Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weer klimaatzaak tegen oliesector verworpen

Lees over dit aandeel ook

  1. 15 apr Video: correctie in aandeel Shell
  2. 03 apr Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 juli 2018 22:01
    De olie bedrijven hebben de vervuiling niet gepleegd. De consument die het gebruikt heeft is degene die de vervuiling gepleegd heeft. Lijkt me dat New York de New Yorkers aan moet klagen. Tevens al deze mensen onmiddellijk verbieden nog een druppel brandstof te gebruiken. hypocriete mafkezen.
  2. forum rang 6 Ronald Engels 20 juli 2018 23:56
    Het zeeniveau gaat de komende eeuwen langzaam dalen, onze oceanen koelen langzaam af, sinds 7.000 jaar is planeet aarde aan een langdurige global cooling begonnen, 7.000 jaar geleden was onze plneet aarde ongeveer 2.5 graden celcius warmer met weinig tot geen ijs op groenland en aanzienlijk minder in de Artic en op Antartica en was het oceaan niveau ongeveer 2 meter hoger als vandaag.

    Of we het nu leuk vinden of niet er is geen Global Warming op dit moment en we zitten nu in een langdurige Global Cooling.

    Het hele CO2 broeikasgas verhaal is gewoon ordinair bedrog om nieuwe industrien te kreeren en de burger geld uit zijn zak te kloppen dit tevens ten koste van arme ontwikkelingslanden en volkeren. Ontzeggen van zeer goedkope energie en daardoor ontzeggen van voedsel.

    Sinds 2016 is de Atlantische Oceaan rond New-Foundland, Groenland min -1.0 graad celcius kouder geworden als gemiddeld normaal in vergelijk met periode 1980 tot 2015. De komende jaren krijgen we weer een koude periode in de winter zoals 1963 en zoals 1986, met waarschijnlijk Elfstentochten.

    Koude noordelijke Atlantische Oceaan de komende jaten betekent zeer koude Artic weerstromingen in de winter in Europa en Oost-America/Canada met licht minder warme zeer droge zomers. Koude Noord-Atlantische Oceaan en dus ook kouder rond de evenaar produceert minder regen en veel minder Hurricanes.

    Oorzaak van dit alles, onze huidige dode niet actieve zon zonder zonnevlekken, geeft ongeveer 0.2 à 0.3 % minder warmte energie af aan onze planeet aarde, geen zonneflux en door geen zonneflux, maximale kosmische straling uit ons Melkweg sterren stelsel en dus tevens maximale nevel wolken vorming wereldwijd, ongeveer 4 % meer nevelwolkenvorming wereldwijd, dus een koudere planeet aarde. Men kan verwachten dat de komende 6 jaar planeet aarde gemiddelde min -1.0 graad celcius kouder wordt als gemiddeld normaal over de laatste duizend jaar en daarna gaan we een longterm global cooling in voor vele tienduizenden jaren met een langdurige glacial periode met maximale ijsvorming op de landmassa`s en dalende oceaan niveaus van min -50 meter of veel lager.

    Het CO2 Global Warming broeikasgas verhaal is correct voor niet meer als 1 % opwarming. Opwarming en Afkoeling van planeet aarde gebeurt puur door de zon en meer of minder kosmische straling en meer of minder wolkenvorming, zie de Milankovitch Cycles.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

SHELL PLC

33,470 18 apr
-0,060 -0,18%
Premium

Er staat extreem veel op het spel voor Shell

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links