Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Banenrapport geeft Wall Street glans

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 7 juli 2018 06:06

    Handelsoorlog

    Na VS voert ook China importheffing in


    Joost Pijpker

    7 juli 2018

    In een reactie op de Amerikaanse invoerheffingen op Chinese producten heeft de Chinese overheid vrijdag ook een importbelasting ingevoerd op Amerikaanse producten. Het gaat om een groep goederen ter waarde van 34 miljard dollar (bijna 29 miljard euro), waarover een heffing van 25 procent moet worden betaald. Tot die groep behoren onder meer sojabonen, varkensvlees en auto’s.

    Dat China zou terugslaan met importheffingen is geen verrassing. Het land had al aangekondigd met vergelijkbare maatregelen te komen als de Verenigde Staten hun plannen zouden doorvoeren. De Amerikaanse heffingen, eveneens over 34 miljard dollar aan goederen, traden vrijdagochtend in werking.

    Een handelsoorlog tussen de twee economische grootmachten is daarmee een flinke stap dichterbij gekomen. De Amerikaanse president Donald Trump kondigde eerder al aan dat hij bij een Chinese tegenmaatregel nog meer heffingen zou invoeren. Hij wil dan in eerste instantie nog eens 16 miljard dollar aan Chinese producten extra belasten. Uiteindelijk overweegt Trump zelfs zijn heffingen uit te breiden tot 450 miljard euro aan Chinese goederen, ongeveer evenveel als de totale jaarlijkse export van China naar de Verenigde Staten.

    In een reactie op de Amerikaanse heffingen liet de Chinese premier Li Keqiang vrijdag tijdens een bijeenkomst in Bulgarije weten dat als „een partij zijn tarieven verhoogt China ook maatregelen zal nemen om zijn belangen te beschermen.” (NRC)

    www.nrc.nl/nieuws/2018/07/07/handelso...

    De handelsoorlog is een feit!
  2. forum rang 7 jan de vakman 7 juli 2018 12:13
    Een zekere zakelijkheid,kunnen we die oorlogszuchtige trump niet ontzeggen,hij sleept uit bijna al zijn conflict situaties een voordeel voor amerika,heel de show rond noord korea brengt een grote besparing op defensie teweeg.
    Het dreigiment richting europa resulteert waarschijnlijk,in het wegvallen van inport heffingen voor amerikaanse cars.
    Met al dat gedoe rond klimaat en ekotop,wijst hij europa er fijntjes op,ga eens veel meer zelf je eigen boontjes doppen,kortom,je kan wel zien dat er nu een zakenman en geen politicus in het witte huis zit,ik denk,dat als china hem ook op redelijke wijze tegemoet komt,de heleboel wel weer eens snel op de rails kan komen,temeer omdat zijn partijgenoten ras vvders zijn,die veel last gaan krijgen van hun voorman,als dit conflict,onverhoopt verscherpt.
    Ik had van de week alweer geducht last van hem,opnieuw gingen de metalen en de paprika chippies diep door het stof,resultaat -2,2%,nu lijkt het er op dat beide sektoren wel op hun bodem zitten,aperam veert op,sterk aanbevolen op het beleggersdebat,besi kreeg zelfs 2 aanbevelingen,toch blijf ik denk ik nog een poosje in asmi,omdat dit aandeel,samen met zijn grote broer beter bestand is tegen narigheid op de beurs,ze kunnen meer switsen dan besi.
    Nog een rede om het kleine asmi aan te houden is,dat er op 7 augustus een superbonus van 4€ per aandeel aan zit te komen,ook willen ze van hun gigantische cash,stevig eigen aandelen inkopen,hun verwachting bij de jaarcijfers was,dat de 2e jaarhelft goed zou worden,dus allemaal,heel gunstige berichten voor de aandeelhouders.
    Alle beleggers analisten kozen voor stevige dippers op de mooie avond,dan zal ik maar moed houden.
    Vandaag buiten op en in de tuin spelen,daar is zat te doen,morgen genieten van het wonderschone schatrijke Woord.
    Maandag hopenlijk gaan genieten,van stevig oplopende metalen en chippies,Dalm heeft al een hele goede voorzet gegeven,de oudijzerprijs is naar record nivo gerezen!Sjaloom!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links