Wereldhave « Terug naar discussie overzicht

Wereldhave 2018

3.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
[verwijderd]
0
De fusie van Air France en KLM is ook bedacht door iemand die dacht dat zijn spreadsheet een reflectie van de wereld was.

futaridomo
0
Air France en KLM = cultuur shock. Wij hebben geen Europese mentaliteit :)

Check maar Kouk Brother Group, Wilmar international, Hutchison Whampoa etc.
[verwijderd]
0
quote:

futaridomo schreef op 8 augustus 2018 07:05:

Air France en KLM = cultuur shock. Wij hebben geen Europese mentaliteit :)

Klopt, alleen degenen die de fusie bedachten zagen in hun spreadsheet dat het ging werken.

De lui die nu voor een fusie van Vastned en WHA zijn, kijken ook niet verder dan hun spreadsheet. Ze hebben geen enkel idee van de verschillen.

[verwijderd]
1
Die ene miljoen besparing op listing-kosten weegt niet in de verte op tegen de nadelen.

Betere financiële positie voor Wereldhave en slechtere voor Vastned. Dus het begint al met het uitonderhandelen van de nadelen voor Vastned.

Verder bestaat er geen statistische relatie tussen de omvang van een bedrijf en de winstgevendheid.

Winstgevendheid komt van managementfocus. Wereldhave en Vastned hebben beide meer dan 5 jaar geleden een totaal andere strategie gekozen. WHA convenience shopping, wat nu uitgroeit tot recreatie en dienstverlening. Vastned high streets en sterke wereldmerken. Vastned laagintensief locaties aanbieden, WHA intensief en creatief management van de centra.

De verschillende locaties, het klantenbestand, het beheer en de logica achter de aansturing zijn dus al een conflictbron.

Bij een fusie komt alle focus te liggen op de fusie en daarna op het afstoten van alles wat niet-synergetisch is.

Dat is bijna de hele portefeuille.

Fusie voegt alleen waarde toe als je een beursgenoteerd bedrijf uitsluitend vanuit de financieringshoek bekijkt. Dat is hoe sommige aandeelhouders er naar kijken voor wie het runnen van een bedrijf buiten hun belevingswereld ligt.

Dat is maar één aspect van het runnen van een bedrijf.

Een vastgoedbeheerder is vooral een management- en marketing-bedrijf en die aspecten liggen bij Vastned en WHA totaal anders.

De Jaap
0
Voor het Nederlands vastgoed heeft v Herk zijn prijs al bepaald door op voorhand een positie te nemen in Wereldhave en Vastned. Indien Nederlands vastgoed verkocht moet worden en de aandelenkoersen worden opgedreven door speculanten is hij altijd spekkoper. Zo niet, koopt hij zelf een belang in ruil voor aandelen ver onder de boekwaarde. Hij heeft maar 33 euro betaald per aandeel.
[verwijderd]
0
Weet iemand wanneer Van Herk precies actief is geworden met belangen in Wereldhave, Vastned en Eurocommercial?
[verwijderd]
0
Op 18 januari 2017 ging Van Herk door de 3% met Vastned. Dat was naar ik meen het begin van zijn inkoopprogramma.
futaridomo
0
maarja whats next voor van herk. Zijn wij al door de elende heen? of turn-around moet nog beginnen? hmmmm ....
futaridomo
0
Brokie Even
0
quote:

Blargh schreef op 9 augustus 2018 11:50:

www.iex.nl/Nieuws/ANP-090818-128/Van-...

Aat maakt geld vrij?
Brevet van onvermogen in mijn ogen, die verkoop van BAM. Het kan wellicht voorkennis zijn, maar dan wist ie het eerder niet toch niet zo goed, toen hij instapte in BAM...
aextracker
0
WHA lijkt rond de euro 31 uit te bodemen.
Save heaven tijdens de eerstvolgende correctie ?
[verwijderd]
0


Eigenaars moeten toegevingen doen om retailers te overtuigen. In kleinere steden zijn er huurprijsdalingen van 10 tot 30 procent. Maar ook voor grote winkeloppervlaktes in een stad als Antwerpen is sprake van kortingen van 15 tot 30 procent. De huurprijzen van winkelpanden staan onder druk. Vooral in kleinere steden als Roeselare, Tongeren en Turnhout wordt hard gestreden om de huurder. Dat blijkt uit een rapport van Cushman & Wakefield, de grootste makelaar voor retailvastgoed, dat De Tijd kon inkijken.

De opmars van e-commerce weegt steeds zwaarder op de marges van fysieke winkels. Ketens lichten de rendabiliteit van elk pand door en beslissen sneller dan vroeger de stekker er uit te trekken.

Als een winkel vrijkomt, staan minder kandidaten te springen om de locatie in te nemen. Maar weinig retailers willen hun winkelnetwerk in België nog echt uitbreiden.

Ook voetgangerszones, langdurige werken en het gebrek aan parkeerplaatsen spelen de winkelstraten in de steden steeds meer parten.
Toegevingen

‘Door die combinatie van factoren moeten eigenaars van winkels in de steden meer toegevingen te doen om een huurder te houden of binnen te halen’, zegt Boris van Haare, retail partner bij Cushman & Wakefield, dat een weinig bemoedigend beeld van de gang van zaken in de winkelsteden schetst. In kleine steden zijn er prijsdalingen van 10 tot 30 procent.

Het gehele verhaal is te lezen op: www.tijd.be/ondernemen/retail/Huurpri...
[verwijderd]
0
Ik zal ook meteen maar even de laatste alinea meekopiëren.

Dit is het enige stuk dat op Wereldhave betrekking heeft.

'Op de markt van de shoppingcenters en de retailparken buiten de stad zijn de prijzen nog stabiel. ‘Ze hebben het voordeel dat ze veel gemakkelijker bereikbaar zijn met de auto en voldoende en gratis parkeergelegenheid aanbieden. Dat toont aan dat niet alleen e-commerce een rol speelt’, zegt Van Haare.'

********************************

Ik moet er zo langzamerhand wel om lachen.

Zo lang 'journalisten' dit soort tendentieuze artikelen schrijven waarin ze ook nog eens de meest negatieve passages vet zwart afdrukken, zo lang is volstrekt duidelijk dat het fonds ondergewaardeerd is.

Wat ze ook nog niet in de gaten hebben, is dat 'winkelcentra' en 'shopping centers' verouderde begrippen zijn. Het gaat tegenwoordig meer om ontmoetingscentra, waar je ook kunt shoppen. In de toekomst wordt dit aangevuld met pure persoonlijke dienstverlening, zoals tandartsen en visagistes.

Het overdekte gemanagede centrum is echt iets totaal anders dan de winkel in de straat.

Hoe lang duurt het voordat analisten en journalisten dat in de gaten krijgen?
futaridomo
0
ook niet vergeten, Appartement boven op het centra. Kijk naar HK, daar verdienden de vastgoed management heel erg veel geld!
Alleen, wanneer kom dit sort trends naar landen zoals Benelux?
junkyard
0
quote:

FreedomFighter schreef op 22 augustus 2018 20:27:

Zo lang 'journalisten' dit soort tendentieuze artikelen schrijven waarin ze ook nog eens de meest negatieve passages vet zwart afdrukken, zo lang is volstrekt duidelijk dat het fonds ondergewaardeerd is.

Dit artikel gaat over winkelcentra in België. Wereldhave Belgium noteert 94,80 euro, bij een intrinsieke waarde per aandeel van 87,59 euro. Er is dus sprake van een premie t.o.v. boekwaarde, geen sprake van onderwaardering.

De CEO van Wereldhave heeft in het verleden verkondigd niet mee te willen gaan in funshoppen en winkelcentra als ontmoetingsplaats, winkelcentra dienden vooral te voorzien in de winkelbehoefte. Unibail Rodamco en Klepierre hebben hiervan geprofiteerd, door de NL winkelcentra waar winkelen geen beleving was te verkopen aan Wereldhave.

Afgelopen jaren is gebleken dat de strategie van de CEO niet werkt, Wereldhave heeft veel slechter gepresteerd dan UR of Klepierre, er is geen groei waarneembaar. De CEO heeft de gebrekkige strategie nooit erkend, maar stelt nu wel dat er grote doorlopende investeringen nodig zijn om de winkelcentra aan te passen aan de huidige tijdsgeest...

www.vastgoedjongens.nl/vastgoedbelegg...

Meer het type boekhouder dan strateeg die aan het roer staat.
junkyard
0
Wereldhave lijkt nu de perpetual in de markt te zetten, ter herfinanciering van de convertible bond:

www.oblis.be/nl/news/2018/08/21/emiss...

De rentelast van deze perpetual zullen aanmerkelijk hoger liggen dan de convertible bond (1,0%), gezien het achtergestelde (risicovolle) karakter van de perpetual en matige prestaties van Wereldhave over de afgelopen jaren. De LTV (voor senior bondholders) kan zo wel tot beneden de 40% worden gedrukt, maar het risico voor aandeelhouders neemt toe, en het resultaat per aandeel zal dalen (door de hogere rentelast).
[verwijderd]
0
Ik vraag me af waar je beter mee af bent; of met zware verliezen een aantal winkelcentra in de verkoop doen en geen nieuwe obligatie uitgeven, of de winkelcentra op dit moment in portefeuille houden en een achtergestelde perpetual uitgeven. Ik zou het eerlijk gezegd niet weten.
3.206 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 ... 157 158 159 160 161 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 13:10
Koers 14,000
Verschil -0,080 (-0,57%)
Hoog 14,080
Laag 14,080
Volume 23.135
Volume gemiddeld 90.425
Volume gisteren 57.121

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront