Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Koffiepraatjes

3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Ex-miljardair Batista krijgt dertig jaar cel
Updated Vandaag, 19:28
Vandaag, 19:26 in BUITENLAND

São Paulo - Een Braziliaanse rechtbank heeft de voormalig zakenman en miljardair Eike Batista veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf wegens omkoping. De voormalige mijnbouw- en oliemagnaat heeft volgens de rechtbank toenmalig gouverneur van de deelstaat Rio de Janeiro, Sergio Cabral, omgerekend 15,5 miljoen euro smeergeld betaald.

In ruil voor de steekpenningen verwierven Batista’s bedrijven contracten met de staat. Cabral zit al sinds eind 2016 in de gevangenis. Batista was zes jaar geleden de rijkste man van het land en ook een van de rijkste mensen ter wereld. Inmiddels is het leeuwendeel van zijn vermogen weg. In 2015 verwierf Batista zelfs de bijnaam „miljardair in de min”, omdat hij al een miljard dollar schuld zou hebben.

Batista’s beschuldiging en veroordeling is het jongste resultaat in de Braziliaanse golf van corruptieonderzoeken, waardoor al tientallen machtige zakenlieden en politici tot gevangenisstraffen zijn veroordeeld.
DeZwarteRidder
1
Terreurgroep gaat ’groen’: plastic tassen verboden

Door Redactie
Updated 4 min geleden
5 min geleden in BUITENLAND

Mogadishu - De Somalische terreurbeweging al-Shabaab, die verantwoordelijk is voor een aantal zelfmoordaanslagen en andere moordpartijen in Oost-Afrika, maakt zich druk om milieuvervuiling. Plastic tassen zijn vanaf nu verboden.

De aan al-Qaeda gelieerde terreurterreurgroep ’kan niet langer aanzien hoe plastic tassen het prachtige zuiden van Somalië vervuilen’, was te horen op het radiokanaal van de terreurgroep. „Het is een serieuze bedreiging voor het welzijn van mensen en dieren.” In dezelfde uitzending werd ook gemeld dat zeldzame bomen niet meer gekapt mogen worden.

De plastic tassen gaan op de lijst van dingen die verboden zijn in het gebied dat onder controle staat van al-Shabaab. Westerse muziek, films en smartphones stonden eerder al op de lijst. Hoe de terreurgroep de plastic tassen precies uit de regio wil laten verdwijnen, moet nog bekendgemaakt worden.
DeZwarteRidder
0
ABN AMRO: Huizenprijzen stijgen dit jaar met 8,5 procent

Gepubliceerd: 05 juli 2018 10:20
De huizenprijzen zullen dit jaar gemiddeld met 8,5 procent stijgen en in 2019 met nog eens 7 procent. Dat verwacht ABN AMRO. Eerder ging de bank nog uit van prijsstijgingen van respectievelijk 8 en 5 procent.?

De bank verwacht dat de rente voorlopig nog laag blijft, waardoor de huizenprijzen sterker stijgen dan eerder verwacht.

Philip Bokeloh, econoom bij ABN AMRO: "We hebben te maken met tegenvallende, internationale conjunctuurcijfers, hernieuwde twijfels over Italië en de toegenomen dreiging van een handelsoorlog. Vanwege al deze redenen hebben we onze renteramingen naar beneden bijgesteld."

De algemene verwachting is dat de rente op termijn weer gaat stijgen. Bokeloh: "De Europese Centrale Bank (ECB) wil het monetaire beleid herstellen en wij denken dat de bank hier vanwege de lage inflatie ruim de tijd voor gaat nemen."

ABN AMRO vreest dat als dreigingen zoals handelsoorlogen werkelijkheid worden, dit een negatieve invloed op de woningmarkt zal hebben. Consumenten zullen dan terughoudender worden met het doen van grote aankopen zoals een woning, zegt Bokeloh.

Huizenkopers gaven lange tijd de voorkeur aan een hypotheek met een lange looptijd. Dit zou wel eens kunnen veranderen als de lange rente stijgt, terwijl de korte rente op een laag niveau blijft, verwacht ABN AMRO.
Door: NU.nl
Beowulf1972
0
Het verbaasd met dat ik niets zie over het gedoe met marihuana aandelen in Frankfurt en de Giro. Of kijk ik verkeerd? Of misschien handelt gewoon bijna niemand in die aandelen...
Kort gezegd, het clearing house dat de Giro gebruikt in Frankfurt is per direct gestopt met het handelen in wiet-gerelateerde aandelen. Vanwege Duitse regelgeving die in september in gaat.
Lekker dus. Op mijn vraag of ze niet even konden waarschuwen van te voren antwoorden ze dit: "Omdat de situatie voor DEGIRO ook nog onduidelijk is hebben wij klanten nog niet geïnformeerd."
Ze hopen dat tot september de handel alsnog weer mag, of anders worden mijn aandelen naar de beurs van Canada overgezet?!?

Nu weet ik dat wiet aandelen risikovol zijn etc etc dus ik heb er niet bepaald mn pensioen in gestopt, maar ik vind dit toch wel raar. Kan het theoretisch gebeuren dat het clearinghouse blijft weigeren? Kunnen ze me dwingen te verkopen op een datum die zij stellen? Ik beleg nu een paar jaar, maar dit is een nieuwe situatie voor me!

deutsche-boerse.com/dbg-en/about-us/i...
DeZwarteRidder
0
Kylie Jenner wordt hoogstwaarschijnlijk jongste miljardair ooit

Gepubliceerd: 11 juli 2018 17:11 Laatste update: 11 juli 2018 17:32
Kylie Jenner is hard op weg de jongste miljardair ooit te worden. Forbes schat haar huidige vermogen op 900 miljoen dollar (omgerekend bijna 800 miljoen euro).

Volgens het blad gaat de twintigjarige realityster volgend jaar over de grens van 1 miljard heen. Momenteel staat het record van jongste miljardair op naam van Facebook-baas Mark Zuckerberg. Hij bereikte de mijlpaal op 23-jarige leeftijd.

Jenner verdiende haar fortuin met sociale media en haar eigen make-uplijn Kylie Cosmetics. Het bedrijf is inmiddels 800 miljoen dollar waard. Daarnaast strijkt Jenner de nodige miljoenen op met de realityshows met haar familie.
DeZwarteRidder
0
Waalwijk wint gympenstrijd van Converse

Door Bart Mos
Updated Gisteren, 08:11
Gisteren, 05:35 in FINANCIEEL

Na een jarenlange juridische strijd en een reeks van beslagleggingen die leidden tot het faillissement van de Waalwijkse sportartikelenhandel Sporttrading, bijt gympengigant Converse uit Massachusetts nu in het stof.
Schoenenreus Converse verliest zaak tegen Waalwijkse sportzaak.

Het Amerikaanse Converse en de Nederlandse distributeur van hun All Stars-gymschoenen Kesbo Sport uit Weert draaien op voor alle kosten van het omvallen van de Waalwijkse schoenenhandelaar Sporttrading. De rechtbank in Breda stelde afgelopen week vast dat het Amerikaanse bedrijf in 2009 ten onrechte beslag heeft laten leggen op alle voorraden van de Waalwijkse handelaar.

Met de beschuldiging van Converse dat er vanuit Waalwijk duizenden nep-All Stars gympen de wereld over gingen, werden tienduizenden gympen weggehaald bij onder meer de winkels van V&D, Scapino en Makro, maar ook bij de Belgische Carrefour en het Duitse Metro.

Beslagleggingen

De spectaculaire beslagleggingen haalden destijds alle landelijke media. Kort daarna viel de firma Sporttrading om. ,,Direct na de beslagen van Converse draaiden de banken hun kredietkraan dicht en werden betalingen van onze afnemers stopgezet. Ons bloeiende bedrijf naar de knoppen”, vertelt Ron Janssen, voormalig Sporttrading-bestuurder. ,,Toen ik van dit vonnis hoorde, kon ik mijn oren niet geloven. Het was een emotioneel moment. We zijn hier al zó lang mee bezig, en al die tijd werden we afgeschilderd als een stel criminelen.”

Tijdens de vele rechtszaken die over de kwestie gevoerd werden, bleek al snel dat de zogenaamde nep-All Stars gewoon uit dezelfde fabriek kwamen als waar Converse ze zelf laat maken en ingekocht waren via officiële Converse-distributeurs.
Schadevergoeding

De rechtbank wijst de vordering tot schadevergoeding toe, maar die zal eerst door de curator van het failliete Sporttrading berekend moeten worden. ,,Dat gaat ze honderd miljoen euro kosten”, rekent Janssen alvast voor. Alleen de rekening van de advocaten loopt al tegen de twee miljoen. ,,Voorlopig krijgen we alleen nog maar onze veertigduizend in beslag genomen All Stars-gymschoenen terug. Ik denk niet dat we ze nog kunnen verkopen. Die vallen na al die jaren spontaan uit elkaar.”

De Nederlandse distributeur van Converse, het ook veroordeelde Kesbo Sport, wilde niet reageren.
DeZwarteRidder
0
Inzameling voor bijna-miljardair Kylie Jenner
1 uur geleden in ENTERTAINMENT

Een dag nadat bekend werd dat Kylie Jenner bijna miljardair is, probeert de Amerikaanse social media-bekendheid Josh Ostrovsky haar te helpen aan de laatste 100 miljoen. Hij is op internet een inzamelingsactie begonnen.

Ostrovsky noemt het ’hartverscheurend’ dat Kylie nu nog slechts een vermogen van 900 miljoen dollar heeft. „Ik wil niet leven in een wereld waarin Kylie Jenner geen miljard heeft”, zegt hij. „We moeten haar helpen om de laatste 100 miljoen dollar bij elkaar te krijgen.”

Op de crowdfundingpagina wordt inmiddels serieus gedoneerd. In dertien uur tijd is al 422 dollar gestort.

Woensdag meldde Forbes dat Kylie op weg is om de jongste miljardair ooit te worden. Naar verwachting gaat ze volgend jaar over de grens van een miljard heen.
DeZwarteRidder
0
Jeff Bezos nu rijkste mens in moderne geschiedenis
Gisteren, 23:33 in BUITENLAND

NEW YORK - Jeff Bezos is sinds maandag de rijkste mens in de moderne geschiedenis. Volgens de Bloomberg Billionaires Index tikt het fortuin van Bezos de 150 miljard dollar aan.

Bezos is oprichter van Amazon. Sinds het begin van de index in 1982 is niemand rijker geweest dan Bezos. In 1999 was Microsoft Microsoft-oprichter Bill Gates goed voor 100 miljard. Dat bedrag zou volgens Bloomberg vanwege de inflatie nu goed zijn voor 149 miljard dollar.

Gates is met 95,5 miljard tweede op de lijst, superbelegger Warren Buffett met 83 miljard nummer drie. Als Gates niets van zijn fortuin had weggegeven zou hij nog wel bovenaan staan.

Alleen al dit jaar is het fortuin van Bezos met 52 miljard dollar gestege
DeZwarteRidder
0
Bedrijf Zuid-Korea vindt Russisch ’goudschip’
Updated 24 min geleden
1 uur geleden in BUITENLAND

SEOUL - Een Zuid-Koreaans bedrijf denkt het wrak te hebben gevonden van een Russische slagschip dat 113 jaar geleden zonk. Het marinevaartuig heeft volgens Zuid-Koreaanse media mogelijk voor miljarden aan goud aan boord.

Het schip Dmitrii Donskoi zonk in 1905 tijdens een zeeslag met Japanse schepen. Het bedrijf Shinil Group probeert al jaren het wrak te lokaliseren en denkt nu beet te hebben. Onderzoekers vonden de vermoedelijke resten van het schip bij het eiland Ulleungdo, op zo’n 434 meter diepte.

Een team van Shinil onderzocht het wrak afgelopen weekend met twee bemande onderzeeërs. Zij ontdekten onder meer de naam Dmitrii Donskoi op de scheepsromp. Ook troffen ze kanonnen en machinegeweren aan. Het schip heeft volgens het bedrijf veel schade opgelopen door beschietingen, al verkeren sommige gedeelten nog in goede staat.

De krant Korea Times bericht dat het schip volgens „geruchten” ten onder ging met 5500 kisten met goud aan boord. Het is onduidelijk of dat kostbare metaal daadwerkelijk aan boord is.
DeZwarteRidder
0
'Junckerplan goed voor 1,3 procent groei'

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is een regelrecht succes. Het zorgt nu Europabreed al voor 0,6 procent extra groei, tegen 2020 zal dat 1,3 procent zijn.
Frans Boogaard 18-07-18, 17:50

De banengroei is navenant: nu al 750.000, aldus de rekenmeesters van de Commissie en Europese Investerings Bank, tegen 2020 worden dat er 1,4 miljoen.

Junckers plan was om met Europese gelden als hefboom een bedrag van 315 miljard vrij te maken voor aanvullende investeringen. Inmiddels zit de Commissie aan 335 miljard, zo maakte Juncker vanmorgen bekend. Met dat geld zijn de afgelopen drie jaar grote infrastructurele projecten afgeduwd en, soms via bestaande banken als in Nederland ING, RABO en ABN Amro, 700.000 MKB-bedrijven aan geld geholpen, vaak afkomstig uit de privésector, want tweederde van de 335 miljard komt daar vandaan.

Architect

De investeringen die daarmee tot stand zijn gebracht waren er zonder het extra investeringsvehikel niet gekomen, aldus Juncker en de ‘architect’ van zijn plan, president van de Europese Investerings Bank Werner Hoyer vanmorgen. Een paar voorbeelden van wat er met het geld is gebeurd: 15 miljoen mensen zijn aan snel internet geholpen. Meer dan een half miljoen sociale woningen zijn gebouwd of ingrijpend gerenoveerd. 30 miljoen Europeanen profiteren van een verbeterde gezondheidszorg. 95 miljoen Europeanen hebben een beter spoorvervoer en 7,4 miljoen gezinnen zijn inmiddels voorzien van hernieuwbare energie.

,,Toen we ons plan afduwden hadden we er natuurlijk vertrouwen in, maar dat we op deze cijfers zouden uitkomen hadden we zelf ook niet gedacht”, aldus Hoyer vanmorgen.

Juncker zelf geloofde al langer in het succes van wat aanvankelijk ‘het plan-Juncker’ heette. ,,Je zult zien: naarmate het meer succesvol wordt, zal het ‘het Europese investeringsplan’ of iets van dien aard gaan heten, en niet het Juncker-plan”, zo liet hij de afgelopen anderhalf jaar al een paar maal optekenen.

Inmiddels besloten de lidstaten en het Europese Parlement tot een verlenging van het plan naar 2020. De capaciteit wordt dan verder opgetrokken naar 500 miljard.
haas
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 juli 2018 06:40:

'Junckerplan goed voor 1,3 procent groei'

Het investeringsplan van Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker is een regelrecht succes. Het zorgt nu Europabreed al voor 0,6 procent extra groei, tegen 2020 zal dat 1,3 procent zijn.
Frans Boogaard 18-07-18, 17:50

De banengroei is navenant: nu al 750.000, aldus de rekenmeesters van de Commissie en Europese Investerings Bank, tegen 2020 worden dat er 1,4 miljoen.

Junckers plan was om met Europese gelden als hefboom een bedrag van 315 miljard vrij te maken voor aanvullende investeringen. Inmiddels zit de Commissie aan 335 miljard, zo maakte Juncker vanmorgen bekend. Met dat geld zijn de afgelopen drie jaar grote infrastructurele projecten afgeduwd en, soms via bestaande banken als in Nederland ING, RABO en ABN Amro, 700.000 MKB-bedrijven aan geld geholpen, vaak afkomstig uit de privésector, want tweederde van de 335 miljard komt daar vandaan.

Architect

De investeringen die daarmee tot stand zijn gebracht waren er zonder het extra investeringsvehikel niet gekomen, aldus Juncker en de ‘architect’ van zijn plan, president van de Europese Investerings Bank Werner Hoyer vanmorgen. Een paar voorbeelden van wat er met het geld is gebeurd: 15 miljoen mensen zijn aan snel internet geholpen. Meer dan een half miljoen sociale woningen zijn gebouwd of ingrijpend gerenoveerd. 30 miljoen Europeanen profiteren van een verbeterde gezondheidszorg. 95 miljoen Europeanen hebben een beter spoorvervoer en 7,4 miljoen gezinnen zijn inmiddels voorzien van hernieuwbare energie.

,,Toen we ons plan afduwden hadden we er natuurlijk vertrouwen in, maar dat we op deze cijfers zouden uitkomen hadden we zelf ook niet gedacht”, aldus Hoyer vanmorgen.

Juncker zelf geloofde al langer in het succes van wat aanvankelijk ‘het plan-Juncker’ heette. ,,Je zult zien: naarmate het meer succesvol wordt, zal het ‘het Europese investeringsplan’ of iets van dien aard gaan heten, en niet het Juncker-plan”, zo liet hij de afgelopen anderhalf jaar al een paar maal optekenen.

Inmiddels besloten de lidstaten en het Europese Parlement tot een verlenging van het plan naar 2020. De capaciteit wordt dan verder opgetrokken naar 500 miljard.

mss kan dit verslag aan de orde komen in het EU parlement ?
met onderliggende informatie over het persbericht ?
Financiele verantwoording ?
Naar welke landen is dat al dat geld toe gegaan ?

PS: en we komen nog veel arbeidskrachten te kort:)

www.iex.nl/Forum/Topic/1351648/4/Arbe...
DeZwarteRidder
0
Burberry verbrandt tientallen miljoenen euro’s

Door Redactie DFT
1 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - Het Britse luxemerk Burberry heeft het afgelopen jaar voor 28 miljoen pond (31 miljoen euro) aan eigen producten verbrand, het equivalent van 20.000 iconische trenchcoats. Daarmee wil het bedrijf voorkomen dat er al te veel nepproducten op de markt komen.

Het is niet nieuw dat de brand wordt gezet in onverkochte luxeproducten, maar de schaal waarop Burberry het afgelopen jaar producten vernietigde is relatief uniek. De afgelopen vier jaar werd er gemiddeld slechts voor 15 miljoen pond in de verbrandingsoven gestopt. Zou dat niet gebeuren, dan komen de producten voor een schijntje op de ’grijze markt’, vreest het merk.

Een trenchcoat van Burberry gaat voor 1700 euro over de toonbank. Een polo van het merk kost bijna 300 euro. Voor genoeg mensen zijn die prijzen geen bezwaar: in het eerste kwartaal noteerde het beursgenoteerde Burberry een omzet van 479 miljoen pond (535 miljoen euro).

De overtollige producten zijn overigens niet voor niets verbrand. Van de warmte die daarbij vrijkomt wordt duurzame energie opgewekt, aldus Burberry.
DeZwarteRidder
0
Waarschuwing beleggingsexpert krijgt weinig bijval

Door Johan Wiering
Updated 48 min geleden
1 uur geleden in FINANCIEEL

Amsterdam - De aandelenmarkten trekken zich tot dusverre weinig aan van de handelsconflicten die de VS uitvecht. Volgens econoom Nouriel Roubini, die als één van de weinige experts de kredietcrisis voorspelde, is dit onterecht. De meeste vermogensbeheerders zien echter nog geen reden massaal uit aandelen te stappen.

Vrijdag gooide de Amerikaanse president Donald Trump extra olie op het vuur met zijn opmerking bereid te zijn tot importheffingen van $500 miljard op Chinese producten. Na eerdere speldenprikken over en weer kondigde hij recent al aan vanaf september goederen ter waarde van $200 miljard extra te zullen belasten. Ook met andere economische blokken, waaronder de Europese Unie, voert de VS een strijd.

Roubini verwacht dat de handelsconflicten verder zullen escaleren en de groei van de wereldeconomie hierdoor sterk zal vertragen. Tevens rekent hij op een oplopende inflatie, onder meer vanwege de hogere olieprijzen. Deze cocktail zal volgens hem resulteren in een beurscorrectie, zeker nu centrale banken hun stimuleringsprogramma’s afbouwen.

Voorlopig krijgt Roubini weinig bijval van vermogensbeheerders. Een topman van Blackstone zei deze week dat uit de markt stappen en wachten totdat de handelsconflicten worden bijgelegd, het domste is wat beleggers nu kunnen doen.

Topman Ken Fisher van Fisher Investments toont zich vooralsnog ook niet erg bezorgd. „De importheffingen zijn niet positief, maar veel te klein om een ramp te veroorzaken. De importheffingen draaien bij Trump om politiek. Heffingen van economische aard zouden veel groter zijn. Na de tussentijdse verkiezingen in november kunnen de heffingen ook weer eenvoudig teruggedraaid worden.”

Beleggingsstrateeg Richard Carlyle van Capital Group maakt zich ook geen grote zorgen, maar benadrukt wel dat de handelsconflicten voor sommige bedrijven een grote uitdaging vormen. „Zij hebben wereldwijd een zo efficiënt mogelijk netwerk opgezet en de importtarieven verstoren dit.”

Carlyle benadrukt dat per bedrijf moet worden nagegaan wat de gevolgen van de handelsconflicten zijn. „Harley-Davidson heeft hier bijvoorbeeld heel veel last van. Het bedrijf verplaatst noodgedwongen een deel van de productie van de VS naar India, maar dit is heel duur en het neemt een paar jaar in beslag.”

Dat de vermogensbeheerders niet op een spoedige correctie rekenen, hangt met name samen met de goed draaiende wereldeconomie. In Europa verzwakte de economische groei in het eerste kwartaal, maar inmiddels is verbetering opgetreden. De Amerikaanse economie draait zelfs uitstekend en de bedrijfswinsten zijn goed. Vooral in de VS nemen deze sterk toe, geholpen door de belastingverlagingen.

Carlyle benadrukt bovendien dat het nagenoeg onmogelijk is om kortetermijnbewegingen op de beurzen te voorspellen en wijst hierbij op een studie van Capital Group. Wie de beste tien beursdagen tussen 2002 en 2012 miste, haalde een negatief rendement terwijl de Amerikaanse S&P500 een jaarrendement van 6,4% liet zien. „Belegger doen er verstandig aan zich op de lange termijn te focussen en kortetermijndalingen voor lief te nemen.”

Zelfs indien de korte rente in de VS boven de lange rente zou uitkomen, wat vaak een voorbode is van een recessie, ziet Carlyle geen reden om massaal uit de markt te stappen. „Over zes tot negen maanden zouden we een inverse rentestructuur kunnen zien. Maar dit hoeft geen slechte periode voor aandelen te zijn.”
pietje-2005
0
Dat voorspellen en uitleggen hoe het zit is altijd goed, totdat het echt in een keer fout gaat. Als ze zeggen dat er niets aan de hand is hebben ze nog niet verkocht, dus?
Die stiertjesmarkt vanaf 2009 is vast ook door veel van die voorspellers eerst gemist.
Fout gaan? Dan is iedereen zo'n beetje te laat, wat de dreun nog massaler maakt, als we met z'n allen door de deur willen.
Dat was iets met zwanen, geloof ik ;-)
DeZwarteRidder
0
Column: Handel in 15 microseconden

Door Sem van Berkel
Updated Gisteren, 09:58
Gisteren, 09:42 in FINANCIEEL

Ik zit met mijn oude beursmakkers Akkie en Guus in het wekelijkse overleg.

Akkie is een wandelende Winkler Prins, wat hij niet weet kun je op een vloeitje schrijven.

Zijn handel en beleggingen zijn gebaseerd op fundamentele analyse, waarbij hij veel informatie krijgt uit de dealingrooms van de Grote Jongens.

Guus is een gokker, die grote klappers afwisselt met diepe dalen.

Per saldo verdient hij weinig, maar hij heeft wel de meeste lol van ons drieën.

Zelf ben ik me gaan beperken tot de topnoteringen in de AEX, bij voorkeur in combinatie met langlopende opties.

Ik trek me niets aan van de waan van de dag en maak sommetjes, vroeger noemden ze me op de beursvloer 'Semsommetje'.

Te veel mutatie is killing voor je rendement en goede noteringen zijn, over langere termijn gemeten, ongevoelig voor de 'eb en vloed' van de beursbaren.

We hebben ons geld verdiend op de achterkant van een sigarendoos, toen de beurs nog 'ons kent ons' was.

Het nieuwe, zelf ontwikkelde platform van Euronext kwam ter sprake.

Ze hebben hun capaciteit vertienvoudigd met de ingebruikname van OPTIQ, en noemen de oplevering „een keerpunt voor Euronext”.

De hele productie voor een transactie, de latency, neemt op het nieuwe systeem gemiddeld 15 microseconden in beslag.

Die snelheid is van belang voor geautomatiseerde 'flitshandelaren' die met hoge frequentie orders versturen.

We zien Johann Kaemingk nog de optiebeursvloer opkomen.

De grondlegger van Optiver heeft met zijn visie 'de oude garde' ver achter zich gelaten, zijn kluppie natuurkundigen (Einstein zou zakken voor het toelatingsexamen) verdient wereldwijd harde munten.
Trump

Over Trump hebben we het nog nauwelijks, dan kun je wel aan de gang blijven.

In onze beursloopbaan van samen meer dan 100 jaar hebben we nog nooit een Amerikaanse president gekend die zo prominent dagelijks de wereld schoffeert.

We vroegen ons af hoe hij 's morgens opstaat.

Draagt hij een stars and stripes-pyjama, zingt hij voor het open raam het volkslied?

Gaat hij eerst zijn kuif föhnen of doet Melania dat?

Neemt hij daarna een glaasje levertraan van een goed jaar en gaat hij dan twitteren?

De persconferentie met Poetin was een nieuw dieptepunt.

„Dit was niets minder dan verraad”, schreef voormalig CIA-directeur John Brennan in een tweet.

„Niet alleen waren de opmerkingen van Trump imbeciel, hij zit volledig in de zak van Poetin.”

„De president moet beseffen dat Rusland niet onze bondgenoot is. Er bestaat geen morele equivalentie tussen de VS en Rusland”, zo las de Republikeinse partijleider Paul Ryan hem de les.

Deprimerend is wel dat het optreden van de 'Twitteraar' een verlamming over de markten heeft gebracht.

MisterJones begon het jaar op 24.679 punten, gisteren sloten we op 25.065 = 386 punten = 1,6% = 0,24% per maand.

Omzetten en volatility nemen dramatisch af en dat is niet goed voor graadmeter Flow Traders.

We akteren op de koers van 9 februari.

Daarvoor is niet alleen Trump verantwoordelijk.

Merkel heeft in Europa macht en glans verloren, in Italië regeren piassen die met droge ogen eisen dat we hun schuld maar moeten afwaarderen, Griekenland wil alweer gaan potverteren, in Turkije hebben we Erdogan op een economisch zinkend schip en de Brexit zorgt in Engeland voor steeds meer politieke chaos.

Genoeg 'beren op het pad' dus, en de reden voor het uitblijven van een 'kledder' moet gezocht worden in het nog steeds goedkope geld dat 'tegen de plinten' klotst.

Jerome Powell van de FED zei dat een geleidelijke verhoging van de rente op dit moment de juiste aanpak is.

Maar daar kan in Europa voorlopig geen sprake van zijn, het zou ons niet verbazen als de ECB zijn steunbeleid moet voortzetten.
Afwachten op het terras

Akkie staat bij al die onzekerheden tussen de gordijnen, Guus heeft geen idee aan welke kant hij moet gokken (hij snuffelt een beetje aan Besies die op 21 maart nog 44,55 moesten kosten en in de waan van het handelsconflict de kliko in gingen) en contraire kansen zijn er ook niet, zelf leun ik achterover en laat de geschreven premie binnendruppelen.

Voldoende tijd dus om te genieten van deze prachtige zomer.
ING

„INGees is, zodra er wat licht in de tunnel komt, wel een kans jongens”, zei Akkie.

„Op 22 januari tikten we nog 16,67 neer, en nu kun je ze oprapen voor 12,35.”

We delen zijn mening en staan niet alleen, in de maandelijkse ACTIAM-enquete van Corné van Zeijl onder professionals staat ING met stip bovenaan, het verlies is niet te verklaren.

Op 2 augustus komen de Q2-resultaten naar buiten.
ASML

Het was bij alle sorus wel weer genieten bij de resultaten van onze Lithoos afgelopen woensdagmorgen.

De verkoop van EUV-machines begint te lopen als 'warme broodjes' en de uitmuntende roerganger Peter Wennink sprak veel vertrouwen in de toekomst uit.

In Veldhoven hielden ze in het afgelopen kwartaal 623.000.000 euro over aan 2.700.000.000 omzet.

Wat een bedragen! Wat een verhouding!

We zitten al in de notering vanaf 16 maart 1995 toen Philips de chipmachinefabrikant naar de beurs bracht en hebben 'alle hoeken van het veld' gezien.

In de 5-jaars grafiek staat op 18 juli 2013 een notering van 67,79 en we sloten gisteren op 186 rond.

Waarom hebben we eigenlijk een 'gespreide' portefeuille?

Het fijne van Lithoos is ook dat je prachtige sommen kunt maken met de 'moddervette' premies.

We weten natuurlijk dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie zijn voor de toekomst, maar ASML lijkt bijna een uitzondering te zijn.

Guus had aan het einde van onze sessie nog een interessante suggestie: „Marc Overmars zou Draghi moeten opvolgen bij de ECB. Binnenkort kan Ajax de hele eredivisie overnemen.”

Sem van Berkel is aandeelhouder, directeur vermogensbeheer bij SEM.nl en ambassadeur bij ALEX vermogensbank.
DeZwarteRidder
0
Column: Schuldpositie VS geen probleem

Door Ron Boer
19 jul. 2018 in FINANCIEEL

Slim mannetje, die Byron Wien, met een gezond relativeringsvermogen. Daar houden wij wel van.

Wien was 21 jaar werkzaam bij de investeringsbank Morgan Stanley, in zijn laatste functie als Hoofd Beleggingsstrategie. In die hoedanigheid presenteerde hij zijn jaarlijkse, traditionele lijstje met ‘tien verrassende voorspellingen’. Wien, 85 jaar, is nu vicevoorzitter van een dochter van de Blackstone Group, een investeringsmaatschappij in alternatieve beleggingen met $434 miljard onder beheer.

In een interview laat hij zich relativerend uit over de Amerikaanse schuldpositie en de handel en wandel van president Trump. Zoals we weten, slaagt Trump er telkens weer in vriend en vijand op de kast te krijgen met opmerkelijke uitspraken en daden. Een daarvan zijn de importheffingen voor de Amerikanen als antwoord op aangekondigde heffingen voor Europese en Aziatische landen.

Wien maakt zich daar allesbehalve druk over. Die heffingen zullen de Amerikaanse economie nauwelijks raken, laat staan ontsporen, de term waar de pers het meest op teruggrijpt. Bij elkaar opgeteld gaat het om $400 miljard. Dat klinkt als een enorm bedrag, maar afgezet tegen een $20 biljoen (20.000 miljard) grote economie is het slechts 2% op het totaal. Dat overleven de VS wel, aldus Wien. Vergelijkingen met de jaren dertig van de vorige eeuw gaan mank, toen soortgelijke heffingen 8% van het totaal uitmaakten en productie en landbouw de hoofdbestanddelen van de economie vormden. Tegenwoordig is dat dienstverlening.
Schuld

Een ander thema is de schuldpositie van de Amerikaanse overheid, iets waar vooral de rest van de wereld zich zorgen over maakt. Hoe gaat Amerika in vredesnaam die $21 biljoen (21.000 miljard) aan schuld terugbetalen? Wien haalt daarover zijn schouders op.

In 2000 was de schuld $6 biljoen en de rente 6%. Je moest dus $360 miljard rente betalen om aan de schuld te voldoen. Nu is de schuld $21 biljoen maar de rente is fors gedaald en de rentelasten bedragen nu $450 miljard, omgerekend 2% van het bruto nationaal product. Dus de schuld is meer dan verdrievoudigd terwijl de rentelasten maar met 25% zijn gestegen.

„En waarom zouden we de schuld moeten terugbetalen?”, vraagt Wien zich af. Een periode onder president Clinton uitgezonderd, heeft de Amerikaanse overheid nog nooit de schuld terugbetaald. Zolang de bezitters van Amerikaanse staatsleningen netjes de rente op hun schuld uitgekeerd krijgen, maakt niemand zich zorgen.

Explosief

De vraag die we ons volgens Wien wel moeten stellen is waarom de rente gedaald is terwijl de schuld ondertussen explosief is gestegen? Want als je iemand in 2000 gevraagd had welke rente je had moeten betalen op $21 biljoen in plaats van 6% op $6 biljoen, had je als antwoord gekregen dat die richting de 15% zou hebben gelegen. De reden dat dat niet het geval is, is dat we de wereld overspoeld hebben met liquiditeiten, geld dat op zoek is naar een schuilplaats.

Ik voeg daar van mijn kant nog aan toe dat investeringen in rentedragende producten nauwelijks in staat zijn om de huur, gas, water en licht mee te voldoen. Daarom gaat een deel van dat geld richting aandelen. Veel bedrijven keren alleen al een dividend uit met een rendement dat tussen de 3% en 4% ligt.

Tenminste, wel de topbedrijven met een OK-Score 1 tot en met 3, ondernemingen die in onze aandelenportefeuille zitten en waar het geld tegen de plinten op klotst. Dat legt een bodem in het resultaat en het vormt het kersje op de taart van de koerswinst.
DeZwarteRidder
0
Rechtbank steekt stokje voor hoge prijs flitskrediet

Gepubliceerd: 23 juli 2018 08:57
De rechtbank Rotterdam steekt een stokje voor de hoge prijs van een flitskrediet. Flitskredietverstrekkers mogen de regels voor een maximumvergoeding niet omzeilen door veel geld te vragen voor het garant staan voor zo'n snelle lening, oordeelt de rechter.

Een klant leende voor een maand 350 euro bij LoanRider, dat opereert vanuit de Baltische Staten. Naast de normale kredietvergoeding moest hij ook nog 87,50 euro betalen aan een ander bedrijf dat voor hem garant zou staan.

LoanRider stelde dat die extra kosten buiten de kosten van het krediet vielen, aangezien de klant er ook voor kon kiezen iemand uit zijn omgeving 'gratis' als garantsteller op te geven. Maar daar is de rechter het niet mee eens. Als een kennis garant had willen staan, had de klant het bedrag net zo goed van die persoon kunnen lenen.

Rogier Raas, bij advocatenkantoor Stibbe gespecialiseerd in financieel recht, zegt in de Volkskrant dat deze uitspraak het einde kan betekenen voor het verdienmodel van flitskredietverstrekkers.

''Ik kan me voorstellen dat andere rechters deze lijn zullen volgen. Als dat gebeurt, behoort de praktijk van de betaalde borgstelling snel tot het verleden.''
Door: ANP
haas
0
Alles over asbest
In december 2019 vervalt de rijkssubsidie voor asbestsanering. Lees alles over asbest verwijderen en subsidies
3.403 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... 167 168 169 170 171 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront