heel mooi zijn als dit aanvangt in 2017. Dan kan je voorsprong behouden op AbbVie, aangezien die fase 1 nog moeten starten.
Naast de BTK-inhibitors van Gilead en AbbVie waarover pe26 ons reeds berichtte en deze van Celgene, waarover je hierboven iets kunt lezen, is er nog een vierde, vergelijkbare molecule in ontwikkeling.

Het gaat hier meer bepaald over acalabrutinib van AstraZeneca. Zij kwamen in het bezit van deze molecule door de opmerkelijke acquisitie van Acerta, een niet beursgenoteerd, Nederlands biotechbedrijf. AstraZeneca betaalde niet minder dan 4 miljard euro voor een meerderheidsbelang van 55% in Acerta.
BTK- inhibitors zijn vooral gegeerde moleculen in oncologie, vooral in de strijd tegen bloedkankers. AbbVie betaalde immers ook al 21 miljard dollar voor Pharmacyclics, om in het bezit te komen van ibrutinib. Ibrutinib is de verst gevorderde BTK inhibitor en is reeds op de markt onder de naam Imbruvica.

Ook al dit jaar, net als Celgene dus, kwamen bij AstraZeneneca de resultaten beschikbaar van een fase 2a, proof of concept studie in RA.
En wat blijkt: in de bedrijfspresentatie van begin augustus blijkt acalabrutib NIET meer voor te komen in de pipeline van AstraZeneca voor deze indicatie. Wel in fase 3 in het domein oncologie daarentegen.
Kunnen we hieruit opmaken en/of besluiten dat ook bij AstraZeneca deze molecule gefaald heeft als potentieel medicament tegen reuma?

www.astrazeneca.com/media-centre/pres...

[verwijderd]
2
quote:

pe26 schreef op 19 oktober 2016 12:45:

Fase 1 studie GS-4059 2 maanden eerder klaar dan de planning.

Betreft Gilead's BTK-molecuul.

AbbVie heeft zijn Ibrutinib (BTK) molecuul en gaat dit combineren met zijn (JAK1) molecuul,
ABBT-494.

Eerder is het SYK-molecuul van Gilead GS-9876 fase 2a gestart in RA met een vergelijk t.o.v. Filgotinib. Niet in combi, maar afzonderlijke benadering van werkzaamheid GS-9876!

Bij goede safety en andere secundaire scores als ACR zal Gilead met zijn GS-4059 molecuul ook een fase 2a starten.

clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT026260...

Goldman Sachs: quote "Gilead and Galapagos also expect to announce Phase 2 trials to assess filgotinib in combination with other Gilead molecules during 2017".

Belangrijk voor Galapagos en ook Gilead zijn combi-onderzoeken die starten, wat nu nog niet het geval is.

Dus Filgotinib + GS-9876 en/of Filgotinib + GS-4059 (GS-5745 volgt mogelijk ook nog).

Zou heel mooi zijn als dit aanvangt in 2017. Dan kan je voorsprong behouden op AbbVie, aangezien die fase 1 nog moeten starten.
Q3 2016 presentatie Gilead:

phx.corporate-ir.net/External.File?it...

2H 17 - Initiate Phase 2 study with GS-9876 in RA
2H 17 - Initiate Phase 2 study with GS-4059 in RA
[verwijderd]
0
quote:

Zuiderbuur schreef op 1 november 2016 21:34:

[...]
Q3 2016 presentatie Gilead:

phx.corporate-ir.net/External.File?it...

2H 17 - Initiate Phase 2 study with GS-9876 in RA
2H 17 - Initiate Phase 2 study with GS-4059 in RA
AB

Beide doorZuiderbuur genoemde RA-moleculen Gilead in combinatie studie met Filgotinib vanaf H2 2017.
Gilead heeft goede resultaten behaald met BTK-inhibitor.

Aston: terechte kanttekeningen eerder over BTK-moleculen..Dit is positief signaal.
Gilead heeft dan 2 moleculen ter afweging en AbbVie 1 van wat zij hebben uitgecommuniceerd.

In de door jou geplaatste AbbVie corporate R&D presentatie
laat AbbVie zien dat BTK-inhibitors i.c.m. met JAK1 vertaalslag geven naar betere remissie.

Zal die pagina in PDF opzoeken.

Positief dat Gilead in 2017 Filgotinib in de combi gaat testen en dan binnen Fase 2 RA!
[verwijderd]
2
FINCH 1: uitbreiding naar 35 USA klinieken (4-11) (waren er ongeveer 20)
FINCH 2: uitbreiding naar 44 USA klinieken (7-11) 39 recrutering (waren ongev. 20)
FINCH 3: 28 USA klinieken, allen recruitering (1-11) kleine wijzigingen.

RA-trials Gilead/Gilead.
Zie post 11-10 18.58 uur Maxen voor verdere info.
[verwijderd]
2
In navolging wat Winx08 schreef een update.

RA-trials Gilead/Galapagos.

FINCH 1: (12-12) uitbreiding naar 39 USA klinieken (4-11 waren er 35).
Belangrijk is dat er nu 36 landen zijn vermeld (was: alleen USA), waar Filgotinib studies worden opgestart

FINCH 2: (7-12) uitbreiding naar 45 USA klinieken, waarvan 43 recruiterend (7-11 waren er 44 klinieken, waarvan 39 recruiterend).
Belangrijk is dat er nu 4 landen zijn vermeld (was: alleen USA), waar Filgotinib studies worden opgestart

FINCH 3: (6-12) uitbreiding naar 35 USA en 1 Canada klinieken, allen recruiterend (1-11 waren er 28).

Crohn/UC-trials Gilead/Galapagos.
Eenvoudshalve deze ook toegevoegd binnen dit topic.

DIVERSITY: (15-11) 1e melding Clinical Trials met 2 USA klinieken, en voor Canada ook goedkeuring om daar Filgotinib studies te starten.

SELECTION: (22-11) 1e melding Clinical Trials met 4 USA klinieken, en voor Canada ook goedkeuring om daar Filgotinib studies te starten.
BLOO7
0
quote:

pe26 schreef op 13 juli 2016 21:20:

Zomaar een detail:

De RA-studies (3) genaamd FINCH, welke worden geleid door Gilead,
tonen de blauwdruk van Galapagos.

a finch is een vink.

22-4-2016 Genetic Study of Darwin’s Finches Catches Evolution in Action
www.genengnews.com/gen-news-highlight...

An evolutionary phenomenon first described by Charles Darwin has the support of new and unusually strong supporting evidence. The phenomenon, called character displacement (karakter verdringing), may occur when species compete for the same food source. The species may evolve different body shapes, such as different beak sizes in the case of finches, diverging from each other until they relieve competitive stress.

Uit de laatste alinea valt een duidelijke boodschap op te maken, waaraan mogelijk wordt gerefereerd, ofwel het werkingsmechanisme van een hoge JAK1-selectiviteit.
Filgotinib als meest selectieve JAK1 vs. ABT-494 pan JAK (1/3) = sterke verschillen in safety profile tussen beide medicijnen, wat door Galapagos consequent wordt getoond en waarbij Filgotinib sterk prevaleert.

"The species may evolve different body shapes" > geen verbetering in hemoglobine waarden (houd verband met rode bloed cellen), ofwel ABT-494, vergroot kans op anemia (feeling tired, weakness, shortness of breath or a poor ability to exercise).

De koers leunt tegen topniveau. De grootaandeelhouders hebben er alle vertrouwen in, dat het spul zal opbrengen. ;-)
40 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 27,180
Verschil -0,200 (-0,73%)
Hoog 27,280
Laag 26,860
Volume 62.640
Volume gemiddeld 81.069
Volume gisteren 135.801

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront