PostNL « Terug naar discussie overzicht

PostNL Augustus 2018 | Paid to wait

3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
wins
0
PostNL is best wel een defensief aandeel, blijft al jarenlang op zelfde niveau, en een mooi dividend, en wij betalen het salaris van het management en de 45000 werknemers, geeft toch een goed gevoel om mede eigenaar te zijn van PostNL
Hansbeleg
0
quote:

Go Go Go ! schreef op 8 augustus 2018 18:37:

[...]

Hans, ik wil je avond niet verder verzieken, want jij lijkt mij al behoorlijk pissed. Ga maar uit van minimaal 34 aandelen, exclusief de shortposities die onder de 0.5% vallen (geen meldingsplicht meer) Niet bekend is of deze posities na de slotmelding nog bestaan en welke omvang ze hebben.
Ik ben inderdaad pissed ja, wat een ergernis in dit aandeel, en het duurt ook allemaal eindeloos. Hoe dan ook het zal ten positieve keren, met of zonder Herna.

Tja 33M is ook meer dan minimaal 34 aandelen ;-)
Wadloper
0
quote:

lucky14 schreef op 8 augustus 2018 18:53:

Pakketten en overnames stuwen inkomsten Bpost
Gepubliceerd op 8 aug 2018 om 18:10 |

bpost (17:35)
EUR 13,390 +0,280 (+2,14%)

(ABM FN) Bpost heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de inkomsten weer flink zien oplopen, profiterend van de overname van Radial en de goede groei in pakketten. Dit meldde het postbedrijf woensdag nabeurs.
“De resultaten van het tweede kwartaal liggen in lijn met onze verwachtingen voor 2018”, aldus CEO Koen Van Gerven. De topman bleek vooral te spreken over de “sterke” autonome groei binnen de pakjesdivisie door de e-commerce ontwikkelingen in de thuisregio. Van Gerven mikt verder op een sterkere seizoensgebonden tweede helft van het jaar.
In het afgelopen kwartaal kwamen de operationele inkomsten van Bpost uit op 928,4 miljoen euro, hetgeen een stijging op jaarbasis betekende van 32,7 procent. Analisten die bijdroegen aan de consensus hielden voorafgaand aan de cijfers rekening met een bedrag van 911,0 miljoen euro.
Bpost profiteerde van overnames en de “uitmuntende groei” van pakketten. Vooral de volumes van binnenlandse pakketbezorging trokken met bijna 26 procent aanzienlijk aan. De inkomsten uit internationale pakketbezorging trokken met 4,3 miljoen euro aan tot 54,5 miljoen euro.
De genormaliseerde bedrijfskasstroom (EBITDA) bedroeg 140,4 miljoen euro en de dito EBIT lag op 102,6 miljoen euro. Dit was vorig jaar nog respectievelijk 159,3 miljoen en 136,0 miljoen euro. De resultaten vielen iets lager uit dan de 142,5 miljoen euro en de 105,0 euro waar analisten rekening mee hielden. De bedrijfskosten stegen met bijna 46 procent aanzienlijk. Er bleef aan het einde van het kwartaal een nettoschuld over van 82,6 miljoen euro. Dit was vorig jaar nog 76,5 miljoen euro.
De omzet steeg op jaarbasis van 692,3 miljoen tot 920,6 miljoen euro.
Onder de streep restte een genormaliseerde winst van 67,3 miljoen euro, terwijl dit vorig jaar nog 99,7 miljoen euro was.
Outlook
Bpost ziet onverminderd de aangepaste bedrijfskasstroom dit jaar uitkomen aan de onderkant van de bandbreedte 560 miljoen tot 600 miljoen euro, wegens de dalende brievenpost, absenteïsme en de productiviteit bij het sorteren van de pakjes.
Het postbedrijf wil daarbij over 2018 een dividend uitkeren van ten minste 1,31 euro per aandeel.
Het aandeel Bpost sloot woensdag 2,1 procent hoger op 13,39 euro

Dus een dividendrendement van bijna 10%!
En wij moeten het doen met de topvrouw 2014 gekozen vanwege het quotum vrouwen.
Capaciteiten: geen.
Salaris 1,5 miljoen.
Prestatie : Geen
wins
2
Herna kan en doet niks, zit met handen en voeten gebonden aan de politiek, het enige wat ze doet is haar eigen zakken vullen over de ruggen van de armzalige particuliere aandeelhouders, die telkens weer van een koude kermis thuiskomen
Tordan
0
Wat gaat onderstaand morgen voor PNL betekenen, wat plussen(omzet en dividend en pakjes) en wat minnen(Ebit Ebitda en outlook):

NIEUWS ONDERNEMEN LOGISTIEK
Geen nieuwe ontgoochelingen bij Bpost
08 augustus 201818:49

Schermvullende weergave

Het blijven moeilijke tijden voor Koen Van Gerven, CEO van Bpost. ©Photo News
Bpost is op schema om zijn doelstellingen, geformuleerd in juni, te halen. De analisten hadden voor het tweede kwartaal wel nog iets betere bedrijfskasstroom (ebitda) en ebit verwacht.

Het was uitkijken naar de resultaten van Bpost voor het eerste halfjaar. Analisten gingen er van uit dat de cijfers voor het tweede kwartaal wel eens zwaar zouden tegenvallen, net als vorig jaar én in het eerste kwartaal. Al bij al lijken ze nog mee te vallen.

De bedrijfswinst steeg met 32,7 procent tot 928,4 miljoen euro. Dat is beter dan de consensus van de analisten (911,0 miljoen euro). De daling van het binnenlands postvolume lis aanvaardbaar (-4,1 procent). Op vergelijkbare basis is er sprake van een daling met 9,9 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2017 en een daling met 3,1 procent ten opzichte van het eerste kwartaal.

Lees meer
De genormaliseeerde ebitda daalde in vergelijking met het jaar voordien met 11,9 procent naar 140,4 miljoen euro. Dat blijft onder de verwachtingen van de analisten (142,5 miljoen euro). De daling wordt toegeschreven aan hogere organische kosten.

De genormaliseerde ebit blijft ook onder de verwachtingfen door een daling met 24,6 procent tot 102,6 miljoen euro. De consensus lag op 105,0 miljoen euro. De marge daalde daarbij van 19,4 procent naar 11,1 procent.

Koen Van Gerven, de CEO van B post, benadrukt dat de resultaten in de lijn liggen van de verwachtingen die in juni waren geformuleerd. Hij wijst op de sterke organische groei in de pakjesafdeling (+25,8 procent) door de opmars van e-commerce in België en Nederland.

Hij verwacht een beter tweede halfjaar. Dat is wel seizoensgebonden. Het bedrijf is volgens de CEO op schema om over heel 2018 een genormaliseerde ebitda te leveren aan de onderzijde van de vooropgestelde vork van 560 à 600 miljoen euro.

Prognose
Voor het hele jaar 2018 wordt uitgegaan van een daling van het postvolume met 7 procent, gedeeltelijk gecompenseerd door een prijs/mix effect van + 4 procent.

Er wordt voor de pakjesdienst een dubbelcijferige groei verwacht met wel een negatieve prijs/mix evolutie (-3 à -6 procent).

Radial, dat Bpost kocht voor 700 miljoen euro, blijft een zorgenkind. De ebitda van het Amerikaanse bedrijf heeft het nog steeds moeilijk. Productiviteitsverbeteringen zijn er nog niet in staat de kosten voor de webstore en de hogere kosten van medische kosten in inflatie te compenseren. Bpost-CEO Koen Van Gerven stuurde oudgediende Pierre Winand naar de Verenigde Staten om het tij te keren.

Er wordt een dividend van minstens 1,31 euro per aandeel vooropgesteld. Dat betekent een dividend dat minstens gelijk is aan dat van vorig jaar. De analistezn gaan uit van 1,31 euri per aandeel.

Het aan deel van Bpost sloot woensdag af op ... euro. BPOST2,14% De koers zit in de buurt van haar historisch dieptepunt.

Sinds Bpost in maart zijn cijfers voor 2017 vrijgaf, verloor het aandeel van de postgroep al meer dan de helft van zijn beurswaarde. Terwijl Bpost in de eerste jaren van zijn beurscarrière een goedehuisvaderaandeel was, is het nu het slechtst presterende aandeel van de Bel20
Saibee
0
quote:

Hansbeleg schreef op 8 augustus 2018 19:01:

[...]

Ik ben inderdaad pissed ja, wat een ergernis in dit aandeel, en het duurt ook allemaal eindeloos. Hoe dan ook het zal ten positieve keren, met of zonder Herna.
Ja; ik kan wel schrijven dat Verhagen nu bewust de droeftoeter uithangt en dat alles na consolidatie goed komt maar vooralsnog ga ik er ook met boter en suiker in.

En de hondenbrokken die deze kapitalistische hond vanochtend toegeworpen kreeg waren ook al over tijd....
Go Go Go !
0
quote:

Hansbeleg schreef op 8 augustus 2018 19:01:

[...]

Ik ben inderdaad pissed ja, wat een ergernis in dit aandeel, en het duurt ook allemaal eindeloos. Hoe dan ook het zal ten positieve keren, met of zonder Herna.

Tja 33M is ook meer dan minimaal 34 aandelen ;-)
Had ik hersteld naar 34 miljoen om 18.44 uur :-) kon dat niet meer doen in de oorspronkelijke posting.

Ten aanzien van je opmerking richting money hates me inzake tijdslijnen shortposities ben je geheel correct. Ik heb destijds de regelgeving gepubliceerd op het forum.

[verwijderd]
0
quote:

Patrick D schreef op 8 augustus 2018 18:34:

[...]

Woon op Malaga. Pfffffffff erg warm hier. Zijn er nog PostNL bezorgers actief in nl? Koers gaat bijna hetzelfde als destijds van Imtech toen ze failliet gingen. Zijn overigens ook wel overeenkomsten zo maakt PostNL ook verlies.
Goed om te horen dat je nog steeds de oude bent ;-)

prinszicht
0
Al iets gehoord over de rechtszaak van HV tegen EU? Er ligt 400 miljoen op tafel inzake onterechte afwijzing Ups. Ze volgen de zaak met belangstelling. Ze wachten ook keurig op de ACM. Op Sandd. En op Mona. Het goede nieuws kont nu niet uit en als VVD-er kan ze natuurlijk niet de achterban schaden.
Toekomstbeeld
0
quote:

lucky14 schreef op 8 augustus 2018 18:53:

Dus een dividendrendement van bijna 10%!
een hoog percentage word in het algemeen niet als een positief teken ervaren.

En het is iets waar ik de gehele dag al over na zat te denken......als de markt het percentage bij Bpost op bijna 10% kan zetten.......kan dat dan ook het doel zijn vd shorters bij PostNL?

Ik durf er eigenlijk niet verder op door te gaan!
[verwijderd]
0
Even iets positiefs. We krijgen nieuwe IR!

Hopelijk ook iemand die naar de Bpost corporate pagina heeft gekeken en echt weet wat IBers willen weten. Ebitda? Ik heb het pimmetje al horen zeggen. Dat smaakt hopelijk naar meer.
Toekomstbeeld
0
quote:

Accuboor schreef op 8 augustus 2018 20:03:

Even iets positiefs. We krijgen nieuwe IR!
Karen zal wel 1 van die aangezegde 75 dure klaverjassende managers zijn.
[verwijderd]
0
quote:

Toekomstbeeld schreef op 8 augustus 2018 20:06:

[...]

Karen zal wel 1 van die aangezegde 75 dure klaverjassende managers zijn.
Tsja persoonlijk niet leuk. Maar voor het bedrijf en haar aandeelhouders echt noodzakelijk.
[verwijderd]
0
Stakingen postbezorgers, acties milieuactivisten, slecht management, hitte problemen, krimpende postmarkt, groeiende concurrentie, overheidsbemoeienis en morrende activistische aandeelhouders, kan iemand mij uitleggen waarom ik een positie moet innemen?
Zijn er mensen al uitgerookt hier?
[verwijderd]
0
quote:

Patrick D schreef op 8 augustus 2018 20:07:

Stakingen postbezorgers, acties milieuactivisten, slecht management, hitte problemen, krimpende postmarkt, groeiende concurrentie, overheidsbemoeienis en morrende activistische aandeelhouders, kan iemand mij uitleggen waarom ik een positie moet innemen?
Zijn er mensen al uitgerookt hier?
Ik heb nooit gerookt.
Toekomstbeeld
0
quote:

Accuboor schreef op 8 augustus 2018 20:07:

[...]
Tsja persoonlijk niet leuk. Maar voor het bedrijf en haar aandeelhouders echt noodzakelijk.
Ze hadden 75 + 2 mogen doen wat mij betreft.

BoterbijdeVis
0
quote:

Patrick D schreef op 8 augustus 2018 20:07:

Stakingen postbezorgers, acties milieuactivisten, slecht management, hitte problemen, krimpende postmarkt, groeiende concurrentie, overheidsbemoeienis en morrende activistische aandeelhouders, kan iemand mij uitleggen waarom ik een positie moet innemen?
Zijn er mensen al uitgerookt hier?
PD uit Malaga heeft weer teveel van de Sangria gesnoept. Dat is nu al de 6e keer dat zijn neus rood is.
[verwijderd]
0
Toekomstbeeld
0
quote:

prinszicht schreef op 8 augustus 2018 19:37:

Al iets gehoord over de rechtszaak van HV tegen EU? Er ligt 400 miljoen op tafel inzake onterechte afwijzing Ups. Ze volgen de zaak met belangstelling. Ze wachten ook keurig op de ACM. Op Sandd. En op Mona. Het goede nieuws kont nu niet uit en als VVD-er kan ze natuurlijk niet de achterban schaden.
Zat je aan Herna's achterwerk te denken? Jij viezerik!
3.760 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 ... 184 185 186 187 188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 apr 2024 17:35
Koers 1,318
Verschil +0,087 (+7,07%)
Hoog 1,319
Laag 1,226
Volume 4.020.721
Volume gemiddeld 2.220.593
Volume gisteren 1.572.298

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront